14 martie 2011

Ponta Deficitarul

Fiind mereu ocupați cu imitația maturității, infantilii n-au timp să se retragă. Infantilii perseverează iar Victor Ponta e, înainte de a deveni Primul Ministru propus de Crin Antonescu, un manual de infantilism aplicat.

Dl. Ponta atacă pe direcția Traian Băsescu - Victor Orban, așa cum a hotărît alianța instrumentată ideologic de Dr.Felx, vechi expert în relații externe. Dr. Felix fiind specializat în conturi bancare, a recomandat ca atacul să atingă probleme de buget-finanțe. De aici, poate, remarca lui Victor Ponta care vede o ”uriașă prostie” în introducerea unei prevederi constituționale care să interzică deficitele bugetare mai mari de 3%. Dl. Ponta e convins că Președintele Băsescu a făcut această sugestie, inspirat sau silit de Primul Ministru maghiar Viktor Orban. De ce crede asta dl.Ponta? Probabil, pentru că Viktor Orban are două defecte: e ungur și e de dreapta.

Infantil integtral, dl. Ponta n-a căutat să se informeze, măcar pentru a obosi un pic Google-ul. Ar fi aflat de acolo că valahul Băsescu e doar ultima din victimele grofului Orban. Alții, neîndoios mai mari și mai tari, au trebuit să-și plece grumazul, cu mult înaintea noastră. Toate cele 17 state membre ale zonei euro au semnat, încă din 1997, un Pact (de Creștere și Stabilitate) care prevede printre altele, menițnerea deficitelor sub 3%.

Ideea nu e, deci, nouă. Biciul lui Orban a plesnit și înaintea altora. Însă inocența politică a celui promis Prim Ministru românilor de Crin Antonescu are meritul de a fi scos adevărul la luimnă: statele zonei euro, în frunte cu Germania și Franța, au fost, după logica Infantilului, forțate de Orban să adopte prevederea blestemată. State ca Franța și Germania au făcut ”uriașa prostie” de a se obliga la deficite bugetare sub 3%. De menționat că blestemata prevedere poate împiedică tineri voioși ca Ponta sau maturi perverși ca tătîne-său Tăriceanu să spargă pușculița și s-o împrăștie în vînt.

Programul de guvernare al viitorului Prim Ministru Ponta Deficitarul e, acum, clar: datorii, datorii, datorii.

Victor Ponta va fi sau nu Prim Ministru. În funcție de asta, bugetul României va fi sau nu va fi.

9 comentarii:

  1. 100% adevarat
    http://lh4.ggpht.com/__mzkTJddF2c/TQHvfDbCN0I/AAAAAAAAAPE/WSN2_wV2UQs/s912/pontanel.jpg

    RăspundețiȘtergere
  2. Victor Ponta e un idiot alegru. Cine dracu' l-a pus in fata bucatelor ?

    RăspundețiȘtergere
  3. domnule TRu, ati ajuns din punct de vedere moral vai de pula dumneavoastra odata cu citerea din basescu, dar probabil aveti visul lui zoso, pentru ca in scris ati auns ca el

    RăspundețiȘtergere
  4. Fara legatura cu problema Orban Ponta, tre sa va spun ca omiteti ceva. Franta si Germania s'au angajat la deficite bugetare sub 3%, dar nu prin prevedere constitutionala. Ar fi si absurd pt ca, de ex, in anii de criza marea majoritate a tarilor NU AU RESPECTAT ACEASTA PREVEDERE...cuac sunteti la fel de ieftin ca propagandist

    RăspundețiȘtergere
  5. Prevederea constitutionala este necesara a evita derapajele bolnavicioase ale infantililor ponta si antonescu.

    In lumea buna nu este necesar din mai multe puncte de vedere printre care cel mai important este maturitatea politica a cetatenilor.

    Deci aceasta masura este in folosul NATIUNII a fi protejata si in acelasi timp a intra in lumea buna.

    ROMANIA cu legile adoptate este pe drumul RENASTERI.

    RăspundețiȘtergere
  6. Programul de guvernare pentru VOTANTII USL are in principal de-a face cu : cantitatea de MUSTAR, numarul sticlelor de pe mese, numarul de gratare, plasele cu malai, ulei, zahar si bombonele pentru aia mici si numarul decibelilor ce rasuna pe campiile "manoase" cu cele peste 50 de posturi radio cu manele...Pe de alta parte,sunt EXTRAORDINAR de MEDIOCRE emisiunile Rodicai Culcer cu Mihail Neamtu si Andrei Cornea pe tvr 1...Doamna Culcer nu sesiseaza ca discutiile filozofice si teoretice terne NU POT face iubitorii latrinelor tv antena 3 si irealitatea sa schimbe canalul...

    RăspundețiȘtergere
  7. Ponta va fi sau nu va fi Prim Ministru. Pe cale de consecinta, sinecurile grasoase ale `telectualilor lui Bashinescu vor fi sau nu vor mai fi deloc! Presupun ca de fapt de asta te foote grija pe tine mai poponarule! Hahahahaha!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Au inceput sa-si deschida USL-asii gurile pe aici. Pute a guri de canal..

    RăspundețiȘtergere
  9. Evident ca Ponta Pilat fute buha : introducerea prevederii constitutionale ce interzice deficitele bugetare mai mari de 3 % e inteleapta si binevenita. Tenia politica, eclozata in maruntaiele Matusii Tamara, nu mai poate realiza ca datoriile istorice ale bugetelor suverane dau singura definitie adecvata etatismului global : i-res-pon-sa-bi-li-ta-tea ; sau .. prezumtia de iresponsabilitate a guvernantilor in genere (totuna).
    Cumulate si pasate de la o guvernare la alta, datoriile istorice ale statelor, landurilor, regiunilor si oraselor tradeaza variatele ipostaze ale "statului ca antreprenor principal" ; o fundatura costisitoare ce amaneteaza viitorul generatiilor de maine.
    Fara o prevedere constitutionala care sa circumscrie strict vulnerabilitatea guvernarilor etatiste, la cap de linie nu ne mai poate astepta decat prabusirea globala ; sau ..socialismul global ( totuna ). Cazul Greciei ar trebui sa ne fie avertisment. Socialismul, atat in variantele sale hard ( de dinainte de '89) cat si in cele soft (asistentiale), se plateste pana la urma. Mai devreme sau mai tarziu, de catre noi sau de catre copii nostri.

    Pana atunci, maimutoiul Ponta petrece aruncand cu banane in capul arendasilor ; ca si Mowgli cu neamul Bandar-Log.. Doar, par a fi destule..

    RăspundețiȘtergere