07 iunie 2009

Votaţi – cît mai e timp !



Alegerile europene de astăzi trebuie folosite pînă la capăt. Multă lume stă acasă, fie pentru că nu ştie prea bine la ce sînt bune aceste alegeri, fie pentru că nu mai crede în alegeri, în orice fel de alegeri.
Absenţa alegătorilor poate decide aceste alegeri şi, dacă va fi aşa, o va face cît se poate de rău. De ce ? Pentru că absenţa se va întoarce şi împotriva celor care au votat şi împotriva celor care n-au votat. Un nivel scăzut de participare va face din România un « client » european neloial. Primul la beneficii şi ultimul la participare - gata să absoarbă oricum şi orice vine de la Bruxelles dar nepregătit să sacrifice, în cabina de vot, 10 minute, o dată la 5 ani. Absenţa va face, ca întotdeauna, un serviciu PSD-ului şi va întări, astfel, corupţia, mizeria şi indolenţa socială pe care se sprijină acest partid pacoste pentru România.
Ideea după care oamenii nu se duc la vot pentru că nu înţeleg ce e Parlamentul European e răspîndită (de şi în mediile de informare). Explicaţia nu are legătură cu realitattea şi nu face decît să încurajeze absenteismul, oferindu-i o justificare. Adevărul e că alegerile europene pot fi explicate simplu, în cîteva cuvinte: România are nevoie de Uniunea Europeană. Asta e tot. Mergem înainte exact în măsura în care folosim sprijinul european. Poveştile despre alegătorul român care ar trebui să fie doctor în euro-parlamentarism sînt doar vorbe de clacă şi de talk-shaw. Ce ştie sau nu ştie alegătorul român despre culisele parlamentare europene nu are nici un fel de importanţă. Cu adevărat important e ca alegătorii să ştie un lucru şi numai unul: trebuie să ţinem cu dinţii de Europa. Dacă stăm, azi, acasă, facem un pas mare înapoi. Din absenţa la vot, în special între alegătorii educaţi, de la oraş, vor avea de cîştigat tocmai corupţia şi zgomotul, într-un cuvînt politicianismul de care se plîng cei ce stau acasă.
Observaţi că Mircea Geoană face campanie persoanlă, chiar în ziua de vot. Retragerea lui Geoană din CSAT e un gest fără sens. CSAT nu e companie pe acţiuni, din care pleci, nemulţumit de profituri. CSAT e o instituţie a statului care adună responsabilităţi şi oameni responsabili. Plecarea lui Geoană din CSAT e, dealtfel, imposibilă. Îl vom vedea pe Geaonă înapoi, în CSAT, deîndată ce trec alegerile. Declaraţia lui de astăzi e o formă agresivă de campanie în zi de vot şi dovedeşte pe toată linia că Geoană e un obsedat, gata să vă vîndă viitorul pentru a deveni Preşedinte. Legătura noastră cu Europa, îi e complet străină.
Ieşiţi la vot ! Numai voi puteţi sili un sistem corupt să ţină seama de nevoile voastre. Asemenea lucruri se impun prin prezenţă şi se pierd prin absenţă. Alegerile eurpene nu sînt un moft. Alegerile europene sînt ocazia cu care puteţi opri creşterea puterii celor cu prea multă putere. Nu ezitaţi ! Mergeţi la vot! Puteţi vota în orice secţie de votare. Mai e, încă, timp.

26 de comentarii:

  1. Ce e Traienele? Iti cazu prost la lingurica exit-poll-ul?
    Mobilizeaza-i bace, cu biciul daca se poate.
    Desi nu mai cred ca ceea ce a mers in 2004 va mai merge si astazi. Nu de alta, dar lumea se lasa prostita doar cand vrea. Iar asta nu va face pe voi mai destepti, ci doar pe noi mai indulgenti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Traienica, uitai sa-ti spun: prietenul tau IT Morar are un articol misto pe blog astazi. Ceva legat de rusinea de a trimite in PE pe cineva (Dumitru Avram pe numele lui), persoana care a activat inainte de '89 in sistemul ceausist de cenzura.
    Cred ca e suparat pe el ca nu te-a cenzurat pe tine cand il proslaveai pe Maretul Carmaci.

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonime
    și tu trăiești din alocația copiilor? :D Cînd ți se termină banii mai faci unul?

    RăspundețiȘtergere
  4. Se vede treaba ca unii inca se mai amageau pana mai deunazi inchipuindu-si entuziasmul pro-european ca stare generalizata de gratie asternuta peste poporul roman. Binefacerea binefacerilor. Realitatea, insa, este alta. N-om fi noi prea "civilizati", dar bunul simt nu cred ca ni l-am pierdut inca si multi sau dumirit cum vine treaba cu UE si ce "bunatati" ne vin dinspre Bruxelles si Strasbourg: "valori" inestimabile ca relaxarea "dreptului" la avort, "diversitatea" lgbt, big-brother cu acte cipuite, etc. Trai, neneaca!
    Asa ca pupinc.... Uniunii si progresului spre cele mai inalte culmi stau acum si nu-si cred ochilor ca vor parlamenta fara legitimitate si fara pretentia ca ei reprezinta vointa populara. Dar poate ca sunt eu prea naiv crezand ca asta va fi un motiv de poticneala in constiinta lor de "elita".

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt in Tokio. Nu m-au lasat sa votez, pentru ca am pasaportul expirat, deci, nu sunt om. Am facut circ in doua rinduri. O data la ora 16:30 ora locala, a doua oara la 20:30. Era sa fiu dat afara cu gorila din ghereta. Amanunte miine. Se lasa cu iures. Tineti-mi pumnii. Pina, una, alta, trimiteti-mi, va rog, un mesaj la bucataria_mea[coada-de-maimuta]yahoo.com pentru a va indica un loc din care puteti preleva materialul. E mai mult decit interesant.

    RăspundețiȘtergere
  6. De obicei, esti "om" cand iti platesti impozitele, cand sustii un examen pe care-l "iei" si te duci sa mai si ridici documentul doveditor, cand te duci sa-ti schimbi buletinul (cartea de identitate, pasaportul etc, ca doar d-aia scrie pe ele ca "valid pana la data de...") atunci cand expira si, in general, cam cand faci ce spune litera legii.
    Cand nu faci toate astea dar faci scandal cand esti sanctionat in orice fel ca n-ai facut, esti doar un manelist cu tupeu.
    Banuiesc ca daca-ti expira carte de debit/credit dadeai fuguta repejor s-o schimbi.
    Caci altfel n-aveai energie sa faci scandal ca nu te-au primit aia sa votezi cu pasaportul expirat. Desi legea spune ca ei au dreptate, nu tu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Da Kiope. Te coafeaza un fratior? Ca la cum ai iesit tu, banuiesc ca n-ar fi greu s-o conving pe genitoarea ta sa mai puna de unul. Poate mizeaza pe "reusita" de data asta si te uita pe tine si esecul pe care-l reprezinti.

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonime

    ups! Te-am nimerit făr să vreau. Adică ba nu, am vrut. :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonime, de la ora 17:05! tu zici: "Banuiesc ca daca-ti expira carte de debit/credit dadeai fuguta repejor s-o schimbi."

    N-am fost niciodata in situatia de a umbla eu sa-mi schimb cardurile. Imi vin acasa cu trei saptamini inainte de a-mi expira cele vechi. Pentru ca numai voi romanii tolerati comportamentul specific statului politienesc, si umblati zile intregi ca milogii dupa chestiile pentru care altii sunt responsabili intr-o tara normala.

    RăspundețiȘtergere
  10. N-are nicio relevanta faptul ca "in alte parti se poate si altfel".
    Tu ai batut la usa ambasadei Romaniei sa-ti exerciti un drept in conformitate cu legislatia romaneasca, nicidecum conform obiceiurilor dobandite de tine in alt mediu. Iar legea spunea ca este ca ei, nicidecum ca tine.
    Ia spune, de fapt tu spui ca te simti ofuscat ca n-au incalcat aia legea pentru tine? :)

    Anonimul de la ora 17:05, acum la 17:45

    RăspundețiȘtergere
  11. Legea romana este proasta.
    Sunt o multime de romani in strainate care nu pot vota pentru ca au actele expirate.
    Dureaza 6 luni-1 an ca sa-si obtina actele sau trebuie sa vina in Romania ,sa stea cel putin 30 zile ca sa-si rezolve problema actelor.
    Am rude in aceeasi situatie.
    Romania trebuie sa-si armonizeze legislatia cu cea a tarilor occidentale

    RăspundețiȘtergere
  12. La mare nu se poate vota pentru ca nu sunt indicatoare pentru sectiile de votare.
    Umbla fii-miu de cel putin o ora prin Navodari si Constanta ca sa gasesca o sectie de votare.
    Nimeni nu stie unde sunt.
    Brambureala !

    RăspundețiȘtergere
  13. Daca legea este proasta - schimbati legea. Dar cand ai o lege (buna/proasta) te supui ei. Si nu faci scandal.

    Anonimul de la 17:05, acum la cat o mai fi ceasul.

    RăspundețiȘtergere
  14. Si inca o legenda falsa: "Romania trebuie sa armonizeze legislatia cu cea a tarilor occidentale".
    Ei bine, in Occidentul cel mai vestic, recte in USA, documentele au o perioada de validitate limitata. Cand expira, le schimbi. Si nu faci scandal ca nu-i legea buna.

    Anonimul 17:05

    RăspundețiȘtergere
  15. Corect.Te supui legii.
    Dar cum schimbi legea , daca totusi este proasta?
    Omul spune de cateva luni ca nu poate sa-si reactualizeze actele.
    Eu am prieteni si rude in ACEEASI SITUATIE-
    NU VOTEAZA-ASTA-I REZULTATUL SIMPLU.
    Asta se doreste ?-Absenteism?

    RăspundețiȘtergere
  16. O sa iesim sa votam pentru PNL. Jos Alianta Maro PSD+PD-L.

    RăspundețiȘtergere
  17. Tu, prietene de la 18:10, nici macar nu stii ce se voteaza astazi. "Jos" de unde? Din parlamentul european? :)
    Si daca da, cu ce-l ajuta asta pe Tariceanu? Sau cine o mai fi la voi? :)

    17:05

    RăspundețiȘtergere
  18. Iarasi corect.
    Dar schimbatul actelor nu dureaza 6 luni-un an.

    Si daca ar dura atat, ar iesi americanii sa demonstreze !

    numele

    RăspundețiȘtergere
  19. Nici in Romania nu dureaza atat. Daca nu gresesc, in 30 de zile evidenta populatiei trebuie sa-ti elibereze un document de identificare care nu este provizoriu.
    Ceea ce nu intelegeti voi (atat tu cat si Marius) este ca sectiile consulare sau ambasadele oricarui stau n-au calitatea de a elibera un act de identitate permanent, ci doar provizoriu.
    Adica Afacerile Externe, de care tin ambasadele si consulatele nu pot face existenta Afacerilor Interne, de care tine evidenta populatiei, inutila.

    17:05

    RăspundețiȘtergere
  20. Cred ca ne desconsiderati cand spuneti ca nu intelegem.
    Intelegem ce spuneti.

    Documentele permanente se elibereaza in Romania.

    Nu intelegem de ce dureaza 6 luni-un an de la trimiterea acestora de catre consulat in tara si obtinerea documentelor permanente.

    Asta nu intelegem.

    In alte tari nu dureaza mai mult de o luna.
    Iar ca sa vii in Romania sa-ti faci acte permanente-ganditi-va cat costa numai biletul de avion din Japonia sau California pana in Romania si apoi statul aici cca 30 de zile pana sunt gata toate actele.

    RăspundețiȘtergere
  21. Asa e DesVes. Pe mine vor sa ma trimita in tara ca sa-m fac pasaportul. Cica e o procedura de rutina. In conditiile in care cineva are drept de sedere permanenta in alta tara, procedura de identificare a persoanei, in tara de origine echivaleaza cu o pedeapsa. Pedeapsa este chiar dubla. Si corporala si pecuniara.

    RăspundețiȘtergere
  22. Este absurd. Nu au cum sa va trimita in tara sa va faceti actele. Nu stiu cine v-a spus aberatia asta; actele se reinoiesc prin orice ambasada, consulat; evident dureaza cateva luni.

    RăspundețiȘtergere
  23. Marius,
    Incearca sa depui actele la Ambasada ,n-ai ce sa faci si sa astepti.
    Am insa o prietena care a divortat in Canada ( maritata in Romania) si a trebuie sa-si regleze si aici acest lucru.M-a rugam pe mine sa umblu pentru acte.Din pacate a trebuit sa abandonez,pentru ca trebuia sa fie ea aici sau sa-mi dea procura.
    Inca nu si-a rezolvat problema din septembrie anul trecut.
    Vine din nou aici in cateva luni
    Un cosmar


    Eu trebuie sa plec acum.
    Iti urez succes !

    RăspundețiȘtergere
  24. Pot vota in orice sectie de votare???? Nu domnule Ungureanu. Eu am incercat sa votez in alta sectie de votare si mi s-a refuzat... a fost sunata o judecatoare si mi-a spus ca nu se poaaaaaaaaaaaate adica ca domnul Prim-Ministru Boc nu stie ce vorbeste...
    Eu nu mai votez din 2000. Stiti cu cine am vrut sa votez??? Cu PDL adica de fapt doar cu dumneavoastra. Am scris intr-un comentariu anterior ca va voi vota. E... nu s-a putut. Nu am fost lasat sa votez oriune.
    Imi pare rau. Asta este Romania.

    RăspundețiȘtergere