22 martie 2009

Mass media crinolatră



Nu e limpede cum reuşesc societăţile să livreze figuri politice inepte sau periculoase, exact atunci cînd au mai multă nevoie de lideri pragmatici şi puternici.

Există însă cîteva indicii şi unul din ele e proeminenţa bruscă a limbajului, a discursului care tinde să ia locul acţiunii politice propriu zise. Un gongorism lozincard trece drept viziune şi promite lucruri vagi, într-o cacofonie ramifcată după puterile vorbitorului. Politicienii încep, dintr-o dată, să sufere, senin, de o limbuţie avîntată în gol. Mediile aşa zis educate încep să creadă, supus şi solemn, cu o admiraţie cucernică, în puterile aproape magice ale marii schimări de limbaj. Retorica devine, atunci, conţinutul politicii goale. Aici şi numai aici e de găsi, într-adevăr, o asemănare între fenomenul Obama şi mica şedinţă de exchibiţionism oratoric a lui Crin Antonescu.

România repetă sau îşi ia elanul necesar pentru e repeta acest soi de eroare indusă prin mass media. Deşi, pentru exactitate politică şi personală, trebuie spus că Dinu Patriciu se pregăteşte iar Crin Antonescu îşi ia elanul verbal necesar.

Nou alesul Preşedinte al PNL nu e mai mult decît un fel de a vorbi. Mediile de informare, şi în special Realitatea TV cu al ei profund şi îndelung meditat ”Crin Antonescu, un Barak Obama al României”, au trecut la treabă: al doilea mandat al lui Băsescu trebuie compromis, toxificat în avans. E o greşeală catastrofală dar mediile de informare sînt, la rîndul lor, informate de interesele domnilor care le-au creat şi le plătesc. Aşa încît interesul public e ultima lor grijă şi temă de lucru.

Crinomania s-a născut din nimic. O adulaţie care duce la comparaţia cu Barak Obama după exact un discurs nu e credibilă. E ridicolă. Sau, mai precis, e, pur şi simplu, reclamă. Nu e nici o desoebire între publicitatea tv care proclamă apariţia detergentului suprem şi campania care anunţă apatiţia detergentului verbal care va curăţa România de Băsescu.

Crinolatrii au un singur argument şi îl repetă la nesfărşit: Crin Antonescu vorbeşte altfel . Într-adevăr, Antonescu vorbeşte diferit dar tocmai asta e problema. Vorbeşte înaripat de prost şi fără să aibă ceva de spus. Noutatea discursului nu este, în cazul lui Antonescu, decît noutatea minoră care vine din curajul foarte aprope de impertinenţă al imitaţiei. Crin Antonescu s-a împăturit în ambalajul oratoric de tip Tony ( Blair) şi Obama (Barak). Ce trebuie, deci, înţeles din capul locului e că „noul” Crin Antonescu nu vorbeşte altfel ci vorbeşte ca altcineva. Ceea ce e cu totul altceva. Nefiind purtătorul propiului mesaj, Antonescu e epuizat de atenţia pe care o datorează propriului discurs. Antonescu e foarte atent la cum vorbeşte dar nu ştie despre ce vorbeşte. „Noul” Crin e „vechiul” demagog. De sub faldurile nesigure ale discursului se aude foarte bine pliscul vechii „dăscălimi” - coloana caragialescă de limbuţi şi demagogi a căror putere nu vine din idei ci din aspiraţia febrilă la zgomot şi parvenire prin zgomot. Asta e tot sau ar trebui să fie tot, dacă apariţia procesată de mass media a noului retor naţional, n-ar fi o pacoste în plus, într-un moment de criză care va lua, foarte probabil, dimenisunile unei epoci de haos economic îndîrjit.

Mobilizarea poltică pe care a fi presupus-o un răspuns responsabil la agresivitatea crizei se reduce la o glumă. Cine sînt contracandidaţii lui Băsescu? Întrebarea trebuie pusă, pentru că, dincolo de opţiunea pro- sau anti-Băsescu, ea ar fi trebuit să măsoare capacitatea sistemului politic de a genera lideri şi soluţii. Iată lista: Geoană, Antonescu, Duda, Năstase. E o glumă, de fapt, o glumă proastă în serie, adică nici măcar o farsă. Iar numele farselor care nu reuşesc să îţi susţină puterea de a glumi e bine cunoscut: eşec.

Apariţia sau semiapariţia acestui gen de contracandidaţi dovedeşte două lucruri: mai întîi, degenerarea continuă a sistemului politic (prin care se înţelege, în acest caz, reluarea în cerc a un necontenit şi foios avort de personal politic), În al doilea rînd, incapacitatea istorică a statului şi a societăţii de a formula răspunsuri de sistem, în momente de criză. Intersant,asta ne apropie de o înţelegere mai exactă a fenomentului Băsescu. Apariţia lui Băsescu e tot un răspuns personal (şi anume răspunsul corect) căci Băsescu nu e produsul unei şcoli politice. Dimpotrivă, e creatorul ei, în măsura în care PD-L şi zona de valori din jurul PD-L vor reuşi să păstreze şi să dezvolte punctele cheie ale viziunii lui Băsescu.

Crin Antonescu şi restul distribuţiei de pe precara listă anti-Băsescu sînt, mai curînd, repetatarea reacţiei politice naţionale clasice, în situaţii de creiză: vîrfuri de egomanie pe post de soluţie raţională.
Şi încă un lucru: sărmanii redactori ai Realităţii TV habar n-au că augusta comparaţie cu Obama e din ce în ce mai puţin augustă. Holywood- haloul Preşedintelui american e testat şi avariat agresiv de un vid de competenţă şi de acţiune din ce în ce mai coroziv. Dar despre asta va fi vorba mult timp de aici înainte. Nu aşteptaţi o discuţie solidă la Realitatea TV. Dînşii sînt în concediu de revelaţie.

54 de comentarii:

  1. Domnule, Ungureanu o fi asa cum spui, dar este penibil.Avam si noi dreptul sa visam si sa nu mai fim condusi de oameni exponenti ai regimului comunist, oameni cu trecut dubios.
    Antonescu nu se compara cu Obama dar cred ca-l depaseste pe domnul presedinte Basescu si dumneata ar trebui sa-l ajuti sa iesim din zodia blestemata a comunismului.

    RăspundețiȘtergere
  2. "...Cartagina trebuie distrusă." Cu aceste cuvinte se încheiau toate discursurile lui Cato. Cartagina rămăsese ghimpele în calea supremaţiei Romei asupra Mediteranei.

    Azi, Cartagina are un nume: Traian Băsescu. Iar Cato este un personaj colectiv. La congresul PNL s-a dat de fapt o leapşă, în prelungirea haitei 322, la rîndul ei, extensia parlamentară a cetăţii eterne a oligărhimii. Noul preşedinte al PNL e doar o biată glandă. Endo-crină. Ale cărei secreţii sunt preluate şi împrăştiate de către mass media. Iar poporul, ca întotdeauna, e mare amator de circ.

    Ţin cu Cartagina. Alea jacta est!

    RăspundețiȘtergere
  3. "crinomania", "crinolatrii" - nici bine ca s-a ales ca uite deja li s-au dat nume; mie tare imi suna a "banditi", "burghezo-mosieri" s.a.

    (la fel ca si cu "basescoidolatri(n)a", na, c-am comis-o!) nici macar original nu sunteti!

    RăspundețiȘtergere
  4. Lăsaţi-i să alerge după cai verzi pe pereţi. E mai bine aşa.
    În turul 1 bătălia se va da între Obama 1 şi Obama 2, adică între Geoană şi Antonescu. Şi pentru Băsescu este important ca în turul 2 să ajungă Obama-Antonescu, nu Obama-Geoană. Nu că Obama-Geoană ar avea şanse să-l învingă ep Băsescu în turul 2 dar e mai relaxant şi odihitor un tur 2 cu Obama-Antonescu.

    Şi apropo, comparaţia cu Obama i-ar ajuta pe cei obami ai noştri dacă ar candida în Franţa, Germania, Spania sau Regatul Unit, nu şi în România, unde brandul Obama e mort.

    RăspundețiȘtergere
  5. crin e un nimeni politic, ideologic etc. a castigat pur si simplu pentru ca s-a votat impotriva lui calin (iar asta s-a facut din cauza ca acesta a scos singur peneleul de la guvernare), si nu pentru ca ar avea vreo calitate, in afara de aceea de a fi cel mai lenes politician roman. din cauza asta n-are nici o sansa sa treaca de primul tur, pentru ca va avea doi contracandidati ce vor avea voturi pozitive, si nu negative, din partea sustinatorilor a doua partide mult mai puternice decat partidul sau. singura sansa ar fi sa se reinventeze intr-un politician care spune ceva si a facut ceva. nu mai are timp si, oricum, nu e capabil.

    RăspundețiȘtergere
  6. foarte bun comentariu!

    crin chucky e un mare NIMENI!

    RăspundețiȘtergere
  7. Dle TRU, nu inteleg......bine, de acord, Dl Crin Antonescu este "numai un fel de a vorbi si atat", de acord, dar BObama este altceva? Nu tot dvs ati sustinut ca si Obama e, la randul lui, un sac cu vorbe? Si atunci, de ce ar fi comparatia intre cei doi neavenita? A, ca e stupid faptul ca cei de la IRealitateaTv ii aduleaza pe amandoi, da, sunt de acord, dar....de ce sa nu-i comparam, ce-i rau in asta? Oricum sunt amandoi niste verze(ca sa fiu politically incorrect).....
    cu stima si admiratie,
    LB

    RăspundețiȘtergere
  8. Câţi bani mai primeşti de la PD-L pt dejecţiile astea?

    RăspundețiȘtergere
  9. În veche tradiţie libertariană, dl. Antonescu este un adept al statului minimal. Astfel, chiulul său sistematic de la şedinţele Camerei este de înţeles. Pentru domnia sa, stat minimal = chiul maximal+ biştari moca. Ce făcea atunci cînd chiulea? Omul îşi lustruia memorabilul discurs din 07 martie 2006, cu ocazia cererii de ridicare a imunităţii parlamentare a lui Adrian Năstase. Crin Antonescu îşi freza metodic capetele-n gură, trase retoric doamnei Monica Macovei, uneori, mai ciupea din repertoriul orbam cîte un refren de inimă albastră conţinînd prea-tocitele cuvinte-cheie: "Golden blitz", "asfalt", "Cocoş" etc.

    Ţinînd seama de multiplele sale talente, dl. Crin Antonescu are toate şansele să devină preşedintele Marii Britanii (!).

    RăspundețiȘtergere
  10. Politica dusa de Presedintele Basescu-este intr-adevar raspunsul corect la situatia deosebit de complicata interna si internationala
    Cred ca liniile acestei noi politici incep deja sa dea rezultate : la reuniunea de la Bruxelles de vineri s-au obtinut in plus 25 mrd eur pentru ajutor tari UE,non euro,proiectul conductei Nabucco a devenit prioritar, conectarea Bulgariei cu conductele Romaniei si Greciei
    Cel mai importanta lucru acum este ca liniile directoare ale acestei viziuni a Presedintelui sa fie intelese si aplicate cu perseverenta de cei din PDL si sustinatori PDL
    In rest asistam la o degradare din ce in ce mai mare a calitatii liderilor politici care au ajuns la un nivel atat de jos incat nici nu merita sa ne consumam energia si sa discutam despre ei.
    Iar daca aceste nulitati vor fi bagate in seama si alese la toamna inseama ca toti cei care l-am sustinut pe Basescu am gresit undeva ,probabil la modul de promovare a imaginii sale.

    RăspundețiȘtergere
  11. Văd că link-ul către discursul lui Antonescu-Yago (în format AV) nu mai e chiar aşa zglobiu. Dar stenograma e aici.

    RăspundețiȘtergere
  12. Este deja antologie congresul penele în care cei doi candidați s-au întrecut în a afurisi pe TB ignorîndu-se reciproc de parcă TB era al treilea candidat și inamicul lor cel mai mare.
    Ce ne oferă de-acu încolo partidul ăsta este esențial, o singură promisiune mare și lată: vă vom scăpa de Băsescu!

    Cam puțin pentru ștaiful pe care și-l arogă. Cam puțin pentru un partid național. Perfect normal pentru patriciu și cei asemeni lui.

    RăspundețiȘtergere
  13. Crin Antonescu e o grimasă.


    @CetăţeanuldinStOmer

    Crin este şi nu este un Obama.

    Diferenţa/asemănarea dintre Obama şi Crin e analogă aceleia dintre CNN şi Realitatea TV.

    Apropierea de Obama nu vizează limbajul, ci aura. Nimbul noutăţii şi al victoriei. Limbajul e un pretext, condiţia preliminară.

    A spune despre Crin că e un Obama nu e nici măcar o metaforă, e o fraudă logică. Pe acelaşi "raţionament" oricine e în stare să vorbească fără să-şi citească discursul e un Obama.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ar trebui luata in calcul si varianta in care sfanta treime pnl-ista a gasit candidatul perfect in lupta cu balaurul, mai pe sleau cred ca tot congresul asta cu iz de razbunare si alegerea lui antonescu s-au stabilit de mult, este doar o senzatie de lupta democratica intr-un partid in care tot nenea
    cu trabuc si baitul cu motor fac cartile.

    Atata ura si inversunare acumulata impotriva unui singur om e greu de inteles( este interesanta declaratia lui puiu hasoti din timpul congresului care spune ceva de genul " sunt de partea lui tariceanu pentru
    ca nu il mai pot suporta pe basescu") de parca toti care l-au sustinut pe antonescu ar fi avut alt dusman!

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna seara ,domnule Ungureanu .
    De la Irealitatea TV ,personal ,nu mai astept nimic.Nici macar nu o mai urmaresc decat accidental cand butonez telecomanda si se intampla sa ajung pe frecventa ei si ,in functie de ceea ce vad ,mai raman putin sau trec mai departe.
    Despre angajatii Irealitatii TV as spune ca sunt intr-un concediu de relaxare neuronala permanenta si nu unul de revelatie ;revelatiile sunt rare si au caracter pozitiv -ca sa zic asa-iar in restul timpului comportamentul persoanelor in cauza este normal sau ar trebui sa fie ,ceea ce nu este cazul celor de la Irealitatea TV.
    In ceea ce priveste alegerea lui Crin Antonescu drept presedinte al PNL nu este nici o surpriza ;se stia ca Tariceanu nu va mai fi reales .
    Personal cred ca Antonescu vba fi un presedinte de partid mai palid ,mai sters chiar decat Tariceanu ;Ludovic Orban care isi declarase intentia de a candida la presedentia PNL cred ca ar fi avut mai multe sanse (cu unele rezerve)sa fie mai credibil -parerea mea .
    Nu stiu cum s-au desfasurat "ostilitatile " la PNL prezentate de Irealitatea TV dar am citit in "Romania Libera " de ieri comentariile privind congresul PNL si as face unele observatii in comentariul care urmeaza.

    RăspundețiȘtergere
  16. N-are nici o sansa sa-l surclaseze baiatul asta cu nume de floare pe TBasescu. Audierea discursului sau (nici nu e un discurs pentru ca un discurs spune ceva), te face instinctiv sa te situezi mai degraba de partea presedintelui. Spuneau Hurezeanu et. co. despre Basescu ca in fata atacurilor lui Crin nu mai are ce oferi, ca a epuizat totul. Il credeam mai serios. Antonescu a oferit sau ofera vreodata ceva? S-ar putea ca o echipa, un secretariat, sa-i ofere ceva de recitat de la tribuna. Dar se vede imediat diferenta, Basescu gandeste la ceea ce spune. Pe cand la Crin se vede clar doar resentimentul si indarjirea.

    RăspundețiȘtergere
  17. Congresul organizat de un partid ,in cazul de fata PNL ,pentru alegerea unui nou presedinte sau reconfirmarea in functie a presedintelui existent ar trebui sa se axeze pe concurenta intre presedintele partidului si posibilii candidati la functie .
    Concurenta care sa se bazeze pe discutii cu membrii partidului sau delegatii lui ,pe discursurile pe care le sustine fiecare dintre candidatii la functie care sa faca referiri la problemele interne ale partidului ,de organizare teritoriala sau reorganizare ,probleme privind rezultatele alegerilor locale si parlamentare si imbunatatirea lor in viitor in raport cu rezultatele celorlalte partide ,propunerile pe care le are fiecare dintre candidati pentru a aduce partidul in alegeriile viitoare la un procent superior celui obtinut in prezent dar si la alegerea unui candidat pentru alegerile prezidentiale .
    Asa cred eu ca ar cam trebui sa se desfasoare lucrurile desi nu sunt membra a unui partid (singurul care ar prezenta interes ar fi PDL ,evident)si cred ca sunt lucruri mai mult decat de bun simt care ar trebui sa-i preocupe pe liberalii intruniti la congres pentru a-si "alege" noul ,cunoscut deja ,presedinte.
    Ce citesc ,in schimb ,in "Romania Libera " despre acest congres :declaratiile Noricai Nicolai despre "...viitorul lui Traian Basescu,daca va avea un inamic puternic sau nu."
    si "Romania nu mai are nevoie de mapa profesionala a lui Traian Basescu ."
    Adica doamna in cauza considera ca Romania este Patriciu ,Catarama ,Tariceanu si ar mai fi ceva pe lista in urma lor si cam atat? Dar pe noi ,toti ceilalti care alcatuim populatia tarii nu ne intreaba nimeni nimic sau suntem o cantitate neglijabila ?Si pe ce se bazeaza ea ca nu mai are nevoie Romania nevoie de ceea ce a spus ?
    Deocamdata si n-ar trebui sa uite asta ,se pare ca de "mapa "ei numai are nevoie cineva ,dovada ca nici in Parlament nu a mai intrat.
    In loc sa -si rezolve problemele interne de partid au o singura idee si aceea fixa : Traian Basescu .Dar cand Basescu nu va mai putea candida ce vor face si liberalii si pesedistii ?Pe cine vor mai acuza ca totul merge prost ?
    Se pare ca liberalii si nu numai nu isi cauta un candidat la alegerile prezidentiale credibil care sa aiba calitatile si insusirile necesare unei astfel de functii ,ci numai un contracandidat al lui Basescu ,cel care strica socoteliel multora dintre ei si intereselor lor de grup.

    P.S.Personal ,as fi preferat mai multe postari cu subiecte diversificate pe structura pe care am observat-o initial dar cu observatia privind cantitatea de informatie si cu cateva zile distanta intre ele pentru a putea "cugeta" asupra lor .
    Mai multe postari cu tematica diversa imi stimuleaza (mie,cel putin)neuronii si viteza de trecere a impulsurilor nervoase prin sinapse.
    Sigur ca ramane sa procedati dupa cum considerati si in functie de timpul pe care il aveti la dispozitie .
    Inchei si va urez un inceput de saptamana bun .

    "Anonima Necunoscuta "

    RăspundețiȘtergere
  18. Domnule Ungureanu,
    Patriciu a dat aceasta directie la realitatea, cu cateva zile inainte, trabuie sa gasim un Obama. Si l-au gasit. Ce doreati, sa-i spuna patronului ca nu l-au gasit? Patronul a cerut, a venit la Congres sa-si vada investitia, si i s-a raportat ca misiunea a fost indeplinita.

    Uitati ce macel a fost pe Antena3:
    http://contramanipulare.wordpress.com/2009/03/21/ultimatum-antena3-dati-ne-candidatul/

    RăspundețiȘtergere
  19. TRU ai iesit din transee cu arme cam tocite, titlul nu e nici macar un calambur reusit.
    Cred ca meniul cu broasca ori te inhiba, ori te arunca in nedumeriri pe care le transferi prea pe repede inainte in idiosincrazii. Un elan ceva mai lung inainte de saritura te tine mai aproape de Bush House.
    Hai ca am nivelat groapa cu nisip. Stiu ca merge si altfel. Nu mai esti la Buscu cu paralimpicii de acolo.

    RăspundețiȘtergere
  20. esti un mare mancator de cacat! ma pis pe ma-ta aia proasta care te-a facut comunist bou care esti!

    RăspundețiȘtergere
  21. 1. Asemanarea cu Obama este o chestie TIGANEASCA. Mimetica, penibila, fortata, caracteristica societatilor lipsite de dinamica reala proprie. "Robingo, vin' la mama!" "Pele Vasile, stai aci ca te calca masina!" etc., etc.

    2. Interesanta aparitia in text a numelui Duda. Probabil ca, oficial, acesta va fi "scos" prin aprilie.

    3. 3 zile am urmarit non-stop pe RealitateaTV si Antene acest Congres. 24 ore a day. Nici pe timpul lui ceausescu n-aveam parte de un asemenea festin, dat fiind ca macar aveam o limita de cateva ore pe zi de program total. Cam cate grp or fi platit maestrii penelei la faza asta? Ieftin, ca-i low-end, nu? Si Criza mare, monsher!... Turcu Patriciu plateste!

    4. Zappind aseara, l-am prins pe Mircea Badea evouluind tocmai pe acest text. Cita "Crinolatrii au un singur argument şi îl repetă la nesfărşit: Crin Antonescu vorbeşte altfel . Într-adevăr, Antonescu vorbeşte diferit dar tocmai asta e problema. Vorbeşte înaripat de prost şi fără să aibă ceva de spus." si intreba cum, oare, vorbeste de inaripat TRU, pe care-l platea Basescu sa vorbeasca la Cotidianul. A bricolat mult pe tema asta.

    Realizezi ca si in campania UE si in campania la prezidentiale, aceasta gashca se va servi de acest argument? Aceste argumente cu care vor sataniza toate televiziunile?

    RăspundețiȘtergere
  22. Crinolatră, ursul merge.

    RăspundețiȘtergere
  23. Mersi, Nicole!

    Zici că se vehiculează ca candidat numele Radu Duda? Acuma, în mod funciar, io sunt monarhist. Aş fi gata să-l recunosc ca suveran într-o monarhie cel puţin electivă, în care, atribuţiile severanului să nu includă nimic executiv. Dar, Doamne, scuză-mă!, A.S.R. Radu, n-are ce căuta într-o republică, pe altă funcţie decît cea a unui şefuţ de ONG. Cel mult, ca ambasador onorific pe la vreo Curte regală/imperială.

    RăspundețiȘtergere
  24. PERSONAJUL ROMAN CEL MAI APROAPE DE OBAMA ESTE BANEL, NU CRIN

    RăspundețiȘtergere
  25. Atentie mare anul asta, petromogulul a bagat sume enorme in latrai, incepe un baraj dec artilerie mediatica fara precedent !

    RăspundețiȘtergere
  26. Ar fi fost oarecum surpinzator ca EpicenTristul sa nu se adune cu Nicole pe site-ul Adulatorului.
    Insa, lasand toate astea la o parte, intrebarea mea este catre madam Mungiu: pe lista "pentru un parlament curat" (fie el si cel european), numele lui Ungureanu va fi trecut? Ca si el are niste osanale ale "epocii de aur" in presa timpului.
    Identice cu ale porcului Paunescu. Adevarat, mai putine, dar nici n-a avut timp cat ala. :)

    RăspundețiȘtergere
  27. Model de gandire de vitica a numitei Nicole (demonstrata cu prisosinta si la Patrasconiu): "Asemanarea cu Obama este o chestie TIGANEASCA. Mimetica, penibila, fortata, caracteristica societatilor lipsite de dinamica reala proprie..."
    Pai bre mama Milkei, cand in 2004 miscarea lu' Base era aseMuita cu "revolutia portocalie" de la Kiev, nu tot "o chestie tiganeasca era"? Atunci de ce n-ai râgâit doct "mimetism, penibil, fortat"? :)

    RăspundețiȘtergere
  28. Cam stalinista gandirea dumneavoastra stimabile domn TRU. Chiar nu mai aveti nici un pic de discernamant. Ce ati facut cu "ma arunc pe geam" daca PDL face alianta cu PSD. Nici nu s-a ales bine omul asta si il atacati asa urat, sub centura? De ce ? Asa a fost ordinul? Lasati-o pe asta cu chiulangiu........ca si Oprescu era chiulangiu si a ajuns primar. Ca nu a facut nimic? Pai care a facut?

    RăspundețiȘtergere
  29. La care "persoana" bai Epicen-Tristule?
    Sau cand n-aveti raspunsuri folosti "politica strutului"? Ai grija, cand solutia ta este sa bagi capu'n pamant, exista riscul sa gasesti podeaua de beton. Ca acum. Te doare? :)

    RăspundețiȘtergere
  30. Stimabili, onorabili, ar fi dezirabil daca am ramine in palatul Rambouillet totusi,adica intre Luvru si Hale,sa nu pasim in "curtea miracolelor" unde e sordid.

    RăspundețiȘtergere
  31. Rau e cind un om de afaceri (si nu unul politic) dicteaza miscarile intr-un partid....

    RăspundețiȘtergere
  32. Hehe, nu a trecut multe si au aparut si "shobolanii" :-) Unii pentru ca siteul PNL nu are forum, altii pentru ca nu stiu adresa siteului lui Basescu :-)

    Revenind la florile noastre, o analiza f buna si din partea lui Doc, ca de obicei.

    Crin Antonescu şi trei personaje într-o nedreaptă umbră
    http://doc.hotnews.ro/crin-antonescu-si-trei-personaje-intr-o-nedreapta-umbra.html

    RăspundețiȘtergere
  33. Basescu e coleg cu Vadim in crearea acestei scoli de politicieni otv-isti. Cat despre Crin, chiar e altceva. Iar discursul lui e apreciat de catre votantii CDR de pe vremea(mai buna) cand nici Obama si nici dumneavoastra nu ne luminaserati existentele...

    RăspundețiȘtergere
  34. Sa intelegem ca a trecut Mircea Badea pe-aici?

    hai, ca-ti intra directul acu'! nu te lasa!

    RăspundețiȘtergere
  35. Propun sa nu uitam ca si Traian Basescu a fost ales din acelasi motiv, si anume "cum le zice". Politica se intampla la TV.

    RăspundețiȘtergere
  36. Si zi asa, Nicole, argumentul tau la dematelarea sofismelor tale subtirele de catre mine este c-as fi Mircea Badea? :)
    Tu razi la glumele tale de mIRC? :)

    RăspundețiȘtergere
  37. Numai cine nu munceste nu greseste! Nu ma refer la "munca orala".
    Ca sa fi promovat intr-o functie (numit sau ales), trebue sa fi facut ceva masurabil (nu numai vorbe, discursuri), util, in functii pregatitoare, sa iti dovedesti capacitatea de a face, de a finaliza ceva.
    Este o imensa diferenta intre Basescu si Antonescu. Basescu, inginer de marina, a condus vapoare, a navigat in conditii grele, a raspuns de viata oamenilor pe care ii conducea si de marfa transportata. A fost primar al capitalei, in conditii extrem de grele, in care micul 322 din Consiliu il sabota violent, a infruntat marele 322 care a fost invins de vointa poporului, a negociat cu institutii bancare, imprumuturi, etc.
    Crin n-a facut ceva palpabil in toata viata lui. In parlament, a facut de cateva ori gargara agresiva, ca sa-i dovedeasca lui Patriciu ca isi indeplineste datoria de a-l ponegri pe Basescu.
    Crin si Basescu fac parte din doua categorii profund diferite.

    RăspundețiȘtergere
  38. Ultimul screamăt al Ipocrinului a produs sintagma "confruntare de modele" referindu-se la Traian Băsescu şi candidatura la preşedinţie din toamnă. Ideea cu modelling-ul cam ştiu de la cine-a furat-o da' pe aia cu confruntarea nici să mă pici cu ceară. O fi de la ultimul congres penele cînd s-a "confruntat" cu Trotineta înjurîndu-l în cor pe Băsescu la scenă deschisă?

    RăspundețiȘtergere
  39. "Nu i-aş permite lui Traian Băsescu să mă insulte, să mă ironizeze. Aş încerca să îl dojenesc, să îi spun că suntem amândoi în faţa naţiunii ca să dăm alt mesaj decât acela că suntem mai buni de gură", a avertizat Antonescu." interviu cu Crin Antonescu EVZ.

    Si apropo de insulte cum ramane nea Crine cu " Basescu este bordelul politicii romanesti?

    RăspundețiȘtergere
  40. Tine-i tucalul ordinarului ala de Baselu, gaozar penibil. Cand apar figuri mai proaspete, gata hai sa aruncam cu noroi in ele. Omul asta n-a avut ocazie sa demonstreze ce poate si din start sunt unii care ii dau in cap. Mi-e scarba de pupincuristi basescieni, gen Ungureanu asta.

    RăspundețiȘtergere
  41. @anomim
    Barbate, ce-ar fi sa te duci sa te tratezi in alta parte, nu e pacat sa stai unde borashti?!

    Cum nu a demonstrat mai, Antonescu a fost ministrul sporturilor, senator, deputat pentru citiva ani.

    RăspundețiȘtergere
  42. DAN, lasa-l in pace nu-i da nas ca altfel nu mai scapam de el, daca ai observat de ieri da tarcoale pe aici dar nimeni nu la bagat in seama. Simt
    ca deja gafaie.

    RăspundețiȘtergere
  43. Amicu o sa revina, baietii astia sint la fel de convinsi de "adevarul" lor cum sintem si noi ceilalti de al nostru. Le dai nas sau nu, ei tot continua - ii da si un sfat gratuit lui Crin Antonescu sa-si deschida blog sa tina legatura cu suporterii, ca altfel o sa-i fie greu la alegeri, parol.

    RăspundețiȘtergere
  44. hahaha

    http://www.catavencu.ro/foto/academia_catavencu_25_martie_2009-6660.html

    RăspundețiȘtergere
  45. Asa e Baubau: "nu LA bagat...".
    Ungurene, esti mandru de turma ce-o pastoresti?
    Vai de steaua voastra de semidocti! :)

    RăspundețiȘtergere
  46. ANONIM, din pacate am vazut si eu greseala aseara dupa ce s-a postat
    mesajul si tot din pacate nu m-am corectat, fara sa-mi dau seama ca esti atat de vigilent, dar poate imi explici si mie (caci banuiesc ca esti acelasi autor) ce inseamna '' gaozar penibil sau pupincuristi basescieni??

    RăspundețiȘtergere
  47. baubau
    Nu-ti face probleme!Suntem pe blog si mai gresim la tastatura.
    Cand nu pot sa dea replica la fondul problemei se leaga de forma.

    RăspundețiȘtergere
  48. Scuze Baubau, n-am nimic de-a face cu exprimarea aia. Nu-mi apartine.
    Pot risca, insa, o explicatie: cred ca termenul folosit de celalalt "anonim" (nu ca "Baubau" ar fi o ditamai devoalare a identitatii) de "gaozar" n-a depasit acceptiunea prezidentiala a cuvantului.
    Asa ca daca l-ai inteles din gura presedintelui, de ce l-ai vrea astazi explicat? :)
    Iar daca si pentru "pupindosisti" (observa-mi, te rog, gentiletea) ai nevoie de o translatie, atunci ramai la "Ana are mere" si "Rica are carie". Ca p-alea inca nu ai cerut sa-ti fie explicate, motiv pentru care cred ca le intelegi.
    Totusi, daca lucruri relativ simplute precum cele enutate anterior necesita pentru tine o traducere in "basic", cum reusesti sa-l citesti pe Ungureanu? Arabescurile lui ce se pierd in detalii cu unic scop - ambalaj stralucitor, ca sa nu observi lipsa de continut - nu te lasa nauc la sfarsitul lecturii? :)
    Sau, macar, nu te indeamna sa pui mana pe DEX? :D

    RăspundețiȘtergere
  49. Imi torn cenunsa-n cap: sunt un idiot. Fericit? :)
    Numai ca, pot sari o litera, dar nu pot omite o cratima. Si nici virgula intre subiect si predicat nu pun. :)

    RăspundețiȘtergere
  50. Observ ca mai nou toata lumea se ia de noi :P

    RăspundețiȘtergere