Respectaţi tradiţia!
(nu vă neliniştiţi:numai dacă e a altora)
O conversaţie surpinsă întîmplător, în stradă, face, uneori, cît un manual de sociologie, mai ales acum, în epoca de cuminţenie complice şi defetism angajat al ştiinţelor sociale. Unde au dus cîteva decenii de spălare pe creier cu soluţii academice occidentale şi cît cîntăreşte ura de sine a lumii bune euro-americane (aşa numitele „chaterring classes”) se va înţelege, poate, mai uşor din acest decupaj întîmplător şi autentic prin viaţa unui mare oraş european. Discuţia mi-a ajuns la urechi, în timp ce mă delectam cu un espresso doppio, la o cafenea în Maida Vale, un cartier „bine” al Londrei, locuit de familii „upper middle class”, în genere oameni cu situaţii materiale confortabile, bine educaţi şi gata de angajamente civico-politice de etică înaltă.
Patronul cafenelei - unul din numeroşii iranieni expatriaţi care ţin cu multă muncă şi succes magazine restaurante sau cafenele, la Londra, Paris, Los Angeles - a intrat în vorbă cu o doamnă, bine îmbrăcată şi exprimată de un accent englez bine întreţinut. Doamna era, evident, o cunoştinţă din cartier şi obişnuia, foarte probabil, să bea cafea la terasa iranianului. Patronul porneşte întrebînd, politicos şi nimerit, de vacanţe iar doamna spune că ar fi tentată să meargă undeva departe, să descopere ceva nou:
- Poate în Iran?, întreabă, oferindu-se, patronul iranian.
- O, ar fi extraordinar! Mi-ar plăcea la nebunie. Sînt fascinată de cultura locală.
- Nici o problemă! Vă aranjez imediat ceva, la verii mei. Dacă vă interesează, se poate face rost şi de o burcă. Ştiţi: chestia aia care vă fereşte de privirile oamenilor.
- Ei, nu! Serios?
- Da, e o plăcere, mai ales, acum, pe căldură, o să vă simţiţi minunat la Teheran - continuă să glumească iranianul, cu ochii miciţi a ironie.
- Nu contează căldura. Mie îmi ploce să respect cultura şi tradiţia locală.
- Foarte frumos dar să ştiţi că burca n-are nici o legătură cu tradiţia şi cultura locală. Ne-a fost impusă de fanatici şi habotnici.
- Nu ştiu dar eu respect obiceiurile locului. Am impresia că sînteţi implicat politic. Pe o anumită parte.
- Aţi ghicit! Înseamnă că dumneavoastră sînteţi de partea cealaltă?
- Eu încerc să fiu obiectivă. Cred că noi am făcut destul rău lumii de acolo.
Doamna obiectivă era, din bună creştere şi din spaima de ofensa, un partizan indirect al trupei lui Ahmadinejad. Nu e nici un paradox. Stînga cultivată, urbană, chic şi mediatică se întîlneşte, într-un anume punct, cu fascismul habotnic al islamului transformat în putere de stat. Acest rendez-vous ideologic şi glandular nu e deloc nou dar varianta contemporană pare încă mai neverismilă decît manifestările anterioare. Amîndouă şi-au găsit un cronicar desăvrşit, în jurnalismul lui Nick Cohen, un om de stînga dar şi o prezenţă publică de onestitate totală, în tradiţia Orwell. Cea mai recentă carte a lui Cohen – „ What’s Left? ” – e o expunere istorică totală a logodnei extremismelor de dreapta-stînga iar cîteva din postările recente de pe blogul lui Cohen aduc tema la zi, cu toate detaliile şi personajele de ultimă oră ale acestei farse care trece drept conştiinţă civică şi angajament etic-responsabil. Punctul de suprapunere al fanatismului silamic şi al bunăvoinţei generoşilor angajaţi din Vest e, pur şi simplu, ura faţă de Occident. În cazul Islamului politic: faţă de modernitate. În cazul claselor „moderne” ale Occidentului: faţă de valorile de bază ale tradiţiei occidentale.
Întîlnirea stîngism-fascism are rezultate hilare: reporterii Sky sau CNN relatează, de la Teheran, respectuos, cu preocuparea maniacală de a nu prejudicia stăpînirea şi, întotdeauna, cu grija regulamentară de a pune un batic pe capul reprorterelor. Gestul are ceva înjositor şi descrie un impuls de auto-umilire entuziastă. Cumva, aceiaşi reporteri care nu lasă nedespicat şi neclătinat nici un fapt al vieţii de acasă, se grăbesc să îşi dovedească respectul, dacă nu cumva solidaritatea, cu forme de viaţă străine, pe care nu le cunosc şi nu le înţeleg dar le admiră, de îndată ce le declară „ tradiţie” şi „cultură” locală.
Puterea şi demnitatea culturii sînt în vigoare, numai şi numai dacă ţin de lumea din afară. Tot ce vine din trecutul naţional-occidental e suspect şi tocmai potrivit pentru o baie de acizi, ironie şi contestaţie. Aşa au ajuns să treacă drept „tradiţie”, „artefacte” sau „expresie identitară”, născociri politice recente impuse aproape peste tot în lumea non-occidentală, împotriva tradiţiilor locale.
Practic, „lumea bună” a mediei şi Academiei occidentale prizează un cocteil propagandistic-exotic, pe post de cultură etnică profundă. Substituirea mizează pe ignoranţa absolută a consumatorului care nu ştie şi nu trebuie să ştie că, de pildă, adevărata cultură iraniană e esenţial persană şi nu are prea mult de-a face cu arabsilmul şi, încă mai puţin, cu islamismul. Acelaşi reflex generos şi inept face ravagii în Anglia, Olanda, Franţa sau Scandinavia, unde „comunităţile” străine( oare de ce întotdeauna arabo-muslumane şi niciodată polone sau indiene?) sînt încurajate sau de-a dreptul rugate să nu îşi schimbe modul de viaţă. Refuzul de integrare şi ostilitatea deschisă ale acestor comunităţi au produs criza culturală internă de care au profitat din plin partide radicale ca Partidul Libertăţii, al lui G. Wilders, în Olanda. Aşa arată contribuţia stîngii, la faimoasa „ascensiune a extremei dreapta” în Europa ( pe care tot stînga o deplînge şi o speculează politic). Partidele clasice, paralizate de doctrina „diveristăţii” şi de culpe istorice amplifcate paranoic, nu au curajul să se ocupe de problemele create de „comunităţile” de imigranţi şi declară, pur şi simplu, că asemenea probleme nu există. Evident problmele nu au nevoie de aprobarea stăpînirii şi-şi fac de cap bine merci. La fel de evident, primul partid care are curajul să abordeze (demagocic sau nedemagogic) aceste teme va fi votat de o populaţie sătulă de discursul ipocrit al stîngii, transformat în politică etică oficială şi comună, în tot vestul.
Revolta elitelor occidnetale împotriva valorilor occidentale continuă şi nu ratează nici un prilej de prosternare în faţa idolilor de ocazie: Ahmadinejad, Chavez, Putin, Castro. Media şi sistemul educaţional lucrează cu un erosim iresponsabil la intoxicarea „corectă” a publicului larg şi a generaţiilor de vîrstă şcolară (un exemplu recent şi foarte la modă e descris pe larg aici). Ura de sine a ajuns motorul etic principal al societăţilor oficiale occidentale iar asta spune mult despre depresia spirituală a vremurilor pe care le trăim. Urmează, bineînţeles, o lungă suită de surpize şi şocuri istorice de care practicanţii atletismului caritabil habar n-au. În fond, esenţa epidemiei de compasiune, a pasiunii pro-victimare şi a activismului de auto-culpabilizare e un egoism monstruos.
25 iunie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Ungurene, diaspora iraniana (in care intra chiar si patronul ala de restaurant) nu foloseste cand vorbesc despre ei si nici nu le place sa li se spuna "iranieni", ci "persani". Habar n-am despre ce povestesti.
RăspundețiȘtergereRestul e corect - chiar ii urasc p-aia care i-au imbrobodit, cu ayatolah in frunte.
Practicanţii atletismului caritabil... Hmm...
RăspundețiȘtergereDiscursul stangii are nuante totalitare, daca cumva contrazici dogma lor, esti rasist, fascist, sexist, sau cine mai stie ce. Poate ca este vremea sa se formeze o societate paralela, si sa ignoram totalmente produsele lor media, gurusii lor, si, in general, sa cam dam la o parte valorile false inoculate, se vede treaba, parca mai puternic in Vest decat in Est.
RăspundețiȘtergere@TRU: excelenta analiza!
RăspundețiȘtergereFelicitări pentru postarea de faţă! Acelaşi "obiectivism" încearcă să ni-l bage pe gât unii şi privitor la represiunea din Basarabia.
RăspundețiȘtergereoff topic
RăspundețiȘtergereA murit Michael Jackson!!!
Acestia sunt iranienii adevarati,evoluati, urmasii persanilor oameni muncitori, cu bun simt ,mai inteligenti si intelepti decat multi occidentali ( ca multi emigranti,de altfel).Asta se vede mai ales cand ridiculizeza asa zisele “elite”.
RăspundețiȘtergereAti sesizat esentialul si ati scris exceptional
Acesta este rolul emigrantului. Să arate, pe de o parte urîtul din societatea din care provine, iar de cealaltă, pe cel din societatea în care intră. Eu însumi sunt un vorbitor de japoneză extrem de conservator. Acolo unde dau de termeni japanglezi, caut întîi termenii preexistenţi în limbă, pe cei scrişi în ideograme (iar nu în katakana). Pe aceia îi folosesc, tocmai pentru a contribui la prevenirea/ frînarea dezrădăcinării limbii.
RăspundețiȘtergereAveti dreptate d-le Ungureanu. Poprul iranian se trage din vechii persi. Faimosul lor rege Cyrus ce Mare, din neamul ahemenizilor, a fost poate, cu cinci secole inainte de Cristos, cel mai tolerant dintre toti cei ce au intemeiat imperii. Astazi, desi traim intr-o epoca moderna, aceasta toleranta si intelegere a fost uitata.
RăspundețiȘtergere@ Desves: Ce v-a venit sa comparati iranienii cu emigrantii ?
RăspundețiȘtergere@ Marius Delaepicentru: Subscriu:
RăspundețiȘtergere¨Acesta este rolul emigrantului. Să arate, pe de o parte urîtul din societatea din care provine, iar de cealaltă, pe cel din societatea în care intră.¨
Marius,
RăspundețiȘtergereAnul trecut am sesizat cu uimire o reclama luminoasa pe la Piata Chibrit pe care scria
"Saormarie".
Pe mine m-a distrat si mi-am zis:uite ca limba romana este vie,asimileaza si se adapteaza mereu.Traieste.
Si asta o realizeza locuitorii, cei din clasa de mijloc, care manaca saorma cumparata pe strada.
Desigur ca nu gasesti termenul in dictionar,dar cuvantul este folosit .
Acum gasesti reclamele luminoase cu"Saormarie" in tot Bucurestiul.
Ce parere ai?
Trasul cu urechea,la care vad ca va pricepeti de minune, v-a oferit iarasi prilejul de a va arata un inversunat adversar al unei culturi pe care n-o intelegeti, dar( poate de asta!) vreti s-o distrugeti :mrgreen:
RăspundețiȘtergereIn fond nu stiu ce va deranjeaza atat traditia si obiceiurile altora si mai ales cum inteleg ei sa si le pastreze in tara lor...
Cum care tara ?! A lor, ca ei chiar au una, cu un trecut incarcat de glorie si nu de crime recente ca al altora :mrgreen:
Asa ca uitati-va bine in jur, vedeti daca va mai lipseste ceva in afara de preputz si lasati-i si pe altii sa-si traiasca viata asa cum le-o cere religia ( aici cred ca nu puteti sa va bagati,pentru ca ar fi culmea obrazniciei, nu ?!
Ceva imi spune insa ca ati facut-o si o s-o mai faceti ;)
Şaormărie e OK. Se supune regulii de derivare cu sufixul -rie.
RăspundețiȘtergere@Dielda Dana -Dinu-m-am referit la iranianul emigrant,patron de cafenea din Londra
RăspundețiȘtergere@ Marius
Imi pare bine, pentru ca mie mi-a placut povestea aparitiei unui neologism,vazuta cu ochii mei
ca de obicei, astia scapati de "dupa" blogurile peneliste("dupa blocuri suntem noi, straturile de ceapa si usturoi"), se cred artisti, adica "simt enorm si vad monstruos".
RăspundețiȘtergereE vorba de prostie crasa si rea vointa.
TRU spune clar de "cultura persana", iar analiza sa este impotriva panislamismului coroziv, sustinut de un stangism imbecili si imbecilizant. Ce intelege un Humor din asta? Rezultatul e un umor involuntar...
apropo, "Persepolis" este un film de animatie execelent, pt Iranul de azi, eventual Persia de ieri...
Cetateanul cu humor indoielnic se face ca nu observa ca in Iran nu traditia si religia impun aberatiile de zi de zi, ci o clica dictatoriala.
RăspundețiȘtergereParca Ceasca zicea si el de neamestec in trebile interne.
O mostra de ''traditii'' :
http://www.simplytaty.com/broadenpages/taliban.htm
Iar tovarăşul ayatolah Khomeyni unde a stat în exil până la revoluţia islamică? La Paris, evident! Şi ce partid i-a dat ajutorul neprecupeţit spre a lua puterea? Comunist, evident!
RăspundețiȘtergereIn RDG se imprimau mii de casete cu discursuri ale lui Khomeini si se distribuiau prin cutiile postale din Iran...
RăspundețiȘtergereRiddik
RăspundețiȘtergereM-am uitat la adresa data de tine la 17,34.
Cutremurator !
La RFI-Paris -comentariile sunt ca ceea ce se intampla acum in Iran va determina viitorul omenirii
DesVes, am o idee. Toţi cei care aveţi rude în străinătate, daţi-le de ştire următoarele:
RăspundețiȘtergere1) Să scrie la Autoritatea Electorală Centrală că ei aşteaptă plicurile pentru votul prin corespondenţă la viitoarele alegeri prezidenţiale. În caz contrar, se vor duce ei la secţia de votare şi vor trimite factura de decontare a cheltuielilor de deplasare, întrucît dreptul de vot este un drept fundamental, ce nu poate fi îngrădit. Distanţa, pînă la proxima urnă reprezentînd o îngrădire majoră. Formularul, aici: http://www.roaep.ro/ro/section.php?id=7
2) Să scrie la secretariatul Guvernului acelaşi lucru, şi să specifice în plus că aşteaptă de la guvern alocarea banilor pentru decontarea cheltuielilor de deplasare. În caz contrar, vor da în judecată Guvernul.
Fiecare mail va fi trimis în nume propriu.
Executaaarea!
Domnule deputat european Ungureanu,
RăspundețiȘtergereCa o primă acţiune de sprijin pentru cetăţenii români, vă rog, cînd ajungeţi la Bruxelles, căutaţi în biblioteca de legi naţionale, procedurile de vot prin corespondenţă în cîteva ţări comunitare. Ştiu că veţi fi supraocupat, dar vă rog, faceţi un efort să trimiteţi la Guvern întregul material documentar, deoarece am motive temeinice să cred că mămăligoşii noştri secretari de stat sunt prea îngrămădiţi să scoată ceva coerent în lipsa unui minim "plagiat".
Vă mulţumesc.
Marius,
RăspundețiȘtergereCand le spun rudelor si prietenilor mei sa voteze ,rad mirati si spun:
"De asta ne-ai sunat?"
Surorile mele rad de mine si-mi spun:
"N-ai mai terminat draga cu revolutia aia odata?!"
Asa ca nu ne putem baza prea mult pe solidaritate
Încearcă. Nu pierzi nimic. Dacă fac ce zici tu, nici ei nu pierd nimic, dimpotrivă, cîştigă mulţumirea că au făcut ceva.
RăspundețiȘtergereUite, îţi dau şi formula de calcul pentru decontare:
C=(D-20)x0,25
În care: C - costul, D - distanţa măsurată pe GoogleEarth, 20 distanţa zero (dus întors pînă la urnă, într-un oraş de peste 1 milion de locuitori), iar 0,25 costul unitar al deplasării în euro/Km. În cazul meu, C=(1800-20)x0,25=445euro.
Marius,
RăspundețiȘtergereAsa voi face,fii linistit !
Rudele alea care nu voteaza au un motiv. V-ati gandit care este ? Sa va vad... :D :D
RăspundețiȘtergereBuna seara ,domnule Ungureanu.
RăspundețiȘtergereTraditia este respectata dar si valorile si personalitatile dar numai pe ale altora le respectam si le omagiem sau comemoram .
De exemplu ,decesul lui Michael Jackson a fost mult mediatizat pe la noi ;aseara pe una din antene s-a improvizat o emisiune cu diferite "persoane importante"invitate sa comenteze ;in presa de azi au fost dedicate pagini intregi ;pe Europa FM ,azi ,toata dimineata a fost dedicata lui Michael Jackson .
Foarte bine ,nu asta este problema ,a fost un star pop de mare succes ,o personalitate controversata ,dar personalitate si era firesc sa i se acorde atentia corespunzatoare.
Problema apare atunci cand se intampla sa mai ramanem fara personalitati autohtone fata de care mass-media nu manifesta acelasi interes pentru a le aduce un ultim omagiu .As da un singur exemplu (din punctul meu de vedere) :Florian Pittis despre care s-a spus ceva ,in trecere,pe la stiri si numai TVR 1 a redifuzat un ultim interviu al acestuia cu Iuliana Ciugulea .
Nu este de mirare in cazul romanilor care nu mai au grija ,interes,respect si chiar protectie pentru cladiri vechi ,cu trecut ,stil ,arhitectura care nu numai ca sunt estetice dar atrag si retin atentia.Si cand nu exista interes pentru trecut ,cum ar putea exista interes de a pastra si de a evidentia valori ,personalitati care prezente azi ,maine vor deveni trecut.
Sfarsitul primei parti(?)
"Anonima Necunoscuta"
Delia, problema nu e dacă au, sau nu, motiv să voteze, ci dacă au, sau nu, motiv să ceară insistent ca opţiunea votului la distanţă să devină o soluţie de elecţie la îndemînă, şi-acum, şi peste 100 de ani. Io zic că au. Nu facem psihologie aici, ci punem la cale aplicarea unui principiu universal, ce vine să egalizeze un drept universal.
RăspundețiȘtergere@dielda dana DINU, iartă-mă, îţi pocii numele. Fără intenţie.
RăspundețiȘtergerePartea a doua .
RăspundețiȘtergereSe pare ca ziaristii de mare elita de la "Cotidianul" au considerat ca la valoarea lor este cazul "sa-si vanda farmecele "ceva mai scump ca pana acum .
Astfel am aflat ca ziarul "Cotidianul "s-a scumpit de la 1leu ,la 2lei.Despre scumpire am aflat azi dimineata cand am iesit sa cumpar ziarele iar vanzatoarea de la care mai cumpar (nu cumpar mereu din acelasi loc ziarele )a remarcat ca am schimbat unul din ziare si anume "Cotidianul" cu "Evenimentul zilei";asa mi-a spus ca a crescut putin pretul si am intrebat-o cum se mai vinde "Cotidianul":destul de prost,mi-a spus;i-am raspuns mai in gluma ,mai in serios ca ar putea sa creasca mai mult pretul ca sa nu se mai vanda de loc ziarul.
Am o dilema din care nu stiu cum sa ies (dar nici nu cred ca am sa incerc):unde sunt oare cititorii de elita ai ziarului "Cotidianul" ?
P.S.Blogul PD-L a devenit inaccesabil pentru mesaje private adresate unora dintre europarlamentarii de azi ,candidatii de ieri;sigur ,campania pentru alegeri s-a incheiat si nu mai era necesar(?)un contact ceva mai personal cu personalitatile mentionate acolo.
"Anonima Necunoscuta"
Dielda Dana
RăspundețiȘtergereMarius are perfecta dreptate.Raspunsul lui este cel corect-PRINCIPIUL conteaza.
Restul sunt amanunte
@Anonima Necunoscuta
RăspundețiȘtergereÎn cazul Michael Jackson este vorba de efectul culturii pop. În următoarele zile se va produce o mişcare asemănătoare cu cea de la moartea prinţesei Diana. La noi, aici, pur şi simplu nu am avut fenomene care să isterizeze adolescente (precum Beatles pe vremuri).
PRINCIPIUL trebuie sa functioneze. :D
RăspundețiȘtergereInsa si amanuntele sunt bune la ceva... Invatam din greseli, din ineptii... si uite asa ne facem ¨mari¨.
*Off topic:
Eu primesc informari de la primarie despre vot s.a.m.d..
V-as explica multe, dar uneori simt ca imi racesc gura de pomana. Poate postez poze pe blog si le las sa ¨vorbeasca¨ singure despre cat de ridicoli sunt romanii cand se pun pe cersit voturi. Chiar nu mai conteaza de la ce partid vin...
Altele sunt caile, dar incep sa cred ca pe neamul asta nu-l duce capul...
Daca v-a suparat comentariul meu, sa il stergeti, ca nu-i bai. Servus !
Dielda, cu tot respectul, dar în cazul ăsta, amănuntele de care vorbeşti tu (care-or fi alea?) nu se leagă de amănuntele noastre decît în sensul ne-acţiunii. E bină că ne atragi atenţia asupra unor amănunte. Totuşi, noi discutăm despre o altă însumare de amănunte, în sensul acţiunii.
RăspundețiȘtergereÎn rest, e lăudabil că primeşti informaţii de la primărie. Mie îmi vin acasă, în cutia poştală. Alfel, ce mai zici? Ce-ai mai gătit?
Da ,acum m-am prins care era targetul .
RăspundețiȘtergereIn Irlanda romii atacati de extremisti cer sa vina inapoi,in Romania.Intre timp un ministru irlandez acuza Romania de tratamente xenofobe fata de tigani .
De Italia nu mai vorbesc.
Este o tactica a extremei drepte:
“Hotul striga: hotii”
Cam asta era morala, nu-i asa?
Mai am multe de invatat !
Mersi ,Marius!
Are buze reci TRU! Nu-l mai place Basexu din cate am vazut .. si o aţâţă pe Pipidi!
RăspundețiȘtergeredomnule TRU..ar fi trebuit sa stiti ca dusmanul natural al omului este politicianul..Nu pot sa va urez WELCOME in club pentru ca demult ii lustruiti feroneria..Iar solda de euroiparlamentar merita toate sacrificiile ,nu-i asa..?Oare ce mai urmeaza.,.???
RăspundețiȘtergereMey...anonimule. Depinde ce om, ce politician... Si clubul lui TRU nu-i in niciun caz Clubul de la Bucuresti, iliescian. FYG.
RăspundețiȘtergereBey... Riddick,o depinde ptr tine ..Eu ma refeream de clubul in care a intrat adevaratul TRU ,nu la cel pe care zici ca-l are..In fine,tu le stii mai bine ,feromonii tai politici te tradeaza [gandeste-te la un emoticon ]
RăspundețiȘtergerefoarte buna analiza!
RăspundețiȘtergereBai Despino, nu scapi un blog pe care sa nu te faci de doua parale. Vad ca si pe la Preda te-au umplut de flegme.
RăspundețiȘtergereCa de naduseala oricum erai plina. Stii tu de ce.
Alt anonim
RăspundețiȘtergereCare DESPINA,cea cu urina ??Sa nu i se traaga de la silabiseala !
Tiii, numa' anonimi... d-aia, mogulii ! ;-)
RăspundețiȘtergereTii, da"numai prosti care se mira..ca ELBA la poarta noua..
RăspundețiȘtergereRiddik
RăspundețiȘtergere:):):)
Cred ca n-avem voie sa radem
Bunilor ,decat sa va antrenati in scheme absurde ,mai bine ganditi-va cum sa-l matrasim pe SAURON de la COTROCENI
RăspundețiȘtergereAh, freddye, numai basme stii...
RăspundețiȘtergereDespino, amarito, iar te hlizesti ca muta la banana?
RăspundețiȘtergereSal Riddick -
RăspundețiȘtergereMan ,nu crezi ca ar fi cazul sa iesi si tu la inaintare ..A ce drakku" miroase fundul lui Basescu de se infig unii in el ca "Tomahawk"..Zau ,chiar mi se face mila de ei..
@ ANONIM
RăspundețiȘtergereFrate ,am ras de nu s-a mai putut pe "ACUM"..Trageai din toate pozitiile si d-na din fata portii noi ,cu o expresie de mirare feciorelnica pe fata nadusea...si transpira..SUUUUPER..
@ RIDDICK
RăspundețiȘtergerePrietene ,sper c-ai inteles ca mesajul de la 15.31 a fost o gluma.Iar intrebarea mea era pur si simplu retorica..toti stim ce cauta DESVESTALA si tu prin zona" curpusculara" basesciana..Reteta a sigura ,a fost folosita si inca mai e de catre comentatorul sportiv TRU ,actualmente pseudoeuroiparlamentar.
@freddye: ''toti''... glumetzii, eheee...:)))
RăspundețiȘtergereAmarito! Da, Despino, cu tine vorbesc. Sa-i spui lui Stel(cu igrec) ca degustarea de Basescu nu-i un privilegiu: si pe Iliescu l-au pupat multe ca voi.
RăspundețiȘtergereIntotdeauna m-am mirat cine putea fi atat de natarau sa-l planga pe Lenin la mausoleu: se vede treaba ca de voi e lumea plina.
Mai tine cineva minte isteria si nevricalele feminine cand don"Pedro Roman[zis si calaretul fara gat] aparea pe la APACA..Toate-s vechi si noi sant toate..prostia omeneasca e aceeasi,transfrontaliera ca si sticla de votca de la mama ei.la fel a fost si cu ILI..
RăspundețiȘtergere@ Marius Delaepicentru:
RăspundețiȘtergere1) Si eu tot asa le primesc.
2) Nu gatesc de vreo 2 ani.
Salutari !
Domnule Ungureanu,
RăspundețiȘtergereSint foarte curios. Ce va face sa credeti ca PVV al lui Wilders este 'radica'? Ce anume din ce zice Geert Wilders vi se pare radical? Ce anume este radical din a fi singurul partid din Olanda si unul dintre putinele din occidentul european care este deschis si hotarit pro-Israel, pro-America, pro piata libera, pro libertate de exprimare?
P.S. si inca un lcuru, despre Wilders 'radicalul'. Ce parere aveti totusi despre faptul ca el traieste in ascunzatori si sub protectia 24/7 a politiei de vreo 5 ani de zile din cauza amenintarilor cu moartea? Credeti ca a renuntat la o viata normala doar pentru faima si succes? Sau poate credeti ca este un nebun deci nedemn de luat in seama, iar modul in care isi duce viata de atiti ani devine astfel irelevant pentru modul in care dumneavoastra il considerati a fi. Oricare ar fi motivul, gresiti!
RăspundețiȘtergere'You have nothing to fear,' Geert Wilders tells journalist of Dutch Moroccan descent
RăspundețiȘtergere