27 aprilie 2012


                        USL - primul pas spre anarhie








               Rezultatul Moțiunii de Cenzură: dezordinea instalată. După succesul Moțiunii care a îndepărtat Guvernul Ungureanu, planificarea politică USL e un pericol imediat pentru societatea românească. Ponta , Antonescu și Voiculescu nu au idei politice propriu zise, fie ele și idei socialiste. Locul valorilor care dau profilul administrativ al unei guvernări a fost luat de un asalt care urmărește preluarea puterii cu orice preț. Acest amestec de zgomot, presiune și propagandă a făcut posibilă o mutare politică nebunească. Calea aleasă de USL e legală dar legalitatea închiriată de agitatori poate produce anarhie.





               Bilanțul impus de USL arată în felul următor: un guvern distrus în fașă, după două luni de viață, și o criză politică majoră dăruită societății cu doar o lună înainte de alegeri. Semnalul trimis în toate zările e clar: nu ne pasă de nimeni și de nimic! În acest caz, nimeni și nimic înseamnă o societate care a primit porunci de robotă pentru următoarele luni. Astfel, alegătorii vor trebui să adune cioburile, să recompună o imagine credibilă în fața observatorilor și piețelor din afara țării și să alerge la urne în baza unui calendar imprevizibil. Cu alte cuvinte, USL presupune în mod automat un electorat docil, o masă de executanți care nu-și dorește altceva decît confirmarea dorințelor nocturne ale USL și înălțarea la putere a triumviratului Ponta, Antonescu, Voiculescu.



               Întrebarea care rămîne în urma isprăvii conjugate mari oameni de stat USL - mari caractere ex-PDL e limpede: de ce a fost demis Guvernul Ungureanu? Pentru ce greșeală anume a fost curmată viața unui guvern condus de un politician atipic și popular? Nimeni nu poate susține că anihilarea Guvernului Ungureanu corespunde unui curent de mase. Nimeni nu poate reproșa în mod serios unui Guvern că nu a schimbat mersul lumii în 80 de zile. Și atunci? Rămîne setea de posesie a patrioților USL. Acest impuls agresiv nu poate da o direcție de guvernare și nu trebuie să fixeze cursul vieții publice. Deocamdată, o face, silind România la retragere, încordare și confuzie.





              Brutalitatea tembelă a USL e partea cea mai importantă a unei operații inutile pentru societate și perfect convenabilă pentru setoșii Ponta, Antonescu și Voiculescu. Dar nu singura. Potlogăria a fost posibilă cu ajutorul Departamentului Resurse Subumane din PDL. Acest grupuscul se compune din două subspecii care își arborează  mediocritatea pe două direcții: muții la adăpat și retorii la scuipat. Muții sînt formal parlamentari și practic anonimi incapabili de gînduri articulate. Cazați în funcții, scutiți de efort și liberi la trafic, acești impostori fără anvergură fac un  singur lucru: se orientează magnetic în direcția care le promite conservarea funcției și venitului. A doua specie, retorii scuipători sînt, dimpotrivă, activi și vizibili. Cei mai mulți au darul analizei polemice pe timp de pace și capacitatea revelației în vremuri grele. Dl. Croitoru , de pildă, s-a întors acasă, în PSD, după ce a fost străpuns de o revelație, chiar în timpul dezbaterii Moțiunii. Fauna migratoare care a plecat spre puțul cel mai apropiat e rezultatul unei politici de cadre commode: dacă se vinde, ia-l! PDL are, acum șansa și obligația de a arunca peste bord obișnuințele feudale.


37 de comentarii:

  1. Dumneavoastra realizati vreodata cat de penibil ati devenit ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e mult prea plecat cu sorcova ca sa mai realizeze ceva

      Ștergere
  2. Inca raman la ideea exprimata de sloganul din ianuarie "PDL, USL = aceeasi mizerie". Totusi cand adevarul e in fata ta trebuie sa-l recunosti. USL si-a dat cu barda-n coaie. In loc sa lase guvernul si PDL-ul sa se compromita pana in noiembrie pentru a-si asigura un rezultat favorabil la alegeri datorita votului negativ, ei au vrut sa vina la guvernare. Si o sa-si mai dea cateva barzi sanatoase anul asta. Prostia e infinita precum Universul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer imi plac Ponta si Antonescu! Au un limbaj la misto sunt baieti de cartier. Ochelaristul are un speach de nu-l inteleg. Mie imi place viata si cu baieti precum Mazarica. Abia astept ziua de o betie cu gagii isitia Ponta si Antonescu. Mi-ar place sa spuna asa-mai ducetiva bai bosorogilor pe la cimitire ca cheltuim prea mult cu pensiile voastre! Auzi sa n-am eu bani de un Mertan ca trebui sa platesc pensiile la niste babe si bosorogi...

      Ștergere
    2. pana una alta ciocu mic si sugeti pula la nasul tv, kkciosilor din modrogan

      Ștergere
  3. .Victor Ponta, presedinte PSD, februarie 2010:
    “Am vrut sa il bat pe Emil Boc si nu m-a lasat Dan Nica. Si pe 1 octombrie Dan Nica mi-a zis: Victore, de ce nu te-oi fi lasat?! Si acum regret, dar poate mai am ocazia”
    sint curios daca, dupa declaratia de astazi, dl Ponta mai e, in ochii stimatei Doamne Alina Mungiu-Pippidi, un “impecabil”

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce va mirati? PSD (USL in ansamblu), proprietatea exclusiva a lui Ion Iliescu si Adrian Nastase, e construit pe principiul comunist al luptei de clasa si pe cel al anihilarii (si fizice?) adversarilor lor politici. Prin urmare, asa cum afirmam intr-o postare anterioara, PSD pare a fi un fel de Brigazile Rosii, cu iz autohton, de Dambovita. Si nu zic ca e nici un fel de exagerare in afirmatia mea. Limbajul interlop, as zice chiar de tip mafiot, a devenit o obisnuinta si o virtute. Cine e mai extremist in limbaj poate accede mai usor in ierahia de partid.

      Ștergere
    2. In ochii doamnei Pippidi, Ponta este un impecabil in vreme ce Iisus nu e

      Ștergere
    3. Intreaba cineva pe Hotnews: in vara o sa avem din nou 100% promovare la Bac...?

      Ștergere
    4. Dar salarii marite cu 30% si pensii cu 50 %!? Ufff, a venit iar vremea noastra!

      Ștergere
  4. Eu cred că moțiunea asta s-a depus ca să se distragă atenția de la adevăratele probleme ale românilor: unde mergem de 1 Mai, ce pădure mai distrugem?

    RăspundețiȘtergere
  5. se cred pe cai mari aventurierii nostri politici din fruntea usl. niste posedati care se joaca cu focul

    RăspundețiȘtergere
  6. pe surse, Ponta va fi desemnat.

    posibil Şova la Justiţie (spre deliciul antisemitilor), Ioan Rus la Interne şi vicepremier..
    Sa râdem, sa plângem?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. să râdem că Pora, Sabina Fati, Tăpălagă și restul o să se cace pe ei de fericire că au scăpat de răul pedelist.

      Ștergere
  7. Matale TRU, ar fi bine sa intri nitel la parnaie pentru ca ai sustinut un golan securist si scelerat: Basescu.
    E ultima zvacnire a securitatii, e ultima voastra zvacnire.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stimate anonim, nu v-ati referit cumva la Ion Iliescu ? cel pe care toata floarea cea vestita a USL il tămâiază cu orice ocazie? imi cer scuze daca am gresit cu ceva

      Ștergere
    2. Maică mea: mă doare spatele, capul, inima, ficatul, coloana. Au pus nenorociții ăștia mîna pe putere.

      Ștergere
    3. nasol. o să aibă asistenţă medicală, medicamente şi spitalizare gratuite

      Ștergere
  8. Betivii Romaniei rurale pesediste(vrancea lui oprisan, buzaul lui mocanu si boscodeala , nicolescu de arges, teleormanul lui luviu dragnea, braila lui bunea stancu sau constanta lui mazare), ce in timpul ingroparii satelor in zapada iernii trecute, curatau DOAR drumurile spre Crashme, cu televizoarele deschise doar pe Latrinele media voiculesciene(ce acum au disparut- asta "DEZASTRU":))) si-au primit azi rasplata, in cuget si simtiri cu madam pippidi si tovarasii profesori marga, zoe petre si alti "liberali progresisti", ca fenechiu, cancescu, norica nicola, adomntzei, chiuariu, Guzganianul ori hasotti...Iar Fauna fin Justitie, de la tov.stanoiu, tov.barbulescu, familia tovarasilor costiniu, tovarasa barsan sau Exceptionala(ptiu drace !) mona pivniceru isi pot desavarsi Opera Maestrului Catalin Voicu ! Inainte la Placinte, Tovarasi !

    RăspundețiȘtergere
  9. TRU, taci si pupa (stii tu unde) !

    RăspundețiȘtergere
  10. ”Cateva lucruri, la despartire: PDL a fost primul partid care sa-si trimita coruptii la proces, daca nu la puscarie. Pana la ei, carnetul de membru de partid era ca la Monopoly, pasaport de iesire din bucluc.La vot azi, madam Placinta inlacrimata, stergandu-se la ochi cu dosarele si schimband taberele, a fost cel mai sigur semn a ceea ce se intampla: revansa obositilor de atata cinste! Din pacate, PDL n-a fost partidul saracilor. Dar macar a fost partidul pro-americanilor. Si al unei modeste tentative de guvernare de dreapta. Dreapta, adica acel gen de a face politica altfel decat ca in fata bisericii, unde stau milogii. Ce urmeaza? Saracii isi asteapta tainul. Oamenii de business cu statul din cealalta tabara isi asteapta contractele. Iar biata Romanie isi asteapta, ca si alta data, viitorul luminos. Un viitor ca o lanterna pusa in ochi, sa nu vedem ce vor descoperi istoricii, peste 100 de ani.”

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Momentul e genial! USLnu prea are nimic de câștigat preluând guvernarea, Iliescu știe el ce știe. S-au temut atât de tare de MRU că n-au mai avut răbdare. Vor deconta gros până în toamnă bucuria de-acum. Eu cred însă că PDL trebuie să meargă pe drumul lui iar MRU trebuie să pornească urgent o formațiune liberală. E cea mai eficace opțiune, o oglindă la USL, PDL se bate cu PSD iar MRU cu PNL. au toate datele să facă bine asta iar după alegeri să facă o alianță. Iaca a cântat si grasa!

      Ștergere
    2. Ai atata dreptate incat am uitat sa-ti dau like.

      PDL si Miscarea pentru Repliere si Unificare trebuie sa fie separate, alrfel se lasa cu resentimente. PDListilor li se va spune: nu va da nimeni afara, dovediti ce puteti.

      Ștergere
    3. dupa ce-ti iei pastilele , revino

      Ștergere
  11. Stiti cum as numi ceea ce face alianta PNL-PC-PSD – bineinteles, cu sprijinul nemijlocit al Haznalelor Varanului si iRealitatii Eolianului – de prin 2006? Operatiunea “Restauratia”. Avem de-a face cu niste scelerati obsedati de putere si de ciolan, de o haita de pungasi care vor sa repuna justitia pe butuci si sa secretizeze furtul calificat si organizat pe care l-au patentat ani la rand, fara sa pateasca nimic.

    RăspundețiȘtergere
  12. În ultimul editorial, Bușcu zicea că presa trebuie să atace puterea. Acum trebuie să vină cu o dezmințire.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Neah, vine doar cu o completare: "...trebuie sa atace puterea, cand puterea e de dreapta"

      Ștergere
    2. În ultimul editorial a mărturisit involuntar ce mănîncă în/ca presa/ă de opoziie. Găsiţi în Bestiar.

      Şi pe mine la Nasul TV, la miezul nopţii, bucurîndu-mă alături de toţi românii ăia pomeniţi de uselişti, că a căzut, în sfîrşit, reduta guvernamentală băsesciană. V-am pupat! Paaa!

      Ștergere
  13. Vladimir Tismaneanu
    http://www.contributors.ro/politica-doctrine/reflectii-dupa-votarea-motiunii-cine-a-castigat-de-fapt/

    RăspundețiȘtergere
  14. Anyway, pregatiti-va pentru zeci si sute de alte exemple de coerenta din partea astora in urmatoarele luni...

    RăspundețiȘtergere
  15. Să vedeţi distracţie de acum încolo.

    Poate totuşi e bine să vadă 'boborul' în următoarele câteva luni cât de bine va fi cu garda veche înapoi la butoane, iar la alegeri să se mai revină din sindromul "Ceaţa USL"

    De acum înainte salut tu DNA, ANI şi poate petele ce au încercat unii să le şteargă din ţara asta în formă de floare..

    Ţara lu' Papură Vodă!

    RăspundețiȘtergere
  16. Cat de umil analizd sa fii de esti nevoit sa retractezi seara ceea ce spui dimineata?!
    Parca dimineata motiunea "nu trece". Pe seara, niste rai s-au pisat pe analizda ta. ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar pe asteptarile vostre la parlamentarele din 2008 si prezidentialle din 2009 cine s-a pișat?
      Asta-i viata politica, ghiolbane! Ce sa-i faci! Una calda, una rece, numai ca voi ati pișat ochii cat pentru 100 de ani - nici sa fi fost sub ocupatie bolșevică nu v-ati fi văitat mai mult.

      Ștergere
  17. frate tru esti in toate mintile ???

    RăspundețiȘtergere
  18. Sifiliticule, cand iti revii din delirium tremns constientizeaza ca BASEXU pe care-l lingi in cur l-a numit pe Ponta, da ?
    Distrusule...

    RăspundețiȘtergere