14 octombrie 2009

Pasul fatal




Problema politică de bază a Româneiei nu s-a schimbat. Societatea poate supravieţui, la limită, numai în măsura în care puterea politică nu e capaturată în totalitate de un grup organizat, cu interese şi obiective comune. Această concentrare politică strivitoare, structurată formal pe scheletul sistemului multi-partinic democratic, a condus România la blocaj, separînd societatea de participarea la decizie şi de beneficiile populare ale democraţeiei.

Acest sistem care a fundamentat înapoierea României în condiţii de libertate şi a întîrziat grav sincronizarea noastră europeană a fost întrerupt de apariţia fenomenului Băsescu. Urmarea: un război de recuperare. Îndepărtarea, compromiterea şi, acum, eşecul electoral al lui Băsescu sînt vitale pentru sistem şi au devenit, practic, singura formă de acţiune politică a instituţiilor pe care le numim în mod deosebit Parlament, sistem electoral, medii de informare şi magistratură. Loviturile succesive care au urmărit îndepărtarea lui Băsescu şi, deci, reîntregirea sistemului au început cu suspendarea Preşedintelui şi au dus la demiterea Guvernului Boc. Aceste acte de voinţă politică anti-populară seamănă din toate încheieturile: amîndouă au fost camuflate de "voinţa paralmentului" care a măsurat, de fapt, puterea grupului oligarhic în căutare de supremaţie şi nu voinţa populară (manifestată în alegerile şi referendumul cîştigate de Traian Băsescu).

În ambele cazuri, componenţa alianţei pornită în căutarea controlului absolut a fost identică: o joncţiune PSD-PNL în care nu există valori şi ideologii ci interesul pur şi complet al unui grup de mare forţă economică în căutare de control. Alianţa PNL-PSD a pornit devreme, cu mişcări de tatonare-colaborare, la începutul anilor '90. Ulterior, ascensiunea economică fabuloasă a lui Dinu Patriciu (înslesnită de PSD) a avut două efecte: a distrus identitatea separată a PNL şi a provocat compactarea totală PSD-PNL. Acest produs de sinteză oligarhică a funcţionat fără probleme încă din 2004. În noaptea alegerilor care au adus primul mandat al Preşedintelui Băsescu, Dinu Patriciu făcea turul televiziunilor protestînd şi avertizînd împotriva posibiliei victorii a lui Băsescu. În 2007, alianţa a intrat explicit în funcţiune, a ieşit la suprafaţă şi a condus, din Parlament, viaţa politică românească, limitînd cîmpul de acţiune al guvernelor şi iniţitaivele Preşedintelui.

Aşadar, în clipa în care aceaşi alianţă se prezintă în postură de majorittate parlamentară favorabilă unui Prim Ministru "independent" (Klaus Johannis), trebuie înţeles clar: avem de-a face cu aceaşi alianţă care a condus din umbră în căutarea recuperării totale a puterii în stat. PSD şi PNL (UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale sînt adaosuri superficiale) nu s-au format cu o rapidittate admirabilă şi nu au reuşit să treacă peste diferenţele ideologice - aşa czum se grăbesc să declare cu toate ocaziile. Alianţa e foarte veche iar diferenţele ideologice nu puteau fi depăşite, din simplul motiv că nici unul din aceste două partide nu are sau nu mai are ideologie. Conţinutul acestei alianţe e voinţa de control şi promovare a intereselor economice multiple ale propriilor componenţi. Klaus Johannis e, la rîndul lui, un pasager racolat convenabil pentru nevoile de recuzită. Opţiunile Preşeduintelui Băsescu sînt drastic limitate de realitatea politico-istorică în continuare statică a României. Un pas în afara regulii care spune că puterea integrală a grupurilor de control înseamnă suspendarea societăţii ar fi fatal.

83 de comentarii:

  1. Anxagoras
    Domnule Traian Ungureanu mai lasati-ne cu fenomenul Basescu. Ceausescu sigur este invidios pe pupincuristii lui Base. El sigur nu a avut niciodata asa ceva. Stii ce s-a intamplat de cand PDL-ul a guvernat cu cei 11 ministrii derbedei? Au inlocuit absolut tot in structurile administrative ale statului. Coditia obligatorie pt un post caldut? Sa fii membru PDL. Tu nu esti un critic al societatii romanesti Traiane esti doar un profitor. Tu ai merita oricand sa tai stuf in Delta Dunarii pentru josnicia de care dai dovada. Veni-va vremea cand ne vei spune ca ai gresit. Timpurile sunt aproape.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tovarășu Anexă
    Băsescu e unul singur, pe cînd la voi sînt multe cururi de pupat. Hai că aveți treabă.

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule filadel, spre deosebire de dvs eu nu ling fundul nimanui, pentru ca eu sunt un ganditor privat, imi permit luxul de a fi neutru. Sunt doar un observator. Imi castig bani in mod cinstit, nu sunt nevoit sa pup cururi pentru a trai. Ceea ce nu este valabil pentru cei de teapa dvs. Nu ca nu ati fi in stare, dar se vede de la o posta ca sunteti lichele. Asa veti trai ever, ca niste gunoaie in stare sa pupe curul cuiva. Nu sunt funduri destule cate puteti voi pupa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Anaxagoras
    14-10-09 0ra 23,45

    Inteleg ca deja va faceti planuri sa ne trimiteti in Delta sau la canal.La fel ca in anii '50

    Mai aveti si alte planuri ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru Despina,
    Nu, nu mi-am facut planuri sa va trimitem la canal, era doar o exprimare asa euforica. Pentru linistea voastra va anunt ca eu nu am votat niciodata cu PSD-ul si votez de ceva vreme incoace. Nici cu PRM-ul, PSM-ul sau ce partide stangiste mai gasesti. Nici parintii mei, nici buncicii mei nu au avut de-a face cu Partidul Comunist. Ma trag dintr-o familie (din fericire) care s-a raportat totdeauna la existenta intr-un mod simplu: au muncit. Si nu au fost niciodata membrii de partid (indiferent de numele lui).
    Ganduri bune!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Anaxagoras,
    nu puteti demonstra nimic din ce spuneti; si apoi, cum sa ai incredere intr-un mort de milenii?
    Cu ginduri bune primiti invitatia de a iesi din mormint.

    RăspundețiȘtergere
  7. ma intreb unde o sa ajunga cu linsul in cur individul asta. nici pe vremea lui ceausescu parca nu era asa. mi-e scarba

    RăspundețiȘtergere
  8. Anaxagoras 15,22
    Pe bunicul l-au impins comunistii sub tren.
    Asta fac ei cad indrazneste cineva sa aiba alta parere.
    Toata familia noastra a muncit pe rupte,iar comunistii ne-au furat tot.
    Am luat-o de la capat cu munca ,dar nu uitam !

    RăspundețiȘtergere
  9. Mentalitate tipic bolşevică aveţi, domnule Ungureanu! Adică 65% din naţiune trebuie să se supună fără crâcnire unui procentaj de 35%? În virtutea a ce? A unor nume precum: VIDEANU, BERCEANU, NUŢI- SPAIMA..., RIDZI, BOUREANU etc.?

    Patronii celor peste 200.000 de firme desfiinţate în urma impozitului forfetar erau tot slugile lui Patriciu? Partizanii impozitului înrobitor de la FMI de unde proveneau? Îl restituiţi dumneavoastră, din subsidia de europarlamentar?

    RăspundețiȘtergere
  10. Donkey
    De ce nu pomeniti de ravagiile facute de guv.Tariceanu din cauza caruia am fost nevoiti sa luam imprumutul de la FMI ?
    De dublarea numarului de bugetari de catre guv Tariceanu, de contractul Sterling?,de cei 5 km autostrazi in 4 ani de zile etc, etc.
    Forfetarul? Inventia PSD !
    PDS+PC+PNL+ UDMR-vor sa vanda din nou tara BOLSEVICILOR
    Asta-i ultimul pas:
    "PASUL FATAL"

    RăspundețiȘtergere
  11. Despino, esti mai proasta decit isi doreste Thor. Fa vitico, las-o jos cu "forfetarul -inventia PSDului". Pogea e PDL, e ministru (inca) de finante, iar actul normativ ii apartine!
    Ti-am mai spus: daca PSD ti-ar fi spus, la misto, "omoara-l pe tac-tu", iar tu, destupata foc la minte, puneai mana pe drujba si-l macelareai, te-ai fi dus la puscarie, chiar daca apararea ta de idioata in tribunal ar fi fost "PSD mi-a zis sa fac asta".

    Insa, undeva ai dreptate: asta a fost ultimul vostru pas. Cel fatal!

    RăspundețiȘtergere
  12. Iar tu, ca orice rezidenta de la Crucea de Piatra din Cotroceni, trebuiesti trimisa nu la Canal, ci la alfabetizare fortata!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ca intotdeauna este o placere sa va citesc articolele Domnule TRU.
    Cu stima Anonimul :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Haoleo praleo Dospina, tu nici "marirea bazei de impozitare" nu stii ce inseamna si trebuie sa te edifice Maria? Si te dai fomee da hafaceri?

    RăspundețiȘtergere
  15. Codul lui da'l lingi15 octombrie 2009 la 21:17

    Bre TRU, tu spui despre PSD si PNL ca n-au ideologie.
    Asta spre deosebire de activul de partid PDL care nu da doi bani pe ideologie? Sau cum crezi tu c-ar trebui catalogata lipsa de demisii din partid dupa trecerea lor de la Internationala Socialista la Popularii Europeni?
    Aia erau toti, adanc in sufletul lor, de dreapta dar stateau sub pielea rosie a internationalei socialiste doar ca sa le faca rau din interior?
    Nici tu n-ai simtul penibilului, penibilule!

    RăspundețiȘtergere
  16. BOOOOOOON: Să ne amintim, duduie Despina, de momentul în care marinelul Băse, fiind ţara ocupată de ape, îi cerea lui Tăriceanu să demisioneze pentru ca să fie organizate alegeri anticipate. Acela nu era moment greu pentru ţară? Să ne amintim cum acelaşi Băse îi cerea tot lui Tăriceanu (la inspiraţia traficantului de copii Valeriu Stoica) să-şi DESFIINŢEZE propriul partid (PNL) pentru a organiza aşa-zisul partid unic "de dreapta" - PDL cică. În numele cărui drept îi sugera asta? Dar să ne amintim şi de zbieretele aceloraşi pedelei (în franceză înseamnă ceva "pede") - în cor cu pesedei - ce nu mai puteau de mărirea salariilor profesorilor. Cu asta cum mai rămâne? Cine erau iresponsabilii? Şi nu mai băgaţi chestiile alea penibile cu mărirea "electorală" a pensiilor! Ştiţi cu toţii foarte bine că aceea era ultima etapă a măririi pensiilor.
    PS: cu infractorii (şi mai ales infractoarele) din actualul guvern cum rămâne? Nici o vorbuliţă? Aşa de mare să fie partizanatul?

    RăspundețiȘtergere
  17. @Donkeypapuas,
    ori ai memorie scurta ori esti scurt de memorie, nu-mi dau seama.
    In timpul inundatiilor i se cerea lui Basescu sa declare starea de necesitate, bun motiv ca sa-l catalogheze de dictator.
    Scrisul tau seamana tare mult cu "ba tu esti curva" ori cu "tebecistule". Nu ai aflat ca odata coborit din pom se folosesc alte reguli de convietuire?

    RăspundețiȘtergere
  18. La fel ca si cei pe care ii sustin, persoanele care combat pe net impotriva lui Basescu nu prea au argumente. Revarsa din tolba primita in subsolurile sediilor PSD+PC si PNL laturile, latraturile si lamentarile stiute. Unii o fac pentru bani, altii o fac din convingere. Pe primii ii pot intelege, desi sunt si metode mai onorabile de a face bani, de exemplu un salon de masaj sau o companie de escorta. Celorlalti, pentru a scapa de boala, le recomand un tratament verificat pe cativa amici si anume; renuntati pentru cel putin 20 zile sa mai urmariti "programele" urmatoarelor televiziuni (in realitate masini de spalat creire): Antena 1, Antena 3, Realitatea TV, OTV.
    Va recomand in schimb, pentru o buna informare si intreruperea spalarii pe creier, un tratament cu: TVR2, B1TV, N24, NG, Discovery sau chiar Animal Planet.
    Acest tratament, in prima parte, are ca reactie adversa porcairea celui care vi-l recomanda.
    Dupa un timp veti vedea realitatea (nu televiziunea) ca prin ceata, apoi valul se va ridica si ii veti vedea in toata splendoarea lor pe: Ion Iliescu, Adrian Nastase, Viorel Hrebeciuc, Miron Mitrea, Marean Vanghelie, Mircea Geoana, Calin Popescu Tariceanu, Bogdan Olteanu, Dinu Patriciu, Dan Voiculescu, acestia, secondati de linia 2, nu-i mai numesc pentru ca sunt multi si linia 3, care sunt si mai multi.
    Pe cine aparati domnilor? Chiar credeti ca puteti impinge Romania altundeva decat spre prapastie cu personajele de mai sus?
    Ganditi!!!
    Si mai ales urmati tratamentul recomandat mai sus.

    P.S. Nu trebuie sa raspundeti la acest post decat in cazul in care doriti sa-mi spuneti ca veti urma tratamentul recomandat. Chiar si cu alte cuvinte ;)

    RăspundețiȘtergere
  19. @victor L
    Oi fi multe dar un lucru sunt sigur: LIMBIST NU SUNT. Îi las pe alţii: Radu Moraru, Boureanu, Patapievici, Cărtărescu, Tismăneanu... Doar vechile obiceiuri de a mânca ceva "dulce" nu se uită!
    Pentru buna dumitele memoriei ar trebui să iei lecitină. Ajută! Dar cred că preferi oareşce "iarbă", că tot s-a arătat Corăbierul de acord. Ori dacă tătuca spune ceva...

    RăspundețiȘtergere
  20. din fericire pt.noi care privim si la alte canale tv.si putem extrage adevarul din toate minciunile care ni se livreaza de tv-urile mogule,tot asa,putem extrage de pe forum-uri,dupa vocabularul de sec.5,pe toti prostanacii (a se citi psd-istii}

    RăspundețiȘtergere
  21. Cam arde la lingurica in Modrogan. :)
    Abia astept sa-l vad pe Videanu, dupa 6 decembrie, cum iese pe tv si spune "frati romani, dictatorul a fost infrint". Si Boc gingurind suav: "am fost un dobitoc". Blaga va chema la apararea cu armele in mana a sediului din Modrogan si Nuti, da Nuti, se va procopsi cu apelativul "odioasa lui ministra".
    Veselia dracului!

    RăspundețiȘtergere
  22. foarte inteligent text, glumesc.

    RăspundețiȘtergere
  23. ... alianta e prea academic spus...o adunatura pe "maidanul (politic) cu dragoste" ... de ciolan e mai aproape de realitate - realitatea reala ! nu aia pe care o poarta vintu dupa cum vrea ! si inca ceva - sondajul (in somn ar)putea "suci mintile" diplomatului fara frisca !!! In rest numai de bine !!! Si am incredere ca vom invinge sindromul acesta de isterizare a romanilor impotriva Presedintelui Romaniei !!! Iar pentru cei care urla ca "vor respect"...sa le amintim ca trebuie mai intii sa respecte...pentru a primi, la rindul lor, respect !!! http://danutchidon.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere
  24. Respect de preşedinte: "ţigancă împuţită", "găozar", "armean hoţ", "Muie!"...

    RăspundețiȘtergere
  25. Mişcarea asta, "România Altfel", pare un ONG Soros-style, iar dacă este şi Duduş implicat, treaba este clară.

    http://www.discoverthenetworks.org/group.asp

    http://www.discoverthenetworks.org/summary.asp?object=Organization&category=

    RăspundețiȘtergere
  26. Cred ca si dvs si dl basescu si toti cei care mergeti pe calea asta v-ati pierdut ratiunea complet.
    Este inadmisibil sa tineti de posturi ca ciorile si sa nu nu mai rationati deloc.
    Constitutia a ajus sa fie o bataie de joc, orice discutie este dusa spre penibil atunci cand cineva chiar atinge un subiect de interes sau dureros pentru partidul dvs - oricine este impotriva voastra este prost, hot, comunist sau psd-ist sau pnl-ist.

    Nu am crezut ca o sa ajungem intr-o situatie in care toti murim de foame si voua va arde de cine are 1 - 2 parlamentari in plus doar doar ca sa numiti un primministru care sigur o sa aiba zile scurte.

    Sunteti toti niste iresponsabili care s-au lipit cu fundul de scaune si nu va intereseaza de nimic si de nimeni inafara de voi.
    Sper sa il prind pe dl Basescu in campanie prin Prahova si sper sa reusesc sa ii spun si in fata ca nu mai merita sa il votam asa cum l-am votat si nu mai merita nici el si nici pdl-ul nici macar sa ne facem ca ascultam aberatiile emise zilnic

    sa va fie rusine -

    RăspundețiȘtergere
  27. Codul lui da'l lingi19 octombrie 2009 la 07:47

    Horcaie (ca nu pot spune "vorbeste") marele RedDick.
    Pai bai capro, cind ONGurile Soros-iste ridicau peluza in picioare prin 2004 cu ale lor "revolutii portocalii", ai pus botul ca robotul si te-ai lipit de trend.
    Acum, precum ciinele care a prins si el de un capat al lemnului, nu vrei sa-i mai dai drumul.
    De fapt, te deranjeaza c-ai fost manipulat atunci si d-aia vrei sa mentii linia?
    Sau consideri ca in 2004 toti Soros-istii erau buni si, in decurs de 4 ani, s-au metamorfozat in "monstru comunal"? :)

    RăspundețiȘtergere
  28. Hmmm... treaba cu inundatiile a fost invocată de către Trotinetă ca să nu-şi mai dea demisia şi să intre în anticipate. Bodega "La Grecul şchiop".

    RăspundețiȘtergere
  29. Mai nou, Radu Moraru face din translatori vânzători de copii dar nu suflă o vorbă de asasinul Valeriu Stoica. 6000 (ŞASE MII) de copii vânduţi de pramatie! Ideologul din umbra marinarului...

    RăspundețiȘtergere
  30. Donkey, iti bati capul inutil cu astia. N-au nevoie de argumente - ei au certitudini. N-au nevoie de verticalitate - il au pe TRU. N-au nevoie de gandire - gandeste Zeus pentru ei. N-au nevoie de onoare - are Videanu, Udrea si Silvian Ionescu pentru ei toti. N-au nevoie de onestitate - pentru asta ii are pe EBA si Mircea B.
    Oricum, partid mai timorat ca PD-Lul, nu se exista. Pai nene, sa nu existe nimeni cu o alta opinie decat cea a Baselului in toata sleahta aia? Chiar toti au aceleasi ganduri, aceleasi idealuri? Greu de crezut.

    RăspundețiȘtergere
  31. domnule UNGUREANU,aveti perfecta dreptate.daca politica o fac de ceva vreme doar grupurile de interese, cum este luata in seama voita politica legitima a alegatorilor de drept?ce fel de democratie mai este aceasta?nu cumva, in ultima vreme vorbim defat,despre o fantoma?iata si opinia unui important pion al politicii mondiale,la inceputul anilor 90:..ma rog nu se copiaza aici linku-l ..il gasiti pe blogul meu,la adresa de mai jos...intrebare este...ce-i de facut?
    daca asemenea oameni au ajuns sa deplanga sistemele democratice din ultimii ani, oare ei vor mai avea forta,si puterea de sugestie pe care au avut-o acum doua decenii?

    RăspundețiȘtergere
  32. Cred ca sunteti un alt portocaliu vopsit.

    RăspundețiȘtergere
  33. Vreau sa fiu Primar, pardon, Presedinte

    Pentru a ajunge presedintele Romaniei, m-am gandit sa le propun romanilor o linie aeriana directa, de la capatul autostrazii suspendate pana in Rai, ca sa nu mai fie nevoiti sa ia metroul , la care “Pe cuvântul meu de onoare c-o să sap în paralel cu el…şi-i spun metroul …… STOPescu”. STOP demagogiei

    mai multe declaratii Bombastice pe demnitar.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  34. Cineva intreba pe un sait " de ce nu renunta basescu la ambitia de al desemna pe croitoru in functia de Prim-ministru" astfel s-ar debloca actuala criza politica. raspunsul a venit repede..

    "Tu ai renunta la interesul national pentru interesele individuale si de grup, gen Grivco. Daca ai renunta la interesele nationale si ai lasa tara pe mana hotilor te poti numi un tradator. Basescu are nevoie de sustinerea noastra ca sa poata sa infranga balaurul coruptiei care suge sangele acestei tari. Daca renunta el, nu mai avem nicio sansa. Deocamdata este singurul om care are o sansa sa scape Romania de tradatori si nu are voie sa renunte la aceasta sansa.
    Tara este pe ultimul loc in interesele lor.(PSD,PC,UDMR,PNL) Toti acestia au trecut pe la scoala de DEMAGOGIE a d-lui Voiculesc (antena 123)

    RăspundețiȘtergere
  35. Prin urmare Elena Udrea a ajuns "interes naţional"? Ca şi Videanu? Ori Berceanu? Când a căzut guvernul Ciorbea tot de interes naţional a fost vorba?

    RăspundețiȘtergere
  36. Nu va mai chinuiti degeaba cu cei ce sustin pana in panzele albe PDL-ul. Nici un argument nu este plauzibil in opinia lor. Doar atat: ei cei cu Basescu sunt cei ce detin adevarul si pot emite oricate ineptii doresc, ceilalti daca nu sunt comuniati sunt vanduti mogulilor. cale de mijloc nu exista. Noi stim cel putin un slugoi platit de partid (Pdl) sa scrie articole propagandistice in Cotidianul (publicitatea nu o incasa ziarul ci asa zisul ziarist de opinie). Dupa ce a fost dat afara (normal), improsca cu bale in stanga si in dreapta ca el jurnalistul nu poate scrie aricole propagandistice in presa (chipurile libertatea presei era incalcata). Cine il mai crede pe acest TRU? Sigur doar naivii si cei cu mintea tulbure.

    RăspundețiȘtergere
  37. * cititi comunisti in loc de comuniati

    RăspundețiȘtergere
  38. N-am văzut în viaţa mea atîţia lingăi băsescieni ca pe acest blog. TRU, debarasează-te de băieţii ăştia că-ţi poluează blogul. Măcar tu mănînci o pîine de pe urma lui Băsescu.

    RăspundețiȘtergere
  39. Sunt profund scarbit de gradul inalt de degradare a societatii romanesti din ultimii 5 ani. La conducerea tarii au ajuns din ce in ce mai multi incompetenti total nepregatiti pentru inaltele functii pe care le ocupa in stat. La fel si Europarlamentarii! Asa cum Boc nu se va compara niciodata cu Adrian Nastase sau Calin Popescu Tariceanu, la fel nici Traian Ungureanu sau EBA nu se ridica la nivelul Renatei Weber. Vreau autostrazi, cai ferate moderne, taxe mai mici, siguranta, guvernanti competenti!

    RăspundețiȘtergere
  40. De la sursa, despre Nutzy din Pleshcoi

    Am aflat direct de la sursa ca acuzatziile privind cheltuielile frauduloase (80.000.000 euro) la Ministerul Turismului, nu sunt adevarate.
    Legat de ministerul lu’ Nutzy nu trebuie sa avem nici o suspiciune.
    Totzi banii au fost judicios investitzi.
    Astfel, au fost achizitzionate lucruri esentziale pentru turism:

    1 Tampoane cu swarovsky nu numa’ cu aripioare (pana si masura XXL si in varianta de 5 litri);
    2 Chilotzi de dama cu atza in fatza;
    3 Izmene gonflabile cu ventilator la spate;
    4 Chilotzi barbatesti cu slitzul in spate;
    5 Prezervative cu aroma de carnatzi de Pleshcoi (pardon, testicul);
    6 Pilule contraceptive pentru sex oral;
    7 Gama completa de parfumuri “Băse de lux” (pentru pachetele turistice clasa I) si gama de parfumuri “Băse de fâSS” (pentru pachete turistice cu pretz redus, destinate pensionarilor);
    8 Sapun “Sulfina” (chiar mai prost ca “Cheia”);
    9 Tzashpe tone praf de outze pentru maioneza “Alma”;
    10 Bautura alcoolica fermentata “Zeama de bok cu spume” – rezerva speciala pentru pedelisti.

    Sa nu spuna nimeni ca dupa asemenea achizitzii nu justifica Nutzy tot bugetul ministerului pe 10 ani!

    RăspundețiȘtergere
  41. Ciocanitoarea Woodrea

    A fost odată ca întotdeauna o ciocănitoare, Woodrea, pe numele ei de păsărică. La măritiş, păsăruica a declarat în faţa papagalului credul de la primărie că se va da pe corpul ei numai cu Cocoş Anel, până ce moartea licentzelor îi va despărtzi.

    Dar codobatura neastâmpărată a sărit din cuib şi s-a depărtat atât de mult de parcarea conjugală, până şi-a pierdut busola şi a luat-o, când pe sus, când pe jos, Taifunul Băs, s-o scape din vrie. Acesta e riscul în sporturile extreme, practicate fără licentză şi fără echipamentul obligatoriu din prospect (chilotzei cu tzepi, sutien cu şmirglu, strugurel antiderapant, jartele cu piton etc): dacă eşti fată cuminte, eşti luată drept o cârnăcioară blondină fraieră de Pleşcoa, pe când, dacă eşti fată rea, eşti luată de copan şi dată de-a dura pe scările guvernului, boc-boc!, până îtzi apare în prag ministerul turizdelor platinate, ecumenice din cap până-n picioare cu drept-credincioşii şi mai ales cu ateii, fie ei marineri sau ba.

    Dar Ciocănitoarea Woodrea nu a îmbrătzişat această carieră (impregnată pe veci de inconfundabilul Taifun Băs) numai din talent, numai cu ce a primit de la natură. Zburătoarea a ciocănit mult până şi-a desăvârşit studiile, dormind sub pernă cu maxima care spune că reuşita înseamnă 10 % inspiratzie şi 90 % transpiratzie. Şi dă-i şi transpiră, şi pune-te pe tocit! Dreptul a învătzat-o că nu e bine să te pui rău cu piratul din poveste, că durul odată te trimite pe şoseaua de centură, ca pe Lavinia Tandru, de nu mai pupi demnitate publică. Stângul a învăţat-o că, dacă eşti o Miss cuminte şi stai cu Roburta pe carte, ajungi la ce cameră vor sfincterele matale fermecate. Ba chiar potzi ajunge pe podiumul marilor functzii endocrine din stat. Păsăroaia noastră a mai studiat cazuistica ministerială şi, precaută, dând foarte rar cu stângul în dreptul, a băgat la cap că, şi dacă eşti cam boangiu, dar ştii să nu faci mutre de mică la arătat chiloţeii lui nenea căpitanul, prinzi de nu te vezi executivul gros, din ce parte îtzi place mai mult. Sau mai tare.

    Aşa i-a venit Ciocănitoarei Woodrea ideea că, din moment ce există precedentul cu Ancutza Boagiutza, care s-a aşezat pe jiltzul încă fierbinte, abia eliberat de Băs la Transporturi, dânsa de ce nu ar putea fi prima fomeie româncă şefă de stat, în orice pozitzie, numai cotroceană să fie? Istoria României are dreptul la mai mult decât la succesurile limitate ale celor câteva Elene, care nu au cutezat mai sus decât umilitorul cabinet 2. Tradiţia misogină, care nici sub Cuza, nici sub Ceauşescu, nu a fost pusă cu botul pe labe, trebuie oprită! Argumentul suprem abia acum ni se relevă, din informatzia şic, venită pe surse, cum că niciuna dintre fostele Lenutze nu a ştiut cu ce să-şi îngrijească fizicul. Ciocănitoarea Woodrea, însă, a descoperit gama fabuloasă, unde raportul pretz-calitate este fără concurentză: „Oral B". Cine n-a citit prospectul, să afle de la noi – prin bunăvointza păsăruicii politicii noastre de azi - că etimologia acestui brand minune este simplă şi eficace: „B" vine direct de la Taifunul Băs!
    Aplauze!

    RăspundețiȘtergere
  42. Toata stima si respectul,d-le Ungureanu,pentruca ati ramas independent si nu v-ati inregimentat precum d-l Ursu si multi altii ca el. Doar d-voastra si multi altii ca d-voastra mai puteti salva Romania.
    Trebuie sa va faceti cunoscute articolele,sa aratati realitatea,sa-i ajutati pe cei care sunt confuzi si usor de manipulat,prin aparitii televizate ,posturi de radio si alte mijloace media...cititul pe blog,pt. aceasta clasa nu e la indemana. Inca o data toata stima si sper sa ramaneti in continuare un sustinator al adevaratei democratii si sa ajutati la instaurarea si consolidarea ei.

    RăspundețiȘtergere
  43. Un simplu dobitoc percepe ca, daca ceilalti spun ceva impotriva lui Base, sint inregimentati, iar dobitocii ca el care stau sub flamura PD , sint liberi.
    Ar fi trist daca n-ar fi amuzant.

    RăspundețiȘtergere
  44. daca vreti sa va orientati pe scena politica, de ajutor va poate fi urmatorul link www.busolapolitica.ro; eu l-am incercat si mi-a iesit ce ma asteptam, adica traian basescu

    RăspundețiȘtergere
  45. M-am Saturat de Scandalurile provocate de Traian Basescu!
    M-am Saturat de Minciunile lui Traian Basescu!
    M-am Saturat de Ipocriziile lui Traian Basescu!
    M-am Saturat sa-l Aud pe Traian Basescu cum transforma fara scrupule, minciuna in adevar si realitatea in fabulatii personale!
    M-am Saturat sa Vad cum Traian Basescu isi insuseste, fara jena, realizarile altora !
    M-am Saturat ca Traian Basescu, sa interpreteze Constitutia si Legile Romaniei dupa interese proprii ,ca detinator absolut al dreptatii!
    M-am Saturat de Lacrimile lui Traian Basescu izvorate din aburii alcoolului !
    M-am Saturat de „”Dreptatile „”lui Traian Basescu, de „”Datul lui cu parerea””, mai ales cand nu-i de competenta lui!
    M-am Saturat de Ha-ha-itul lui Traian Basescu, folosit in locul unor raspunsuri pertinente!
    M-am Saturat de „”Oamenii Presedintelui””: Clanurile de proxeneti, proprii mogulii din mass – media , traficanti cu arme, teroristii si de baronii-tepari ai asfaltului care-i aduc lui si familiei lui T.B. milioane de euro, in timp ce noi romanii sub „”dreapta lui carmuire””,, suferim de foame, frig, umilinte in sevicii si in intrega Uniune Europeana!
    M-am Saturat de Femeile-precupete, tupeiste si incompetente, gen Elena Udea si Elena Basescu, Monicile Macovei( partenaera de pahar a lui T.B.), Sulfine, Riti, Anastase, promovate de Traian Basescu in politica!
    M-am Saturat de „”SCHIMBAREA””- IPOCRITA a lui Tarian Basescu!
    VREAU O SCHIMBARE FARA Traian Basescu!

    M-AM SATURAT SA FIU UMILIT IN PROPRIA TARA DE UN PRESEDINTE CA TRAIAN BASESCU...DE ACEEA ,

    EU , urmaşul lui Traian aleg,

    PENTRU O ROMÂNIE A BUNULUI SIMŢ,
    VOTEZ UN PREŞEDINTE DE BUN SIMŢ:

    VOTEZ , CRIN ANTONESCU !

    RăspundețiȘtergere
  46. vreau sa imi spuneti daca campania banca de alimente este pro psd si pro geoana?

    RăspundețiȘtergere
  47. Foarte bine Stely. Acum dupa ce ti-a iesti tie ce te asteptai stai jos. Ca s-a maturat.

    RăspundețiȘtergere
  48. in afara de a sari in apararea lui traian basescu ca un pitbul dl. Ungureanu ce ati facut pt tara asta?....ca europarlamentar ce ati facut pt tara asta?
    eu zic ca ar trebui sa ne lasati, sunt multi tineri valorosi in tara asta care pot sa faca mai multe decat dvs,si nici nu ling fundul Basinescian.eu fac parte din cei 70% care nu-l mai vor pe basescu.oare si eu sunt comunist?

    RăspundețiȘtergere
  49. pt Cetatean

    Daca Base e sg sansa pt Romania atunci inseamna ca tu nu gandesti deloc,asta nu inseamna ca ai fi pros* (nu vreau sa te jignesc).

    RăspundețiȘtergere
  50. Felicitari pentru felul in care ati reusit in aceasta seara sa-i puneti macar pe ganduri,prin raspunsurile pe care le-ati dat, pe cei cinci interlocutori ai dvs. cu care ati discutat in contradictoriu la IRTV.Cu o singura exceptie: dna Mizil.Dansa este genetic comunista.
    Oricum nu exista o cale mai logica si mai potrivita de a discuta cu cei cinci deodata!
    Excelent !

    RăspundețiȘtergere
  51. NELU:
    Daca Anaxagoras poate posta cu un asemenea limbaj atunci eu care sunt un miner din Valea-Jiului pot linistit sa-i spun ca e un dobitoc care se uita prea mult la televizor si nu mai distinge intre o judecata sanatoasa si o judecata bolnava ca a lui Gadea.
    Mai baietica tu ar trebui sa vii cu mine in mina macar 2-3 zile si i-ti spun eu ca te vei trezi imediat la realitate.
    Sincer i-mi pare rau ca ti-am spus pe nume pentru ca nu cred ca tu esti vinovat pentru modul in care ai ajuns sa judeci ci oameni muuult mai periculosi precum mercenarii din slujba "mogulilor". Ei care pt. cativa craitari au mutilat mintea oamenilor mai slabi de inger din aceasta tara.
    Felicitari Domnule Ungureanu pentru articol . A-ti sesizat la fix esenta raului . Multi ca mine nu ne putem face auziti dar i-mi pun speranta in stiloul dvs si al altor intelectuali cu mintea acasa. Dvs. puteti sa scrieti si continuati sa o faceti; Slovele dvs. vor trece pe acolo pe unde sabia nu trece. Si ne vor mangaia noua celor multi ranile.

    RăspundețiȘtergere
  52. Domnule Traian Ungureanu,

    Am crescut cititind Dilema Veche si, rupta de ritualul lecturii saptamanale de cativa ani, am fost nedumerita si surprinsa sa descopar in ‘mandatul Basescu’ adeziunea caraghioasa, ‘muschetoreasca’ a echipei redactionale, a domnului Plesu, a dumneavoastra, fata de presedintele Basescu.
    Si eu l-am votat acum 5 ani, dar imediat ce am acumulat un volum suficient de informatii pe care l-am analizat cu aparatul personal de gandire, si sub libertatea totala pe care ti-o da anularea orgoliului personal, m-am dezis de acest personaj.
    Subliniez, orgoliul si egoul nu-mi sunt obstacole in recunoasterea propriilor greseli. Eu nu cunosc disonanta cognitiva pe care dumneavoastra trebuie sa o simtiti vibrand in structurile ascunse ale psihicului dumneavoastra.
    De altfel, in timp, am inteles ca acum 5 ani ‘candidatul Basescu’ era un produs, un artefact, o constructie de advertising care raspundea formal asteptarilor si nevoilor noastre.

    Diferentele intre dumneavoastra si mine nu sunt doar in termeni de forta conceptuala, de abilitate lingvistica, de patos, de orgoliu si de exercitii de detasare metodologica fata de obiectul adorat.
    Eu sunt mai putin in toate dar mai sunt un foarte mic antreprenor. Ceea ce ma pune mereu in situatia de a tremura la gandul ca nu reusesc sa platesc angajatii la timp, de a plati penalizari de 1% pe zi pentru depasirea termenului de 25 a lunii pentru plata impozitelor la stat, de a suporta fluctuatiile de curs valutar, de a negocia chiria, de a mentine nivelul de calitate al serviciilor mele, conform promisiunilor si de a nu functiona in pierdere.

    Sa fie acest tip de experienta practica, care activeaza anumite aptitudini, cea care va depriveaza de capacitatea de detasare? Sunt sigura ca si domnul Plesu si domnul Liceeanu, in calitate de manageri si antreprenori inteleg si traiesc mult mai mult decat graiesc liberalismul si ‘oligarhismul’, ei insisi s-au asociat unui ‘grup de interese economice’.
    Cred ca dumneavoastra, oamenilor cuvintelor si ai idelilor, va prisoseste orgoliul si sentimentul rusinii publice, de aceea nu aveti forta de a va dezice de un comportament ideologic a carui vibratie va perturba noptile si singuratatile depline.
    Este obositoare dezbaterea dumneavoastra spumanta in acelasi registru. Mi-ar placea sa citesc
    rationamente socratice, lupte de idei duse in aceeasi persoana, care incearca vizibil sa gaseasca adevarul, iar nu lupte de idei intre persoane diferite, inchegate pe un mal sau altul.
    Asa cum singura reusesc sa ma lupt cu ideile din dreapta si ideile din stanga, zilnic ajung la un rezultat nuantat, diferit, exact ca un curs de schimb care este arareori acelasi in cele patru zecimale.

    Toate bune,
    Gianina A.

    RăspundețiȘtergere
  53. Ba nene am niste draci pe tine...
    Tu si-asa esti antipatic rau de tot, dar cand te aud ca mai tii si cu jigodia aia imi vine sa te bat cu oua clocite.
    Ba nene asculta la mine ca o ai promisa, intr-o zi tot te prind si dau cu 2-3 oua sau cu rosii dupa tine.

    RăspundețiȘtergere
  54. Domnului anonim miner
    Atentie la gramatica, poate juca feste (cand scrii i-ti nu mai este nimic de spus). Imi spune domnul miner ca o reeeducare in mina mi-ar prinde bine. probabil, dar si domnului TRU i-ar prinde infinit mai bine. Domnule miner, ca sa-mi spui mie ca am fost indoctrinat de oamenii mogulilor ar trebui sa ma cunosti. Cum acest lucru nu a fost posibil, mi se pare abject sa scrii lucruri intuitive. Eu, referindu-ma la TRU, am venit cu lucruri concrete: am scris despre propaganda fatisa pe care o face ziaristul PDL-ului. Este o evidenta si un fapt recunoscut. Am scris ca eu nu am votat niciodata cu FSN-ul. Asa ca nu vad unde este greseala mea. Greseala voastra este ca sunteti orbi. Vom muri si vom vedea! Gaduri bune,
    de la Anaxagoras

    RăspundețiȘtergere
  55. pentru Despina
    oare nu toti cei nascuti inainte de 1989 suntem comunisti?
    eu nu ma consider comunist cu toate ca sunt nascut cu ceva timp inanite de 1989,intrebarea mea este:stii ce este comunismul?
    iar in legatura cu emisiunea de la IRTV pe care si eu am urmarit-o domnul Ungureanu a facut un singur lucru ,cam ce fac toti portocalii in aceasta perioada :1 agresivitate verbala
    2 atac la pers lui ILiescu
    3 ridicarea in slavi a lui traian base
    4 ocolirea raspunsurilor la intrebari de bun simt
    5 comportamentul lui a fost a unui om incoltit care atunci cand simte ca pierde ataca si sub "centura"
    7 nesimtire crasa
    P.S pentru MINERUL anonim
    daca ai fi miner nu cred ca ai scrie in felul in care ai scris mai sus...dai dovada de om citit.
    P.S 1 daca 70 % din populatia tarii vrea sa scape de traian base inseamna ca chiar nu e un presedinte bun
    "daca unu iti spune sa mergi acasa ca esti beat,poate ca nu-l crezi,daca doi iti spun ca esti beat,poate ca nu-i crezi,dar cand iti spun trei sau patru ,atunci du-te acasa si dormi ca sigur esti beat"
    cam asa este acum cu Traian Basescu....e clar tara nu-l vrea si asta nu inseamna ca suntem "comunisti"

    RăspundețiȘtergere
  56. am stat de vorba de cateva zile in campania electorala cu colegii de la pd-l,(la urma urmei suntem oameni si locuim in aceeasi comunitate ne stim de cand eram mici)
    ce am constat?
    1 atacuri la persoana la anumiti oameni politici locali care binenteles sunt de alta culoare politica
    2 folosirea cuvintelor rostite de liderul de galerie Boc in aparitile tv
    3 incapacitatea de a explica spusele liderului de galerie Boc
    4 folosirea excesiva a cuvantului "comunist"
    5 folosirea escesiva a numelui Iliescu
    6 mandria ca galeria BOC a facut legea pensilor si a salariului unic care sunt legi extraordinar de bune (pacat ca habar nu aveau ce spun acele legi)
    P.S discutia am purtato cu liderii partidului pe plan local o parte din ei fiind sefi de birou in prefectura pd-lista consilier ai prefectului pd=list si vicepresedinte a partidului cu acelasi nume si marea mea surpindere a fost in momentul in care mi-a explicat de ce e criza asa de grea la noi
    citez
    " e criza fiindca romania nu face importuri deloc,doar pe hartie,in schimb facem foarte multe exporturi"
    in episodul urmator o sa zic si orasul si judetul in care a avut loc aceasta mica discutie

    RăspundețiȘtergere
  57. Bravo, TRU! Ca de fiecare data cind spuneti adevarul, sar ca arsi comunistii lui Iliescu!

    RăspundețiȘtergere
  58. Stalin: Nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara voturile(…)

    http://gandeste.org/sondaje/who-is-the-next-joker/6990

    Bill Stern: Our elections are free - it’s in the results where eventually we pay.

    RăspundețiȘtergere
  59. Daca ne-ai putea privi in ochi cand declari astea... Dar nu poti!

    RăspundețiȘtergere
  60. Hai, ca pe Udrea am auzit-o la Turcescu dindu-se drept o alta.
    Tie cind iti vine rindul sa suni la radio, sa strigi "hai Base" si sa inchizi?
    Chiar asa v-ati imputinat? Ati ramas o sleahta plus doua trei actuale babe, foste iubitoare de Ilici-escu?

    RăspundețiȘtergere
  61. Deviza PSD :

    "Am furat si suntem liberi" !

    http://www.basescu-live.ro/

    Miting de la Timisoara

    RăspundețiȘtergere
  62. Nu ma mira abundenta de comentarii negative pe care le intanesc pe blogul lui TRU. As remarca faptul ca 90% dintre acestea sunt tributare unor clisee lanasate de mass media Vantu/Voiculescu/Patriciu/CTP. Din pacate, restul sunt injuraturi si invective, nu am gasit nici un mesaj care sa fie expresia unei critici oneste, a vreunei nemultumiri personale cu privire la tema abordata, la punctul de vedere personal al lui TRU in privinta vreunui subiect anume, vreo referire la o greseala de judecata comisa de TRU, a vreunei dorinte de clarificare cerute lui TRU, sau macar a unor indoieli personale ale postatorului. Chiar absolut toti acesti cititori sa aiba pareri deja formate din alte surse si totusi sa piarda vremea pe net ca sa-l citeasca pe un autor pe care il dispretuiesc ? O atitudine normala ar fi una de ingnorare din partea acestui tip de cititor...Asta mie personal imi spune ca acesti comentatori sunt parasutati pe blog, ceea ce este de fapt un lucru imbucurator: arata ca vocea lui TRU patrunde in locuri unde acestia o vor bruiata. Felicitari lui TRU pentru cresterea audientei sale, atat printre cei care il apreciaza, dar mai ales in randul celor pe care ii sperie.

    RăspundețiȘtergere
  63. Auuuu, de-abia aştept 22 decembrie, se fac cele 60 de zile (Art. 89/1, Constituţia României).

    RăspundețiȘtergere
  64. Codul lui da'l lingi9 noiembrie 2009 la 17:50

    Tot prost ai ramas, Red Dick. Ti-a bagat Thor in oase povesti cu zine, cum ca un mandat il mosteneste pe celalalt.
    Cind o muri ma-sa lui Base, un Base il va mosteni pe celalalt.
    Insa, pina atunci, noul presedinte (chiar daca intimplator se va numi tot Basescu) beneficiaza si el de aceleasi atribute ca si fostul presedinte: adicatelea doua nominalizari.
    Clar, Dick bleg?

    RăspundețiȘtergere
  65. @ Traian Ungureanu
    Chiar dumneavoastră eraţi acel vorbitror de la meetingul PD-L? Cred că a fost o substituire pentru că am sesizat un accent puternic.

    RăspundețiȘtergere
  66. domnule tru va place in postura asta de sluga la stapan ?

    RăspundețiȘtergere
  67. http://caricaturapolitica-marianpreo.blogspot.com/2009/11/traian-ungureanu-vsrealitatea-tv.html
    Asta seara la Nasul am vazut o noua "mostra" de jurnalism made: SORIN ROSCA STANESCU. Dupa cum pare la prima vedere este vorba de un santaj ordinar asupra unui inalt demnitar al statului. Grav nu este asta, ci faptul ca atunci cand am schimbat programul pe REALITATEA era domnul TRAIAN UNGUREANU fata cu reactiunea: REALITATEA TV si-a dat arama pe fata : La jignit non stop pe invitatul sau : TRAIAN UNGUREANU, la lasat pe GUSE un alt fost ziarist care alearga non stop dupa un covrig , de la un stapan la altul , iar cand acesta din urma cauta sa le demonstreze ca ceea ce fac ca moderatori nu este conform deontologiei profesionale , iau bagat in fata participarea alaturi de BASESCU la o adunare populara....dar grav este ca pe tot parcursul discutiei au cautat permanent sa-i inchida gura Dl. TRAIAN UNGUREANU, facand-ul pe acesta din urma sa paraseasca emisiunea. FELICITARI DOMNULE TRAIAN UNGUREANU. Trepadusul GUSE tot timpul cauta sa-i ia apararea lui ROSCA manipuland non stop conversatia alaturi de "partenerii" sai de "coalitie" de la REALITATEA TV. Am spus-o mai demult iar acum sa dovedit (si este deosebit de grav) , REALITATEA TV , este un post de televiziune care prin intermediul unor "profesionisti" manipuleaza permanent telespectatorii ....Nu merita declarata televiziune de stiri..aduceti-va aminte cand se declara sora mai mica a CNN.... VAI DE EI!!!

    RăspundețiȘtergere
  68. "Anonim"!!! ma bucur ca ai curaj si semnezi tot ce scrii. Un singur lucru vreau sa va spun: va simtiti mai bine cand aproape televiziunile si majoritatea ziarelor il critica pe BASESCU si cauta sa-i distruga pe cei cativa care ii sunt alaturi? Asta este democratie ? Nu mai trebuie sa vorbeasca nimeni impotriva? Se stie ca daca castiga Geoana sau Antonescu tot Patriciu conduce. Sau de fapt sunteti "scriitorii" de pe bloguri ai celor doi?

    RăspundețiȘtergere
  69. ce bine ti-au facut aia aseara la realutatea...ce ai facu aseara a fost opera ta,u ai vrut sa iesi din emisiune ca sa spuna baselu ca da domne ce au facut mogulii l-au dat afara din emisiune pe cine pe tru (ce gluma de om) va doresc multe "succesuri" la vot dar la cum se prezinta situatia in momentul de fata ma indoiesc

    RăspundețiȘtergere
  70. Foarte bine ati facut ca ati plecat!
    Nu puteti accepta orice.
    Continuarea prezentei dvs ar fi insemnat legitimarea comportamentului lor.

    RăspundețiȘtergere
  71. bre nenea Ungureanu,a scrie bine nu inseamna a avea si caracter ,iar la dumitale versul cantecului "banii vorbesc" te cam caracterizeaza!!!Vezi ca l-am votat pe Base acum 5 ani!!!Nu mai vroiam sa votez,dar modul mitocanesc a lui de a face politica o sa ma scoata la vot !!Asa cum a castigat votul de la mine acum 5 ani,tot asa asa o sa-l piarda!!!

    RăspundețiȘtergere
  72. Bravo stimate domn TRU si-mi scot palaria dumneavoastra nu aveti o Madalina,ca d-na udrea ,sa scoata toate postarile ce nu-i convin de pe blog!Bravo,bine nici nu aveti banii destoinicei udrea sa va permiteti un administrator cerber si nici sa-i sponsorizati pe cei ce-si dau cu parerea!

    RăspundețiȘtergere
  73. se facea ca BUCURESTENII inconjurase ra cu zeci de autobuze presedinte le pentru a nu fi agresat de moguli hi hi hi VOTATI INTELIGENT

    RăspundețiȘtergere
  74. Unii isi aleg nick-name sofisticate, folosesc cuvinte alese, dar le trantesc in fraze dezarticulate care amintesc de discursurile activistilor de partid.Comunisti de joasa speta, invidiosi pe cei care si-au facut un nume, isi permit sa jigneasca, sa-i desfiinteze pe toti cei care au alte idei decat ale lor. Nu ai voie sa spui nimic favorabil PDL-ului sau presedintelui, ca imediat mania lor proletara revarsa fluvii de marlanii.Comunisti, stalinisti, securisti strang randurile si , in urlete si invective, tabara ca o armata de lacuste pe oricine nu mai vrea sa auda de ei. Oamenii acestia au un complex de inferioritate . Simt ca le fuge pamantul de sub picioare si se agata disperati, cu unghiile si picioarele, de ultimul tren care i-ar putea duce la putere. Va spun cu toata siguranta , ca ati pierdut trenul.Personaje ridicole precum Norica Nicolai, bucatareasa - procuror ceausist, Orban -dezalcoolizatul pe banii nasului Patriciu,Tariceanu-sotul dnei notar al contractului Ford, (castig un milion euro), sinistrul Hrebenciuc, activista Aura Vasile sau catza prm-ista Lia Olguta Vasilescu, edecul Iliescu, hotul Nastase ,baronii Dragnea, Mazare,Oprisan vor deveni amintiri urate ale unei Romanii mafiote.Lada istoriei va asteapta.Vom tranti cu putere capacul ca sa nu mai apucati sa iesiti de acolo.

    RăspundețiȘtergere
  75. Dl Ungureanu,
    Am urmarit mitingurile pe " basescu-live.ro" din ultimele saptamani.
    Felicitari pentru modul profesional, sincer si pentru daruirea cu care v-ati implicat in campania electorala a Presedintelui .De astfel de oameni avem nevoie in jurul lui
    Sunteti un OM ADEVARAT !

    RăspundețiȘtergere
  76. TRU, nu te-am mai vizitat de cateva saptamani, am sperat ca te schimbi. De geaba, ai ramas acelasi.

    RăspundețiȘtergere
  77. Pentru cine doreste sa semneze :
    Apentru sustinerea presedintelui Basescu

    http://viorelpadina.wordpress.com/apel-pentru-sustinerea-presedintelui-traian-basescu/#comments

    RăspundețiȘtergere
  78. ATI PIERDUT DOMNULE TRU, AVETI TIMP SA MEDITATI CA ASA CUM ATI PROCEDAT SE PIERDE. CONSOLARILE MELE.

    RăspundețiȘtergere
  79. ATI PIERDUT, PA. FITI BUN SI VETI INVINGE ALTADATA.

    RăspundețiȘtergere
  80. am citit comentariile de mai sus ....si ce sa vezi ...??????datim un raspuns ..competentilor...in frunte cu dvs domnu Traian, eu pe loc as renuntza la acest blog...

    RăspundețiȘtergere
  81. TRIMITE ANONIM. 08 MAI 2O1O,22:50 Frati romani grabiti si faceti un PARTID al muncitorilor si taranilor noi fiind cei m-ai mlti.Nu m-ai asa putem sa-i dam jos alt fel nu putem schimba situatia grea a ROMANIEI. SUCCES -----ROMANIA-----

    RăspundețiȘtergere