21 martie 2011

Pitești - Bruxelles - Severin

Evoluția cazului Severin e incompletă. Două deficiențe își așteaptă rezolvarea.

Mai întîi, alinierea onorabilă a dlui. Severin la deciziile colegilor parlamentari de scandal. Atît Zoran Thaler (europarlamentar sloven socialist) cît și Ernst Strasser (europarlamentar austriac popular) au demisionat imediat după ce au fost surprinși acceptînd bani pentru a promova amendamente. Dl. Severin a făcut, oral, video și în scris, același lucru. Dar nu a demisionat. OVP, partidul lui Strasser, s-a lepădat imediat de Strasser. PSD, partidul lui Severin, anlaizează, temporizează, meditează.

În al doilea rînd, e de presupus că PSD va declanșa varianta euro a operațiunii Nicolescu-Argeș.

În ianuarie, Constantin Nicolescu, membru PSD, Președintele Consiliului Județean Argeș, a fost arestat preventiv sub acuzația de corupție. Atunci, PSD s-a regrupat într-un miting indignat, la Pitești, pentru a simpatiza cu martirul Nicolescu și, mai ales, pentru a protesta împotriva justiției aservite și bestiale.

În mod normal, acum, PSD ar trebui să se înfățișeze la Parlamentul European, pentru "a face zid" în jurul dlui. Severin, victimă inocentă a mașinațiilor politice (implicarea unui oarecare Băsescu e de la sine înțeleasă). E de menționat că Parlamentul European are două intrări la Bruxelles și patru la Strasbourg. Talentele de organizator ale dlui Ponta și forța de transportator a dlui Vanghelie vor fi solicitate din plin.

Dl. Sverin a participat activ la faimosul miting de la Pitești, unde a făcut cunoscută îngrijorarea socialiștilor europeni, față de abuzurile justiției în România. Vor roși etic socialiștii europeni și în fața cazului Severin?

Mai mult, dl. Severin, omul care face, acum, un neprețuit serviciu de imagine României și Parlamentului European, e autorul unei intervenții care acuza indirect Comisia Europeană de nenorocirea prăvălită asupra lui Constantin Nicolescu. Într-o interpelare din 23 februarie, patru europarlamentari socialiști, în frunte cu dnii Severin și Boștinaru, aduceau cazul Nicolescu la Bruxelles și solicitau Comisiei Europene să răspundă unor întrebări tăioase și totodată patriotice:

" 1. Has the Commission put pressure on Romania and asked for such measures to be taken? Is this pressure compatible with the statute of the European Commission and also with the principles of the separation of powers and the independence of justice in a Member State?

2. If such compatibility does not EXIST, what should be done to dismiss the public perception that the Commission has exercised pressure on the Romanian judiciary? Does the Commission accept being cited (or implicated), explicitly or implicitly, as responsible for such actions taken by the judiciary authorities of a Member State?"

Autorii interpelării subscriau la punctul de vedere după care cazul Nicolescu poate aduce prejudicii de imagine României:

"If a person who holds a public position as President of a county council commits such acts, then it is obvious that our country will have a negative image externally"

E acest punct de vedere valabil și pentru europarlamentari? Remarcabil în pledoaria pro-demnitate publică și imagine românească, dl. Adrian Severin e, probabil, de acord cu propriile opinii.

10 comentarii:

  1. Sa nu fii surprins Traiane de atitudinea PSD-ului. Probabil vor spune ca este inca o manevra a lui Basescu de a-si consolida "dictatura". Romanii prosti chiar au uitat sensul cuvantului dictatura. Oricum, nu cred ca PSD va renunta la serviciile lui Adrian Severin, dar cred ca va demisiona din Parlamentul European. I se va cere sa-si dea demisia. Occidentalii nu accepta o asemenea persoana printre ei. Adrian Severin e compromis definitiv.

    RăspundețiȘtergere
  2. Severin trebuie batut cu oua clocite cand aterizeaza la Otopeni..

    RăspundețiȘtergere
  3. Deja pute de la o posta. De ce sa puta mai tare ? De acord cu tine totusi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Apreciez postarea.
    Consider ca v-a afectat mult caracterul dovedit al acestui "coleg" (ce "anueaza" intr-o anumita masura eforturile reale ale europarlamentarilor romani de a munci profesionist)...

    Iata ca din nou s-au adeverit vorbele lui Euripide: "Istetimea nu inseamna intelepciune".

    RăspundețiȘtergere
  5. Unde e grosul votantilor PSD(pardon USL) ? Orasele mici si satele din Moldova(minus Bucovina),Oltenia si sudul Munteniei ! Cat timp aceste postari si idei ajung DOAR in principalele orase, Transilvania, Banat,Crisana si Diaspora, SA NU NE FACEM ILUZII cu privire la votul din 2012,respectiv 2014... 100 de severini si nicolesti nu pot intoarce rezultatul dupa taierea pensiilor si salariilor din 2012...Poate doar disparitia specimenelor tip ridzi, pasat,solomon,poteras samd

    RăspundețiȘtergere
  6. off topic. comentez aici, pentru ca in alta parte nu am unde. nu din vina mea. dl. ungureanu nu cred ca e in pozitia sa-i tremure degetul pe tragaci, nu e omul punctelor de vedere caldute. nici pis despre libia si incurcaneala aliatilor. nu cer o pozitie oficiala, ci ce crede traian ungureanu despre ce se intimpla.

    RăspundețiȘtergere
  7. N-ai sa vezi asa ceva de la TRU stimate anonim, fiindca TRU este un pupinbashit extraordinar! Iar pupinbashitii extraordinari se deosebesc de pupinbashitii ordinari prin faptul ca au limba mai catifelata si sunt mereu dispusi sa si-o foloseasca spre binele natiei! Hahahaha!! Bai ce ma dixtrez! Hahahaha!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. :))Nu este cazul ca critice Puterea PSD-ul.
    Domnul Victor Ponta este presedintele partidului si le este alaturi tuturor politicienilor de stanga atunci cand este cazul. Ce este de comentat in acest caz?
    Presedintele PSD este cel care i-a cerut demisia lui Adrian Severin (ultimele stiri, ti le spun eu)pentru ca el a considerat ca Severin a facut o greseala. Deci Domnul Ponta este cel care atunci cand este cazul sa pedepseasca, ii pedepseste si pe cei de-ai lui.
    Insa, Victor Ponta este si cel care la aparat pe Adrian Nastase si nu numai atunci cand a fost scandalul in care era implicat si Mircea Geoana.

    RăspundețiȘtergere
  9. Dl. Sverin, dl. Sverin...Umflat (de nemasurata-i vanitate) si totodata gaunos ca o nuca seaca, mi s-a parut dintotdeauna o alta persoana decat cea care se livreaza mediei.

    RăspundețiȘtergere