02 octombrie 2011

Atenuante pentru Ponta

Pentru un lider de partid care își va încheia cariera în noiembrie 2012, Victor Ponta e neașteptat de eficient. Ponta lucrează, în fiecare zi, în regim de gym, la propriul destin scurt, de debarcat, în tradiția Geoană. În aparență suprapunerea de mijloace și obiective îl face pe Ponta suspect de maturitate. Numai că acest tip de maturitate e rezultatul direct al imaturității depline. În acest fel paradoxal, Ponta pune la dispoziția propriei căderi o imaturitate excemplară.


Iată-l pe Ponta vorbind, de pildă, despre obiectivele europene ratate de Președintele Băsescu:
„Traian Băsescu este pe finalul carierei sale politice, nu pentru că-şi termină mandatul, ci pentru că şi-a ratat toate obiectivele: anticorupţia, modernizarea statului român, intrarea cu fruntea sus în Europa”Imediat după aceast enunț promițător, Ponta se repliază și trece la demolarea propriului argument:”Am avut trei obiective europene şi le-am ratat pe toate trei: Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe Justiţie este tot acolo, Schengen, n-am intrat, Euro, n-am intrat şi nici nu o să intrăm prea curând ”.

Ce poate fi mai copt în imaturitate decît o demonstrație care începe cu Președintele care ”și-a ratat toate obiectivele” și continuă explicînd, pentru mai multă claritate, că e vorba de obiectivele pe care noi ”le-am avut” și tot noi ”le-am ratat”. Recapitulînd, capodopera de pre-maturitate logică a lui Ponta sună în felul următor: Băsescu a avut obiectivele pe care noi le-am ratat iar noi am avut obiectivele pe care le-a ratat Băsescu. Singurul rezultat e îngrijorarea față de capacitatea de gîndire a lui Ponta în orice situație publică, exceptînd raliurile auto.Însă ceva înrudit cu adevărul există în raționamentul Ponta, dacă prin înrudire se poate înțelege și prietenia care culminează cu omorul. E vorba de chestiunile Schengen și MCV (Mecanismul de Cooperare și Verificare). Aici, Ponta constată probleme pe care le critică în public, după ce le-a chemat, implorat și provocat din toate puterile. În noiembrie anul trecut, Victor Ponta a cerut socialiștilor din Parlamentul European să facă ce-or putea și să pună piedică admiterii României în spațiul Schengen. La aceași întrunire cu pronunțat caracter patriotic, Ponta a cerut bravilor parlamentari socialiști să facă tărăboi pe tema Mecanismului de Cooperare și verificare. În felul lui discret și imberb, Ponta s-a străduit, atunci, să încetinească un proces pe care, acum, îl pune între rateurile noastre.Totuși, minciuna lui Ponta nu trebuie certată. Două circumstanțe îi sar în ajutor. Mai întîii, omul e un imatur rătăcit în politica națională și apoi, același om, aniversa, în noiembrie 2010, doi ani pînă la eșecul din noiembrie 2012.


2 comentarii:

  1. "Prostia e, în fond, trăsătura optimă pentru necesarul electoral PSD. Cu o țară de tineri ajutați să se tîmpească, problema guvernării în România e rezolvată pe termen lung. Partidul condus de un imatur și scăldat în compasiunea socială a socialiștilor tunari (tunul e principala manifestare a doctrinei sociale PSD) va domina lesne o țară îndrumată spre prostie" - exact, d-le Ungureanu, am simtit de la inceput ca Ponta Pilat nu e atat procurorul, cat.. procura lui Nastase. Procura consensului gherilelor specializate in devalizarea statului prin lobby-urile politico-mediatice.

    RăspundețiȘtergere
  2. "Totuși, minciuna lui Ponta nu trebuie certată. Două circumstanțe îi sar în ajutor. Mai întîi, omul e un imatur rătăcit în politica națională și apoi, același om, aniversa, în noiembrie 2010, doi ani pînă la eșecul din noiembrie 2012" -Ha,ha,haaaa

    O intrebare,totusi : Ponta s-a ratacit prin politica nationala ? sau A Fost ratacit, ca paravan, din motive tactice, pentru escamotarea temporara a cartelului ? - a cartelului a carei expresie politica e USL ?

    RăspundețiȘtergere