24 iunie 2009

Ce se mai întîmplă în prezent la Bruxelles




Prima zi de lucru la Bruxelles şi prima lecţie: Parlamentul României lucrează într-o zonă auto-generată, în care procedura răstălmăcită şi, mai ales, nervul conspirativ al parlamentarilor produc o parodie cumplită. Binele public şi interesul colectiv nu au nici o şansă în aceast cazionu trucat cu o impertinenţă care se semeţeşte de sub masca solemnităţii. La Bruxelles, înveţi, după prima jumătate de oră, ceva despre sensul pozitiv al complexităţii procedurale. Faimosul sisitem de sisteme european e un monstru cancelarial blînd care toarce, util şi îndatorat, la picior. Precizia şi eficienţa la nivel macro au dictat complicaţia spectaculoasă a sistemului parlamentar european şi tocmai această obsesie permanentă a birocraţiei pozitive salvează sistemul. Fabrica de proceduri lucrează pentru a menţine ordinea într-un Babel multiplu, pîndit în permanenţă de pericolul redundanţei, incoerenţei şi al altor boli de supraalomerare. Impulsul principal al instiuţiei e raţionalizarea unei intersecţii multinaţionale de interese, atitudini, valori şi persoane.

Dacă Parlamentul României reuşeşte să pună în mişcare un convoi cantitativ-similar de proceduri, o face doar pentru a întoarce complexitatea împotriva eficienţei şi a judecăţilor simple. Aici e diferenţa fundamentală: parlamentarismul european, deşi extins pînă la limita maximă a sistemelor administrabile coerent, rămîne, în esenţă, un organism de reprezentare publică. Dimpotrivă, funcţia constitutivă a parlamentarismului românesc e promovarea şi securizarea monopolurilor de clan. Binele public şi interesul colectiv n-au fost niciodată treaba Parlamentului României, pentru că nici una din ele nu a partipat la construcţia acestei instiuţii clădite imitativ, după ce premizele unei societăţi libere şi compatibilă cu legea fuseseră zdrobite de reţelele consolidate în comunsim.

Cazul Năstase e, dealtfel, cel mai clar şi fidel compendiu de istorie parlamntară română contemporană. Pe scurt, Parlamentul funcţionează, în cazul şi la dispoziţia lui A. Năstase, ca prelungire politică a grupului de putere patronat de A.Năstase. Nimeni şi nimic nu poate debloca ambuscada procedurală urzită de parlamntari în sprijinul lui Năstase, pentru că un Parlament e, desigur, suveran iar un Parlament care oficializează puterea unui grup face acel grup imbatabil. În fond, Parlamentul Româneiei lucrează de cîţiva ani buni în contul lui A. Năstase şi al sistemului de dominaţie economică, adminstrativă şi juridică pe care Năstase l-a ocrotit ca Prim Ministru şi îl ilustrează acum. Pe parcurs, acţiunea parlamentară pentru protejarea reţelei de putere şi bogăţie extrase din stat, a sacrificat: şansa unei justiţii decente şi egale, credibilitatea legală a Wstatului şi stabilitatea Constituţeiei( căci suspendarea Preşedintelui Băsescu a aruncat valoarea de adevăr a legii în imaginar). Năstase e totemul sistemului iar sistemul nu îşi abandonează valorile şi tradiţia. Parlamentul Româneiei a decis prin abuz că poate intercepta o anchetă judiciară, a interceptat-o şi o blochează în regim permanent. Năstase contează pe o majoritate solidă. Interesul public şi justiţia contează pe pamflete gazetăreşti şi indiganre publică, adică pe două discursuri care obosesc repede şi tac tactic, pentru că au un preţ şi se cumpără uşor.
Dar Ridzi?- va replica, desigur, un amator de rigurozitate exemplară. În primul rînd, de ce ar condiţiona cazul Monicăi Ridzi, şi orice alt scandal la zi, încheierea interminabilei mascarade parlamentare din jurul lui Năstase? Apoi, cazul Monica Ridzi (fie că Ridzi e vinovată, fie că e nevinovată) are o virulenţă mediatică suspectă, în condiţiile în care marile rezerve de tenacitate şi punere în scenă ale presei nu se mai animă demult în faţa cazului Năstase. N-am auzit de spectacole de teatru stradal şi folk civic în faţa casei sau a caselor lui Năstase. Evident, reacţia publică nu poatre fi comandată sau dirijată şi îşi poate alege, după cum doreşte, ţintele. Tocmai aici e problema. Năstase e titularul absolut al formulei care face din statul român un apărător al corupţiei de stat iar această înaltă şi periculoasă învestitură e vizibilă de oriunde: de la Bruxelles, din datele anchetelor judiciare, din dreptul omului de rînd. Numai din punctul de vedere al presei, nu. Selecţia rămîne tehnica de bază a aşa zisei noastre instanţe publice de presă iar amnezia mediatică asupra cazului Năstase ne spune două lucruri: presa are un ghid sigur în propriul patronat (acei domni care deţin pe lîngă grupurile de presă şi interesele pe care trebuie să le apere grupurile de presă) iar mulţi dintre campionii deontologiei mobile şi selective sînt datori cu o declaraţie sau măcar cu o schiţă de declaraţie de avere. Asta pentru că, touşi, cine face judecăţi publice ar trebui să se expună public, pînă la capăt. În plus, ar fi interesant de stabilit corelaţia între patosul pro-pensionari, pro-bugetari, anti-corupţie al acestor oameni şi vilele din curtea caselor lor, maşinile din curtea vilelor din curtea caselor şi conturile din băncile foarte depărtate de curtea vilelor din curtea caslor lor. Am avea o suită nesfîrşită de suprize savuroase şi bogate în zerouri. Mă refer şi la sume şi la oameni. Cam atît după primul contact cu Parlamentul European.

45 de comentarii:

  1. Nene Traiene, sa iei Ciocolax. Am auzit ca ajuta la memorie. Cat stai pe "tron" iti aduci aminte de toate intamplarile trecute.
    "Cazul Monica Ridzi... are o virulenta mediatica suspecta". Ei bine, Ciocolaxul o sa-ti aduca aminte ca la Nastase la usa dormeau reporterii. Ca strada Zambaccian a devenit cea mai televizata strada anonima din Romania.
    Daca la Ridzi, la usa careia n-a pozat nimeni, ti se pare "virulent" iar despre Nastase nu-ti mai amintesti si daca nici Ciocolaxul nu ajuta, sa-ti angajezi si un consilier de memorie din banii de parlamentar.
    Pentru ca ai stringenta nevoie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vad ca pe lista celor care cer demisia ministrilor Iacob Ridzi si Udrea este si Alianta Civica, in fruntea careia este (?) d-l Christian Mititelu, mare admirator de Obama si concediator la bibisi.
    Nu prea am stiinta de recente luari de pozitie A.C. (Iran, Nastase, chestii de-astea...). Dupa ce a incurcat peisajul politic un deceniu, descurajand lumea sa intre in partide politice si sa activeze astfel, dupa esecul penibil al candidatului impus de ei, Milica, banda lui Soros, precum o banda Mobius, arata mereu aceeasi fata : a ipocriziei si a imposturii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa mai R.Dick. Si cand "banda lui Soros" il impingea de la spate pe Base cu toata "revolutia lui portocalie", ce fata arata? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Deci,,in prezentla Bruxelles" problema centrala e Adrian Nastse iar Ritzi e ,,suspect de mediatizata" ? Interesant ! merita sa fiti acolo si sa ne trimiteti infornatii la fel dfe interesante.

    RăspundețiȘtergere
  5. Like i give a shit, mai rDick. Era retoric, fara speranta sa-ti produca rezonanta in tiuga. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. La tine-i de baza rezonanta, hein ? ;-)

    RăspundețiȘtergere
  7. rDick, tine-i companie aleia cu conspectele si "procentele din litere". Doamne, proasta ca asta, mai rar.
    Sau fa-i galerie lui Theo. E pacat de intelectul ei ca sa nu o sustii.
    Sau incurajeaza-l pe AVP sa repete pentru a milioana oara "eu, autorul Apelului catre Europa, al samizdatului NU si al Poemului de Otel".
    Give me a fucking brake!

    RăspundețiȘtergere
  8. Pentru ca asta este natia si tratatia, n-asa?

    RăspundețiȘtergere
  9. Bine mai, ridicol mic. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Sau ar trebui sa-ti spun "r-Dick-ol mic"? :)

    RăspundețiȘtergere
  11. lasati asta, pierdeti din vedere esentialul ... nea Ungureanu nu a mai scos-o la inghetata pe Pipidi de e asa revoltata pe intregul clan portocaliu!?

    RăspundețiȘtergere
  12. Votul in Parlament si apartenenta acestuia la zestrea lui Adrian Nastase este consecinta votului romanilor-de la 30-11-08 influentati si manipulati de mass media.
    Presedintele a afirmat clar ca doreste ca presa sa se autoregleze pe piata libera.
    Ceea ce avem acum este autoreglare? Nici vorba.
    Nu exista competitie !Toata mass media merge doar intr-un singur sens .De denigrare a Presedintelui,a familiei sale ,a PDL,a ministrilor PDL .De ce ? Pentru ca Presedintele nu acorda favoruri nimanui.
    Chiar nu se gandeste nimeni din mass media ,dintre cei care lucreaza in domeniul culturii, la viitor ? Cine face cultura poporului roman?
    Cei care ar trebui sa se gandeasca ,sunt oare manageri ai propriei afaceri in mass media care n-au viziune si spun :lasa-i,ce sa mai transpiram muncind,“merge si asa”- alegem raul cel mai mic.
    Cine lasa lucrurile sa mearga in sensul acesta nu poate fi dacat complice.Dar va pierde .Si material si profesional.
    Va ajunge sa gandeasca liber prin subsoluri.

    In rest sunt de acord cu Riddik.

    RăspundețiȘtergere
  13. Domnule Ungureanu,

    personal nu mă gândeam să vă mai faceţi timp pentru spaţiul virtual.
    Mă bucur că m-am înşelat.
    Pentru că din nefericire celelalte canale de comunicare au luat-o razna complet şi nici un om normal nu poate urmări mai mult de 5-7 minute fără o pauză de câteva ceasuri. Nervii au şi ei un anume grad maxim de eslaticitate.

    1. Referitor la locşorul unde sunteţi. O rugăciune : pentru cei din ţară ar fi util, benefic...dar mai ales corect, ca site-urile EPP (www.eppgroup.eu.) să conţină traducerile (subtitrările) şi în limba română, îndeosebi la clipurile informative (epp-tv), pentru un acces similar cu al celorlalte naţiuni.
    Oricât ar părea de ciudat, sunt şi câţiva români atipici, rătăciţi printre scaieţi, care chiar ar fi interesaţi să ştie ce şi cum de pe acolo. Mai ales că în perspectivă, problemele de mare anvergură vor avea capetele sforicelelor la PE.

    2. Derbedeii agăţaţi ca pietroaiele de gâtul Parlamentului României fac tot ce e neomeneşte posibil să tragă în jos tot ce are iz de normalitate. Probabil că până când nu se "sparge", ce e colectat înlăuntru, materia aia continuă să atace organismul mamă. Şi cam doare pe ici-colo. Încă, după ani şi ani de zile, percepţia Parlamentului ca instituţie nu numai că nu s-a îmbunătăţit, ci dimpotrivă. Faptul că în ciuda unei coloraturi mai portocalii un pic, dominanta e tot mizerabilă, poate face ca imaginea de "Parlament al ruşinii" să se pietrifice în forma de lut a majorităţii antinaţionale actuale.
    Vestea bună e că speranţa moare ultima.
    Vestea proastă e că nu e nemuritoare.

    PS.
    Sper ca blogul ăsta să nu se umple de rahaţi ca groapa veche de la Coti, că văd că respectivii cam dau târcoale. După miros, cam ştiu cine e "anonimul", dar dacâ-i place aşa, cu fesu' tras până-n gât, ca balonul dinlăuntru să pară cap, să nu-i înţepăm plăcerea. Pocnească singur.

    Oricum n-ar fi deloc rău ca cineva să stea cu pliciul la îndemână, pentru orice eventualitate.

    RăspundețiȘtergere
  14. D-le Ungureanu,
    Avem aici ,in Romania, in tara mea si a dv. ,de infruntat si invins o caracatita ,al carui corp este cifra "322",iar tentaculele ei sunt mogulii din presa si tv.,baronii locali din PSD si PNL si un altul, luung si ramificat, prin lumea afacerilor petroliere.
    Aceasta lume a lor a devenit insuportabila ..Pe zi ce trece oameni de presa si soc.civila sunt atrasi ca un magnet in burdihanul lor nesatul.Au cumparat "la gramada "constiinte si lovesc fara scrupule in toti cei care se ghideaza dupa principii si nu le fac jocul.Cu cit se apropie alegerile prezidentiale cu atit devin mai agresivi si "murdari"..Televiziunile sunt invadate de insi mediocrii si vulgari...
    Ne-am refugiat pe bloguri ptru a nu-i mai auzi si vedea.Dar,iata ,navalesc si aici ,ca dihorii sa-si lase izul lor puturos..
    @Anonim ,esti unul dintre ei! ...Ai tupeul sa ridiculizezi oameni a caror integritate morala nu ai s-o atingi ,tu ,niciodata!.Simplu fapt ca te ascunzi sub un nick "anonim"este elocvent.Atunci cind vei avea curajul sa-ti arati fatza ,asa cum si-o arata AVP, cu demnitate si cu constiinta curata ,cu trecutul si prezentul , impovarat doar de griji si amaraciunea unui vis neimplinit ,atunci poti sa-ti permiti sa critici pe oricine ..dar cu argumente ,nu cu "mistouri" ..
    P.S.Va rog sa ma scuzati ,d-le Ungureanu, ptru patetismul meu ,dar ceea ce s-a intimplat zilele astea in parlam.mi-a produs o mare deznadejde si un imens pesimism.As vrea sa vina odata alegerile, sa le tragem o stampila "in bot", ca la referendumul de suspendare!..
    si...mult succes le PE !Vrem,doar ,sa ne relatati de cite ori e nevoie ,tot ceea ce se intimpla acolo,iar acolo, ce se intimpla aici.

    RăspundețiȘtergere
  15. Perotinus Minor24 iunie 2009 la 20:59

    Excelent scris ! Pacat ca-n ultima vreme ati facut-o mai rar.
    Nu voi putea, insa, intelege niciodata placerea de a citi pe cineva doar pentru ca apoi sa-l poti injura. Nu mi-am obosit ochii (cel mult odata, poate ) pentru un D. Novaceanu, D. Tinu, VC Tudor, I. Neacsu, D. Buscu, I. Cristoiu, C. Rogozanu etc., etc. pt. ca nu sunt mazochist. Insa gradina Domnului este mare.

    RăspundețiȘtergere
  16. Prefer un Parlament care introduce Religia în şcoli unui europarlament care scoate Religia din şcoli. Apropo! Sunteţi europarlamentar din partea unei euroformaţiuni politice care, până nu demult, se afirma drept creştin-democrată: Cum veţi apăra Creştinismul? Ori a devenit această formaţiune popular-postmodernă?

    RăspundețiȘtergere
  17. Domnule deputat european Ungureanu,

    Vă mulţumesc pentru întrerîndurile prin care îmi confirmaţi primirea textului trimis deunăzi.

    Vă urez să aveţi puterea de a face ceva bun pentru cetăţenii români şi europeni deopotrivă. Voinţa, ştiu că o aveţi.

    RăspundețiȘtergere
  18. Riddik
    Christian Mititelu este si mebru CNA.
    Si as mai adauga o "calitate" la lista ta,pe langa ipocrizie si impostura: lasitate

    RăspundețiȘtergere
  19. Marius,
    Dl Ungureanu tocmai a primit, prin vot si ceva putere.
    Dar avem rabdare- 5 ani.

    Ai citit interviul pe Hotnews cu Dl Liiceanu
    Ce parere ai?

    RăspundețiȘtergere
  20. Marius ,mai citeste si asta

    http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Politica/135003/Basescu-Romania-risca-sa-devina-un-popor-de-asistati-social.html

    RăspundețiȘtergere
  21. DesVes, mulţumesc. Le-am citit. Stai niţel, că sunt niţel ocupat. Tocmai am montat o bombă termonucleară. O să discutăm după ce va exploda. Pînă una, alta, în speranţa dezamorsării, MAE a făcut deja o conferinţă de presă, duminică 21 iunie, în care anunţă că se relaxează procedurile de la consulate. Nu a lăsat să i se vadă morcovul înfipt de mine, dar i se vor vedea frunzele cît de curînd. Ai răbdare, să-i crească. Deja, ministrul de externe îl udă conştiincios.

    RăspundețiȘtergere
  22. Ok
    Felicitari.
    Am rabdare.
    Mai si spun ceva din cand in cand.
    Nu este usor drumul de la vorba la fapta

    RăspundețiȘtergere
  23. DesVes, uite aici în ce constă morcovul:

    http://forum.liberalism.ro/viewtopic.php?p=38843#38843

    RăspundețiȘtergere
  24. Incearca sa mergi mai in josul paginii, sa vezi morcovul dintre fesele MAE.

    RăspundețiȘtergere
  25. Acum am putut citi.
    Este foarte bine ce-ai facut.De retinut adresa asta de net.
    Pacat ca trebuie sa ne chinuim atat pentru lucruri pe care altii le au deja garantate.
    Nu stiu daca ai citit ca acum 2 zile Guvernul si-a asumat raspunderea pentru cele 2 coduri juridice care armonizeaza legislatia romana cu cea europeana.S-ar putea deci sa existe si o reglementare noua,de tip european privind identificarea pentru exercitarea dreptului de vot.
    Eu stiu ca ,la banci ( chiar si in Romania)de ex se cer 3 dovezi de identificare ,printre care chiar si factura telefonica.
    Succes !

    RăspundețiȘtergere
  26. Da, DesVes, dar a avea un cont în bancă nu e un drept fundamental, ci un contract comercial.

    RăspundețiȘtergere
  27. Exact,
    Cu atat mai mult!!!!.
    O sa se rezolve problema actelor expirate si a identificarii.Sa vedem de cand intra in vigoare cele 2 coduri.

    Acum aici este o situatie sufocanta din cauza mass media : sunt agresivi,distorsioneaza si stalcesc realitatea ,sunt insuportabili.
    Vorba lui Viq "E cel mai inforător război psihologic şi intelectual împotriva oamenilor cinstiţi din ultimii 20 de ani.".
    E o jale !
    Ni se spune sa nu mai deschidem televizorul: Suntem ca pe vremea lui Ceausescu,chiar mai rau.
    Acum trebuie sa plec -am treaba.
    Iti urez o seara placuta ( la voi e seara !)

    RăspundețiȘtergere
  28. Hm ! vad ca anonimul a bagat"coada'ntre picioare"si a tulit-o..Mai stii ,o fi avut un "dram"de rusine ?!..

    RăspundețiȘtergere
  29. Domnule Ungureanu,

    personal nu mă gândeam să vă mai faceţi timp pentru spaţiul virtual.

    Ei, si tu mai Vicule :lol:
    Pai daca a intervenit asa o problema nationala/internationala ca aceea pe care-o ia la
    dezbatere europarlamentarul vostru, ce era sa faca si el ?
    In fond asa vede el lucrurile, si mai ales de acolo..., nici nu-i de mirare ca le cam da prin ceata.
    Oricum aceasta inversunare impotriva lui Nastase, te duce cu gandul la razbunarile dintre homosexuali...

    RăspundețiȘtergere
  30. Nu stiu daca sunteti la curent,
    La inceputul lunii iulie europarlamentarii vor fi validati la Bruxelles.
    Deci nimeni din noii alesi la 7-6-09 are inca drepturi depline de europarlamentar

    RăspundețiȘtergere
  31. Marius.
    Am uitat sa-ti spun ca vor fi doar 2 coduri juridice.
    unul civil: in care intra si codul comercial si altele
    si
    unul penal

    RăspundețiȘtergere
  32. Codurile ca codurile... Bune şi alea! Pe mine mă interesează codurile de procedură: CPC şi CPP. Dracul se ascunde în proceduri, iar procedurile nu ştiu cît s-au schimbat.

    RăspundețiȘtergere
  33. Domnule Traian Ungureanu,
    veţi lua atitudine în forul european asupra situaţiei din Iran? Cu această ocazie veţi atrage atenţia şi asupra situaţiilor identice petrecute la Chişinău?

    RăspundețiȘtergere
  34. desves :
    ,,Deci nimeni din noii alesi .a 7-09 are inca drepturi depline de europaralmentari " ???
    Sper ca nu o iei pe umele doamnei Theo :) .
    Corect :,,deci nici unul dintre noii alesi..nu are inca drepturi depline.''
    ,,unul civil, in care intra si codul comercial si altele" -incorect ! In codul civil nu intra nici codul comercial, nici ,,altele' este pur si simplu codul civil.

    RăspundețiȘtergere
  35. Cod civil-defineste relatii pe orizontala-intre indivizi, contracte, etc

    http://www.guv.ro/discursul-sustinut-de-primul-ministru-emil-boc-pe-tema-asumarii-raspunderii-guvernului-asupra-proiectului-de-lege-privind-codul-civil__l1a105729.html
    « Proiectul, în ansamblul său, urmăreşte ideea de a promova o concepţie monistă de reglementare a raporturilor de drept privat într-un singur cod - Codul Civil.
    Tocmai de aceea, proiectul a încorporat totalitatea reglementărilor privitoare la persoane, relaţii de familie, relaţii de vecinătate, înţelegeri între simpli particulari, contracte între profesioniştii mediului de afaceri, patrimoniu şi relaţii de schimb, circuitul bunurilor şi valori patrimoniale care supravieţuiesc celui care le-a creat.
    În plus, consecvenţa a obligat ca opera de codificare să aibă în vedere şi dispoziţiile de drept internaţional privat, ce fac actualmente obiectul unei legi distincte. »



    Cod penal-defineste relatii pe verticala intre individ si autoritati( stat,aut.locala) sau intre autoritati

    http://www.guv.ro/discursul-sustinut-de-primul-ministru-emil-boc-pe-tema-asumarii-raspunderii-guvernului-asupra-proiectului-de-lege-privind-codul-penal__l1a105728.html

    RăspundețiȘtergere
  36. Gigi Becali nu a primit aprobarea de a parasi tara pentru ca inca nu a fost validat la Bruxells ca europarlamentar.
    Acest lucru se va intampla in prima parte a lunii iulie

    RăspundețiȘtergere
  37. Despre Iran
    http://www.europarl.europa.eu/news/public/story_page/008-57348-187-07-28-901-20090619STO57314-2009-06-07-2009/default_ro.htm

    RăspundețiȘtergere
  38. Sa fiu succint: Basescu interzice presei accesul in spatiul sau intim - indiferent ce-o defini el prin asta. Asa ca Clinton, atunci cand o monicea pe Lewinsky, Berlusconi cand le nudea pe alea prin vilele lui, Nixon crispat cu banda adeziva pe usa Watergateului si multi alti natarai in spatii intime ar fi putut scapa de toate necazurile si belelele daca ar fi precizat sec, ca Base: "ma, ori o duci in grup cu ziaristii, ori ma opresc acum".
    Dar cred ca pe domnia ta, Ungurene, nu te-a vazut inghioldindu-l in spatiul lui cel intim, decat doar pentru a-i mai aseza o caramida la soclu.
    Si, pentru ca nu vei fi cu siguranta retinut pentru carisma discursului tau parlamentar (le zici alambicat din pix, dar cand deschizi gura adormi o sala), cu siguranta ca veleitatile te vor impinge sa-ti doresti sa fii retinut in memoria colectiva ca jurnalist. Intrebarea ramane totusi: ca un jurnalist "watergate" sau ca Rodica Becleanu a lui Base?

    RăspundețiȘtergere
  39. Si tuturor Stelylor (cu igrec), Despinelor cu cont de HaiFai si, in genere, clacasilor de la Thor - a se slabi. Si-a batut viata destul chestia aia de voi ca sa mi-o mai bat si eu.

    RăspundețiȘtergere
  40. d-le Ungureanu,
    vehementa disproportionata a presei sau a unei parti din opinia publica intr-un caz sau altul nu exclude ca acuzatiile in sine sa corespunda unei realitati. v-ati gandit ca probabil mai tare decat banii cheltuiti (poate perfect legal) au suparat replicile d-nei Ridzi - "noi suntem tineri, criticati-i pe cei batrani", "nu ma intereseaza cum s-au cheltuit banii" sau "putea sa fie si mai scump"? aceste declaratii submineaza prin ele insele reputatia PDL de sustinator al moralitatii in sfera politica.

    in al doilea rand, un ziarist/patron de presa, spre deosebire de un politician, nu are obligatia sa-si declare averea, pentru ca el nu a fost ales de cetateni intr-o functie publica si nu e platit din bani publici. doar daca ziaristul/patronul de presa este evazionist fiscal, daca incalca legea in alt fel sau daca a fost securist/turnator, atunci are de dat socoteala. ca nu se intampla niciodata sa dea socoteala (vezi Vantu sau Voiculescu), asta e altceva, si nu e comun doar infractorilor care au legatura cu lumea presei.
    ca sa nu mai spun ca multe din averile ziaristilor-vedeta sunt facute din afaceri private care nu numai ca n-au legatura cu trustul cu care au contract, dar uneori sunt facute pe spinarea si pe la spatele trustului. a se vedea Bogdan Chirieac, de pilda.

    ps: nu sunt "anonimul" de mai sus. dar atata vreme cat optiunea de a comenta ca anonim e permisa pe acest blog, nu vad de ce i s-ar cere cuiva sa-si fixeze un nick sau sa-si dea numele real (de parca nu s-ar putea injura sau trollui foarte bine si sub un nume oarecare!)

    RăspundețiȘtergere
  41. D-le Ungureanu,

    Nu aveti cumva nevoie de un specialist in Relatii Internationale (diploma de U.K. de la universitate de top), neafiliat politic, in staff-ul dvs. de europarlamentar?

    In caz ca sunteti interesat de oferta mea contactati-ma la nr. de tel. +33.646.617.347.

    Razvan

    RăspundețiȘtergere
  42. D-le TRU-liru-liru crocodilu" ,se putea sa nu reveniti la vesnicele d-voastra obsesii !!!Asta fiindca vorbeati de dependenta ,ca si fata cu mintea mai odihnita decat ta-su ,obsedata si ea de drogurile cu risc mic ...de a fi prinsa de POLICE. "TOTUL IN SCRIS"-hai ca mi-a placut..pai asa i se cerea omului cu mintea mai putin odihnita cand isi delationa colegii..Brava d-le,istoria se repeta dar cu alti actori..sau tinichigii -filozofi-gaozari ca d-ta..

    RăspundețiȘtergere
  43. Sant tare curios sa vad ce se intampla,cand se intalnesc ,la o cafa bruxa, ELBA ,TRU ,CVT,JIJI,adica tot ce a dat mai bun poporul roman pe supraplin[adicatelea cand l-o taiat..]Atatia neuroni pe varza patrata de Bruelles !!!

    RăspundețiȘtergere