03 iunie 2011

Cuza contra Einstein și Vladimirescu





C.T Popescu a intervenit, pe pagina dedicată de Realitatea TV inovatorilor în psihanaliză, pentru a anunța marea noutate: Traian Băsescu suferă de Complexul Cuza! Afecțiunea descoperită de Doctor Popescu s-ar manifesta prin suma proiectelor pe care pacientul le lansează obsesiv, pentru a se catapulta în istorie. De pildă, Proiectul de modificare a Constituției. Posibil. Dr. Popescu e, în definitiv, o voce terapeutică bine calificată. Iată de ce, discuția deschisă cu atîta autoritate profesională, trebuie dusă mai departe.



Știm, acum, mult mai mult despre patologia Președinților care se ocupă de problemele țării lor, în loc să se țină de sfatul unor cunoscători de talia Dr. Popescu. Complexul Cuza e, mulțumită intervenției citate, o afecțiune adjudecată științific de însuși Dr. Popescu. Remarcabil! Dar Complexul Einstein-Vladimirescu? Ce ne poate spune excelentul cercetător despre acest dublu complex care provoacă două rînduri de manifestări, într-un singur cap.



Purtătorii Complexului Einstein-Vladimirescu au, mai întîi, obsesia cunoașterii nelimitate. O pulsiune einsteiniană își impinge victima spre certitudinea competenței universale. Pacientul se pronunță cu mare siguranță și cu un talent care ascunde nostalgia încoronării academice asupra istoriei naționale, sistemelor constituționale, persoanelor publice, agriculturii de subzistență, Statelor Unite și a statelor viitoare, moralei, sărăciei, credințelor religioase. Extensia cognitivă e atît de intensă, încît pacientul e, uneori, epuizat și caută un substitut recreativ. Iată de ce, persoanele atinse de dublul complex Einstein-Vladimirescu se refugiază în ocupații neașteptate. De pildă, în tenis sau science-fiction.



Cea de-a doua componentă a complexului Einstein-Vladimirescu răspunde de latura profetic-justițiară a pacientului. Căci, întărit de turul de forță omniscient, pacientul simte, pe bună dreptate, nevoia de a-și îndruma pînă la reeducare contemporanii și de a-i răscula împotriva stăpînirii. Victimele banale ale sindromului Einstein-Vladimirescu nu ajung niciodată să se manifeste în fața unui public mai numeros decît oferă terasele, peroanele de gări și, pe timpul nopții, vecinii de bloc. Însă, în cazurile extreme, victimele reușesc să își croiască drum, cu mare abilitate, în studiourile de televiziune și în paginile de ziar, de unde își supun neîntîrziat publicul unui torent de informații și imprecații.



Cercetările continuă și noutățile supimentare sînt inevitabile. Evident, această promițătoare deschidere se leagă de numele Doctorului Popescu. Atît prin recentele sale cercetări, cît și prin vechiul exemplu personal.


7 comentarii:

  1. doctorul CTP devine tot mai penibil.
    Poate e normal; se apropie 21 de ani de cind ridica Ode minerilor sositi in Bucuresti la sadit de panselute.

    RăspundețiȘtergere
  2. Evident ca aveti perfecta dreptate, si adaug ca recentele investigatii de laborator ale cercetatorilor britanici au condus la niste concluzii emergente si irefutabile privind influentza sindromului Einstein-Vladimirescu asupra castravetelui de Spania, caruia i-au fost astfel transferate mutatii genetice de tip "uciga-l toaca pe dictator" si altele ale caror corespondent in limbile de circulatie internationala inca nu a fost identificat, dar cu sprijinul doctorului Popescu ele vor fi elucidate in cel mai scurt timp posibil.
    Indubitabil.

    RăspundețiȘtergere
  3. acritura ctp : http://lh5.ggpht.com/-EaHBFsw_0fI/TQHu__-QA-I/AAAAAAAAAO8/_k2cjPPbX6k/s640/ctp.jpg

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga TRU, "amicul" CTP sufera de o buna bucata de vreme de "sindromul Yakuza", asa ca nu-i de mirare ca arunca cu stelute ninja in orice afis cu Basescu. Macar de suferea de sindromul Stockholm... Atunci chiar nu era de bagat in seama!!! Asa insa, felicitari si complimente!!!
    Dacian Tolea

    RăspundețiȘtergere
  5. Eminentza cenusie, doctorul Popescu, s-ar putea spala cu cenusa; dar cenusa pusa-n cap. Prin aprilie '99, doctor Popescu tzinea catedra de Isterie anti-Nato in fatza natiunii, asistat de Marius Tuca in bretele. Isteria predata de doctor Popescu era imperialismul american si prietenia milenara a sarbilor ( pe partea de economie, omniscientza doctorului Popescu si bogatele rezerve de zinc -sau cupru ?- ale Yugoslaviei faceau din pilotul american al interventiei din Kossovo jefuitorul perfect ; deocamdata un prospector ghidat prin GPS). Noroc ca ne-am lipsit de prietenia "milenara" cu Milosevici : astazi suntem in Nato si in UE. Adica, a meritat sa-l contrariem nitzel pe Doctor Popescu si sa le schimbam rusilor pe rosu "semaforul" de pe trecerea romaneasca. Nu de alta, dar prezentza lor in Yugoslavia, la chemarea Belgradului, s-ar fi substituit viitoarelor trupe KAFFOR in zona, iar interventia americana ar fi fost anulata de enormele complicatii diplomatice. Interdictia de pe culoarul romaneasc ( impreuna cu Bulgaria care ne-a urmat curand exemplul fiind singurele posibile spre Yugoslavia ) i-a lasat pe ciolovecii lui Putin cu ochii beliti la tupeul guvernului romanesc ; adica, la inspiratia ghidata de patriotism a presedintelui Constantinescu si a echipei sale politice. Intre timp, mureau oameni in Kossovo iar Bill Clinton si aliatii sai nu au uitat pozitia guvernului roman. In schimb, Doctor Popescu n-a priceput niciodata pe unde facuse pipi gaina ; dovada-i ca se spala tot cu sapun ( ca orice om de rand)

    RăspundețiȘtergere
  6. Dom’ Popescu, dom’ CTP, ai grija ca povestirile SF nu sunt feuda ta. Ti le-a dat Partidul (unicul, ala comunist, ca sa inteleaga si copiii despre ce e vorba) ca mijloc de diversiune, ca pe un fel de pulan mai subtil cu care sa bati in cap generatiile de cititori neformati, sa creada aia ca citesc literatura.
    Acum vad ca ai renuntat abuziv la cateva tone de maculatura SF pe care puteai sa le scrii si pozezi in ziarist justitiar. Asta cum se cheama, complexul KGB?

    RăspundețiȘtergere