18 martie 2009

Funcţiile Comisiei G.



PSD revine la - de fapt, continuă - jocul absurd şi periculos pe care l-a perfecţionat în timpul guvernării Tăriceanu-Geoană: duplicitatea. Mai clar: între 2007 şi 2009, PSD a jucat, din interiorul opoziţiei, ca partid de guvernare; cu începere din martie 2009, PSD joacă, din interiorul guvernării, ca partid de opoziţie. PSD continuă să deterioreze, astfel, înţelesul minim al jocului politic fundamental, într-un moment în care măcar administrarea economiei trebuie să conteze pe poziţii clare şi asumate politic.

În noua sa calitate de guvern de opoziţie aflat la guvernare, PSD critică Miniştrii (evident PD-L) ai Guvernului şi propune un Consiliu pentru Relansare Economică, alcătuit din „Preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, reprezentanţi ai BNR şi alţi factori de decizie”. La ce bun încă un Comitet, Consiliu sau cum va decide Mircea Geoană, prin botez birocratic, să se numească suplimentul de înţelepciune în stat? Încă un brîu de decidenţi va consuma timp şi va produce hîrtii fără valoare, anticipînd prin inflaţie scriptică, inflaţia monetară. Dacă ideea va fi luată în serios, formarea noului organism va lua săptămîni lungi. Apoi, întrunirile dezbaterile şi deciziile noului organism vor mînca alte săptămîni.

Comisia Geoană îl va include, bineînţeles, pe Geoană, şi aici se plasează funcţia privată a proiectului. În rest, Comisia G. va dubla funcţiile Guvernului şi ale Preşedinţiei, relativizînd spaţiul de acţiune al Primului Ministru şi al Preşedintelui. Aici e de găsit singura funcţie publică a proiectului.

Mircea Geoană insistă într-o gimnastică gălăgioasă şi contorsionată, în căutare de audienţă internă (în PSD) şi externă (în electorat). Trapezismul suflecat al lui Geoană vizează direct Preşedinţia şi construieşte, ca de obicei, fără şanse, o campanie electorală sterilă. Sprijinul de partid e mult mai mic şi mai instabil decît îşi iamginează acest şef de partid tolerat şi manevrat de propriul partid. Singura victimă a iluziilor lui Geoană va fi Geoană. Asta, în plan privat. Singura victimă a iluziilor lui Geoană va fi acţiunea guvernamentală, într-un moment hipercritic pentru economie. Asta, în plan public. Aşa arată suma funcţiilor Comisiei G: un zero care bate spre minus.

36 de comentarii:

  1. Domnule Ungureanu, va rog sa puneti cate un post, se pot programa in avans. E contraproductiv sa pui 3 sau 4 posturi o singura data. Se pierde esenta. Cu scuze.

    RăspundețiȘtergere
  2. PD-L stia cu cine intra in hora dar nu a avut de ales. PSD face singurul lucru pe care poate sa-l faca cu mebrii lui, fosti nomenclaturisti: sa formeze comisii care sa planifice si sa redistribuie orice se gaseste. PSD nu poate fi capabil de o viziune politica si atunci incurca si pe altii. Singura politica pe care o cunoaste este aceea a subventiilor si a ajutoarelor sociale. Membrii psd fac pe proletarii dar sunt adevaratii oligarhi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule TRU,

    ne coplesiti !

    Coplesiti'ne !

    RăspundețiȘtergere
  4. ...cum ar veni, comitetul crizei de hysteresis, comisia G-spot.

    Fenomenul este cît de poate de parazit. N-ar strica o demisie a premierului, dacă PSD va continua campania de revirginare.

    RăspundețiȘtergere
  5. chiar si daca aveti dreptate, imi vine foarte greu sa va stimez. chiar imposibil...

    RăspundețiȘtergere
  6. @TRU: aveti dreptate si unii va mai si stimeaza :D

    ps. totusi, mai bine o postare pe zi, decat 3 in aceeasi zi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Un tanar de stanga
    Scrieti oricind, numai scrieti...

    RăspundețiȘtergere
  8. Geoana e in offside cu logica, cu icrele de Cornu si cu realitatea.Cu Gusa in stanga si Vantu in spate si un neuron stinger pe frunte vreti politica?Il aveti pe Basescu.Se pare ca ajunge.

    RăspundețiȘtergere
  9. Dan
    Nu-i cere unui trandafir japonez să fie iederă cotidiană.

    RăspundețiȘtergere
  10. ei, demersul lui geoana are logica lui, pana la urma. pesedeii au fugit ca de dracu de ministerele cu responsabilitati, finante, economie, sperand, in acelasi timp sa aiba si putere de decizie. cum nu le-a mers tarasenia, incearca sa faca alte organisme de decizie, in care sa fie importanti, dar, bineinteles, cu responsabilitate zero.

    RăspundețiȘtergere
  11. Vali plesca ;
    esti sigur(a) ca PSD a fugit de ministerele cu responsabilitati ? Am obosit de cate ori Blaga(sursa credibila cr5ed) a povestiti cum s-au ales ministerele : primul a laes PSD, caci PDL dadea premierul.A ales Ministerul de intwerne si al adiministyratiei; urmatoarele doua le-a ales PDL, ghici care ? :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Fiimd partid de co-guvernare, dar ignorat de la luarea deciziilor fundamentale (la Cotroceni don Basescu s-a consultat doar cu ministrii PDL, iar la primirea delegatiei FMI NU a fost prezent nici un ministru PSD, premierul da, vicepremierul nu) e normal sa incerce sa acceada si la puterea de decizie.Nu este suficient ca PSD sa fie doar informat dupa ce deciziile s-au luat;cand se va face bilantul guvernarii nimeni nu va tine seama ca PSD nu a luat parte la decizie ci doar a fost informat, responsabilitatea se va distribui egal.

    RăspundețiȘtergere
  13. Sunt curios dacă toate aceste structuri propuse acum de Mircea Geoană vor fi păstrate în cazul unei guvernări PSD.

    RăspundețiȘtergere
  14. Geoana, PSD continua actiunea de slabire a puterii statului.
    De fapt vor sa se uneasca si sa refaca coalitia 322 inainte de alegerile prezidentiale.
    Actiunea nu este deloc de neglijat

    Asa cred eu.

    RăspundețiȘtergere
  15. Eh, in sfirsit ceva ce intelegem si noi (a se citit tot prostul :-) treburi concrete, nume, persoane :-) Intrebarea e pina unde jocul lui Geoana e doar cu un batz in galetusha lui din gura presei si unde incepe sa se contureze si sa faca valuri...

    @niku_eletricu
    tare domnule, tare :-)

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna seara ,domnule Ungureanu.
    Nastase este un mitocan care mimeaza inteligenta iar Geoana ,un "prostanac" ce nu are simtul ridicolului .
    In special de cand este nu numai presedinte(?) de partid ci si al Senatului isi da importanta mai mult decat este cazul .
    Daca nu-l baga nimeni in seama ,se baga singur dar nu vede ca nu-l asculta nimeni si mai bate campii despre cules ghiocei din curtea Palatului Cotroceni ,anul viitor ,la aceeasi ora .
    Dar cine il impiedica sa mearga si acum sa culeaga ghiocei din aceeasi curte sau alte flori daca sezonul ghioceilor a trecut ?
    "Anonima Necunoscuta"

    RăspundețiȘtergere
  17. Am aflat abia azi ca TRU are un blog al lui, si ma bucur sa va reintalnesc
    aici pe: desves, mariusdelaepicentru etc.

    RăspundețiȘtergere
  18. baubau

    Si eu ma bucur ca ai venit !

    Sunt mai multe teme de rumegat.

    RăspundețiȘtergere
  19. Va felicit! PD-L are o noua locomotiva electorala: EBA!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. am zis sa ma CAC REPET CAC pe onorabilitatea dvs.si pe aruncatun cap

    RăspundețiȘtergere
  21. In opinia mea, comisia de care vorbeste Geoana pare sa aiba un principiu mult mai realist in spate. Guvernarea in momentul asta e impartita de PSD si PD-l, deci e firesc ca si deciziile sa fie luate in comun. Comisia asta nu face decat sa aduca nitica ordine in lucruri, iar deciziile sa fie luate in cunostinta de cauza si cu mai putine influente externe (vezi implicarea brusca a lui Basescu.. peste tot)..

    RăspundețiȘtergere
  22. Uite asa se poate observa diferenta dintre un partid adevarat PNL si o facatura alcatuita din toate scursurile celorlalti PD-Laturi .
    Primii au reusit sa-si subordoneze un partid aflat in opozitie PSD si sa-l faca sa joace cum a vrut el , pe cand voi nici cu el la guvernare nu reusiti sa va intelegeti.
    De unde nu-i , nici Dumnezeu nu cere !
    Iar cimpanZeus cere degeaba !

    RăspundețiȘtergere
  23. nene anonim, o banala intrebare intrebatoare: de ce nu a ales pesedeul minister cu responsabilitati (si puteri) financiare si a ales administratia si internele (ca sa nu mai pomenim cat s-au jucat si cu asta)?

    RăspundețiȘtergere
  24. Raman totusi la parerea ca toata miscare asta din PSD ascunde de fapt candidatul surpriza care va veni ca si la primarie pe ultima suta de metri,
    si stim cu toti ca nu este independent, cred doar ca geoana pregateste terenul.

    RăspundețiȘtergere
  25. vali plesca :
    draga, asta intreaba-i pe ei; si poti sa intrebi,sa faci doua lucruri odata, si PDL de ce, avand dreptul sa aleaga urmatoarele doua dupa ce PSD a ales internele, nu a ales Ministerul muncii si protectiei sociale si ministerul invatamantului in loc de ministerul de finante, armata sau ministerul dezvoltarii regionale? Daca afli raspunsurile, anunta-ne degraba si pe noi.

    RăspundețiȘtergere
  26. nene anonim, raspunsul e simplu, valabil pentru imbele partide: fiecare a ales ce i-a convenit. atata doar ca pedeleii nu se plang ca nu-s luati in seama acolo unde ei nu s-au bagat. iar pesedeii nu sunt doar duplicitari, cum zice tru, ci si ipocriti.

    RăspundețiȘtergere
  27. Ar trebui domnule Ungureanu sa aveti o interventie si despre mizeria de
    congres PNL care s-a desfasurat azi si care a avut un singur scop si o singura deviza, stim noi care......

    RăspundețiȘtergere
  28. vali plesca :
    asa crezi tu, ca fiecare si-a ales ce si-a dorit ? Pai, atunci ...foarte bine, inseamna ca nu mai acuzam nici unul din partide ca au dorit sa fuga de raspundere, sa-si faca fiecare treaba bine, speram.

    RăspundețiȘtergere
  29. Era de mirare ca geoana sa nu revina la stilul predilect si indelung exersat de a vorbi una si de a face alta si invers. Lipsit de credibilitatemai ales in PSD,unde greii s-au plictisit sa-l foloseasca ca pe o marioneta, cu ministerele sociale pe cap care,in actualul context, îi produc un exces de nesiguranta si nervozitate,nu-i exclus sa devina presedinte de onoare in clubul d-lui iliescu. :)

    RăspundețiȘtergere
  30. "Strategia" lui Geoană e o simplă şmecherie.

    Se integrează perfect în întreaga istorie politică a partidului pe care îl conduce: un şir de şmecherii politice şi inginerii economico-financiare.

    RăspundețiȘtergere
  31. Nora,
    greii daca s-au plictisit de geoana, de ce nu-l dau jos?

    RăspundețiȘtergere
  32. skorpion,
    pana mai merge folosit, il tin. Are inca trecere la electorat comparativ cu altii din PSD, e si asta un motiv. Sunt conflicte mocnite in partid si nu mai au acuma nici o figura cu care sa defileze.
    Asa ca de nevoie, inca mai merge geoana.
    E mizerie in viata lor de partid, dar una putintel diferita de cea a partidului "intretinut" al lui patriciu... :)

    RăspundețiȘtergere
  33. O ambiguitate periculoasa pentru intreaga societate romaneasca, din pacate nu mai e nimic de facut, nimic constructiv nu se mai poate proiecta... Clasa politica este mizerabila, ar trebui un cutremur, o veritabila zgaltaiala...

    RăspundețiȘtergere
  34. Geoana viseaza la potcoave de cai (comunisti) morti

    mama lor de socialisti....

    RăspundețiȘtergere
  35. Pe de-o parte - umilii servanti ai Patrasconiului, pe de cealalta - ghiotura cu nescolarizati ai lui Thor.
    In ce univers ai ajuns sa fii Dumnezeu, bai Ungurene... :)

    RăspundețiȘtergere