14 iulie 2010

Presa desfigurată (dinăuntru)


Mai mulţi euoparlamentari liberali, îndrumaţi şi luminaţi, pe fîşia românească, de Renate Weber, au adresat Comisiei Europene o aşa numită "întrebare orală"(interpelare) pe tema libertăţii presei în mai multe state membre UE. Interpelarea cere Comisiei să treacă la acţiune în apăraea libertăţii ameninţate a presei şi enumeră mai multe cazuri care ar justifica intervenţia. La capitolul România, Renate Weber contribuie cu propria doză de alarmism şi denunţă menţionarea campaniilor media "la comadnă" în Strategua Naţională de Apărare.

Prima întrebare pe care Renate Weber trebuia să şi-o pună e nespus de simplă: există sau nu, în România, "campanii media la comandă"? Renate Weber a trecut peste această întrebare, dintr-un motiv foarte clar. Răspunsul nu e convenabil. Da, campaniile media la comandă există şi, mai mult, sînt motorul principal al unei presei care funcţionează, de fapt, ca partid mediatic.

Renate Weber e datoare cu cîteva informaţii pe care Comisia Europeană le-ar aprecia în mod deosebit. Mai întîi, spre buna informare a Comisei, presa românească trebuie prezentată în resorturile ei principale. Astfel, srucutrua de proprietate a "trusturilor media" e totuna cu achiziţiile dlor. Vîntu, Voiculescu, Patriciu. Ideea după care trusturi media şi ziarişti plătiţi de proprietari privaţi reprezintă în mod necesar interesele sectorului privat şi ale societăţii e, în România, ridicolă. Marii proprietari de trusturi nu sînt oameni de afaceri privaţi ci o elită parazitară care depinde de contracte sau scutiri acordate de stat şi are, prin urmare. o envoie vitală de decizie politice favorabile. Aşadar, pentru mai multă precizie, prima ocupaţie a trusturilor de presă e promovarea intereselor anti-comunitare şi, adesea, anti-naţionale ale unui număr restrîns de domni, pe care Renate Weber i-ar putea recomanda căduros şi pe nume Comisiei. Iar prima ocupaţie a jurnalişilor amenuinţaţi de spectrul dictaturii e prostituţia coafată retoric de ONG-uri şi liberali la dispoziţia cariatidelor capitaliste Vîntu, Patriciu, Voiculescu.

Am avut onoarea de a lucra alături de ziarişti foarte corecţi şi i-am văzut plecînd, resemnaţi, unul după altul sau ejectaţi în bloc. Am avut oroarea să asist la scene de gangsterism absolut, cu telefoane care ordonau unor mari staruri independente de presă să susţină sau să înjure, după nevoi. Cunosc structura de salarii a trusturilor şi Renate Weber ar face un serviciu democraţiei mediatice pentru care se bate, dezvăluinfd cifrele. De altfel, cred că ziariştii ar trbui obligaţi prin lege să îşi declare veniturile. Argumentul după care ziariştii din trusturile "private" nu pot fi obligaţi la aşa ceva, pentru că nu sînt plătiţi din bani publici e abject. Mai întîi, pentru că ziariştii "privaţi" se ocupă de chestiuni publice, educă opinia publică şi au autotritate morală publică. Apoi, pentru că banii care îngraşă salarii de la 10000 de euro în sus, sînt bani furaţi de patronii privaţi din fonduri sau alte surse de venit publice.

Renate Weber ar mai trebui să aducă la cunoştinţa Comisiei Europene şi a colegilor de grup Liberal că, în România, ziariştii se bucură de imuniate şi folosesc acest drept nedeclarat pentru a practica şantajul şi extorcarea de bani. Comisia Eurpeană ar aprecia în mod deosebit detaliile submafiote referitoare la acţiunile dnilor Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chireac, participanţi activi şi atestaţi la şantaj de grup şi premiaţi de propria "breaslă" cu un val de simpatie, plus air-time la discreţie.

Un grupuscul anonim sau ignorat de ziarişti continuă să lucreze onest şi tot mai izolat în România. Aşa ceva e posibil, însă, numai în condiţii de mare presiune şi sub ameninţarea sărăciei. Marile trusturi care se tem de persecuţia dictatorială a statului nu admit asemenea ziarişti şi au făcut tot ce trebuia pentru a elimina supravieţuitorii. Cei ce au în continuare ambiţia şi probitatea cerute de profesia de jurnalist sînt anonimizaţi sistematic. Munca lor se desfăşoaă "sub capac", în organe media sărace sau ecranate de marele spectacol al trusturilor. Cei mai mulţi strigă în van, au un public de nişă, se zbat în cotloane de internet sau se irosesc în presa de provinice.

Presa românească e cea mai mare pierdere a democraţiei cîştigate de România. Nu e nimic mai trist şi mai descurajator pentru viitor decît spectacolul sordid al acestei instituţii simulate care corupe în masă tineri şi livrează latifundii, vile, elicoptere, avioane, conturi, chiolhanuri şi limuzine pentru impostori selecţionaţi în baza unui concurs dinamic de înjosire. Asta e presa din România şi, într-adevăr, Renate Weber ar trebui să aducă la cunoştinţa Comisiei Europene situaţia presei din România. Presa românească nu e ameninţată de statul condus de Preşedintele Băsescu. Nici un ziar şi nici un ziarist n-au avut de suferit, n-au avut de pierdut sau n-au dispărut, prigoniţi de un Guvern şi de un Preşedinte insultaţi în regim 24/7. Presa nu e amenţată sau nu mai e ameninţată. Răul a fost deja făcut. Dinăuntru. Pînă la desfigurare.

39 de comentarii:

  1. Pai senatul noii academii "Fane Ideologu" a talibanilor penali(condus Stelian Tanase si tovarasii vice-preshi iaru,antonesei,radu calin cristea,halpert si ceilalti zurbagii ai mogulului paturiciu) este revoltat ca Presedintele Traian Basescu are acces-DUPA 2 ANI- la o emisiune la tvr ! Care desfigurare ? Ce diferenta e intre aplauzele bucurestenilor la mineriade si Bis-ul cerut zilnic de votantii opozitiei la Delirul Gazilor, Ciutacilor,Rosca-Stanestilor, intregii shlehte aferente, ce asteapta anul 2012 ca pe o mantuire...Pesedo-penalii VOR RESPECT ! Onoarea si stima Ratzushtelor noricai nicolai din jacuzzi-ul lui mandrutza... CNA-ului VESHNICA ADORMIRE !

    RăspundețiȘtergere
  2. Nişte bandiţi şi în Parlamentul European, acţiunea este tipică grupului ALDE care (uneori) susţine declarativ libertătile individuale, dar cere Comisiei Europene să centralizeze şi sa suprareglementeze tot ce mişcă la nivel economic, politic, etc.

    Nebunii furioşi ai Statului Europa, pe care l-ar vrea proclamat cât mai repede.

    RăspundețiȘtergere
  3. In curand va intra si internetul sub lupa Comisiei.
    Atunci chiar ca ne intoarcem la '89

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnule Ungureanu,demult am apreciat ca remarcabila atitudinea dumneavoastra ; refuzul de a participa la emisiuni,care practicau jurnalismul ca pe o golanie criminala(atentat deliberat la constiinta colectiva); tragic este ca nu au mai multi forta de uza de acest refuz,atit de justificat,atit de vertical?! Si unde sunt azi?! Intr-o perpetua golaneala ,obscena,maligna,cu titlu luat prin rapt ,de MEDIA!!! Noi,oamenii din Cetate suntem luati cu japca,prin monopolul patronilor media,ca o simpla masa de manevra-nici nu stiti cu citi indivizi polemizez,cita agresivitate primitiva stirnesc pentru
    atitudini oneste si transante. Este dezolant
    sa realizezi ca acesti potentati ,de tip derbedei socio-politico-financiar,au reusit "performanta " mizerabila de imprima societatii ritm de haita...complet indobitocita... Asa ca parafrazind o remarca ajunsa celebra : sa va fie rusine,dar rusine rau de tot,doama Renatte Weber!
    Ps. dar nici o sansa...
    p

    RăspundețiȘtergere
  5. Dl Ungureanu, sa nu-i lasati sa-si desfasoare campania de distrugere a Romaniei.

    Va fi greu.
    Va sustinem si suntem alaturi de dvs

    RăspundețiȘtergere
  6. Stiti care e culmea ? Intelectuali rasati ca Alina Mungiu Pippidi sau Mircea Cartarescu au devenit ei insisi Vectori ai urii, din motive subiective si-vai-atat de mercantile(pai ce diferenta e intre pozitia luata de tovarasa Costiniu din justitie-cea care considera ca magistratii sunt deasupra prostimii- si d-ul Cartarescu ce nu intelege trebuie sa-ti platesti impozitele LA FEL cu INTREAGA societate) ! In loc sa auzim indemnuri Rationale, Lucide,aducatoare de Speranta, Incredere si ECHILIBRU, domniile lor pun paie pe foc cu fiece ocazie si dau exemplu tarilor din jur ! FALS,in Cehia,cand un intelectual de marca a fost dat afara pe nedrept din televiziunea publica, 100000 de oameni au iesit in piata Venceslas si au protestat(la indemnul INTREGII intelectualitati) fortand(si reusind) Repararea Nedreptatii...Si acesta e doar un exemplu...

    RăspundețiȘtergere
  7. Bine scris, la obiect si cu nerv.

    RăspundețiȘtergere
  8. Total de acord cu dvs. d-le Traian Ungureanu. Nu se poate vorbi de o presa libera in Romania. Si da, aveti dreptate, presa romaneasca nu este amenintata in fiecare zi cu distrugerea sau cu desfiintarea. Romania se bucura de libertate. Pacat ca este prost inteleasa si aplicata intr-un mod iresponsabil.

    RăspundețiȘtergere
  9. Trateaza-te TRU, vezi ca se gaseste pe net insecticidul ala

    RăspundețiȘtergere
  10. Prietene esti in greseala.Mata nu ai decat o limba lunga si aspra,taman buna pentru dosul prezidential.

    RăspundețiȘtergere
  11. In ce lume traiesti? Cea mai mare pierdere dupa '89 este Basescu si cei de langa el. Fiecare are in mana o telecomanda si daca nu ii convine ce vede si aude pe un canal poate sa il schimbe. Daca nu ii convine cuiva un ziar....
    Asadar esti doar o "limba lunga" cum bine a scris Cristi

    RăspundețiȘtergere
  12. Bai frate, ce de postaci oranj dau limbi in dosul preacorectului TRU!
    Nenica, cei pe care ii scuipi mataluta acum te-au salvat atunci cand mureai de foame, fiindca te-a lasat BBc-ul pe drumuri. Atunci au fost buni?

    RăspundețiȘtergere
  13. Draga deontologule...chiar daca nu vei aproba comentariul, eu iti sugerez atat...sa te duci dracu, tu si cu chiorul celalalt!

    RăspundețiȘtergere
  14. ce om nesimtit esti ma... cum sa scrii asa ceva? te mai poti uita in oglinda? apropo, ma.. cat ai luat sa scrii mizeria asta?

    RăspundețiȘtergere
  15. Domnule europarlamentar, vreau să ştiţi că vă consider atât de bolnav încât chiar şi în situaţia în care România ar fi rămas un simplu deşert, în care ţi-e greu să găseşti şi apă, în urma acestei guvernări efectiv nebune şi debusolate, dumneavoastră aţi socoti că presa dezinformează şi că de fapt deşertul nu e deşert. Chiar cred asta despre dumneavoastră şi cei ca dumneavoastră, oameni care trăiesc numai pentru ei, într-un acvariu din care nu se zăresc nici măcar o secundă problemele cu care se confruntă un cetăţean de rând al acestei ţări. Un om guvernat de o astfel de limitare a orizontului mental în ceea ce priveşte realitatea nu poate să emane nimic altceva decât abjecţiile pe care le-aţi etalat mai sus.
    Aştept cu nerăbdare momentul glorios în care şeful dumneavoastră, domnul Traian Băsescu, vă va arunca din barca sa, aşa cum a făcut până acuma cu toţi colaboratorii domniei sale.
    PS. Cred cu tărie că şi dumneavoastră aveţi uneori coşmaruri referitoare la acest moment şi nu mă ascund să-mi etalez mulţumirea privitor la lucrul acesta. Măcar cu atâta mă mulţumesc...

    RăspundețiȘtergere
  16. multi nesimtiti pe aici, mai ales acel Bogdan care se crede si mare Director Comercial in Sibiu: un BOU NEOCOMUNIST!

    RăspundețiȘtergere
  17. PLANG. PLANG din nou, pt ca intelectuali rasati ca autorul-posesorul acestui blog poate fi atat de ASERVIT puterii

    RăspundețiȘtergere
  18. nea traiane, sper ca romania asta sa cada pe mana noastra, a anarhistilor. atunci, poate, se va face dreptate;)

    RăspundețiȘtergere
  19. ba TRU mare destept esti! da sa te pup desteptul mamei!! sau lasa... sa te pupe trenul!

    RăspundețiȘtergere
  20. Imi pare sincer rau ca aveti o astfel de impresie, domnule asa-zis intelectual. De ce va numesc astfel? Deoarece orice adevarat intelectual intelege ca libertatea presei este primul lucru care dispare in dictatura, ca este unul dintre bastioanele libertatii de gandire si sintire dintr-o democratie de tip vestic (cum ar fi faptul ca dumneavoastra sunteti euro-parlamentar, o expresie a democratiei de aceasta sorginte). Ma intreb, colegii dumneavoastra de institutie (PE) ce parere ar avea despre elucubratiile debitate aici? Luati la intamplare un euro-parlamentar englez, spre exemplu, si explicati-i parerea asta. Sunt curios in cam cate fractiuni de secunda v-ar cataloga drept nebun sau imbecil. Va rog sa faceti fapta cea mai corecta si sa va dati demisia din toate functiile pe care le ocupati si sa va retrageti undeva in cotloanele unuia din palatele baronilor PDL de unde sa nu mai deranjati pe nimeni cu vreo parere vreodata.
    Cum spunea un alt maret intelectual odata,
    La revedere, drum bun!

    RăspundețiȘtergere
  21. Mai baieti, vad ca multi ati sarit ca arsi. Va doare, va doare tare..

    Dar la obiect puteti sa comentati? Fara insulte sub orice critica, insulte care nu au nicio legatura cu continutul articolului?

    Nu prea puteti. Ce sa ii faci, e dureros sa faci chestiile astea degradante (ca sa ma expim eufemistic), platit fiind pentru asta, cu drepturi de autor :). Si sa vina unul sa sa mai puna si reflectorul pe tine si sa arate lumii cam ce faci.

    Nici macar nu am de ce comentariul sa ma leg, aproape toate sunt injurii jalnice. Hai sa zic ceva aici totusi:

    "Deoarece orice adevarat intelectual intelege ca libertatea presei este primul lucru care dispare in dictatura, ca este unul dintre bastioanele libertatii de gandire si sintire dintr-o democratie de tip vestic (cum ar fi faptul ca dumneavoastra sunteti euro-parlamentar, o expresie a democratiei de aceasta sorginte). "

    Gandire si simtire, vai de mine, ce texte..

    In ce fel a sustinut in articolul de mai sus TRU ingradirea libertatii presei? Concret, in ce fel a ingradit TRU si partidul sau libertatea presei? Hai cu exemple, daca aveti, gen ziar inchis, post TV inchis, ziarist arestat, ziarist incomod dat afara, ziarist batut pe strada, etc? Astept. Mult si bine. Pentru ca nu exista astfel de exemple.

    Ia cautati in perioada 2000-2004 ca sa vedeti cum se dadeau afara ziaristi si redactii cu totul (Europa FM, EVZ) sau erau bagati direct in spital cu ranga (ziaristul din Timisoara care scrie despre contrabanda cu motorina din perioada Vacaroiu).

    Asta cu ingradirea libertatii presei e mare minciuna. Ce spune TRU e adevarul si doare al naibii. Pe partea de media s-a instalat un oligopol dominat ca cativa magnati (Voiculescu, Vantu, Patriciu) si care isi folosesc canalele media in functie de interesele politice. "Ziaristii" mesteca zilnic materia care le vine de sus, de la patron. La dracu cu deontologia, avem rate la casa si masina.

    RăspundețiȘtergere
  22. bai mamelucule, de aia iti plateste (si) familia mea scaunul ala din parlamentul european? ca sa mananci kkt in tara? du-te bai pupincuristule si fa ceva pentru noi afara si lasa-ne pe noi sa ne descurcam aici cu saracia noastra si cu sefii tai cei tampiti

    RăspundețiȘtergere
  23. Total de acord cu articolul. Adevarat, din pacate. In momentul de fata practic nu putem discuta de presa libera in Romania. De fapt nu putem discuat de "presa" in Romania, ceea ce ni se serveste a incetat demult sa fie jurnalism. Iar telecomanda nu rezolva problema, pentru ca juntem asaltati pe toate canalele simultan.
    Celor care in afara de comentarii insalubre nu stiu sa produca altceva, mai lasati-ne, nu reusiti decat sa ne facem sa ne gandim cu scarba la cei din spatele vostru.

    RăspundețiȘtergere
  24. BBC Londra 200316 iulie 2010 la 12:22

    Dle Ungureanu, SOV a platit ani buni cu sume uriase (pentru oricare ziarist de top din Romania) comentariile saptamanale! Ati trait ani buni la Londra din banii lui Vantu, dupa ce BBC-ul a decis sa va concedieze, dar si in perioada in care Basescu si PD nu va plateau direct pentru serviciile de imagine prestate! Deci, banii lui Vantu au fost buni si curati timp de 4 ani. Din 2007 sunteti oficial in solda PDL, iar onorariul dvs nu a scazut niciodata sub 7000 euro pe luna. Nu am auzit sa-i fi dat lui Vantu banii inapoi, desi "sint bani furaţi de patronii privaţi din fonduri sau alte surse de venit publice", dupa cum singur ati scris. Din punct de vedere moral, veti fi credibil doar atunci cand Vantu v-a anunta ca si-a primit inapoi banii! Toti! Si cei de pe fisa fiscala si cei din plic!

    Iar in ce priveste plecarea dvs de la BBC, amintiti-va ca cei de acolo au inregistrarile convorbirilor/santajului la adresa lui Miki Spaga&Nastase, precum si a unor scene mai mult sau mai putin scandaloase! Acele inregistrari um v-ar putea scoate din PE. Dupa cum se stie, nu doar BBC, ci si niste pedelisti au acele inregistrari. Ca sa nu mai spun de Basescu...

    RăspundețiȘtergere
  25. "Grupusculul" de care vorbiti este, de fapt, marea masa a ziaristilor. Asa ca veti avea o mare surpriza daca ni se va impune sa dam declaratii de avere. Comentariul dvs, dle euroiparlamentar, mi se pare nu doar demagogic si in sustinerea eterna si finantata a personajului favorit, dar si stupid. Publicandu-se declaratiile de avere, sita va cerne si vor fi indepartate "tonomatele", ramanand profesionistii? lol (o data). Daca vor ramane profesionistii, mogulii de presa isi vor schimba atitudinea, adica vor lasa ziaristii sa isi faca meseria ca la carte, chiar daca, astfel, vor ajunge la falimet? lol (a doua oara). Sau, daca mogulii vor fi constransi, astfel, sa renunte la afacerile de presa, vor veni (in locul lor) investitori dispusi sa adune vesnic peierderi, doar dintr-o pornire sufleteasca irepresibila? lol (a treia oara)
    Sa fim seriosi: presa este, peste tot in lume, o afacere, o forma de lobby mai mult sau mai putin mascat. Presa informeaza si dezinformeaza, in acelasi timp. Peste tot in lume, un om care vrea sa evite dezinformarea, citeste aceeasi stire din mai multe surse si judeca apoi, pentru a separa griul de neghina. Asta este, nu exista multimiliardari buni samariteni care sa sponsorizeze o presa totalmente neafiliata, onesta pina in pinzele albe. Cum nu exista nici politicieni (de succes) pe deplin onesti.
    Ma uluieste cum de ati ajuns unde ati ajuns fiind atat de stupid.

    RăspundețiȘtergere
  26. Câte nu ţi-aş putea scrie, Ungurene...

    Că eşti un pupincurist din convingere (şi ăştia sunt cei mai nocivi), convingere întărită, cu timpul, de recompensele primite din mâna linsă: postul de ambasador, apoi cel de europarlamentar...

    Că eşti un idiot care, incapabil să gândească cu propriu-i cap (nu mai evit cacofonia), preia de-a gata toate temele inept-diversioniste lansate, în stil securistic, de Traian Băsescu - "mogulii", "comuniştii", revoluţia, mineriadele, lustraţia -, pentru a-şi combate adversarii politici şi a-şi escamota sărăcia de idei, vis-a-vis de rezolvarea problemelor reale şi grave ale ţării.

    Că, din cauza felului în care-arăţi, eşti un complexat, un frustrat, care şi-a găsit în sfârşit un erou pe care să-l urmeze până-n pânzele albe, făcându-şi din asta un scop în viaţă.

    Ţi-aş putea scrie, deci, toate astea, dar nu o fac decât pe scurt, căci mi-ar lua prea mult timp pentru a-ţi analiza fascinanta şi, totodată, simplisima, facila personalitate. Închei, aşadar, prin a-ţi spune doar atât: vrei să-ţi poţi aprecia prostia tenace şi înfricoşătoare la adevărata ei magnitudine? Uită-te în oglindă. E drept, acolo nu-ţi vei vedea decât chipul hidos, dar va fi suficient să-ţi spui că ce ai în exteriorul capului seamănă perfect cu ce ai în interior, pentru a-ţi da seama cât de hidos eşti şi pe dinăuntru.

    RăspundețiȘtergere
  27. Auzi ba deontolog jalnic ? Poate te refereai la B1tv, EvZ si alte scabrosenii pupincurist-basiste. Seamana cu tine si cu andreea pora.

    RăspundețiȘtergere
  28. Spuneati de jurnalisti care au un public de nişă, se exprima pe internet sau in presa de provincie. Iata un punct de vedere "din provincie" asupra presei: "Presa: Unleash hell!" la http://georgetacondur.blogspot.com/2010/07/indicativ-ro-vii-presa-unleash-hell.html

    RăspundețiȘtergere
  29. dle ungureanu,

    v-am apreciat multa vreme pentru ''aciditatea''rasata a penitei din timpul guv lui nastase.dar v-ati vandut dle ungureanu.si sincer ati facut-o ieftin si cui nu trebuia.
    sa sustineti acum aceasta aberatie ca ziaristii(si nu nu sunt ziarist)sa-si publice averile..pentru ce?ca MEGA DNA UL celui idolatrizat de dvs nu e in stare sa-i bage dracului la puscarie pe moguli? nu are logica!!!...care e diferenta intre mogulii rai si cei de omenie dle tru?care e diferenta intre un ziarist care scrie la comanda si unul care, si datorita articolelor sale dintr un ziar''mogulian''ajunge europarlamentar?
    cu sincera parere de rau,
    un fost admirator al dvs

    P.S.sper ca veti avea curajul si onoarea de a-mi accepta comentariul deloc favorabil dvs dar cu siguranta decent

    RăspundețiȘtergere
  30. S-a adunat trupa de NESIMTITI pusi pe injurat, cred ca sunt votantii lui Crin Chucky Antonescu si ai lui Ponta


    jegul nu dispare nicicand in Romania!

    RăspundețiȘtergere
  31. Vere ( http://www.blogger.com/profile/15599861517876766848 )..ssti cam stresat...

    RăspundețiȘtergere
  32. Un pic am lipsit in concediu si vad ca tot felul de idioti s-au apucat sa muste guvernul de cur. Bai cretinilor, in vremuri grele un guvern trebuie sustinut si nu injurat cum faceti voi panaramelor de cacat. Ma pis pe fata voastra.

    RăspundețiȘtergere
  33. Cristi si Bogdan

    Dar voi ce cautati pe acest blog daca nu va convine ceea ce se scrie aici?
    Voi dati sfaturi tampe altora dar de fapt faceti exact ceea ce combateti.
    La urma urmei nu este deloc greu sa remarcam ca tocmai voi sunteti cei cu limbile aspre numai bune de sters dosurile celor vizati de Ungureanu in articolul sau.

    Asa ca, marsh in cotetele voastre!

    RăspundețiȘtergere
  34. ”cristi spunea...
    Prietene esti in greseala.Mata nu ai decat o limba lunga si aspra,taman buna pentru dosul prezidential.”

    subscriu si adaug ca inclusiv oranjgutanii tai ce isi dau cu presupusul pe aici , si nu numai .

    ”Marii proprietari de trusturi nu sînt oameni de afaceri privaţi ci o elită parazitară care depinde de contracte sau scutiri acordate de stat şi are, prin urmare. o envoie vitală de decizie politice favorabile.”
    DOBITOCULE , crezi ca v-a intrecut pe voi portocali-violetii cei la care faci referire ?
    As prefera o societate cu 10.000 de alde vantu, patriciu si voiculescu , dar fara nici un basescian !
    Cretinoizilor, puterea economica a unei natii trebuie sa fie gestionata de bastinasi , nu de rusi, arabi , chinezi sau mai stiu eu care -dintre cei care va baga voua spaga in buzunare si in fata carora dati din coada precum cateii in fata stapanilor !

    RăspundețiȘtergere
  35. Tot pupinbasist ai ramas...

    RăspundețiȘtergere
  36. Cica ai limba catifelata....

    RăspundețiȘtergere
  37. Ce vă agitați, dragilor, n’ați sesizat mișcarea generală a băietilor cu bani?!
    Ce dreak să-i mai risipești pe o groază de lihniți de partid, care de care mai nesiguri, mai nemâncați și mai cu tupeu?!
    Îti tragi mai bine și mai ieftin una-doua antene și v’o două gazete, le trasezi minciunile de propagat, “politica editorială” pre limba lor, și, între două legislaturi, îți educă ăștia electoratul de îți votează ăia până și intrarea în CSI, unde-i țâța cu țiței…
    Deh, criză mare, mon cher!
    De conștiințe...

    RăspundețiȘtergere
  38. Dar cand erai mata in presa nu erau santajisti si oameni de nimic?Din cate stiu eu(si-o tara intreaga),Bogdan Chireac si SRS traiau si pe atunci.Dintr-o data s-a umplut troaca de laturi,dupa ce ai iesit mata din ea.Se vede de la o posta ca lucrezi la agenda cuiva(esti prea mic ca sa ai una proprie).Si ar trebui daramat mitul cu asa zisii intelectuali rasati.Mars nene de-aici!De unde atat rasa?Tot ce vreti e sa va umpleti buzunarele ca nu va mai saturati de bani amatorilor.Exact,amatori.Doar amatorii se multumesc cu bani.Adica resturi aruncate javrelor ce schelalaie sub masa lui voda.pofta mare dom'le.Poate te saturi si pleci in concediu de digerare.Prelungit.

    RăspundețiȘtergere