22 noiembrie 2011

Altceva?






Așadar, suspendatul e, iar, suspendabil. O reacție grăbită ar nota că PSD e un colecționar pasionat de referendumuri pierdute. Onestitatea demersului PSD reclamă, însă, o intepretare onestă. Da, de data asta, inițitativa de suspendare a Președintelui Băsescu e întemieată. De ce? Mai important e pentru cine. Neîndoios, pentru cei ce doresc aplicarea formulei Andronescu în Universități care ar admite de-a valma studenți cu și fără Bacalaureat. Apoi, pentru cei ce pregăresc un deficit bugetar de tip Ponta și acordă salariaților șansa de a acoperi golul din impozitele prăvălite asupra salariilor mărite cu o zi înainte. Între toate aceste proiecte și realitate nu se mai află decît un obstacol: Președintele Băsescu. Prin urmare, obstacolul trebuie înlăturat.




Dincolo de mărunțișurile de mai sus, un lucru e cert. Procesul de maturizare al cuplului Ponta-Antonescu e dinamic, merge mai departe și n-are sfîrșit. O imaturitate mai îngăduitoare l-ar fi ajutat pe Ponta să înțeleagă, la timp, că un partid care nu dă doi bani pe voința populară exprimată în referendumul pentru restruructurarea Parlanmentuilui nu poate cere alegătorilor să se încolonreze pentru un alt referndum, cu excepția situațeoieiîn care tema e suspendarea imaturității lui Ponta. Fiinde o chestiune de bun simț, problema e inaccesibilă pentru USL. În consecință, Ponta și subordonații din grupul Antonescu-Voiculescu rămîn cu imaginea unei asociații politice de amatori care încurajază referendumuri dar le acceptă numai pe cele care aduc rezultatul dorit. Iubirea de agitație populară și disprețul pentru alegători sînt, ca întotdeauna, intacte la socialiști.




Din declarațiile ceva mai muncite ale lui Ponta și Antonescu, se înțelege că Președintele Băsescu e de suspendat penru că a declarat imposibilă indexarea pensiilor și aplicarea hotărîrilor judecătorești care fixează salarii. Ce propune USL? Propune să înțelegem mai bine programul economic al guvernării Ponta. În centru nu e respectarea Constituțieim cum s-ar putea înțelege din inițiativa de suspendare ediția II. În centru e o incompetență economică sinucigașă în condițiile crizei. Președintele spune că nu sînt bani pentru indexare. USL știe că sînt. E vorba de banii pe care Guvernul ar urma să îi cheltuiască fără să-i aibă. În traducere, inflație. Inflația care va înghiți pe nerăsuflate biata indexare. Operațiunea cere neapărat prezența USL la guvernare, inclusiv controlul asupra acelor mașini minunate care tipăresc bancnote atît cît cred de cuvință economiștii Ponta, Antonescu și Voiculescu.




A doua obiecție USL cere respectarea hotărîrilor judecăorești care măresc salarii. Astam în numele Constituției pe care hotărările judecătorești în cauză o fac franjuri, transformînd puterea judecătorească în putere executivă. Mai clar, judecători care dictează salarii și modifică, deci, Bugetul de Stat nu s-au pomenit înainte de Ponta și Antonescu. Tot ce se poate spera e că, de undeva, vor răsări și decizii judecătorești care impun maturizarea celor doi gînditori politici.




Conform ultimelor relatări, echipa care pregătește suspendarea pe partea PSD va intra în teren în componența: Șova, Iordache,Chelaru, Greblă. Echipa PNL va conta pe serviciile actorului Mircea Diaconu, recent pus sub cercetare la Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casație și Justiție. USL contează pe renumita aplecare românească spre umor dar ignoră iritarea la fel de românească în fața glumelor proaste. Obsesia Băsescu a fost și e singura propunere politică PSD-USL. În vremuri îngăduitoare, fixația anti-Băsescu privește doar pacientul, În vremuri de mare solicitare națională, politica maniacală devine un pericol pentru toată lumea. Ponta și Antonescu se plîng, din nou, că nu-l pot suferi pe Băsescu. Bun. Altceva?


2 comentarii:

  1. Altceva ? De pilda "reforma" Funeriu : pai "mai draga" Dobitocilor Pedelisti : nimeni nu l-a tras de maneca pe Zbanghiul "funebriu" cu Nastrusnica Imbecicilitate cu retragerea rentei pentru gimnaste ? Domnule Ungureanu ! V-am admirat pentru excelentele comentarii sportive, la BBC, despre moralitatea sportului mondial(doar Nicolae Munteanu de la "Europa Libera" mai realiza emisiuni de exceptie...), pur si simplu NIMENI nu realizeaza ca urmeaza OLIMPIADA DE VARA de la Londra si NE DUCEM IN CURUL GOL ACOLO..(l-am urmarit pe presedintele comitetului olimpic de organizare britanic, Sir SEBASTIAN COE, la Sky News, si m-am gandit cat de penibili suntem si pe plan sportiv). Base a fost in Serbia,iar eu il cunosc pe presedintele Boris Tadici de la : CASTIGAREA CUPEI DAVIS A SERBIEI in 2010, prezenta-intr-o sala de 23000 de locuri- la un meci de volei Serbia-Brazilia 3-2 si aplaudarea-din tribune,de la Londra- victoriei istorice a lui NOLE DJOKOVICI la WIMBLEDON ! PRESEDINTELE SERBIEI E UN CATALIZATOR AL NATIUNII SARBE, DE SOLIDARITATE, IN MOMENTELE MARILOR VICTORII SPORTIVE !(iar presedintele comitetului olimpic sarb e Legendarul VLADE DIVAC,component al Legendarei echipe LOS ANGELES LAKERS).Gimnastele noastre AU FOST CALCATE IN PICIOARE SI DOAR PENTRU ACEST LUCRU PDL-ul VA PIERDE INCA 7-8% din voturi...Iar Mircea Diaconu e unul din cei mai populari actori romani, ca si maestrul Madalin Voicu...BRAVO APOSTU,BANIAS,PASAT(ce bocanci in gura ar merita GUNOIUL asta!!!,ranjeste Lepra) BIAN si SCRIPCARU ! OLEEE PEDELE !

    RăspundețiȘtergere
  2. Am uitat sa precizez ca presedintele Serbiei a fost in tribune si la meciul SERBIA- ROMANIA 5-0, la Belgrad,acu' 2-3 ani...La noi,"Nasu" sandu si mitica dragomir, Tartorii fotbalului romanesc, NE SFIDEAZA mai ceva ca iliescu, de peste 20 de ani, NIMENI nu sesizeaza prapastia intre fotbal si suporteri, Piturca anunta senin ca jucam amicalul cu Grecia IN AFARA TARII, de frica suporterilor,ce chipurile, ar fi huiduit SPURCACIUNILE CE AU PUS CRUCE FOTBALULUI DE LA NOI ! Aiurea,starea generala a natiunii e "ACEASTA LEHAMITE" vorba regizorului Danieliuc..

    RăspundețiȘtergere