09 octombrie 2010

Insomniile lui Ion Iliescu

”...această bătălie împotriva unei conduceri politice a ţării care a pus în pericol din toate punctele de vedere şi democraţia şi statul de drept."

Cine o spune ? Ion Iliescu, omul care a încercat să dea românilor un socialism mai drăguț, apoi un despotism luminat şi, în cele din urmă, o corecţie minerească. Dacă Iliescu însuşi ar fi vorbit astfel despre "conducerea politică a ţării", pe vremea regimului Iliescu, delincventul ar fi fost tăvălit de Adevărul, denunțat de TVR şi dat pe mîna minerilor care l-ar fi uşurat de literatură legionară, droguri și dolari.

În traducere, întemeitorul ratat al democraţiei originale are insomnii pro-democratice. Ion Iliescu e îngrijorat de declinul libertăţii în România. Senilitate? Iliescu e un veteran, nu o epavă. Prostie? Iliescu e posesorul unei minţi îmbătrînite în rău dar perfect întreţinută de un dogmatism mereu în formă maximă. Atunci? E, pur și simplu, vorba de vocaţie. Cît va rămîne printre noi, Ion Iliescu va fi Ion Iliescu - om incapabil de transformări, copil bătrîn al socialismului etern regenerabil. Uneltitorul inepuizabil şi limitat care a ţinut România pe loc şi ar mai ţine-o, prin urmaşi, pentru a-i impune valori expirate din naştere.

20 de comentarii:

  1. Mai mult decat atat, DIN CAUZA acestui talhar existati voi, restul talharilor.
    N-ai decat sa stergi, doar asta fac toti comunistii, indiferent de culoarea cravatei

    RăspundețiȘtergere
  2. Toata stima mea pentru modul clar si logic in care expuneti realitatile politice.

    RăspundețiȘtergere
  3. Se poate si mai rau: sa condamne comunismul, dar asta ar insemna autodistrugere, un fel de implozie ideologica a caracterului sau.
    Nu mai surprinde nimic din ceea ce talmaceste. PSD-ul inca e o retea ce sta indoita de spate cand vorbeste Iliescu si nimeni nu il contrazice. o fi un fel de Dalai Lama.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cacatii de pesedei au bagat-o pe maneca cu suspendarea lor. Presedintele a castigat din nou, asa cum am prevazut aici !
    Presedintele trebuie sustinut pentru modernizarea Romaniei !

    RăspundețiȘtergere
  5. Ba mai mult de atât, i-a făcut să se arate aşa cum sunt ei, penibili. L-am auzit pe Olteanu( broscoi) încerând să explice inexplicabilul. Gângav cum îl ştim şi ilogic ne înşira poveşti ridicole care ar fi trebuit să ne demonstreze că :
    1 Băsescu spune bine cu vârsta de pensionare
    2 PDL spune bine cu vârsta de pensionare
    deşi cele două poziţii cam diferă...
    Mai sinceră, Elena Udrea a spus-o p-aia dreaptă . Ne vom mobiliza şi vom vota aşa cum a spus Preşedintele . Ce atâta democraţie!
    TRU are alergie la Iliescu , însă în ziua de azi relele vin nu de la bătrânul post comunist( sau pseudo sau cum mai vreţi voi să îi spuneţi ). El stă în colţul lui şi vorbeşte. Popoviciu însă ( care ne spune că în 2030 o să trăim ca în Germania sau Franţa) e mai periculos pentru portofelul nostru. TRU, ce crezi , în 2030 o să emigreze medicii din Cehia în România?

    RăspundețiȘtergere
  6. Ha, ha, ce frustrati sunt bolsevicii !!!
    Oricum, chiar daca se ajungea la suspendare baietii si-o luau in mana la vot. Mobilizarea ar fi fost exemplara, eram chiar mai pregatiti ca in 2007, garantam ca Presedintele ar fi avut cel putin acelasi procent ca si la precedenta suspendare !!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Un titlu inspirat, d-le Ungureanu ~ Insomniile lui Ion Iliescu ~ :

    ”...această bătălie împotriva unei conduceri politice a ţării care a pus în pericol din toate punctele de vedere şi democraţia şi statul de drept."

    Nebunelul Crin, nu poate pricepe ca alianta la care-l indeamna batranul politruc e de fapt o batalia impotriva REFORMEI LIBERALE a statului roman ! Nu pare a pricepe ca pe batranul mincinos il sperie tocmai interogarea fundamentelor socialiste ale Romaniei post-decembriste !
    ( adica, perpetuarea privilegiilor prin protectie politica ? - testamentul sau politic, fondat atunci, in illo tempore, la inceputul anilor '90 ?)

    RăspundețiȘtergere
  8. Necajitii de penali,tot catelusii jigariti ai pesedeilor AU ALES sa ramana ! Le sta foarte bine clantzailor PNL ochelarii de cal,ce sa-nteleaga nicolaestii si noricele,alinele gorghiu, ca vor primi firimituri de la mesele unor liviu dragnea, vanghelie si mazari,oprisani si ceilati baroni nestasieni celebri ! Singura problema a penalilor va fi atletismul ,caci greu le va fi sa latre si sa schiaune de la o latrina tv la alta,acum ca si Paturiciu deschide Troaca de Grohaitori ,langa Felix si Nush !

    RăspundețiȘtergere
  9. Ai dreptate, Anonimule !

    Vorba aia din popor :

    ~ Estimp, Iuda Antonescu preacurvea cu Stanga Matusii Tamara ! ..

    RăspundețiȘtergere
  10. N-am cuvinte sa va spun
    Cit e Base de nebun
    Cum dadu de gard cu votu'
    Ce-l fura Roberta-lotru.

    Munca noastra de hotisti
    De falnici pedelisti
    Irosita fu cu totu'
    De Base, un alt lotru!

    Cum putem sa mai furam
    Linistiti sa aburcam
    Prada-tara intru-totu'
    Cand lotru prada pe lotru?

    RăspundețiȘtergere
  11. TRU, penibila fantoma ieftin-oportunista a unui jurnalist - pe vremuri - respectat! chiar sluga la darloga nu credeam c-o sa ajungi, Traiane! acum 13 ani, la Londra, te prezentai cu totul altfel.

    RăspundețiȘtergere
  12. ANonimule, esti o jogodie bolsevica. D-l Ungureanu este un intelectual respectat al acestei tari. De cand il sustine pe Presedinte ati sarit toti bosevicii sa-l atacati.

    RăspundețiȘtergere
  13. Subscriu la " Fantoma unui jurnalist respectat", este şi părerea mea. Eu încă aştept să învie jurnalistul şi să ne dea motive să îl respectăm din nou

    RăspundețiȘtergere
  14. In data de 11 octombrie 2010, ora 21:29 clona a bantuit din nou ! Falsul Coman Horatiu puse pe "note" gafa, intr-adevar impardonabila, a Robertei Anastase din ziua votarii legii pensiilor. Problema e ca "bardul popular" va mai trebui sa cante si ispravile celorlalte masini de vot ( care acum fac pe mironositzele in opozitie ). Ceea ce am aflat cu totii de la
    d-na Udrea, este faptul ca modul asta de a vota e deja .. o traditie pentru gruparile majoritare. Cum a putut sa-i scape bardului nostru popular tocmai traditia !?

    RăspundețiȘtergere
  15. Falsul C. Horatiu nu vrea deloc sa abordeze principialitatea noii legi a pensiilor : faptul ca aceasta lege pune ordine asanand - prin principiul contributivitatii - o mlastina irespirabila.
    O mlastina de imoralitate in care bande si grupari specializate in gherila politica, juridica si sindicala au facut din bugetul pensiilor "pestera hotilor".
    In aceeasi ordine de idei, d-le C.M, putem saluta ( cu precautie si obiectivitate critica )masurile generale de asanare a privilegiilor de casta !? Avem voie !? Sau, atitudinea constructiva si optimismul retinut, sunt un delict anticipat !?

    RăspundețiȘtergere
  16. Revenind la subiectul principal, trebuie sa fim tare naivi ca sa nu putem pricepe ce-l doare atat de rau, in aceste vremuri reformiste, pe batranul politruc ; standardul de "onoare" al PSD.
    Pentru senectutea sa nedemna si nelinistita, preferabil ar fi fost balansoarul din care sa ne citeasca, bâtzâit, testamentul politic de la gura sobei: Statul de Dreptzi ! in fata privilegiilor de casta ..
    Caci, nu-i asa !?, Moldova nu e a noastra, si nici a urmasilor urmasilor nostri, din moment ce-a fost numai a lor, a stramosilor sai , din illo tempore : Pauker, Dej, Patilinet, Draghici (ab urbe condita)..
    Ab urbe condita si celebrarea fondarii, odata cu marea emotie din decembrie; cand cinurile cu privilegii din Primaverii au fost "unse" pentru perpetuitate si drept la clientela.
    Rangurile mai mici, disponibile, au fost ulterior disputate, conform principilui fondator, de sindicate, magistrati, pensionari de lux, regiile autonome si alte gherile bugetare instruite la scoala chirurgiei de stanga ..
    Emotionanta revitalizare a lui L'Ancient Regim !..

    Dupa pohta lui Ion Iliescu, cam pe aici ar fi indicat sa fosilizam cu totii ( ca sa ne poata parasi multumit ). Ca sa se poata convinge, la randul sau, ca nu si-a irosit degeaba tineretzea ..
    Pariul domniei sale, cu sine insusi ..
    In pur solipsism ..

    RăspundețiȘtergere
  17. Coman Horaţiu,
    Mă amuză poziţia dumneavoastră. Evident că aveţi voie să salutaţi orice consideraţi salutabil. Da de unde atâta precauţie şi obiectivitate critică? Laur, TRU, dumneavoastră nu prea îmi păreţi precauţi sau critic-obiectivi. Ba dimpotrivă , entuziaşti şi părtinitor subiectivi . Dar nici asta nu mi se pare o infracţiune, avem voie să fim aşa .
    Dacă observaţi, reproşurile mele sunt legate de inconsecvenţă, oportunism , populism ( pe toate acestea le argumentez cu citate din declaraţiile "împricinaţilor" în textele pe care le scriu ). Şi mă adresez cu aceste reproşuri celor care au responsabilităţi şi pe care îi plătesc să şi le îndeplinească. Nicidecum celor ca mine ( dumneavoastră, Laur şi cui o mai fi pe aici ) sau celor care nu mai au puterea ( Iliescu, Ciorbea,Ceauşescu ) cu atât mai puţin presonajelor folclorice deja ( moguli, mineri, comunişti). E aşa de aberantă discuţia despre persoane irelevante ,e atât de stringentă nevoia de cenzurare şi corectare a acţiunilor puterii care chiar bine intenţionată de ar fi( deşi am mai rezerve în a o găsi aşa) tot e supusă greşelii...

    RăspundețiȘtergere
  18. Evident, şi opoziţia poate greşi ( cu siguranţă o şi face în mod repetat) . Însă acele greşeli ne afectează într-o măsură neînsemnată . Azi ne nenorocesc greşelile puterii , ăstora trebuie să ne opunem atât cât putem. Mâine când vor deveni opoziţie ( sper pentru PDL să nu dispară rupţi în bucăţi de manevrele bătrânului matelot sau înghiţiţi de dispreţul alegătorilor- vezi PNŢCD)vor avea răgaz, vom fi iertători cu greşelile lor din nou.

    RăspundețiȘtergere
  19. Sa recapitulam: Vantu da un interviu la Realitatea si ameninta ca va publica TOATE stenogramele convorbirilor sale din ultimii ani (sa intelegem ca si-a inregistrat discutiile). Niste lideri de sindicat incep sa se agite, politicienii incep sa se agite .... Traduc: daca voi nu ma ajutati pe mine sa-l dau jos pe Basescu si Doamne fereste sa fac puscarie, va dau in gat pe TOTI. Interesant de aflat ce discuta acest infractor cu Marica, Luca, Nistor... Sa vedem maine ce alt lider mai scoate oamenii in strada...

    RăspundețiȘtergere