24 ianuarie 2012

Guvernare prin anihilare





Și dacă Rovana Plumb are dreptate? Dacă românii sînt încătușați de o dictatură pe care nimeni n-a sesizat-o, înainte de a fi descoeprită de Partidul Mineriadelor? De indicii, nu e lipsă.




Săptămîna trecută am văzut eu însumi, nu departe de centrul Bucureștiului, un grup de oameni obosiți și izolați. Stăteau fără să scoată un cuvînt, între patru pereți. Picoteau uitați într-o cameră modestă, cu o căutătură în care se vedea cît de mult își doreau să poată pleca din acel loc, pentru a se alătură oamenilor din afară.


La intrare, deasupra ușii, o inscripție mohorîtă anunța cu litere reci: Gara de Nord - Sala de Așteptare. Inutil. Rovana Plumb și colegii anti-totalitari din USL, văd mai bine. Locul acela nu poate fi decît un lagăr de concentrare. Doar unul din lagărele sinistre care împînzesc România, de cînd cu dictatura.


Atîta vreme cît lucruile stau așa, adică atîta vreme cît realitatea e un detaliu neglijabil iar imaginea decretată de PSD e singura realitate televizată, Rovana Plumb are dreptate. USL are toate motivele să denunțe România dictaturii, adică România gărilor și a sălilor de așteptare.




Cetățenește, Rovana Plumb se apropie, astfel, de neînfricata Ana Ipătescu. Rezultatul sintetic sau comasarea - cum ar spune zbirii de la PDL - e Rovana Ipătescu. Firește, descoperirile grave și senzaționale ale USL nu pot rămîne ferecate în România. Grupul animat de R.Ipătescu în Parlamentul European e dator să informeze lumea liberă despre ororile regimului dictatorial Băsescu. Cu ce vor începe, așadar, socialiștii intervențiile lor în Palamentul European? Ar fi atîtea de spus.




Dictatura e numai una din realitățile românești necunoscute în Europa. Ar fi de spus, poate chiar din capul locului, că România e o insulă populată de dragoni cu elice și pete galbene pe spate sau că localnicii trăiesc din cultivarea arborelui de căpșuni pe care îl sculptează meșteșugit și îl exportă în insula vecină și prietenă Groenlanda.


La toate astea, Dl. Schulz, proaspătul Președinte socialist al Parlamentului European, va încuvința mîhnit și înțelept din cap. În neutralitatea lui celestă, dl. Schulz s-a îngrijorat de România încă din a doua zi de mandat. Semanlul a fost, așadar, bine preluat și dezvoltat. Cacialmaua socialistă are, acum, un loc rezervat la prezidiu.




Europarlamentarii PSD vor explica deasemenea că dictatura s-a abătut fără cruțare asupra României, în vreme ce suflul autoritar a ocolit Rusia și Ucraina. Asta în primul rînd, pentru că Partidul la putere în Ucraina e aliatul oficial al socialiștilor europeni, ceea e explică de ce anume fostul Prim Ministru Iulia Timoshenko s-a autoarestat și s-a pedepsit de una singură la temniță. Guvernul ucrainian, aliat cu socialiștii dnei R.Ipătescu, n-a făcut decît să îi pună la dispoziție gratiile și clădirea. Același radar anti-dictatură i-a determinat pe socialiștii europeni să primească în rîndurile familiei lor tolerante Partidul fostului lider tunisian Ben Ali și Partidul fostului lider egiptean Mubarak (amîndoi declarați, recent, în propriile lor țări, campioni ai libertății și premiați în consecință).





Bine îndrumați de colegii români din PSD, europarlamentarii socialiști vor invoca, desigur, demonstrațiile anti-regim care au loc în România. Nu e asta o dovadă că regimul Băsescu-PDL e vinovat de încălcarea normelor și Tratatelor Europene? Posibil. Dacă e așa, socialiștii europeni își vor urma propria logică pînă la capăt și vor cere sancționarea similară a celorlalte state în care populația recurge la demonstrații și greve care adună sute de mii de oameni, adică mai multe mii de Piețe ale Universității pe zi. Franța, Croația, Spania, Marea Britanie, Italia, Grecia, Portugalia au motive să se teamă. Socialiștii au prilejul de a anunța că au mai descoperit șapte dictaturi în Europa.





Ce e de făcut, în fața acestei tsunanimități dictatoriale? De bună seamă, rețeta aplicată de USL în România trebuie aplicată la nivel european. Cunoscută și sub denumirea de îmbunătățirea Ponta-Antonescu, această variantă desăvîrșește modelul democratic, scutindu-l de ezitări. Astfel, alegerile se convoacă în urma mitingurilor televizate delirant iar guvernele nu mai cad pentru că și-au pierdut majoritatea sau au fost învinse în alegerile la termen. E suficientă o declarație comună a liderilor opoziției prin care aceștia confirmă că acceptă să ia puterea, dată fiind apariția unui regim dictatorial pe care tot ei l-au detectat, pentru că s-au săturat să piardă alegeri.





Halucinația sistematică pe care Ponta și Antonescu o prezintă drept realitate românească e un semnal uluitor. Această răsturnare arogantă a lumii transmite către toți românii, în primul rînd celor săraci și nemulțumiți, unul și acealși mesaj: minicuna sfruntată, înșelăciunea dezinvoltă și perversitatea morală rentează, sînt legitime și pot face legea țării. Mesajul de serviciu: scorniți fără să clipiți și veți fi fericiți!


Mai mult, sportul răsturnător practicat de Ponta plus Antonescu și televizat în neștire de presa amuțită, stabilește un adevăr tragic. Oameni ca Ponta și Antonescu, grupuri politice de tip PSD și USL, sînt în continuare parte a universului schizoid comunist. Paralelismul e șocant. Să comparăm, spre buna informare a tinerilor care n-au prins vremurile vechi.




Sub comuniști, vreme de 45 de ani, de la un cap la altlul al unei dictaturi fără fisură, realitatea propagandistică și televizată spunea că românii trăiesc în cea mai liberă și prosperă societate posibilă. Acum, într-un stat de democrație parlamentară, cu alegeri libere, presă slobodă cît pentru un continent, Curte Constituțională, membru UE și NATO, varianta propagandistică și televizată spune că românii trăiesc într-un regim dictatorial.




Românii au în față aceași metodă de mutilare și același program de anihilare a adevărului. Tocmai bun de guvernare.


52 de comentarii:

  1. La instalarea ministrului Diaconescu,Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a salutat SPRIJINUL COMUNISTULUI VORONIN PENTRU PUSCARIASII uselisti; pe de alta parte SPURCACIUNILE DE PENSIONARI AI ARMATEI, GENERALII SI COLONEII SECURISTULUI DOGARU, omul de incredere al lui ILIE CEAUSESCU, era azi in primele randuri ALATURI DE DORIN LAZAR MAIOR, BISNITARUL DE LA hotelurile aro si capitol LEPADATURA BRASOVEANA A LOVILUTIEI ILIESCIENE ! Anarhia provocata de LATRINELE antena 3 si realitatea nu va ramane fara urmari... BADEA, CIUTACU, RADU TUDOR, RAZVAN DUMITRESCU VOR DA SOCOTEALA PENTRU MANIPULARILE SI EXCREMENTELE AZVARLITE...COLOANA A 5-A A SECURITATII VA FI EXTIRPATA, INNABUSITA SI ANIHILATA ! Cretini nenorociti, nu inteleg ca VOR FI IZOLATI, NU VA CREDE NIMENI PE PLAN EXTERN si veti fi SCUIPATI, VOI SCARNAVIILE dementului chucky ! IN PUSCARIE, LANGA CATALIN VOICU E LOCUL VOSTRU, FENECHIILOR !

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, numai idiotii pot spune ca in Romania este o dictatura. Pana la urma ce dictator se lasa injurat in fiecare zi la televizor ? Un dictator nu ar fi inchis televiziunile ostile pana acum ? Totusi, trebuie sa recunoasteti ca stilul de "presedinte jucator" al lui Traian Basescu a antagonizat foarte mult Romania. Eu as propune revenirea la monarhia constitutionala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact, Ionutz ! Daca latra prostia bicefala din USL ca-i "dictatura", imediat tre` sa avem si noi.. falitzii nostri - falitzii intzelepciunii noastre, care vor tranșa nemilos orice.. indiciu).
      Uita-te numai la Dan B, sau la CM (sofistii cu ștaif, care cred ca pot justifica orice acuza la adresa lui Base). ONG-isti din vocatie, ce mai !

      Ștergere
  3. Guvernul este o anexa a prejdentiei(sic), parlamentul este tras pe linie moarta, justitia este timorata, CSJ este politizata, nu stiam ca avem republica prezidentiala. Cand nu se respecta constitutia este DICTATURA. Nerespectarea legilor este tot DICTATURA. E limpede ca abecedarul. Faptul ca exista libertatea cuvantului, de miscare si totce tine de libertati, nu insamana ca nu exista o DICTATURA. Da, exista dictatura propriei vointe.
    Din Partidul Mineriadelor s-a adapat si TB si multi altii care astazi fac pe puritanii.
    Fi-mi-ar scarba sa imi fie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mai exista si alegeri libere!
      Un presedinte cu căluș in gură si scufiță pe cap, izolat la Cotroceni, ar fi fost un presedinte intr-adevar "constitutional". Unul care n-ar fi deranjat onorabilitatile emanate in postcomunism. Atunci ar fi fost bine. Atunci ar fi intrunit .. consensul.
      Că a fost votat in baza unui vot direct, de catre cetateni, in baza unui program de reforme, nu mai conteaza.. Căluș s-avem, că de sofisti nu ducem lipsa..

      Ștergere
  4. Ce zici? A fost infiintata „Asociatia Protestatarilor – ianuarie 2012” :-) http://wikibrasov.wordpress.com/2012/01/25/a-fost-infiintata-%E2%80%9Easociatia-protestatarilor-ianuarie-2012/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-mi vine sa cred cind vad cum va folositi realele cunostinte de politica externa si talentul de ziarist pe care vi l-am admirat deseori,ba chiar va consideram cel mai bun ziarist roman in anii trecuti.Acum faceti echilibristica in mod programatic pentru a sufla in velele lui Basescu de cite ori acesta are o iesire neinspirata.Si cum acestea tin sa devina o regula, ma intreb pina unde va veti compromite.Banii pe care-i luati datorita mandatului de deputat sunt mai murdari decit credeti domnule TRU.Ati ratat intilnirea cu florilegiul personalitatilor de valoare in schimbul platii creditului bancar pentru casa de la Londra.

      Ștergere
    2. Mai Danutz, intreaba-i pe USL-ashi de ce n-au acceptat alegerile anticipate dupa referendumul din 19 mai, atunci cand 80 % dintre cetateni i-au trimis, implicit, la plimbare cand le-au invalidat ticalosia. De ce atunci n-a trebuit reconfigurat parlamentul, iar astazi e musai ? doar pentru ca asa vrea Crin Antenescu ?(Istericul Nationale, prezidentiabilul inimii tale). De ce a trebuit sa mai "convietuim" inca un an si jumatate cu un parlament devenit impropriu ? dovedit fara putintza de tagada prin procentajul matematic reiesit dintr-un referendum ?
      In schimb, astazi, cand mai avem doar cateva luni pana la alegeri, arde pamantul sub picioarele voastre de atata nerabdare.

      Ștergere
    3. Unii vorbim de legi neconstitutionale asumate, de incompetenta, nu de consistenta manifestarilor sau de cit de tare in cojones e Antonescu.E ceva ce se numeste dreptul la opinie.Tu-i dai de vreun an-doi cu "prezidentiabilul inimii tale" .....Nu putem aplauda cu totii realizarili, trebuie sa fie si opozanti.Si ca tot veni vorba, pe cit pariem ca manifestarile astea amortite vor da jos guvernul Boc?Asta va fi cu atit mai jenant pt voi.Iti dau si un termen; 15 zile.

      Ștergere
    4. Da, sunt multe asumari de raspundere, consimt. Dar onestitatea ar trebui sa te faca sa recunosti si ca monstruoasa coalitie a facut tot posibilul ca timpul sa dea impresia ca ar putea avea rabdare. Practica lor politica nu a fost doar opozitia feroce, ci temporizarea tactica exasperanta. Decodata, prestatia opozitiei intareste convingerea ca USL, in toate variantele sale, nu e decat expresia politica a Reactiunii (in fatza lor ma trec naduselile, ca pe conu` Leonida).
      Ce nu intelegi tu nici astazi, e ca ceea ce incearca puterea actuala de cativa ani buni e exact depasirea impasului legat de mostenirea Iliescu. Restul sunt baliverne.

      Ștergere
    5. Inca ceva : tu pui pariu ca va cadea guvernul Boc, iar eu zic acum, ca si altadata, la alegerile trecute : nu stiu !
      Esential mi s-ar parea sa te intrebi daca e cazul sa cada, avant la lettre, tocmai ce cei au demonstrat in premiera politica la noi ca au stiut si au putut sa renunte la populism pentru a face ceea ce e de facut : reformele in curs.. E un santier in lucru, dar macar e initiat prin asumare si vointza politica. Avem cumva vreun preceent in toti acesti ultimi 20 de ani !?

      Imi dai si un termen : 15 zile. Da-mi, cu o cale, si caseta cu filmuletzul trucat de la Ploiesti (doar, esti colectionar .. inveterat)

      Uite :
      eu iti dau, la schimb, un blues cu un Eric Clapton de zile mari :

      http://www.youtube.com/watch?v=akUpjX2SQ_E&feature=results_video&playnext=1&list=PL7BE8C0BE68236959


      Ce zici, vrei !? (avantaj reciproc)

      Ștergere
    6. Iti retrimit adresa (cea de mai sus nu cred ca e de folos):

      - Worried Life Blues Eric Clapton - Just one night 1980 - Best blues ever

      Ștergere
    7. Vad ca ai adoptat "noul stil de comunicare" al partidului.Editie revazuta si adaugita.Adica nu mai jignesti,consimti ca sunt si greseli dar ramine aroganta atoatestiutorului ambalata in bune intentii.Cind o sa va concurati pe pista cu un rege, cu un Arafat , cu niste repere adevaratae veti observa goliciunea voastra.Atita timp cit va comparati cu Ponta sau Mihai Gidea, cu Antonescu sau Ciutacu rezultatul oralitatii voastre e la nivelul genunchiului broastei.Am inteles de ce orice raspuns duce inevitabil la Antena 3 si la Antonescu.Am fost in piata, i-am auzit si pe ceilalti ce nu merg acolo.Lumea a inteles ceea ce e de inteles si asta nu se vede din turnul tau de veghe.De asta ti-am spus ca acest guvern e pierdut.Mai sunt vreo citiva activisti de factura goebbelsiana care nu renunta mai mult din cauza orgoliului de a se recunoaste in eroare.

      Ștergere
    8. Ca ai memorie scurta, n-ar fi totul, dar mai e si selectiva. Adu-ti aminte cand criticam tichetele de vacantza ale d-nei Udrea. Adu-ti aminte cand infieram banii publici folositi de fosta ministresa Monica Ridzi pentru promovarea unor formatii de muzica la festivalul devenit de pomina (dadeam, atunci, exemplul unor Beatles, Dylan, R. Stones sau F. Zappa care n-au avut nevoie de "proptelele" banilor publici pentru a-si promova productiile artistice ; doar, adu-ti aminte). Adu-ti aminte cand imi repugna si mie politizarea deconcentratelor (cu singura deosebire ca recunosteam in ea o trista continuitate si NU o "inovatie" a PDL, asa cum te incapatzanai tu si moguliziunile cointeresate sa acreditati falsul). Sustin si azi ca afirmatia lui Basescu despre Maiestatea Sa - "sluga" rusilor ! - e o enormitate. Si, daca intre timp, polichia nu ne-ar fi despartit, ai fi fost la zi cu criticile pe care nu am incetat sa le aduc presedintelui si echipei sale politice.
      Contrar imaginii tale despre mine, sunt doar un simpatizant, cat de cat obiectiv, daca vrei critic, al celor de la guvernare. Pe fatza, la vedere, pentru ca consider ca cele bune trag mai tare in balantza decat cele rele ale guvernarii Boc. Atat !
      Asadar, nu incerca sa acreditezi ideea fanatismului meu si nici a simpatiei mele politice neconditionate, pentru ca nu tzine. Deabia partea plina a paharului ne desarte iremediabil (plus orgiile critice la care consimtzi). Partea plina a paharului, cea pentru care tu nu ai.. ochi. Fanatism, poti vedea la amicii cu care imparti naufragiul bunului simtz (politic).

      In schimb, daca par repetitiv e si pentru ca incapatzanarea ta, Excesiv de critica si univoca la adresa puterii de acum, e de mult timp la fel de previzibila. Si intempestiva, pentru ca imi pare ca se dezvolta din apatia trecutului (recent). Din vremea cand, erai ..relaxat, cu toate avertismentele mele. De pe vremea cand semidezastrul de azi era intru totul previzibil (guvernarea tipic socialista, risipitoare, politicianista, antireformista si bugetofaga a celor din PNL, alaturi de PSD in opozitie trucata ; flagelul bugetar din vremea lui.. Diocletian, asa cum incercati voi sa acreditati ideea irelevantzei liberaloide pentru prezent)


      PS.

      Mai adu-ti aminte ca una din primele masuri de inlocuire a unui mare potentat, functionar public PSD-ist din judetul Sibiu, de catre Tariceanu, imediat ce Aliantza DA preluase guvernarea, intrunea adeziunea lui Mircea si.. a Ta, maestre. Argumentul vostru era acesta : lasa, mai,daca ei si-au pus oamenii peste tot, acum e randul Nostru sa-i inlocuim cu de-ai nostri. Legea talionului era invocata in aprilie 2005 la mine in camera (in bucatarie, mama tocmai ne facea placinte, mai tii minte ?). Eram, inca, impreuna in aceeasi barca, in PNL. Mai adu-ti aminte ca doar eu m-am opus fara menajamente continuarii acestei practici pesediste nefaste ; continuarii politizarii institutiilor publice. Ii vazusem efectele si la mine la serviciu. Nu mai conta ca ajunsesera "ai nostri" la guvernare. Practica era si este nesanatoasa, indiferent de cine o aplica. Ei bine, astazi, facetzi pe mironositzele. Vezi Doamne, cum isi permit pedelistii politizarea statului. Cine a fost mai consecvent ? Eu, care n-am admis-o nici atunci si n-o admit nici azi, sau voi (mironositzele basescofobe) ?

      Ștergere
    9. Ah, activisti de factura.. "goebbelsiana".
      Asta macar e o noutate. Vezi, mai Danutz, cand ti-am zis eu ca ai devenit gingaș.. Adeca, recte, .. prețios nevoie mare (ma-ntelegi car` va s`zica). "Goebbelsiana".. hmm. Si zici ca unii fac pe Goebbels, iar altii fac doar.. anticipate. Iar dâș-tepții e la mijloc. Nu e nici cu Gooebbelsii, dar nici cu anticipanții viitoarei foste gubernari. `âștepții e critici, adeca, un soi de mijlocasi-stanga fara titularizare (cum ar fi parti-pris-urile neasumate)
      Bine ca n-ai mai uzat de.. florilegiu. Stil sa fie, ca bunul simtz (common sens-ul) poate umbla cu capul spart (dictatura, dezastru, presedintele ce bate pustimea țării, etichetele cu Udrea, Chioru si Piticu, etc. etc)

      In concluzie, iata inca o intrebare la care stiu sigur ca n-o sa-mi raspunzi :
      - cum se face ca de exp FMI, forurile europene si americanii, si-au putut gasi disponibilitati apreciative la adresa "hunilor" ce guverneaza spatiul carpato-danubiano-pontic. Sa fie oare mai putini bizantini decat noi ? mai putin pretentiosi ? adica, mai puțin gingasi si.. prețiosi ?

      Horatiu

      Ștergere
    10. Inca o intrebare - ce mai conteaza inca o intrebare din lungul șir la care n-ai catadicsit sa-mi raspunzi in toti acesti ani, Marite Pedagog :
      - cum se face ca agentia Fitch retrograda tocmai in vara lui 2008 ratingul Romaniei ? pe vremea cand economia lui Tradiceanu "duduia"? ca sa-l ridice cu o treapta exact in 2011, in plin "dezastru" ? cand Tu, Maestre, erai deja unul dintre "profetii" dezastrului (ce tocmai fusese evitat)?

      Parerea mea e ca ai luat Start-ul in contratimp cu realitatea de pe teren. Jazz-ul si relaxarea te-au retinut nepermis de mult de la indatoririle civice (eu eram deja la treabă ; Tariceanu nu-mi daduse răgaz).. Ba mai mult, chiar vocatia de "profet al dezastrului" nu ti-a devenit constienta decat odata cu mandatul lui Basescu. Si mai zici ca Odiosul de la Cotroceni n-are niciun merit..

      Ștergere
    11. Mama ce delir nenicule.....Phew!!!Sincer, n-am replica!

      Ștergere
    12. Lasa tu delirul si comenteaza un pic pe fond ! Nu mai ocoli, tactic, miezul. Iti aduci aminte ca am avut si eu critici la adresa PDL !? De ce ignori intotdeauna cele care nu-ti convin ? Si te mai miri ca ma vad silit sa-ti repet mereu niste adevaruri. Dar la intrebarile mele de ce nu raspunzi, inaccesibilule !?

      Ștergere
    13. Repet prima intrebare :
      daca tot te arde atat de tare pohta de anticipate, de ce nu ai convenit ca ele erau mai intemeiate dupa referendumul din urma suspendarii presedintelui, Marite Intelept !?

      Ștergere
    14. Stii ce nu inteleg?de ce ti-ai mutat aici frontul de lupta si "brandul" de militant iar in r22 postezi sub vreo 4-5 nume diferite?Carmen, Sanchi...etc....In rest , s-auzim numai de bine.

      Ștergere
    15. Pentru ca nu intodteauna sunt dispus sa raspund la toate prostiile. Din cauza asta mai trec sub nick-uri de imprumut. Asadar, din comoditate. N-am nimic de ascuns, doar ti-am mai zis. Insa tot fara folos.
      O practica multi, inclusdiv Tu, Maestre ! Stii prea bine ca si eu te-am identificat de cateva ori pe forumurile rev 22. N-ai decat sa negi, dar concluziile imi apartin.

      Ștergere
    16. Totusi, am si eu o nelamurire :
      cum se face ca in sfarsit postezi cu numele intreg ? altfel spus, ca intri "la bataie" ca mine (inclusiv in rev 22) cu nume si prenume pe temele "tari".
      Ti-au dat cumva curaj anticipatele din.. Piata Aluviunilor ? (intemeiate sau ba, asta-i alta mancare de peste)

      Ștergere
    17. In numarul actual al rev 22 am postat sub numele autentic parerea mea despre Piata de azi. Poti verifica. Cat despre blogul d-lui Ungureanu, sunt destul de.. "acasa" pe aici.
      Pastrand proportiile, impartasesc cu dansul repulsia de a gandi "moguliziunile" in locul meu. Or, daca ai mai fi dispus la o minima atentie si pentru cealalta parte, deabia asta imi pare a fi o proba de curaj civic : sa nu tropai in rand cu poporul pentru alegerea lui.. Baraba (a Barabelor)- desi ar fi fost mult mai comod

      Ștergere
    18. Iarasi ne-am luat cu vorba si iarasi ti-a reusit tactica : ti-am pus totusi niste intrebari ? ca in toti anii acestia din urma, tot n-ai de gand sa raspunzi ?

      Ștergere
    19. Sa fim seriosi...eu nu trebuie sa inghit neconditionat tot felul de ineptii cca 45 minute pt a avea parte de alt partener de bere in locul lui Caius.Acum te las sa delirezi singur, deja amuzamentul a devenit plictiseala.

      Ștergere
    20. Stiam !

      Ma asteptam la tactica asta. O aveam de cativa ani sub.. lupă.
      Ca sa poti ignora fondul polemicii, trebuia sa inchei cu un tur de forta al propriei Importantze.
      Problema Ta, trepadusule, e ca prea ai ajuns sa Te iei in serios..

      Lehamitea e reciproca.



      PS.

      Pana una alta, serenissime, astazi s-a dat o sentintza in cazul Adrian Nastase : doi ani cu executare (sentinta nu e definitiva, dar iti poate strica ziua)

      Daca n-ai fi devenit Inaccesibil, ar fi fost un bun prilej de reevaluare ( a prostiorelor facute cu stampila de vot)..

      Horatiu

      Ștergere
    21. Asta cu trepadusul m-a inviorat.Am auzit si alte apelative date celor ce nu-ti impartasesc ideile asa c-o luam cu totii ca pe o boala.N-o sa-ti raspund cu aceeasi moneda.Tu ti-ai raspuns singur de citeva ori pina acum chiar in postarile de mai sus.Asta cu "tactica sub lupa" sunt geniale.Vezi ca nu ne mai jucam de-a indienii pe malul Tirnavei , si nici fotbal in parc de vreo 30 de ani .Ai ramas sa te joci singur cu inchipuirile tale, cu convingerile tale, cu idiosincraziile tale.Cum as putea avea un dialog?Cine ar putea avea un dialog?Ai avut un dialog cu cineva in ultimii ani?«Cât timp, o, Catilina, vei mai abuza de răbdarea noastră? Şi cât timp îşi va mai bate joc de noi nebunia ta?» Cicero.

      Ștergere
    22. Daca am avut vreun dialog cu cineva in ultimii ani ? Săracu` de tine.. Cu suficient de multi semeni care nu se incăpătzanează să mă cunoască prin intermediul "delictului Basescu". Si nimeni n-a tras concluziile unui psiholog de serviciu ca tine.
      Că "delictul Basescu" ar putea fi si altceva decat ai fost tu dresat să crezi, e, de-acum, dincolo de orizontul Tău, serenissime psiholog
      (ceva asemanator imposibilitatii dezincriminarii fumatorilor de catre noii puritani)
      Mai cu folos ti-ar fi daca te-ai intreba cum ai ajuns cu timpul ne-frecventabil pentru unii : de catre Lopez, de exp.
      Sau persona non grata si pe mosia lui Biborțeanu !? Sa fi zărit si altii crâmpeiele de parșivitate constitutiva pe care, de la o vreme, le descopar si eu la tine ? Mă intreb numai, nu dau cu parul. E o miza de cunoastere pana la urmă. In fond, un fost amic mai poate merita inca atata consideratie. In cazul ăsta, tre` sa recunosc ca unii au fost mai precoce.

      En detail -
      La iesirea din sala concertului cu John McLaughlin eram in masura sa stiu că, prin comparatie cu mine, aveai un motiv suplimentar sa eviti o .. intalnire de gradul trei cu Radu.
      Nu-ti pot uita nici astazi căutătura peste umăr, de parca te urmarea o nălucă printre oameni. De parca ar fu mugit Calin dupa noi : cine bă, ăla ? ăla-i un infractor pentru mine !? (toata greseala mea a fost ca am intrebat de ce ? si de acolo a inceput tango-ul : What`s new in Baltimore - am gresit cu ceva ?)

      Ștergere
  5. Pentru tine , prietene, lumea se imparte in aliati si dusmani ai lui Basescu! Asa considerau si comunistii, pe care cica ii critici... Du-te bai....

    RăspundețiȘtergere
  6. Actuala Piata a Universitatii arata ca o maioneza taiata.
    E incapabila sa articuleze protestul, sa-si delege reprezentantii, e aluvionara si expusa tuturor manipularilor. Ce deosebire fatza de adevarata piatza, de Agora primaverii lui `90. Daca n-ar fi unele contestatii intemeiate, pretentia succesorala a celor de acum ar fi aproape o.. impostura.

    Cu toate astea, o spun ca simpatizant al lui Basescu, ca nu le strica lectia. Simteam si eu de o vreme ca actuala guvernare risca sa piarda contactul cu societatea

    RăspundețiȘtergere
  7. Stau stramb si incerc sa judec drept :
    Rosca Stanescu intra in PNL. Intra, nu-i asa, in partidul bunului-simt si al revolutiei de rigoare. Sa numaram! Mircea Ionescu Quintus, Ducu Bertzi, Ioan Ghise, Constantin Balaceanu-Stolnici. ce au toti in comun? ce legatura au toti cei de mai sus – including SRS – cu Securitatea si cu ideea de turnatorie abjecta (scuzati pleonasmul!)? si nici nu vreau sa ma gindesc citi, la PNL, or fi..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiţi măcar din literatură cum e povestea cu gangrena. Obişnuit, pleacă de la o mică zgaibă, nebăgată în seamă şi evoluează până la un ţesut infectat. In funcţie de particularităţile individuluiui, ea, gangrena, scapă de sub controil şi proliferează fiind necesare amputări.
      Gangrena din PNL a pornit de la "zgaiba" predării ştafetei (nolens-volens) între Călin şi Crin.
      Pasul următor a fost după principiul " ţ'iganul ajuns împărat întâi pe tat-su l-a spânzurat" când au fost trimişi pe margine să reflecteze la greşelile lor "toţi oamenii preşedintelui Călin" lor alăturându-se şi bunul prieten Orban care nu mai era de niciun folos.
      A urmat pasul "marii uniri" urmaşii Brătienilor cu urmaşii lui Nikolschi, crearea alianţei, PC-PNL, "locuri contra minute" (locuri în parlamentul viitor, minute/ore de antene.)
      Paroxistic, s-a ajuns în faza aproape finală când "lăsaţi securiştii să vină la mine"-CVTudor, SRStănescu a anunţat public că a devenit PNL-ist..
      In acest moment, numai amputarea salvează PNL-ul, încăput pe mâna unui "taie frunză câinilor", care se visează preşedinte şi care îngroapă credinţa multor liberali adevăraţi.
      Aloooo, domnul doctor Irinel Popescu! Dumneavoastră faceţi aproape minuni! Nu vă pot cere să deveniţi apolitic, v-a confiscat varanul dar fiţi măcar medic !

      Ștergere
  8. In cele doua zile de cand a revenit in prim-planul atentiei mass-media, Victor Ponta a dat un semnal lipsit de echivoc despre mesajul sau in 2012. Ponta se pregateste sa fie combinatia Nastase – Iliescu la patrat: politicianism si lupta de clasa, dublate de tupeu si agresivitate.

    Mai intai, Ponta a aratat clar ca e omul interesului de partid si nu al interesului national in chestiunea modificarii Constitutiei, reusind performanta ca intr-o singura zi (luni) sa aiba doua pozitii contradictorii pe acest subiect. Dimineata, in conferinta de presa a USL care anunta pozitiile Uniunii la inceput de an, a exprimat refuzul ritos de a mai participa la discutii pe aceasta tema, pentru ca seara – incercand sa interpreteze duios partitura interesului national – sa nu respinga aceasta ipoteza.

    Apoi a aplicat o lovitura rapida clasei de mijloc din Romania, declarand ca indemnizatia maternala trebuie plafonata la salariul mediu pe economie. Cu alte cuvinte, daca o tanara mama are un salariu net de 3.000 sau 3.500 de lei (si deci contribuie la asigurarile sociale proportional cu aceasta suma), ea va primi de la PSD o indemnizatie lunara de circa 1.500 lei. E un avertisment dur dat de PSD si USL clasei de mijloc din Romania. Daca USL castiga alegerile, principalul perdant al unei astfel de guvernari va fi clasa de mijloc.

    In fine, Ponta a revenit la tinta lui mai veche – Televiziunea Publica – anuntand deja epurarea jurnalistilor indezirabili imediat ce USL ar ajunge la putere. Iar asta a doua zi dupa ce fusese invitat la o emisiune pe TVR1, in care impolitetea si zeflemeaua au fost principalele lui argumente in discutia cu moderatoarea emisiunii.

    Un guvern USL/Ponta la finalul acestui an ar fi un pericol pentru Romania. Numai orbetzii nu vor sa vada

    RăspundețiȘtergere
  9. Vad ca tot mai multi jurnalisti, dar si bloggeri sau forumisti, incep sa se prinda, acum, la 10-13 zile distanta, ca asistam la o imensa manipulare TV, ba chiar dictatura TV cu privire la sensul si semnificatia protestelor. Mai bine mai tirziu decit niciodata!
    In ce ma priveste, am spus asta chiar din prima zi a manifestatiilor cind am vorbit si am scris despre Proteste-prime-time.
    Multumesc pt acest suport, fie el si mai intirziat. data viitoare, deschideti ochii mai bine si priviti la TV dincolo de obsesiile dvs! multumesc, inca o data.
    p.s. ceea ce am notat, pe fuga, mai sus e valabil si pentru citiva intelectuali. Nu insa pentru acei intelectuali despre care, cu blindete, scriam zilele trecute ca sint niste canalii si care au dovedit, in aceste zile, asta cu asupra de masura.

    RăspundețiȘtergere
  10. Chiar atunci, la începutul protestelor, cineva a scris un lucru extraordinar. Nu l-am uitat, cu atat mai mult imi revine in minte cand vad cum incearca hienele din fruntea USL sa confiste politic starea de nemultumire; sună, aproximativ, cam aşa:
    ,,Unii oameni vă vor binele. Nu vi-l lăsaţi luat.”

    RăspundețiȘtergere
  11. Revenind la subiectul Sorin Rosca Stanescu - proaspatul triberal, aspirant la liga superioara…
    I-a cerut cineva din PNL socoteala tovarasului Antenescu pentru acceptarea in partid a tovarasului fost ofiter de securitate, si mai apoi turnator, SR Stanescu? Doamna Saftoiu, moralista second-hand, a preferat sa faca pe demagoaga, simuland demisia din Parlament, via Crin Antonescu. Jocuri penibile, politicianiste, pline de demagogie si populism si care, asta trebuie in primul rand subliniat, fac extrem de mult rau tarii. As vrea ca toti cei care isi vor da demisia din Parlament, sa renunte la a mai participa la alegerile parlamentare ce vor avea loc in toamna. Adica, cu alte cuvinte, sa mearga cu mult si des clamata lor moralitate si falsa revolta drept pana la capat. Daca tot vor cu adevarat sa faca un mare bine tarii, sa faca bine sa renunte definitiv la politica. Si sa puna mana sa munceasca cu adevarat. Ca mestecatul vorbelor nu inseamna munca. Ii adresez acest indemn, in mod special, dnei Saftoiu. Dar si d-lui Ludovic Orban, autovictimizatul de profesie. La urma urmei a venit momentul sa mai vedem si alte fete. Iar acest prilej, al demisiei unor parlamentari din PNL, reprezinta o buna ocazie pentru a schimba clasa politica. Cu singura conditie (obligatorie) ca acestea (fetele) sa nu fie si mai sinistre decat cele pe care deja le-am vazut mult prea mult si mult prea des in ultimii 20 de ani. Dati-va demisia si lasati-ne in pace!

    RăspundețiȘtergere
  12. Presa din Romania se comporta din ce in ce mai mult ca un actor politic. Cainele de paza al democraţiei are, din ce în ce mai des, puseuri erotice si se imperecheaza cu oile pe care le pazeste. Cand presa devine parte in jocul politic, democratia insăasi este distorsionata. Daca presa tot a ales sa joace acest rol de câativa ani buni, sa vedem ce erori comite atunci cand incearca sa influenteze jocul politic. Am identificat 10. Probabil sunt mai multe, dar le semnalez pe cele flagrante. Prin erori de comunicare ma refer la intentii care sunt deturnate de la obiectivul lor initial.

    Atunci cand ataca permanent guvernul si augmenteaza nemultumirile oamenilor, desi spera ca asta va conduce la revolta sociala si la proteste violente, in realitate nu face decat sa ofere un debuşeu frustrailor din viata de zi cu zi. Si asta diminueaza potentialul de violenta.
    Atunci cand organizeaza emisiuni de tip executie publica în care moderatorul si invitaţii de la PNL, PSD şi PC se napustesc asupra reprezentantului PDL, in loc sa obtina efectul de demonizare a PDL, obtine efectul de victimizare.
    Atunci cand ignora subiecte care nu-i convin (defavorabile patronilor politici sau economici), in loc sa abata atentia de la ele, se decredibilizeaza, pentru ca intotdeauna se vor gasi unii care vor vorbi despre subiectele respective.
    Atunci cand incearca sa atraga in randul audientzei oameni nemultumiti de guvernare pe care sa-i „cedeze” apoi cu generozitate partidelor de opozitie, cand vin alegerile, in realitate nu fac decat sa-si diminueze audienta, pentru ca oamenii sunt mai preocupati de solutii si nu de valuri de critici.
    Atunci cand vor sa puna in contrast marile cazuri de coruptie cu incidente cotidiene care denota dezordine sociala si lipsa autoritaţii (in genul: de ce ne preocupă cazul Voicu in vreme ce avem atatea accidente de masina?), pentru a abate atentia de la coruptie, pierd din vedere ca oamenii sunt mai atenţi la ceea ce le este inaccesibil (culisele puterii) decat la chestiuni cotidiene pe care le vad singuri pe strada (pentru care nu au nevoie de pres).
    Atunci cand asociaza unui singur partid anumite atribute sau fenomene negative pe care oamenii le considera egal rspandite in clasa politic, in loc sa demonizeze partidul respectiv, nu fac decat sa se decredibilizeze (daca prezinti filmuletze cu mita electorala in pungi portocalii, trebuie sa stii ca telespectatorul tau fie a primit el insusi, fie a vazut cu ochii lui si mita electorala in pungi roshii).
    Folosirea repetata a acelorasi experti pentru a certifica opinii critice la adresa guvernului sau unui partid, in loc sa ofere demonstratia riguroasa a opiniilor critice, duce la decredibilizarea expertzilor.
    Insistentza de a prezenta acele sondaje, adevarate sau false, care arata victoria candidatului favorit, poate, intr-adevar, sa convinga oportunistii sa voteze cu invingatorul, dar mobilizeaza si electoratul adversarului (in al doilea tur de scrutin au venit multi alegatori pro-Basescu care nu au participat in turul intai si care, se pare, au facut diferentza).
    Difuzarea repetată (de multe ori cu incetinitorul) a unor imagini prezentate ca autentice poate duce la senzatia ca e ceva fals in succesiunea de cadre (e mai mult un efect psihologic). Ca, de pilda, in filmuletzul cu copilul din campania electorală (doar "morunii" au pus botul).
    Pamfletizarea unor emisiuni critice cu adversarii politici creste audienta, dar diminueaza considerabil capacitatea de persuasiune (oamenii se uita la circ, dar nu inseamna ca vor fi si convinsi de opiniile exprimate).

    RăspundețiȘtergere
  13. Domnule Ungureanu, PDL mai sta mult in corzi, primind pumni cu nemiluita? De ce nu se apuca sa faca o lista, difuzata insistent, pe o pagina, cu cifre seci, de genul: 2008, crestere 8,2%, deficit 5,5%, gaura neagra, 17 miliarde euro; contracte baieti destepti din energie..., contracte intretinere drumuri (inclusiv deszapezire) 2008-2012 - in suma de...; incasari privatizare BCR..., existent in fondul de dezvoltare...; inflatie 2008 - 10, inflatie 2012 - 3; fond de pensii, din contributii..., fond de pensii in plata dupa 3 majorari intr-un an... Intr-o fila-doua, imaginea e gata (a, n-ar trebui uitata datoria privata a romanilor, dupa creditul cu buletinul, de 50 miliarde de euro, la care se plateste si acum si se va mai plati). Plus anularea continua a incontinentei minciuni: reducerea cu 25 la suta a salariilor! Pentru ca, de fapt, 25 la suta a fost pe 6 luni, au mai ramas 10 la suta pentru a se reveni la situatia ante! Aparitiile astea malaiete, gen Ioan Olteanu (trebuie schimbat guvernul, in frunte cu Boc, noi dialogam... mare catastrofa aceasta alegere la conventie!!!) va prabusesc mai mult decit orice altceva!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Printre altele, nflatie : 3%, comparativ cu 10 % pe vremea cand economia lui Tariceanu "duduia" pe temelii nesanatoase !
      Permiteti-mi sa-l intreb pe Dan Banea daca comparatiile de mai sus ii spun ceva. Bineinteles, altceva decat.. "dezastrul" intretinut mediatic.
      Bune observatii, d-le Anonim !

      Ștergere
  14. As dori sa va cunosc opinia fata de ce dau mai jos rostogolit de la EU blog:



    Bibliotecaru a scris pe 29 Ianuarie 2012, 09:51 am

    @ Elena Udrea

    Doamnă Ministru,
    Guvernul abia acum a reuşit să mă scoată din sărite cu adevărat. Încă mai sper că nu este adevărat şi de fapt este o intoxicare. Nu am auzit însă pe nimeni să dezmintă acest zvon… şi am aşteptat să facă asta. Mai mult, astăzi l-am auzit chiar pe domnul Ponta confirmând ştirea.

    De unde şi de la cine a primit mandat Guvernul României să semneze Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA)? Este în programul de guvernare? A întrebat Parlamentul? A făcut referendum? Guvernul face chiar ce vrea acolo în Palatul Victoria?

    Acest acord este, în mod clar, instrumentul cel mai complex de cenzură ce poate exista în lume la ora actuală. Sub faţada că se doreşte respectarea drepturilor de autor se controlează de fapt libera exprimare pe ultima citadelă a libertăţii cuvântului, spaţiul internet. Puţin le pasă guvernului că se piratează pa internet filme şi muzică, ei vor să pună control asupra informării, precum wikileaks.

    Când un blog se închide pe motivul încălcării dreptului de autor, cine să mai probeze ce anume a încălcat efectiv. Poate că eu dau un citat din Cioran şi încalc drepturile de autor… nici nu contează pentru că blogul este închis.

    În acest moment Preşedintele României nu mai poate folosi ca argument libertatea de exprimare ca să demonstreze că nu este dictatură în România, semnătura pe care România a dat-o sistemul internaţional de cenzură este o dovadă clară a dorinţei de cenzură.

    Este incredibil un acest gest şi incalificabil… Nici măcar nu s-a anunţat că România semnează aşa ceva a trebuit să aflu de pe…

    www.activistpost.com/2012/01/eu-signs-acta-global-internet.html

    Incalificabil. Nu credem că ţara asta ajunge o o entitate atât de slugarnică către Noua Ordine Mondială. Nimeni şi nimic nu silea România să-şi vândă astfel suveranitatea spaţiului internet.

    Încă mai sper că este o campanie de dezinformare… dar dacă nu este, Guvernul Boc şi Traian Băsescu sunt de cea mai mare ruşine aistorie pentru că pot vinde cu atâta uşurinţă suveranitatea României şi poporul român.

    Raspunde acestui comentariu
    ion adrian a scris pe 29 Ianuarie 2012, 10:39 am

    De acord cu Biblio. Pentru asta ar trebui sa iasa elitele si intelectualii in strada

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De-abia aștept să închid niște site-uri care îmi fură rețete de ani de zile și le bagă, sanchi, ca și cum ar veni de la cititori. Eventual, în cadrul unor “concursuri” cu premii care nu există. Dacă le cer să baneze IP-ul “userului” care îi tot trimite rețete copiate, cuvânt cu cuvânt, de la mine din revistă și poze scanate cu moire, îmi spune că nu poate să încalce dreptul omului la furt, că cel mult să-i semnalez rețetele “suspeccte” și le va șterge adminul. Chiar așa! Cum să-și baneze propriul IP de pe care își trimite sieși rețetele mele? Cică ei au ‘content generated by users’! Aiurea! Dacă îi scuturi, nu găsești decât ‘content copy-pasted by admin’. Aia au!

      De-abia aștept să închid și două monțocării noi, care se visează deja portaluri, care nu au nici măcar rubrica de contact (decât pe facebook). Să le strivesc capul sub călcâi ca la șerpii mici. O să le zic o dată, o să le zic de două ori și după aia, pac-pac! Le-am dat ACTU’ anal.

      Păi, bine mă, comuniștilor, voi nu vedeți că eu mă lupt cu voi? De de ani de zile cumpăr ingredientele, plătesc bucătari, gătesc în redacție, investesc în aparatură foto profesională, în softuri scumpe, cumpăr rețete, experimentez, premiez gospodine, merg la concursuri, fac teren, plătesc hârtie și tipografie și voi investiți într-un leptop și gata! Portal gastronomic vă numiți! Lyfe style, plm. Și la clienți, vă-mpingeți cu mine pe la ușă, care să le ia bugetul de publicitate. Sloboz! Adică eu sunt fraier și voi sunteți deștepți! Pe lacrimile, sângele și sudoarea familiei mele!

      Și mai chemați și lumea neștiutoare și mocagiii voștri “unici” la revoltă împotriva lu’ ACTA! Să nu cumva să vi se ia vouă savarina!

      MURIȚI, COMUNIȘTILOR!

      Ștergere
  15. Absolut de acord cu Dumneavoastra, perfecta si mai ales Lucida, postarea Dumneavoastra, Domnule Sebastian, Jos Palaria Domnului Anonim de la 04.53 am de pe 28 ianuarie !!! Un anunt doar : in luna februarie se lanseaza- pe toate retelele cablu si satelit- postul NASUL tv, al prietenului nostru Radu Moraru, iar in luna martie ,mult asteptatul post de stiri Digi 24 HD,doar in reteaua Rcs-Rds, astfel, vom putea demonta si contrabalansa actiunile Dementilor Jigodiei felics, de pe antene ! Ideea de fond e ca CSAT-ul trebuie sa revina cu o analiza ,de tipul celei din 2010, prin care "vulnerabilitatea" s-a transformat -literalmente- in actiuni de gherila, indemn la razboi civil... "”fenomenul campaniilor de presă la comandă, cu scopul de a denigra instituții ale statului, prin răspandirea de informații false despre activitatea acestora; presiunile exercitate de trusturi de presă asupra deciziei politice în vederea obținerii de avantaje de natură economică sau în relația cu instituții ale statului".
    Si :"”În zona apărării și securității naționale, riscul este definit drept probabilitatea de a se produce o pagubă semnificativă la adresa intereselor, valorilor sau obiectivelor naționale de securitate. În contextul acestei strategii, amenințările sunt factori cu origine externă prin care sunt afectate grav interesele, valorile și obiectivele naționale de securitate. Factorii din interiorul societății care potențează acțiunea amenințărilor sunt denumiți vulnerabilități. Scopul Strategiei Naționale de Apărare este de a asigura un management modern și eficient al riscurilor, amenințărilor și vulnerabilităților, urmărind, într-o primă fază, inventarierea, prevenirea sau reducerea lor și, ulterior, combaterea acestora. Raportul vulnerabilitate-amenințare este foarte important. Pentru o țară care parcurge pași importanți în direcția modernizării, cum este și cazul României, vulnerabilitățile pot fi la fel de importante precum amenințările. O criză majoră în domenii precum educația sau sănătatea pot vulnerabiliza statul, afectându-i funcționarea și diminuându-i capacitatea de reacție”
    Pe scurt,CSAT-ul sa notifice CNA-ul, depre actiunile teroriste ale posturilor antena 3 si realitatea tv si sa actioneze, in consecinta". (Amenzile aplicate postului vulgar otv mascheaza eschivarea suspecta a membrilor CNA din ultimele saptamani)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesant ! Am retinut si nouatile TV ce pot contrabalansa difuzia fetida a minciunilor de la Irealitatea TV si Antena 3 (cu aceiasi "pleiada" de analisti sictiriti si "echidistanti")

      Ștergere
  16. Bună ziua
    Mă iertați că vă deranjez, vin cu rugamintea la d-voastră să mă sprijiniti cu un logo campania umanitară Să fim oameni...( http://safimoameni.blogspot.com/) Dorind din această campanie să ajut cât mai mulți copii.Aștept răspunsul d-voastră la pagina de e-mail safimoameni@yahoo.com.Vă rog să-mi trimiteți și link-ul blogului d-voastră
    Vă mulțumesc frumos!
    Împreună putem schimba vieții!

    RăspundețiȘtergere
  17. "Atîta vreme cît lucrurile stau așa, adică atîta vreme cît realitatea e un detaliu neglijabil iar imaginea decretată de PSD e singura realitate televizată, Rovana Plumb are dreptate" - plus Dan Banea, d-le Ungureanu..
    Dan B, amicul meu care e de vreo cativa ani mereu in contra-detentă cu realitatea, acest detaliu neglijabil, fara TV in coada.

    Pe vremea guvernarii liberaloide imi recomanda, pedant, abstinentza senina si decuplarea de la realitatea imediata, ca sa devina apoi Oracolul unei profetii deja implinite : dezastrul economic fara sperante.
    Atata doar ca acum s-a trezit prea tarziu si profetiei dezastrului anuntzat nu-i mai poate asocia valoarea unui documentar filmat in timp real, ci doar actantii fictiunii sale : Basescu si PDL, bietii pompieri (din pacate, film artistic). Daca s-ar fi trezit la timp din reverie, Oracolul din Medias, ar fi putut realiza un documentar de certa valoare istorica : Tariceanu, sau cum se toarna gazul inainte de incendiu (cu actantii reali, personaje istorice in carne si oase pe.. pelicula)
    Din acuza asta, disputa cu el nu are si nu poate avea un obiect comun. Pe astia de acum i-a gasit la treaba, pe astia-i.. filmeaza. Numai ca dupa un scenariu propriu. Pe vremea celorlalti moțăia, iar duduitul cu pricina il linistea..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai concis, greseala Ta esentiala, Maestre Pedagog, e că, revenit cu intârzere in Agora, ai confundat pompierii cu echipa piromană.. De continuarea confuziei Tale se ocupa de acum altii (analisti, cerberii moguliziunilor cointeresate si toti cei specializati in gasirea nodului din papura etc)

      Ștergere
  18. Cele doua revendicari, cuplate, demisia presedintelui si alegeri parlamentare anticipate, sunt impotriva Constitutiei Romaniei. Ma astept de la politicieni, dar nu ma aştept de la oamenii de pe strada sa stie Constituţia. Ca atare, e cu atat mai grav gestul lor, pentru ca mint. Sa ne gandim cum s-ar intampla lucrurile. Daca presedintele isi da demisia, automat, potrivit Constituţiei, vine un presedinte interimar, oricine ar fi el. Potrivit articolului 89 din Constitutie, presedintele interimar nu poate dizolva parlamentul si nu putem avea alegeri parlamentare anticipate. Constitutia e foarte clara, aici nu e loc de interpretare. Presedintele interimar are mai putine puteri decat presedintele plin si una dintre puterile pe care nu le are este ca nu poate dizolva parlamentul.

    RăspundețiȘtergere
  19. Apropo de minciunile si manipularea promovate de Antena 3 : se confirma ca lt. Gheorghe, idolul televiziunilor si al Facebook-ului, este dezechilibrat psihic. MApN precizeaza ca locotenentul a propus sa faca parte din Consiliul Militar care, in viziunea sa, ar urma sa gestioneze destinele tarii, dupa instituirea starii de urgenţa si dizolvarea Parlamentului iar ofiterului sa îi revina 50% din puterea de decizie in respectivul Consiliu. Omul a dat şi ulitmatum conducerii armatei, 26 ianuarie, ora 16.00. (Adevărul) Astfel, televiziunile care au profitat de el, în frunte cu Antena 3, au o problema serioasa. Nu stiu cat de deontologic si legal este sa profiţi de un dezechilibrat psihic si sa-l promovezi, cu tot cu ideile sale (dictatura militara etc). Dar, vorba aia, unde merge Crin Antonescu, merge si un biet locotenent.

    RăspundețiȘtergere
  20. PSD ne-a spus in mod public ca face demersuri pentru a obtine o Rezolutie in Parlamentul European impotriva Romaniei si chiar aplicarea unor sanctiuni grave: (i) suspendarea fondurilor europene si (ii) retragerea dreptului de vot al Romaniei in Consiliu, adica sa nu avem nici un cuvant de spus atunci cand se iau decizii in Uniune. Inteleg ca PSD (probabil USL) vrea sa izoleze economic si politic Romania si sa ne ia cele mai mari beneficii pe care le avem fiind in Uniune: fondurile si participarea la decizie.

    Pentru asta, PSD invoca in mod fals asemanari cu situatia din Ungaria, unde Comisia Europeana a initiat o procedura de infringement (la noi NU), cerand Ungariei explicatii cu privire la independenta Bancii Nationale, a unei agentii de protectie a datelor sau a justitiei, ca urmare a unor noi legi (la noi NU). Nu exista nici o legatura intre situatia din cele doua tari, ci doar o manipulare publica a PSD/USL care insa dauneaza intereselor tarii.

    RăspundețiȘtergere
  21. Adriane, nici nu stii / ce infractor dovedit incepi sa fii!
    2 ani cu executare – decizia de azi, 30 ian. 2012.
    sa iti fie de bine, Stimate Domn!

    Incep sa se miste lucrurile

    RăspundețiȘtergere
  22. Componenta viitorului guv.USL ? Pardon "TROFEUL CALITATII-USL": dan ioan popescu,zis DIP, la care justitia romana bate recordul de...celeritate":))),propunem intoarcerea madamei hildegard puwak,apoi Tovarasul tata socru sarbu(mare atentie la viitoarea partida de vanatoare:)),la sanatate va fi bataie mare intre tovarasii beuran, tovarasul branzan-ex domnul danei razboiu:) si marele orator,tovarasul nicolaescu pnl, la cultura, atentie mare tovarase mircea diaconu, tovarase rhazvaaan thhheodorescu,ca vine tare din urma tovarasul gheorghe ZAMFIR"POPORUL ROMAN CEL MAI JEGOS DE PE PAMANT":))). Evident ca la ministerul apararii, tovarasa norica nicolai are postul asigurat; si-ca sa se faca dreptate odata, TOVARASA MONA PIVNICERU CU TOVARASA COSTINIU vor asigura CU ONOARE SI RESPECT:))) cabinetul "justitiei"...

    RăspundețiȘtergere