07 iulie 2010

Ce n-o să aflaţi despre cianuri




Sînt curios: cîte din trusturile media şi harnicele ONG-uri apărătoare ale firului de iarbă, gîzei şi muşeţelului ca generator de locuri de muncă vor face public punctul de vedere al Comisiei Europene în materie de minerit cu cianuri?

Punctul de vedere al Comisiei e, practic, o constatare elementară: mineritul cu cianuri e strict reglementat şi, în lispa unei alternative superioare sub raport ecologic, rămîne singura variantă operaţională în materie de minerit aurifer. Simplu.
Pe toată durata pseudo-dezbaterii Roşia Montana, argumentul citat acum de Comisie era la fel de valid şi vizibil. Problema, tipică pentru campania instrumentată de industria eco-facerii de bine, e, însă, mereu aceaşi: bunul simţ raţional nu e tolerat, în vreme ce dogma eco-corectă e promovată pe post de adevăr unic.

Acest tip de gîndire infantil n-ar fi mai mult decît atît, dacă n-ar avea aliaţi într-o formidabilă presiune mediatică şi în tehnica şantajului moral care transformă orice act de dezvoltare industrială în antecameră a apocalipsului.

Ecologismul corporatist e o realitate încă mai toxică decît preupusa cabală industrială a capitaliştilor cu trabuc în colţul gurii şi cecuri la discreţie. Excesele industriale pot sau nu conduce la poluarea mediului şi produc, mai întotdeuna, locuri de muncă. Cultul ecologic produce cu siguranţă o poluare morală ireversibilă şi garanteată, întotdeuna, locuri de muncă pentru directori de conştiinţă autoproclamaţi. Aici e diferenţa între dezvoltare şi natursimul paranoic al egourilor în căutare de însemnătate.

25 de comentarii:

  1. Excelent !
    Am dat link catre articolul dvs si catre punctul de vedere al CE pe blogul celor care "apara musetelul"
    http://www.asociatia21decembrie.ro/2010/07/lupta-pentru-rosia-montana/

    Deocamdata comentariile mele sunt la moderare.
    Sunt curioasa daca le vor posta

    RăspundețiȘtergere
  2. Au publicat comentariile, dar au schimbat si tema ,imediat ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Dom' TRU, aici ai cam dat-o-n bara...

    Faptul ca eurocratii au legalizat cianurile, nu-nseamna ca ecologistii n-au dreptate ! Chiar daca abuzeaza de dreptatea asta, chiar daca o folosesc ca pretext...

    RăspundețiȘtergere
  4. Gata, m-am hotărât - nu mai iau migdale la pungă, arunc şi sâmburii de caisă, că doar conţin cianuri, eheee... ;-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai uitat samburii de mere ..... :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Voi astia, ultimii doi, sunteti chiar cei mai jalnici: pentru ca ati luat cu ceva timp in urma o hotarare, nu va deziceti de ea chiar de s-ar rupe lumea in doua. Continuati sa lingeti la cururile astea portocalii pentru c-ati facut-o de la inceput si nu puteti retracta azi sau nu puteti admite c-ati gresit.
    Voi sunteti buni de executanti, dar nicidecum de lideri. N-as lasa niciun butic pe mana voastra.

    RăspundețiȘtergere
  7. Confirm: nu lasati nici un "butic" pe mana mea.
    Eu sunt "specialista in cianuri" :)

    RăspundețiȘtergere
  8. http://alexaionescu.wordpress.com/2010/07/08/mister-tru%E2%80%A6let%E2%80%99s-talk-about-truth/

    RăspundețiȘtergere
  9. Ingineria chimica este meseria grea.
    N-o pricepe oricine

    RăspundețiȘtergere
  10. Alexa,

    Argumentele concrete le gasesti in studiile de specialitate
    Ingineria chimica este meserie grea care nu se face pe bloguri sau pe la manifestari ecologiste platite de Soros

    Invatatura e treba grea. N-o face oricine

    RăspundețiȘtergere
  11. Zau Despina ? Ia uite aici cum unii renunta la cianuri, daca politica tarii unde extrag zice NU !
    Sper ca nu trebuie sa va traduc :

    http://www.seenews.com/news/latestnews/dundeepreciousmetalsproposesnewprojectforbulgarianmine-134509/

    RăspundețiȘtergere
  12. Du-te la scoala, invata chimie, inginerie vreo 17 ani.Da-ti doctorate in inginerie chimica ,recunoscute international
    Numai atunci mai ai vreo sansa sa intri in dezbateri despre stiinta si tehnologie.
    De gargara stiintifica facuta pe bloguri suntem satui.I-am ascutat pe toti neavenitii pe timpul lui Ceusescu.
    Acum isi dau aere de doctori honoris causa in chimie cei platiti de Soros .

    RăspundețiȘtergere
  13. Oare ? Infatuarea si dispretul sunt argumentele tale ? Si vrei dialog Despina ? Daca ai doctorate in inginerie chimica, de ce nu destupi mintea romanului gargaragiu ? In afara de placa cu Soros nu produci nimic concret. Ma indoiesc ca imprecatiile sunt argumente intr-o discutie. Din pacate faci exact ca pe vremea lui Ceausescu...esti la fel de savanta ca si Elena impuscata, daca numai asta repeti.

    RăspundețiȘtergere
  14. Toata reglementarea stricta a Comisiei Europene nu face doi bani in fata unui dig prost proiectat + inundatii. S-a vazut in 2000.

    Iar link-ul de mai sus v-a cam dat peste cap, stimata doamna Despina. Nu-ti trebuie diploma de inginer chimist ca sa pricepi articolul:

    "Canadian company Dundee Precious Metals gave up a controversial cyanide-based technology for extraction of gold concentrate from a Bulgarian mine and replaced it with an environment-friendly method in response to environmental concerns"

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu te baga unde nu te pricepi .
    Exista specialisti la Euromines care au facut rapoarte tehnice.

    Stiinta strict specializata nu se face pe bloguri.

    RăspundețiȘtergere
  16. Va las sa faceti comunicati stiintifice intre voi, "specialistii" lui Soros

    RăspundețiȘtergere
  17. Pai noi si Academia Romana, deh ! Savantele de renume mondial ca tine nu considera necesar sa explice ceva...dar nici nu se gandesc ca la alegeri si cei dispretuiti voteaza. Si cum comunicarea este din ce in ce mai putin prezenta, tare imi e ca aroganta o sa ingroape un partid cu potential, din cauza unor neaveniti, care, cu un dispret suveran arunca anateme din turnul lor de fildes asupra celor care nu intra in rand. Ca sa vezi cate fatete are comunismul mutant al anului 2010 ! Pfuiii...

    RăspundețiȘtergere
  18. Ce comunicari stiintifice vezi aici, Despina? Ce dezbateri despre stiinta si tehnologie? Ai fumat ceva, draga? Nimeni n-a zis nimic de chimie aici, pe blogul asta, in afara de tine. Din punctul meu de vedere e o problema de evaluare si acceptare a riscului, de organizare, si de ce vor oamenii sa se intample cu tara lor. Nu de inginerie chimica, ca aici tehnologiile sunt deja standardizate, cred.

    Si apropo, ce treaba are doctoratul in inginerie chimica cu probabilitatea unui accident ca in 2000? Ca eu, in prostia mea, nu vad legatura.

    RăspundețiȘtergere
  19. Voi inca va mai uitati in gura proastei asteia? Auzi, Despino? Hinjinero, manca-ti-as, ia zi matale ce meserie practici acum si cum e cu holandejii tai?

    RăspundețiȘtergere
  20. Draga Anonim, sa ma ierti ca-ti spun asa verde in fata, dar limbajul grosolan si injuraturile online tradeaza o inteligenta sub medie, puternic talibanizata. De aia, sa stii, nu-mi face nici o placere ca suntem de aceeasi parere; pentru ca talibanii n-au pareri, ei au doar dogme fixe.

    RăspundețiȘtergere
  21. Puteti vedea singuri ce ne asteapta daca se va da verde exploatarii de la Rosia.Se intampla si in alte parti si culmea,sunt implicate tot companii canadiene(apropo,pt cei care nu stiu 60% din companiile miniere de pe planeta au sediul in Canada).
    http://therealnews.com/t2/index.php?option=com_content&task=view&id=31&Itemid=74&jumival=4732.
    Pana una alta v-as spune sa va vedeti de semidesertul numit Bucuresti,faceti-va curat in fata blocului,mai plantati un pom si strangeti-va gunoaiele care se vad din satelit.Lasati Rosia localnicilor.Nu va cere nimeni nici ajutor nici pareri.Cu ce tupeu negociati voi ceea ce nu e al vostru?Negociati-va masinile in rate(vai de voi),locuintele ce stau sa cada pe voi(amaratilor) si lasati bataturile oamenilor in pace.
    Va plang copiii de foame si pe voi va doare de ce se intampla cu proprietatea altora.

    RăspundețiȘtergere
  22. S-a ajuns prea departe cu toata povestea asta.Ce-l priveste pt Ungureanu ce se intampla la mii de km de el?Nu mai poate el de grija bunastarii noastre.De asemenea draga Despina poate ne dai un exemplu despre cum o investitie in Romania s-a reflectat in nivelul nostru de trai.
    Pricepeti odata pt totdeauna.NU E NIMIC DE NEGOCIAT AICI.NICI MACAR NU AR TREBUI SA FIE O DISCUTIE PE TEMA ASTA.Cat despre canadieni...Sa vina.Ii asteptam.Le pregatim un crash course despre cum se pleaca din Ardeal cu suturi in dos si cu banii luati.

    RăspundețiȘtergere
  23. Kinnule, daca cele online te incurca, considera ca te-am injurat in fata! Mi-e scarba de ceea ce englezii numesc "bloody sanctimonious" sau ceea ce cultura populara numeste "mironosita".
    Si, intr-adevar, mi-e scarba si mie ca suntem de aceeasi parte a baricadei. Pentru ca izurile si nazurile voastre de don'soare a facut posibila accederea la putere a leprelor astora! V-au imbrobodit; dupa care s-au sters la cur cu voi!

    RăspundețiȘtergere
  24. "Acest tip de gîndire infantil n-ar fi mai mult decît atît, dacă n-ar avea aliaţi într-o formidabilă presiune mediatică şi în tehnica şantajului moral care transformă orice act de dezvoltare industrială în antecameră a apocalipsului"

    Singura presiune mediatica din Romania este cea a companie care a cumparat publicitate pe toate televiziunile.
    Daca este vreo conspiratie, aceea este a Gold Corporation.

    RăspundețiȘtergere