11 martie 2009

Cîteva lămuriri

Încă un blog? Nu. Voi încerca să acopăr în acest spaţiu o nevoie de cunoaştere prost sau prea puţin slujită de industria mult prea personală a blogurilor. Aşadar, nu veţi găsi, aici: „ Am băut o bere cu Micky. N-a fost rău. Mi s-a părut că am văzut-o, la masa vecină pe Mihaela Răduescu. Cool, nu?”. Moda blogurilor a sosit în România şi a găsit la această adresă aceaşi enormă cantitate umană de plictis. Sigur, blogging-ul aluvionar al celor ce n-au nimic de spus salvează în mare parte curăţenia gardurilor. Cu cîteva excepţii, pe care l-am notat, de curînd, în juriul Roblogfest, enorma majoritate a blogo-sferei e pierdere de timp şi cîştig de narcisism. Pentru a pune capăt acestei introduceri; veţi găsi aici opiniile şi analizele subsemnatului. Mult mai important, veţi găsi, tot aici, trimiteri la opinii şi analize de cea mai bună calitate, recoltate de subsemantul din zonele de expresie şi gîndire teoretică la care are acces. Am fost dat afară de la Cotidianul şi constat că mai am lucruri de spus. Şi cu asta, la treabă...

17 comentarii:

  1. Salut TRU si spor la scris! Era nevoie de un blog al tau.

    RăspundețiȘtergere
  2. bine te-am regasit TRU!
    mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nimic de zis. Sunt de acord cu ceea ce înseamnă boguri şi conţinutul lor în general, şi nu este vorba doar de cele din spaţiul RO, dar pot să spun, informat din citirea multor posturi de pe blogurile din alte spaţii, chiar cu ceva vechime în domeniu, că situaţia nu e diferită.
    Chiar dacă acest spaţiu al blogului poartă amprentele de care amintiţi în postul dumneavoastră, vă asigur că puţeţi găsi mai mult lucruri care să merite a fi citite şi comunicate decât în paginile majorităţii ziarelor şi revistelor care plătesc pentru inepţiile pe care le publică, pentru că oamenii au nume mari... şi publicarea unei prostii semnate de astfel de nume... aduce... deci costă...
    Cât priveşte blogosfera, oferă chiar informaţii mult mai multe decât presa cu care suntem obişnuiţi, dar şi aici e nevoie de aceeaşi bine orientată şi educată căutare.
    În acest sens eu nu fac decât să salut volumul mare de informaţii, asta pentru că pot alege, iar vârfurile se triază, natural, din marile mulţimi. Aşa şi cu blogurile care merită...
    Şi dacă tot vorbim de cele care merită, tocami ajunsesem pe blogul dumneavoastră...Şi uite că am stat ceva pe aici...

    RăspundețiȘtergere
  4. Este doar inceputul consolidarii blogosferei serioase.
    Felicitari!Nu se putea ceva mai bun!
    Cred ca abia acum incepe adevaratul razboi in presa
    Inteleg ca astazi 12-3-09 este ziua "Boicotului Cotidianul"-nimeni nu-l acceseaza online.
    Sa fim solidari!

    RăspundețiȘtergere
  5. ma bucur ca ai ales sa intri in politica...sper sa devii mult mai acid la adresa opozantilor

    RăspundețiȘtergere
  6. Hai, nea TRU, nu te mai autovictimiza si apuca-te de scris. Cei de la Cotidianul au procedat corect iar dumneata ramane sa faci ca si Mutu: sa le raspunzi "in teren". Iar in teren cred ca mai esti de UCL!

    RăspundețiȘtergere
  7. Pe blog vei fi mult in umbra.
    Nu inteleg de ce ti-ai legat o piatra de git; sa te traga la fund? Piatra se numeste partid oricare este el. Acesta te fringe si nu vei mai scrie ce este drept.

    RăspundețiȘtergere
  8. Dle TRU, bine-ati venit pe propriul blog!:D:D Eu atata vreau sa va spun: imi pare rau ca nu mai scrieti la Cotidianul; si nu pentru ca astfel ati fi mai putin ziarist, ci pentru ca de luni nu il mai pot citi. Multe "soparle" am gasit in el de 4 ani, de cand il citesc aproape exclusiv, si le-am trecut cu vederea, dar "ejectarea" dvs n-o pot trece cu vederea. Sper sa va pot citi articolele in continuare in I&D, si aici! La mai multe!
    LB

    RăspundețiȘtergere
  9. TRU acuma ca vad ca le stii pe toate cele din politica portocalie ,pe cand inveti si adevarata politica ?
    E drept ca-i mai grea ,dar practicata onest , iti ofera si alte satisfactii decat cele materiale , dupa care vad ca umblii in limba...

    RăspundețiȘtergere
  10. Domnule Ungureanu, bine v-am regăsit! Mă bucur că aţi ales mediul potrivit pentru gestaţia şi moşirea ideilor. În general, sunt plăcut surprins să constat ofensiva intelectualilor, fenomenul aşteptat de mine încă de acum 10 ani. Rezultatele vor apărea mai devreme sau mai tîrziu. Aveţi încredere!

    Pînă una, alta, "comisia de împăciuire", formată dintr-un membru, constituită pe blogul IT Morar, i-a găsit un set de recomandări domnului Mihail Neamţu, în urma gestului său de solidaritate cu dumneavoastră. Cred că sorgintea BOB-istă de "luare la sentiment" merită decodificată într-un viitor articol. De ce aici, iar nu acolo? Pentru că, acolo, replica mea a a fost aruncată la gunoi, drept care, am făcut un backup aici.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nici nu ma asteptam sa luati alta decizie, domnule Ungureanu. :-) Nu mor caii cand vor cainii! Oricum, sper ca v-ati dat seama ce-i cu "prietenii" de la Cotidianul. In afara de domnul Mihail Neamtu, nu a existat un singur om cu coloana vertebrala. Pana si Ioan T. Morar a tinut partea buscilor.

    RăspundețiȘtergere
  12. Am găsit abia acum link-ul! Bine aţi revenit printre noi domnule TRU!

    RăspundețiȘtergere
  13. Fiti sigur ca majoritatea oamenilor se vor indrepta acolo unde e har, valoare si onestitate! Adica si catre dumneavoastra.
    Va felicit pentru activitatea editorialistica de exceptie!

    P.S. DOresc sa va mai asigur de ceva. Contati inca pe prieteni! Ei inca exista si ii aveti. Si asta e foarte important. Felicitari domnului Neamtu pentru gestul sau de suprema solidaritate dar si domnului Patrasconiu (inca la Cotidianul) pentru pozitia sa corecta in ceea ce va priveste!

    Sfat: faceti in asa fel incat politica PDL sa fie una corecta, consecventa si cu adevarat de dreapta! Nucleul de intelectuali care s-a construit in PDL ar putea schimba mult in bine fata compromisa a politicii care s-a facut si inca se mai face in Romania. Demersul dumneavoastra e laudabil. Implicarea inseamna a incerca sa faci ceva. Va doresc sa aveti succes si in cariera politica, asa cum ati avut si in cea jurnalistica, de analiza si comentariu.

    RăspundețiȘtergere
  14. salut iniţiativa. va fi interesant cât vă va afecta veniturile din cărţi pe viitor, dacă vă publicaţi analizele aici, "moka". sau aici puneţi doar "teasere"? ;).
    succes oricum. aveţi un loc în feed.

    RăspundețiȘtergere