28 ianuarie 2011

Curaj, VP! Timpul lucrează pentru PSV!

Numai timpul și întîmplarea l-au adus pe Victor Ponta în fruntea socialștilor români. Locul acestui tînăr, îndrăzneț dar cuvincios, enregic dar discret, cumpătat dar nemilos cu minciuna, era în fruntea unei alte forțe politice. Dacă așa ceva ar fi existat, atunci, PSV, și nu PSD, ar fi fost, de bună seamă, partidul croit pe măsura virtuților lui. Dar situația nu e, încă, jucată. Politica știe să răsplătească talentul și onestitatea. Partidul Săracilor Vulnerabili, pe care Victor Ponta îl va conduce într-o bună zi, crește. În aceași îmbucurătoare măsură, Partidul Social Democrat riscă să devină o amintire. Dacă, așa cum se pare, speranța începe să aibă cuvînt în politica românească, atunci putem conchide încrezători: PSD pleacă, PSV crește, Ponta rămîne!

Emoția și năzuința pot fi dușmani fără voie ai expresiei clare. Iată de ce, a venit timpul ca, lăsînd la o parte sentimentele, să vorbim în chip lămurit despre transformarea pe care Victor Ponta o pregătește și hrănește, rupînd, generos, din propriile rezerve de caracter. Cum stau, deci, lucrurile?

Stau în felul următor: după ani de trudă și suferință, politicienii PSD, însoțiți curajos de aliații lor liberali, se înalță spre onoarea cuvenită năpăstuiților pămîntului. Celor slabi, prigoniți și sărmani. Căci, fugăriți de o justiție încovoiată în fața Tiranului, acești oameni au făcut din propria suferință un merit: nu cedează! Justiția, instrumentul inamovibil al Dictaturii, lucrează vîrtos dar nimic - nici vîna de bou șuierînd în instanță, nici beciurile ferecate de mascați, nici presa plătită de Monstruoasa Putere - nu îi mai pot atinge pe cei ce se știu drepți și curați. Și dacă ar fi numai atît!

Între blestemățiile fără sfîrșit pe care le-a născocit Bestia de la Cotroceni - sau Dracul cum bine l-a încodeiat cu pana-i îngerească Victor Ponta - a apărut, acum, încă o nemernicie: mandatul care îmbolnăvește pe loc! Și măcelul nu se mai oprește. Unul după altul, oamenii cinstiți ai PSD, stîlpii de mîine ai PSV, cad brazii tineri sub securea vrăjmașă. Băsescu și Boc - căci în mîna lor joacă securea ascuțită - au inventat o armă cumplită care lovește fără veste acolo unde noblețea e mai nobilă și generozitatea mai generoasă: în sufletul curat al unor oameni chemați să justifice acte penale sau abuzuri, hoții și minciuni.

E, oare, de crezut că au păcătuit, măcar cu gîndul, oameni ca Adrian - 7KS, Nicolescu-Euro-Argeș, Vîntu-FNI sau alți bărbați pe care Delavrancea i-ar fi așezat degrabă lîngă bătrînul Manuil, și Știbor, și Dajbog pîrcălabul și fiara paloșului Boldur? Nu! De o mie de ori, nu!Și atunci?

Ei bine, atunci să nu ne mai mirăm că toți se clatină la vederea infamelor citații și cad la pat, unii din timp, alții după un timp. Nicolescu fulgerat de un atac de cord într-atît de adînc încît nici doctorii nu i-au dat de urmă. Vîntu doborît de o fracutră ginecologică pe care nici profesorii vienezi nu se încumetă să o trateze. Genocidul trebuie să înceteze! Sau nu! Mai bine nu! Președintele și Primul Ministru Asasini, în cîrdășia lor cu Justiția Ucigașă, vor umple spitalele de nevinovați. Iar martiriul inocenților va naște, ca mîine, puterea curată a PSV. Victor Pinta trebuie să strîngă din dinți și să aștepte: timpul lucrează pentru cei buni, timpul lucrează pentru PSV! Ziua în care Ponta și PSV vor izbăvi România de Justiție nu e departe!

33 de comentarii:

  1. Politica, în România de azi, nu mai e o luptă de principii, de idei, ci o luptă pe viaţă şi pe moarte. În această luptă, politicianul, baronul, mafiotul, opozantul Constantin Nicolescu “a fost ciuruit”. Aviz amatorilor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Salve,
    1. Bosevicii au devenit agresivi si forteava o masura de forta;
    2. Din pacate pentru ei sunt cunoscute metodele acestor haimanale si se poate profita de "inteligenta" lor;
    3. Autoritatea statului trebuie consolidata; aviz amatorilor: ce nu s-a facut cum trebuie in ianuarie 1990 s epoate face in ianyuarie 2011.

    RăspundețiȘtergere
  3. daca Basescu a condamnat comunismul,atunci trebuie sa faca intr-un fel sa nu mai acorde indemnizatii de revolutionar mafiotilor kgb....acum ca si Cristian Paturca s-a prapadit mai mult ca niciodata acest abuz de stoarcere de bani de la buget dati de pomana jefuitorilor acestei tari,acesti kgb=isti nu mai trebuie sa se hraneasca din sudoarea tuturor romanilor...mai bine s-ar folosi banii pentru cei cu handicap,asistatii sociali.Romania ar putea sa infloreasca dar acum este roasa de molii

    RăspundețiȘtergere
  4. Ati vazut cum isi imparte Victoras oile ? : alaturi de noi, pesedistii, toti cei douazeci de milioane de romani si .. ceilalti !
    Ma-ntreb daca mai merita efortul. Cu putzin tica rabdare ar ocupa toate shezlong-urile viitorului parlament.
    Numai ca pana atunci risca sa faca explozie BOMBONEL. Dar nu si.. mamaliga ( vorba aia, pentru unii timpul nu mai avea rabdare )
    Asa ca, stimati compatrioti, avem de ales intre a pune, calm, de-o mamaliga, sau de-a pune de inc-o revolutie. Una de uz intern; de data asta o revolutie de dragul si numai pentru uzul nepotului Matusii valide de Stanga. E randul lui BOMBONEL ( cica, al nostru a fost )
    PS.
    Piepturile pesedo-romanesti ce vor lipsi de la rendez-vous pot fi numarate, dupa logica anexionista a lui Victoras, in randul invalizilor din Partidul Saracilor Vulnerabili. A celor mai nedeplasabili dintre invalizii razboiului cu Stalin de la Cotroceni - si tot vom iesi la numaratorea.. lupilor

    RăspundețiȘtergere
  5. daca ati fi destepti ati face cumva ca masa de oameni sa fie cat de cat multumita..ori voi va macinati singuri din interior....sa nu ne miram ca vor fi revolte daca nu faceti cumva ca nivelul de trai in Romania sa creasca....nu mai umblati la taieri bugetare ...strangeti taxele,faceti curatenie in sistem si nu mai lasati functionarii publici sa se infrupte in banii statului si atunci nu vor mai fi revolte...norocul vostru este ca in tara nu au ramas decat bugetarii si pensionarii ca restul au plecat in afara,iar voi prin politica dusa acum nu faceti decat sa duceti tara in faliment....nu cu banii luati de la bugetari si pensionari va acoperiti deficitul...adaugati taxa pe lux a celor care au deja conturile grase in Romania,ca cei mai hoti isi tin banii in tarile U.E...DEGEABA SCRIETI DACA NU FACETI CEVA CONCRET...RUSII NE IAU OTELUL DIN TARA PENTRU CA BOMBONEL A VANDUT OTELARIILE LA RUSI...PENTRU ACESTE OTELARII AR TREBUI SA PUNETI TAXE ,MACAR SA NE ALEGEM CU BANI DACA OTELUL IL FOLOSESC EI LA FABRICAREA DE ARMAMENT...NICI UN ROMAN CARE SE SIMTE INTR-ADEVAR ROMAN NU AR MAI TREBUI SA MUNCEASCA PENTRU RUSI

    RăspundețiȘtergere
  6. http://www.sentinta.ro/articole/editorial/view/minicronica-noptii-necredinciosu-zice-oroarea-pdl-arges

    RăspundețiȘtergere
  7. O, Doamne, am ras cu lacrimi:)) Eu as vrea sa aflu care e profilul intelectual al celor care cumpara ce le vinde Ponta si ai lui. Pentru ca de profilul caracterului celor care nu cred, dar ii canta in struna, sunt lamurita:D

    RăspundețiȘtergere
  8. DAAAA,LOL...TOTI POLITICIENII SUNT DE TOT RASUL...SI TOTI PROMOVEAZA NON-VALOAREA...iar partiduletul saracilor vulnerabili nu o sa existe pentru ca ei or sa fie morti pana apuca pontica sa incerce sa faca ceva si oricum el nu poate face nimic pentru amaratii care-si dau duhul pentru bucuria celor care si-au vazut visul cu ochii..si anume ...UN MARE GENOCID UMAN

    RăspundețiȘtergere
  9. TRU, sunteţi pentru mine o continuă dezamăgire. Textele dumneavoastră sunt din ce în ce mai slabe şi mai prost (tehno)redactate.
    În abundenţa de virgule găsesc câteva erori . Sper că sunt erori de evaluare şi nu încercări de a deraia discuţia ( acest ultim caz ar duce la concluzia că sunteţi lipsit de caracter, tot se referea Gabriela la un moment dat la această categorie).
    Abuzul pe care îl comiteţi asupra discuţiei e următorul. Vorbiţi despre oponenţii dumneavoastră ca despre adversari ai justiţiei. Ca şi cum ultima arestare ar fi manifestare a justiţiei. Nici vorbă, oamenii sunt arestaţi PREVENTIV , despre justiţie va fi vorba muuult mai târziu, dacă va fi vorba vreodată. De atâţi ani vedem că la asta se opreşte totul , arestări preventive ( unele cam dubioase )şi gata. Pot să vă dau liste de oameni arestaţi preventiv care acum când vorbim nu sunt dovediţi vinovaţi. Din două una: ori sunt nevinovaţi şi atunci cum justificaţi hărţuirea lor, ori sunt vinovaţi şi atunci cum justificaţi ineficienţa Statului Român condus de echipa dvs acum?
    Apoi lipseşte din lista dumneavoastră Monica Iacob Ridzi. Şi ea s-a îmbolnăvit grav în toiul scandalurilor care o vizau. Ea s-a îmbolnăvit pe bune, e nevinovată apriori, sau de ce nu vă referiţi şi la ea?
    Înainte de a se " umple spitalele de nevinovaţi" se umplu aresturile de nedovediţi şi asta e vina dumneavoastră, până la urmă procuratura e un instrument al puterii nu? Faceţi bine şi dovediţi vina unui om, apoi arestaţi-l. Nu vă mai faceţi că nu pricepeţi ce vi se reproşează, e penibil.
    @ Gabriela despre " profilul caracterului" dumneavoastră ştim doar ce ne lăsaţi să vedem . Şi anume că râdeţi cu lacrimi când aflaţi despre oameni care intră în spital sub suspiciunea unui infarct şi a unui accident vascular . Sunt aproape lămurit...

    RăspundețiȘtergere
  10. @ CM,
    tu, pe zi ce trece si il urmaresti pe TRU, devii tot mai penibil.
    Arestul "preventiv" tot de Justitie este operat, tolomacule.
    Stiu, te sperie: exista riscul ca Justitia sa functioneze.

    RăspundețiȘtergere
  11. @Victor L
    vă faceţi că nu pricepeţi ce spun şi vă încadraţi perfect în categoria " penibil" . Şi " mitocan" dacă e să comentăm vorbele pe care le folosiţi.
    E evident că arestarea preventivă nu clarifică nicidecum situaţia.Pe dumneavoastră vă satisface că un acuzat e arestat înainte ca o instanţă să decidă că este vinovat de acuzaţiile care i se aduc. Pe mine nu, eu aş vrea să aud condamnări definitive mai degrabă. Pentru mine asta ar însemna că justiţia funcţionează cu adevărat. Ştiu că îmi pierd vremea încercând să vă explic, vă las cu bucuriile dumneavoastră jalnice.

    RăspundețiȘtergere
  12. Sorry CM, dar dupa cate stiu arestul preventiv e prevazut si pentru a evita conlucrarea ulterioara a prezumtivilor infractori pentru distrugerea unor probe, inhibarea sau mituirea unor martori posibili sau intzelegerea complicilor pe declaratii - "dregerea post factum a .. busuiocului".
    Imi amintesc ca in '89 - cand am fost arestat impreuna cu prietenii pentru raspandire de manifeste - am putut constata pe pielea mea cat de vitala ar fi fost o intrevedere cu ei sau macar cu unul dintre ei, pentru a ne lumina din mers in timpul anchetei penale ce stiu si ce nu stiu doberman-ii regimului ; pentru a ne putea pune la punct declaratiile scrise. Pentru a putea sti ce merita sa negi, chiar cu riscul bataii, si ce nu. Or, evident ca n-am avut oportunitatea asta : celula n. 8 de pe Calea Rahovei o imparteam doar cu un clujean si un cu tanar bucurestean. Nicidecum cu vreunul dintre amicii implicati. Nici macar nu stiam daca complicii mei prieteni anticomunisti erau acolo, in Bucuresti. Mi-i inchipuiam imprastiati prin pensiunile de "tratament" ale securitatii din Medias, Sibiu sau Brasov .. La fel si parintii si familiile noastre. Bajbaiau in cea mai cumplita incertitudine, dezinformare si .. disperare ( vorba cronicarului, si mare scârba au fost atunci). Ce era mai rau sa ni se intample, statea dupa coltz ; sinistru si implacabil.

    Or, astazi, cand nimic comparabil nu li se mai poate intampla retinutilor, pululeaza telebocitoarele democratice ( vorba lui Patapievici); pululeaza vestalele NUP-urilor recent intrerupte ..

    Ma rog, poate ma insel - n-am urmarit cu sufletul la gura cazul prezumtivului rechin PSD de Argses -, dar ii doresc, ca si lui Ridzi, sa i se probeze vinovatia sau nevinotia in justitie. Intr-o astfel de lume vreau sa imbatranesc !- nu intr-o societate in care omenia e inteleasa ca solidaritate de Breasla ba cu fosta ministresa, ba cu Bombonel, ba cu Remes sau Bivolaru ..

    RăspundețiȘtergere
  13. @ Coman Horaţiu
    Tocmai de asta arestul preventiv e inutil în acest caz. Se analizează fapte petrecute în 2006 , iar noi suntem în 2011 . Crezi că dacă era ceva de ascuns nu era până acum adânc îngropat? Dacă erau aranjamente de făcut , nu ajungeau 5 ani să se pună la punct infinit de multe detalii?
    Iar confuzia dintre respectivul arest preventiv şi justiţie e semn ori de prostie ori de ticăloşie . Şi nu cred că TRU e prost.
    Abuzul suferit de tine acum 30 de ani nu e mai abuz decât cel suferit de ăştia azi, mă miră că nu vezi asta. Şi ce păţesci oamenii ăştia acum nu răzbună suferinţa ta de ieri.
    Apropo, încă aştept răspunsul pe care mi l-ai promis la un post anterior .

    RăspundețiȘtergere
  14. Stimate CM vad ca esti un bun aparator al presupusilor rechini, incercand sa iei procurorilor de azi unul din mijloacele de baza legale ale argumentarii acuzatiilor. Daca d-ta crezi ca un sef CJ (dar si un ministru, ca sa vezi ca nu ma gandesc numai la o parte a spectrului politic)este un "miel" si nu incearca macar sa se foloseasca de puterea si influenta pe care o avea ca sef in a-si sterge sau ascunde faptele, atunci da-mi voie sa cred esti un pic naiv, daca nu parsiv de-a dreptul. Cand el intr-adevar e nevinovat (in cazul de fata chiar mi-ar placea sa fie asa), barbateste ar fi fost sa nu se lamenteze si sa mearga inainte cu fruntea sus, caci retinerea de azi ii va fi de mare folos mai tarziu, ceea ce pentru un politician adevarat nu-i de colea !. Iar pentru noi ceilalti in care va includ si pentru dv e cazul sa invatm un licru simplu ca, daca vrem sa intram in politica pentru bine public, apoi trebuie sa ne gandim de 2 ori inainte a face pasul. Noi, societatea civila, in care iar cred ca faceti parte, trebuie sa luptam pentru prinderea si pedepsirea infractorilor si nu sa incercam sa gasim tot felul argumente de impiedicare a actului de justitie!. Democratia nu presupune pasuire ci corectitudine, mai ales la cei care cred ca-s mai presus de lege.

    RăspundețiȘtergere
  15. CM,principalul tau defect zace exact acolo unde te astepti mai putin : in dibacia de a gasi mereu echivalentze ( pe ultima ia-o ca pe o apreciere ). Altfel spus, e un adevar general valabil ca " in propriul nostru succes se ascunde de cele mai multe ori esecul " - la scara individuala sau nationala, e usor de probat adevarul asta. Trebuie doar sa traim atenti.

    Ce vreau sa spun cu asta ? Dibacia cu care ai stabilit echivalentza dintre abuzarea noastra si cea a prezumtivului rechin PSD de Argessos e falacioasa - pentru tine in primul rand. Daca te culci pe-o ureche dupa emisia tastata poti avea surprize. Prima ar fi ca abuzarea noastra nu suporta comparatie cu cazul ce tzine de cateva zile capul de afis al presei de trust - nici ca risc, nici ca consecintze, nici ca context. Ba mai mult - si asta ar trebui sa fie a doua surpriza -, arestul nostru preventiv nici macar nu e de aceeasi NATURA : intr-un caz sunt prezumtive infractiuni de drept comun iar in cazul nostru nesupunere civila - ce nu era penalizabila nici in legislatia comunista - de altfel, o iluzorie constitutie socialista ce se mandrea cu respectarea drepturilor cetatenesti. In fapt, noi am incheiat nesfarsita coloana a sutelor de mii de detinuti politici inceputa in urma cu 45 de ani. Ceea ce uiti tu in falsa ta echivalare - e ca noi am fost detinuti de opinie - caz ce revenea "competentzelor" politiei politice. Politie politica nerecunoscuta oficial de catre regimurile totalitare - fiind disimulata sub paravanul serviciilor secrete din tarile democratice -, pentru ca era contrara acordurilor de la Helsinki privind drepturile omului si ar fi tradat implicit natura criminala si atrocitatea acestui tip de sistem. Recunoastrea politiilor politice ar fi tradat faptul ca peste in lumea comunista acestea erau ESENTIALMENTE "intoarse" impotriva propriilor cetateni. A dizidentei interne. De ce nelegiuri si crime erau in stare aceste politii ale intunericului cred ca nu mai e cazul sa amintesc. Talpile prietenului meu Cocos Radu - pus la rotisor in ziua de 21 decembrie -, batute cu bastonul de cauciuc, dau de ras echivalentzele tale istetze. Ca si bataia crancena incasata de altul timp de o zi si-o noapte intreaga ; pe schimburi de .."palmasi".
    Chiar asa, CM, infiptu-i-au procurorii de azi crestetul capului presedintelui judetenei de partid-PSD-Arges sub o masa de tabla in care sa loveasca pana la devastarea temporara a memoriei retinutului ? Pana la asurzirea si detracarea sa mintala ? Temporara, e drept, pentru ca a dat D-zeu sa se mai si istoveasca patzania "paradisului terestru" decretat de Stanga Istorica. Patzanie care tie nu-ti spune nimic din moment ce-i mai poti gasi astazi .. echivalentze.

    RăspundețiȘtergere
  16. In alta ordine de idei, n-ai observat ca mi-am luat masuri de sigurantza atunci cand am specificat inca din titlu ca nu e nimic vindicativ in spusele mele. Din contra, tocmai pentru ca prezumtivului rechin de PSD nu are cum sa i se mai intample atrocitatile suferite de noi - si nici nu i le doresc -, consider ca gingasia voastra ONG-ista e deplasata si contraproduciva infaptuirii justitiei.
    ( Retine ca noi nu am fi avut parte de o aparare adevarata. Avocatii "din oficiu" ar fi fost procurorii mascati ai partidului comunist care in loc sa ne apere ar fi contribuit la incriminarea nostra suplimentara. Noi nu am fi avut parte de o presa libera care sa faca publice abuzurile. Familiile noastre stiau despre soarta noastra cam tot atatea cate stiai tu pe atunci despre noi -cam pe unde ne mai sticleau ochii dupa arestare. Arestarea oricarui detinut politic insemna pe atunci DISPARITIA sa invaluita de mister. In caz de moarte, cazul ar fi fost ingropat din .. "ratiuni de stat" ca si in cazul lui Gheorghe Ursu si al sutelor de mii din vremea lui Dej. Detentia ar fi insemnat pierderea urmei si a sensului faptelor noastre printre .. detinutii de drept comun. Mai mult, in caz de revenire dupa anii de detentie, falsificarea imaginii noastre printre semeni - hotzi, violatori, homosexuali sau ni s-ar fi putut pune in cârca chiar crime imaginare. La cap de linie, fara exceptie in cei 45 de ani de totalitarism, regimul a lucrat mereu, nu doar la " ficatzii", dar si la .. imaginea sociala sau posteritatea miilor de .. indezirabili. Ce zici ? Mai echivalezi neechivalabilele ? Merele cu perele ? Bunul simtz cu istetzimea ?

    PS
    Eu am pretins PDL-lui rigoare si onestitate fatza de propriul electorat in cazul Ridzi. A fost prima si uriasa dezamagire ce mi-au produs-o. Pacat, pentru ca protectia de casta a unor parlamentari PDL risca sa contrabalanseze depolitizarea procuraturii infaptuita de catre Basescu - dovedita fara putintza de tagada de catre cazurile Gutau, Solomon, si chiar Ridzi - si neinterventia politica a celor ce detin decizia in PDL. Or, asta e un fapt salutar ce poate intrerupe odioasa continuitate la care se inhama acum noii incorigibili din fruntea Reactiunii Crin si Ponta ..

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu nu stiu sigur daca prezumtivele nelegiuri ale presedintelui de consiliu judetean pot fi localizate temporal doar in anul 2006. Tu stii sigur ? Daca in cauza e o suita infractionala inceputa atunci ? Rechizitoriul procuraturii poate ca se refera doar la momentul initiatic ! Atata timp cat nu e cazul sa ne tot substituim celor in drept, eu cred ca e cazul sa mai si investim cu putzintica incredere 'institutiunile" impricinate. Cu atat mai mult acum cand procuratura e clar depolitizata intrerupand seria nesfarsita a celor douzeci de ani de NUP-uri. Douazeci de ani de NUP-uri care introdus otrava neincrederii in justitie. Fara un pic de incredere nimic nu se poate construi.

    RăspundețiȘtergere
  18. Pe de alta parte mi se pare suspecta - pentru impartialitatea pretinsa - mutzenia ta in cazul catuselor lui Solomon. Asimetria cu care-i tratezi, dupa caz, pe opozanti sau guvernanti nu-ti prea recomanda "impartialitatea". Eu macar afirm temeiurile simpatiilor mele fata de presedintele Basescu si partial fatza de PDL ( doar majoritatea de la varful deciziei din partid; mai ales reformistii din conducerea sa ). Pe grosul PDL nu dau doi bani, ca si pe mironositzele "virtuoasei" opozitii. Totodata, eu nu le-am luat niciodata apararea prezumtivilor corupti din PDL. N-am invocat niciodata menajamente inchipuite pentru fosta ministresa - m-a bucurat faptul ca procuratura, ai carei sefi sunt numiti de Basescu, n-a menajat-o. Ca depolitizarea procuraturii e una din putinele realizari palpabile in momentul de fatza. Mai mult, fiecare caz de coruptie pedelista anchetat de catre procuratura a fost salutat de catre mine ca o noutate izbavitoare ; ca pe un caz necesar de infaptuire, pas cu pas, a nenascutului nostru stat de drept. Cine e mai aproape deadevar ? Ma intreb sincer ! :
    Eu - un caz individual de simpatie asumata ? sau tu - un caz individual de "impartialitate" clamata ?

    Incredibilele abuzuri ale lui Vadim Tudor impotriva executorului judecatoresc nu au monopolizat nici atentia presei de trust, nu au produs nici "solidarizarea" opozantului politic Nationale si nici ONG-ista ta grija, draga CM ! ..

    Aiasta cum de se poate ? O asemenea scapare ? Grija fata de om si statul de drept reclama si tura de zi si tura de noapte ? Abuzul National al lui Vadim Tudor reclama si tura suplimentara de noapte. Ti-ar fi mentinut activele detinute pe blog.. Asa, ma-ndoiesc ..

    RăspundețiȘtergere
  19. @ Coman Horaţiu
    Faceţi câteva greşeli în interpretatrea celor spuse de mine şi vreau să vi le semnalez .
    Accentul mesajelor mele intenţionam să fie altul. Voi prezenta schema situaţiei care mă deranjează ca să nu mai existe confuzii.
    1 Un tip e băgat în arest preventiv ( dubios şi la limita abuzului spun eu, lasă că aşa trebuie, spuneţi voi )
    2 Partenerii lui politici protestează .
    3 Adversarii lui îi acuză pe cei de la punctul 2 că se opun justiţiei.
    1 şi 2 mi se par perfect valide, E normal ca fiecare să îşi spună punctul de vedere şi să şi-l susţină. Gestul portocaliilor de a acuza agresiv nişte oameni care îşi susţin poziţia mă deranjează. Şi aici spun cu fermitate: e o măgărie să deturnezi discuţia de la " este sau nu este justificată o măsură preventivă aplicată cu din ce în ce mai multă lejeritate şi care ulterior este confirmată în din ce în ce mai puţine cazuri" la " cine aplică justiţia şi cine o împiedică" ca şi cum aici ar fi vorba despre administrarea justiţiei.

    RăspundețiȘtergere
  20. Si acum răspunsuri directe la mesajele directe:
    Echivalenţa dintre cele două situaţii îţi aparţine. Tu ai adus-o în discuţie şi acum mi-o impuţi . Este ciudat...
    Eu îţi răspundeam spunând că un abuz e un abuz şi că mi s-ar fi părut normal ca unul care a suferit ieri un să fie sensibil la suferinţele celor de azi.
    Tu încerci acum asumând rolul de victimă a regimului comunist să forţezi discuţia, să dezechilibrezi argumentaţia fără argumente suplimentare, nu e corect ce încerci să faci.

    RăspundețiȘtergere
  21. Îmi mai reproşezi muţenia în cazul CV Tudor
    sau Solomon şi îţi admiri imparţialitatea , vezi "Totodata, eu nu le-am luat niciodata apararea prezumtivilor corupti din PDL". Păi cum , Doamne iartă-mă , să fie cazul să o faci? Sunt singurul aici care mai are o fărâmă de luciditate? Păi bunule prieten, asupra PDL iştilor nu se fac abuzuri de către PDL . E absurd să ceri oamenilor să protejeze pe membrii partidului aflat la putere. Pe ăia îi protejează Partidul nu? Şi chiar şi aşa protestul meu e implicit o să mă citez
    "Pot să vă dau liste de oameni arestaţi preventiv care acum când vorbim nu sunt dovediţi vinovaţi. Din două una: ori sunt nevinovaţi şi atunci cum justificaţi hărţuirea lor, ori sunt vinovaţi şi atunci cum justificaţi ineficienţa Statului Român condus de echipa dvs acum?"
    Ca să răspund şi mai la obiect. În afară de cătuşele " Plăcintă" care mi s-au părut justificate , toate celelalte mi se par orori ale regimului Băsescu ( Solomon, Becali, Vântu , nefericita aceea de asistentă de la maternitate) Nu îmi mai amintesc acum alte situaţii de aceea nu le menţionez.
    Te întreb acum direct ce caz de corupţie PDL istă e rezolvat , acum la ani de mandat PDL-Băsescu?
    Dar ce caz de corupţie în general este soluţionat?
    Există măcar unul? Pentru că , este de notorietate internaţională( vezi argumentarea respingerii Schengen) , corupţie există în România. Monica Ridzi nu a fost menajată de regimul Băsescu?! E un banc ăsta?

    RăspundețiȘtergere
  22. Ce vrei să spun în cazul Vadim Tudor, aştept ca şi tine să îşi facă treaba regimul Băsescu. Spre deosebire de tine, nu am încredere că o va face.

    RăspundețiȘtergere
  23. Activele de pe blog nu mă prea interesează, cum spuneam ,imi e din ce în ce mai greu să citesc articolele lui TRU ( Înfiorător tehnoredactate), îmi e din ce în ce mai jenă de declinul moral al aceluiasi TRU. Ia cei doi-trei oameni cu care mai dialoghez devin din ce în ce mai unu-doi ...

    RăspundețiȘtergere
  24. Ei nici chiar "soro", se cunoaste de la, o posta, activitatea matale,maestre CM, in slujba tovarasului Chucky-Antenescu, pentru vremurile de vis, cand PeNaLii vor reveni(Providenta sa-i fereasca pe romani de acest Blestem)la "butoane" cu aberatiile binecunoscute G(v)uzganiene, cand "duduia" intreaga economie PeNaLa si pensiile urcau, ca sageata galbena, ditr-odata cu 40%... Dumneata dai sentinte de declin moral ? Sa fim seriosi, NE pufneste rasul...Dumneata, ce-ti pierzi timpul cu aflarea ID-ului anonimilor,mai bine felicita-l pe tov.Fenechiu din partea NOASTRA pentru mobilzarea maselor de tovarasi "generali si colonei" ce au huiduit imnul national la Iasi pe 24 ianuarie a.c. Bine au mai invatat, penalii, metodele pesedeilor, specialisti in mineriade si "strangerea randurilor" in apararea lui Bivolaru si a Matusii Tamara... In rest, va uram succesuri in Sfanta alianta "ANUS CONTRA NATURII" pnl-VOICULESCU-GRIVCO ! Sa fiti(si sa ramaneti!!!) "FELICSI"

    RăspundețiȘtergere
  25. Infiereaza-ma si pe mine, la madam vranceanu firea ori la dana grecu(hai ca nu-i asa greu acum,pentru voi penalii) pentru infioratoarele greseli de ortografie... Nu ma grabesc, poate si penalii au iesit sa zbiere contra "Dictathurii" la ora asta...Aveti grija pe gerurile astea, in afara de Laringita si Fiere de la atata Jos Boc&Base, sa nu luati alta boala... P.S. Haita de talibani ai mogulului paturiciu(de la mascariciu tanase, la iaru,, liviu antonesei-papagalul Iasiului,radu calin cristea-securist notoriu al Europei Libere si ion m.ionita, a mai pierdut un pion : ioan grosan ;asta caci mascariciul dinescu a fost matrasit de la cnsas(CE OROARE...) si a trecut(spre sanatatea sa) la Parlirea Imensilor crapi de la Dunare...Bravos, Moshieri penali, vedeti ca se supara Mascota voastra Ogica, daca nu-l chemati la ospatz:))))

    RăspundețiȘtergere
  26. @ CM,
    se vede clar ca ti s-a repartizat de la partid blogul dlui Ungureanu.
    Uite ce emiteti voi, fanii lui Ce garagara:
    "Marian Vanghelie: Voi fi alaturi de Nicolescu, voi fi alaturi de toate neregulile... "

    RăspundețiȘtergere
  27. @victor L
    Văd că nu sunteţi capabil să răspundeţi observaţiilor pe care vi le-am ridicat.
    Nu mă interesează celelalte prostii pe care le debitaţi
    Citatul din Vanghelie nu mă interesează mai mult decât un citat din EBA să zicem. "Ne râdem" de ei, dar nu ne bazăm disputele pe panseurile lor agramate
    @ anonim , vorbiţi pe lângă subiect şi fără vreun argument. NU are nicio valoare bâiguiala dumneavoastră nearticulată

    RăspundețiȘtergere
  28. Doamne oare tara asta mai are si oameni normali?Nu-ti vine sa crezi ca escroci de talia lui Nastase ,Vanghelie si "marele procuror" Ponta,manipuleaza o masa de oameni in actiuni de protest ptr apararea unui escroc din Arges!!!In ce tara traim?Un procuror ,fie el si idiot ca Ponta, se opune infaptuirii actului de justitie. Cum sa mai aiba curaj judecatoarea aceia sa ia decizii corecte?Si asta cand?Cand toata UE loveste in incompetenta si ineficacitatea justitiei!!!!Partid de escroci comunisti (PSD).............

    RăspundețiȘtergere
  29. Nu, CM ! Mi se pare evident ca nu ai dreptate ! Argumentul tau principal e circular. Caz tipic de petitio principii : in care eroarea consta in a considera admisa, sub o forma usor diferita, insasi teza de demonstrat : "abuzivul regim Basescu ".
    In rationamentul tau, intruziunea autoritara a puterii actuale in domeniul justitiei ( nu e dovedit ) e folosita atat ca premisa de rationament cat si ca concluzie.
    In primul rand, Nicolescu nu a fost supus unui abuz, din simplul motiv ca are posibilitatea contestarii in recurs a deciziei Tribunalului Arges de a-l aresta preventiv. Iar daca in recurs hotararea arestarii sale preventive ramane definitiva, asta e ! Nu ne substituim justitiei. Daca se admite contestatia, inseamna ca eroarea initiala fost oprita in timp util - tot de catre magistrati. Iata de ce, in mod esential, arestarea lui Nicolescu - beneficiind de scrupulozitatile democratiei - nu se compara cu arestarea nostra preventiva din vremea lui Ceausescu. Faptul ca nu ti-ai recunoscut eroarea echivalarii celor doua cazuri mi se pare trist. In cazul nostru arestarea a fost abuziva (ca sa nu mai vorbim de batai, lipsa avocatului din oficiu, neincunostintzarea familiilor , imposibilitatea practica a contestatarii arestului si cercetarii penale, presa libera pana la desfrau etc) iar in cazul prezumtivului rechin PSD de Arges NU. La noi a fost abuz, in celalalt caz nu. Asta, ca sa inchei cu falsa ta echivalare ca "un abuz e un abuz" - indiferent de dimensiunea si continutul sau.

    In cazul Solomon, aceleasi catuse nu te-au induiosat. De ce acest tratament diferit ? Evident, pentru ca el ar fi apartinut partidului de guvernamant ( care i-ar fi asigurat protectia prin natura guvernarii sale abuzive, zici tu ). Si la ce i-a folosit apartenentza la Partidul Democrat Liberal ? La nimic, pentru ca a fost judecat si trimis la ocna. Ceea ce invalideaza circularitatea rationamentului tau despre prezumtivul autoritarism al "regimului Basescu" - prejudecata folosita atat in a ignora echivalentza celor doua arestari preventive, cat si in acreditarea ideii de "comanda politica" in cazul Nicolescu. La randul lor acestea sunt utilizate ca premise ( ca silogisme ) in acreditarea ideii de mandat prezidential abuziv ( dupa caz, dictatorial, autoritar, discretionar etc). Circularitate perfecta ! (si risipa garantata)

    Redusa la esential, radiografia circularitatii argumentelor tale ar fi aceasta :

    (premisa majora, presupozitia latenta) :
    * Mandatul Basescu e discretionar, autoritar, abuziv etc --

    (premisa minora ) :
    * arestarea politicianului Nicolescu e abuziva pentru ca s-a produs in mandatul Basescu

    (Concluzia) :
    * arestarea lui Niculescu e comandata politic de presedinte ( e abuziva )

    RăspundețiȘtergere
  30. Odata asumata axioma "presedintelui dictator", inferentzele tale, oarecum deductive, isi urmeaza implacabil logica lor schioapa.
    Tot din cauza asta ai ajuns in stare sa juri pe toate absurditatile promovate INTERESAT de catre presa de trust. Adevaratii PRINCIPI ELECTORI ai opozitiei au mai realizat acest hocus-pocus cu bunul simtz si acum cinci ani cu ocazia biletzelului fostului premier catre presedinte. Incalcarea separatiei puterilor in stat, prin traficul de influentza la cel mai inalt nivel, cerut expres, negru pe alb, de catre amicul lui Patriciu in dosarul Rompetrol, a fost intors pe dos de catre practicienii excesului procedural si folosit tot impotriva presedintelui. Deoarece, vezi Doamne, nu a inmanat in primele trei secunde proba cu pricina presei. Te avertizez ca genul asta - practicat si de tine -, al detaliilor irelevante pentru ca sunt in exces, nu e chiar dezinteresat.

    Ca dovada, sa mai retinem ca solidarizarea Stangii Matusii Tamara in jurul lui Nicolescu tinde sa treaca neobservata ; ca si mesajul sau implicit antidemocratic : - "Magistrati, watch out ! Nu uitati ca vom ajunge si noi la guvernare ! Asa ca, stiti ce aveti de
    facut .."

    Or, atitudinea cu adevarat abuziva si antidemocratica a PSD ramane in continuare ignorata. Perdeaua de fum a presei de trust functioneaza ireprosabil ; ca si cazul tau, prin jumatati de adevar, exces de detalii irelevante, interpretari abuzive, amnezii subite, informatii selective, ma rog, toata gama consacrata ..

    RăspundețiȘtergere
  31. Rechinul argesului e liber ! Sa vedem ce mai Cotcodaciti dupa ce Pasat si Ridzi(in cele din urma) vor raspunde in fata Justitiei, mai e Dictathurhaaa ??? Jigodiile lui paturiciu(iaru, antonesei,radu calin cristea et comp) si FELIX-pnl sa-si Regurgiteze, ca hienele, Rahatul ce-l vomita zilnic !!! Sa se intoarca tovarasa stanoiu, tovarasele barbulescu si bejenariu, avocatul de renume mondial sergiu andon plus restul CLOACEI cu alistar si GHENA justitiei e gata...

    RăspundețiȘtergere
  32. Clanul Nicolescu - capatuire prin hotie pe banii statului


    Zece (10) dintre afacerile si “ingineriile” legate de numele lui Constantin Nicolescu care au tinut paginile ziarelor mai mult timp. Folosind metoda omologata de SOV presedintele CJ Arges nu si-a lasat semnatura pe niciun act, in numele lui actionand ceilalti membri ai familiei: cumnati, gineri, fini etc.
    1. Falimentul Uzinelor Aro si Grulen din Campulung: implicati Constantin Nicolescu si fratele Petrica Nicolescu, fost colonel SIE.
    2. Afacerile cu terenurile de la Autostrada Bucuresti – Pitesti: implicati primarul din Bradu, Costel Zamfir si cumnatii presedintelui Nicolescu, Popa si Secuiu
    3. Afacerile cu terenurile Statiunii Pomicole Maracineni: implicat Enrico Perini, ginerele lui Constantin Nicolescu
    4. Afacerea „filiera columbiana” din anii 70’ – 80’: implicati Constantin Nicolescu, Constantin Stroe, presedintele ACAROM si Nicolae Oita, patronul Lactag.
    5. Afacerea SC Autopro Mond SA Bascov:
    La jumatatea lunii decembrie 2009, Consiliul Judetean Arges a organizat o licitatie pentru desemnarea firmei care va repara si va intretine masinile institutiei, fabricate de Automobile Daewoo in lunile ianuarie si februarie 2010. Singura firma care s-a prezentat la licitatie si care a si castigat-o a fost SC Autopro Mond SA, cu sediul in comuna Bascov. Daca valoarea initiala a contractului a fost de 42.017.00 RON fara TVA, pretul a fost scazut simbolic, fiind stabilit in cele din urma la 42.016.81 RON, fara TVA. Pentru cine nu stie, SC Autopro Mond SA este chiar firma presedintelui Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu. Pana in 2005, firma se numea SC Iatsa Bascov SA, al carei actionar majoritar era Iatsa stefanesti. In anul respectiv, la doar cateva luni de la alegerea in functia de presedinte al Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu a cumparat de la Iatsa Stefanesti 92% dintre actiunile SC Iatsa Bascov SA, devenind astfel actionar majoritar.
    Imediat dupa preluarea Iatsa Bascov, el a schimbat numele acestei firme in SC Autopro Mond SA. De altfel, in declaratiile de avere si de interese din ultimii patru ani, Nicolescu figureaza cu 110.000 actiuni la firma din Bascov in valoare de 250.000 RON, dar de fiecare data a trecut in dreptul actiunilor vechiul nume al firmei, si nu pe cel nou. In niciuna dintre declaratiile de avere sau de interese depusa din 2006 incoace, presedintele Consiliului Judetean Arges nu a mentionat faptul ca detine 92 % din SC Autopro Mond SA Bascov. Prin prisma faptului ca este proprietarul SC Autopro Mond SA, dar in acelasi timp presedinte al Consiliului Judetean, el nu avea voie sa-si inscrie la licitatie propria firma, fiind intr-un vadit conflict de interese, mai ales ca la mijloc este vorba despre bani publici. Cu alte cuvinte, Nicolescu isi baga in propriul buzunar o parte din banii Consiliului Judetean.
    6. Afacerea „PIC – Penescu” aflata pe masa de lucru a DNA Pitesti
    7. Afacerea „Lactag”: implicata Viorica Nicolescu, sotia lui Constantin Nicolescu
    8. Afacerile cu terenuri in mai multe comune din judet: de aici si porecla de „vecinul” sau Ayatollahul Argesului si Muscelului
    9. Afacerile cu asfaltari sau refaceri drumuri judetene: implicate toate firmele de constructii de sub tutela PSD
    10. Afacerea „Vlasia”, unde a fost trucata licitatia pentru programul „Laptele si cornul”: implicati Constantin Nicolescu, angajati ai CJ Arges si Nicolae Oita, patron Lactag.

    RăspundețiȘtergere