08 aprilie 2012

Nu vleau !


Noua încercare de maturizare a lui Victor Ponta a leșinat viguros în fața unei bucăți de hîrtie. Tocmai pentru că, în inteligența sa mereu depășită, Victor Ponta a crezut că scrisoarea Președintelui Băsescu e, într-adevăr, o bucată de hîrtie. Și a rupt-o. Abia acum, cînd e prea tirziu, Ponta ar putea să-și dea seama că a rupt cu totul altceva.


Hîrtia pe care Ponta a făcut-o bucățele era o scrisoare dar în scrisoare se aflau deciziile clare și simple ale alegătorilor pe care stă o democrație. În acest caz: decizia de ajustare a unui Parlament supradimensionat. Acest ordin democratic și suveran era însoțit și întărit de propunerea lui Traian Băsescu, un Președinte gata să își ajusteze mandatul pentru a ușura ajustarea parlamentară cerută de alegători. Ponta a reușit să citească doar semnătura Președintelui Băsescu și a ignorat restul, pentru că restul i-a părut ilizibil. Analfabetismul democratic al politicianului Ponta nu e o noutate. În fond, problemele educaționale ale partidului condus de Ponta au fost limpede exprimate de opțiunea, mai veche, pentru un bacalaureat fără examinare.


Psihologia acestui gest e fascinantă. Personal, Ponta și colegul de calibru Antonescu, candidează cu îndîrjire la maturitate și, de fiecare dată, izbutesc, să-și confirme structura infantilă. Năbădăile lui Ponta au făcut bucățele scrisoarea lui Băsescu dar au dezvăluit, o dată în plus, un Manole cu probleme grave de creștere. Și ultima înălțare spre maturitate a lui Ponta s-a surpat jalnic. Pretendentul a căutat, cu o sforțare patetică, un gest de maturittae care să-l facă, măcar o clipă, compatibil cu răspunderea de lider politic și, cine știe, de Prim Ministru. Tot ce a reușit să spună Ponta cu ocazia episodului Scrisoarea-n bucăți a fost un ” Nu vleau!” copilăresc. În jur, toată audiența matură a înțeles: ”Nu pot și nu mă pricep!”.


Doi infantili derutați bat din picior, rup scrisori și vor funcții. Între ei și fixațiile lor răsfățate stau alegătorii. Prin urmare, Victor și Crin vor rămîne fără costume de marinel, Prim Ministru și Președiunte. Pînă se fac mari.

102 comentarii:

  1. Asteptam mai degraba un comentariu in legatura cu exmatricularea lui Cristian Preda, dar probabil asta se va intampla atunci cand la Antena 3 se va discuta despre dosarul motanului "Felix".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe viitor, fă-i tu lista cu subiectele permise. Fă pe cenzorul! Asta-i voie, asta nu-i voie..

      Ștergere
    2. Excluderea lui Cristian Preda din PDL s-a dovedit o greseala strategica, insa n-a fost o decizie total incorecta. Intelectualii s-au simtit pe buna dreptate agresati, umiliti, indepartati odata cu eliminarea europarlamentarului Cristian Preda. Au supra-reactionat luandu-i apararea neconditionat, din solidaritate si pretuire sincera fata de un spirit cultivat ca dl Preda. Insa, din pacate, n-au avut dreptate pana la capat. Preda nu s-a limitat la a critica optiunea Elenei Udrea pentru primaria Capitalei, ci a ales sa se plaseze ostentativ in afara PDL exprimandu-si sustinerea pentru independentul Nicusor Dan. Asa ceva nu se face. Prin urmare, decizia excluderii este corecta, dar executata prost. Intreg contextul obliga achitarea lui Preda. Acum un an excluderile din partid erau posibile fara pierderi iremediabile, astazi nu. In plina campanie, tot ce a retinut opinia publica a fost ca s-a produs o mare nedreptate. Victoria gunoierului asupra intelectualului suna prost in orice context si catastrofal inainte de alegeri. MRU a stiut sa exploateze din mers dezamagirea intelectualilor. A lansat indemnul impersonal: "lasati intelectualii sa faca politica", chemandu-i de fapt alaturi de el. Va fi, probabil, noul lor idol, spre care se vor indrepta entuziasti dupa ani de umilinte intr-un partid care i-a tolerat.

      Ștergere
  2. din toate, cel mai mult mi'au placut fetele alea multicolore, ca ouale de paste.
    nu ca oole lui bonbone !
    probabil participante la concursurile de frumusete "sponsorate" de negoita !
    deci, mai draga, o facura si p'asta, cu zambetul pe buze.

    sa fie cu succesuri !

    congresurili reunite !
    si lui al batran i'ar fi pacut. cred ca'i invidiaza pentru ideile astea. daca avea si el sfatuitor pe ilici, alta treaba. a gresit can' l'a trecut pe linia moarta.

    aoleooo, era sa uit, a lipsit marte din post !
    nu mai suporta aglomeratiile sau, numai placerea, numai folosind imaginatia, gandindu'se anticipat,la placerile senzoriale ce'l asteapta, ilici a dat in puseuri de inalta presiune...emotiv, cum il stim !

    sa fie primit !

    RăspundețiȘtergere
  3. L-am vazut pe Ponta rupand scrisoarea de la Presedinte.
    Am receptionat gestul ca pe o insulta personala pe care mi-a adresat-o. In acea scrisoare era vorba despre Referendumul la acare eu am fost si am votat.
    Iar el si-a batut joc de votul meu, rupandu-l.
    Un gest de ticalos !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exista o explicatie:
      "Basescu" este un brand, a intrat in istorie, pe cand cei doi, sunt niste oameni mici care se vad deja cocotati in functii prea mari pentru capacitatile lor limitate.

      Ștergere
    2. Mie mi s-a parut sinsistru momentul in care Ponta a rupt scrisoare care ii propunea sa voteze rezultatele Referendumului.

      Adica vointa a 80% din romani nu numai ca nu conteaza dar e aruncata la cosul de gunoi intr-un mod ostentativ. A fost socant!

      Ștergere
    3. Ori minciună, ori prostie asta cu 80° din români. A fost 80% din ăia care s-au prezentat, adică 51% . Faceţi socotelile şi dacă 41 % cât iese este egal cu 80% cât spuneţi voi, înseamnă că logica nu mai are legătură cu PDL ul.
      Eu sunt dintre cei 49% care au refuzat să participe la mizeria aia de referendum şi gestul lui Ponta de a rupe foiţa cea penibilă m-a uns la suflet. Aş fi făcut la fel, îi susţin în atitudinea asta şi votez împotriva PDL acum şi până dispar de acolo cei pe care îi detest din suflet ( 80% dintre voi)

      Ștergere
    4. Horatica, tu asta cu multe semnaturi ca sa pareti un pic mai multi, cand presedintele tau si-a batut joc de votul mult mai multor milioane (prin repunerea lui Boc desi fusese dat jos de o motiune de cenzura, prin acceptarea unui partid inventat ca partener de dialog - UNPR - desi p-asta nu l-a votat nimeni etc), taceai ca cacatu'n iarba. Acum iti spun simplu, ca sa priceapa intelectul tau nanotic: ma fut pe tine si pe votul tau!!!

      Ștergere
    5. USL are o mica problema: congresele lor reunite au stabilit ca Ponta va fi premier, iar Antonescu presedinte.

      Cum ramâne cu prevederea legală din statutul USL, ratificată de Tribunal, adica, prin care candidatul la presedinţie va fi stabilit prin sondaj, candidatul fiind cel care are procentajul cel mai bun?

      Ce hotărâre prevalează?

      Ștergere
    6. Băi pulăule, nu-i rău deloc, văd ca mi-ai preluat si expresia cu "tăcutul ca căcatu`n iarbă". Sunt multumit.

      Dacă tot te ții scai de pula mea, uite, să te mai învăț ceva :

      _ ce-ar fi sa te fuți tu, nu pe votul altuia, ci pe mă-ta, .. autoarea vieții tale !?

      Ighen !?

      (Horatiu)

      Ștergere
    7. Ahahahahahahahahaha...
      Oparitule, nu dormi noaptea ca sa semnezi multiplu? ROFL
      Urat se mai castiga painea la jegurile portocalii...

      Ștergere
    8. Dragă coioș (cu accent pe prima silabă si "o" larg, ardelenesc),degeaba te-ai căcat pe tine de râs !
      Poate nu stiai, dar eu sunt activ numai noaptea. Are ea farmecul ei.
      Ce sa fac ? ăsta-i darul meu : să te bântui..


      PS.
      Jegozaurule, iti vând un secret :
      suspectă ar trebui sa-ti pară deabia vreo eventuală postare sub numele meu Ziua, si nu noaptea..
      Precepi !?

      Ștergere
    9. Hi,hi..
      Ai vazut ce-ai ajuns ? : maniac sadea, precum Gladiola Antonescu.

      Si tu, ca si teribila căpetenie triberală, ati ajuns să identificati dușmanul de clasă pitit după fiecare nume si sub fiecare postare. Nu vă puteți inchipui că mai pot exista oameni cărora nu li-s duși toți boii de-acasă
      (de frica.. `diktaturii`)

      Ca dovadă, ai văzut ce-ai pățit? : mai jos, i-ai dat la moacă unui inocent.
      Unuia care s-a prezentat.. Tataia, pentru că îndrăznise, bietul om, să-i sară rândul lui Base și să-i dea cu tifla lui Pontiac - Firebird (copilotul lui Ipocrin Antenescu)

      Ai `oblicit` c-aș fi eu? Asa-i !?

      Hi,hi.. Cine mai urmează ? : Florina, Vinnie si anonimii care au jucat lapte gros pe spinarea prostiei voastre incurabile !?
      Aud, băi.. Drembeș !?

      PS.
      (Bai Drembeș, dacă pui accentul pe prima silabă si-ți rostești brand-ul cu "e" larg, ardelenesc, promit ca râdem împreună ; merită!)

      Ștergere
  4. Impresii culese de Dan Tapalaga la Congres :

    Am cautat sa-mi verific cumva impresiile, sa aud cu urechile mele ce gandesc oamenii astia daca, intr-adevar, gandesc altfel. Impreuna cu Sabina Fati de la Romania Libera, am oprit un grup de liberali dupa Congres, ne-am prezentat si le-am spus: “Nu aveti nici o legatura cu ceilalti. Nu intelegem de ce sunteti impreuna”. “Nici noi”, a venit, sec, raspunsul. Si nu pareau sa se amuze. Ce altceva se poate intelege din rezumatul facut cuiva, la telefon, de un pesedist nesatisfacut: “A fost o labareala”.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Înainte de ruperea USL se va dezintegra PNL.

      "L" din USL va mai însemna doar Laurenţiu, al doilea prenume al lui Antonescu

      Ștergere
    2. Uselistii il urăsc pe Basescu in comun, dar se urăsc extraordinar intre ei.

      Ștergere
    3. OK, Florina :

      Traiasca berea in care ne-am nascut!

      Ștergere
    4. Cum sună:
      “Azi au avut o conferință de presă comună fostul membru al PNL-AT, Crin Antonescu și fostul președinte al TSD, Victor Ponta”?

      Ștergere
    5. Bogdan Boza este primul nume de martir de drept comun. Probabil ați auzit de el zilele astea prin presă. Este unul dintre arestații din mafia lui Boldea. Fost democrat-liberal, fost contracandidat al Elenei Băsescu la conducerea tineretului pedelist. Așa ni-l prezintă presa. E ca și cum presa l-ar prezenta pe Ponta ca fost procuror sau fost președinte al TSD, pe Crin Antonescu ca fost ministru al sportului, pe Traian Băsescu, fost comandant al Biruinței sau fost ministru al transporturilor sau fost primar al Bucureștiului, pe MRU, fost șef al SIE sau fost ministru de externe, pe Emil Boc, fost primar al Clujului, pe Ion Iliescu, fost președinte al țării, pe Tăriceanu, fost prim ministru și așa mai departe.

      Ceea ce uită presa să ne spună e că Bogdan Boza a plecat din PDL în 2008 iar din 2009 este membru PNL, chiar președinte al PNL Galați la un moment dat, și este unul dintre principalii organizatori ai revoluțiunii din ianuarie.

      “Muresenii arata ca le pasa! Este timpul ca si bucurestenii sa faca acelasi lucru! Propun sa ne strangem in pta Universitatii si sa mergem la Palatul Cotroceni. Maine, 13 ianuarie, ora 18.30. Sa-i pregatim un debut de week-end democratic celui care doreste demolarea SMURD-lui, Traian Basescu!”

      Ștergere
    6. Dizidența, protestul, revoluția au devenit instrumente de luptă penală. Cînd simți că procurorii se apropie, bagi repede o dizidență, un protest, o revoluție, ca să poți să acuzi dictatura în momentul în care te-au înhățat:
      “E dosar politic. Dictatura mi-a fabricat dosar penal ca să se răzbune pe mine pentru faptele-mi revoluționare. Săriți, mațe fripte, coate goale!”

      Ștergere
  5. Tonta nu a făcut altceva prin gestul său decât să demonstreze încă odată dacă mai era nevoie infantilismul cronic de care sufera, cât despre lipsa unui comportament civilizat se poate spune: nu-i cere cuiva ce nu are, asa ca trebuie sa privim lucrurile realist, Tonta este un intrus in viata politica, el demonstrand prin comportamentul sau ca este un tip care scăpat de sub control nu reprezinta nimic, pretentiile lui de a se inscauna prim-ministru seamănă cu pretenția unui pusti de 10 ani de a escalada Everestul, sa-l privim asa cum este si sa nu avem pretentii care ii depasesc capacitatile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ponta se joacă de-a dilema cretină. Impreună cu Crin si terţul exclus
      (nu?, parca erau 3 apostolii USL..)

      Ștergere
  6. Execuţiile rituale (sau asasinatele in efigie) ale uslaşilor tind sa devină principala lor formă de manifestare publică. Mai zilele trecute ardeau in piaţa publică fotografiile unor intelectuali, sambata, la congres, au rupt demonstrativ scrisoarea presedintelui.

    De exp,in sminteala sa limbută, Crin mai vorbeste astăzi numai despre armate (ale noastre, ale lor).
    Nu veti gasi in toata cariera politica a lui Basescu o sminteală asemănătoare. Spre cinstea sa, politica a ramas totusi in datele ei firești. Cu adversari politici si nu cu dusmani incurabili, cu dibăciile, negocierile si aranjamentele firesti care au facut intotdeauna din politica "arta posibilului".
    Pot sa se dea uslinosii si postacii lor peste cap - si sa le plouă in cur! - că tot nu-i vor putea imputa convingător presedintelui o asemenea denaturare a politicului, ceva cât de cât comparabil cu prestația mironosițelor opozante.
    Orice s-ar spune, ritualurile publice de exorcizare a.. demonului Basescu frizeaza deja patologicul. Epidemia de ura a fost intretinuta cu insistență si dibăcie de către oculta oligarhică si televiziunile subordonate. Acum, incepem sa culegem roadele..

    RăspundețiȘtergere
  7. ABSOLUT NIMIC din gesturile tonta-antonestilor nu e anormal ; se cunosc sute de oameni spalati pe creier de latrinele voiculesciene, profesori univerisitari, de la zoe petre la andrei marga, ce GIREAZA MANIFESTARILE PATOLOGICE ALE USLASHILOR ! Noi nu pricepem ca URA s-a propagat si asternut si datorita LIPSEI DE COMUNICARE si IRESPONSABILITATII actualei conduceri PDL !!!!! Exemple :cand senatorul BANIAS gireaza mafia din port sa nu ne miram de realegerea perpetua a lui mazare ; cand banditul Necolaiciuc este eliberat la mai putin de un an de la arestare ; cand un ins ca SOLOMON e pe mai departe acceptat, iar la Craiova iese primar in consecinta SINISTRA LIA O.VASILESCU ; in fine cand CRITERIILE DE INTEGRITATE ALE DOAMNEI MONICA MACOVEI SUNT LUATE IN ZEFLEMEA DE INCONTIENTII DE LA CONDUCEREA PDL SA NU NE ASTEPTAM LA ALTCEVA DECAT CA MONSTRI USELISTI, BARONII LUI ADRIAN NASTASE SI DERBEDEII GUV, TARICEANU(nu va e groaza de d'alde nicolaescu, fenechiu, vozganian, adomnitei, chiuariu) SA FIE VOTATI !!!!! Cand pierzi investitii ca Michelin(ultima) sau Mercedes in Banat, cand RAED ARAFAT ESTE IGNORAT pe mai departe, cand procesele vamesilor stagneaza, cand LE IEI DREPTURILE GIMNASTELOR IN ANUL OLIMPIC (aloooo, E OLIMPIADA SI SPORTUL ROMANESC SE SCUFUNDA) NU NE PUTEM FACE ILUZII...

    RăspundețiȘtergere
  8. Observ ca preocuparea multora e iminenta venire a opozitiei la guvernare.N-ar trebui sa va preocupe prezentul deocamdata si problemele interne ale pedele?Sunteti deja intr-un ante-sevraj care v-a adus intr-un pre delirium tremens.Faceti-va treaba asa cum stiti si apoi poporul va decide la alegeri.Asa cum ati invocat atitia ani vointa poporului.Democratia presupune si alte partide decit pedele-partidulstat!Sau mostenitori la prezidentie dupa retete estice.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si ce ? e cumva interzis sa ne ingrijoreze accesul la guvernare al sceleratilor si aventurierilor politici din opozitie?
      Poate ca starea lor de sminteala belicoasa ii ingrijoreaza pe unii mai mult decat basnelile cu dictatorul.
      Ai cumva o lista cu subiectele si temerile permise ?
      Cat despre partidul-stat, las-o mai moale! Ori ii pomenesti pe toti, de la inceput, ori pe niciunii. Dar asta ar insemna sa te trimit la.. origini

      Ștergere
    2. Excelent raspunsul, pentru cei spalati pe creier de Latrinele voiculesciene ,Jigodii si Perfizi ! Niste Mizerii de oameni, Cozi de topor ce trebuie tratate ca atare...

      Ștergere
  9. Exista la PSD o masa critica de politicieni de factura ultra-populista (Mazare delira ceva la congres despre intentia partidului sau de a construi “case la jumatate de pret din pretul pietei pentru cetateni”) perfect incompatibila cu masa critica de la PNL formata din oameni rationali, in mod evidenti incomodati de fatele vitreg abonat la scoala de corectie. Din acest mariaj fortat se vor naste poate numerosi castigori, insa marile avantaje vor fi impartite intr-un grup restrans de lideri. Vor insa si destui perdanti si ma tem ca-i vom gasi cu precadere in tabara liberalilor, nu dincolo.

    Cu ocazia Congresului USL de sambata, 7 aprilie, am gasit, in fine, un posibil raspuns la intrebarea de ce MRU se proclama la fiecare iesire publica liberal. Cunoaste, probabil, nemultumirile mocnite din PNL si conteaza si pe acei liberali care, dupa locale, nu vor mai avea loc de PSD.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Congresul comun USL e de fapt o şedinţă de terapie în grup, la cîtă tristeţe şi îmbărbătări reciproce-s acolo.

      Ștergere
    2. Sfarsitul de saptamana a lansat in Romania o noua moda ,3 congrese fulger intr-o zi (al repetentului Antonescu,al Carlanului mancator de Frunzaverde si a lui Ala Micu, presul lui Voiculescu ) urmate de un inedit congres 3 in 1 al USL = Ura Slugarnicie Lasitate care a scos in evidenta banalitatea ,mediocritatea si ilaritatea acestei adunaturi.

      Ștergere
  10. Fara nici o exagerare, suntem in plin absurd politico-social.
    Si ceea ce pare cumplit, este ca oamenii s-au obisnuit cu el.

    Prin incredibile arabescuri locvace se ingroapa pilonii logicii elementare.
    Refuzul de a pune in practica deciziile referendumului este un act antidemocratic pur.
    Formatiunea politica care face acest lucru este de orientare antidemocratica si punct.
    Nu stiu daca se poate pune problema in termeni legislativi si daca acest act antidemocratic poate fi sanctionat cumva pe acest palier, dar dpdv electoral nici un om normal la cap nu o poate investi cu increderea necesara de a-l reprezenta in stat.

    Iertat sa fiu, nu vreau sa reiasa ca eu consider poporul roman (sau o parte din el) idiot. Nici vorba.
    Dar un vot dat unui partid politic care face un asemenea act (politic), nu poate veni decat de la un idiot. Realitatea logica este cea care incrimineaza, nu eu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e Viq ! Sunt de acord.Inclusiv cu observatia despre idiotii potentiali care ar putea vota o asemenea asociere politica ofensatoare pentru votul lor de la referendum.

      Ștergere
  11. Viqule, nu te mai forta in limba romana. Nu ai treaba nici cu ea, nici cu logica. Pilonii, iti place tie au ba, se ingroapa. Ti-o spune un inginer.
    Dar tu ai mai dovedit in trecut (pe vremea cand erai cosar la fieraria lui Thor) ca scoti doar aer cald pe gura. Si urat mirositor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Viq, ne facem iluzii degeaba : o parte din poporul roman e format din Lepadaturi si Lichele (ingineri ori ba) ; exemple ? ultimul anonim , betivii satelor, ingropate de zapezi, iarna ce a trecut, ce aveau un singur drum curatat in tot satul : drumul spre crasma ! Mai e nevoie sa spunem judetele ? Nu e nevoie, votantii lui liviu dragnea, oprisan, hasoti, fenechiu, bunea stancu de braila ,cu toata junta, sleahta, menajeria uslasha... Sincer ? Eu ii respect pe aceste Pocitanii, de la Guzganienii peneleului la subordonatii lui catalin voicu !!! ROMANII ce pun stampila pe asemenea Starpituri sunt descrisi foarte bine de H.R.Patapievici : a adunatura, un cur !

      Ștergere
  12. Domnul Basescu le-a dat celor trei clowni tristi si penibili o sansa si un termen de gandire, apoi, dupa reactia lor de marlani si de Gica-Contra, a promovat legea cu suspendarea presedintelui doar cu votul a 50% din cei inscrisi pe listele de vot ; unde mai pui ca e nevoie si de aprobarea Curtii Constitutionale. Si astfel „cei trei crai de la rasarit” (rasaritul fiind, in cazul de fata, Moscova !) au luat-o inca o data peste tzurloaie. Basescu le-a oferit ocazia sa „scape” de el in toamna, aratand in acelasi timp ca le pasa de vointa populara exprimata prin referendum ; ei l-au tratat cu sictir si cu gesturi teatral-penibile de rupere de scrisori ; acum lui Basescu i se „rupe” de ei ; vor fi obligati sa il suporte, scrasnind din dinti, pana in 2014, chiar daca ar castiga 80% din voturi (lucru de care ma indoiesc pana la a ma „rupe” – ca tot e leitmotivul la moda!)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu am nicio indoiala ca presedintele nu isi va tine promisiunea. Si oricum, isi va depune mandatul numai daca rezultatul de la vot va fi favorabil. Ceea ce mi se pare insa trist, este ca singurul roman ales prin vot direct popular, isi pune mandatul in joc pentru ca opozitia sa accepte ceea ce romanii au consfintit printr-un referendum.

      Ștergere
  13. O intalnire/sueta intre comunisti si legionari. Prilej de a etala o masa de manevra, ametita de atata retorica, care nu realizeaza ca acesti "conducatori infantili" nu cunosc nici macar prevederile constitutiei Romaniei. Ce-ati zice daca alegerile parlamentare ar fi anulate? Vedeti artic. 2(1) care spune: " suveranitatea nationala apartine poporului roman care o exercita prin organele sale reprezentative si prin referendum".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Horatica, azi suveranitatea aia de o invoci apartine FMIului, muistule. Vezi de cate ori a spus iubitu-ti Boc&Base (iubiti in cerul gurii, evident) ca nu pot face nimic ca se opune FMIul. Hai sictir, trepanatule!

      Ștergere
    2. Cred ca ma confundati cu altcineva. Doream sa zic ca suveranitatea poate fi invocata in ambele directii.

      Ștergere
    3. te bântui rău, amărâtule !


      (ai ajuns sa dai la moacă inocentilor)

      Ștergere
  14. Comunicat oficial al USL: ”Pentru a-și crește șansele în alegerile locale din iunie a.c. și pentru a-și intimida inamicii prin număr, alianța noastră a decis ca la fiecare primărie să vină nu cu un candidat, ci cu trei candidați! După cum urmează: unul de la PSD, unul de la PNL, unul de la PC. Aceeași strategie va fi aplicată și la alegerile pentru consiliile județene și locale.”

    Semnat: Crin Antonescu, Victor Ponta, indescifrabil

    Maama, ce dobitoci pot fi! Cica "Pentru a-și crește șansele în alegerile locale [...] și pentru a-și intimida inamicii prin număr,..."
    Deci 1) nu le pasa decit sa cistige alegerile, nu sa faca ceva concret 2) sint constienti ca trebuie sa "intimideze" prin numar, nu prin idei 3) "inamicii" ?!?
    Mai rar un text mai cretin ca asta, daca ar fi ceva "intern", OK as zice ca s-a scurs in presa etc, da asa "oficial"... E clar sint niste idioti amindoi si "infanteristii", oastea de strinsura USL dobitoci si mai mari ca-i tolereaza pe aurolacii astia doi in frunte

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doar Realitatea dă știrea. Deocamdată nimic pe Mediafax, Evz sau Hotnews...

      Ștergere
    2. Fiti atenti, Crin sustinea ca alianta cu PC si PSD sunt facute din obligatie. Deabia astăzi a dat pe faţă adevăratul motiv:

      "Noi suntem creştini, pesedistii nu mai vorbesc (sic! l-a sărit pe Ion Iliescu). Este foarte posibil ca decizia finală să fie luată în Săptămâna luminată, adică cea de după Paşti, în care cu suflet curat ne vom întâlni şi vă vom aduce la cunoştinţă rezultatul DRAGOSTEI NOASTRE."

      Acum venim la cale.. De fapt, era dragostea, blandetea si sacrficiul crestin la mijloc, mai fratilor!

      Si noi, care nu stiam pe unde le mai sticlesc ochii.. capadoccienilor nostri..

      (Apoi de !.. Pastorii de suflete)

      Ștergere
  15. "Crin Antonescu, dupa inlocuirea lui Andrei Chiliman cu Eugen Nicolaescu la conducerea PNL Bucuresti: Gradul de probabilitate ca Andrei Chiliman sa fie candidatul USL la Primaria sectorului 1 este maxim"
    " Liderul liberal a explicat si motivele schimbarilor de la varful PNL Bucuresti: Intr-o batalie electorala asa cum este cea care ne asteapta, municipiul Bucuresti are o semnificatie aparte. Este normal ca fiecare partid sa isi redistribuie toate resursele de imagine, de organizare, in asa fel incat sa maximizeze rezultatele."
    A băut fără sifon?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Crin Antonescu e un argument serios împotriva evoluţionismului, e greu de presupus că strămoşii lui au fost mai tâmpiţi ca el, că atunci ei n-ar mai fi reuşit să respire.Dar, pe de altă parte, nici nu poate fi o ilustrare a unui plan inteligent al Creaţiei.

      Ștergere
    2. e un bug în selecţia naturală.

      Ștergere
    3. Urmatorul conflict din interiorul coloanei a V-a formata de catre Oprescu si USL in Bucuresti va fi prioritizarea suspendarilor: ce sa suspende ei mai intai? pe Presedinte (proiectul major al USL), sau autostrada (coloana vertebrala a mandatului lui Oprescu) ? Iata o dilema majora din Uniunea Suspensoarelor…

      Ștergere
  16. Ponta se crede mereu in plin casting si a vrut sa lase impresia că i se potriveste rolul de stâlp al societăţii, de decident naţional responsabil, matur si cu toţi boii acasă.

    (închişi bine în ţarc si nu scăpaţi pe la Antene)

    RăspundețiȘtergere
  17. Interesul naţional cere un prim ministru responsabil şi inteligent.
    Un puţoi care până mai ieri se juca de-a Che Guevara si îi ţinea trena lui Iliescu, Nastase si Felix nu va ajunge prim ministru. Următorii ani vor fi decisivi pentru România ca naţie.

    RăspundețiȘtergere
  18. Păi dacă e să facem ce vrea ţara, s-o luăm cronologic si legal. A vrut ţara parlament unicameral si 300 de parlamentari? Si-a exprimat suveranitatea la referendum? Si-a exprimat-o. A fost validat referendumul? A fost validat. Dacă USL vrea să pună în aplicare ce vrea ţara, să voteze alături de celelalte partide din parlament revizuirea Constituţiei si trecerea la parlament unicameral si 300 de parlamentari, asa cum a decis electoratul, asa cum au decis câteva milioane de români prin vot, si nu 15 000 de ultraşi, ocupişti si uselisti in piaţă, cu urletul si cărămida. Adică nu facem ce a votat ţara la referendum, nu facem asa cum au decis milioane de români, prin vot, si facem ce vrea Antena 3 si Peluza Sud?

    RăspundețiȘtergere
  19. Există o foarte buna solutie pentru demisia lui Basescu. Schimbarea Constitutiei. A si propus-o. O nouă Constitutie, asa cum a decis poporul la referendum, parlament unicameral, 300 de parlamentari, eventual reorganizarea administrativ-teritorială si renunţarea la judetele lui Ceausescu din ’68, limita de deficit de 0,5%, un nou sistem constitutional, curat semiprezidential sau curat parlamentar, alegeri prezidentiale in acelaşi timp cu cele parlamentare (daca se optează pentru sistem semiprezidenţial – dacă nu, viitorul presedinte va fi ales de Parlament si va avea rol decorativ, adica va da decoratii, mai pe româneste) si Basescu renunta la 2 ani de mandat. Nimic mai uşor.
    Toate propunerile astea Crin, arici pogoniciul nostru, le-a numit troc si le-a returnat expeditorului.
    Vi se pare normal tipul?

    RăspundețiȘtergere
  20. Asta este "dreapta" voastra. http://www.cotidianul.ro/guvernul-da-o-lovitura-dura-fostilor-proprietari-179222/
    Doar frecati pula cu ea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Băi, chelea pulii, sau, mă rog, travestitule, de ce nu-mi împrumuți si chiloții, dacă tot esti in misiune sub numele meu !? Am, in masina de spălat, dacă vrei..
      Ba mai mult, pentru hatârul tău de travestit, fac un efort si-i port cat iti pohteste inimioara si.. nasul..

      Bine, coiule !?

      Ștergere
  21. Si atat valoreaza "promisiunile" si "cuvintele" voastre si ale Basescului: http://www.cotidianul.ro/uninominal-respins-de-reprezentantii-puterii-179228/
    Muie voua!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Băi mârțoagă, dar pe Adi Năstase de ce nu-l tractezi până la noi, pe blog, pentru puțină Muie !? Doar e ca si dovedit in instanță de-acu`.. Bicher sadea, cu consoartă cu tot..

      Ori, pentru căruța cu uslinosi, ți s-a terminat.. benzina !?

      Ștergere
  22. In principiu, măsura pare a fi nedreaptă. Nu te joci cu proprietatea celor dezmoșteniți de comunism.
    Mă intreb insă de ce tocmai CEDO a propus-o !!!
    Sa fi fost din cauza pretențiilor exagerate ale unora dintre cei pagubiti si intereselor oculte ale evaluatorilor !? Adevaru-i ca nu stiu exact. Tu, nici atâta..
    Tu, ca toti cretinii ce țin trena USL, stii una si bună : ca Traian Basescu si ai săi sunt agenții răului absolut in lumea asta.

    Dacă va fi adoptată, măsura ar afecta cam 100.000 de fosti proprietari. Legea veche nu prevedea o limita a despagubirilor, valoarea acestora fiind stabilita de evaluatoari. In iulie 2012 expira termenul de 18 luni acordat de CEDO statului roman, interval in care trebuie revizuita legislatia in materie.
    CEDO sugera ca posibila solutie limitarea despagubirilor.

    Asadar, tocmai CEDO ... (bai Drembeș)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Muie ma-tii (si tie) in zi de impartasanie! Despre "ne-restituirea lor in natura", adica a obiectului in sine, tot CEDO s-a opus? Opunea-o-as pe ma-ta unui detasament de afgani statuti!

      Ștergere
    2. Băgați-as pula in amigdale, ție, iar mă-tii pune-i-as pula in ceru` gurii de cate scoate o vorbă pe pizda aia a ei de gură.
      Bine, măi pulă uslinoasă !?

      Ștergere
  23. Acuma sa te intreb si eu putin despre Dreapta voastra (de labagii cu Stanga) :
    - dacă tot vi-s atât de dragi dezmoșteniții perioadei comuniste, de ce chizdoiul mamii voastre il mai țineți in adorarea umedă pe Ion Iliescu, băi uslinosilor !?
    Ați uitat cum, in anii `90, Coiotul vostru de Onoare indica politic preeminența chiriașilor in defavoarea fostilor proprietari ? Futu-vă-n ceru` gurii, de amnezici !
    Si-a cerut cumva PSD-ul scuze pentru politica de atunci !? N-am auzit ca intre timp principalul partid al opozitiei sa se fi dezis public de acel mixt de politici criptocomuniste si totodată de onor-prezidentul lor? Toata aceasta lălăiala a fost o politica intenționată a cinurilor cu privilegii din Cartierul Primaverii, pentru a pune mana pe vilele fostilor proprietari. A doua oara..
    Acestea fiind știute, spune-mi, coiule, cu ce drept moral a ajuns astazi seful PNL să trudeasca atat de harnic si locvace la reciclerea posteritatii lui Ion Iliescu ? a Regelui Chiriasilor? si tocmai dupa atata timp, in care politica sa malefica pare a fi desăvârșit impasul general, inclusiv in materie de despagubiri?
    Daca te-ar fi lasat curva de inima, ar fi trebuit sa-i pomenești si pe cerberii din PSD pentru contributia neprecupețită la aceasta stare de fapt.
    Guvernul Tariceanu, chiar daca nu a limitat procentul despagubirile, a esuat la randul sau. Dar astia compun astazi USL, iar curva ta de inima, pofteste numai exclusivitate pentru Base si sai.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu esti un tampit cu ifose. Genul haios. Bai gura-larga, ceea ce au facut aia in anii '90 are - astazi - relevanta zero. Pentru ca astazi puterea este la voi. Iar voi ati ajuns la putere promitand ca nu veti face ceea ce au facut aia, nicidecum altfel, largutule-in-gura.
      Ia profita tu nitel de somnul ma-ti si fa-ti un fratior cu care sa ai "dialoage" (vivat EBA) d-astea savante... Hai cu ma-taaaaa...

      Ștergere
    2. Ca si cand problema despagubirilor a fost rezolvata, iar actuala guvernare nu a facut altceva decat sa strice toată draguța de treabă a predecesorilor.. Asa vorbeste, bășinosul ăsta de mai sus, ce-mi foloseste numele..
      Căca-m-as pe argumentele lui..

      (mai mănânci copii cruzi din șira spinării, sifilitucule!?)

      Ștergere
  24. O alta prevedere care va naste controverse si probabil alte procese la CEDO este cea referitoare la casele nationalizate vândute chiriașilor in anii 1990 prin Legea 112 (poa` sa-l pupe`n cur toată USLa cea vestită pe Ion Iliescu).
    In acest caz, daca instantele de judecată vor anula contractele de vânzare-cumpărare incheiate la acea vreme, cumpărătorii ar urma să fie despăgubiți cu prețul plătit atunci actualizat cu rata inflației, nu la valoarea de piață, ca până acum.
    Cu toate astea, nimic nu va tulbura concordia din sânul USL.. Nici amintirile cu Ion Iliescu si chiriasii săi, nici fosta adversitate politică dintre PNL si criptocomunismul păgubos al PSD, nici sumele pe care trebuie sa le plătim cu totii de la buget pentru "îndreptările" hotărâte la CEDO..

    Pupat toţi piaţa endependenţi

    (inclusiv băsinosul de mai sus, care se semneaza cu numele meu)

    RăspundețiȘtergere
  25. Felicitari pentru interviul cu Dan Tapalaga, de pe hotnews ; ma regasesc 100% in toata matricea intelegerii lumii de astazi ,ati fost si ati ramas CEL MAI LUCID si RATIONAL Om din viata publica ! Paste fericit, Domnule Traian Ungureanu ! Cristian M., Brasov "In the end, We will Prevail "...

    RăspundețiȘtergere
  26. Din punctul nostru de vedere, acest fragment trebuie invocat de fiecare dată când vreun ”intelectual” băsist are pretenția de a fi o persoană a cărei opinie este relevantă pentru decizii ce afectează economia națională. Construcția cognitivă prezentată de ”intelectualul” Traian Ungureanu merită analizată și demontată punctual:

    Bogățiile României sunt măsurabile prin metode unanim acceptate în sfera practicienilor din sfera economiei aplicate sau a contabilității. Vorbind concret despre cazul Cupru Min, avem un zăcământ de cupru ce valorează peste 15 miliarde de euro. Aceasta nu este o speculație sau o opinie subiectivă, ci o constatare de fapt. Dacă TRU nu este de acord, atunci trebuie să demonstreze fie că evaluarea geologică a zăcământului de Roșia Poieni este incorectă (mult succes!), fie că gradul de recuperabilitate a cuprului din halta da la Roșia Poieni este altul decât cel menționat de către președintele Băsescu, fie că prețul cuprului este altul decât cel pe care îl putem găsi în raportul oficial al London Metal Exchange. Ar fi extrem de util, dacă în discuția publică referitoare la modul optim de gestionare a resurselor țării, ”intelectualii de dreapta” ar începe să utilizeze faptele reale și nu aberațiile confortabile din punct de vedere ideologic. Faptele sunt următoarele: premierul Mihai Răzvan Ungureanu, beneficiind de complicitatea expresă a președintelui Băsescu, încearcă să înstrăineze pentru 200 de milioane de euro un activ al statului român ce valorează peste 14 miliarde de euro. Din aceste fapte, se poate deduce că premierul Ungureanu și președintele Băsescu acționează contrar intereselor naționale. Discuția despre ideologie nu-și are rostul în acest caz, deoarece toate aprecierile pot fi făcute în baza logicii elementare. Cupru Min nu este un caz singular, ci un singur episod dintr-un lung șir de trădări ale intereselor naționale, trădări materializate prin înstrăinări la prețuri vădit subevaluate ale resurselor minerale și ale altor active ce aparțineau statului. Din punctul nostru de vedere, în asemenea situații ”intelectualii” ar trebui să tacă, iar vorbitorii trebuie să fie experții-contabili și procurorii de caz.

    http://cronicaromana.com/2012/04/16/%E2%80%9Dreteta-ungureanu%E2%80%9D-ideologia-tradarii-nationale/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cronica romana, ziarul COZILOR DE TOPOR vandute intereselor rusiei ! Macar pe iliescu il stim ca e omul rusilor pe fata, insa se gasesc destule LEPADATURI GATA PREGATITE SA "CANTE" CUM CERE "MAMA RUSIE"; astia sunt LEPADATURILE si LICHELELE TRADATOARE, GATA SA SE VANDA PENTRU UN PUMN DE ARGINTI (citeste ruble) ; asa s-a organizat si manifestatia de la Barlad CONTRA GAZELOR DE SIST, LICHELELE VANDUTE GAZPROMULUI VOR PLATI ELE ODATA...

      Ștergere
  27. Astept momentul in care TRU si gasca de "telectuali de dreapta" sa fie judecati pentru tradarea intereselor nationale . Totul a fost planuit din timp. TRU ne-a mintit si crede ca scapa. Un bandit si un hot de tara care va plati cu varf si indesat pentru asta.

    Demonstreaza inca o data ca in politica n-au ce cauta personaje care au si alte cetatenii decat cea romana. Acestia sunt automat in CONFLICT DE INTERESE cu apararea interesului national !

    Vine ziua platii ,sa fiti sigur de asta . Nimeni nu scapa nepedepsit ,mai ales pentru TRADARE DE TARA !

    RăspundețiȘtergere
  28. Ahahahahahahahahaaa... RedDick si tiitoarea lui de lumanare, Despina Vestea. Cei mai infocati basisti pana s-a dus dracu sinecura.

    RăspundețiȘtergere
  29. bai, puradelule... bai, horatiu coman... bai, copil de curva... vezi ca guvernul tau taman s-a opintit ca broasca la bordura si a cam blocat cacatul ala care spuneai tu cand o futeai pe ma-ta ca il vrea CEDO. o sa ne puna CEDO la zid acum si o sa toarne pe noi cupru topit de la CurpuMin, aur de la GoldCorp sau pur si simplu ne va parpali cu gaze de sist Chevron?
    futu-ti muia aia... intr-o zi sper sa ne intalnim. si chiar ma voi stradui caci repere am. cati horati avortati plecati din medias pot fi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tusi-mi-ar curu` in barba ta, anonime ! Asta de inceput..
      Bai, coi in gura ma-tii, baga-ti-as pula inapoi pe gat, odata cu toti avortonii lui ma-ta.
      Tusi-mi-ar curu`n barba ta de uslinos, si-n argumentele tale de cacat. Bai pula bleaga, ti-ai pus macar intrebarea de ce tocmai CEDO, bitangule !?
      Fute-o-ar pe ma-ta, toti uslinosii (cu tine-n frunte, labagiule)

      Ștergere
    2. Cu acest tip de argumentaţie, Cabinetul Ungureanu încearcă să justifice una dintre cele mai revoltătoare legi, rezultat direct al incapacităţii, corupţiei şi, până la urmă, al refuzului administraţiilor de dreapta (CDR, D.A., PNL şi PDL) de a rezolva chestiunea retrocedărilor.
      Asadar, sa nu crezi, băi limbricosule, că eu as fi adeptul necondiționat al acestei legi nedrepte in fond, si nici al guvernului Ungureanu, dar nici nu pot sa suflu in cur uslinosilor, asa cum faci tu atunci cand albesti toata curvăsăria politică anterioară care a dus la acest impas ! Să singularizez ca nedreaptă sau incapabila doar actuala guvernare, pentru a putea ridica mingi la fileu, futuților tăi din USL.
      E limpede, anusnimule !?

      Ștergere
  30. MRU, ca și Băsescu și PDL, se află de partea luminoasă a forței. De fapt, Băsescu este partea luminoasă a forței. Dacă nu era Băsescu, dacă nu era PDL-ul, azi personaje de teapa lui Năstase, Remeș, Voicu, Mureșan, Virgil Pop, Iancu, SOV nu erau cu un picior în pușcărie, România era în continuare un stat mafiot-socialist de tip sud-american, condus autoritar de mafia lui Năstase. Dacă nu erau Băsescu și PDL, astăzi aveam în continuare un cod al muncii comunist. Singura nerealizare este faptul că Ion Iliescu e încă în libertate, dar dacă nu crapă moșul, să sperăm că se va face dreptate și Iliescu va muri în pușcărie. Așa să ne ajute Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
  31. Off topic si nu prea.
    Vreau sa propun o tema de articol.
    USL castiga alegerile. A doua saptamana Amariei devine seful DNA, Chiuariu ministrul Justitiei iar Norica Nicolai procuror general.
    Ce Ne Facem?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ..si Basescu ministrul transporturilor decretind ca n-avem nevoie de autostrazi!!!ce ne facem ?

      Ștergere
  32. Pentru mai multa claritate :

    "În pofida nenumăratelor discuţii, rapoarte şi procese, restituirea proprietăţilor confiscate abuziv de către regimul comunist este departe de a se fi încheiat.

    În Europa Centrală şi de Răsărit, două tipuri de măsuri reparatorii au fost concepute: restituirea în natură a proprietăţii sau, în cazuri excepţionale, oferirea unor compensaţii sub formă de bani, acţiuni, titluri de stat etc. sau, în mod excepţional, restituirea fizică a proprietăţilor.


    Cehia a decis restituirea proprietăţii imediat după căderea comunismului. Guvernul a reglementat procesul de restituire mixt: în natură și compensare. În 1990 şi în 1991 a fost reglementat procesul de restituire în natură, dar guvernul a alocat şi 750 milioane de dolari pentru compensări. Orice compensare peste acest plafon s-a realizat în titluri de valoare. Procesul de restituire a acoperit proprietăţile confiscate după 1938. Majoritatea termenelor de solicitare a restituirilor au expirat în anul 1996, iar ultimele dintre ele în anul 2001. În prezent, în conformitate cu aceste legi, nu mai poate fi solicitată restituirea de proprietăţi. La începutul acestui an a fost aprobat de către Guvern proiectul de lege privind retrocedarea fostelor proprietăţi ale cultelor religioase, singurul aspect rămas nesoluționat. Bisericile vor primi 56% din proprietăţile confiscate, iar pentru restul de proprietăţi statul va plăti compensaţii băneşti eşalonate pe o perioadă de 30 de ani, în valoare de până la 3,8 miliarde de euro. Soluționarea problematicii depinde de votul acordat de Parlamentul ceh.

    În Polonia în schimb, deşi au fost formulate mai multe propuneri legislative, niciuna nu a reuşit să conjure sprijinul politic necesar. Procesele au reprezentat singura soluţie, costisitoare şi complicată, pentru foştii proprietari. Propunerea legislativă actuală privind restituirile exclude toate bunurile cu valoare ridicată situate în Varşovia. Compensațiile oferite sunt limitate. În 2011, de pildă, primul ministru polonez declara că proiectul de lege nu avea cum să beneficieze de sprijin guvernamental din cauza condiţiilor economice dificile.

    În cazul României, lucrurile sunt în general binecunoscute. Sunt cunoscute indecizia, confuzia, abuzurile legate de retrocedarea proprietăţilor, ca de altfel şi procesele pierdute de statul român vreme de doua decenii. Sunt poate mai puţin cunoscute consecinţele nefaste ale lipsei de claritate, corectitudine şi eficienţă decizională. Actualul Guvern trebuie sa rezolve aceste disfunctionalitati, chiar daca este un subiect dificil. Problema proprietatii este arzătoare si nu mai poate fi amanata"
    (Andreea Paul Vass)

    Asadar lucrurile nu sunt tocmai "oable" nici pe la altii. Desi e dureros si inechitabil..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Bulgaria s-a mişcat destul de repede în acest sens. În 1991 era adoptată legea privind restituirea proprietăţilor agricole, pentru ca în 1992 să fie adoptată legea privind restituirea proprietăţilor naţionalizate în timpul regimului comunist. Criteriile erau generoase, însă cetăţenii străini erau nevoiţi să vândă proprietăţile eventual obţinute şi numai cetăţenii bulgari puteau primi înapoi pădurile şi terenurile agricole. În plus, lipsa datelor clare referitoare la delimitarea proprietăţilor şi bazele incomplete de date au cauzat numeroase probleme administrative.

      Ungaria a reglementat problema proprietăţii prin două legi, în 1991 şi 1992. Procesarea cererilor a fost finalizată în doi ani, preferându-se compensarea pe sistem voucher în locul restituirii în natură. A fost introdus un plafon de compensare de 21.000 USD. A existat posibilitatea retrocedărilor şi către non-rezidenţi sau persoane de altă cetăţenie. Procesarea cererilor a fost finalizată în doi ani, ca urmare a perioadei scurte pentru depunerea cererilor (aproximativ 6 luni de la aprobarea legii). Deținătorii voucherelor pot participa la licitații asupra terenurilor arabile sau au dreptul de a cumpăra active sau acțiuni în cazul privatizării proprietăților de stat. De asemenea, voucherele pot fi folosite pentru acoperirea împrumuturilor de tip start-up sau pot fi convertite în anuități. Special pentru administrarea procesului a fost creat Oficiul de Compensare. Acesta a decis asupra cererilor de terenuri, a emis cupoanele sau voucherele de compensare şi a administrat licitaţiile unde erau utilizate aceste vouchere"
      (Andreea P. Vass)

      Ștergere
    2. Ai dreptate vreau sa iti spun ca mie rusine ca sat roman

      Ștergere
  33. Ma intreb de ce ar fi convins un alegător de bun simţ că USL reprezintă modernitatea in politică de vreme ce, in chestiunea migratorilor, dovedeste că suferă de aceleasi boli incurabile de peste două decenii? Cu atât mai mult cu cât liderii Uniunii se poartă ca nişte funcţionari ai Bursei de Mărfuri, anunţându-i pe cei care vor să prindă un loc călduţ in USL că trebuie să dezerteze până la motiunea de cenzură. Unde-s prinţipurile, unde-i morala in toată această chestiune?

    RăspundețiȘtergere
  34. Cât au mai decăzut liberalii..

    Radu Câmpeanu, după ce a spus că sub Băsescu România trece prin cea mai neagră si mai periculoasă perioadă a sa, ca “om de dreapta”, a declarat urmatoarele:
    “PRM este un partid de dreapta condus de un foarte bun român (sic!), nu poate fi comparat cu PP-DD”.

    Radu Câmpeanu a salutat si alianța păstorită de iliescu, cel care acum 20 de ani găsea droguri, valută, mașini de scris si arme in sediile PNL.

    Omul “de dreapta” Radu Câmpeanu este încă un liberal derutat:
    O. Andronic: Noţiunea de liberalism a fost interpretată, nu numai de publicul larg, ci şi de personalităţi care s-au pretins liberale, ca o cale foarte simplă spre îmbogăţire fără să te intereseze ce se întâmplă cu ceilalţi. Şi cred că asta este a fost o chestiune care a grevat asupra liberalismului.
    R. Câmpeanu: Sigur, poate că aveţi dreptate. In fond, omul care crează bogăţie poate se uită în primul rând la ce face el. Statul are dreptul numai aici să intervină. El trebuie să găsească o posibilitate de repartiţie, de a echilibra lucrurile şi să ştiţi că această preocupare e în toate ţările occidentale unde liberalismul trăieşte. Cine spune că în SUA nu e aşa,greşeşte.
    In Franţa o să-1 găsim si inainte cu un guvern de dreapta. In Anglia – conservatorii au făcut acelaşi lucru. In Germania – creştin-democraţii. Nu se poate guverna fără să ai grijă să faci o echilibrare, o armonie socială, nu se poate fără asta. Important este ca să creezi omului, individului posibilitatea să se dezvolte conform personalităţii şi puterii lui de creaţie.

    De retinut :
    "Statul are dreptul numai aici să intervină. El trebuie să găsească o posibilitate de repartiţie, de a echilibra lucrurile"..

    Ce sa mai zicem? Redistribuirea si impozitarea progresiva sunt piatra unghiulara a stangii de oriunde. Ori omul e senil, ori n-a stiut niciodata ca e socialist. Din două, una.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce dacă nimeni n-a trimis o rachetă spre soare ? Noi, PNL, vom reuși, că o lansăm noaptea!

      Ștergere
    2. Atat Radu Campeanu cat si Vdim Tudor sunt astazi niste senili care debiteaza numai tampenii.Si nu numai din cauza varstei.Va readuc aminte ca acest Radu Campeanu,a fost primul liberal care a acceptat o alianta cu PSDR si cu Ion Iliescu.Apoi va mai aduc aminte propunerea aberanta a acestuia ca regele Mihai sa candideze la presedintie!Daca asta se numeste politica de dreapta inseamna ca eu voi fi ales Papa dupa ce actulul suveran pontif va pleca la cele vesnice,cea ce doresc sa se intample cat mai tarziu!

      Ștergere
  35. Dedicație de la Chiliman pentru Crin Antonescu:

    http://www.youtube.com/watch?v=AJDx3H_hvI8&feature=youtu.be

    RăspundețiȘtergere
  36. Dacă se adoptă votul obligatoriu (a trecut de Senat) eu votez PPDD. Dacă o jigodie sau un grup organizat sau mai multe grupuri organizate de jigodii vor să mă oblige să votez, atunci votez PPDD, ca să nu plătesc amenda. Decat să le dăm bani, mai bine să le luăm puterea.

    Si incă una, din aceeași categorie, a imbecililor siniștri: Crin Antonescu il acuză pe MRU că face jocurile politice ale marilor puteri. Crin Antonescu fiind, țineți-vă bine de scaun, presedintele Partidului National Liberal! Șocant, nu? Hai, toti capitalistii, toată clasa de mijloc care votează cu Antonescu si PNL să strige cu mine: MRU evreu! MRU evreu! MRU evreu!

    Stiam eu ca evreul MRU conspiră cu sioniștii si iudeo-masonii, imperialistii si capitalistii imbuibați si hoți să fure resursele naturale ale lui Zamolxe, Burebista, Zelea Codreanu, Dan Puric si Antonescu. Crin Antonescu.
    ------------

    Nimeni din USL nu va avea curajul să zică vreodată: ”MRU evreu” dar o vor sugera. Asta e strategia. MRU e apatridul conectat la marile afaceri ale marilor puteri. N-are mamă, n-are tată. A fost șef SIE, a fost ministru de externe, a urcat pe scara socială a sistemului, e de-al lor, e conectat la ”Marea Conspirație”. Ca si Isarescu sau Basescu, e acolo că il vor Ei, Iluminati. Fie că ei sant securisti, bancheri sau evrei. Antonescu si Ponta vor juca cartea asta împotriva lui MRU.

    RăspundețiȘtergere
  37. Nasol!
    Indiferent ce veti face, pedeleul si basescu se vor duce la vale.
    Dincolo de vesnicele furaciuni romanesti, nimeni, asemenea pedeeului nu a promovat iuntr un asemenea grad incompetenta la rang de politica de stat: majoritatea ministrilor sunt cu facultati la "ia ma nene!", unii chiar semianalfabeti.
    In teritoriu e si mai rau: tot felul de chelneri, sefi de sala sau dansatori sunt directori de deconcentrate, e risaul lumii.
    La gunoi!

    RăspundețiȘtergere
  38. ce ii place dlui Năstase Adrian sa se mai autodenunte!!!!!
    Nastase: “Avem datoria să eliberăm România de acest regim mafiot şi corupt!” declaratia e recenta

    (alt mare găoz din USL)

    RăspundețiȘtergere
  39. Dacă USL mai aşteaptă mult să scape de Băsescu, va reuşi Băsescu să scape de USL.
    (Băsescu e un expert al momentelor oportune, adversarii lui - nu).

    RăspundețiȘtergere
  40. Caragiale si reconstructia dreptei :
    ce apetit nemaipomenit de a “reconstrui dreapta” au cei care pleaca din PDL (un partid care a practicat, adesea de nevoie, multe politici de dreapta in acesti ani cumplit de grei!) catre o alianta socialista
    ce poate fi mai frumos si mai inaltator in anul care marcheaza centenarul Caragiale!

    RăspundețiȘtergere
  41. Proaspăt intors din Dubai, copt (cine a spus că e necopt?!)la soarele Golfului, cu nisipul incă pe picioare, Victor Ponta s-a grăbit sa se audă vorbind. Conferinţa de presă ţinută aproape pe aeroport. Printre altele, votul uninominal.. Câtă ipocrizie !
    Precum Oprescu, care se laudă cu Pasajul Basarab pe care l-a boicotat ani de zile din pozitia de consiler general PSD, Ponta a uitat complet de opozitia PSD-ului la votul uninominal! A uitat că a fost nevoie de un referendum, la initiativa Preşedintelui Traian Băsescu, pentru a-i putea obliga să treacă de la votul de listă la cel de persoană. Neavând de ales, au făcut impreuna cu PNL-ul lui Tăriceanu o lege prin care au inventat un sistem electoral aberant, creat special pentru a-i aduce in Parlament pe cei care nu erau in stare să işi câştige voturile si care au devenit senatori sau deputaţi, desi au pierdut alegerile.

    Acest sistem pesedistopenelist unic in lume, tipic dâmboviţean, dă voie celor care ies pe locul doi sau trei in competiţie să primească trofeul, adică locul de parlamentar, iar cel care câştigă cele mai multe voturi din partea cetătenilor să plece acasă! Asa au iesit senator Crin Antonescu si deputati Călin Popescu Tăriceanu, Ludovic Orban, etc. Altii, precum Victor Ponta, au fugit să candideze in provincie, in locurile cele mai sigure, unde PSD avea cel mai mare scor si primari in functie, respectiv in Gorj!

    Ca orice lucru bun in teorie, pus in practică pe malurile Dâmboviţei, votul uninominal a dat erori majore. Printre care si siamezii din fruntea USL..

    Ruşinică !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stau si mă întreb: cât de iresponsabil poți sa fii ca sa recurgi la gestul pe care l-a făcut Ponta : sa rupi, cu zâmbetul pe buze si plin de ura proletara, scrisoarea transmisă de președintele țării, in care ți se cerea sa respecti rezultatul votului unui referendum perfect costitutional? Sa calci in picioare decizia poporului căruia ii plangi de mila si ii cersesti votul? Cum poți cere respectarea Constitutiei, cand tu ești primul care o incalci? Cum poți sa dispretuiesti si sa ignori inteligenta celor pe care intentionezi sa ii conduci? Sau cum Dumnezeului pot avea încă 47% in sondaje?

      Ștergere
  42. mai pupati-l in cur si pe ponta cum l-ati pupat pe basexu atatia ani, oricum muriti pupincuristi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Două mesaje bune:

      Cristi Hrițuc:
      ”La câte plecări din PDL văd zilele astea, simt nevoia să spun sunt mândru că sunt PDL-ist. Chiar dacă acest partid a făcut și face o grămadă de greșeli de comunicare nu va muri. Cei mai mulți dintre cei care pleacă au venit atunci când partidul era pe val. Asta e o lecție pentru cei din conducere. Atenție ce oameni promovați!”

      Teodor Baconschi:
      ”E o iluzie să crezi că PDL – cea mai vastă organizație politică de dreapta – dispare la comanda USL sau pentru că un număr de bloggeri intransigenți visează la Albă ca Zăpada. PDL nu e nici imaculat, nici condamnat. Are potențial de reformă și bilanț de partid reformator, care nu s-a temut să țină calea dreaptă în plină furtună a crizei economice. Privit cu spirit critic moderat, PDL a stat și stă de partea bună a baricadei. Că a comis greșeli prin omisiune sau erori de comunicare nu se poate nega. Însă are destui oameni de calitate pentru a-și asigura un viitor decent în bătălia pentru dezvoltarea României și consolidarea unei democrații funcționale. Acești oameni vor contribui la evoluția corectă a PDL. Și la Mișcarea lui MRU, dacă MRU înțelege, cum declara aseară, că nu poate nimic de unul singur.”

      In concluzie, pe Pontiac Firebird (copilotul lui Crin) sa-l pupe cine l-a mai pupat !

      Ștergere
    2. nu mă pot abține să constat că sindromul USL (două candidaturi la trei măgari) a început deja să marcheze conștiințele.

      Ștergere
  43. Aseară la Realitatea l-am urmărit pe Antonescu cam vreo 15 minute la sfârşitul emisiunii cu Hurezeanu şi Medeleanu.M-am forţat să fiu cât se poate de obiectivă dar cu toate astea tot n-am reuşit să-i dau o bilă albă.
    Deşi Hurezeanu se căznea să-l convingă că acel punct din moţiune care se referă la facultatea de medicină Tg.Mureş, există în Legea Educaţiei votată deja, Antonescu o ţinea cu vorbăria-i goală, pe a lui. Insista pe "interpretarea legii" pe care după cum se exprima vag dar logoreic, sunt sigură că nu o cunoştea iar în final,a aruncat şi petarda că "asta va duce la solicitarea UDMR ca maghiara să fie declarată a doua limbă oficială". Incercările lui Hurezeanu de a-i explica că asta nu se poate întâmpla uşor ci foarte, foarte greu au rămas fără rezultat.
    Al doilea răspuns fără conţinut al lui Antonescu a fost privitor la problema retrocedărilor. Intrebat fiind cum ar rezolva-o USL ajuns la putere, mai întâi Antonescu a plimbat problema prin curtea fostului guvern "care ştia de 18 luni presiunea UE în această problema", ca şi când 18 luni erau suficientei, apoi l-a pişcat în stilul lui veninos pe Ungureanu a propos de apartenenţa lui la PNL şi... în fine a dat răspunsul "la obiect" :

    "Am retroceda în natură tot ce se poate retroceda şi am plafona despăgubirile la un nivel mult mai ridicat decât a propos guvernul... adică ceva în sensul... ăăăă. nu pot preciza că nu am nişte calcule.... adică rezonabil pentru toată lumea."

    Adică, vorba înţeleptului bulgar :"Mai bine bogat şi sănătos decât sărac şi bolnav."
    Confuz, inutil logoreic, superficial.Nimic simplu şi precis în minteal lui, nimic de comunicat, nimic de înţeles.
    De fiecare dată încerc să descopăr de unde vine eticheta de "orator strălucit" pusă de unii. Poate din aceea că vorbeşte mult fără să spună nimic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu văd partea bună: De când a apărut MRU, ăştia l-au lăsat mai uşor pe Băse. Bine nu e că îl menajează pe Băse, ci că se tem de MRU ca şobolanii de foxterier.

      Ștergere
  44. retardul asta n-a mai cacat nimic din gandirea-i gaunoasa de pe 8 aprilie? adevarul e ca trebuie sa aiba si timp pentru el. doar sinecura trebuie si ea roasa...

    RăspundețiȘtergere
  45. Cristian Preda: ”Avem nevoie, mai mult decat oricand, de moderatie. Inclusiv in Romania, desigur.Ma astept, de pilda, ca Victor Ponta sa spuna ceva despre deputatul PSD care i-a transmis lui MRU ca va avea soarta lui Aldo Moro. Exista, in democratie, frontiere de netrecut, iar in acest caz ele au fost incalcate cu seninatate.

    UPDATE
    Premierul are dreptate să solicite reacția clasei politice față de declarația deputatului Adrian Solomon. In politică, tăcerea inseamnă acord. Să nu fi aflat incă Victor Ponta acest lucru? Tace – iată! – si PNL. Să fi ajuns solidaritatea aliaților din USL până la acceptarea ca “normală” a amenințării cu moartea?” (reacția lui Cristian Preda e de acum 3-4 zile)

    Ce mai opozitie !... - si Revolutie a bunului simt !

    Oare ce vor mai gândi nătărăii care i-au votat?

    RăspundețiȘtergere
  46. Care natarai ? Niste Labagii ,ca Jegul anonim 26apr. 05.17; A tunat si s-au adunat corciturile de PeNaLi ai lui Chucky, papushea criminala penele, cu Mafioti tip nicolescu-arges , liviu dragnea, Imbecilul de teleorman si Senili, ca prof. univ marga ; ultima propunere usl la galati ? Turnatorul Bacabalsa : http://www.antidotul.ro/112185/nu-trageti-in-turnatori-va-rog-eu-cimpanzeul-nica.html . Astea sunt prezentarile UNIUNII SOLUTIILOR LIPSA :TURNATORI, securisti ordinari, Junta Jigodiei felicsiene (bine ca au scos Latrinele media de la digi satelit, ce "dezastru", in zonele rurale, turma votantilor usl, betivii si putorile satelor romaniei mioritice, nu mai pot urmari URLETELE FAUNEI : dana tudor, vranceanu firea, bade-gadea-ciutacu, cu bolnavul psihic capatzos in coada... Psihiatria, boala secolului 21 ,in romanica mioritica uslasha...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Romanii nu vor iar coruptia PSD

      Sa fim seriosi cine vrea un Ponta, marioneta lui Adrian Nastase condamnat penal pentru santaj si condamnat la inchisoare (in stadiu de recurs).

      Miza e de fapt readucerea Romaniei sub zodia coruptiei PSD si PNL, scaparea de la inchisoare a lui Adrian Nastase si mai multi bani pentru turnatorul de Voiculescu.

      Ștergere
  47. Îți răspund! În gâții măti! Eu fac parte dintr-o lume care a făcuuuuut armaaaaata!
    Voi nu! Asta este! Eu da! Fac parte dinzona aia de lume!!! Voi nu ați făcut armata, eu da - am făcut!!!
    La UM01392Medgidia ... Asta este!!!
    Urăsc pe „bărbații” care nu au trecut prin armată!!! Asta este!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă kak pe ei!!!
      Cine nu a trecut prin armată nu este bărbat!!!

      Ștergere
  48. Asta este!!! Cine nu a trecut prin armată, nu este bărbat!!!

    RăspundețiȘtergere