21 aprilie 2013


Două congrese - aceeași prostie, aceeași aroganță


             

             Cine face suma Congreselor PSD și PNL obține un zero împodobit prostește.
 
             PSD a celebrat, în persoana lui Adrian Năstase, un personaj discreditat, un om de la care vine o singură lecție, scrisă cu mînă sigură și minte cotită: înșală, simulează, fură și vei răzbi! După Năstase, au venit la tribună cîțiva oameni dintr-o bucată, Marii vorbitori pe șleau. Robert Negoiță a cerut partidului să se întoarcă la comunism. Marian Vanghelie a fost surpins de îndemn și a încercat să salveze din actuala orînduire măcar conceptul de ”mangleală”  pe care l-a citat duios. Ion Iliescu a descris USL ca ”alianță între muncă și capital”, uitînd să pună în ecuație nesimțirea. A intervenit, la timp, generația tînără. Dra. Rozemarie Olănescu le-a comunicat nuntașilor adunați să se simtă bine și deștepți: ”Trebuie să fii un bun manipulator. Dacă ești sincer, nu faci nimic”. Colecția a fost încoronată de concluzia "Sîntem cel mai puternic, cel mai modern, cel mai dornic și dispus la modernizare partid al României". Autorul, Victor Ponta, a demonstrat încă o dată că vorbește numai pe bază de fapte.

              Acum două luni, Congresul PNL a procedat la mumificarea lui Crin Antonescu, într-o unanimitate de criptă. În stil diferit dar cu energie egală, PSD și PNL s-au întors la glanda comunistă, Amazonul de la care s-au abătut atît timp cît nu recoltaseră suficiente voturi și în care se revarsă, acum, odată cu procentele majoritare.

              Revenirea îngenănată a PSD și PNL la ideile și obiceiurile comunismului nu are legătură cu trecutul. Dezlănțuira obscenă a acestor două partide care se arată fără machiaj în public, spune ceva grav despre prezent și despre viitor, în măsura în care prezentul USL-ist mai poate promite un viitor.

              PSD și PNL și-au arătat sărăcia mentală, pornirea spre cultul penalilor și aplecarea spre faraonism, exact în momentul în care au atins apogeul politic. Măreția relaxează. PSD și PNL au intrat în psihologia infracțiunii reușite. După o lovitură de mare succes, banda se simte bine, povestește despre fapte trecute, își canonizează tovarășii reveniți cu tot cu tatuaj din pușcărie și nu se mai asunde.

              Cu asemenea date, apogeul politic PSD-PNL  e un dezastru. Direcția politică a României a dispărut. Căci asta proclamă ambele partide: nu avem nevoie de direcție și obiective, de reparații și construcție. Nu. Lucrurile pot merge, de acum înainte, așa. Cum? Așa. Pur și simplu. Pe bază de precaritate și minciună, indolență și iluzie. Mai mult nu se poate și nici nu trebuie. După cele două congrese componente, USL apare pregătit să imprime României, pe cît posibil, cu voia electoratului, o destinație fără recurs: degradarea finală.

            În fond, ca partide bucuroase să-și strige înapoierea exact în moemntul de apogeu, PSD și PNL sînt expresia pură a celor două puteri care amenință grav România: prostia și aroganța.

16 comentarii:

  1. Da, totul e perfect adevarat, cu punct si virgula ! Insa oamenii asteapta ALTERNATIVA ? UNDE ESTE ? UNDE E DREAPTA ? UNDE E GUVERNUL DIN UMBRA ? Ce sperante le dati(am) mediului rural ? Dar oraselor monoindustriale ? Iertati-ma domnule Ungureanu ,dar toata apologia dumneavoastra sufera de RETORICA IMPOTENTA MONSTRUOASA... Bineinteles ca ministrul Vozganian bate campii si e vai de capul lui, dar daca taranii la crasma satului aud la televizor ca vozganian propune reindustrializarea Romaniei CU EL VOTEAZA TARANII... Iar noi CUM DRACU SA VOTAM CU UN gargaragiu ca cristi preda ce propune SCOATEREA LA PENSIE IN 2014 a lui Traian Basescu ; ori cand auzi truismele fara sfarsit ale unui papagal ca neamtu, nu iti vine sa iti amulgi parul din cap ? De ce nu intelegeti ca o TZOAPA CA MUNGIU PIPIDDI e aplaudata de LUMPEN PROLETARIATUL tripletei BECALI -MAZARE - VANGHELIE ? In domeniul sanatatii vor fi crescute salariile, din 2014, in invatamant vor fi introduse tablete la elevi, LUMEA TOT USL-UL VA VOTA SPUNAND : "da ma, sant prosti, dar incearca ceva, AILALTI CE FAC ? SA SE INTOARCA IAR PERIOADA BOC , CAND NE-AU TAIAT SALARIILE ? Impacati-va cu ideea ,domnule Ungureanu ca MUMIA ANTONESCU VA CONDUCE ROMANIA, DIN 2014 !

    RăspundețiȘtergere
  2. Aduceti oameni ca domnul Stroe ,de la Renault Dacia ori ca Grigore Filip ,presedintele consiliului de administratie Aerostar Bacau ori ca Ioan Repede director Rombat Bistrita , oameni ce AU CONDUS SI CONDUC societati industriale ce NU au trait criza ;oameni ce STIU sa conduca o activitate industriala de succes, care CREAZA LOCURI DE MUNCA, oameni DIRECT DIN PRODUCTIE, ori OAMENI CE FAC EXPORT in actualele conditii ANTICAPITALISTE ! Tot respectul pentru defuncta Margaret Tatcher, sa aruncam insa privirile catre viitor, la manageri optimisti, nu la patroni ce tot se plang la tv, cum e acest Cristian Parvan... Au CREDIBILITATE cei CE AU GASIT DEJA SOLUTII PE CONT PROPRIU, IMPOTRIVA STATULUI "LATRINA 3" SI A FOSTILOR SECURISTI ! Lamentatiile suna penibil... SPRIJINITI-L PE MIHAI RAZVAN UNGUREANU ! Dar FARA BLAGA SI CLICA LUI ! Chiar doriti domnule Ungureanu sa faceti parte dintr-un partid BALAMA ?...

    RăspundețiȘtergere
  3. Total de acord cu ce spui Traiane, dar sunt de acord si cu ce a spus anonimul de dinaintea mea la aceste comentarii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu iei sunt de vina ci cei care i-au facut mari ! Cea mai simpla operatie logica este comparatia ! Oamenii i-au votat prin comparatie ! Deci nu e vina lor !

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu e vorba de comparatie ci de ura anti- Basescu, turnata de LATRINA 3 a dementilor securistului felics ! Si dispretul binemeritat impotriva GUNOIULUI, SECATURII, JIGODIEI, FESENISTULUI blaga, cu toata clica lui, cu nimic mai prejos decat junta psd-pnl ; pai cand ai in fata ta de stampilat VIDEANU sau roberta anastase, cu tacsu' baiat destept la conpet, cand ITI RANJESTE de sub mustati Mafiotul ioan oltean sau DERBEDEI CA BOUREANU, cand negoitza face non -combat, cand Baconschi e cel putin neinspirat, prin dscursuri sforaitoare, cand figuri jalnice ca "alba ca zapadoiu", neamtu si pavelescu sant apostolii Dreptei, sa nu avem pretentii...

    RăspundețiȘtergere
  6. Domnule TRU ,faceti o analiza a sfrsitului erei Barcelona si a tiki-takei ! Barcelona nu mai joaca fotbalul spectacol cam de un an de zile, a fost pusa la respect de Real Madrid chiar pe Nou Camp si puneti in valoare MASINARIA PERFECTA DE FOTBAL, ce va domina Europa urmatorii 3, 4 ani : BAYERN MUNCHEN ! (astept o analiza "maistra", cu toate noantele ,plus capitolele Uli Hoeness si Mario Gotze)

    RăspundețiȘtergere
  7. Traian de la Brucsel, acest Jan de la Craiova al virtuozitatii politice, iar ne umple zilele de elegii insipide...
    Nu mai plange tu congresele alora. N-ai motive. Sau crezi ca un congres este reusit doar cand Blaga fuge cu urnele?!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce pulica anonim, nu ti-a placut mushtarul lui vanghelie sau ai uitat bricheta acasa - dobitocule- si nu i-ai aprins tigara lu' mazare, pe sezlong la Mamaia si ti-a tras un sut in coccis ? Mars dracului in Latrina 3, la Jigodia felics ,in cocina ; nu mai ai mult, se strange latzul, iar Latrina 3 n-au in grila la Jilava :))) Socialistii pizdii, de ziua utc-ului , nici limonada nu v-a dat, papagalilor... O SA AERISIM MULT TIMP TARA , DUPA CACATUL SOCIALISTO-LIBERAL !

    RăspundețiȘtergere
  9. Astuia de deasupra: cand o scapi pe verzale ai puseuri de isterie pre/post menstruala? Ce cacat latri ca popa la damigeana? Ti s-a inchis robinetul de la stat de te isterizezi?
    Pune-ti latul de gat, scapi de chin. Si pe noi de insipidele-ti panseuri.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ba , asta de deasupra : la Balaceanca se desfunda toate budele cu fetele unor Labagii ca tine , tembelule ; daca la ora de educatie sexuala profa nu te-a pocnit, cretinul dreaku de semi- analfabet, o sa afli la spitalu'9 ca doar ma-ta a avut menstruatie , cand te-a fatat la cutremur, nu si tac'tu, Betivu, Imbecilule ! Iar cu panselutze iti face clisma mircea badea, votant uselist Labagiu !

    RăspundețiȘtergere
  11. Dobitocului care s-a trezit cu fata in propriul coccis, dimineata de 4 mai: toti uselistii ma-tii se holbeaza la GUNOAIELE lui felics ,ca asta :http://www.paginademedia.ro/2013/05/video-limbaj-de-europarlamentar-vadim-tudor-scandal-monstru-si-ploaie-de-invective-la-un-show-pacatos/ TRASH tv, asta e simbolul ”antenestilor” ; sa i-o sugeti lu CACARAU antenescu pana o sa va ia dracu pe toti, Dezaxati uselisti! Sa i-o sugeti si lu fenechiu si lu vozganian si lui chiuariu; ne pisam pe votantii uselisti din teleorman, constanta lu mazare, precum si moldova mafiotilor pesedisti, la cuvioasa paraschiva,unde ”sade pe butoi betiva” ce pune stampila pe mafia uselista !

    RăspundețiȘtergere
  12. Ponta face pe prostul. Stie ca in spatele lui stau speranțele corupților. Confiscarea extinsa ar aduce Romania in rândul statelor de drept, însă le-ar tăia macaroana pughibalelor corupte din USL

    RăspundețiȘtergere
  13. Blogul lui TRU a dispărut din blogroll-ul lui Cristian Preda

    http://riddickro.blogspot.ro/2013/05/blogul-lui-tru-disparut-din-blogroll-ul.html

    RăspundețiȘtergere
  14. Si daca pleaca Udrea ce ? Domnule TRU : unificarea dreptei n-are sens sa mai intarzie... Andreea Pora v-a spus clar : PDL FACE O PENIBILA , PROASTA OPOZITIE ! Sunteti prea iritat de ADEVARURILE DOAMNEI PORA !!! Jenant, penibil ; 6% PDL -ul la orice alegeri va fi bine ? Mergeti tot cu blaga si sleahta lui ? Foarte bine , ramaneti sanatosi urmatorii 20 de ani IN OPOZITIE !

    RăspundețiȘtergere
  15. Good to be going to your blog once more, it has been months for me. Nicely this article that ive been waited for so long. 메이저사이트

    RăspundețiȘtergere
  16. It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. 토토사이트

    RăspundețiȘtergere