05 octombrie 2009

UE îşi duce electoratul la reeducare


Ipocrizia e cel mai bun falsificator de valori. Mi-e imposibil să înţeleg cum pot atîtea figuri oficiale, semioficiale, majore şi minore ale insttiuţiilor europene să salute rezultatele Referendumului din Irlanda. Cum se poate cineva bucura de o farsă al carui rezultat prim nu e optiunea pro-europeană a irlandezilor ci coruperea grava a democraţiei electorale? E trist. Nenumărate figuri de perfect pedigree liberal susţin că europenii sînt în favoarea Tratatului şi folosesc drept argument Referendumul din Irlanda. Bineînţeles, toate aceste figuri ştiu foarte bine că decizia iralndează nu a fost nici nemijlocită, nici liberă. Iralndezii au decis odată dar opţiunea lor iniţială (2007) a fost practic respinsă de UE. A doua decizie a irlandezilor a fost, de facto, comandată, după ce prima încercare a fost declarată inutilizabilă. pentru o mai mare claritate: irlandezilor li s-a spus cum e bine şi cum nu e bine să voteze. Pentru mine şi - sper - pentru alţi nostalgici ai democraţiei pure, referendumul din Irlanda e un evenimnent periculos. democraţia electorală a la UE realtivizează greutatea votului şi trimite la reducare cetăţeni care au rămas cu impresia că păstrează, încă, un domeniu de autonomie inatacabilă: pronunţarea electoral-democratică.

Ah! Uitasem! Pester doi ani facem din nou refernedum, nu-i aşa? Un vot obligat la autocorecţie după doi ani, trebuie obligat la autocorecţie după încă doi ani. Urmînd strict logica impusă de UE, peste doi ani ar trebui organizat un nou referndum care va constata dacă irlandezii mai sînt sau nu de acord cu ei înşişi. N-am auzit,încă, nici o sugestie în această direcţie. Trag concluzia că, de data asta, irlandezii au reuşit să voteze corect. Noua definiţie a democraţeiei electorale UE nu mai împarte votul în liber şi lispit de libertate şi nu mai respectă verdictul popular. Contează doar dacă votul poular se potriveşte cu obiectivele UE. da că da, votul e corect iar alegătorii sînt luminaţi. dacă nu, votul e incorect şi alegătorii trebuie reşcolarizaţi.

10 comentarii:

  1. Nu numai de pedigree liberal... De cel "popular" aţi uitat? Bun articolul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu mă aşteptam la irlandezi să înghită găluşca...
    Klaus şi Kaczynski trebuie sa reziste, iar o dată cu întoarcerea conservatorilor în Marea Britanie, trebuie stopat Sovietul Suprem de la Bruxelles !

    Să vedem cu câte kile de lămâi vor înghiţi popularii (EPP) numirea lui Tony Blair ca presedinte al UE, după cum se aude...

    http://www.spurgeonworld.com/blog/images/2007/keepcalm.jpg

    RăspundețiȘtergere
  3. Mult respect, TRU.
    Inca putin si poti deveni Dan Hannan al Romaniei, desi esti oricum TRU adica mai mult decat atat,amandoi jurnalisti intrati pe ringul politic. Dati de pamant cu neo-comunistii astia care vor sa construiasca UERSS!

    RăspundețiȘtergere
  4. trist, dar adevarat..

    felicitari TRU!

    RăspundețiȘtergere
  5. Un cosmar care cu siguranta va fi stopat de oamenii lucizi.
    Important este sa scapam si noi.

    RăspundețiȘtergere
  6. UE va face cum va dori, cu sau fara ajutorul Cehiei si al Poloniei. Polonia din cite am inteles a spus deja ca va ratifica Tratatul (Costitutia), iar Vaclav Klaus e un om. Un om cu coloana vertebrala cit pentru multi altii, dar nu se va impiedica "primul imperiu non-imperic" al lui Barrosso de un ciot ca Cehia.

    Mai ramin tory din UK. Dar nu stiu de ce... nu prea imi vine sa pariez pe ei.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi se pare îngrijorător că un europarlamentar român, dar mai ales un gânditor de talia dumneavoastră poate să spună că democraţia a fost falsificată.

    Irlandezii au votat a doua oară în cu totul alt context, dar mai ales, au votat în cunoştinţă de cauză şi în urma unui adevărat dialog social. Analizele sociologice au arătat că nu a fost ca data trecută când s-a petrecut mascarada aceasta (atunci, într-adevăr cei care au votat NU au stat acasă a doua oară şi au venit la vot cei care au spus DA). Nu, de data aceasta o proporţie considerabilă dintre cei ce votaseră NU prima oară s-au răzgândit şi au votat DA (procentul cu care a ieşit DA vorbeşte de la sine).

    Dumneavoastră o priviţi ca pe o falsificare a democraţiei, pe când de fapt este o reuşită a dialogului politic, şi o adevărată reuşită a democraţiei europene! Acea Europă atât de ascunsă ochilor cetăţenilor ei, Europa politică, a reuşit să comunice cu votanţii de pe stradă şi să le se clarifice lor dilemele individuale (rolul Bisericii, autonomia sistemului de taxare, etc. dvs. ştiţi mai bine decât mine).

    Irlandezii au simţit că vocea lor a fost auzită şi şi-au amintit (într-adevăr, ajutaţi de criză) cât de importantă este Europa pentru ei, aşa că nu au făcut decât ceea ce era firesc să facă. Trebuiau să o facă încă de prima oară, dar ştiţi dumneavoastră cum sunt campaniile astea electorale, îi spui omului câteva vorbe care 'prind bine' şi l-ai convins, chiar dacă adevărul este în altă parte.

    Ar fi fost nedrept ca articolul postat de dumneavoastră să nu primească al meu comentariu.

    Cu respect vă salută un cititor al dumneavoastră din Franţa, ce a ascultat o discuţie privind referendumul irlandez la France International şi nu a făcut decât să încerce să transmită cu propriile cuvinte impresiile pe care discuţia i-a creat-o,
    Bogdan Popa

    RăspundețiȘtergere
  8. Lisbon Treaty: Europe’s Slow-Moving Coup d’État

    http://britanniaradio.blogspot.com/2009/10/lisbon-treaty-europes-slow-moving-coup_11.html#links


    Obama Poised to Cede US Sovereignty, Claims British Lord

    http://fightinwordsusa.wordpress.com/2009/10/15/obama-poised-to-cede-us-soverignty-claims-british-lord/

    RăspundețiȘtergere
  9. Auzi domnule TR de ce mai praticati aceasta meserie de jurnalist cand de fapt nu vi se potriveste meseria cu caracterul care il aveti va prostit seful pdl TB sa atacati Realitate Tv Antena 3 si la televiziunea publica tvr cand intr-o emisiune care ati fost invitat n-ati avut bun simt sa va fie rusine nu l-ti lasat sa vorbeasca l-ati interupt mereu pe Luca NICULESCU,Sper sa nu mai aveti tupeul sa va mai duceti ca o sa va para rau,O sa aveti de a face cu mine.Dativa demisia din jurnalism sau ceretiva scuze lui LN.Sau faceti-le pe amandoua ei va cheama sa fiti civilizat si dvs va bateti joc de ei intr-o emisiune televizata.Sunteti lisipit de caracter.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Anonimul de sus

    Sunteti TRADATORI DE TARA.
    O sa ne transformati dintr-o NATIUNE inntr-o POPULATIE

    RăspundețiȘtergere