05 septembrie 2011

LSU dezlănțuit!


Ultimele două raționamente USL descriu un trib de inversioniști. Afecțiunea își trimite pacienții într-o zonă răstrunată cu susul în jos. Raportuile între logică și realitate, adevărat și fals, bine și rău își pierd înțelesul și împing în față o lume de căzută în cap.
Acest exercițiu antigravitațional a născut, mai întîi, ideea după care PDL e, mai nou, un partid ilegal. O întîrziere în depunerea actelor pentru schimbarea Statutului partidului a fost deajuns pentru a declanșa mania inversionistă de pe cortexul PSD-PNL. V. Ponta și C. Antonescu s-au agățat cu drag și speranță de concluzia după care PDL s-a scos singur în afara legii și, deci, a încetat să mai existe. Pe această cale, cei doi lideri de neștirbită imaturitate transmit publicului o halucinație: alegerile din 2012 vor fi cîștigate de un partid care nu există și pierdute de partidele unei alianțe care există. Situația e cu atît mai interesantă cu cît alianța care există are, în plus, obiceiul să lucreze cu sondaje imaginare și să lanseze rezultate false imediat după încheiereea alegerilor. Mesajul nu trebuie ignorat, pentru că, odată cu el, vine esența gîndirii celor doi lideri. Miezul ei e refuzul realității și aplecarea spre lumi paralele.

Aceași tendință, în al doilea raționament comun și inversionist. Astfel, procentul de promovare scăzut la Bacalureat ar fi fost impus de Ministrul Daniel Funeriu care a încercat să dovedească astfel că "școala românească produce tîmpiți". În consecință, nici elevii, nici societatea românească "nu au de cîștigat de pe urma acestui examen". Așadar, în ordinea inversată care dă logica PSD și PNL, elevii și societatea ar fi mai cîștigați dacă bacul ar fi măsluit pozitiv, după modelul sondajelor umflate care se ocupă de confortul psihic al USL. Următoarea axiomă: Bacalaureatul trebuie să se ia după nevoile noastre de imagine, nu noi după ce spun rezultatele examenului de Bacalaureat. Dealtfel, notele de la Bacalureat ar trebui indexate patriotic în așa fel încît lumea întreagă să rămînă convinsă că școala românească n-are pereche. După același model, se poate rezolva și problema deficitului bugetar, într-o viitoare abordare USL. Lucrurile se vor rezolva exact așa, îndată ce Educația și restul Ministerelor vor încăpea pe mîna miniștrilor USL. Asta numai și numai după ce alegerile vor fi cîștigate inutil de un partid care nu există iar puterea va fi preluată cu mare utilitate de o alianță care există concret și gîndește pe dos. Pe numele ei adevărat - LSU.


5 comentarii:

 1. Prezentarea pe dos a realitatii este metoda preferata a manipulatorilor patrilicieni. Totul a pornit de la Frontul Scufundarii Nationale si Partidul Romania Minuscula.

  RăspundețiȘtergere
 2. Apropo de invatamant, in Brasov(respect "Regiunea Centru",mai putin votantii primarului arogant al Sibiului) traim un paradox :NICIODATA nu a fost si nu va fi votat pesedeul, cu atat mai putin CLICA DE EXTREMISTI si MAFIOTI ai PeNaLiLor Dementului cancescu, in schimb la universitatea "Transilvania" s-a instalat-de 20 de ani-o Shleahta, o Junta a pesedistilor, ce mentine in mediocritate calitatea invatamantului studentesc brasovean, care ramane mereu-din pacate-in urma traditionalelor orase studentesti : Timisoara, Cluj ori Iasi ! De astazi, universitatea brasoveana nu mai are dreptul de a organiza studii de doctorat ! Sa eliminam Puroiul pesedist la Brasov, o Tumoare, o Ghena urat mirositoare sub Tampa...

  RăspundețiȘtergere
 3. URT dezlantuit

  Pofta cu care folosesti termenul argotic de "inversionist" ma contrariaza. Si tu, Traiane?

  Cum e vorba aia? Inversionistul striga inversionistii. Sau era altfel.

  RăspundețiȘtergere
 4. Ciudata atitudinea asta de invinsi pentru USL. Ei care sint castigatori in sondaje de vreo 2 ani se leaga de tot felul de amanunte, doar doar vor castiga: alegeri anticipate, depunerea actelor la tribunal etc.
  Am senzatia ca au pierdut cartea castigatoare si nu stiu sa se replieze :-)

  RăspundețiȘtergere
 5. bai frate dar altceva nu mai exista in romania in afar de usl, ponta si antonescu care cu marsavie lupta impotriva pdl?
  inainte citeam regulat tot ce scria dl ungureanu dar de vreun an si ceva m-am oprit. ptr ca ma plictisisem. toate articolele sunt la fel. dl ungureanu chiar are impresia ca daca ai vreo obiectie la politicile pdl trebuie sa fii spalat pe creier de antene, realitatea sau pe statu de plata usl? adica nu poti sa fii sanatos la cap si totusi sa nu fii de acord cu ce face boc&co? sau asta vrea el sa inteleaga cei care ii citesc blogul?

  RăspundețiȘtergere