28 aprilie 2012

Imaturul își declamă imaturitatea

  

           Prima declarație a Imaturului Desemnat nu putea evita imaturitatea cea mai selectă. Imediat după desemnare, Ponta a fost pus în situația de a spune ceva. Primul bilanț verbal al Premierului Desemnat Ponta vestește nepriceperea. În vreme ce Președintele Băsescu a înțeles imediat că trebuie să trimită un mesaj de siguranță spre piețe, Imaturul desmenat a ales cîteva remarci tocmai potrivite pentru o festivitate de premiere școlară.

 

              Ponta era dator să schițeze o promisiune încurajatoare pentru piețe și să anunțe, în liniile cele mai generale, intenții de politică economică pozitivă. Accentul trebuia să vină reflex și să ateste o minimă vocație profesională. În locul acestei poziționări de om politic matur a venit, însă, o poezioară fără conținut. E doar începutul.  

38 de comentarii:

  1. Ponta a fost in mod constant un critic al tuturor solutiilor adoptate la scară europeană din momentul izbucnirii crizei si până azi. Pe deasupra, mai e si complet decuplat de ceea ce se petrece in Europa.
    Insa, cand e sa se suie scroafa in copac..

    RăspundețiȘtergere
  2. Pana la reusita moțiunii de ieri, USL era deja la putere la Senat, unde avea majoritatea. Care credeti ca a fost prima acțiune a USL dupa revenirea din vacanța grevista si in calitate de Putere? A votat modificarile la Legea educatiei, proiectul Filip-Croitoru, prin care mafioților patroni de fabrici de diplome li se vâră in buzunare milioane de euro.
    Mai pe inteles, fabricile cu pricina, de la Spiru Haret-ul lui Bondrea, la Cantemir-ul rectorițtei Corina Dumitrescu (soția pesedistului cu acelasi nume de familie), vor putea desființa ilustrele lăcase universitare fără avizul ministerului, doar in functie de interesele lor de moment, dupa care vor deveni fericiții posesori ai patrimoniului, mobil si imobil, construit din taxele studentilor. Frumos, nu? Si asta este doar inceputul domniei USL. E primul pas facut de "armata eliberatoare" pe drumul revenirii la statu-quo-ul atât de regretat. Legea pentru clanurile de interese din universitarul privat este semnalul a ceea ce va urma.
    Ciurda fanilor USL inca benchetuieste.
    Cei care, din narcisism, nu accepta statutul de galerie USL, concluzionează savant ca anticipația lor excesiv de critica, amânată de doua ori la limita in 2008 si 2009, s-ar fi implinit. Dezastrul guvernarii era anticipabil. Depinde care guvernare..

    RăspundețiȘtergere
  3. După numirea lui Ponta in funcția de premier, numele sediului guvernului se va schimba, in cinstea lui, în Palatul Victor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vorba aia, Victor Ponta e o dovada vie că in spatele fiecărui bărbat puternic stă un un fost premier condamnat cu suspendare.

      Ștergere
  4. Probabil are frustrari legate de festivitatile de premeiere de la scoala :)
    Un premier la misto, dintr-un sef de partid la misto, de profesie procuror la misto, asta e Ponta.
    O sa aiba ca ministri figurile sinistre, pe care deja le stim, desigur, net superiori tinerilor guvernului MRU... :)

    RăspundețiȘtergere
  5. V-au cam stricat raii aia 1Mai... Aaaaa... Tu esti "de dreapta" si n-ai treaba cu 1 Mai. :))
    Tu si amaratul ala bugetar, Horatica-puta-mica, care beneficiaza de o zi suplimentara libera.
    Ca masura "de dreapta" :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu lucrez deseară, flokule, că, altfel, copiii din centrul de plasament n-au mama, n-au tata.
      Ce stii tu, pe unde face pipi găina!..

      Mai sunt si institutii bugetare unde se lucreaza in foc continuu, mai anusnime!

      Ștergere
    2. si ce faci tu deseara la foc continuu ?pe baiatu sau pe fetitza?prin centre de plasament se aciueaza toti perversii si inadaptatii social ...

      Ștergere
    3. Evident, pe băiatu ` !
      De când te-am priponit cu coarnele-n gard - de dragu` lu` Băse -, mă mir că te mai îndoiești, măi Dănut..

      Plus inca ceva :
      - da` mai bine nu-ți amintesc ( ca-ti stric si 1 Mai-ul)..

      Ștergere
    4. Anusnime,
      'lovitura parlamentară din 27 aprilie nu ține loc de alegeri. S-a lucrat doar prin “stimularea” oportuniștilor. În plus, așteptările enorme generate de populismul USL vor fi sau infirmate (cu rapida erodare a guvernului Ponta) sau realizate artificial (cu riscul derapajului macroeconomic). Reformele vor fi stopate. Manipularea se va extinde. Justiția va primi iarăși un căluș în gură. Până la toamnă, cabinetul roșu-galben va face situația albastră – evident, nu spre binele României, ci spre garantarea unui amplu proces de restaurație'

      Numai ca turma uslinoasa e deja cherchelită de atâta `patriotism`..

      Ștergere
  6. Acum sa va vedem, uslinosilor, cum faceți din căcat praștie..

    RăspundețiȘtergere
  7. Ponta:
    "Dreptul de a face propunerile îmi aparţine mie, Antonescu a fost un partener loial."

    A fost? Perfectul compus, deci acţiune încheiată? Hahahahahahaaaa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am uitat link-ul :
      http://www.ziare.com/victor-ponta/premier/ponta-primul-criteriu-pentru-guvern-e-propunerea-facuta-de-mine-1164409

      Mai e acolo un articol al dnei (sic!) pipididi... Am vazut titlul ("Cum isi bate presedintele joc de tara") si m-am gandit ca o fi vreun articol mai vechi, ca n-avea nici o legatura cu prezentul, credeam eu... Da' de unde, e nou-nout si duce aberatiile madamei pe noi culmi de ipocrizie si nesimtire. Mai rar asa jeg de om...

      Ștergere
    2. Da'şi bate joc prin Ponta, care'a ieşit, cum zice Buşcu, cu curaj să înfrunte istoria.
      Pippidi şi Buşcu, ca să vezi unire'n cuget şi simţiri... Sau unde-s trei puterea creşte.

      Ștergere
    3. Apropo, vă dați seama ce înseamnă Bac fără video, cu Abramburica, în an electoral? Alltă viață, Titanic Ice..

      Ștergere
  8. Apropo de strategia guvernului Ponta, am mai vorbit o dată despre strategia USL cu o cîteva zile/o săptămînă înainte să se întîmple. Și s-a întîmplat. Acum dacă o scriu iar și pe asta, mi-e frică să nu se întîmple și să vedem USL la vreo 70% în toamnă:

    9 ianuarie 2012
    Pentru cei csre umblă cu wishful thinking-ul, vă spun ce va face USL dacă Băsescu nu va desemna premierul lor:
    1. va acuza frauda electorală (alegerile comasate, UNPR-ul etc), tursimul electoral etc
    2. va declanşa formalităţile de suspendare a preşedintelui
    3. va apela la Partidul Socialist European şi la toate cancelariile occidentale
    4. va face grevă parlamentară refuzînd să participe la şedinţa de învestire a unui posibil nou guvern
    5. va face un scandal monstru în media
    La urma urmei, inamicii lor politici (Băsescu, Boc, PDL) sînt şi inamicii publici number one ai populaţiei. Băsescu şi Boc sînt pe la 5-8% la încredere, PDL va fi pe undeva pe la 20-25% la socr electoral (scor contestat de USL ca fiind furt în cîrdăşie cu UNPR), corupţii, populiştii şi extremiştii din partea PDL/UNPR/PPDD/UDMR îi bat ca număr şi anvergură pe corupţii, populiştii şi extremiştii din partea USL/PRM (Dan Diaconescu anulează un eventual argument anti-Vadim al PDL, corupţii din PDL şi strînsura din UNPR anulează un posibil argument pe corupţie din partea PDL. Tema dictaturii şi a fraudei electorale e pregătită mediatic de ani de zile de către USL-işti.
    Astea-s atuurile USL la negocierile de a doua zi de după alegeri. Băsescu are de ales între un război total, intern şi internaţional, în care UNPR şi PPDD îi anulează orice discurs etic sau de altă natură anti-USL. Prezenţa unui membru PPE în majoritate (USL-UDMR) ar slăbi şi posibilul sprijin al PPE pentru Băsescu şi PDL (deşi un asemenea sprijin nu va veni – popularii europeni nu pot susţine că partidul cu mai puţine voturi trebuie să guverneze iar celălalt cu mai multe voturi trebuie să stea în opoziţie – au şi ei alegătorii lor şi o imagine de conservat).
    Cu scenariul ăsta vor veni USL-iştii la negocierile cu Băsescu de a doua zi după alegeri.

    RăspundețiȘtergere
  9. am retinut comentariul pe un text document dar nu mai stiu exact pe ce forum am scris
    22 ianuarie
    Cînd vorbeam acum o lună despre războiul total ca opţiune tactică a USL (parlamentar, mediatic, diplomatic, în stradă) toată lumea se supăra, că ţin cu ursu'. Iată că USL a dat o probă de război total. Au atacat la Uniunea Europeană, au apelat la ajutorul PES, au ieşit în stradă, au ameninţat cu demisia parlamentară, s-au folosit de televiziunile pe care le deţin. Şi deşi războiul în teren a fost un fîs, PDL s-a speriat şi aproape prăbuşit ca un castel de cărţi. În 68, în Vietnam, nord-vietnamezii au declanşat ofensiva Tet, care strict militar pentru ei a fost un dezastru dar care a dus la cîştigarea războiului, din cauza prăbuşirii moralului americanilor. Au cîştigat imaginile cu atentatul de la ambasada americană din Saigon, nu victoriile pe linie ale armatei americane, respingerea armatei nord-vietnameze şi distrugerea Vietcongului. PDL a arătat că nu poate rezista unui război total cu USL şi că Băsescu nu poate avea încredere în ei.

    RăspundețiȘtergere
  10. Comentarii la SPURCACIUNILE DEBITATE DE JIGODIA PIPPI-DI :

    -" pentru dna Mungiu Pippidi Presedintele este vinovat pentru ca a actionat conform legii si si-a permis sa puna pe fiecare in fata propriei responsabilitati. Cum poate dl Basescu sa faca asta ? De ce nu a trecut peste toate si nu s-a expus numai domnia sa oprobiului (in acest caz, virtual, desigur, justificat) ?
    Nu doamna ! Fiecare sa fie responsabil si sa-si asume vorbele si faptele. Inclusiv dumneavoastra, toata incoerenta si balbaiala pe care o emiteti ca reprezentant al societatis civile. Eu va consider un membru (interesat) al societatis nostre civile, dar nu un reprezentant al ei. "
    Lui Basescu i se pot reprosa o multime de lucruri, incclusiv usurinta cu care a declansat acele diminuari de pensii si salarii, ca si "remuscarile" electorale care l-au cuprins recent. Dar sa motivati grijulie viitoarele esecuri ale lui Ponta, nu ma asteptam!
    Nu e vinovat PSD pentru ca l-a facut presedintele, ca si-a lasa prestigiul si puterea in mainile unor tineri imaturi chiar si pentru varsta care o au – si iata cu ce consecinte asupra tarii!
    Nu va ingrijoreaza faptul ca un prim ministru ce parea apt sa-si indeplineasca mandatul a fost dat afara fiindca Ponta a dorit sa se joace pe acel maidan politic numit parlament.
    Nu va ingrijoreaza ca argumentele foarte solide expuse de Ungureanu nu au contat in fata tupeului in spatele caruia se ascunde, de fapt, interesul de a continua escrocheriile din economie si din universitati.
    Nu va ingrijoreaza faptul ca Ponta va fi prim ministru. Va preocupa ironiile lui Basescu si deja cautati scuzr pentru eventualul esec al lui Ponta. " Dna Pippi-di,v-am citit cu greu elucubratiile pe teme economice!

    Va pricepeti la economie cum ma pricep eu la fizica cuantica(va asigur ca sunt tufa de..Venetia)!
    -Ponta a ajuns premier nu in urma votului populatiei ci in urma tradarii neasteptate a "grupului minoritatilor"!O aberatie a constitutiei strambe Ilesciano-Iorgovene!
    -Franta nu are grup parlamentar arab(6 mil.loc.),USA nu are grup de congresmeni hispanici(80 mil.loc)nici cel putin de Piei Rosii(au mai ramas vrea 7 mil.)nici Anglia grup de indieni sau pakistanezi etc.etc.
    S-a trezit Iliescu prin Iorgovan, animat de primele masuri staliniste in favoare "protejarii" minoritatilor(se creiasera alfabete pentru triburi de cateva sute de persoane!)sa bage in parlament "alesi"de cateva mii ,sau chiar sute,de alegatori in timp ce norma nationala este de cateva zeci de mii per parlamentar!Un adevar jaf la dreptul de vot al romanilor!
    Dar trecand peste aceasta aberatie a constitutiei,Ponta este premierul cu cel mai jos IQ din cati a avut Romania!Un gafist cronic!
    Pres Basescu nu a avut nici o varianta din moment ce a fost singurul propus de partide!
    Romanii vor plati din greu tradarea "minoritatilor"!
    -Prostiile populiste nu apartin dlui Basescu ci USL in frunte cu Ponta si Antenescu!Acestia nu s-au trezit inca si se considera in opozitie,de unde pot turna orice baliverna!
    -De acum inainte vor deconta orice prostie populista nerealizata in termen de sase luni!
    oricum ,amandoi sunt tufa de..Venetia in materie economica!In plus nu sunt dotati nici cu inteligenta nativa necesara a suplini lipsa de pregatire in materie!
    -Pres.Basescu le-a spus doar ca resursele pentru reintregirea salariilor bugetarilor au fost asigurate de guv.Ungureanu!
    In consecinta sa nu incerce sa deturneze aceste resurse pe pomeni electorale ca si-au dat foc la buletinele de vot!
    Romanii trebuie sa se astepte la zile grele cu cei doi oligofreni la conducere!
    In Romania a schimbat unul dintre cei mai elevati premieri pe care i-a avut tara(dl.Ungureanu) cu unul care nu indeplineste nici cele mai elementare conditii pentru aceasta functie(Ponta)"

    RăspundețiȘtergere
  11. Dobitocului de mai sus, dovada vie ca PeDeLijdii scot doar aer cald pe gura larg deschisa:
    1) cati hispanici sunt in imaginatia ta in USA? 80 de milioane? Nu corespunde cu ce au numarat ei: populatie USA aprox 308 mil. "Hispanics or Latinos constitute 16.3% of the total United States population, or 50.5 million people,[1] forming the second largest ethnic group". mai documenteaza-te inainte sa vorbesti, aburitorule!
    2) Ponta a ajuns premier nu in urma votului populatiei ci in urma tradarii neasteptate a "grupului minoritatilor"!O aberatie a constitutiei strambe Ilesciano-Iorgovene! Hai sa moara ma-ta: Boc a ajuns altfel premier? Da' pe care liste de asteptare la pizdele ma-tii ai votat tu UNPR?
    3) esti si sfertodoct, ca oricare PDList (vezi Igas): verbul "a creia" exista doar in capul tau ala sec. Si cand nu cunosti limba in care ai vrea sa te faci ascultat, cand ai notiuni aproximative despre ea, de ce sa ascult tot gunoiul debitat de tine?

    De fapt, tot ce scrii este maculatura.

    TROaca lui TRU.

    RăspundețiȘtergere
  12. @anonim 22.08 Masti de gaze repede : SE BASHINA USLINOSHII ,de unu mai iliesco-penelist : doar pizda ma-tii de voiculescian, ramas fara digi satelit si fara focus sat, moare de grija unpr-ului si a hispanicilor din america ; felatie placuta lui chucky-antenescu , cretin uslash ! Ti-ai bagat mushtarul-n cur, putzoi mic uslash, nu va mai da mici nea marean vanghelie azi si te-a apucat tremuriciu' ?:)))

    RăspundețiȘtergere
  13. Va doare? Vreau sa va doara!!! :))

    RăspundețiȘtergere
  14. Vreme de doi ani, cei doi lideri ai USL s-au comportat ca si cum criza economică mondială si criza datoriilor suverane din Europa n-ar fi existat niciodată si, chiar dacă ar fi existat, nu ar fi avut nicio legătură cu ceea ce se intâmpla in România. In versiunea uselistă a realităţii, austeritatea se explica prin hoţia pedeliştilor, acordul cu FMI prin corupţie iar privatizările prin lipsa de patriotism a guvernanţilor care doreau să vândă ţara. Foarte bine. Acum că au preluat guvernarea, au prilejul să dovedească faptul că au avut dreptate. Problema este că dacă aplică ceea ce au profesat atunci vor intra in conflict cu UE, SUA, FMI şi mai toate instituţiile care contează. Este drept că USL vrea să compenseze cu imbunătăţirea relaţiilor cu ţările BRIC. Cum China nu ne bagă in seamă, India e prea exotică iar Brazilia e departe, le mai rămâne R: Rusia. Mult succes, tovarăşi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Comanitza, China nu l-a bagat pe Boc in seama. Caci cu Romania nu are nimic personal. Dar pe boul de Boc, care cu o luna inainte de vizita pentru cerseala in China repeta vorbele Maretului Chior ca "nu luam bani de la comunisti", cam cum ai fi vrut sa-l primeasca? :))

      Ștergere
    2. Anusnime, e limpede ca te bântui : postezi legat mereu de pula mea.
      Vezi ca nu vorbesti cu mine, ci cu cel care semnează Vanish! Nu vrei sa te dezleg!?


      Cât despre Boc si delegatia romană, află ca s-au semnat niste lucruri palpabile după vizita de anul trecut in China.
      Țin minte că ariciul vostru Cretin Antenescu, impreuna cu maimuțoiul Ponta s-au dat de ceasul morții ca sa-i conteste rezultatele.

      Iar dupa coada lor, hop si tu ! - idiotul util..

      Ștergere
  15. Cadoul făcut uslaşilor de noua "majoritate de strânsură" ne aruncă douăzeci de ani in urmă, când neo-comuniştii lui Iliescu si liberalii nimănui au mai împărţit puterea.

    Stim ce-a ieşit din acea "coabitare", urmele ei se simt până in ziua de azi. Nu cred că, în sinea lui, Victor Ponta chiar avea chef să preia frâiele puterii, intr-o situaţie dificilă, când ar fi putut, liniştit, să ajungă sef, in toamnă, intr-o cu totul altă distribuţie a mandatelor electorale. Numai că Ponta nu e Ponta. El e sub jurământ de ascultare faţă de adevăraţii păpuşari. Miza ajungerii USL la putere acum nu are legătură cu alegerile din toamnă, ci cu procesele din această primăvară. Adrian Năstase, Voiculescu si Vântu pot dormi liniştiţi.

    PS
    Astazi, Bombonel are ultima infatisare in instanță la recursul inaintat in cazul sentintei de doi ani cu executare din doasarul "Trofeul Calitatii"
    Sa vedem - si sa speram ca impulsul dat de catre Basescu si mica reforma in justitie pentru emanciparea acesteia si a parchetului a devenit ireversibil..

    RăspundețiȘtergere
  16. dar ce-mi place cel mai mult (intens as zice) este faptul ca Varanul FELIX Voiculescu a declarat ca (citez): Dan Voiculescu: Raed Arafat nu are calități manageriale să conducă Ministerul Sănătății. Pai degeaba si-a varsat poporul mucii in strada pentru domnul Calafat?

    RăspundețiȘtergere
  17. Sa fim bine intelesi: trio-ul Voiculescu – Ponta – Antonescu l-a dat jos pe MRU prin cumparare/racolare de parlamentari pentru ca acesta pregatea cresterea salariilor pentru bugetari si, mai ales, pentru ca fostul premier crestea in sondaje. Le-a fost frica de MRU si l-au inlaturat. Asta nu se numeste democratie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fi ministru in Guvernul "condus" de Ponta nu e o demnitate publica ci una privata, de angajat al lui Voiculescu. Asa ca domnul Alistar nu incalca legea...

      Ștergere
    2. Acestea informatii sunt publice si Ponta le stia. Inainte de a fi validat de Parlament, asadar, Guvernul Ponta a pornit la drum cu o minciuna si o propunere care incalca legea. Scopul acesteia a fost crearea unui minister inutil si ridicol pentru clientul politic Alistar. Fiecare minister si agentie trebuie sa ia deciziile in mod transparent, iar asta depinde de ministru/director si nu de crearea unui alt minister. Ministerul Transparentei pare scos din “Ferma animalelor”.

      Ștergere
  18. Doamnelor si domnilor, niste cetateni sprijina USL. Neintaplator mai multi decat cei care sprijina PDL. Nu e normal sa conteze si vocea lor in tara asta? Sunteti siguri ca s-a inventat partidul care absoarbe ca un burete numai oameni cinstiti si destepti? Si ca toti ceilalti, oricat ar fi de multi, ii urasc pe patriotii din acest partid doar pentru ca nu se gandesc decat la furaciuni?
    Un prost din prostime

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa vezi injuraturi ce-ti iei tu ca nu iubesti PeDeLeaua :))

      Ștergere
    2. Dragii de ei ,rosh-galbeni, ce onesti si cinstiti sunt, ca Tatucul lor iliescu: hai sa va pupe Tzatza Marghioala pe ambii obrajori si pe cinstitul mircea diaconu si pe maestrul alistar ! Tovarasul voiculescu are proces in cazul privatizarii ICA (cercetari alimentare) ; cata cinste si corectitudine la USL !!! Ne apuca lacrimile ce induiosati suntem :)))(ca doar tov. daniel constantin oare de ce avea postul asigurat, inainte de Bocetele de jale ale tovarasei placinta:))). Iar tovarasul marga se va intalni in curand cu Doamna Hillary Clinton : va fi foarte interesanta spovedania to'arasului privind CRUNTA DICTHATHHURA BASESCU !!! Pai cand ai 140 jdemilione de lei pa luna salariu , cand iti iei PRIN SFIDARE BUNULUI SIMT un an asa zis sabatic, blocand -cu Shleahta ta- posturile de conducere la UBB , cum sa nu-ti doresti sa traiesti in "Iadul basescian"...

      Ștergere
    3. Stimati uslasi, oricât v-ati canoni de dragul lui Bombonel, Felix, Iliescu, Remes sau Crin, lovitura asta tot va ramane ceea ce e : inca o lovitura de stat, parlamentara, ca si suspendarea lui Base din mai 2007. Prietenii (intru vechile privilegii) stiu de ce.

      Guvernul Ponta,rezultat al unei lovituri de stat.De catifea.Reiata.

      Miza e restauratia..

      Ștergere
    4. Asa cum Ponta&Antonescu se ghideaza după o definitie a migratiei politica usor diferita de cea cunoscuta publicului neavizat: migratie politica este numai de la USL la alte partide, cei care vin la USL sunt luptatori impotriva dictaturii....
      ..... asa si notiunea de "guvern cinstit" este usor diferita: orice om inculpat/acuzat/acuzat definitiv de justitia romana, sau poate chiar de CEDO este de fapt un om cinstit atata timp cat lupta activ impotriva dictaturii Basescu. Pe de alta parte, orice basist nenorocit este din start un infractor, fara sa mai fie nevoie de dovezi. Desigur, Ponta si Antonescu sunt specialisti in a identifica basistii si nebasistii....

      Ștergere
    5. Comanica, ma-ta'i curva... :))

      Ștergere
    6. Anusnime,
      ai grijă ca nu cumva să ne părăsești !
      Că dacă parasesti acest blog, mama ta este/a fost curvă & tatal tau este/a fost bou

      Mai bine leagă-te in continuare de pula mea (ca Ulisse de catarg)

      Ighen ??

      Ștergere
  19. Iliescu, Antonescu, Felix, Năstase, turnătorul Balaceanu-Stolnici, “senior liberal", Rosca-Stanescu (alt personaj imaculat), numai “oameni cinstiţi şi curaţi", înfrăţiţi cu de-alde Bondrea şi alţi caizi. Nu-ţi trebuie prea multă intuiţie politologică spre a observa revenirea şi revanşa sistemului ticăloşit. Celor care îmi atrag atenţia că lovitura parlamentară a fost parlamentară (ce noutate, indeed!), le sugerez să facă puţin apel la istorie. S-a întâmplat, uneori cu consecinţe catastrofale, că democraţiile să piară pe limba lor, adică parlamentara, prin alegeri libere şi jocuri politice iresponsabile. La şase ani de la trecerea în lumea celor drepţi a lui Jean-Francois Revel, poate că ar merita recitita cartea sa clasică, diagnostic şi avertisment, “Comment leş democraties perissent".

    RăspundețiȘtergere