23 ianuarie 2011

ANTICENZINTERN

- stînga europeană față cu reacțiunea -

ANTICENZINTERN, sau Interanționala Anticenzură, cutreieră Europa, fredonînd din toți bojocii avertismente grozave. Mesajele noului nor propagandistic, dezvoltat după chipul, funcțiile și asemănarea părintelui COMINTERN, anunță stingerea presei libere. Unde? Peste tot, adică peste tot acolo unde vreun neam nefericit al Europei a votat dreapta. Acolo, presa e strangulată, pe măsură ce înjură mai liber, iar dictatura se întețește, pe măsură ce e mai insesizabilă.

Ultima undă de propagare propagandistică a atins Parlamentul European săptămîna trecută. Frontul stîngii unite de spaimele cenzurii care nu există dar ucide presa l-a supus pe Primul Ministru ungar Viktor Orban unei ședințe de reeducare menită să îl facă să recunoască și să semneze autodenunțul. Orice: o frază, un comunicat sau chiar tăcerea vinovată. Pentru că, în cele din urmă, ferocitatea noii Internaționale e doar un mod de a presa, pe tiparul interogatoriilor NKVD, pentru recunoașterea acuzațiilor scornite în prealabil de anchetator. Orban dar și Berlusconi, Sarkozi, Băsescu sau alți lideri ai dreptei de guvernare ar trebui să se scuture de păcat șă să declare, tumefiați, la capătul marilor procese publice organizate de progresiști că, da!, sînt fasciști-autoritari camuflați de o parodie democratică.

Operațiile Internaționalei Anticenzură adună o haită de demagogi în care se amestecă socialismul de casă veche, liberalismul deplorabil al foștilor liberali pur singe, comunismul exotic al stîngii extreme și ecologismul stupid al stupizilor ecologiști. Țintele sînt, fără excepție, guvernele care conduc (prea multe) state europene. Cine deschide un ziar sau netul sau banalul televizor, la orice oră și în oricare din statele guverate de dreapta, de la Ungaria și Franța la România și Marea Britanie, va fi îndată împroșcat de un torent toxi-scabros: insulte, calomnii, defăimări și alte produse tipice pentru o presă încătușată. Valul se revarsă fără oprire spre figurile tartorilor dreptei și mînjește sau îneacă, în cale, orice altceva sau pe oricne altineva nu se dă cu progresul.

Distanța între delirul propagandistic și realitate e nemăusrabilă, pentru că nu există legătură măsurabilă între fabricația pură și adevăr. E, atunci, această interminabilă campanie pan-europeană o deraiere sau, pur și simplu, o naivitate transformată în obsesie? Cine caută răspunsul, pornind de la asemenea prespuneri decente nu știe nimic despre lumea și logica perversă a propagandei socialiste.

Adevărat, pericolul dictatorial și cenzura sînt nule în România, Italia, Ungaria sau alte state administrate de guverne de dreapta. Dimpotrivă, presa și, în genere, reacția critică a opoziției sînt mai mult decît slobode. Sînt, într-o ofensivă care permite și își permite orice, de la observațiile de bun simț, la acuzații demente confirmate, pentru mai multă claritate, de acuzatorul însuși. Desfrîul propagandistic n-a spumegat niciodată mai vîrtos. Dar asta nu rezolvă și nu explică nimic.

Discursul incendiar și mizer al socialist-lieralilor nu urmărește nici o clipă adecvarea la realitate: sîntem liberi și respectăm libertatea. Temeiul acestui asalt stă în altceva: în două calcule abjecte. Mai întîi, menținerea monopolului de presă. În toate statele guvernate de dreapta și atacate de Internaționala Anticenzintern, presa e controlată financiar sau ideeologic de stînga. În România, unde orice crustă ideologică e prea mult pentru trupa de slugi cumpărată în viu de Vîntu, Patriciu sau Voiculescu, convingerile nu joacă nici un rol. În Anglia, în Anglia, Franța și, mai puțin, în Ungaria, ideologia explică enorm, la capătul unei lungi tradiții istorice de educație pro-stîngistă a elitelor universitare și artisitice. Oricum, prin furt sau prin tradiție, presa e în buzunarul sau în cortexul stîngii. Orice govern serios va încerca să elimine dezechilibrul și trebuie, deci atacat, prin toate mijloacele și dejecțiile imaginabile. Presa trebuie să rămînă un instrument politic al stîngii sau, în cazul României și al suratelor ei de beznă olgarhică, un generator de vomă în serviciul Megapenalilor. Prin urmare, primul motiv al cavalcadei anti-totalitare e tocmai restrîngerea drastică a libertății presei. Presa poate fi liberă numai dacă e bine așezată la și controlată de stînga.

Al doilea temei al mascaradei e un vechi silogism scelerat: minciuna prinde! Repetată și amplificată tot timpul și peste tot, din studiourile maidaneze ale Casei Presei pînă în Parlamentul European și în paginile cotidianelor de mare reputație internațională, minciuna va creea, după un timp, o impresie sau măcar o bănuială. Victimele acestui psiho-truc sînt tocmai oamenii bine crescuți ai Occidentului. Ei sfîrșesc, de cele mai multe ori, spunîndu-și că, totuși, acuzații atît de grave nu pot fi chiar o scorneală. Ei ajung, mînați de logoreea perversă a acuzatorilor, să ceară regimurilor calomniate să fie rezonabile și să schimbe, totuși, ceva. Așadar al doilea temei al prăpădului e șantajul emoțional.

Presa eurpeană n-a fost nicodată mai liberă. Ceea dce nu înseamnă că stînga, marea ucigașă de adevăr a secolelor XIX și XX, are alt program în secolul XXI. Pericolul e același iar mijloacele nu s-au schimbat. Cohn-Bendit, Schulz și trupa de renegați liberali hrănesc în ei viitorul regim perfect, progresist, științific și, deci, îndreptățit la crimă. La noi, în mica lor măcelărie de căsăpit bunul simț, Realitatea, Antena & Co(horta) fac muncă grea, de rachet plătit pe cap de adversar scuipat în direct. E, într-un fel, mai cinstit. După măsura lumii lor.

31 de comentarii:

 1. D-le Ungureanu, ca si Francois Revel, Camus, Patapievici sau Alain Besancon - ca sa-i citez doar pe cativa dintre cei dureros de putini - sunteti condamnat la .. izolare. Intre "Zarca" de la Aiud si eficacitatea mediatico-propagandistica a Stangii istorice e o cauzalitate directa. La noi sau aiurea. O stiti prea bine. Asadar, curaj, rabdare si..tutun ( dar mai ales, consecventza )

  PS. Putini mai stiu sub ce forme se deghizeaza aztazi naluca socialista. Sub complexul posteritatii dejucate (cam de cand Stalin si monstruozitatea nemaivazuta a crimelor sale au devenit, neaparat, balastru dispensabil) orfanii gnozei socialiste s-au bulucit la toate cauzele umanitare posibile si imposibile. De pe la sfarsitul anilor '50, au dat buzna in .. "progres". Tineri ziaristi sau batrani politruci ca Ion Iliescu inainteaza mascat - la ONU sau la Arte Tv. Inertial, dar mai ales .. justitiar - caci, cum altfel ? din nou in.. in .. in avant-garde )

  So, d-le Ungureanu, are you politically correct !? Are you !? - ( Are we ? )..

  RăspundețiȘtergere
 2. Proba video :

  http://riddickro.blogspot.com/2011/01/viktor-orban-atacat-de-limacsi-la.html

  RăspundețiȘtergere
 3. Sa speram ca Estul se va alia si va reactiona puternic la asaltul stangii occidentale .

  Avem aliati in dreapta occidentala :

  http://riddickro.blogspot.com/2011/01/tell-them-where-to-go-mr-orban.html

  RăspundețiȘtergere
 4. Jos cu Stanga Progresista!

  RăspundețiȘtergere
 5. poate că extrema dreaptă a apărut pentru că stînga, care de cele mai multe ori nu s-a putut abţine să nu fie extremă stîngă, a forţat dreapta să fie asemenea ei, tot mai radicală, adică, în oglindă, tot mai la dreapta

  or, după cum bine se ştie: coincidentia oppositorum...
  dar uite că numai "fratele" nazist e condamnat
  celălalt e mumificat şi venerat chiar de prietenul urmaşului fratelui detestat şi al urmaşului victimelor lui

  RăspundețiȘtergere
 6. Aici vom ajunge daca nu intelegem exact ceea ce se intampla :

  Bukovsky :
  "I have lived in your future "

  http://riddickro.blogspot.com/2011/01/vladimir-bukovsky-ue-noul-soviet.html

  RăspundețiȘtergere
 7. Pentru reimprospatarea memoriei :17 morti/minut

  http://riddickro.blogspot.com/2011/01/recolta-disperarii-foametea-provocata.html

  Aviz ecologismulul !

  UE ne recompenseaza cu mii de euro daca renuntam la butasii de vita de vie din Romania.

  Ca sa nu mai vorbim de campurile nesfarsite necultivate si "subventionate de UE"

  RăspundețiȘtergere
 8. Salve,
  1. Gandim, ne lamentam, dar nu actionam nicicum si lasam ciumatii sa-i molipseasca pe toti;
  2. Cine vede, poate si stie, sa actioneze urgent impotriva acestui curent devastator de anarhism si bolsevism parsiv care are o tinta clara:distrugerea oricarei reguli minimale de convietuire a societatii;
  3. Subliniez ca ceeace se intampla acum nu este gluma ci semnele unui adevarat "tunami" social care va provoca distrugeri imense tuturor.

  RăspundețiȘtergere
 9. http://sutu.ro/academia-de-cretini/cum-sa-ti-ceri-public-propria-demisie.html

  RăspundețiȘtergere
 10. JIDANII TE VOR PROST!...de ce crezi ca dupa caderea zidului Berlinului Germania nu si-a recuperat orasul pierdut?....pentru ca este orasul jidanilor bolsevici-Kaliningrad....asa si noi dupa asa-zisa revolutie nu am fost lasati sa ne unim cu Basarabia si nu ne-am recuperat nici teritoriul romanesc aflat inca in Ucraina pentru ca inca jidanii bolsevici ne conduc in continuare si mai vor si indemnizatii de revolutionari dupa ce au ucis oameni iesiti in strada in decembrie '89
  industrializarea masiva a dus la doctrina socialista a lui Kant care in principiu a fost buna...dar de la teorie la practica a iesit cu totul altceva mai ales cand si-au bagat jidanii coada... comunismul instaurat de jidani nu a fost bun...ca dovada ca au distrus de pe fata pamantului orasul lui KANT,Königsberg care acum se numeste Kaliningrad dupa numele unui tortionar jidan comunist http://ro.wikipedia.org/wiki/Mihail_Kalinin,...ELVETIA -TARA JIDANILOR....de ce crezi ca Elvetia a fost tara neutra in timpul celui de-al doilea razboi mondial?....desi la Auschwitz au fost omorati tot soiul de oameni ,numai jidanii au beneficiat de favoruri victimizandu-se....ei vor sa stapaneasca lumea de aceea trebuie ignorati si pe cat posibil sa nu ajunga sa poata controla economia lumii
  de ce nu introduceti taxa pe lux?...asa nu mai incurajati mafiotii si manelistii sa se imbogateasca fara a plati la stat nici un ban!toti oamenii AU DREPTUL de a trai decent...de ce doar mafiotii AU si un om care-si plateste taxele catre stat NU

  RăspundețiȘtergere
 11. @Anonim 17,50

  Vii cu diversiuni faciste acum , ca sa compromiti dreapta, nu-i asa ?

  NU TINE !

  Elvetia este tara elvetienilor
  Romania este tara romanilor
  Israelul este tara evreilor si este cea mai democratica din Asia

  RăspundețiȘtergere
 12. Este deja cunoscuta metoda :

  "Also, the process relies upon language manipulation. A “blurring of distinction” promulgates. The “right wing” is associated with Hitler, therefore men as disparate as David Irving, Jean-Marie Le Pen, and Enoch Powell are associated with Nazis. On the other hand, the left are described as progressive, reformers, modernizers, etc."

  http://riddick2.blogspot.com/2011/01/sean-gabb-and-western-cultural.html#more

  RăspundețiȘtergere
 13. este vorba de triunghiul bermudelor al evreilor si de orasele puncte strategice ale noii puteri mondiale:Kaliningrad-Berna -Anwerp...numai ca europenii nu vad cum sunt manipulati ....si nu este vorba de accente fasciste,dupa cum vezi HITLER LE-A FACUT JOCUL JIDANILOR...la Auschwitz nu au fost macelariti doar evrei,au fost macelariti din toate natiile si semintiile omenesti....dar ce mai zici de Stalin care a omorat de zece ori mai multi oameni si nu pe timp de razboi,ci pe timp de pace ..de ce nu se vorbeste mai mult de pactul Ribentrop-Molotov si de impartirea lumii?

  RăspundețiȘtergere
 14. l-am citit si eu pe mu-si-u ,,riddick''-un gunoi rebel si singuratic care sta tot timpul sa frece netul si sa adoarma prostii cu vorbe de 2 lei

  RăspundețiȘtergere
 15. http://s40.radikal.ru/i088/1008/3d/9e12a652f2b9.jpg.html

  RăspundețiȘtergere
 16. http://s40.radikal.ru/i088/1008/3d/9e12a652f2b9.jpg

  RăspundețiȘtergere
 17. Si ce-i propui lui Riddick, Anonime ? Sa tropaie la gramada cu rinoceri ca tine ?

  RăspundețiȘtergere
 18. In privinta lui Stalin si al tratamentului "asimetric" aplicat nazismului si comunismului sunt de acord cu tine ..

  RăspundețiȘtergere
 19. Barbatsoi de la Parter25 ianuarie 2011 la 04:03

  Nu cred ca trebuie sa bagati mogulii in aceasi oala cu socialistii. In Romania, la ora actuala, nu prea exista socialist. Mogulli sint, in fapt, mai de dreapta decit PDL, care, de fapt, nici nu stie bine unde e. Numai ca mogulii si-au sustinut pozitia economica de dreapta pe spatele populatiei apartinind, de facto, stingii (insa fara sa stie).
  Asa ca, chiar daca comentariul dumneavoastra e corect, in principiu, teoria nu se aplica si Romaniei.

  RăspundețiȘtergere
 20. Intr-o piata libera la propaganda trebuie sa se raspunda cu contra-propaganda ,cel putin la acelasi nivel .Ceea ce inseaman sa fie depus exact acelasi efort material si intelectual de informare corecta ,de dezmintire , care sa anihileze minciunile raspandite de presa stangista.
  Trebuie facuta o presa puternica de dreapta , mai inteligenta, mai convingatoate, mai profesionista decat a cea stangistilor.
  Pentru ei acapararea mass media este o strategie .
  Pentru dreapta trebuie sa fie o contra-strategie care sa dea o presa calitativ si cantitativa peste cea stangista , daca vrem sa fim liberi in continuare.
  Stangistii au reusit deja sa faca o revolutie culturala a occidentului . Trebuie facuta contra-revolutia si asta repede de tot, daca mai este timp

  « He reminds us that England is not facing a revolution. On the contrary, the revolution has taken place, and it is a big question as to whether counter-revolution can ever succeed. The author is not sanguine about working within established political parties because both parties have accepted existing Neo-Marxist ideology to one extent or another. »
  http://riddick2.blogspot.com/2011/01/sean-gabb-and-western-cultural.html#links

  In tarie estice presa sta si mai rau din cauza ca schimbarile din 1989 au fost manevrate tot de stanga pentru supravieturire economica ,mimand capitalismul, dar preluand tot ei puterea ( asa zisii “dizidenti” sunt doar niste stangisti acoperiti, cumparati economic)

  RăspundețiȘtergere
 21. Crystal Clear :
  Adica, o TV Europa Libera. Daca Congresul SUA ar binevoi ...
  Lasand gluma la o parte, va dau dreptate. Si eu ma intreb de mult acelasi lucru.

  RăspundețiȘtergere
 22. @Perotinus Minor

  Poate chiar o " TV Lumea Libera ".

  Nu vedeti ca sunt foarte putini cei care vor sa investeasca pentru a contracara asediul stangist ?
  Desiguri ca trebuie investiti bani ,iar cei care au bani multi sunt lacomi, vor si mai multi,vor sa domine, vor sa ne faca sclavii lor.
  Nu exista legi puternice care sa opreasca monopolurile, inclusiv cele de presa.
  Din contra se exagereaza cu globalizarea care implica multinationale, supranationale, suprastate etc, etc

  Capitalistii foarte ,foarte bogati devin complici ai stangii.Fac de fapt o bresa in sistemul capitalist ,bazat pe evolutia naturala a societatii .

  Deviza lor este : "Who has money has the power"

  Aici trebuie sa intervina statul de drept ,sistemul juridic , etc, de fapt contrarevolutia occidentala de mai sus ,care sa corecteze ,mereu slabiciunile capitalismului care desigur nu este mereu perfect si trebuie sa se apere de bresele stangii.

  RăspundețiȘtergere
 23. Dupa alegerile din 2004 ,UDREA A VRUT SA-L SCOATA DIN JOC PE PATRICIU si sa pape ia tot partidul liberal,numai ca PATRICIU a fost prea mandru sa accepte sefia unei fumei a lui Cocos,Alexandru Bittner si Vitalie Usturoi
  http://www.vreaudreptate.ro/component/content/article/2-arhiva-mafiei/558-micile-secrete-ale-lui-dorin-cocos.html CONCLUZIA:INDIFERENT DE PARTIDELE POLITICE CARE AJUNG LA PUTERE,TARA E CONDUSA DIN UMBRA DE MAFIA KGB

  RăspundețiȘtergere
 24. http://s40.radikal.ru/i088/1008/3d/9e12a652f2b9.jpg ...pentru noi nici acum nu s-a incheiat cel de-al 2-lea razboi mondial....Cadrilaterul,Basarabia si o parte din Ucraina pana la Odessa trebuie sa revina Romaniei http://www.adevarul.ro/cultura/Odessa_in_flacari-film_ars_de_Securitate_0_307169903.html....KALININGRAD-Königsberg-ORASUL GERMAN CARE TREBUIE REDAT GERMANILOR

  RăspundețiȘtergere
 25. si ce face dreapta in fata raului stangist? sta ca ciobanasul mioritic si plange-n batista asteptandu-si sfarsitul? in Romania guvernarea este, totusi, a dreptei. iar daca dreapta ar fi reprezentata de oameni cu o alta conduita morala decat cei din stanga, probabil ca toate minciunile proferate pe la moguli ar pali in fata adevarului. Dar aici sunt toti o apa si un pamant...despre ce vorbim pana la urma?

  RăspundețiȘtergere
 26. Nu cred ca includerea lui Berlusconi pe lista serveste pledoariei articolului. Fostul prieten al lui Nastase e un mafiot in toata legea, cu o influenta grava asupra presei private si de stat.

  RăspundețiȘtergere
 27. ....despre ce vorbim pana la urma?....ca atat capitalismul cat si comunismul a fost influentat de jidani....altfel demult germanii isi cereau dreptul asupra orasului Kaliningrad...ce e pierdut ,pierdut ramane....asa sa fie oare?

  RăspundețiȘtergere
 28. Ok, am inteles ce face presa de stinga-mafiota si argumentele mi se par foarte corecte. Problema e, unde-i presa corecta? B1TV unde se puteau auzi opinii care aduceau, cit de cit, un echilibru, a fost omorit. Oamenii de dreapta din tara asta, cei corecti, care au strins si un banisor in ultimii ani, n-ar putea sa incropeasca o camera cu un birou si trei scaune pe post de televiziune? Si-asa nu mai avem televiziuni adevarate, majoritatea sunt radio-uri unde poti vedea invitatii. Dezechilibrul din media romineasca a ajuns la un nivel nemaintilnit, iar dreptul constitutional la o informare corecta ne este incalcat grosolan 24/24.

  RăspundețiȘtergere
 29. De nu stiu cand spun lucrul asta : ar trebui facuta o campanie de strans fonduri:"dati un leu pentru o presa de dreapta".
  Cat despre sediu : s-or gasi cateva camere de unde sa emita....

  Important este ca cei care se ocupa de asta sa fie de incredere

  RăspundețiȘtergere
 30. De cand esti asa de dreapta, stimabile? Poate uiti ca te-ai inregimentat intr-un partid politic caruia nu i-au lipsit trandafirii din sigla ani multi...Aveam o parere mai buna despre tine, asa memorie scurta ai?

  RăspundețiȘtergere
 31. Si apropo, vorbeai la un moment dat de slugi cumparate de Vantu, Patriciu, Voiculescu. Oare cu ce esti mai moral TU? Ca te-a cumparat Basescu?

  RăspundețiȘtergere