28 iunie 2011

Vanghelie detronat, Ponta laureat










Am crezut mereu că dl. Marian Vanghelie e nedreptățit. Acum a apărut dovada. Dl. Vanghelie a fost declarat în mod repetat Mitocanul nr.1 al PSD și, în consecință, al României. Titlul e neavenit. Dl. Vanghelie trebuie să returneze imediat medalia adevăratului cîștigător: Victor Ponta.


Acum cîteva zile, Victor Ponta s-a detașat net în campion. Recordul a fost stabilit după convorbirile de la Palatul Cotroceni. Victor Ponta s-a prezentat acolo cu reputația celui mai infantil personaj public român în viață. Ponta n-a dezamăgit. Propunerea de redeschidere a crizei economice prin provocarea urgentă a unei crize politice a confirmat imaturitatea naturală, totală și fatală a liderului PSD.. Însă Victor Ponta a reușit să facă din imaturitate un detaliu înecat în lipsa de educație. Numitul înec s-a produs pe uscat, la Alexandria, în cursul unei adunări la care Victor Ponta a încercat să se exprime politic. Ponta a descris întîlnirea de la Cotroceni, sugerînd că era treaz, în timp "domnul Băsescu căuta după sticlă pe jos". Nimic despre starea lui Crin Antonescu, cel de-al treilea participant.

Dacă acest gen de declarații definesc trezia lui Ponta, atunci de o mie de ori mai bine alcoolic. Victor Ponta vrea să conducă România. Nu e cazul. România condusă de Ponta ar fi o țară pusă la dispoziția unui politician imatur și a unui om de cea mai proastă calitate. Mitocănia lui Ponta are, într-adevăr, ceva cu totul special. De regulă neprovocată, mitocănia a la Ponta nu e un obicei rău, creat de lipsa obiceiurilor bune. Mitocănia lui Ponta e mai mult. E, de fapt, tot. Căci Ponta face din mitocănie înlocuitorul propriei persoane. Acolo unde alții gîndesc, au ceva de spus, contrazic, au umor sau observații critice, Ponta e mitocan. Mitocănia lui Ponta e plenară și e silită să fie așa de absența unei persoane notabile. De aici, agresivitatea personajului care se simte dator să fie grobian pentru că se știe lipsit de valoare și argumente. Nesiguranța profundă a lui Ponta e mascată de ofensiva unei mitocănii perpetue. În cele din urmă, persoanjul e victima propriei imaturități. Nefiind clădit din nimic și pentru nimic, Ponta s-a decis să întruchipeze statuia vie a mitocăniei.





Am așteptat cîteva zile reacțiile la tezele de la Alexanrtia. Inutil. Poate cu o excepție care nu face decît să adeverească ascensiunea putrefacției publice. Crisitan Pîrvulescu a găsit de cuvință să se aplice analitic asupra enunțului Pontic. Rezultatul:







" Prăbușirea limbajului public nu se datorează domnului Ponta. Preşedintele Băsescu şi-a adus o contribuţie importantă. "







Raționamentul lui Pîrvulescu are o perversitate îndelung antrenată. Așadar: comentînd porecăria lui Ponta, Pîrvulescu descoperă că limbajul public s-a prăbușit dar acest fapt grav nu are legătură cu porcăria lui Ponta pe care Pîrvulescu tocmai o comentează ci e, mai degrabă, de pus în sarcina lui Băsescu.



Cu Prîvulescu analist, gîndirea își caută integritatea pe jos.


Cu Ponta lider, România își va căuta norocul și mai jos. La subsol.

13 comentarii:

  1. da, articolul este usor favorabil lui basescu si chiar tendentios pe alocuri. insa adevarul este ca daca ponta e viitorul lider al romaniei va trebui sa ne gasim solutii de emigrat rapid din romania, e mai rau ca in 2000 cand am avut de ales intre iliescu si vadim. macar iliescu nu era atat de imbecil.

    RăspundețiȘtergere
  2. Distinsul Domn Vladimir Tismaneanu a avut asta seara o superba emisiune la "Nasul" !!! S-a vorbit despre Grobianismul lui c.t.popescu si despre modul cum trebuie reactionat la GUNOAIELE media antena 3 plus irealitatea, cu trimitere la Olavo de Carvalho : "La scarnaviile uselisto-voiculesciene NU SE INTOARCE celalalt obraz, SE PUNE MANA PE BATE, PE CIOMAGURI..." "Spirala tacerii" i-a cuprins din pacate si pe Plesu si pe Patapievici si pe Cartarescu...Adica toate instantele din Romania au recunoscut OFICIAL TURNATORIA LUI FELIX si sa stam ,sa asistam impasibili,pe mai departe,la LATURILE, SPURCACIUNILE ILIESCIENO-PESEDO-PENELiSTE ? Daca dorim sa revedem refacerea Retelei Catalin Voicu,a sindicalistilor PSD Petcu si Luca-Vantu, mizeriilor si urii debitate de Razvan Theodorescu,Mircea Diaconu, Mircea dinescu si de Jalnici urmasi ai lui Adrian Paunescu, in cardasie cu Guzganieni iresponsabili, cu sleahta ce l-a dat afara din PNL pe Daniel Daianu(azi cooptat intr-unul din cele mai prestigioase think-tank-uri europene, atunci ne meritam soarta, de "Giboni" fara memorie...

    RăspundețiȘtergere
  3. dl. Pîrvulescu pre-fraudează nu numai logica, ci şi bunul simţ
    ...şi asta nu de azi, de ieri

    e, de fapt, un bun urmaş al lui "Ştefan Gheorghiu"

    RăspundețiȘtergere
  4. "...Revenind la posedatul care a promis că se aruncă de pe bloc şi nu s-a ţinut de cuvînt, vă rog să-l studiaţi puţin! Face parte din categoria mîzgălicilor intransigenţi pe hîrtie şi umili în particular, cînd îşi întîlnesc stăpînii. La petrecerea de după alegeri, picolii de la crîşmă erau monumente de demnitate pe lîngă el. Ungureanu s-a topit mai repede ca gheaţa din frapieră cînd a apărut EBA. Oricum, slugarnicul e mare, a reuşit ceva de neegalat. L-a lins (nu spun unde) pe Băsescu — “mă cheamă Traian, ca pe Traian cel Mare” — mai adînc decît îl scobise pe Ceauşescu. Şi o face şi prost, Nicolae Dragoş avea talent în comparaţie cu el. Ca să nu mai amintesc de Tiberiu Utan."
    (POSEDATUL Ungureanu. Traienut Ungureanu de la UTC al PDL in viziunea lui Razvan Ioan Boanchis - 10.06.2009 - Victor Roncea blog)...
    Atunci am crezut ca este o farsa sau o razbunare personala a lui Razvan I. Boanchis, acum imi dau seama cata DREPTATE A AVUT!....PACATUL TAU, TRU!

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca Parvulescu vrea sa ni-i arate cu degetul pe cei ce au prabusit discursul public in Romania, sa mearga macar la origine :
    fostul senator FSN de Constantza Dumitrascu ii mai spune ceva ? dar haznaua lexicala a europarlamentarului V. C. Tudor ? Dar duritatea golaneasca a .. "sintezelor" lui Plesitza ( asternute pe hartie, piele, oase si muschi inainte si teledifuzate ulterior) ? .. Dar de derbedeii si Golanii lui Iliescu ce trebuiau lasati sa fiarba in suc propriu !? Si cu astea cu tot, am ajuns de-abia pe pragul originii : mai incolo nu pashim, caci e de competentza lui Tismaneanu .. ( si a lui Richard Pipes )

    RăspundețiȘtergere
  6. .. si tezele de la Alexandria.. Hi,hi.. Se pare ca nu le va trece nici pe alea
    ( Ceausescu s-a impleticit la cele din iulie ; olteni, ce mai !)

    RăspundețiȘtergere
  7. Lasa, bai Alex, nu tot ce zboara se mananca .. Nu stiu cum se face, dar de cate ori cineva detesta mostenirea oligarhica lasata de Ion Iliescu si clonele sale politice, e facut ba mosier, ba securist, la randul sau. Du-te invartindu-te.. La fel ati facut cu Coposu in anii '90, la fel faceti azi cu Traian Basescu care v-a dat lovituri mortale prin desecretizarea dosarelor securitatii si PCR, prin Legea Lustratiei si prin condamnarea comunismului. Gunoaiele ca tine nu pot concepe ca mai sunt oameni pe care nu-i prinde flama cu "Basescu securistu' de la Anvers". Daca ar fi fost, nu se lua in coarne cu sistemul ticalosit. Mananci cacat la cantina USL-a. Slobozule ..

    In cloaca ta mintala, d-nul T. Ungureanu e victima colaterala ; ca toti cei ce mai indraznesc sa spuna ca presedintele Basescu a meritat votat.

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Alex :

    Bai, pupincurist de-a lui Ponta & Co, dar de trecutul de urias comunist al lui Ion Iliescu ai auzit ? Dar de Ioan Mircea Pashcu, un alt securila din PSD ? Dar de Felix si cu Porumbacu ? Ei, acu-i acu'.. Tenie

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Anonim/Scardanelli
    Esti prea obtuz...stii ceva...Ponta, Antonescu, Felix si restul de trepanati imi provoaca aceeasi sila ca si prea iubitul vostru idol. Iconita din buzunarul de piept...:)) ca sa ma exprim elegant. Va inteleg disperarea, dar sincer, tot ce le doresc, este foarte simplu: ce-mi doresc ei mie si sa li se-ntample lor/voua!...Personal, stimati domni, sunteti niste avortoni nereusiti. La revedere!

    RăspundețiȘtergere
  10. inca tot nu imi vine sa cred ca cineva a votat si ar vota cu Vanghelie...

    RăspundețiȘtergere
  11. @ Alex :
    Este ? Ai tras semnul egal intre Ponta, Felix, Antonescu si presedintele Basescu, si-ti inchipui ca ti-ai tras posteriorul intr-o loja de onoare, ferita de obtuzitate. Ceea ce uiti e ca, odata cu semnul egalitatii, ai golit si faptele bune ale lui Basescu de orice contzinut. Le-ai pasat, din condei, cu usurintza specifica autohtonilor. Numai asa se poate pune semnul egal intre ei. Numai asa se mai poate suporta gandul ca ai putut vota cu Crin in toamna lui 2009... Dupa tine, cica, am fi niste avortoni nereusiti ; mai ramane sa vedem daca exista si avortoni reusiti (pleonasmul iti apartine)

    RăspundețiȘtergere
  12. Sofistul Cristian Parvulescu a mai avut o contributie nefasta : la corcirea legii uninominalului. Cu ajutorul sau neprecupetit, majoritatea PNL-PSD a impus varianta strutzo-camilei votata in toamna lui 2007 : o varianta "diluata" prin combinarea votului uninominal cu cel pe lista de partid. O anomalie care nu a reusit nici sa responsabilizeze candidatul si nici sa duca la simplificarea scenei politice prin doua partide mari si late ; care sa-si dispute alternantza la putere. Varianta originala, anglo-saxona, propusa de presedinte si PDL, ar fi dus in cateva mandate la stabilitatea politica a tarilor anglo-saxone ( Anglia si SUA ); fara aliantze conjuncturale si programe de guvernare viciate de compromisuri cu partidele balama ( gen UDMR, PDAR, PRM, PC etc ). Dar nici asta n-a fost sa fie ! Iar pentru mainstream-ul politico-mediatic, ce eclozeaza publicul spalat pe creier, de vina pentru irelevantza efectelor uninominalului ar fi, chipurile, tot Basescu..

    RăspundețiȘtergere
  13. @ Scardanelli
    Tu...ai senzatia ca presedintele meu/tau a facut ceva?! Minuntat! Ce?! S-a lupata cu...!?...ca n-am observat. Cu Boc eventual?!..Care Boc, era probabil, la vreo inaugurare sau ceva, nu?! Traiesti mai bine?! Dar prietenii tai? Si da, imi apartine(pleonasmul). Subliniaza ceva!

    RăspundețiȘtergere