30 august 2009

Societatea zero



E trist? Nu. Tristeţea e o trăire lipsită de aciditate şi, prin urmare, o reacţie de blîndă nepotrivire cu mărşăviile sau porcăriile colective. Un clişeu stabiuleşte că, de regulă, parada degradării publice e însoţită de exclamaţii uşor resemenate care notează „spectacolul trist” şi se întorc, oarecum liniştite, la ale lor. Cred că tot ce se întîmplă în spaţiul media de atîta timp nu e trist. E sinistru.

Aproape tot ce înseamnă televiziune sau ziar lucrează cu program unic, într-o robotizare cretină şi, totodată, vicioasă. Traian Băsescu e subiect unic iar tratamentul de presă a trecut în paranoia pură. O casă de nebuni în loc de medii de informare, cu deosebirea că vocile care descoperă, în fiecare zi, o nouă fărădelege legată de Băsescu sînt slobode să facă orice şi oricum. Spectacolul a fost trist cîndva. Acum e un pericol. Căci alinierea greţoasă a presei anunţă o vătămare gravă, la cap, acolo unde se decide echilibrul sau dezichilibrul general al unei societăţi.

Mii de oameni angajaţi să mintă şi să perfecţioneze minciuna fac exact asta şi nu dau nici un semn că se simt jenaţi sau vizitaţi de cea mai slabă umbră de dubiu. Această demisie dezinvoltă spune că apropierea minimă de onestitate nu mai face doi bani. A dispărut, mistuită de servilism şi de o pasiune blonavă pentru minciună.

Traian Băsescu e, mai nou, pivot într-o reţea de terorsim. Enormitatea acestei minciuni e propagată în forţă pe toate canalele media de moderatori, jurnalişti şi experţi care adaogă detalii şi unghiuri noi, fără să clipească. De aici înainte, nu mai poate veni decît nebunia deplină. Orbirea furioasă a oamenilor căzuţi şi vînduţi. Sînt uşor suprins, totuşi, de micile rateuri ale trupei media care n-a făcut, la timp, legătura între incendiile de la Atena şi interesele clanului Băsescu. Adevărat, pînă la alegerile prezidenţiale, mai e ceva timp şi această mică eroare va fi, desigur, corectată.

Ce e cu adevărat tragic e realitatea acestei situaţii ireale. Intoxicaţi şi pe deplin obişnuiţi cu otrava zillnică, nu ne mai dăm seama că trăim într-un univers răsturnat, într-o lume plătită să stea în cap şi să pună numele lui Băsescu în fruntea oricărei măscări. Sigur, oamenii de bun simţ nu au pierit şi mulţi îşi fac socoteala că ei vor decide, cu mintea lor, la alegeri, infirmînd şi pedepsind orgia nebună a mediilor de informare. E foarte posibil să fie aşa dar nu e deajuns.

Raţionamentul care se bazează pe bunul simţ ultim al electoratului nu e deloc un comentariu favorbail democraţiei politice. El face din alegători un soi de pompieri al căror rol e să pună capăt, din cînd în cînd, dezmăţului mediatic, fără să poată decide cu adevărat asupra lumii în care trăiesc. Raţionamentul de mai sus spune, deasemenea, că mediile de informare şi plătitorii lor au dreptul de a fi adversarii instinctului democratic pe care îl chinuie, îl înşală şi îl derutează, în fiecare zi.

Ce vedem astăzi, în vremuri de minicună şi prostituţie sălbatică, vine dintr-o mai veche obişnuinţă a aservirii şi anunţă un viitor în totalitate meschin şi indiferent. Cu alte cuvinte, puterfacţia febrilă a mediilor de informare şi a harnicelor ei nulităţi e un eşec moral total. Asemenea lucruri se plătesc. Prin deruta viitoare, prin neştiinţa şi nesiguranţa pe care istoria le sancţionează cu etape lungi de subdezvoltare. Jungla ca spaţiu unic de coexistenţă e întotdeauna o opţiune. Societăţile care nu fac şi nu vor să permită cea mai mică mişcare în direcţia răspunderii faţă de adevăr sînt primele care cad în lipsă de însemnătate, într-un gol variat şi mereu mai gol.

Suficienţa minicunii şi perversiunea care îmbăiază continuu demnitatea în napalm nu sînt un sport separat sau o boală la purtător a mediilor de informare. Derapajul mental are o iradiere colectivă şi consecinţe grave: încrederea în redresarea României, după zeci şi zeci de ani de viciu sistematizat, scade sau e deja nulă. Bîlciul dezgustător pe tema Băsescu are o putere de declasare viitoare care atinge oameni încă nenăscuţi. Viitorii români se vor naşte într-o cangrenă naţională fără sens, fără direcţie şi fără ieşire. Adevărul sinistru pe care nimeni n-are curaj să-l privească în ochi, acum, cît mai e timp, e o ctastrofă socială: românii sînt iremediabil dispuşi să distrugă, să compromită şi să îşi facă loc, pentru bani, pentru şansa de a fi mari şi tari, măcar o clipă, fie şi pe maidanul de acasă. Cine nu simte aşa ceva, pentru că a fost ferit, prin naştere sau prin cine ştie ce accident al sorţii, de regula care fabrică fiinţa socială românească, pleacă. Iar cine rămîne are de ales: autoexcludere sau degradarea plătită.

Românul mediu, românul statistic, omul care porneşte de jos şi urcă spre profesii şi statut public nu e o fiinţă propriu-zis socială. În consecinţă, societatea românească nu există. Aglomerarea de interese şi alianţele respingătoare generează delicte şi patologii de grup, nu o societate.

31 de comentarii:

  1. Istoria parca ne duce-n burta/ si parca a uitat sa ne mai nasca/ preafericitii cu privirea scurta/ sorb borshul DOGMEI ce le ploua-n basca/facand prin presa, zilnic, reverentze/caci cine stie ce episcop doarme/in polonic sau la Patriciu-n zdrente/si-i fac pe plac cautand cu lupa purici/sa-i puna-n lantz, sa strige-n gura mare/ ca DEMON nevazut, dar banuit prin preajma/pirat, se pare, adus de mare/i-ar tine drepti si sug, ce SUG din SPAIMA !...

    Estimp IUDAriceanu se pipaia cu Stanga Matusii Tamara !...( putina istorie recenta nu strica "mironositzelor" din presa preacurviei oligarhice PNL-PSD )...

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate fi numita si societatea "minus infinit"

    RăspundețiȘtergere
  3. EXCELENT material. Sa speram, sa speram ca ne inselam.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce nu face omul pentru cei 12.000 castigati lunar la Bruxelles...Esti asigurat in fata crizei ,BBC-istule..Ma bucur ca sant un roman statistic mediu ,fata de tine ,mediocritate revoluta .Curand il va urma si LIICEANU pe CARTARESCU in MAREA DESTEPTARE..De ce n-ar fi adevarat ce se spune..fiindca asa vrei tu..Uite ca apar dovezi in cazul M.I.R.,chiar daca tu te dai cu anusul de pamant..

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari TRU, o voce extrem de lucida!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mă aşteptam să vă referiţi la ORDINUL dat de Preşedinte spre a fi ascultaţi parlamentarii...

    RăspundețiȘtergere
  7. Iarasi s-a rasturnat, pe forum, tomberonul cu "justitiari"; justitiarii monstruoasei coalitii PNL-PSD (cea adevarata, reala chiar si acum, pentru ca e OCULTA, neoficializata public, cointeresata oligarhic - asadar PREACURVEASCA). Frredye si Donkeypapuas sunt, doar, avangarda HAITELOR RESENTIMENTARE care vor veni... Dobermannilor voluntari ai TAVERNEI SMINTITE de obsesia Basescu sa le reamintim ca - asa cum am mai zis:
    Estimp ( de cativa ani buni)IUDAriceanu se pipaia cu Stanga Matusii Tamara ...( "intru " eternizarea captivitatii statului de drept; pentru folosul celor cativa, profitabil organizati politic - si mediatic- in OCULTA liberalo- pesedista -"televoyeurista")
    Asta nu inseamna ca dincolo e biserica, dar macar netrebniciile, cate vor fi fiind, nu sunt sistematizate, "rationalizate" in haite cu agenda precisa : imunitate si impunitate juridica, privilegii prin legi cu adresa precisa, control si manipulare mediatica, pentru a controla nedemocratic puterea si rasfatzul afacerilor dubioase cu statul si banul public; afaceri in afara pietei libere, NECAPITALISTE in esenta lor - spre castigul lor nemeritat si paguba celor multi ! Si ar mai fi, de luat "intre coarne", un aspect total ignorat de mercenarii presei televizate care asigura atat de eficace IMUNITATEA la critica a ocultei PNL-PSD: M. Ridzi va fi deferita justitiei si prin votul ridicarii imunitatii politice al PDL-ului, determinat de investigarea tenace si nepartinitoare a posibilelor marlanii din ministerul cu pricina ! Acelasi DNA - al lui Basescu, nu-i asa !- pe care l-au hulit, in haita, toti mercenarii interesati si dezinteresati ai TAVERNEI SMINTITE a obsedatilor anti- Basescu ! Doar asa se mai poate zari la orizont statul de drept, adica statul fara privilegii si privilegiati - liberal in esenta lui moderna ...

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Traian Ungureanu
    Rămâne o problemă nerezolvată în cele ce le spuneţi.
    Dacă domnul Traian Băsescu este preşedinte, dacă premierul Emil Boc este şi el un susţinător al preşedintelui... de ce oare toţi sunt împotriva preşedintelui, adică împotriva puterii, ce au de câştigat? Cum se pot revolta toţi împotriva puterii riscând nu numai rigorile coercitive ale statului, dar şi oprobriul public care ar putea sancţiona minciuna.

    Logica oamenilor cu conştiinţe mărunte spune că trebuie să se dea cu puterea pentru a obţine avantaje, ce avantaje are însă cineva strict interesat de avantaj propriu care se opune puterii? Aici este o problemă de logică rămasă nerezolvată. Desigur, un ziarist poate fi plătit de politică să spună minciuni, zece ziarişti, o televiziune, un ziar... pot fi plătiţi pentru a fi tonomate, dar chiar toată media este un imens tonomat? Cum pot să plătească "mogulii" zeci de mii de oameni? Ceva nu se leagă...

    RăspundețiȘtergere
  9. @Anonimul PDL-ist (se pare)

    Ilici Iliescu a făsut nişte abuzuri imense (mineriadele vă spun ceva), Ţapul la fel (ăsta a îngropat PNŢ-ul), Năstase a acţionat în aceeaşi direcţie. Băsescu luându-o în aceeaşi direcţie normal că nu voi fi de acord cu dânsul.

    Simpla anliză a lanţului de comandă din cadrul aparatului administrativ ce se ocupă cu administratrea clădirii şi utilităţilor Casei Poporului ar fi trebuit să vă dea de înţeles că ordinul de a fi puse la lucru "mijloacele specifice" vine de foarte de sus. Dar cu limbismul partizan e greu de discutat...

    RăspundețiȘtergere
  10. @ ANONIM de la ora 02.40

    Batrane prozelit al Partidului cu Durata Limitata,de ce nu dormi la ora aia tarzie din noapte ..Stai sa ghicesc..ai primit un telefon ,ti-ai umplut galeata cu "bunatati",ca la buda nu te-ai mai dusa de cand clica lui BASE e tutu-papa],si..pac la razboiu..Va tremura bucile in ritm de samba ,trepadusilor..Zi-ne si noua ,cati euroi pierzi la afacere daca pica dom"Trascau,aud..???Bagi lozinci mai ceva ca pe vremea rockeritei ANA PAUKER ..Va e greu sa suportati,voi astia alesii lui ZOAIEUS ,umilinta si tradarea ?N-ati dus-o voi la rangul de sport extrem .Man,o luati la fofoloanca cu propriile voastre arme si tipati ca din gura de sarpe...De ce fugiti de comisii daca n-aveti nimic de ascuns sub pres ?Hai ca te las,mi-e mila de tine ,omule ,esti varza de Bruxelles ,crede-ma..

    RăspundețiȘtergere
  11. Poate că trebuie dat un reset general şi repornită evoluţia de la bacterii. Glumesc, desigur... :). Dar poate că vom învăţa să nu ne mai furăm singuri căciula. Ne râde Lumea...

    RăspundețiȘtergere
  12. "De ce fugiti de comisii daca n-aveti nimic de ascuns sub pres ?" zise Freddye justitiar... Concluzia nemairamanand a fi decat una si mare
    ( cam cat obtuzitatea sa ) : pentru ca, in mod cert, este ceva de ascuns ! Nimic despre reaua credinta cu care si-au suflecat manecile comisionarii lui Freddye - Orban, nicio similitudine cu "stenogramele rusinii' de pe vremea lui Nastase (cu care se pipaie mironositzele PeNaLe, chiar si acum din opozitie ); nimic despre ultima isprava de solidaritate curveasca PNL-PSD, in parlament, pe cazul Nastase (care pur si simplu este imun in fata legii pitit fiind sub fusta imunitatii); nimic despre blocarea reformei justitiei si indepartarea d-nei Macovei din functie - urmata de expulzarea unor oameni de valoare din PNL-ul de atunci; nimic despre excluderea PDL-ului de la guvernare in primavara lui 2007 (deveniti inutili dupa intrarea in UE, nu-i asa ! ) si pactul OCULT cu PSD-ul intru ramanerea cu orice pret la o guvernare oligarhica, patriciano - psd-ista...Nimic despre condamnrea comunismului ramasa fara efect prin reconfigurarea parlamentului in formula PNL la putere - PSD in opozitie mascata. Nici despre trecerea dosarelor securitatii pe mana societatii civile nu mai vrea sa stie Freddye, relativistul de servici... Nici despre suspendarea, gratuita, din functie a presedintelui dupa "pohta ce-au pohtit " oligarhii cei bine inhaitati mediatic si politic intru conservarea privilegiilor de stat. Nerelevant pentru Freddye ( si alte hiene ca el infometate de sangele lui Basescu ) mai e si faptul ca Dinu Paturiciu a sponsorizat cu egala masura si "generozitate" atat PNL-ul cat si PSD-ul; si nu doar in 2004 ci si in toamna trecuta etc. etc.! Asta da "traseu" politic pentru un fost partid istoric d-le Freddye, nu-i asa ! Cam cat o demisie morala ! Un ecart pentru IUDAriceanu -si gasca- cam cat e de la Bratieni la Hrebenciuc, sau, ma rog, de la Kogalniceanu la Freddye...
    Si mai zise Frredye in incheiere : "Hai ca te las,mi-e mila de tine ,omule ,esti varza de Bruxelles ,crede-ma.." , convins de sine si de ideea stupida ca OCULTA liberlo - pesedista trebuie imunizata la critica...
    Morala povestii :
    Pentru o anumita gastronomie politica e mai preferabil sa folosesti "varza de Bruxelles" decat " monstruosul de Carentan" ( un soi de morcov cat o erectie ); adica e preferabila oricand moderatia constructiva si nu erectia destructiva...

    RăspundețiȘtergere
  13. @ Prafonimul de la ora 20.16

    Corect ,useroiule , leprozeria portocalie are un morcov "monstruos de Carentan" infipt in anusul contra naturii si se sterge ,delicat, cu "varza de Bruxelles"cand ii dau lacrimile de usturime..Doare,nu-iasa..?Imi place ca te-am agitat nitel ,prietene ,m-am jucat nitel cu mintea mea..e posibil sa te fac sa te certi singur pe strada ,mai am de lucru nitel la profilul tau..Intre moderatia constructiva de care esti strain[se vede din postare] si erectia distructiva [se vede dupa mers] se afla palma ta mare ,plina cu bataturi[de la munca ,desigur].Hai ,pa..

    RăspundețiȘtergere
  14. @ RIDDICK

    Aici santem de acord ,numai ca resetul general se va numi "revolutie" si va fi pe bune,o sa vezi. Atunci vom pleca de la "0",man,abia atunci !S-auzim numai de bine,cat mai curand posibil .

    RăspundețiȘtergere
  15. - lui Freckye-Organ (basescofobul...) -
    Si zici ca asta-i rostul tau monstruos de Carentan !? Sa te infigi in posteriorul dusmanului de clasa !? ( exista marturia ta spanzurata la vedere )... Pai, tu esti gaozar de meserie, ca si Nashul mare de la PNL; nu-i chiar prost " Stalin" de la Cotroceni; sursa nesimtita a frisoanelor voastre... Bine, fie tie, teaca sa-ti fim ! Dar merita sa ruginesti unde - vad ca - nici nu te gandesti !? Vorba aia : "Din atata imparechere si impreunare / Tu o sa iesi talhar de drumul mare/ Na, Freckye ! tine o tigare."

    PS.
    Moderatia, la care totusi tin, e de cautat in dispozitia de a mai putea vedea si partea plina a paharului, adica, de a nu fi automat complice moral - din reflex pavlovian- cu toate ORGIILE ce tin loc de critica responsabila la adresa lui Basescu @ Co.; orgii mediatizate cu unicul scop de a linsha in public pe oricine indrazneste sa puna in discutie privilegiile nedisputabile ale comunismului rezidual ( ca peste tot unde comunistii nu au fost indepartati la timp din viata publica). Sa nu uitam ca Germania libera s-a cladit fara nazisti. La acelasi linsaj mediatic au mai fost supusi de catre mediile controlate de oligarhia post comunista doar Constantinescu si Conventia, Coposu, Ratiu, Piata Univ. Adica riguros exact cei care au incercat sa cladeasca statul de drept prin nefalsificarea institutiilor publice si abolirea privilegiilor rezultate din aceasta stare de fapt. Ca Basescu a fost, sau nu, securist nu-mi mai pare relevant din moment ce incearca sa demanteleze exact redutele privilegiilor prin care statul de drept se amana sine die ( cu toate pacatele si greselile lui). Imoderatia spuselor mele, o recunosc, dar e si reflexul amaraciunii iscate de pandemia Basescofobiei induse; prea multi credeti in sinea voastra ca la Cotroceni s-a chiar inscaunat Antihristul ( pe cand altii credem cel putin ca stim caror fortze oculte foloseste). Or, asta nu mai poate fi terenul optim pentru dialog; recunosc ca in atmosfera asta de ura razbita (si intretinuta) nu se mai poate folosi discernamantul ci tentatia refugiului si regruparii la "trib"...
    Un fost simpatizant liberal din Medias

    RăspundețiȘtergere
  16. Este incredibil cat poate fi de slinos acest personaj Traian Ungureanu. Deci atentie mare: copiii nenascuti sunt in pericol daca Basescu nu isi termina proiectul poitic. Cat poate fi de grosolan acest TRU! Tocmai domnia savorbeste despre oameni platiti? Pai d-le Ungureanu cati bani primiti de la UE via PDL pentru a pune pe hartie/blog balele acestea slinoase. Daca exista rau politic in Romania, ei bine exista si datorita PDL-ului, PSD-ului si tuturor partidelor ce favorizeaza lichelismul (inclusin PNL-ul). D-le Ungureanu noi vrem sa ardem Romania murdara in care va balaciti dvs si acolitii dvs. O sa o imolam odata si odata. Si atunci, cine stie, poate, voi potaile care va gudurati pe bani buni acum, o sa sapati Canalul Dunare-Baia Mare! Asa sa va ajute Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
  17. Felicitari pentru acest material! Surprinde foarte clar una din cele mai garve probleme pe care le are Romania in acest moment. Celor care urla in nestire la adresa lui Basescu: temeti-va mai tare de ceea ce se prefigureaza, de dictatura mass-media, de tara in care mass-media (si implicit cei din spatele ei) decide cine are viitor si cine nu. Basescu, bun sau rau, e totusi limitat in actiune. Actiunea concertata a mass media are insa un potential nociv mult mai mare decat personajul Basescu.
    Stimate TRU, felicitari si pentru stoicismul cu care rezistati tonelor de dejectii aruncate de acesti vajnici aparatori ai ... nu am idee de fapt ce apara. E rizibil faptul ca insasi maniera in care o fac demonstreaza ceea ce afirmati (daca mai era nevoie ...).

    RăspundețiȘtergere
  18. Stimate Radu ceea ce sustineti dvs. este nul si fara nicio noima. Despre ce dictatura vorbiti? Dictatura media? Pai dvs. nu vedeti cum de 20 de ani se perinda prin fata noastra aceleasi personaje plate (fie ele pesediste, peneliste sau pedeliste si putem continua lista), care ne tot repeta obsesiv aceleasi cuvinte moarte si golite de sens: reforma, tranzitie, curbe de sacrificiu si alte aberatii iesite din mintile lor corupte si bolnave. Intre timp d-l TRU s-a prins care este treaba, s-a gatat si el de un partid si acum linge linistit la blide. Cam asta este treaba d-le Radu. Dvs. sunteti se pare un simplu inocent. Mergeti in continuare pe mana partidelor de azi si aveti toate sansele sa biruiti tranzitia in 3244!

    RăspundețiȘtergere
  19. @Anaxagoras: "de 20 de ani se perinda prin fata noastra aceleasi personaje plate" - exact de asta vorbesc de dictatura media. De acea media care de 20 de ani ne prezinta aceleasi personaje, promovand unele sau altele in functie de agenda de moment, ignorand complet sau trecand in derizoriu pe oricine si orice care nu e in concordanta cu respectiva agenda. Vorbesc de acea media care i-a cocotat pe Becali si Vadim acolo unde sunt, acea media fara suportul careia madam Udrea ar fi doar o necunoscuta, acea media care a eliminat complet de pe agenda publica ideea de dezbatere civilizata si argumentata a subiectelor importante si a inlocuit-o cu nesfarsite talk-show-uri de doi lei in care tot aceleasi personaje care par sa te irite si pe tine dau lectii si verdicte in toate subiectele imaginabile.
    Legat de TRU: ca si autor e, din punctul meu de vedere, o raritate in peisajul romanesc. Poate nu ar strica sa citesti una din cartile lui inainte de a emite aprecieri. Politic, nu si-a ascuns niciodata simpatia pentru PDL si sustinerea pentru Basescu, nu s-a dat echidistant pentru ca apoi sa treaca in barca PDL. E dreptul lui. Faptul ca acum "linge blide" ce sa zic .. cunosc personaje cu carnet de partid care ling blide mult mai consistente fara a avea, in afara carnetului de partid, absolut nici un merit. TRU macar si-a castigat locul in urma unor alegeri: a candidat, a fost votat. Nu poti nega PDL-ului dreptul pe care il are orice partid, de a recruta oameni pe care ii considera valorosi.

    RăspundețiȘtergere
  20. d-le Radu, daca este dreptul oricarui roman de a candida si de a fi ales, atunci de ce ne miram cand Vanghelie castiga si el un ciolan bine afumat? Sau Marian Vanghelie nu trebuie sa candideze? problema este ca mie imi repugna intreaga clasa politica romaneasca (in frunte cu Vanghelie, dar si cu nou venitul TRU), in timp ce dvs va simtiti confortabil in compania PDL-ului. De citit citesc mult si stiu cate cepe degerate face scriitura politica a lui TRU (pentru ca in rest nu exista). Incercati si dvs sa cititi Politice (Patapievici) si sa vedeti cum este acolo exaltat votul cenzitar. Cred ca este si opinia dvs si a lui TRU. Adica nu toti romanii trebuie sa voteze pt. ca, of course, sunt prosti. Atunci cine ne propune lista cu cei apti pentru vot? Evident Patapievici si cei cativa acoliti din preajma sa.

    RăspundețiȘtergere
  21. @ANONIMUL de la 22.30

    1.Figura de stil cu morcovul iti apartine ,omule ,ca altfel nu pot sa-ti zic.Stii tu bine cine a fost cu ideea infigerii in posteriorul dusmanului politic a tepelor carentaniste si unde ..in piata VICTORIEI,la vedere care va sa zica .Da "la voi nu se pune ca-i venita de la ZOAIEUS .
    2.Molfai ingandurat "exista marturia ta spanzurata la vedere ".Pai,copil al durerii,eu am intrat in latrina asta portocalie fara frica de bau-bau ,in timp ce tu iti faci frectie la piciorul de lemn sub fusta anonimatului !!Si ma mai si ameninti ,palmere ,sub aceeasi lasa protectie.. Oi fi vreun securist nenorocit,cu dosarele-n frigiderul prezidential..Ti se potriveste de minune titlul amaratului asta de blog "Totul in scris "-semnnat si cu angajamentul luat..
    3 Pe cine urasti tu de fapt ,in afara de PIPIDDI,CARTARESCU ,SRS,HUREZEANU si alti "tradatori "in viziunea voastra.Te ajut eu,domnule..PE TOTI CEI CARE NU SUNT DE ACORD CU VOI ,si asta in baza infamului dicton comunist"cine nu e cu noi e impotriva noastra "
    Si dumneata vorbesti de moderatie ? In numele cui? Va asteapta o dulce si calda extinctie politica ,asa la ceas de seara tomnateca .Ultima tigara va fi pentru de-alde voi ,nu pentru mine.Dumnezeu nu doarme,mai atipeste din cand in cand,credeam ca sttt asta..
    4.Dupa limbaj.se vede ca ai schimbat papionul si gulerul alb cu scursorile din bateriile E[L]BA ,expirate.Sa-ti fie de bine,neaICA
    5.Sa stii ca ti-am raspuns mai mult din minim respect pentru P.S -ul din postarea ta anterioara ,desi cu anonimi ca tine nu prea am glume..Cum spuneam ,extictie politica cat mai putin dureroasa iti doresc..
    6.Nu-ti voi mai raspunde ,ti-ai facut destul de ras tagma portocalie ,scopul a fost atins.Voi mai ramane pe blogul vidanjorului sef ca sa va cant prohodul ,doar atat!

    RăspundețiȘtergere
  22. @Anaxagoras: divaghezi - nu afirm in nici un fel ca ar trebui ca doar anumiti cetateni sa voteze, nu sunt simpatizant PDL.
    Ce constat, e ca mass media incepe sa derapeze de la echidistanta si sa incerce sa "faca" jocurile politice conform intereselor celor care o detin. Constat de asemenea ca in momentul in care mass-media actioneaza concertat exista un real pericol la adresa democratiei. Iti repugna intreaga clasa politica? Ei bine, eu afirm ca atata vreme cat mass-media nu va permite, nici nu vei avea posibilitatea de a vedea o altfel de clasa politica. Fiindca o "altfel de clasa politica" inseamna decenta, argumentatie, ideologie, program politic (si altele). Exact acele lucruri excluse sistematic in ultima vreme din continutul prezentat in mass-media.

    RăspundețiȘtergere
  23. e minunat pentru cei care nu au raspunderea directa a rezolvarii crizei din Romania sa loveasca si sa isi premediteze atacurile impotriva primului ministru si presedintelui.e ca si cum tu te-ai chinui sa iti inveti lectia ca sa raspunzi a doua zi la scoala si altul sa te tot cicaleasca;ai putea avea sanse sa reusesti sa te concentrezi?nu cred! in timpurile astea ar trebui sa faca front comun si sa rezolve problemele economice ale tarii nu sa ne ofere spectacolul grotesc de acum.

    RăspundețiȘtergere
  24. - Despre "infailibilitatea" omeneasca ( nu doar a lui Fredye, ci a noastra, in general) ... -

    STROFA :
    Daca am intrat sub numele de Anonimus pe forum nu e din frica de bau-bau (dealtfel singurul bau-bau in lumea asta, ne invata povestile special concepute a fi televizate pentru infantili, a ramas Base cu Basescofobia or, in cazul asta, nu cred ca am motivele voastre de a fi spaimos ...), ci dintr-un motiv cu totul prozaic : nu mi-a intrat numele, in mod repetat, la celelalte variante de profil din fereastra pentru comentarii; din comoditate, ulterior, nu am mai repetat incercarile. Iata dovada : ma numesc Coman Horatiu - 46 ani- locuiesc in Medias, str. Pictor Aman 10, jud. Sibiu.

    REFREN :
    Ce mai ramane acum din "infailibilitatea" ta Freddye !?

    RăspundețiȘtergere
  25. STROFA :
    Daca iti vei baga candva capul sub sutana unui popa -(daca!)- ar fi bine sa-i spui ca ai grait in deshert despre un semen de-al tau zicand asa despre el : "Oi fi vreun securist nenorocit, cu dosarele-n frigiderul prezidential". Da, cum sa nu, Infailibilitatea D-voastra... ! Daca securist si comunist se poate numi cineva care a refuzat in tineretze (in anii'80) in mod explicit si fara echivoc (adica pe fata, fara menajamente, fara precautii "tactice", in public, intrarea in sinistrul PCR, ca si participarea la manifestatiile de tamaiere colectiva a dictatorului ramanand singur cuc in fabrica Vitrometan- Medias cu toate insistentzele si amenintarile, mai mult sau mai putin voalate, ale sefilor si activistilor de atunci; martorii refuzului meu, explicit anticomunist, au fost cu sutele in sectia atelierului mecanic a respectivei fabrici de sticlarie din localitate)... Acuma, odata ajunsi aici, s-ar putea ca "naratiunea" sa esueze nu atat din cauza ei insasi ci, eventual, din cauza unui anumit gen de public autohton mai predispus sa fluiere vesel a paguba decat sa urmareasca atent umile variatiuni locale pe o tema poloneza... Sa fiu mai explicit - dar dupa o intrebare : ce te faci daca... pentru scrierea si raspandirea de manifeste am fost chiar detinut politic !? Pe scurt : la sfarsitul verii si in toamna lui "89 (aveam 26 ani) impreuna cu alti cinci prieteni am facut manifeste la mine acasa, contra lui Ceausescu si a regimului comunist, raspandite in Medias, Sighisoara, Alba Iulia, pe strazi, in trenuri si in cutiile postale. Spre sfarsitul lui noiembrie am simtit ca "patriotii" ne-au luat urma fiind urmariti peste tot ca in filme (ultimele teancuri de manifeste le-am ars la mine in pivnita). La inceputul lui decembrie am fost arestati cu totii si dusi cu catusele la maini in capitala, pe Calea Rahovei, fara sa stim nimic unii de altii. Norocul nostru a fost revolta din decembrie de care habar n-aveam; dupa miezul noptii, in dimineata zilei de 21/22 decembrie cand ne-au eliberat si dus la Gara de Nord - ca sa se scape cat mai repede de noi- eram complet nestiutori de cele intamplate afara - am aflat ulterior pe tren. In treacat fie spus, manifestele erau un sumar program de rezistentza si nesupunere civila fatza de absurdul ce-l traiam cu totii pe atunci; plus o comemorare solidara cu revoltele muncitoresti de la Brasov - trecuta in antetul fiecarei foi. Punct.

    REFREN :

    Ce ramane din "infailibilitatea" ta Freddye, aicea in vazul tuturor, pe tatami !? Tu care credeai ca vorbesti cu un securist (sustinator "neconditionat", vezi Doamne, al lui Base, si alte asemenea stereotipuri ale obtuzitatii voastre) si-ai dat taman peste unul din - cronologic- ultimii detinuti politici ai erei totalitare din Romania ! Dosarele noastre de la CNSAS, zecile de martori mai ales indirecti ai arestarii noastre (fosti colegi de servici, familiile, vecini, rude, alti prieteni chemati sa dea "explicatii" in legatura cu noi, si faptele noastre) sunt proba, ca si adresa de mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  26. CODA ( dedicata lui Freddye):
    (Nesimtirea care sforaie te culca pe-o ureche/ si in vis te leagana o nalucire veche/ Cu buni, cu rai de-a valma / si tu ca Sfantul Gheorghe cu "direptate" impartind sudalma / Trufit cum esti, e poruncit de Sus / intru smerirea noastra sa fi caricatura lui Isus...) (valabil pentru oricare din noi cand suntem trufasi - pentru ca prostia nu doare, din pacate; altfel am fi tot prin spitale )

    STINGEREA :
    Tu esti chiar convins ca d-nul T. Ungureanu e doar mercenar de presa, ca nu poate scrie, ce scrie, si din pura convingere !? Doar varianta basescofoba a alergiei tale e singura posibila !? Ce te faci daca functionezi pe pilot automat - ca si in cazul neghiobiei tale dovedite, sper - referitoare la mine. Basescofobia stereotipala va va urzica, in mod paradoxal, deabia cand ura si comoditatea voastra isi vor fi epuizat obiectul. Ura voastra isi va pierde confortul consensual, confortul apartenentei la majoritatile oarbe, cand Basescu va inceta sa va mai uneasca. Comoditatea fariseismului majoritar isi va cere tributul cand Basescu nu va mai putea fi cheia paspartu, adica jusificarea in alb a curviilor oligarhice. Atunci se va deschide ca o floare vederii BORDELUL; bordelul "garantiilor" politice pentru afacerile cu statul, bordelul invrajbirii voastre viitoare. Cei care mai sunt predispusi luciditatii vor intelege in sfarsit de ce PNL-ul a dat sarutul lui Iuda statului de drept; falsificarii perene a institutiilor publice. PSD-ul, partidul creuzet al coruptiei postcomuniste isi oferise de mult "serviciile"...
    PS :
    Asta nu inseamna ca PDL-ul nu risca la randu-i contaminarea; contaminarea socialista a interfetzei caleidoscopic multiplicate dintre afacerile private si stat, banul public. Dovada ar putea fi, printre multe altele, anemicul liberalism de care da dovada; credinta naiva a ministreselor Udrea sau Ridzi ca statul si ministerele lor inutile chiar trebuie sa faca hoteluri, sa promoveze, sa organizeze concerte pe banul public sau, in viitor, sa ne chiar stearga pe toti la fund... (de parca Rolling Stones, Jimi Hendrix sau Beatles au trebuit sa fie promovati de stat odinioara ca se ne putem bucura si astazi inca de o asemenea muzica).Statul e sursa discreta a majoritatii problemelor noastre pentru ca hipertrofiat fiind e inca una din multiplele variante ale socialismului disimulat. Din pacate si Occidentul se indeparteaza pas cu pas, de cateva decenii bune, de adevaratul liberalism, de traditia libertatii, a statului minimal. Ai nostri sunt doar in remorca acestei evolutii...

    RăspundețiȘtergere
  27. @ Anonimul AKA Coman Horatiu
    Poate ai aflat între timp şi ce făcea Băsescu pe la Bruges în '89! Se lupta şi el cu comunismul? Sau poate lupta cu Securitatea în calitate de "insider"? :-) Ori poate Stolojan o fi fost şi el un mare disident al regimului? Cum se face totuşi că aceşti doi mari titani ai politicii au adus o contribuţie decisivă la distrugerea unui partid istoric (PNŢ) şi la încercarea de aneantizare a altuia (PNL)? Ştiu că ambele partide menţionate sunt (erau) pline de jigodii. Dar membrii acestora făcuseră MII de ani de puşcărie (cumulat, se înţelege). Ceea ce ţi s-a întâmplat dumitale este un fleac în faţa calvarului acelora. Iar asta trebuie s-o recunoşti! Nu se poate anula o tradiţie politică prin manevre politicianiste de doi lei. Uff..., şi aici mi-am amintit şi de traficantul de copii! Nu-i spun numele, persoană importantă, deh.

    PS: Poate cele relatate despre domnia ta sunt reale. Dar tot atât de bine pot să nu fie reale. Aşa e netul.

    RăspundețiȘtergere
  28. @ Donkypapuas
    Fals : la distrugerea PNT-CD-ului a contribuit decisiv linsajul mediatic la care a fost supusa Conventia si Constantinescu de catre televiziunile controlate de PDSR-ul de atunci( plus satelitii ). Iti mai aduci aminte de jalnicele, batjocoritoarele, rastalmacitoarele si intens manipulatoarele emisiuni ale lui Tuca - show ( antena 1)!? Pentru ca Contantinescu si Conventia Democrata puneau in pericol pentru prima data (fiindca erau la putere) aranjamentul politic necesar falsificarii institutiilor publice din Romania, au trebuit desfiintati... Nu va mai mintziti pe voi insiva si nu mai exagerati rolul lui Basescu ( care a produs probleme intradevar, dar nici pe departe atat de mari incat sa duca la dezastrul alegerilor din 2000 ). Mai bine va-ti aminti de certurile din cadrul Conventiei dintre taranisti si liberali - pentru ministerul industriilor de exp; sau de reprosurile nelecuite nici pana azi prilejuite de dizolvarea Conventiei inainte de alegerile generale (la initiativa liberalilor care au considerat ca trebuie parasita "corabia" cu orice pret inainte de un naufragiu comun; taranistii, azi inca, o considera o tradare, ceea ce mie-mi pare exagerat). Conventia a fost totusi benefica Romaniei, dar pe cei multi linsajul mediatic i-a prostit ca, in Romania, aceasta a adus sfarsitul lumii... Oameni cu convingeri democratice, acestia nu au controlat presa si televiziunile asa cum a facut-o Iliescu inainte si cum o va face, apoi, Nastase.

    RăspundețiȘtergere
  29. @ Donkeypapuas (continuare):
    Ultimul meu vot dat taranistilor a fost in 2004 (ptr deputati) si liberalilor (prin alianta D.A.) la senat; nu voi mai face asta pentru ca nu mai vreau sa-mi mai risipesc votul. Sper ca taranistii impreuna cu liberalii si cu PDL-ul sa poata depasi, odata si odata, orbirea si sa poata forma acel Unic partid de dreapta atat de necesar stabilitatzii politice de la noi; dar cu adevarat liberal si nu anemiat de reziduurile mintale socialiste prin care s-au ilustrat mai ales cei care isi si revendica liberalismul prin titulatura... Pentru aceasta e necesar, dupa parerea mea, ca PNL-ul sa iasa din prizonieratul nefast si tradator al grupului Patriciu care l-a impins subtil prin Basescofobie programatica inspre PSD (creuzetul si nashul coruptiei sistemice a ultimilor 20 de ani); si nu intamplator, ptr. ca, se stie, ca cu PSD-ul se fac afacerile bune cu banul public si pe deasupra si ferite de rigorile legii... Din partea noastra, se poate renunta si la Basescu daca va fi o piedica insurmontabila la reconstructia dreptei romanesti; nu cred ca suntem atat de fanatici ca voi - orbii de servici ai BORDELULUI PNL-PSD ! Pana una alta in mandatul lui Basescu se dovedeste ca pot fi si ministri anchetati la DNA ptr a fi deferiti justitiei chiar fiind in functie (cazul Ritzi); ceea ce era de neinchipuit inainte ( sub Nastase), nu-i asa !?

    RăspundețiȘtergere
  30. @ Anonimul COMAN HORATIU din MEDIAS

    D-le anonim HORATIU ,daca suferintele d-tale sunt reale ,se cuvine sa le respect cu umilinta ,acum ca am aflat desspre ele.E posibil sa avem varste apropiate si preferinte comune in privinta muzicii de un anumit gen ,peren pentru totdeauna..Totusi e prea mult pentru un hipertensiv ca mine .Sa pot asista la asa o evolutie din partea dumitale ,adica de la anonimatul cenusiu la un fel de exibitionism cu degetul aratator indreptat acuzator catre cei care nu au avut ghinionul si curajul d-tale nebun ..ei bine asta nu mi se poate intyampla de prea multe ori in viata..Si apoi,sa asist la o asa involutie,adica la intelepciunea ascunderii,in mod repetat dupa un nick,cand ai reusit sa dai cu securitatea de pamant in tinerete ..asta-i o alta mare incercare..Te-ai gandit ,ca poate ai fost arestat si pe baza unor rapoarte informative trimise de oameni de teapa lui ZOAIEUS ,sau poate chiar de el,ca avea destui prieteni prin ARDEAL pe care sa-i traga de limba.?Si d-ta ce faci..de ce nu ii ceri socoteala pentru trecutul sau de turnator..nu inteleg ..care-i dealul ??Si,in orice caz,DACA e asa cum spui,ai tot dreptul sa-l carotezi si pe TRULACHE ,din absolut aceleasi motive..Nu am ce face,gratie dezvaluirilor dumitale ,la lista naivilor pacaliti de ZOAIEUS ,pe langa intelectualii liicenisti sunt nevoit sa te adaug si pe dumneata ,cu nume si prenume..Cu cine defilati ,oameni buni...P.S.Multzumesc frumos pentru atentia pe care mi-ai acordat-o ,as zice nefireasca avand in vedere umilul meu statut de pensionar neinregimentat politic..Nu ti se pare ,totusi ca interventiile incriminate de dumneata au mai incalzit nitel atmosfera ?Dupa pupincurismul exacerbat de pe blogul asta se simtea acuta nevoie de a spune unor lucruri pe nume..D-ta ai facut-o ,dar trb sa ne multzumesti noua ,acelora care te-am provocat.Si sa stii ca eu unul nu te voi ierta niciodata pentru ca ai fost soim al patriei si pionier fruntas ,mai stii ,poate cdt de detasament..[emoticon frendly]Astept cu mare infrigurare si procesul acetora ,inainte de a trece la cel al comunismului.De un lucru te rog sa fii sigur ..De cate ori iti voi citi postarile ,nu ma mai voi intreba ,ca ,curca-n lemne "Cine esti d-ta domnule SORGE "..Acum stiu..[friendly emoticon]

    RăspundețiȘtergere
  31. http://www.petitieonline.ro/petitie-p46934053.html

    va rog semnati petitia prin care se cere imputarea daunelor de la CEDO magistratilor care au pierdut cauzele. va multumesc

    RăspundețiȘtergere