24 ianuarie 2012

Guvernare prin anihilare





Și dacă Rovana Plumb are dreptate? Dacă românii sînt încătușați de o dictatură pe care nimeni n-a sesizat-o, înainte de a fi descoeprită de Partidul Mineriadelor? De indicii, nu e lipsă.




Săptămîna trecută am văzut eu însumi, nu departe de centrul Bucureștiului, un grup de oameni obosiți și izolați. Stăteau fără să scoată un cuvînt, între patru pereți. Picoteau uitați într-o cameră modestă, cu o căutătură în care se vedea cît de mult își doreau să poată pleca din acel loc, pentru a se alătură oamenilor din afară.


La intrare, deasupra ușii, o inscripție mohorîtă anunța cu litere reci: Gara de Nord - Sala de Așteptare. Inutil. Rovana Plumb și colegii anti-totalitari din USL, văd mai bine. Locul acela nu poate fi decît un lagăr de concentrare. Doar unul din lagărele sinistre care împînzesc România, de cînd cu dictatura.


Atîta vreme cît lucruile stau așa, adică atîta vreme cît realitatea e un detaliu neglijabil iar imaginea decretată de PSD e singura realitate televizată, Rovana Plumb are dreptate. USL are toate motivele să denunțe România dictaturii, adică România gărilor și a sălilor de așteptare.




Cetățenește, Rovana Plumb se apropie, astfel, de neînfricata Ana Ipătescu. Rezultatul sintetic sau comasarea - cum ar spune zbirii de la PDL - e Rovana Ipătescu. Firește, descoperirile grave și senzaționale ale USL nu pot rămîne ferecate în România. Grupul animat de R.Ipătescu în Parlamentul European e dator să informeze lumea liberă despre ororile regimului dictatorial Băsescu. Cu ce vor începe, așadar, socialiștii intervențiile lor în Palamentul European? Ar fi atîtea de spus.




Dictatura e numai una din realitățile românești necunoscute în Europa. Ar fi de spus, poate chiar din capul locului, că România e o insulă populată de dragoni cu elice și pete galbene pe spate sau că localnicii trăiesc din cultivarea arborelui de căpșuni pe care îl sculptează meșteșugit și îl exportă în insula vecină și prietenă Groenlanda.


La toate astea, Dl. Schulz, proaspătul Președinte socialist al Parlamentului European, va încuvința mîhnit și înțelept din cap. În neutralitatea lui celestă, dl. Schulz s-a îngrijorat de România încă din a doua zi de mandat. Semanlul a fost, așadar, bine preluat și dezvoltat. Cacialmaua socialistă are, acum, un loc rezervat la prezidiu.




Europarlamentarii PSD vor explica deasemenea că dictatura s-a abătut fără cruțare asupra României, în vreme ce suflul autoritar a ocolit Rusia și Ucraina. Asta în primul rînd, pentru că Partidul la putere în Ucraina e aliatul oficial al socialiștilor europeni, ceea e explică de ce anume fostul Prim Ministru Iulia Timoshenko s-a autoarestat și s-a pedepsit de una singură la temniță. Guvernul ucrainian, aliat cu socialiștii dnei R.Ipătescu, n-a făcut decît să îi pună la dispoziție gratiile și clădirea. Același radar anti-dictatură i-a determinat pe socialiștii europeni să primească în rîndurile familiei lor tolerante Partidul fostului lider tunisian Ben Ali și Partidul fostului lider egiptean Mubarak (amîndoi declarați, recent, în propriile lor țări, campioni ai libertății și premiați în consecință).





Bine îndrumați de colegii români din PSD, europarlamentarii socialiști vor invoca, desigur, demonstrațiile anti-regim care au loc în România. Nu e asta o dovadă că regimul Băsescu-PDL e vinovat de încălcarea normelor și Tratatelor Europene? Posibil. Dacă e așa, socialiștii europeni își vor urma propria logică pînă la capăt și vor cere sancționarea similară a celorlalte state în care populația recurge la demonstrații și greve care adună sute de mii de oameni, adică mai multe mii de Piețe ale Universității pe zi. Franța, Croația, Spania, Marea Britanie, Italia, Grecia, Portugalia au motive să se teamă. Socialiștii au prilejul de a anunța că au mai descoperit șapte dictaturi în Europa.





Ce e de făcut, în fața acestei tsunanimități dictatoriale? De bună seamă, rețeta aplicată de USL în România trebuie aplicată la nivel european. Cunoscută și sub denumirea de îmbunătățirea Ponta-Antonescu, această variantă desăvîrșește modelul democratic, scutindu-l de ezitări. Astfel, alegerile se convoacă în urma mitingurilor televizate delirant iar guvernele nu mai cad pentru că și-au pierdut majoritatea sau au fost învinse în alegerile la termen. E suficientă o declarație comună a liderilor opoziției prin care aceștia confirmă că acceptă să ia puterea, dată fiind apariția unui regim dictatorial pe care tot ei l-au detectat, pentru că s-au săturat să piardă alegeri.





Halucinația sistematică pe care Ponta și Antonescu o prezintă drept realitate românească e un semnal uluitor. Această răsturnare arogantă a lumii transmite către toți românii, în primul rînd celor săraci și nemulțumiți, unul și acealși mesaj: minicuna sfruntată, înșelăciunea dezinvoltă și perversitatea morală rentează, sînt legitime și pot face legea țării. Mesajul de serviciu: scorniți fără să clipiți și veți fi fericiți!


Mai mult, sportul răsturnător practicat de Ponta plus Antonescu și televizat în neștire de presa amuțită, stabilește un adevăr tragic. Oameni ca Ponta și Antonescu, grupuri politice de tip PSD și USL, sînt în continuare parte a universului schizoid comunist. Paralelismul e șocant. Să comparăm, spre buna informare a tinerilor care n-au prins vremurile vechi.




Sub comuniști, vreme de 45 de ani, de la un cap la altlul al unei dictaturi fără fisură, realitatea propagandistică și televizată spunea că românii trăiesc în cea mai liberă și prosperă societate posibilă. Acum, într-un stat de democrație parlamentară, cu alegeri libere, presă slobodă cît pentru un continent, Curte Constituțională, membru UE și NATO, varianta propagandistică și televizată spune că românii trăiesc într-un regim dictatorial.




Românii au în față aceași metodă de mutilare și același program de anihilare a adevărului. Tocmai bun de guvernare.