27 mai 2011

USL: o nouă propunere de faliment pentru România



Nu o să încep cu clișeul clasic, adică nu am nici un motiv să mă declar șocat de Programul Economic al USL. Dimpotrivă, sînt cît se poate de mulțumit. USL confirmă. Programul Economic lansat astăzi nu e nici mai mult, nici mai puțin decît ce era de așteptat de la USL. Cu un cuvînt: o aiureală.


În rezumat, reducem taxele și contribuțiile sociale, ca să ne audă și să ne voteze lumea. Deasemenea și în acelați scop, mărim salariile. Asta înseamnnă că mărim cheltuielile și, în același timp, scădem veniturile la buget. De unde punem bani la loc? Nu știm dar anunțăm că știm. În schinmb, e cert că prima jumătate a Programului e înghițită de un pamflet care blestemă în grafice și cifre guvernarea PD-L. Prin urmare, Programul conține doar jumătate de Program. Această a doua jumătate e dedicată exemplar marii specialități a trio-ului Ponta-Antonescu-Voiculescu: lipsa de sens. Așa de pildă, trioul care demasca itențiile criminale ale FMI față de România și refuza să-i întîlnească pe reprezentanții Fondului, e acum de părere că acordul cu FMI trebuie dus pînă la capăt, ba chiar urmat de un nou acord. Dacă speră că FMI va accepta să plătească nota electorală a USL, dnii economiști Ponta, Antonescu și Vociulescu ar face mai bine să aducă bani de acasă. Interesantă e și lipsa de bun simț care permite, din nou, indoelnților salvatori ai României să copieze: un mănunchi de măsuri de austeritate bugetară și planuri de stimulare a investițiilor, deja aplicate de Guvernul Primului Ministru Boc, sînt preluate obraznic și prezentate senin ca inițiative proaspete ale USL. În acest caz, e de așteptat ca în curînd, USL să facă și alte propuneri revoluționare, poate, cine știe, chiar decizia de a ne învecina cu Bulgaria.


USL a livrat un Program economic, pentru că asta e regula: orice aspirant la putere trebuie să prezinte un Program economic. Însă, dincolo de tema făcută la timp, Programul USL nu explică nimic, nu înțelege nimic și promite orice. Climatul dramatic dictat de pericolul unui default al Greciei și avarierea sau chiar compromiterea zonei euro e o necunoscută pentru liderii USL, prezenți pe altă lume și convinși că România trăiește tot acolo. E exasperant și trist dar după 20 de ani de experiență politică, PSD și PNL reiau sloganuri de calibru cubanez și promit 1 milion de locuri de muncă. Secretul operațiunii e atît de adînc încît nici măcar autorii nu-l cunosc. În aceași zonă de ficțiune ininteligibilă e și tsukahara fiscală care vă mări colectarea veniturilor la buget cu 70%. Cum? S-a stabilit demult: de asta se ocupă imaginația lirică a dnului Ponta, de departe cel mai infantil dintre imaturii reuniți ai politicii românești.


România a avut noroc pentru că și l-a făcut singură în 2004, 2008 și 2009, refuzînd de fiecare dată întîlnirea cu propunerile de faliment organizate în jurul PSD. În 2012 va fi foarte probabil tot așa. Alternativa e dezastruoasă.

13 comentarii:

  1. Doamne fereste sa vina USL-asii la guvernare...

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne fereste sa mai stea astia la guvernare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Caut de nebun acest program pe internet si nu-l gasesc. Ma poate ajuta cineva?

    RăspundețiȘtergere
  4. @Shmaltz Herring
    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8742885-usl-isi-prezinta-programul-economic-victor-ponta-exista-perceptia-aproape-generalizata-mai-rau-decat-acum-nu-poate.htm

    RăspundețiȘtergere
  5. a mai grit ceva sluga asta si voi repede sa pune-ti botul =))sunteti de ras

    RăspundețiȘtergere
  6. Vozganian , minstru de finante iar !!! Cum va mai masturbati la antena 3 , uslasilor ;Ba labagiilor lu' antonescu : dupa suturile in coaie,ce vi le-a dat paturiciu, mai aveti limba sa-i faceti analingus noricai nicolai ? Maaari dobitoci ati ramas !!! Sugeti-i Pula lu' voiculescu cum trebuie, idiotilor, ca va beleshte mircea badea, iar Gadea cretinu' nu va primeshte in studio cu vanatai in cur, ca la cerebelu' vostru dement !

    RăspundețiȘtergere
  7. pai parca si voi aveati bani sa dati la profesori .....

    RăspundețiȘtergere
  8. Te lasa memoria monser: in 2008 si 2009 (pana la prezidentiale) tot pd-licul (in frunte cu basescu) striga de sus si tare ca in Romania nu vine criza. Mai bine unii care decid ca suntem vecini cu Bulgaria decat tontii care decid ca NU suntem vecini cu Bulgaria.
    Inainte sa te apuci sa scrii prostii cat casa mai bine ti-ai pune memoria la incercare. Se vede ca ai ajuns tutarul EBA-i. Cam nasol, ai retrogradat...

    RăspundețiȘtergere
  9. Pai, d-nule Traian Ungureanu, ce sa ne mai asteptam de la cei trei muschetari ai Matusii Tamara daca si amicii mei s-au smintit pe capete ! Bunaoara, amicul Dan B. - care bantuie si el discret pe aici, doar cât sa intocmeasca "fishe" cu "activitatea" mea pentru veselia tâmpa a galeriei - si-a descoperit vocatia (ONG-ista) de cautator de nod in papura ; guvernarii actuale bineinteles ! Pe vremea risipei bugetare oficiale - cea despre care moguliziunile ne spun ca ar fi la fel de irelevanta pentru ziua de azi ca si epoca lui Neagoe Basarab - amicul meu era relaxat ; mai absent decat Antonescu. Terapeutic si condescendent, pe atunci, amicul imi recomanda jazz-ul. Dupa debutul lui Patriciu in cinematografie - cu scurt metrajul de la Ploiesti -, a fost "recrutat" de Frontul Salvarii Nationale Impotriva Dictaturii lui Basescu ( posteaza regulat cu "vai, vai, saraca tarisoara" la fiecare articol al d-nei Pora din rev 22 ; cand i se pare ca aceasta e critica cu "dictatura" o felicita, iar cand dansa e critica cu 'opozitia" o cearta ). Dar, cu toate ca si pentru el Basescu reprezinta un delict anticipat, imi da lectii de ..obiectivitate. Actualmente, se simte bine - cu toate ca "dictatura" a mai castigat un mandat - prin confortul apartenentzei la .. grup. Cred ca intelegeti prea bine situatiunea ; doar sunteti " tăbăcit" de filistinism ..

    RăspundețiȘtergere
  10. De fapt, singurul program de guvernare al USL-asilor e obraznicia. Daca liberaloizii nu se mai sfiesc sa iasa la "inaintare" cu Felix, ce sa mai zicem ! .. Reciclarea politica a PSD, la care lucreaza de zor auxilae-le liberaloide, s-a facut dupa prioritati : mai intai Ion Iliescu, standardul de onoare ( ce oroare !) al intregii Stangi a Matusii Tamara. Se poate spune ca deja l-au aninat in cui langa Bratieni; Quintus si Felix, ciripitorii, mai au vreme. Sa ne amintim ca Ipocrin Antenescu ii multumea slugarnic acum un an lui Ion Iliescu ca n-a slobozit iepurii prin poligonul Pietii Universitatii; ca atunci, in illo tempore, i-a tratat pe manifestanti doar cu arme albe - doar cu armele sfintei manii proletare. Altfel, ar fi fost vai si amar - zicea teribila capetenie liberaloida. Care nu s-a putut abtine sa se intrebe ce-ar fi fost daca aceeasi demonstratie maraton ar fi indraznit sa-l contestate pe.. pe cine credeti ? Ei bine, pe Baseeeeescuuu ... In cazul asta, ar fi fost sange si splina ! - sustine ist(e)oricul de anticipatie.. ( pasaj din : Suflete pestiferate in Mein Kampf )

    RăspundețiȘtergere
  11. Mih:
    PDL-ul are de lucru. Muuult!
    NU stiu exact care este electoratul PDL (pe categorii)
    Dar sigur, o parte a acestui electoat (inclusiv si mai ales potential) asteapta si va aprecia un si mai mare curaj in aplicarea masurilor de dreapta.
    Despre programul USL: nimic! Pe mine astia nu ma vor convinge veci! Si asta, chiar daca le-ar face cei mai mari/valorosi/recunoscuti specialisti mondiali un program beton...Faptele le vor apartine si aici exista o experienta si (prea) stiu de ce sunt in stare. Oricum, stanga nu a fost, nu este si nu va fi credibila pt mine, indiferent cat de pasarea pheonix, mereu proaspata si virgina s-ar da...

    RăspundețiȘtergere
  12. http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-8752075-scurta-istorie-impozitului-regresiv-unde-mint-ponta-antonescu.htm .Pe de alta parte,cineva sa-l traga de maneca pe Boc,sa nu mai pronunte ALIANTA socialista,caci exista rezonanta la d'alde activistii de stanga tip rogozanu,ernu si... Tzatza Marghioala si Mosh Tagartza de la Dorohoi(crashmele zonelor rurale precum si cele din orasele mici,de unde aduna voturi LEPRELE usl).Sa spuna simplu: Opozitia ANUS CONTRA NATURII ,sleahta iliesco-penala si atat !!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ungurene, asa te invata pe tine EBA la Bruxelles sa lasi toti anonimii parliti si fara nimic in cap sa injure pe blogul tau de europarlamentar? Vai de capul vostru... Apropo, s-au bagat botnite la promotie la coltul strazii.

    RăspundețiȘtergere