06 mai 2010

Tăcerea e de aur - prostia nu

Ce e mai periculos: o revărsare ipotetică de cianură sau o epidemie reală și activă de prostie? Prima e o ipoteză din ciclul conceptual drobul de sare”. Singurul ei efect constatat în ultimii cîțiva ani e numita epidemie de prostie. Chiar dacă Parlamentul European a adoptat, miercuri 5 mai, cu un vot categoric, o Rezoluție care cere interzicerea mineritului cu tehnologie bazată pe cianuri, situația nu se schimbă: industria tembelă a binelui a atins cota de supraproducție.

Rezoluția Parlamentului e stearpă legislativ. Ea nu obligă și nu impune ci exprimă un punct de vedere. Comisia Europeană poate să preia sau să nu preia această recomandare. E limpede că recomandarea nu va fi preluată. Dacă mediile de informare ar fi urmărit cu adevărat disputa de la Bruxelles, ar fi avut, poate, onestitatea să relateze că reprezentanți ai Comisiei au precizat clar, încă de acum o săptămînă: nu se schimbă nimic înainte de 2012.

De ce, atunci, o rezoluție fără șanse, pe tema mineritului cu cianuri? Pentru că, în ciuda lipsei de efecte legislative, o asemenea rezoluție are conscințe morale și de imagine considerabile. Cine urmărea și de ce a mizat pe o lovitură de mare impact mediatic și etic? De la bun început (ianuarie 2010) mania cianurii a fost privilegiul exclusiv al unui grup de eurodepurtați maghiari. Obiectivul (neprecizat în textul rezoluțeiei dar menționat furibund în discuții oficiale și neoficiale): Roșia Montană.

E greu de spus care e dedesubtul acestui interes aparte al politicienilor maghiari dar e cert că obsesia pentru Roșia Montană e profund suspetctă. Nimeni și nimic nu va reuși să facă din acest demers o chestiune de civism ecologic european. O asemenea aplecare nobilă nu are cum să apară brusc, sub forma unui atac de conștiință care invocă, deodată, un accident ecologic grav petrecut la Baia Mare, acum 10 ani. Ar fi ridicol, dacă n-a fi pervers. Îngrijorarea convocată de europaralmentarii maghiari cu 10 ani întîrziere, e echivalentul unui proiect de lege care interzice construcția de piscine, la 10 ani de la ultimul înec. O sugestie tardivă pentru colegii maghiari: cinaura putea fi interzisă cu desăvărșire și chiar scoasă din dicționare. Argumentul decisiv: anul acesta se împlinesc exact 530 de ani de la nașterea Lucreziei Borgia. Cifră rotundă - lege de fier.

Textul rezoluției a fost descris de mai mulți parlamentari drept un dezastru juridic. Cîteva exemple vizibile. Protecția diversității biologice poate fi asigurată numai prin interzicere mineritului cu cianuri. Implicație: alți poluanți nu există sau au fost demult convinși să se pensioneze. Rezoluția solicită Comisiei Europene să inițieze interdicția totală a mineritului cu cianuri. Consecințe: dispariția totală a exploatărilor de aur în Europa și șomaj instantaneu. Eurodeputați ecologiști și liberali din Finlanda (Laponia) și Suedia au explicat din răsputeri că o asemenea inițiativă ar distruge social și economic regiuni și comunități care nu au altă vină în afara exploatărilor de aur, altfel exemplare. Finlanda și Suedia, două state care au dezvoltat un cult ecologist de stat și au impus norme draconice de protecție a mediului continuă să opereze exploatări miniere cu cianuri, fără să fi ajuns la concluzia că viitorul e garantat catastrofic.

De ce n-au avut greutate explicațiile și protestele eurodeputaților care știu cîte ceva despre minerit? Simplu: pentru că procedura care a adus rezoluția în plenul Parlamentului a fost condusă incorect de inițiatori, a evitat dezbaterile de grup politic și a fost catapultată direct în ședința plenară. Documentele care o dovedesc sînt publice. Calculul psihologic al inițiatorilor s-a dovedit corect. În plen, marea majoritate a europarlamentarilor n-a îndrăznit să voteze împotriva unei rezoluții pe teme de mediu. Tema e sacră iar ereticii sînt condamnați la dezonoare eternă. Dintre toate temele de dezbatere și deczie care trec prin Palramentul European, protecția mediului e, probabil, singurul caz de deliberare sub șantaj. Cu excepția convertiților, nimeni nu are curajul să spună ce crede. Nimeni nu crîcnește, pentru că nimeni nu dorește să devină un paria. Bineînțeles, inițiatorii rezoluției au avut grijă să manevreze pentru adoptarea procedurii de vot nominal: expuși, foarte mulți parlamentari au trecut la votul conform și obedient.

Rezoluția a trecut. Victoria e a adversarilor proeictului Roșia Montană. Adepții panicii naturiste se consideră, în mod fundamental, apărători ai libertății și dreptului la viață. Acum, distinșii protectori ai păpădiei și rîmelor, își pot adăoga încă un merit: mizerie garantată pentru Apuseni. Dacă nu se va mai scoate aur de la Roșia Montană, Apusenii se vor adînci în disoluție economică. E adevărat, însă, elitele urbane și industria binelui își vor felicita egourile și îndestula setea de auto-gratificare.



P.S. Un exmplu tipic de ignoranță sppecializată e de admirat în intervențiile pe tema Roșia Montană pe care le datorăm, de un timp, lui Mihai Goțiu (în paginile Vox Publica). Goțiu a produs un număr zdravăn de compuneri fictive pe tema Roșia Montană - prefață a Apocalipsului. Una din intervențiile de gazetărie profundă ale lui Goțiu informează onor public în legătură cu activitățile Elenei Băsescu, europarlamentar PD-L, aflat - după forajele de mare adîncime ale jurnalistului - în slujba Asoicației Europene a Minelor. Dovada: e mail-uri în care Eelena Băsescu solicită altor europarlamentari să voteze împotriva Rezoluției și atașază documente de expertiză ale Asociațeiei Europene a Minelor (Euromines). Concluzia:” Așadar, să nu mai spună cineva că Elena Băsescu nu are o activitate constructivă în PE. Ori că nu știe pe cine reprezintă. Ori că e o persoană care nu-și onorează obligațiile și datoriile. Deși, eu nu înțeleg de ce EuroMines nu le-a prezentat direct euro-parlamentarilor punctul lor de vedere și de ce trebuie Eba să facă acest lucru.” Ce nu spune Goțiu, în ciuda aplecării sale vădite pentru bun simț natural: mailurile europarlamntarilor nu sînt documente publice. Chiar și așa, informatorul lui Goțiu a omis să comunice beneficiarului că asemenea mailuri sînt legale și foarte frecvente. Palramentarii își scriu și își cer sprijin, pe diverse teme de lucru (adevărat, fără să îl informeze pe Goțiu). A doua noutate pentru Goțiu: Euromines nu avea nevoie de serviciile de impresariat ale Elenei Băsescu. Euromines și-a prezentat pe larg studiile și concluziile în fața europarlamentarilor, la o întrunire care s-a desfășurat, în ciuda absenței lui Goțiu, marți 4 mai, între orele 17 și 18.30. Grupul mediatic de sensibilitate ecologistă mai are timp să afle: tăcerea e de aur, prostia nu.

213 comentarii:

  1. Domnule Ungureanu, la ce va asteptati? Asta-i falanga comunista, eco-marxism. Au ajuns sa-si faca reclama si pe hotnews.ro. Interzic exploatarea cu cianuri, dar il glorifica pe Evo Morales:
    Propaganda comunista TOTB sub sigla hotnews.ro
    http://www.dreapta.net/res_369_Propaganda-comunista-TOTB-sub-sigla-hotnews-ro.aspx

    Greenpeace are venituri de 2 miliarde de dolari intre 1994-2005, dar eco-marxistii acuza Koch Industries ca a dat 50 milioane dolari pentru actiuni de lobby ontra incalzismului global intre 1997-2008:

    Ecologism cu capul la cutie
    http://patrupedbun.net/ecologism-cu-capul-la-cutie/

    E business profitabil, eco-marxismul asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Gata, ati intrat in priza? Cit ti-a intra tin buzunar ca sa sustii proiectu rmcg? esti prea vindut basescului ca sa fii doar imoral...

    n-ai inteles ca majoritatea populatiei Romaniei este impotriva acestui rpoiect? spune-i stapinului tau sa faca un referenedum! nu esti curios ce ar iesi????

    te-a pus taticu traducator al spuselor si faptelor lui bot de botox? hai ca va umple pe toti de succesuri.

    hai ca a remarcat taticutzu cit de fidea ii esti si iti mai pregateste un os de ros...

    RăspundețiȘtergere
  3. La dezbaterile care au avut loc a fost oare invitat un inginer chimist specialist in extractia aurului ? S-a prezentat vreun raport tehnic , intocmit de un expert in tehnologiile de obtinere a aurului ?
    Mergand pe logica acestui vot putem lesne sa ne gandim ca in curand PE va vota impotriva centralelor nucleare ( potential toxice).
    Iar mai departe poate ca ar trebui sa oprim insasi dezvoltarea ingineriei si a tehnologiilor inalte ( sunt doar atatea reactii chimice de neinteles pentru profani , ce pot (Doamne ,fereste ! ) genera produse toxice !) .
    Eventual ar fi bine sa incepem sa traim la relanti pentru ca dezvoltarea dauneaza grav sanatatii !
    Din pacate reusim sa constatam doar o manipulare politica pusa in slujba dezvoltarii unui nou imperialism energetic.
    Incetul cu incetul observam o descalificare profesionala inclusiv la nivel european. Principalul argument in luarea unei decizii nu mai este cel logic, rational ,professional, stiintic, tehnic, ci cel politic, si de lobby
    Decizia luata ne duce imediat cu gandul la Premiul Nobel acordat recent unui escroc in incalzirea globala
    si la o Noua Inchizitie de la Bruxelles cu gandire obtuza,neprofesionista si nedocumentata ,cu ochelari de cal, care ia decizii motivate de cauze politice ,economice si de dominatie


    http://riddickro.wordpress.com/
    May 5, 2010 – 20:46
    GERMAN-FOREIGN-POLICY.COM
    A NEW ERA OF IMPERIALISM

    RăspundețiȘtergere
  4. Despino, mancatorul asta din troaca - numitul TRU - a luat bani sa oracaie. Tu, varsa-mi-as cianura-n fata casei copiilor tai, o faci din prostie.
    No doubt!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ingineria chimica e meserie grea
    Multi cunosc putini pricep....
    Dar daca incercam s-o intelegem cat mai multi cu atat vom fi mai liberi atat noi cat si copii nostri.Este numai in interesul nostru.Si ne trebuie numai putin bun simt elementar necesar supravietuirii...

    RăspundețiȘtergere
  6. Esti un kkt , un sclav al lui basescu, debia astept sa cadeti cu toti , sa ardeti in iad , dute la draqu de dobitoc.

    RăspundețiȘtergere
  7. din partea mea voi nu aveti decat sa mancati cianura pe paine ... dar copiii mei vreau sa respire aer curat si sa bea apa fara metale grele ... locuitorii din Rosia Montana sa faca ce fac ceilalti locuitori ai Muntilor apuseni ... care se descurca foarte bine fara minerit... iar voua daca va pasa ( desi ma indoiesc ) militati mai bine pentru desfiintarea PUZ-ului din zona Rosia, din cauza caruia localitatea e condamnata la mizerie pentru ca li se interzice sa isi obtina painea de toate zilele din alta activitate decat mineritul ... au fost oameni care au vrut sa contruiasca fabrici, pensiuni in zona si nu au putut datorita PUZ-ului ...


    imi pare atat de rau ca l-am votat pe basescu, s-a dovedit un om cu 2 fete , dar lasa ca vor mai fi alegeri ... nu voi mai vota niciodata cu pdl-ul ... si la fel ca mine vor face multi ... chiar ar trebui sa faceti un sondaj sa vedeti ce parere are populatia despre actiunile voastre pro RMGC...

    ma intreb cum mai puteti privi in ochii copiilor vostri :((

    RăspundețiȘtergere
  8. http://cotidianul.ro/anca_boagiu__romanii_o_duc_din_ce_in_ce_mai_bine-114028.html

    Exceptional ar fi fost, insa 25% din salariile de la stat, 15% din pensii şi ajutoare de şomaj, totul în minus. Plus desfiinţarea subvenţiilor şi impozitarea drastică a veniturilor suplimentare ale angajaţilor din sistemul public. Băsescu dixit!

    Te doare'n ochelari, dar s-ar putea sa va ceara sa platiti suplimentar la PDL - voi, aia de la PE - ca voua Base nu v-a micsorat salariu cu 25%. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca Base a zis ca se poate trai cu 6 milioane/luna, ma gandesc sa le micsorez salariile angajatilor mei. Si asa statul nu mi-a returnat TVA-ul!

    RăspundețiȘtergere
  10. Draga Despina, am un singur cuvant pentru tine: Cernobil. Da eu unul as vota pentru intrezicerea centralelor nucleare, si o zic din perspectiva unuia care la 26 de ani a facut cancer fara sa fi fumat vreodata. Si cred ca sunt miloane de oameni in aceiasi situatie ca si mine.
    Si daca ingineria chima e meserie grea si bunul simt nu e atat de comun, indolenta si inconsitenta cum e? Am impresia ca esti experta in asta ...

    RăspundețiȘtergere
  11. Auzi, deontologule? Dar nu va este dor 'de o intoarcere la popor', asa cum eufemistic numeati voi ainticipatele? Hai, limbutule. Curaj.

    RăspundețiȘtergere
  12. "E greu de spus care e dedesubtul acestui interes aparte al politicienilor maghiari dar e cert că obsesia pentru Roșia Montană e profund suspectă. "

    Aha, pericolul maghiar, carevasazica !

    Personal îmi este absolut indiferenta chestia cu Rosia Montana si utilizarea cianurii. Se pare ca exista argumente pro si contra. Exista o dezbatere între experti. Nu sunt suficient informat, nu ma intereseaza, nu ma amestec. Modul însa în care îti construiesti atacurile, TRU, neezitând sa agiti ura sovina, este gretos. Sa-ti fie rusine !

    Pâna la urma, nici n-ai reusit s-o aperi pe EBA pt. lobbyul ce-l face. Ai aruncat doar, diveriosnist, cu noroi. Ce gretos !

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce-ti doresc eu tie, domnule Trepadus Ungureanu este ... o intoxicatie cu metale grele.

    RăspundețiȘtergere
  14. @ anonimii incepand cu 10,57 + George
    Din ceea ce spuneti reiese doar :
    incompetenta profesionala (este clar ca nimeni nu are habar de chimie si nici capacitatea de a o intelege )+ gargara + politica antinationala.
    Ura va orbeste si va suprimati singuri libertatea si supravietuirea ca natiune .
    Fiti siguri ca cineva profita de prostia voastra....

    Norocul nostru este ca mai sunt si oameni rationali si inteligenti la conducerea Romaniei

    Copii vostri le vor multumi peste 50 de ani.

    RăspundețiȘtergere
  15. Acum culegem roadele guvernului Tariceanu si ale ''exceptionalului'' ministru Vozganian ! ''Ratiunea'' superficiala a pasunismului autohton nu se dezbara de ''rarunchii tip Adrian Paunescu-Vadim Tudor ! Iar Gionelu vostru-anonimilor plus... tizule intoxicat la tonomatele apocalipsei -propunea-in decembrie trecut- nici mai mult nici mai putin:modelul economic...GRECESC ! Si nu e gluma ! CRIN ANTONESCU:PLIMBARE PLACUTA la dejectiile antene+irealitatea,sa zbieri (racnesti) bine !(aveti grija sa nu faceti laringita cronica,voi aplaudaci penalo-batracieni)

    RăspundețiȘtergere
  16. @George
    Mi-am data seama ca mai sus este un tiz :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Daca te vad pe strada iti indrept ochii aia belitzi cu un scuipat. Esti o scursura lingatoare de basesci. Cancer va doresc la toti si la copiii vostri

    RăspundețiȘtergere
  18. Stimate domnule Ungureanu,

    Sunt unul dintre studentii din diaspora, in cazul meu Anglia, care de ani de zile sustin proiectul presedintelui Basescu si care cred intr-un viitor mai bun pentru Romania.

    V-am citit de multe ori, uneori v-am aprobat, alteori mi-ati parut mult exagerat in sprijinul pentru un partid, PDL, cu prea multe pacate.

    Acest articol insa, in legatura cu Rosia Montana, trebuie sa va spun domnule Ungureanu, este rusinos. Rusinos sa sustineti ca Apusenii se vor duce de rapa fara minerit si ca vor intra in disolutie economica... Rusinos sprijinul pe care il dati acestei corporatii. Incercati sa promovati totusi turismul intr-o zone unica in Europa. Din acest moment, mi-am pierdut interesul complet pentru orice text pe care il veti scrie in viitor.

    Toate cele bune,

    Mircea

    RăspundețiȘtergere
  19. Hoptruuuuuuu!!! Iar ai luat-o pe aratura, domnule intelectual? La PDL se fac controale psihiatrice? N-ar strica... Multi ar fi nevoiti sa poatre dunga rosie pe buletin...:)))

    RăspundețiȘtergere
  20. Domnule Ungureanu, pe vremuri abia asteptam sa va aud la Vocea Americii sau la BBC, nu mai tin minte exact. Mi-e dor de acele vremuri, sincer. Prezentul devine pe zi ce trece tot mai scarbos... Intelegeti ce doriti din asta....

    RăspundețiȘtergere
  21. sa mori incet si-n chinuri tru. tu si aia pe care-i iubesti

    RăspundețiȘtergere
  22. Domnule, nu sunteti tru!
    "Mizeria" Apusenilor inseamna cei ce gandesc ca dumneavoastra.
    Ati fost acolo? V-ati imaginat cum va fi cand nu va mai fi?
    Nu zic ca acum starea atinge idealul. Dar asta se datoreaza inclusiv formatorului de opinie care sunteti, formator care doreste "intoxicarea" sustinand oameni ... aproape oameni.
    Poate ca ungurii doresc si acea parte din Ardeal... in fond ei au investit acolo mai mult decat romanii... dar atat timp cat pot sa ma feresc de cancer o voi face chiar si cu mana lor.

    RăspundețiȘtergere
  23. oare de ce nu ati ascultat de titlul articolului?

    RăspundețiȘtergere
  24. Pacat, pacat ca traim in aceeasi tara cu Tru si Despina. Fratilor sunteti mai buni ca noi, emigrati va rog in Canada, duceti-va fratilor in Franta, creati, fiti destepti.
    Luati-i si pe altii cu voi si o (ne) sa fie bine...

    RăspundețiȘtergere
  25. A, si pentru ca nu pot sa editez completez: e ultima oara cand mai intru pe aceasta pagina!

    RăspundețiȘtergere
  26. N-am fost foarte atent aseara la discursul Maretului, da’ a incheiat cuvantarea cu “sa traiti bine”?

    RăspundețiȘtergere
  27. Cumva, va inteleg, domnule Ungureanu.
    Putini dintre cei care stau la baza, nu stiu ce se afla in varf.
    V-au pacalit, domnule Ungureanu. V-au spus ca totul va fi ok, ca e spre binele tarii. Apoi v-au servit niste studii pe care nu aveti expertiza sa le intelegeti si v-au zambit oferindu-va un post de impact. Economia tarii noastre nu sta intr-un contract. Sta in mainile care muncesc sau nu spre folosul celor de langa ei. Sta in gurile care vorbesc sau nu in folosul celor de langa ei. Sta in ochii care privesc sau stau inchisi.
    Ai dumneavoastra privesc sau stau placut-inchisi in aroma minciunii care va adoarme?

    RăspundețiȘtergere
  28. TRU, dă şi tu 100 de Euro din cei primiţi petru centrul de ajutor pentru pensionari.

    RăspundețiȘtergere
  29. @ Traian Ungureanu
    Dacă vă dau 50 de mii de lei vechi pe lună, îmi ţineţi şi mie un butoi de apă cu cianură în debara? Haideţi că nu se va întâmpla nici un accident.

    Apoi, îmi permiteţi să vă scotocesc prin şifonier după bani şi, din ce găsesc, să vă dau o redevenţă pe exploatare? Sunt băiat salon...

    Domnule Ungureanu, sunt milioane de români care au murit în istorie ca să apere aurul acela de toţi cei veniţi după el. Dumneavoastră chiar îl vreţi dat pentru doi sau trei firfirici?

    http://www.trilulilu.ro/SGU/fb5ffea2236362

    Banii, melodie, banii, tragedie
    Banii, comedie, banii sunt la fel.
    Banii, ce culoare/savoare,
    Banii se inmultesc cu anii
    Ce savoare/culoare, banii sunt la fel.

    Unde ma uit vad numai bani
    Unde ma duc platesc cu bani
    Unde ma joc, totu-i pe bani
    Tot ce doresti gasesti cu bani
    Tot ce poftesti platesti cu bani
    Tot ce gandesti sa vinzi pe bani...
    Banii mei, banii mei...

    Scoate portofelul!
    Scoate si inelul!
    Scoate si mobilu'!
    Da-le lu' copilu'!
    Scoate o hartie!
    Si iti spun ce serie-i.
    O impart cu tine,
    Da' ramane la mine.


    'Mesajul nostru se indreapta acum catre civilizatiile extraterestre, care ne vor cunoaste exact asa cum suntem noi...'


    Sunteţi anti-naţional domnul Ungureanu în ceea ce spuneţi mai sus. Mai gândiţi-vă un pic... că sunteţi intelectual. Deşi cred că de când aţi avut contact cu flacăra violetă aţi cam uitat mecanismele acestei gândiri. Părerea mea.

    Na ca am fost şi agresiv... trebuie să mă calmez, să nu irosesc energia... trebuie să-mi ajungă o masă pe săptămână.

    RăspundețiȘtergere
  30. Citesc si ma minunez !
    Este incredibil cum IGNORANTA este adusa la rang de politica internationala europeana.

    Daca cineva chiar vrea sa priceapa , tehnic si stiintific despre ce este vorba poate sa citeasca literatura de specialitate.
    Problema este ca prepararea aurului este o meserie.Instalatiile se mentin si se modernizeaza exact asa cum se intretine si modernizeaza un autoturism .Cu cat este mai vechi cu atat polueaza mai mult.
    Din pacate partea tehnica, stiintifica n-are importanta aici.Putem sa-l aducem si pe Einstein ca tot degeaba.Politicienii nu vor sa asculte.

    Politicienii si trambitasii lor devin peste noapte "chimisti" predicatori de apocalipsa cianotica .
    Apropos, banuiesc ca stiti ca daca nu vi se oxigeneaza sangele din cauza unei boli de inima deveniti cianotici .
    Asa ca lasati "trilulilu" .
    Aici este vorba de stiinta ,tehnica ,tehnologie si inginerie.

    Meserie grea !

    RăspundețiȘtergere
  31. Mai sus aveti o mostra de PEREMISM-PAUNESCISM-BECALISM,asezonat cu Etno tv plus Taraf tv-desi nu ne-am supara o rocada mica la urmatoarele alegeri pnl-prm (talibanismul si tzoparlania antonestilor a depasit cu mult perioada de glorie a prm-ului)!!! Antinational ati spus Bibliotecaru ? Poate va refereati la coalitia ''bunului simt''PNL-PSD ce a lasat Romania fara guvern ultimele 4 luni din 2009;poate va ganditi la descreieratul iresponsabil, maestrul tzoparlan vozganian ori maestrul tariceanu ce-a facut sa DUDUIE Romania mai ceva ca... Eyjafjallajokull ! Stiti ceva:mai scutiti-ne cu ''antinationalismele'' dvstra sforaitoare, tip ''noi suntem rhrhrhrrrromannni'' O fi patriot boieru'patriciu ce propune stat-zero (dupa ce l-am devalizat la Petromidia) ori sleahta retelei voicu-casuneanu-costiniu- barbulescu,dar-mai ales-ZEII si aparatorii dreptatii:SFANTA CURTE CONSTITUTIONALA !!!

    RăspundețiȘtergere
  32. Despino, tu esti in continuare tot dobitoaca. Acidul sulfuric se prepara, aurul se extrage. Si se prelucreaza. Nu se prepara!

    RăspundețiȘtergere
  33. Georgele, Etno-tv si Taraf Tv nu-s alea de le detine pdlistul Prigoana? Si pe care Basescu le-a gasit pe gustul sau in campanie?

    RăspundețiȘtergere
  34. Anonim 20,02
    Ti-am spus de anul trecut ca-ti trebuie mai mult de cateva sedinte la psihiatru...

    RăspundețiȘtergere
  35. Nuptiile (al)chimice ale Despinei si roza-cruceeanul TB.

    RăspundețiȘtergere
  36. Aleia de se semneaza Despina: in formularea respectiva, conjugarea corecta a verbului este 'iti trebuiesc'. Cite clase ai?

    RăspundețiȘtergere
  37. @ Despina
    Scuzaţi-mă că vă întreb, dumneavoastră ştiţi care este procesul tehnologic de extragere a aurului din minereu. Vă văd foarte convinsă că nu există un pericol de poluare. Dumneavoastră sunteţi sigură de asta, ştiţi exact ce se întâmplă acolo şi aveţi siguranţa că nu există riscuri? M-aş întrista să ştiu că vorbiţi "pe încredere" fără să ştiţi de fapt despre ce este vorba.

    RăspundețiȘtergere
  38. Exista acelasi pericol ca sa avem un cutremur maine sau sa ne calce o masina poimane sau si mai "rar" sa fim intr-un avion care se prabuseste....

    Da ,este ca "drobul de sare"..

    Trebuie sa fie postata pe internet si documentatia celor de la Euromines

    "P.S. Un exmplu tipic de ignoranță specializată e de admirat în intervențiile pe tema Roșia Montană pe care le datorăm, de un timp, lui Mihai Goțiu (în paginile Vox Publica). Goțiu a produs un număr zdravăn de compuneri fictive pe tema Roșia Montană - prefață a Apocalipsului. Una din intervențiile de gazetărie profundă ale lui Goțiu informează onor public în legătură cu activitățile Elenei Băsescu, europarlamentar PD-L, aflat - după forajele de mare adîncime ale jurnalistului - în slujba Asociației Europene a Minelor. Dovada: e mail-uri în care Elena Băsescu solicită altor europarlamentari să voteze împotriva Rezoluției și atașază documente de expertiză ale Asociațeiei Europene a Minelor (Euromines). Concluzia:” Așadar, să nu mai spună cineva că Elena Băsescu nu are o activitate constructivă în PE. Ori că nu știe pe cine reprezintă. Ori că e o persoană care nu-și onorează obligațiile și datoriile. Deși, eu nu înțeleg de ce EuroMines nu le-a prezentat direct euro-parlamentarilor punctul lor de vedere și de ce trebuie Eba să facă acest lucru.” Ce nu spune Goțiu, în ciuda aplecării sale vădite pentru bun simț natural: mailurile europarlamntarilor nu sînt documente publice. Chiar și așa, informatorul lui Goțiu a omis să comunice beneficiarului că asemenea mailuri sînt legale și foarte frecvente. Parlamentarii își scriu și își cer sprijin, pe diverse teme de lucru (adevărat, fără să îl informeze pe Goțiu). A doua noutate pentru Goțiu: Euromines nu avea nevoie de serviciile de impresariat ale Elenei Băsescu. Euromines și-a prezentat pe larg studiile și concluziile în fața europarlamentarilor, la o întrunire care s-a desfășurat, în ciuda absenței lui Goțiu, marți 4 mai, între orele 17 și 18.30. Grupul mediatic de sensibilitate ecologistă mai are timp să afle: tăcerea e de aur, prostia nu."

    RăspundețiȘtergere
  39. Latri a paguba dom'le.Stapanii tai cu matale in buzunar si-au luat-o.Cel mai bun lucru pe care-l poti face e sa renunti la subiect.Te depaseste total.Ca sa ai dreptul sa te pronunti trebuie sa fii informat,ceea ce nu esti.De fapt toti 'formatorii de opinie' ar trebui intrebati scurt:Ce-ai facut ma la revolutie de-ti dai voie sa vorbesti?Te deranjeaza ca nu-i vrem pe aia aici?e dreptul nostru sa ne opunem.Tara noastra.Matale ai renuntata la ea cand te-ai vandut pe bani de bere.Liviu.

    RăspundețiȘtergere
  40. Draga Despina, hai sa lasam prodedeele de extractie a aurului si sa ne gandim si la oamenii care locuiesc acolo.Pe ei i-ai intrebat daca vor sa le treaca excavatorul prin casa?P ei i-ai intrebat daca vor sa le treaca excavatorul prin cimitire , biserici(construite acum cateva sute de ani), doar ca sa se imbogateasca cativa tipi de prin afara + cativa de pe la noi?...Nu prea cred.Nu-mi vorbi mie de chimie.Sotia mea este chimista, si din cate mi-a spus, cianura nu face deloc parte din gama vitaminelor.La faptul ca 2-3 munti dispar, la fel si sute de hectare de padure, te-ai gandit?Si parca nu stim noi cum se fac afaceri in Romania cand este vorba de vandut companii, zacaminte, terenuri...Sunt sigur ca in concediile dumitale, nu alegi cariere de piatra, mine de carbune...etc.In concluzie, ori esti naiva si pui boticul, ori esti o ignoranta si ai ceva de castigat din "parteneriatul" asta pro minerit.

    RăspundețiȘtergere
  41. @ Despina
    Mineritul cu acest sistem nu este prin tunele, aşa cum probabil vă imaginaţi. Nici procesele chimice nu sunt în controlate în tancuri închise etanş, cum probabil vă imaginaţi.

    Vorbim despre aruncarea în aer a muntelui, transformarea din munte în groapă, apa cu cianură îşi face reacţia chimică la faţa locului...

    Încă o dată, domnia voastră înţelegeţi despre ce este vorba sau este mai simplu să-i faceţi pe ceilalţi proşti că nu cred în minciunile spuse de firma interesată în exploatare?

    Impactul asupra mediului nici nu poate fi pus la îndoială. Numai zecile de explozii din fiecare zi şi înseamnă un astfel de impact. Eu vă întreb, aveţi idee despre ce este vorba sau vă bazaţi pe ce vi se spune?

    http://www.youtube.com/watch?v=ofN1aLMwcUI

    Priviţi ce a făcut acest minerit dintr-un spaţiu natural.

    Şi, dacă tot sunteţi pe youtube, căutaţi Roşia Montana ca să vedeţi ce obţineţi.

    RăspundețiȘtergere
  42. Ia uitati-va ce face aceeasi companie in Guatemala.Aceeasi poveste,trasa la indigo.Ungurene,pentru cat esti de vandut nu exista pedeapsa pt tine pe lumea asta Iuda.Ne-ai vinde pe doua beri si-o ciunga.http://therealnews.com/t2/index.php?option=com_content&task=view&id=31&Itemid=74&jumival=4732

    RăspundețiȘtergere
  43. Priviţi şi asta:
    http://www.youtube.com/watch?v=PhV9IgZT4qg
    Merită aşa ceva pupatul de condur?

    RăspundețiȘtergere
  44. http://therealnews.com/t2/index.php?option=com_content&task=view&id=31&Itemid=74&jumival=4732

    RăspundețiȘtergere
  45. http://sebastianbodu.wordpress.com/2010/05/06/cianura-pentru-viata-de-corina-dragotescu/

    RăspundețiȘtergere
  46. Cianură pentru viaţă (de Corina Dragotescu)
    Publicat mai 6, 2010 Uncategorized 14 Comments
    Etichete:Rosia Montana; cianuri; Exploatare miniera
    Parlamentul European a adoptat o moţiune privind interzicerea mineritului care utilizează cianuri. Mai pe scurt, e vorba de extracţia de aur şi, ca să fim şi mai precişi, e vorba de proiectul Roşia Montană, cel care pentru unii este mumă, iar pentru alţii este ciumă.

    Personal, nu am ştiut ce părere să-mi fac despre acest proiect până când nu m-am dus la Roşia Montană să văd şi să înţeleg. Am văzut un piesaj frumos, ca în multe alte locuri din ţara asta, nişte munţi ca nişte muşuroaie de furnici, plini de galerii din care s-a extras aurul şi multă, multă lume săracă şi necăjită. Cu alte cuvinte, am văzut un loc mort, distrus nu de cianuri, ci de incapacitatea oamenilor şi de eternele lor dispute care i-au luat dreptul la o viaţă, oricare ar fi ea.

    Cu riscul e a supăra mulţi ecologişti şi cu acela de a-mi atrage diverse critici, pot spune că m-ar bucura ca proiectul să devină, în sfârşit, realitate. În esenţă, canadienii vor să taie în felii, precum salamul, munţii aceia găuriţi şi să treacă fiecare felie prin procedeul de extragere a aurului. Care procedeu nu are cum să fie altfel decât cu cianură.

    Am auzit până acum fel de fel de poveşti cu cianuri. Cum că va fi ca la Baia Mare, cum că vom muri respirând aerul, sau alte bazaconii. Precedentul Baia Mare nu are nimic de-a face cu proiectul Roşia Montană. La Baia Mare apa conţinea sute de miligrame de cianură la litru, în timp ce la Roşia ar urma să aibă 7 miligrame. Mai sunt şi alte aspecte tehnice pe care canadienii le-au calculat în aşa fel încât să nu existe nicio problemă, oricât de prost s-ar face exploatarea sau oricât de mult ciment ar fura românii la construirea digului de la iazul de decantare. A face o paralelă între cele Baia Mare şi Roşia Montană e ca şi cum am compara căruţa cu monoraiul.

    RăspundețiȘtergere
  47. @bibliotecaru
    Unor asemenea tentative nereusite de umanoizi te adresezi degeaba rational si degeaba le aduci dovezi.Ei stiu ca nu au dreptate.Dar au promis alora ca fac frumos pt banii primiti si uite rezultatul;injura o tara intreaga pt faptul suntem slugoi ca ei.Daca nu ne aparam ce e al nostru suntem un neam dekkt,tradatori,inculti etc.daca o facem suntem prosti,needucati,neinformati si asa mai departe.Cred totusi ca greseala mai mare e la noi.Asemenea hiene nu trebuie bagate in seama.Oricum vorbesc degeaba si nu au greutate.

    RăspundețiȘtergere
  48. Mi se pare o ipocrizie să spui că un munte găurit valorează mai mult decât bunăstarea pe care ar putea să ţi-o aducă măcar redevenţa din exploatarea aurului. Dacă lumea ar fi gândit doar în termeni emoţionali, trenul ar fi rămas doar pe hârtie, iar pe mare ne-am deplasa cu galere şi în ziua de azi.

    Cât priveşte cianura, nu voi face decât o asociere foarte personală. Am fost bolnavă de cancer şi am fost tratată cu soluţii care, prost dozate, înseamnă otravă ucigaşă. Am avut încredere în medici şi m-am însănătoşit. La fel e şi cu cianura. E o otravă care în cantităţi mici poate folosi, iar în cantităţi mari poate ucide. Cred că discuţia despre Roşia ar trebui să se poarte în termeni care să se refere la garanţiile că totul va fi făcut ca la carte şi că pacientul va trăi sănătos, mult, şi bine. Altfel, nu ne mai rămâne decât să interzicem medicamentele otravă şi pentru pacienţi, că aşa ni se pare nouă că e mai moral.

    RăspundețiȘtergere
  49. Mai sunt importanţi oamenii din Roşia Montană?

    Poate e păcat că suntem dotaţi cu mecanisme aproape inepuizabile (şi folositoare pentru noi) pentru a defula întâmplările dezagreabile.
    Distanţa în timp şi spaţiu nu face altceva decât să menţină aceste mecanisme în funcţie. Tulburarea pe care o resimţim atunci când auzim că undeva sau altundeva în lume au murit oameni de foame este, întrucâtva, comparabilă cu moartea unui apropiat, a unui animal de companie care ne făcea plăcere sau chiar a unui peştişor auriu în acvariu, aşa cum spunea, într-unul dintre eseurile sale, cercetătorul Georg Klein.

    Putem gândi cu tristeţe la toate aceste “întâmplări”, dar ele rămân totuşi dincolo de ecran. Nici pierderea vieţii din cauza foamei a unei mari mase de oameni, nici dispariţia unui animal drag nu ne poate sugera durerea pe care o simţim când un prieten apropiat sau aparţinător drag este expus unui act de violenţă sau când noi înşine ne confruntăm cu violenţa brutală. Am enumerat aceste exemple, cunoscute de fiecare dintre noi pe propria piele, pentru a putea sugera celor care se opun proiectului “Roşia Montană” să încerce un alt gen de raţionament.

    RăspundețiȘtergere
  50. Nu am să presupun, cum din ce în ce mai multă lume – din România, dar şi din Parlamentul European o face, deja -, că banii şi interesele unor (alte) ţări fac posibile atâtea proteste împotriva salvării acestei zone. Mă voi mulţumi să încerc a-i determina pe cei care militează sincer pentru interzicerea proiectului să-şi imagineze că ei înşişi ar avea părinţii sau bunicii trăitori în această zonă, după cum se ştie, una dintre cele mai sărace din România. Pe cei care sunt cumpăraţi deja sau au nevoie de mai multă notorietate la Bruxelles, cum presupun că sunt Laszlo Tökes, Daciana Sârbu, alături de comuniştii Tamara Liotard din Olanda Joao Fereira din Portugalia, cei care au iniţiat o moţiune ce propune interzicerea tehnologiilor pe bază de cianuri în mineritul din Uniunea Europeană, pe cei care sunt doar proşti îi înţeleg.

    Nu acestora mă adresez. Nici acelora care nu sunt români şi încearcă să blocheze în ţara noastră o investiţie de miliarde de dolari. Cu siguranţă, o Românie săracă e mai vulnerabilă şi mai uşor de controlat. Mă adresez celor care sunt oneşti şi se mai pot gândi şi lua în calcul situaţia de astăzi a ţării care nu e, deloc, una uşoară. Suntem în plină criză, mii de firme şi-au închis porţile şi sărăcia îşi arată din ce în ce mai mult colţii. Poate că aş fi fost mai circumspect sau m-aş fi gândit mai mult la argumentele adversarilor (oneşti!) acestui proiect, care aduce bugetului ţării, doar în prima fază, suma de peste 7 (şapte) miliarde de euro, în condiţiile în care situaţia economică a României şi-ar fi permis să construiască un alt proiect pentru scoaterea din sărăcie a atâtor oameni muritori de foame care aşteaptă o soluţie în fiecare zi – şi au dreptate, fiindcă sunt cetăţeni ai acestei ţări.

    Or, această soluţie nu va veni niciodată, nici de la organizaţiile de stânga, care fac jocurile de interese ale şefilor lor politici, nici de la tinerii beţivani care vin la Roşia Montană doar ca să cânte la chitară, să agaţe gagici, să se îmbete şi să vomite pe dealurile la poalele cărora sătenii mănâncă numai cartofi, ceapă şi câte un ou de la găinile din ogradă. Nici unul dintre aceşti “inamici” ai proiectului nu are soluţii pentru locuri de muncă, pentru colectarea de fonduri necesare prezervării patrimoniului, nici pentru foamea din fiecare gospodărie din zonă. Mă întreb, revenind, dacă onest fiind şi gândindu-te că, poate, semnătura ta face ca o mie de familii să nu aibă de mâncare pentru multă vreme de acum încolo, asta nu te va face să intri în pământ de ruşine?

    Cu ce drept putem noi condamna, într-o Românie pe zi ce trece mai săracă, având zeci de milioane de euro datorii la FMI şi Uniunea Europeană, o zonă a propriei noastre ţări la încremenirea în sărăcie şi foame? Dacă membri ai familiei noastre sau prieteni buni s-ar afla în această situaţie fără viitor şi fără speranţă, cum ne-am uita în ochii acestora, ca semnatari ai protestelor împotriva singurei soluţii de viaţă pe care o au? Nu ştiu ce om normal al României va asuma un astfel de act de o maximă violenţă împotriva viitorului unei părţi a aceluiaşi popor? Căci nu există un act de o violenţă mai mare decât condamnarea în mod conştient, cinic şi perfid a unui grup de oameni la sărăcie, la lipsa accesului la educaţie şi, în fine, la un viitor onorabil în această viaţă.

    RăspundețiȘtergere
  51. Păi ştiţi ce spun oamenii la Roşia Montană?

    Priviţi acest reportaj...

    http://www.youtube.com/watch?v=m0BiZw29oiA

    RăspundețiȘtergere
  52. Este pentru prima oara cand o citez pe Corina Dragotescu, dar asta probabil ca se datoarea unei experiente unice din viata ei,care a facut-o sa intelega ce inseamna CHIMIA.

    Da, CHIMIA inseamna AUR cand este folosita de oameni avizati si de profesionisti

    Nu cand tot felul de ignoranti isi dau cu parerea si fac "literatura politica tip stiinta pentru toti" in scop de dominatie energetica..
    Cel mai straniu este ca exista compatrioti de-ai nostri gata sa-si vanda tara

    RăspundețiȘtergere
  53. Mie mi se pare o prostie cat corina dragotescu si despina de mare sa distrugi un munte pentru 4 miliarde de dolari.Ce ne intereseaza experientele lor si ce legatura au experientele lor cu pomul de craciun?Doua femei cretine care n-au ce face cu timpul.Scrieti drecu despre altceva.V-ati gasit toti aplaudacii(le) sa sariti pe Rosia.Va sta Rosia in gat acolo in Bucuresti?Azi maine n-o sa mai fie fir de iarba in Bucuresti iar voua va arde de Rosia.Faceti-va curat in fata blocului dupa aia haideti sa vb despre vreme a despre Rosia habar n-aveti.

    RăspundețiȘtergere
  54. Chimia si fizica inseamna VIATA .

    RăspundețiȘtergere
  55. @ Despina

    Acum îmi dau seama că nu aţi aflat...

    http://think.hotnews.ro/exclusiv-live-text-urmareste-votul-din-parlamentul-european-privind-rezolutia-pe-interzicerea-cianurilor.html

    Voturi 488 48 57
    Cum spunea cineva, proşti dar mulţi. :D

    RăspundețiȘtergere
  56. @ Anonim
    Nu credeţi reclama ce tot apare la TV. Nu intră 4 miliarde în visteria ţării, 4 miliarde includ în ele şi costurile exploatării. România câştigă cam 1,5 miliarde, cât să ia nişte avioane de luptă la mana a doua de la americani. Nu-i aşa că se leagă?

    RăspundețiȘtergere
  57. @ Despina
    Argumentul că "suntem în plină criză" este, mă scuzaţi, chiar o prostie. Bani urmează să vină cel mai devreme în trei ani... Criza nu are nici o treabă cu exploatarea. Dacă mai suntem în criză peste 3 ani, miliardul de la exploatare care va veni cu târâita până şi dacă se exploatează aurul, nu va mai fi deloc important.

    RăspundețiȘtergere
  58. Va includeti bineinteles printre cei prosti da' multi si ignoranti

    Cum de altfel va caracterizeaza si titlul postarii ( daca l-ati citit).

    Trancaniti la nesfarsit fara sa aveti habar despre ce vorbiti

    RăspundețiȘtergere
  59. Eu am inchis discutia acum pentru ca n-am ce discuta cu ignorantii

    RăspundețiȘtergere
  60. @despina(cu d mic) poate n-ai observat dar 'ignorantii' nu discuta cu tine ci depsre tine,ca atunci cand vorbesti despre un idiot cu el de fata.Nu faci parte din discutie,esti prea proasta ca sa contezi.Imputi doar aerul cu semi-argumentele tale.Nu sunt misogin si cred in egalitatea intre sexe dar tu nu te califici.Locul tau nu e nici macar la cratita.Mai ia doua diazepame si fuga la nani ca-ti cad ochii-n gura.Nechemato.
    P.S.Poti sa iei si trei diazepame,poate nu te mai trezesti deloc.

    RăspundețiȘtergere
  61. @ Despina
    Este trist.
    Dacă pe politicieni îi pot suspecta că au interese financiare, că sunt plătiţi să facă lobby (la noi nereglementat, uşor ilicit), nu vă pot suspecta şi pe domnia voastră că aţi fi primit bani. Convingerea pe care o aveţi şi pe care o împingeţi până la limita absurdului mă tulbură. Deşi vi se spune că un munte întreg se ia cu totul pentru a se prelucra şi domnia voastră spuneţi că nu există impact ecologic.

    Vorbiţi de 7 miligrame de cianură la litru ca şi când ar fi o bagatelă... dar 7 miligrame de cianură sunt letale pentru un om. Ar fi deci îndeajuns să bea un litru de apă.

    Până la urmă eu sper că raţiunea va învinge şi se vor găsi soluţii de dezvoltare pe termen lung pentru Roşia Montana.

    RăspundețiȘtergere
  62. @ George Bv
    Mă scuzaţi, abia acum v-am văzut.
    Stimate domn,
    Am spus eu ceva despre PNL-PSD că ar fi nu ştiu cum?
    Cei care vor să ia aurul sunt aici de prin anii '90. Dacă domnul Tăriceanu nu semna un anumit act, totul era OK acum. De altfel PNL susţine proiectul, nu ştiu dacă ştiţi.

    Capitalismul, încă de la naşterea mercantilismului, ne învaţă că niciodată nu trebuie să faci export de materie primă şi să imporţi produse finite, ci taman pe dos.

    RăspundețiȘtergere
  63. Concluzia privind acest subiect este ca :
    Politica a luat locul ratiunii , al stiintei si al tehnologiei .Ca deciziile , reglementarile din UE incep sa fie luate de incompententi
    Ca un sistem politic care opreste dezvoltarea stiintei a tehnologiei nu mai este un sistem liber ci unul dictatorial.
    Exista ,slava Domnului o multime de exemple de decizii politice luate impotriva ratiunii cum ar fi : « Acordarea titlului de Doctor Honoris Causa al Institutului Politehnic din Londra, conferit Elenei Ceausescu. 14 iulie 1978 »si decorarea Ceusestilor de catre Regina Marii Britanii .

    http://nicolae-ceausescu.blogs.ro/

    Incepem sa devenim din ce in ce mai sceptici privind directia corecta, pe care incepe s-o ia politica UE ducand la distorsiunea valorilor ,iar aceasta deviere ne face sa devenim din ce in ce mai eurosceptici

    "Reglementarea stabilita de incompetenti duce la disparitia libertatii si dictatura".

    RăspundețiȘtergere
  64. Domnule TRU, mai bine va aruncati de pe bloc, asa cum ati promis cand PDL a facut guvern cu PSD!

    Totusi, daca n-ati facut-o inca, mai bine ramaneati ziarist!

    Cum nici pe-asta n-ati mai bifat-o, mai bine taceati decat sa scrieti articolul asta. Fiindca gura pacatosului adevar graieste: tacerea e de aur, prostia nu, dar e vesnica!

    RăspundețiȘtergere
  65. Ca sa aveti si sa descrieti o imagine clara a ceea ce se poate intampla la Rosia Montana, ar fi trebuit sa va informati! E plina mass media de reclama urduroasa a lui Balthazar la RMGC: statul roman castiga 4 miliarde!

    Zau?

    In cat timp?

    Dar RMGC cu cat ramane? Nu cumva e o alta afacere tip "Sterling"?

    De ce se tine RMGC su dintii si ghearele de proiectul asta? De mila romanilor?

    De ce RMGC ignora toate deciziile negative pe care i le-a administrat justitia romana?

    Cat ne costa sa castigam aceste 4 miliarde? Nu cumva iesim in pierdere? Cat ne costa sa reabilitam zona dupa ce RMGC isi pune coada pe spinare si pleaca? Nu cumva vreo 6 miliarde? Sau vreo 10?

    Cand o sa va puneti si intrebarile astea si o sa obtineti si raspunsul la ele, veti putea scrie si articole cu si despre inteligenta. Pana atunci, continuati cu prostia si tacerea, ca sunteti in element!

    Apropos, pe cand ceva despre minunatele scaderi de salarii si pensii decretate de calauzitorul popoului, ilustrul dvs idol, Base Intaiul?

    RăspundețiȘtergere
  66. @ Despina
    Aţi (s)pus degetul pe rană, în afară de câteva persoane din PDL care au inteligenţă, tot restul omenirii este format din indivizi proşti. Sunt proşti în frunte cu cu cu cu cu europenii ăştia care iau decizii incompetente ce nu sunt pe placul domnul Traian Ungureanu. Uite că mă şi bâlbâi de emoţie.

    RăspundețiȘtergere
  67. Sunt siderat de "inocenta" preopinentilor...
    Ma prinde mirarea ca lui TRU nu-i crapa obrazul de rusine...
    a fost odata, ca niciodata un "drod de sare" pe undeva prin India, apartinator falnicei multinationale chemikoase UNION CARBIDE (din usa)(multinationala raposata intre timp) care se ocupa cu fabricatia de pesticide...BHOPAL e numele localitatii.
    Acu', nimeni nu isi mai aminteste, la anul de gratie 1984 in noaptea de doi spre trei decembrie a avut loc un accident cumplit in care au murit, instantaneu si pe loc, mai mult de 2500 de suflete (8000 dupa alti autori)...
    Sa va las sa ghiciti care a fost numele substantei kriminale? HCN e raspunsul scurt. Acid cianhidric pe intelesul tutulor...
    MAI MULTE DETALII PE WIKIPEDIA SAU GOAGLE pentru neincrezatori...

    RăspundețiȘtergere
  68. STRAJNIK spunea
    Sunt siderat de "inocenta" preopinentilor...
    Ma prinde mirarea ca lui TRU nu-i crapa obrazul de rusine...
    a fost odata, ca niciodata un "drod de sare" pe undeva prin India, apartinator falnicei multinationale chemikoase UNION CARBIDE (din usa)(multinationala raposata intre timp) care se ocupa cu fabricatia de pesticide...BHOPAL e numele localitatii.
    Acu', nimeni nu isi mai aminteste, la anul de gratie 1984 in noaptea de doi spre trei decembrie a avut loc un accident cumplit in care au murit, instantaneu si pe loc, mai mult de 2500 de suflete (8000 dupa alti autori)...
    Sa va las sa ghiciti care a fost numele substantei kriminale? HCN e raspunsul scurt. Acid cianhidric pe intelesul tutulor...
    MAI MULTE DETALII PE WIKIPEDIA SAU GOAGLE pentru neincrezatori...
    Acelasi "meniu", HCN, a fost "servit" sub un alt nume, locuitorilor unui stabiliment din Polonia pe a carui firma scria, cu majuscule, ARBEIT MACHT FREI... "Preparatul" se numea CYCLON B dupa fantezia doktorilor....AR FI CAZUL SA LASATI GLUMELE INTR-O PARTE...cu cianurile cestea...

    RăspundețiȘtergere
  69. Lasa chimia pentru specialisti .

    Nu se poat invata de pe "WIKIPEDIA SAU GOAGL".
    Mai nou toti se pricep la chimia de pe "GOAGL"

    Ca sa intelegi ceva din chimie trebuie s-o incepi de prin clasa a 6 a,apoi la liceu sa mergi pe la olimpiade,sa faci o facultate de vreo 5 ani , doctorat etc.

    RăspundețiȘtergere
  70. Daca nu ne-a spart Despina cu stiinta, tehnologia, inovatia, progresul....Femeie, prin progres si inovatie se elimina chestiile negative care rezulta in urma unor procese tehnologice.Ceea ce nu vor face cei care vor exploata cu ajutorul cianurii.Du-te mai degraba si fa o vizita la oncologie, sectia copii....Chiar asa, cu cat te-ai vandut pentru verva cu care aperi acest "proiect care ne va scapa de saracie"?Din punctul meu de vedere, nu valorezi nici macar cat un PET!

    RăspundețiȘtergere
  71. Faci filozofia stiintei fara sa ai habar de ea.
    Asta inseamna incompetenta si ignoranta ridicata la rang de :"filozofie politica"

    RăspundețiȘtergere
  72. Traian Tuzgureanu8 mai 2010 la 23:57

    Imi sugi pula, gunoi securist. Semnat: Traian Tuzgureanu

    RăspundețiȘtergere
  73. Traian Tuzgureanu8 mai 2010 la 23:59

    Propagandisti basescieni, locul vostru e in groapa de gunoi a istoriei.

    RăspundețiȘtergere
  74. Despina sa se vanda? Pai pentru a face asta, ar trebui sa existe cerere. Nu tata, ea pune gura gratis la bataie.

    RăspundețiȘtergere
  75. Stiu ca cel mai mult deranjeaza voluntarii

    Nu sunt toti romanii asa ,dar e o trasatura a multora.
    http://patrupedbun.net/parastas-si-parascovenie-nationala/

    "În afară de poeţi, Iaşul geme de români adevăraţi, verzi, rrrromâni pînă la apogeu şi empireu, pînă la orgasm. Iaşul inspiră poezie, cum spune Daniel Corbu (şi votcă, cârcoteam eu şi poetul Bogdan Baghiu), iar imediat după aceasta inspiră idei naţionale. Să nu uităm totuşi că ne aflăm în oraşul descălecării românului total – Corneliu Zelea Codreanu (unii spun că era polonez, pe nume Zelinski, dar eu nu cred). N-apuci să deschizi uşa oricărei crîşme iaşiote, că şi dai peste cîţiva patrioţi os din osul celor care au dat foc în piaţă cărţilor lui Sadoveanu sau care i-au venit de hac lui Petre Andrei (Adrian Marino spune în cartea lui postumă că P.A. s-ar fi sinucis de ruşine, fiind şantajat într-o afacere de amor. Sărmanul, de-ar fi trăit vremurile de azi, s-ar fi lăudat cu chestia asta numită adulter – astăzi un cuvînt uitat, un arhaism – prin toate tabloidele). Gîfîie cîrciumile, berăriile, terasele de atîta patriotism. De la orice masă se poate ridica un astfel de român cu ochii injectaţi orgasmatic, care să te-apuce de guler şi să-ţi vorbească ore în şir de România, de ţara, ţărişoara noastră urgisită, asuprită, de toţi uitată şi neînţeleasă. „De ce nu scrii, mă, de Basarabia, îmi spunea cu ani în urmă la CUI, cu ochii înotînd în lacrimi de duioşie patriotico-alcoolică, un profesor de estetică. E trup din trupul ţării”. El nu putea scrie, că avea ştate vechi de ciripitor la Secu. În fine, Dumnezeu să-l ierte"

    RăspundețiȘtergere
  76. "In distileria minţilor naţionale se pot deosebi două variante de românism: varianta parastas şi varianta parascovenie. Varianta parşivenie faţă de România nu intră în calcul. Românii totali nu suportă pe parşivii de zeflemişti, care nu se identifică pînă în rărunchi, pînă în viscere cu ţara, care nu se pliază precum colanţii pe formele de relief naţionale pînă îşi pierd ei înşişi forma. Iar dacă aceşti zeflemişti mai şi pun la îndoială calităţile imuabile ale neamului, sunt ameninţaţi de românii definitivi cu ţeapa naţionalismului justiţiar. Noi n-am asuprit niciodată, n-am fost bulangii, dar, după modelul nostru feudal şi criminal – Vlad Ţepeş, putem ucide cu un scop nobil. Să nu care cumva să vrem noi sînge, ehehei! Morţii mamei lor de patapievici, de alinemungii şi lucianboiani, care nu înţeleg spasmul nostru naţional.

    În varianta parastas ţara este măreaţă cît încape, o republică măreaţă vatră. I se trec sub tăcere defectele, aşa cum, cu germenii creştini ce ne-au mai rămas, lăudăm un mort chiar dacă va fi fost un ticălos. Vai, exclamă cohortele de profesoare şi coafeze, Nadia, gîgîlicea aceea de fată cu nota zece, sarmalele noastre, Hagi, mititeii, privighetorile, caltaboşii, căcălica noastră naţională. Vai, exclamă româncele verzi măritate prin Arizona dreaming şi la dracu-n praznic ce barabule erau pe la noi, ce cepe, ce ce-puţe, ce veveriţe, nu negre ca alea de prin America. Şi urmează lacrimi şi micţiuni înduioşate în chiloţei. Asta e, ne înduioşăm repede. Gintă latină, ce vreţi! Dreptu-i, ne înduioşează repede destinul nostru, „notre patrie heroique et martyre”, dar imediat după aceea putem înjura ţara, dacă nu se aprind chibriturile sau dacă pierde „naţionala” la fotbal. Ne iubim limba naţională „pă sticlă”de dăm în bîlbîială, dar o vorbim şi o scriem asemeni chivuţelor, de te-apucă plînsul. Ne batem în piept cu Eminescu, dar îl receptăm ca pe un fel de erou de telenovelă. Suntem creştini, supracreştini, chintesenţă de creştini, dar avem cel mai mare număr de ghicitoare şi vrăjitoare din Europa la mia de locuitori"

    RăspundețiȘtergere
  77. Comantariu :
    Corneliu
    Cu morală sau nu, n-are importanţă. Nu orice lucru trebuie sa conţină o morală rezumabilă.
    E ca orice operă de artă, un subiect de contemplare, de meditaţie, de concluzii, fiecare după înţelegerea si fondul preexistent ale fiecăruia.
    E un tablou al Iaşului nostru drag şi misterios, loc de naştere a marii spiritualităţi române, adevărată capitală spirituală, oraş cu potenţial veşnic neîmplinit, cu veleităţi deloc deşarte, dar şi loc de mari nenorociri trecute ale căror lecţii nu vor să se lase învăţate.
    E poate un tablou reprezentativ pentru ţara, cu semnale de alarmă.
    Şi n-ar fi drept să nu menţionăm numele autorului original al articolului, Radu Părpăuţa (poate alt pseudonim de autor al aceleiaşi persoane?), care l-a publicat în ZIARUL DE IAŞI la 8 mai 2010.
    http://www.ziaruldeiasi.ro/opi.....ala~ni6brv

    RăspundețiȘtergere
  78. Tante Despina...
    Te bintuie, copios, trufia.
    Ca sa cauti BHOPAL, tre' sa te ajute memoria.
    Accidentul s-o produs acu' un sfert de secol si, probabil a fost catastrofa cu cel mai mare numar de defuncti produsa de o intrepridere chimica de la revolutia industriala incoace. Daca memoria nu ne ajuta, GOAGAL e inutil.Vinovatul principal:HCN. Mai precis gruparea CN cu trei valente+o valenta libera care se imbirliga cu ce gaseste la indemina: de ex potasiu (K)sodiu (NA) cazuri fericite sau, fatalitate, hidrogen (H).
    Iata,pentru necredinciosi, intr-o traducere precara intimplarile de acusi 25 de ani:
    "Dezastru Bhopal a fost o catastrofă industrială care a avut loc la un pesticid plante deţinut şi operat de către Union Carbide (UCIL) în Bhopal , Madhya Pradesh , India . La miezul nopţii în noaptea de interveniente doi-trei decembrie 1984, fabrica a lansat izocianat de metil (MIC), gaz şi alte toxine , rezultând în expunerea de peste 500.000 de oameni. Imediată de morţi oficial a fost 2259, iar guvernul de Madhya Pradesh a confirmat un număr total de 3787 decese legate de eliberarea de gaze. [1] Alte agenţii guvernamentale estimare 15000 de decese. [2], alţii estimează că 8000 a murit în primele săptămâni şi că un alt 8000 s-au murit din cauza bolilor legate de gaz. [3] [4]
    Sinteza de fond şi a cauzelor
    Fabrica UCIL a fost înfiinţată în anul 1969 lângă Bhopal. 50,9% a fost deţinută de Union Carbide Corporation (UCC) şi 49,1% de indieni diversi investitori, inclusiv instituţii financiare din sectorul public. [3] [4] Este produs de pesticide carbaril (marca Sevin). In 1979 a methyl isocyanate (MIC) production plant was added to the site. În 1979, un izocianat de metil (MIC), instalaţia de producţie a fost adaugat site-ului. In fabricarea carbaril, a fost folosit în loc de mai puţin periculoase, dar mai scumpe materiale. UCC înţeles proprietăţile CMI şi manipularea cerinţele sale. [11] [12] [13]

    În noaptea de doi-trei 12 1984, cantităţi mari de apă au intrat rezervor 610, care conţine 42 de tone de izocianat de metil. Reacţia rezultă exotermă a crescut temperatura din interiorul rezervorului de la peste 200 ° C (392 ° F), creşterea presiunii până la un nivel rezervor nu a fost conceput pentru a rezista. Aceasta a forţat de urgenţă de ventilare a presiunii din rezervor MIC, eliberând un volum mare de gaze toxice în atmosferă. Reacţia accelerat din cauza prezenţei de fier din inox conducte non-oţel inoxidabil. Cu toate acestea, experimentele de laborator efectuate de CSIR (decembrie 1985 Raport) şi oameni de ştiinţă UCC nu susţin efectul de fier are niciun efect în accelerarea reacţie. . Un amestec de gaze otrăvitoare inundat oraşul Bhopal, provocând panică mare ca oamenii sa trezit cu o senzaţie de arsură în plămâni lor. Mii de oameni au murit imediat de efectele de gaze şi de multe s-au călcat în picioare în panică.
    Efectele asupra sănătăţii
    efectele pe termen scurt de sănătate
    În afară de MIC, nor de gaz pot fi conţinute fosgen , cianura de hidrogen , monoxid de carbon , clorura de hidrogen , oxizi de azot , amine monometil (MMA) şi dioxid de carbon , fie produs în rezervorul de stocare sau în atmosferă. [4]
    Nor de gaz compus în principal din materiale mai dense decat aerul din jur, a rămas aproape de sol şi spre exterior răspândit prin comunitatea din jur. e iniţiale de expunere au fost tuse, vărsături, iritaţie oculară severă şi o senzaţie de sufocare. People awakened by these symptoms fled away from the plant. Oamenii trezit de aceste simptome fugit de la uzina.

    RăspundețiȘtergere
  79. Acum trecem la " Sesiuni de comunicari stiitifico-politice"

    Sunteti jalnici !

    RăspundețiȘtergere
  80. Dupa logica de mai sus ar trebui sa:
    -interzicem toate cursele aeriene-pentru ca acum cateva saptamani a avut loc o catastrofa aeriana
    -sa interzicem circulatia autoturismelor pe stada din cauza accidentelor dar si a poluarii
    -sa interzicem utilizarea gazelor in locuinte pentru ca se pot produce explozii

    -eventual nici sa nu mai traim pentru ca POLUAM.

    Trufia este a celor care cred ca pot conduce lumea doar pentru ca au castigat bani facand speculatii de toate felurile ,imbogatindu-se la limita penalului.


    Nu suntem toti prosti desi unii viseaza la asta

    RăspundețiȘtergere
  81. Tante Despina...
    Jalnica esti matale...
    Cu riscul de a-i infuria pe "perciunati" iti aduc spre amintire, ca nemtii, din paleta de otravuri pusa la dispozitie de chimia anilor '40, au folosit pentru scopurile lor criminale, tomnai ACIDUL PRUSIC, CYCLON B, dupe cum preferi. HCN in esenta.Cu efecte mortale instantanee si garantate. "Gazele de lupta" folosite in timpul primului razboi mondial s-au bazat tot pe HCN.
    Daca veti continua sa sustineti "cianura fericirii" propaganda domniilor voastre se transforma intr-o propaganda criminala...

    RăspundețiȘtergere
  82. Din nou, ignoranta este adusa la rang de virtute!

    Pe Corina Dragotescu au salvat-o asa zisele "radiatii criminale".

    Tot ce este folosit in exces, necrontrolat tehnic, neprotejat,nestiintific este daunator.
    Si daca mananci prea mult, poti sa mori.

    De asta exista SPECIALISTI ca sa proiecteze tehnologii cu siguranta maxima in exploatare.
    Traim in secolul 21, desi unii ar vrea sa ne intoarcem in secolul 14-15

    Propaganda incompetentilor platiti este politica celor care cred ca pot stapani lumea.

    Vorba cuiva ( blogul lui Gerula):

    "Muntii nostri aur poarta, noi cersim din poarta-n poarta "

    Suntem obligati sa ne umilim si sa cersim din cauza unor tradatori al caror loc este in puscarie.

    Va urez succes la "Kitchuri de comunicari stiintifice sustinute de semidocti , pe bloguri" si va doresc
    O duminica placuta !

    RăspundețiȘtergere
  83. Maai auzi despino? "Daca mananci prea mult poti sa mori" nu cred ca se aplica: la cat de mult cacat mananci tu si inca n-ai crapat.
    Vezi ca:
    - mini-prim-ministul tau zice c-ar scoate autovehiculele cu produs petrolier si le-ar baga p-alea cu corent: mergi de-l fute-n gura
    - tot mini-prim-ministrul tau a interzis toate cursele aeriene cand si-a suflat cenusa vulcanul cu nume complicat, pentru a evita o potentiala catastrofa: mergi si mai fute-l o data-n gura
    - in principiu, gazele in locuinta oricum sunt interzise de lege, cu exceptia celor pentru consum casnic. orice alt gaz pe care as vrea sa-l fac in casa (chiar si cel de la lampa de sudura cu carbid) este interzis: mergi repede iar la mini-prim-minstrul ma-tii si lasa-l pe el sa te fute in gura
    - la ultimul punct, ala cu traitul si poluarea, n-avea grija: se ocupa tot Boc cu Base de astea. Acum lasa-i pe amandoi sa te posteasca, ca meriti!

    RăspundețiȘtergere
  84. Colosal, despino. Deci tu nici macar nu intelegi ca "muntii nostri aur poarta" este un citat si-l faci pe autorul Goga scribalau pe un blog portocaliu.
    Si zi asa: vorba lui Goga pe blogul unuia. Vai de steaua ta!

    RăspundețiȘtergere
  85. despina,

    n-are sens să-ți pierzi vremea cu de-alde Anonimi. ăștia așa vor rămâne toată viața lor

    RăspundețiȘtergere
  86. Tăcerea e de aur - prostia nu

    Corect Tocmai ati demonstrat valabilitatea acestui dicton prin postul dumneavoastra.

    Despina, Dupa ce inveti chimia cianurilor vino si dati cu parerea. Otherwise nu poti depasi stadiul de postaca portocalie . Citeste ce inseamna o anumita dozo de cianura de potasiu sau cianura de soidiu in apele freatice. Citeste despre reactiile de hidroliza samd.


    Daca Corina Dragotescu a suferit de cancer si s-a vindecat prin chimioterapie sau radio terapia dar aceasta a fost posibila cu niste doze exact administrate intr-un mediu complet controlat samd.

    RăspundețiȘtergere
  87. Vaaaaaaiiiii, dar ce-mi vine sa pling ca aia mica a lui tata, mica si botoasa, a ramas si mai botoasa ca RMGC nu va fi noul Luxten pentru ea...
    Dar vad ca si tie iti vine sa plingi, Traiene, din acelasi motiv.
    In barbatia ta netarmurita, n-ai vrea sa te ridici in plenul Parlamentului European si sa le spui tuturor celor care au votat impotriva propasirii botoxatei ca "prostia nu-i de aur", asa, ca-n titlu?

    RăspundețiȘtergere
  88. http://www.youtube.com/watch?v=285OKea14Sc

    "Mai bine beau otet, va jur,
    decat s-ascult ziaristi cum ii ling pe astia-n cur!
    Decat s-ascult cum au pus-o ei de-un blat.
    O parte din presa preseaza doar cacat!"

    Uite Ungurene, ti-a facut BUG imn, 'te'n cap!

    RăspundețiȘtergere
  89. doamne, cum poate un om cu o ultima farama de demnitate sa vada lucrurile asa?? imi vine efectiv sa plang! ce e cel mai trist este ca eu chiar cred ca sunteti convins de ce scrieti, din pacate.

    RăspundețiȘtergere
  90. tacerea e de aur, prostia nu!...ce gluma! cum ati putut cadea in aceasta capcana! va dau dreptate, insa numai in ceea ce priveste titlul! restul e o mizerie absoluta!

    RăspundețiȘtergere
  91. Bine zis, adanc gandit: tacerea e de aur, prostia nu! In sensul asta TRU a pierdut o excelenta ocazie sa taca si sa nu se mai comprmita spunand minciuni.
    Sunt roman, nu maghiar... si nu sunt un "formator de opinie" compromis cum te-ai compromis tu la Cotidianul, ai inteles, TRU?

    RăspundețiȘtergere
  92. Mai, "Despina" sau "Corina" sau "Klara" sau chiar mai Naumovici ori ITM ori TRU (ca de cateva ori te referi la tine la modul "masculin", asa ca nu cred ca esti nici o "despinã") - CE ii tot dai cu blabla despre Maretia Stiintei (ca pe vremea lu' Ceashka) si cu referiri dispretuitoare la oponentii proiectului? Ce Mare Specialist(a) esti, in CE? ca in chimie nu cred... Vezi, ca printre noi se afla suficiente persoane care sa fi facut chimie chiar cu ATENTIE in scoala iar eu insami am facut asa ceva in facultate, insasi lucrarea mea finala bazandu-se pe "chimie" asa ca las-o balta! Daca esti asa mare "specialista" baga mata aici lista COMPLETA cu TOATE substantele care vor ajunge in iazul de decantare precum si cu compusii ce vor rezulta din ele pana cand se va inchide iazul - dar COMPLETA, intelegi?
    Si pana n-o bagi, mai las-o moale cu "oamenii care mor de foame in Apuseni", ca eu n-am vazut NICI un om "mort de foame" in Apuseni! Daca e vorba de "murit de foame" si de "saracie" baga tu o cariera in mijlocul Bucurestiului si al altor orase - ca eu NU am vazut in Apuseni nici homeless, nici copii ai strazii, nici tooot felul de milogi care sa-ti ceara "un ban" (cum e plin prin capitala si prin orasele mari de ei), ceva de mancare se gaseste pentru ORICINE care vrea sa munceasca (doar daca n-o fi printre puturoshii care stau la pomana RMGC)!
    Madam Dragotescu e un exemplu BUN despre ce poate face umblatul cu substante periculoase, pt. ca se pare ca medicatia a afectat-o la cap, daca zice ca e vorba "doar despre un munte gaurit" - asa ca mai bine n-ai mai pomeni-o, ca-ti dai cu "exemplul" in cap!
    Cat despre cei care au impresia ca TRU e "bine intentionat dar nu e informat complet", regret - dar trebuie sa va sfaram iluziile! TRU nici nu VREA sa se "informeze" complet, pt. ca nu-l intereseaza nici de 2 bani Rosia Montana sau locuitorii din Apuseni! El e doar un lingau care isi incaseazaa solda, ca sa aiba cu ce-si plati... casa aia de la Londra! si marlanul mai are TUPEUL sa se refere la cei "care nu-s din Romania"!!! TRU s-a "distins" prin vanzarea propriei constiinte (care nici nu valora prea mult) PD-ului si prin pupaturi groase in ***ul paros al lui Base in timpul campaniei electorale din 2008 (si dinainte, de altfel) motiv pt. care a fost pãfugat (si pe BUNA dreptate) de la Cotidianul, unde se dadea "comentator independent" (asta in timp ce, pe la spate, isi lua solda de la PD pt. comentariile lui "independente")!
    Asta ca sa stiti cu cine aveti de-a face! Sau (vorba unora dintre ante-comentatori) "tacerea e de aur, prostia nu" i se aplica, de data asta, LUI insusi neasteptat de bine! Daca tacea, filozof ramanea - dar ce nu face omu' pentru bani...!!!

    RăspundețiȘtergere
  93. Si, domnu TRU: e-mailurile europarlamentarilor SUNT "documente publice"! Nici macar in chestia pt. care esti PLATIT nu te pricepi, mandatul de "europarlamentar" nu e pt. D-ta decat o sinecura pt. constiinta aia vanduta! Iti dau vestea extrem de proasta ca, daca doresc e-mailurile D-tale, le pot solicita - iar cei din administratia PE chiar mi le TRIMIT!!! Da' nu le doresc, ca presupun ca sunt mortal de fade si plictisitoare!
    Mai invata-ti, domnu' "europarlamentar" lectiile, ca traiesti din bani PUBLICI (ca tot smiorcaia "despina" aia referitor la "criza economica") - adica din bani munciti de MINE si de care ma jupuiti VOI!!!

    RăspundețiȘtergere
  94. Multa muie chiorule Si stai departe in decembrie : anul asta avem treaba cu alalalt chior de la Cotroceni

    RăspundețiȘtergere
  95. vai, domnule Ungureanu, cata obida!...=)
    ati reactionat ca un copil suparat ca cineva a vorbit urat despre taticu...vai vai, v-am stricat initiativa!...
    nu Tokes, domnule Ungureanu, ci NOI, romani simpli, tineri si foarte pro-europeni impiedicam acest proiect, de ani de zile. si o sa continuam sa il impiedicam!
    a fost o vreme in care va citeam. m-am oprit, pentru ca nu reusesc sa inteleg cum poate un intelectual sa se lase pacalit in asemenea hal...

    RăspundețiȘtergere
  96. Adevar graiesti, dar mentalitatea romanilor n-o vei schimba dumneata! Nu stiu exact cine sau ce ne-a facut atat de batuti in cap, dar istoria ne-a transformat in niste legume intelectuale steriotipe. Nu acceptam nimic nou, nu acceptam investitiile, in schimb acceptam cu cea mai mare usurinta mizeria in care trim. Inclusiv cea de la Rosia Montana. Acceptam gropile din asfalt, nesimtirea chelnerilor, acceptam ingamfarea atotstiutoare a birocratilor, dar nu acceptam un proiect ce construieste un sat cu parcare subterana, renoveaza centrul istoric al Rosiei, da de munca la mii de oameni.... De ce?

    RăspundețiȘtergere
  97. Dumneavoastra obisnuiti sa dialogati cu cei care scriu?

    RăspundețiȘtergere
  98. Asa e D-le Ungureanu!
    Muie la toti asazisii ecologisti de cacat.
    Gotiu asta il stiu ca l-a atacat pe Presedinte de multe ori, e un cacanar pesedist.
    Va sustinem D-le Ungureanu si sper ca votul din PE sa fie revizuit . Romania are nevoie de aur de la Rosia Montana.
    Cacatii de ecologisti pesedaci ar trebui sa stea in pestera daca n-au nevoie de bani.
    Gotiu sa ne suga pula !

    RăspundețiȘtergere
  99. Laur, sa-i sugi tu pula. Lui Ungureanu si aluia de-l scrii cu majuscula.

    RăspundețiȘtergere
  100. Anonimule de mai sus, tu si toti pesedacii si peneleii tai sa ne suga pula!
    Mars afara de pe blocul d-lui Ungureanu jigodie ce esti!

    RăspundețiȘtergere
  101. Suge-l mai incet, sa n-o stropeasca si pe ma-ta cind ejaculeaza, laur.

    RăspundețiȘtergere
  102. Din ce vad anonimul de mai sus cred ca e chiar Gotziu care nici nu are curaj sa mai scrie cu numele lui real.
    Pe aceasta cale Gotiu iti transmit ca esti un bolshevic ordinar, D-l Ungureanu are perfecta dreptate.
    Cat ce mi-ai scris mai sus , te intreb: n-ai observat ca curva de nevastata merge cam cracanata in ultimele zile si mai are si bashici pe limba ? Iti dau un hint bolshevicule: de la regimentul 92 i se trage.

    Cacat de gaozar ce esti, va dati acum si ecologisti cand tara are nevoie de orice resursa financiara...

    RăspundețiȘtergere
  103. Laure, daca simti ca pdl-ul are nevoie de orice resursa financiara, scoate-o pe ma-ta la produs, bai lake flausat.

    RăspundețiȘtergere
  104. Bai bolshevicule, o scot pe curva de nevastata la produs bai !
    Mars drac afara de pe blogul lui TRU, mars la blogurile tale favorite de la moguli

    RăspundețiȘtergere
  105. Laure, nu mai vorbi cu gura plina, c-o stropesti pe ma-ta.

    RăspundețiȘtergere
  106. Gotiule, esti un bou cretin si labar !

    RăspundețiȘtergere
  107. Dac-as fi Gotiu, m-as supara. Dar nefiind, ma amuz si doar ii dau o mica muie ma-tii, Laure.
    Suge-l pe Ungureanu, Base si, mai ales, pe Boc. Ti-o fi drag, ce stiu eu?!

    RăspundețiȘtergere
  108. Pentru muistul anonim de mai sus: bai labarule, daca tot esti tu ecologist si tie frica de cianura, poti sa stai linistit ca muia care i-o voi da nevestetii e pura si ecologica, fara cianura.

    RăspundețiȘtergere
  109. Stii de la ma-ta? :) Ai vazut ca n-a crapat dupa ce a inghitit? :)

    RăspundețiȘtergere
  110. Previzibil, cu oameni de nivelul asta de la cianura la muie distanta este infima si poate fi strabatuta ( in ambele directii ) cu usurinta. Bravo Laur, si anonim ( pe langa ca esti mitocan mai esti si las).

    PS sunt CM dar asa din conformism m-am semnat anonim...

    RăspundețiȘtergere
  111. Esti o pula si tu. Ar trebui sa-mi aprinda vreun bec fulminantul tau "CM"? Sau vine de la "Cel Muist"? Daca-i asa, treci la coada baiete!
    PS: pentru toti no-names care cu emfaza zic "sunt CM, sunt Laur, sunt Despina", relevanta anonimatului vostru este si mai vasta cu cat nici macar spunand explicit cine sunteti nu reusiti sa va faceti cunoscuti. Anonimi cu semnatura. Fara relevanta, dar cu semnatura.

    RăspundețiȘtergere
  112. Pentru CM : las-o moarta, esti un slugoi pe la moguli pus sa atace pe aici.
    Mitocan e tattu boule.

    RăspundețiȘtergere
  113. Pai dupa dictionarul; meu mitocan e ala care nu poate vorbi o propozitie fara muie sau alte vorbe de-astea. MItocan e ala care nu e in stare sa isi sustina punctul de vedere politicos. Ce treaba ar putea sa aiba mogulii cu ce am spus eu, e un mister pentru mine.
    Anonim , nu intelegi probabail care e rostul semnaturii. O sa iti explic eu. Cand dialoghezi sub numele "anonim" e nu poti fi urmarit in argumentatie. Anonimi sunt multi , de unde sa stie lumea ce ai mai postat ca sa te inteleaga mai bine. Acolo identific eu lasitatea ta. Preferi sa consideram fiecare comentariu de-al tau ca un prim comentariu. Probabil ca n-ai incredere in logica proprie...
    Relevanta vorbelor mele este aceeasi cu a vorbelor tale . Doar TRU e desasupra noastra aici pe blogul asta.

    RăspundețiȘtergere
  114. Lasa ca stii tu ce treaba au mogulii cu asta... Vezi tu cand iti iei banii jegosi la finele lunii pentru mizeriile pe care le scrii peste tot contra Presedintelui si oamenilor sai.

    RăspundețiȘtergere
  115. Laur, probabil vorbesti despre altcineva, eu nu primesc bani pentru comentariile mele. Ele sunt exprimarea punctului meu de vedere . Banii mi-i iau din munca mea si si pe astia basescu al tau vrea sa mi-i ia fara sa imi explice ce vrea sa faca cu ei. Nu am incredere in basescu si nici un PDL ( cu foarte putine exceptii la pdl vorbesc- Voinescu, Preda ...) Ma irita minciunile lui boc tabara hoara.Repet toate aceste vorbe sunt gratis din partea mea. Am voie sa am o parere ? Dar sa mi-o exprim?
    basescu nu este Presedintele este un manevrant aflat din placate pe scaunul Presedintelui. Si sunt absolut convins ca daca maine ar fi alegeri ar fi alta situatia . Vorba voastra preferata " poporul va hotari altceva de data asta"

    RăspundețiȘtergere
  116. Laure, mai scoate limba din curul lui Base, ca daca-l apuca tusea te pasc doua pericole: daca-i stricat la mate, te spala pe fata cu ce meriti; daca nu-i stricat, poate faci o lingua-captivus.
    Si-i pacat sa-si taie si izmenele-n cur ca sa te taraie dupa el prin oras.

    RăspundețiȘtergere
  117. Pentru CM (Cur cu Muci) si pentru anonimul de mai sus: sugeti pula bolshevici idioti !

    RăspundețiȘtergere
  118. Tic-tac, tic-tac, tic-tac... Timpul vostru trece. PNT-CD (aripa Milut) v-a sustinut si acum va asteapta langa ei. In parc. Rabdarica...

    RăspundețiȘtergere
  119. Laur, vad ca revii la aberatiile originare. Sa ai noroc de ce-ti doresti . Inteligenta ta este dovedita pe deplin prin identificarea initialelor ID ului meu ( n-o sa imi dau seama niciodata cum de ai ghicit) .

    RăspundețiȘtergere
  120. Pe onoarea mea, nu credem sa intalnesc un adult intr-atat de retardat incat sa foloseasca reteta copiilor de gradinita. Acolo se foloseste genul asta de abordare( luarea in deradere a numelui oponentului daca m-as fi recomandat Cristian sunt sigur ca Laur mi-ar fi spus ceva de genul " Cristian-borcan" sau ar fi gasit el ceva mai tare legat de cur, voma sau alte fluide corporale...)

    RăspundețiȘtergere
  121. esti un manea manescu combinat cu emil bobu
    dar esti gretos

    RăspundețiȘtergere
  122. CM: m-ai facut pe mine mitocan. Dar Gotiu nu e mitocan ca a dat publicitatii corespondenta privata a D-rei Basescu ????? Nu e, nu-i asa ????

    Si tic-tac e pentru voi bolsheviicii care ati votat cu gioana si PSD/PNLei vostri bolsevici !

    RăspundețiȘtergere
  123. "Joi seara, pe canalul France 2, şeful FMI Dominique Strauss-Kahna spus că Fondul Monetar Internaţional a refuzat iniţial ca Guvernul României să scadă salariile bugetarilor cu 25%, deoarece, în opinia oficialilor Fondului, acest sacrificiu al Romaniei ar fi prea mare.
    În schimb, FMI a cerut Guvernului român sa creasca impozitele pentru cei bogaţi, dar Guvernul român a refuzat, a declarat şeful FMI la televiziunea franceză."

    Seful FMI, Dominique Strauss-Kahna, acest tonomat al mogulilor canalului France 2, a dat in vileag faptul ca Videanu, Udrea, Berceanu si Blaga n-au fost de acord sa-si creasca impozitul pe proriile averi, preferand sa bage degetelele in buzunarul celorlalti romani.

    Tic-tac, tic-tac, tic-tac...

    RăspundețiȘtergere
  124. Am inteles, mitocania lui Gotiu( habar n-am cine e , iar corespondenta personala a Elenei Basescu nu ma intereseaza nici cat glicemia taurului comunal din Rachitele) iti justifica mitocania ta? Sau o anuleaza? Sau o face obligatorie?
    Am explicat de ce cred ca esti asa, n-are , tata, nici o legatura cu mediul ambiant. Are cu anii de acasa, are cu respectul pe care ti-l porti , are cu nivelul de inteligenta de care dispui.
    Esti depasit de evenimente
    in legatura cu Geoana. Poate nu stiai, dar nu mai e in top. E altul periculos( pentru voi ) de bun. NU-s PSD ist mie imi plac mai mult liberalii, dar recunosc in Ponta un competitor redutabil( tic tac tic tac) . Din pacate pentru mine si simpatiile mele politice, la ora actuala e mai bun decat Antonescu. Nu conteaza, Ponta sa fie dar sa nu-l mai vad pe Basescu( batranu sau iada aia mica) sau pe boc sau pe hoara. A propos, si-a revenit baiatu din sperietura? Ma bucur ca nu l-au schilodit, realmente n-aveam nevoie de un martir portocaliu. Da cred ca si-a udat chilotzeii si nu cu apa turnata de ala . Mi-e rusine sa spun ca m-am distrat bine la mommentul dushului lui Hoara. Mi-am amintit de scena cu Constantinescu si cerneala.
    Tic tac tic tac

    RăspundețiȘtergere
  125. Si apropos de TIC TAC multi dintre amicii mei care au votat cu Baselu au recunoscut ca au gresit. Multi sunt dezamagiti de boc . Nu stiu unde traiti Laur & co de nu vedeti ce e in jur? Abia astept un nou moment de confruntare, sa mai numaram voturile o data sa vedem cum stam azi.

    RăspundețiȘtergere
  126. Ha, ha, daca tu crezi ca aia 10000 de idioti adusi de pesedaci si penelaci in piata arata ca Basescu va pierde te inseli dobitocule. Poporul este cu Presedintele si vom dovedi asta. Ca niste tarani cretini sunt cu altii nu ma intereseaza. Va vom da muie fara nici o problema si la urmatoarele alegeri si atunci poate te alerg si eu pe tine cum l-au alergat huliganii pe Hoara. Si-o sa ma dsitrez teribil cand o sa-ti fut un ciocan in cap.

    RăspundețiȘtergere
  127. Auzi, Pulica? Cand vii cu ciocanul ala, sa vii de manuta cu Hoara. Ca sa te recunosc!
    Tic-tac, tic-tac, tic-tac...

    RăspundețiȘtergere
  128. NU vorbeam de 10 000 , vorbeam de 10 votanti PDL /basescu pe care ii cunosc eu din care 7 au recunoscut ca au gresit iar 3 inca nu .
    Cat despre ideea cu ciocanul este simptom. Ar trebui sa iti faci o programare la un psihiatru,cel mai bun pe care ti-l permiti.
    Iar cei 10000 de care zici tu or fi fost adusi de PNL si PSD ( nu stiam ca nu e voie , credeam ca Romania e stat in care oamenii sunt liberi sa se adune) s-au intalnit acolo cu inca 20000 adusi de sindicate si cu inca 10000adusi de pdlsau de Servicii ( daca e sa credem ce spune lumea ). Toti au voie sa demonstreze, cuvantul fiecaruia are greutate. Hai sa numaram, nu il convingi tu pe Basescu sa mai faca un referendum saptamana viitoare? Asa, sa vedem cum stam...

    RăspundețiȘtergere
  129. Aia cu Ponta m-a distrat.
    Basescu il bate pe ponta si daca ii da avans 2 ani de campanie electorala. Si pentru cu Presedintele nu mai poate candida cel care va fi numit de PDL sa candideze oricum ii va da o muie scurta uratului ala.

    RăspundețiȘtergere
  130. Astea nici macar vise nu mai sunt. E de-a dreptul delir.
    O sa mai castigati doar daca-i omorati pe toti in tara asta si va votati intre voi.
    Tic-tac, tic-tac, tic-tac...

    RăspundețiȘtergere
  131. Traiane pregateste-te ca vrem sa candidezi la Presedintie din partea PD-L in 2014! De ce le frica nu scapa! :D

    RăspundețiȘtergere
  132. Se caca pe ei de frica ca Presedintele ar putea sa mai candideze o data!
    Bolshevicilor, tic-tac e pentru voi !
    Spre deosebire de voi care va uitati doar la televiziuni minciunoase de moguli eu am fost in campanie si cunosc realitatea din teren. Poporul este cu Presedintele si a inteles masurile date de situatia grea. Doar boschevicii se strofoca si inventeaza scenarii ca sa profite de situatia grea.
    Animalului ala care tot scrie tic-tac mai sus ii zic sa-si tina gura ca e un idiot.

    RăspundețiȘtergere
  133. Cacatule! ai luat bani de la basei, pe lînga salariul de la gazeta, asa cum primesti si acum. La fel de convingator vorbeai si-atunci, dar praful s-a ales din promisiunile tale. Au ramas doar limbile date Libertatii, care din fundul lui Base s-a mutat într-al EBAi.

    RăspundețiȘtergere
  134. Idiot e ala care crede ca baselu poate sa mai candideze . Intr-o tara guvernata de reguli( si de bun simt) presedintele trebuie sa le respecte pe amandoua. Altfel mi-as dori sa mai participe baselu la o tura de votare ca sa vada opozitia populatiei. Ultima oara a cam fost 50/50 acum ar fi muuult diferit. Dar nu vom vedea, pentru ca baselu nu va mai participa vreodata la alegeri. Pacat !
    Laur, draga, spui ca ai participat la campanie ce faceai acolo? Crezi ca aia e realitatea din teren? Ma uimesti , credeam ca discut cu un om cu discernamant... Chiar crezi ca in viata de zi cu zi oamenii umbla imbracati in portocaliu si striga la comanda ba-ses-cu ( asa cadentat si la ordin)?
    Poporul o fi tinand cu Presedintele ( daca te referi la Poporul ala care venea la mitingurile voastre in campanie) . Numai ca la vot se duc si ceilalti ( te si miri cum de mai avem drept sa votam noi, astilalti ). Tocmai asta e frumusetea. Ti-am spus, ia legatura cu baselu si convinge-l sa organizeze un referendum luna viitoare . Sa vedem pentru cine bat secundele ( tic tac)
    Intrebare pentru Laur:
    Sa zicem ca ai probleme de erectie , te duci la un medic si ala iti spune" Stai linistit, ia aspirina ca trece fara sa faci altceva, ai barbatie in tine destula " Te duci acasa linistit
    si dupa 3 zile vezi ca ti-a cazut un testicul . Te duci la doctor si ala iti spune" stii situatia e grava , daca nu ti-l tai si pe celalalt o sa iti pice si putza pana la sfarsitul anului, hai maine la operatie"
    Te duci sau schimbi doctorul?

    RăspundețiȘtergere
  135. Ultima oara Basescu a castigat cu putin peste 50% pentru CA A LUPTAT CU TOATA LUMEA coalizata. Lumea a fost mintita ordinar la televizor insa oamenii inteligenti si cei informati aflati in strainatate au votat cu Presedintele ! Crezi ca se pune 50-50 cand candidatul pedesacilor si penelacilor a fost votat de tarani ? Intelectualii sunt cu Presedintele !
    Presedintele ar castiga lejer orice batalie electorala ! Ofticate mai pulica ca ai de ce !

    RăspundețiȘtergere
  136. Si totusi nu mi-ai raspuns la ultima intrebare.
    Inteleg ca dupa cartea PDL votul unui taran valoreaza mai putin decat votul unui intelectual?
    Intelectual care scrie " ofticate"?!?!?!
    Nu te intrebi de ce s-a coalizat toata lumea impotriva baselului? Fosti aliati ? oare toata lumea e nebuna in afara de baselu? Stii vorba aia daca trei oameni iti spun ca esti beat du-te ( dau dute dupa modelul tau intelectual) si te culca.
    Inca astept raspuns ...

    RăspundețiȘtergere
  137. Bolshevicii s-au coalizat pentru ca Presedintele a condamnat comunismul !!!!
    Pun pariu ca si tu ai fost comunist sau informator al securitatii, ii miros pe astia de la o posta.

    RăspundețiȘtergere
  138. O pui pe ma-ta la bataie la pariul asta? Dar pe ala de la Cotroceni de ce nu-l mirosi c-a fost membru PCR?
    Ahhh, da, uitasem: sa-mi sugi pula mai dihai daca esti si activist politic, z'gatul ma-tii!

    RăspundețiȘtergere
  139. Nah, io zic sa-l pregatim pe TRU pentru presedintie in 2014. Basescu nu se mai pune problema ca e la al doilea mandat si nu mai poate. Ia zi Traiane, te bagi? Sa-i faci muci pe Ponta si Ciaky. :)))

    RăspundețiȘtergere
  140. Sugi pula tu jigodie bolsevica !

    Ignorand provocatorii pesedisti/penelisti, vreau sa va informez la subiect ca in ziarul mogulului patriciu "Adevarul" de azi o jogodie numita sabin orcan reia tema Rosia Montana legandu-se chiar de acest post al lui TRU !!!
    Jigodii mizerabile, pentru un dolar gaurit murdar de petrol ar vinde-o si pe ma-sa.

    RăspundețiȘtergere
  141. Ai umor, Laur draga!
    Baselu a condamnat comunismul (si pentru asta l-am sustinul la momentul suspendarii , acum evident regret )...dar l-a decorat pe Homosteanu(ministru comunist) din ( sanchi) greseala, l-a pus premier pe boc - fost utcist de top ( nr 3 in ierarhia studentilor comunisti din Cluj si l-a botezat , ca un afront adus Casei Regale, pe fiul lui Paul Lambrino. Halal anticomunism.
    Daca ar fi sa ne luam dupa limbaj, strategie de comunicare as putea sa pariez ca tu esti un mic securist , dar n-o fac nu ma intereseaza trecutul tau. Si chiar daca n-ai fost securist discursul tau este unul de securist. Stai pregatit, poate ii vine baselului inspiratia si pune de o dictatura mica. Va avea nevoie de oportunisti

    RăspundețiȘtergere
  142. L-ai sustinut tu in momentul suspendarii cum sunt eu papa de la Roma. Ai votat pentru suspendare, as pune pariu pe ce vrei ca asa e. Daca l-ai sustinut atunci de ce il ataci acum in un mod mizerabil ?

    RăspundețiȘtergere
  143. N-are rost sa insist , ti-am spus o data , asa e. Mi-am schimbat parerea despre basescu treptat si temeinic incepand cu mizeria de nepotism( candidatura si alegerea EBA NUMAI datorita vointei batranului), continuand cu toate prostiile debitate despre moguli, cu relevarea incapacitatii baselului de a lucra cu oricine are putina vointa si initiativa personala. NU vreau un presedinte care se baga peste tot, care face tot( si prost pe deasupra) si care irita si invrajbeste intreaga populatie. Cu mare parere de rau spun ca nici Iliescu n-a fost atat de nasol cum e Basescu. Poate doar Vadim Tudor ar fi putut fi mai rau.

    RăspundețiȘtergere
  144. Cu parare de rau iti spun ca esti un cretin !
    Iliescu e un bolsevic iar presedintele Basescu a condamnat comunismul !
    Tu in prostia ta ii bagi in aceeasi oala ?
    Mars la forumurile tale de moguli daca vad ca iti place asa mult ! Preseidntele Basescu are suficienti sustinatori de calitate, n-are nevoie de dobitoci ca tine indoctrinati de moguli.

    RăspundețiȘtergere
  145. Si am vazut ca esti si din Cluj!
    Clujenii il sustin pe Presedinte, premierul e de acolo... Cum poti sa fii asa dobitoc ? Pesedacii si penelacii sunt o minoritate la Cluj !

    RăspundețiȘtergere
  146. Aici pot sa iti spun:Dobitoc esti tu. Vei vedea greva in Cluj la primaria lui Boc. Ard de nerabdare sa iti demonstrez (prin alegeri) care mai este majoritatea in Cluj si in toata romania.
    Incep sa cred ca este posibil, Baselu si-a pierdut mintile , boc n-a avut niciodata asa ceva...
    Mars sa ii spui jigodiei pe care o vezi dimineata cand te speli pe fatza. Eu sunt un cetatean , nu poti sa ma faci sa tac .

    RăspundețiȘtergere
  147. Clujenii ar vota maine daca ar fi alegeri 75% cu Basescu !

    RăspundețiȘtergere
  148. Uite , cred ca am ajuns la o pozitie comuna. Speram amandoi sa fie alegeri cat mai curand

    RăspundețiȘtergere
  149. De acord , domnule TRU

    RăspundețiȘtergere
  150. Presedintele e in post pana in 2014 chiar daca vor sa nu mogulii. Alegeri in visele tale !

    RăspundețiȘtergere
  151. Laure, sterge-te in coltul gurii. Iti da spuma p-afara.

    RăspundețiȘtergere
  152. Ungurene asta e apogeul cretiniei care te-a ghidat in ultimii ani.
    Ai putea fi acuzat de crima.
    Ai omorat un ziarist talentat , unul Traian Ungureanu , o voce la BBC si ai pus in loc un pupincurist gretos.
    Sa te pedepseasca Dumnezeu asa cum stie el mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  153. ce jenant esti mai nene ungurene
    acum ca pdl nu iti mai da nici un ban prin cotidianul ai trecut in solda rmcg
    din fericire nu mai esti credibil demult
    da asta nu inseamna ca nu atingi noi culmi ale nesimtirii si lichelismului
    am incredere in tine ca nu mai vei dezamagi si vei continua sa evoluezi in acest sens

    RăspundețiȘtergere
  154. Pentru ultimii 2 pesedisti care se leaga de D-l Ungureanu: nu ajungeti nici la genunchiul lui TRU ! Strugurii sunt acri , nu-i asa ? Orice neterminat a ajuns sa aiba dreptul sa critice o personalitate ca a lui TRU.
    Credibili nu sunteti voi bolsevicilor !

    RăspundețiȘtergere
  155. Adevarul este ca eruditul in sport TRU e ditamai Umberto Eco al nostru. Insa, spre deosebire de tine, macar stie unde se pun si unde nu se pun virgulele.
    Pe voi, activistilor, am impresia ca va selectioneaza dupa IQ: cel mai mic IQ, primul selectionat. Da' de ce va scapa si pe net, sa va faceti de cacat cu gramatica, asta n-am s-o inteleg niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  156. Sugi pula boule ! (si esti si bou anonim pe deasupra)

    RăspundețiȘtergere
  157. Ce flegma-n freza aia gelata ti-as trage eu tie...

    RăspundețiȘtergere
  158. http://www.exploziv-news.ro/abc/486-a-criminal-conection-t-bsescu-v-bout-r-reyes.html#JOSC_TOP
    A CRIMINAL CONECTION: T. BĂSESCU + V. BOUT + R. REYES
    ŢIGARETA II, URANIU PENTRU TERORIŞTII FARC, TRAIAN BĂSESCU, ROMARM, ROMTEHNICA ŞI S.R.I., ÎN ANCHETĂ INTERNAŢIONALĂ – dosar stufos la O BAZĂ MILITARĂ SECRETĂ A SUA
    Ceausescu a vandut armament teroristilor lumii, timp indelungat, printr-o operatiune cunoscuta sub numele de „Stele”, in urma careia Romania ajunsese lider pe piata internationala a diamantelor, primite la schimb pe tehnica de lupta si vandute apoi la preturi exorbitante catre bogatii lumii. Operatiunea in sine era ilegala si tot contrabanda de stat cu arme se numea, doar ca banii rezultati din sprijinirea terorismului mondial si vanzarea diamantelor erau bagati de „dictator” in vistieria tarii, in construirea de spitale, scoli, locuinte, drumuri pentru romani. Operatiunea a fost accentuata intre anii 1983 – 1989, si era canalizata pe doua cai de transport a armelor fabricate in Romania, catre tarile arabe dar si tari din Europa Occidentala: 1. Pe calea aerului, cu avioane militare de transport, 2. Pe vapoare de tipul celui condus de Traian Basescu. Nume care acum sunt sonore pe scena politica a tarii au fost implicate in aceasta operatiune (prin diversele grade si functii avute in „Stele”), iar dupa indepartarea lui Ceausescu, acestia si-au creat propriile retele de contrabanda cu armament, diferenta fiind ca vanzarea ilegala a rachetelor romanesti a condus la imbogatirea personajelor si nu la cea a bugetului de stat, iar „Stele” si-a schimbat denumirea in „Tigareta”. Acum, singurul dovedit si indicat de catre autoritatile columbiene, americane, ruse si franceze - pe baza probelor si a declaratiilor luate lui Victor Bout (dealer mondial al mortii, cu care a avut relatii directe), Shimon Naor (un alt traficant international de arme, de asemenea cu conexiuni la Cotroceni) si Valentin Vasilescu (fostul comandant al Aeroportului militar Otopeni, arestat nefondat in urma cu ceva ani pentru implicare nedovedita in „Tigareta” II) - ca fiind pionul numarul 1 in comertul ilicit cu tehnica de lupta si armament si sprijinirea terorismului international, este nimeni altul decat TRAIAN BASESCU! Descoperirea sa este principalul motiv al venirii rapide si neanuntate a directorului CIA la Bucuresti. Va invitam sa parcurgeti ancheta jurnalistica de mai jos, ea avand la baza, pentru prima oara in istoria jurnalismului romanesc, colaborarea, pe trei directii de investigatie, a unui ziar din Romania (Exploziv-News), a unui corespondent al celei mai importante Agentii de stiri din Japonia (Nipon Press) la Washington (Roberth Horvath) si a jurnalistului irlandez, posesor al premiului Pulitzer, specializat in anchetarea terorismului islamic, Colin Brayton, jurnalist la The Morning News, SUA.

    RăspundețiȘtergere
  159. Odata cu venirea la putere a lui Traian Basescu, in anul 2005, Bucurestiul a devenit locul preferat de negociere al gherilelor columbiene FARC cu traficantii de arme. Acoperiti de catre SRI, la ordinul lui Basescu (operatiunea a fost coordonata de insusi generalul Florian Codlea), teroristii FARC au avut tupeul sa vina in Romania chiar in preajma summit-ului NATO de acum doi ani, desi locul era impanzit de servicii secrete din toata lumea. Dupa arestarea spectaculoasa a “Negutatorului mortii”, Viktor Bout, un apropiat, asa cum vom vedea pe parcursul acestei anchete, al lui T.B. (Bout inca deruleaza afaceri ilegale prin diverse firme pe teritoriul Romaniei, iar avionul ce apartine teroristului si cu care se face contrabanda la greu cu tehnica de lupta, este parcat chiar langa avionul prezidential, la ROMAVIA) si numarul doi al retelei de guerila FARC a trecut prin tara noastra. Numarul doi al Fortelor Armate Revolutionare din Columbia (FARC), Raul Reyes, ucis intre timp de catre armata coumbiana intr-un bombardament desfasurat pe teritoriu ecuadorian, a fost in Bucuresti in urma cu doi ani, chiar in preajma sumitt-ului NATO. El a negociat cumpararea unei cantitati de uraniu, direct cu Traian Basescu, la care a ajuns prin interlopul ucrainean Semyon Yukovich Mogilevich, care facea parte dintr-o grupare mafiota rusa, pentru a construi o “bomba murdara” (Mogilevich este dat in urmarire generala in toata lumea de catre FBI, FSB si CIA, iar sursele noastre din SIE spun ca acesta s-ar afla in Romania, intr-o locatie a familiei prezidentiale, in judetul Constanta – nota redactiei). In Romania urma sa se discute detaliile tranzactiei, livrarea urmand sa fie facuta in alta tara. Reyes a venit in Romania sub un alt nume, cu un pasaport venezuelan fals. Surse din Serviciul de informatii britanic MI6 spun ca „Reyes voia sa foloseasca uraniul vandut de catre presedintele Romaniei pentru fabricarea unei bombe (vezi foto) pe care sa o foloseasca intr-un atentat impotriva presedintelui columbian Alvaro Uribe, dusmanul de moarte al FARC si cel mai fidel aliat al Statelor Unite in America de Sud. Teroristul Reyes, pe numele sau real Luis Edgar Devia Silva, a negociat cu un membru de frunte al unei organizatii mafiote condusa de Semyon Yukovich Mogilevich, iar acesta l-a introdus la Cotroceni”. Potrivit FBI, Statele Unite si mai multe tari europene au emis mandate de arestare pe numele lui Mogilevici, printre ale carui principale “afaceri” se numara prostitutia, traficul de droguri si de persoane. De la dizolvarea Uniunii Sovietice, gruparea condusa de Mogilevich a stabilit ceea ce raportul MI6 numea “o relatie de lucru cu Al-Queda”. “Se stie ca organizatia condusa de Osama ben Laden este prezenta in Venezuela si in alte tari sud-americane guvernate de reprezentanti ai stangii populiste, care se opun Statelor Unite”, se arata in raportul MI6. Tocmai legaturile dintre Al Queda si gruparea lui Mogilevich au fost cele care au alertat oficiali ai MI6 aflati la Bucuresti asupra faptului ca FARC a cumparat “o cantitate considerabila de uraniu pentru a fabrica o bomba murdara”. Organizatia rusa condusa de ucraineanul Mogilevich, descris de serviciile secrete britanice si americane drept “unul dintre cei mai periculosi criminali ai lumii”, trafica uraniu imbogatit. Sursa: Romania. Locatia: Rosia Montana!

    RăspundețiȘtergere
  160. Pe de alta parte, CIA a stabilit ca intre Mogilevich, Reyes si Viktor Bout exista o punte de legatura in Romania. Asa s-a ajuns la Traian Basescu. Iata faptele: ofiţeri FBI si CIA, specializaţi în lupta antiteroristă, au constatat ca "Victor Bout, fost ofiţer rus, anchetat pentru trafic de armament în favoarea reţelelor teroriste din Orientul Mijlociu şi Africa, îşi procură arme şi muniţie din ţările fostului bloc sovietic, cu precădere România. Reţeaua lui Bout este unică atat din cauza abilităţii sale de a livra arme sofisticate oriunde în lume, cat si prin faptul ca traficul a luat amploare cu aportul lui Traian Basescu, in cele cinci mandate de ministru al Transporturilor si a culminat cu castigarea, in 2005, a alegerilor prezidentiale" (raport al FBI intocmit la data de 23 ianuarie 2010). Raportul menţioneaza că fostul pilot sovietic a făcut nenumărate tranzacţii cu talibanii şi organizaţia teroristă Al-Qaeda. Sanjivan Ruprah, un veros afacerist kenyan şi "mîna dreaptă" a traficantului de armament Victor Bout, a fost arestat în Belgia, în februarie 2002. Potrivit anchetatorilor, Ruprah a oferit informaţii deosebit de valoroase, din interiorul cartelului mafiot, precum şi despre modul de operare al ramificaţiilor reţelei si, mai ales, despre implicarea actualului sef de stat roman, la vremea aceea posesor al mandatelor de ministru al Transporturilor. Deşi îi promiseseră imunitate în schimbul informaţiilor despre Bout si Basescu, autorităţile americane l-au reţinut pe Sanjivan Ruprah. Pe parcursul anchetei, referindu-se la România, el a declarat: "Aceasta a fost, alături de Bulgaria, una dintre ţările care îl alimentau pe Bout". Kenyanul a dezvăluit că, după ce primea armamentul solicitat, Bout îl livra, în special, talibanilor şi teroriştilor din Al-Qaeda. Vorbind de încărcarea armelor pe Aeroportul Otopeni, el îl menţionează pe „ministrul Transporturilor Traian Băsescu şi faptul că Bout a cumpărat de la acesta un mare număr de avioane la preţul unui jeep. * Il-18 YR-IME TAROM, seria 18300 6205, vîndut cu 131.000 de dolari. Acum, Iliuşin-ul are înregistrarea EL-AHO a companiei Air Cess, din Emirate. Air Cess este una dintre companiile de bază ale lui Bout. * Il-18 YR-IMD TAROM, seria 18200 4804, vîndut cu 127.000 de dolari. După vînzare, avionul a avut înregistrările ER-ICM, EX-7504, EL-ADY, 3D-ALQ şi a ajuns la Santa Cruz Imperial, altă companie a traficantului rus. * Il-18 YR-IMG TAROM, seria 18400 7301, vîndut cu 157.000 de dolari. Aeronava aparţine, acum, companiei Renan Air, firmă parteneră a "comerciantului morţii" din Republica Moldova, care a făcut trafic cu arme în Africa. Înregistrarea i-a fost schimbată ca ER-ICG. * Il-18 YR-IMJ TAROM, seria 18600 9102, vîndut lui Viktor Bout. Aeronava a fost implicată în traficul de arme în Africa. Inspectorii ONU au descris, cu lux de amănunte, implicarea fostului avion românesc în "comerţul morţii". Avionul aparţine tot companiei Renan Air, dar are înmatricularea ER-ICJ. Surprinzător, el a dezvăluit că la conducerea organizaţiei lui Bout apar – in afara lui Traian Basescu – si alte numeroase nume româneşti. Ele se referă la piloţi, navigatori, mecanici, dar si ofiteri ai Serviciului Roman de Informatii care, cu timpul, au fost promovaţi în înalte poziţii. Ruprah a oferit, asadar, informaţii deosebit de valoroase, din interiorul cartelului mafiot român, condus de Băsescu. De asemenea, tot Ruprah a dezvaluit FBI filiera reala a lui Basescu - Bout din Romania: Michael Şuşak-prietenul lui Băsescu, Stamen Stancev (KGB cf. SRI sau MI6), Vadim Benyatov (posibil CIA), Vitaly Usturoi, Victor Plahotniuk-actionar la Petrom Moldova, Loratel Cipru, Victoria Bank, Victoria Invest, Oleg Voronin Josanu Anatolie-fost KGB, Ion(Ivan) Busuioc(GRU). Toate aceste şi toţi aceştia având conexiuni în Cehia, Scoţia, Delaware şi Republica Moldova).

    RăspundețiȘtergere
  161. Jurnalistul Roberth Horvath a reusit sa ii ia un interviu, timp de 30 de minute, in inchisoarea din Thailanda, in exclusivitate pentru EXPLOZIV-NEWS, lui Viktor Bout: „Între 2001 şi 2004, echipaje româneşti, cu ok-ul lui Traian Basescu, cu care declar ca sunt prieten si am avut si am raporturi de afaceri, au zburat în Africa pentru una dintre companiile mele, Jetline. Jetline şi echipajele româneşti au transportat arme în zone de conflict ale Africii” (NOTA REDACTIEI: informaţiile date corespondentului nostru de la Washington, Roberth Horvath, de catre Bout, despre cărăuşia cu arme, Made in Romania, spre mai multe state africane sunt confirmate, sub protecţia anonimatului, de un avertizor din SPP, care a participat la aceste acţiuni în Africa. Bout a mai declarat, pentru Exploziv-News, ca „zeci de români, personal navigant şi tehnic al companiei militare româneşti ROMAVIA au deservit avioanele mele: BAC 1-11 (cu indicativele P4-JLB, P4-CBH, VP-BBA şi 3C-QRF) şi un Boeing 727, cu înregistrarea P4-JLI”. De asemnea, Bout a mai afirmat ca „banii ii viram personal, lui Traian Basescu, in conturi pe numele sau, la Victoriabank”. (NOTA REDACTIEI: Victor Bout este actionar, prin firmele Aerocom si Renan, la Victoriabank, cele doua firme fiind acuzate, in rapoartele ONU, de vanzari ilegale de armament in Balcani si in Africa. Alaturi de generalul Bout, mai detin actiuni la Victoriabank: Alpha Bank din Bucuresti, Romania-12%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) 15% si o structura financiara creata de BERD, numita Danube Fund-23%, actiuni vandute urmatoarelor firme: Atrium Ltd cu sediul in Belize, firma off-shore Financial Investments Corporation cu sediu in Scotia, firma Victoria Invest, care imparte acelasi sediu cu Petrom Moldova, firma Repcor Com cu sediul la Chisinau si firma Program Invest –detine 5,76 din actiuni la Victoriabank, dar are drept actionar majoritar firma Afes–M, care la randul sau are actionari mai multe firme, printre care doua sunt trecute pe lista neagra in rapoartele ONU, si anume Renan si Aerocom. La Aerocom actionar este directorul de la firma Afes–M, ambele avand aceasi adresa. Un alt actionar de la Aerocom este Bruma Vladimir, care este si administrator al firmei Verelcom. O alta componenta a Verelcom este Eristal Prim, care e tot actionara la Afes M. Firma Verelcom isi are sediul pe str. Tricolorului nr.42, din Chisinau avand acelasi sediu cu firma–mama Program–Invest). Viktor Bout i-a dezvaluit corespondentului nostru Roberth Horvath intreaga poveste a contrabandei cu arme si implicarea actualului presedinte al Romaniei: „In 1995, am infiintat Trans Aviation Network Group, o ramificatie a companiei “Air Service Charter” cu sediul in Belgia, si cu baza la Sharjah, in Emiratele Arabe. Am achizitionat un avion Boeing 707, inmatriculat in Liberia, cu care am inceput sa transport armament din Romania. Pe Traian basescu l-am cunoscut in anul 1985, in cadrul unei alte operatiuni, dar atunci colaboram cu regimul comunist de la Bucuresti, iar Basescu era unul dintre sefii operatiunii „Stele”, investit de Ceausescu. In 1996, prin “Sky Air” (o alta derivata din firma-mama “Air Service Charter”) am transportate, cu Boeing 707 inmatriculat cu indicativul EL-JNS, pistoale mitraliera AK-47 din Bulgaria, catre Kigali, Rwanda.Avionul companiei mele“Sky Air” au fost „garate”, din ordinul lui Traian Basescu, pe platforma militara a Aeroportului Otopeni, la Baza Militara UM 19062 – Baza Sud. Toate zborurile se faceau cu ok-ul dat de ROMARM, ROMTEHNICA, SRI si SIE”. Teroristul mai spune ca: „Un director al ROMTEHNICA s-a opus, dar a fost eliminat. Personal nu am avut implicare in asasinarea lui, s-a ocupat de asta partea romana, a fost asasinat impreuna cu sotia sa in apartamentul in care locuiau”.

    RăspundețiȘtergere
  162. Despre conexiunea mortii Bout – Basescu, chiar consultantul de specialitate al Exploziv-News, Valentin Vasilescu, vine cu precizari incriminatorii. Declaraţia lui Valentin Vasilescu, fostul comandant al aeroportului militar Otopeni, fost deputat de Bucureşti, dată recent într-o bază aeriană secretă a SUA, în faţa unor ofiţeri de rang înalt ai FBI, împreună cu declaraţia pe care CIA i-a luat-o, în arest, asociatului lui Semion Mogilevich (cel cu ajutorul căruia Traian Băsescu a trimis în Columbia, către gruparea teroristă FARC, atât rachete sol-aer IGLA-S24, fabricate in România, cât şi o cantitate impresionantă de „bombă murdară”, cum este numit pe piaţa neagră, uraniul) este adevăratul motiv al vizitei-fulger, la Cotroceni, al şefului CIA, L. Panetta. Informaţia a fost confirmată şi ne-a parvenit din trei surse: 1. de la generalul US Army, Michael Hayden, pentru corespondentul nostru la Washington – Robert Horvath, reporter al Agenţiei Nippon Press, 2. de la Brian Lutz, ataşat al U.S. Secret Service (Ambasada Statelor Unite la Bucureşti), pentru Exploziv-News, 3. de către însuşi Panetta lui Colin Brayton, jurnalist la The Morning News, SUA, de asemenea corespondent special al Exploziv-News. Pe de altă parte, şi arestarea recentă a generalului israelian de origine română, Shimon Nahor (un alt important pion al lui Băsescu în traficul cu armament către terorişti), care a dat declaraţii complete referitoare la implicarea preşedintelui României în Reţeaua Morţii a lui Bout, a aprins spiritele la Washington DC, şeful CIA spunându-i, la întâlnirea de ieri de la Cotroceni, lui Traian Băsescu (sursa: un oficial SIE prezent la întâlnire): „SUA nu admite un al doilea Ceauşescu în România!”. El a lăsat să se înţeleagă că Băsescu face obiectul unor ample investigaţii în Statele Unite, dar şi Rusia, şi că pentru infracţiunile de sprijinire a grupărilor teroriste ale lumii prin furnizarea de armament, pedeapsa este scaunul electric. Va urma.
    Simona FICA (Exploziv-NEWS), Roberth HORVATH (Nipon PRESS), Colin BRAYTON (The Morning NEWS),Saturday, 29 May 2010,10:43

    RăspundețiȘtergere
  163. 31.05.2010 la 2:20 am
    +
    http://viorelpadina.wordpress.com/2010/05/30/cand-vom-avea-in-fine-o-televiziune-cu-adevarat-nationala/

    cordialement,
    CONSTANTIN CONSTANS
    paris

    RăspundețiȘtergere
  164. Ala de mai sus sa se stearga la cur cu "dezvaluirile" lui.

    RăspundețiȘtergere
  165. @Laur
    Unde Esti, Tu, Al Capone ?
    Traienel, urmas de cezari si imperatori romani
    Dupa ce-a tocat cu caru’ ai romanilor bistari,
    Pe modelul de la Roma, azi boboru’ aliniaza
    Si cu gand doar la ciolanu’i, fara mila-l decimeaza.
    Pensionari si prunci de-a valma, invalizi si bugetari
    Sunt “facuti” la buzunare de un clan de gainari.
    Gaura-n buget cat casa, chiar si banii-mprumutati
    Fost-au risipiti cu votu’ sau de guvernanti mancati.
    Unde esti tu, Al Capone, cunoscut drept Nas de Nas,
    Ca sa vezi in Romania, cine-ti este azi urmas?
    Fost-ai mic copil, fratie, cand te-au dovedit la fisc
    Traienelu’ iti da lectii, fura si e tare-n plisc,
    Cand romanu’ abureste cu minciuni grele, sfruntate
    C-altu’ este mafiotu’, el vrand doar legalitate.
    Si-uite-asa cu “alba-neagra” si cu smenuri golanesti
    Ne-a indatorat pe viata, dandu-ne la schimb povesti.

    RăspundețiȘtergere
  166. Sugi caravela penibilule !

    RăspundețiȘtergere
  167. Domnule TRU, de asta ce ziceti? http://www.ziuaonline.ro/societate/mediu/3712-alternativa-la-cianura-de-la-rosia-montana-dezvoltarea-turismului-si-a-unor-indeletniciri-traditionale-cu-folosirea-unor-tehnologii-nepoluante.html

    Cred ca e vremea ca indivizi ca dumneavoastra sa plece mai repde din peisajul politic de la noi.

    http://culianu.wordpress.com/2010/05/31/guvern-de-profesionisti-nu-de-politicieni/

    RăspundețiȘtergere
  168. "Ne trebui deci un guvern de profesionisti? Da, ne trebuie. Dar sa nu uitam ca profesionistul isi asuma responsabilitatea pentru ceea ce are de dus la bun sfarsit. Si ca standardele care il legitimeaza pe profesionist fac imposibila orice facila "uniune nationala" sub semnul lui "pupat toti Piata Independentii". Profesionistul stie ca stabilitatea e o consecinta, oblica, a libertatii. A libertatii si a bucuriei de a face un lucru bun si frumos. Din pacate, logica de cadre a Romaniei comuniste si eurosocialiste a facut ca fiecare om frumos sa fie parazitat de urati, fiecare idee generoasa sa fie manjita de carieristi, fiecarui puric, care sare in inaltul cerului desi e potcovit cu necazurile nationale, sa-i corespunda cate doi paduchi." - Mircea Platon, Guvern de profesionisti. http://www.ziuaveche.ro/editorial/3828-guvern-de-profesionisti

    Mai plecati odata din stupul de la Cotroceni, paduchilor. O clica de plosnite ce sunteti.

    RăspundețiȘtergere
  169. Cica de plosnite sunt pesedacii si penelacii tai ! idioti cretini ce sunteti !

    RăspundețiȘtergere
  170. Auzi Laure? N-ar fi mai bine sa-ti faca Base un fratior? Prezinta-i-o pe ma-ta!
    Si daca te refuza Base, ia-o pe ma-ta de mana si du-o la Boc. Sau la Ungureanu, jigodie coclita care esti!

    RăspundețiȘtergere
  171. Ce dracu sa ceri de la un bolsevic imputit ?
    Nu esti nici la degetul mic al lui Basescu cretin ule !

    RăspundețiȘtergere
  172. Gotiu in continuare scrie la mogulii de la realitatea.net tot felul de murdarii contra Presedintelui. Se vede clar de unde a pornit si campania sa murdara contra proiectului Rosia Montana.
    Falanga comunista reactioneaza !

    RăspundețiȘtergere
  173. Falanga indobitocit-portocalie, insa, tremura-n chiloti.

    RăspundețiȘtergere
  174. Da, da, tremura chilotii doar cand ne sugi tu pula, jigodie comunista ce esti !

    RăspundețiȘtergere
  175. Bună ziua, vă trimit acest mesaj în speranţa unui schimb de link.
    Dacă sunteţi interesat, trimiteţi-mi un mesaj cu numele şi adresa :)
    O zi cât mai bună

    RăspundețiȘtergere
  176. Oamenii care iubesc tara trebuie sa se alature in aceste zile dificile fortelor reformatoare ale Presedintelui contra miscarilor comunistilor. Alegeti: reforma sau mafia comunista !!!!

    RăspundețiȘtergere
  177. Mafia comunista, adica mafia prezidata de fostul demnitar al statului comunist comunist Basescu T si administrata de fostul UASCR ist Boc E.?
    Reforma adica taiere de salarii fara criterii( la fel pierd si aia care mai lucrau cate ceva si aia care nu faceau nimic) taiere de pensii ( cine a mai auzit asa ceva?) taiere de ajutoare de somaj( pe care somerii le-au platit cat timp aveau loc de munca) ?
    Daca e sa aleg intre aceasta reforma si aceasta mafie , imi este imposibil.
    Mai bine cautam alta mafie ( mai cu bun simt poate) si o punem sa elaboreze alta reforma ( mai omeneasca putin)
    Eu nu iubesc tara. Imi e indiferenta. Insa imi iubesc parintii si copii, imi respect profesorii, doctorii. Si urasc pe cei care, aflandu-se la putere ii dispretuiesc pe cei dintai.
    La Rachitele cu Boc! la pascut gashtele, ca m-as mira sa aiba maica-sa incredere sa ii incredinteze oratanii mai valoroase...
    PS "iubirea de tara" e unul din argumentele des folosite de propaganda comunista, n-ati obosit, tovarasi?

    RăspundețiȘtergere
  178. Laure, lasa gargara, muistule! Dovada ca ceea ce faci tu cu Base si Boc e gargara cu sperma este ca, nicaieri in lumea asta larga, masurile adoptate de dobitocii tai n-au fost repetate!
    Solidar cu prostia n-am sa fiu niciodata! Sa ma pis pe tine si pe ceea ce tu definesti ca fiind "forta reformatoare", 'te'n gat!

    RăspundețiȘtergere
  179. Jigodii cu creierul spalat de moguli.
    Ca si la suspendare poporul va intelege pericolul boilsevic si-l va sprijini pe Presedinte !!!
    Parlamentarii au de ales : merg pe calea reformei si modernizarii sau pe calea mafiei bolsevice !!!!
    Toti oamenii cinstiti sa faca presiuni pe parlamentarii proprii sa nu sprijini coalitia murdara si motiunea ei criminala !
    Jogodiile vor fi puse cu botul pe labe din nou !

    RăspundețiȘtergere
  180. Pacat ca dupa suspendare Basescu insusi n-a inteles pericolul bolsevic si i-a bagat pe PSD la guvernare...

    RăspundețiȘtergere
  181. Ti-e frica, Laure. :) Tremura cacatul in voi ca va va fute plebea-n gura. :)
    Si o va face. Rabdare!
    Tic-tac, tic-tac, tic-tac...

    RăspundețiȘtergere
  182. Anonim, nu te bucura degeaba, Laur nu va pati nimic pentru ca nu are nicio vina . El isi spune punctul de vedere . Pentru asta nu pedepsesti omul

    RăspundețiȘtergere
  183. Aseara am discutat cu oamenii si clar Presedintele este sprijinit.
    Ciuma rosie se bucura degeaba !
    Cei care cred minciunile mogulilor o vor lua in dinti !
    ALEGETI : REFORMA SAU MAFIA COMUNISTA !!!!!
    Sunati parlamentarii proprii si convingeti-va daca sunt de buna credinta ! Parlamentarii care vor trada vor plati scump in fata poporului!

    RăspundețiȘtergere
  184. Pai mai oximoronule Laur, sau "ai vorbit aseara cu oamenii", sau "suna-i acum". Hotaraste-te, boule. :)
    Dupa cum am zis: tremura cacatul in voi!

    RăspundețiȘtergere
  185. Bou imputit bolshevic, continua tu asa sa ma injuri si poate la urmatoarea intalnire cu TRU o sa ma obosesc sa-l rog sa ma lase sa vad de la ce ip postezi si-am sa vad ce viteaz o sa fii atunci - in cine mai tremura cacatu acuma boule ?

    RăspundețiȘtergere
  186. Te-as ruga sa ma cauti. :) Chiar foarte respectuos. :)
    Da' s-o aduci si pe ma-ta, ca sa nu vii cu mana goala, ca nu-i frumos. :)

    RăspundețiȘtergere
  187. Laur chiar nu iti este rusine sa scrii tampeniile alea cu "am vorbit cu oamenii" Care oameni? Cati, toti cumva? Pe mine nu m-ai intrebat.
    Din isteria tonului tau si al altor comentarii incep sa inteleg ca , vorba anonimului, cam tremura anumite substante in interiorul membrilor echipei portocalii. Ia un pahar cu apa, calmeaza-te si renunta la amenintari jegoase. Cuum adica, o sa iei ID ul nu stiu cui si ce o sa faci cu el? Vei merge acasa la om si ii vei manji usa cu cacat sau ce?
    Rau ai ajuns, sa te lase nervii asa ca pe o precupeata...

    RăspundețiȘtergere
  188. Si daca aseara Presedintele avea nevoie sa fie sprijinit inteleg acum care e explicatia agresivitatii prezidentiale . "eram sub influenta bauturilor alcoolice" Bine ca erau oameni langa el sa il sprijine...

    RăspundețiȘtergere
  189. Pana la urma ideea PSD de redactare a unei liste cu parlamentarii care vor vota impotriva motiunii e foarte buna. O sa stim care e situatia si vom putea vota la urmatoarele alegeri in cunostinta de cauza: alba sau negara.

    RăspundețiȘtergere
  190. Ideea listei e foarte buna !
    Cei care NU vor fi pe lista si care vor vota motiunea vor fi in atentia poporului !
    Poporul l-a sprijinit pe presedinte la suspendare si parlamentarii trebuie sa aiba grija, Presedintele va fi sprijinit din nou !!!!
    In acest sfarsit de sapt sunati parlamentarii propriii sa voteze REFORMA si lupta anticoruptie !!!!! Au fost votati sub steagul PDL , nu-i lasati sa tradeze !!!!

    RăspundețiȘtergere
  191. Vezi ca esti dubios de incantat de o initiativa a PSD , cred ca o sa te dea astia afara din PDL...
    Lista e buna pentru toata lumea. Fiecare sa stie cum au votat parlamentarii si sa decida al cui vot este cel corect.
    Ne dai si nr de telefon al parlamentarilor PDL sa-i putem suna dupa cum ne indemni?

    RăspundețiȘtergere
  192. Exista dovezi ca Daniel Oajdea a fost platit de un serviciu secret rus !!!! In saptamana viitoare ele vor fi prezentate.

    RăspundețiȘtergere
  193. Aaaahahahahahaha, boule, n-ai haz. Trebuia sa spui "sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu, pentru Oajdea". Sictir leprelor!

    RăspundețiȘtergere
  194. Pai bine ma, asa de varza e PDL u asta, primeste in organizatie un spion, unu platit de servicii secrete straine? Nu credeam !...
    Partea amuzanta a situatiei e ca , la fel ca si la PRM, in momentul cand un membru al partidului se pune impotriva liniei oficiale acela devine dracu'gol. Pana atunci n-avea nimeni treaba cu el , dupa toti observa cat era de nasol/corupt/platit/homosexual...
    Mergeti ma, si va spanzurati cu partidul vostru plin de ...

    RăspundețiȘtergere
  195. Vrei sa iti spun eu de ce prezentati dovezile doar "saptamana viitoare" ?

    Pentru ca inca mai sperati sa se razgandeasca Oajdea asta( caz in care n-o sa mai piscuie nimeni vreo vorba despre povestea asta )
    Comportamentul e tipic PRM , vazandu-va reactiile mi se face dor de aroganta inteligenta a lui Adrian Nastase caruia ii cer scuze ca i l-am preferat pe Basescu .

    RăspundețiȘtergere
  196. Astazi este ultima zi in care oamenii care iubesc tara pot discuta cu parlamentarii proprii pentru SPRIJINIREA REFORMELOR si respingerea motiunii ticaloase.
    Alegeti: REFORMAREA ROMANIEI SAU BOLSHEVISMUL !!!!
    Nu pierdeti vremea, orice ora este importanta !
    Tradatorii isi vor primi pedeapsa meritata de la popor !!!

    RăspundețiȘtergere