21 decembrie 2009

5 minute fără sens


5 minute. Nu e rău dar mă aşteptam, totuşi, la o performanţă superioară. Realitatea TV a avut nevoie de 5 minute – de toate primele 5 minute de după anunţarea componenţei noului guvern Boc - pentru a comunica naţiunii că guvernul e un eşec scandalos. Realitatea e că Realitatea nu mai e ce a fost. Unde e cartonul - manifest pe care Realitatea Tv obişnuia să îl afişeze pe ecran, pentru a scuti publicul de dezbateri şi minute peirdute cu explicaţii? O inscripţie în genul „ Boc are guvern ioc!”, „Boc! Realitatea nu te vrea deloc!” sau chiar „ Noi vrem respect, nu un guvern infect!” ar fi fost o soluţie mult mai rapidă şi ar fi permis un nou record televizat de demolare.

În schimb, sînt cu adevărat mirat de reacţiile unor ziarişti serioşi şi ale unor semnatari caare au avut intervenţii extraordinare, pe forumuri, în ultimele săptămîni de campanie dar se declară acum dezamăgiţi de Băsescu şi de componeneţa guvernului Boc.

Prima observaţie utilă în asemnea situaţii spune că entuziasmul de campanie e una iar politica e alta. Observaţia trebuie bine înţeleasă. Ea nu legiferează cinismul ci sugerează că lucrurile bune nu pot fi duse la capăt în teritoriul mirific al fanteziilor etico-morale ci numai şi numai sub garda precaută a compromisului. Mai clar: nu ne putem lua visele drept realitate şi nu putem face realitate politică fără politică.

Acuzele imediate atîrnate de pluta guvernului Boc vin mult înainte ca guvernul Boc să fi arătat ce poate şi, mai mult, ilustrează o suită interminabilă de prejudecăţi mascate în prinicpii înoitoare. Totul începe cu formula stupidă Guvernul Boc IV. Aritmetica acestei numărători se căzneşte să sugereze că avem în faţă un Prim Ministru interminabil, ba chiar un Prim Ministru dictator care cumulează guverne succesive. Cei ce vor continua să periodizeze mandatul Boc sprijinindu-se pe această aritmetică inpetă vor avea o surpriză la sdfărşit de calcul: guvernul Boc XVI.

Prima acuzaţie îndreptată împotriva echipei propuse de Emil Boc vizează grupul miniştrilor „vechi” sau „prea vechi” pentru o agendă reformistă: Blaga, Berceanu, Videanu. Care e problema? Sînt cei trei incompetenţi? N-am auzit nici un argument de acest gen. Cei trei sînt incriminaţi pe motiv că au mai fost miniştri. Ei şi? De cînd e această situaţie descalificantă? Purtătorii acestei idei susţin indirect că succesul unui guvern depinde de frenezia cu care propune oameni noi şi, mai ales, adolescenţi recoltaţi din cenacluri sau loturi de concurenţi la olimpiade internaţionale (de matematică). Berceanu, Videanu şi Blaga sînt centrul politic al PD-L. Un guvern nu e rezultatul unui concurs de graţie şi frumuseţe. În lipsa forţei politice, un guvern rămîne viitorul eşec al iluziilor trecute. În consecinţă: Videanu, Blaga şi Berceanu sînt rodul unei mutări politice realiste. Poezia mai poate aştepta.

Al doilea reproş grăbit priveşte lipsa „noutăţilor” şi a „aerului proaspăt”. Sigur? Theodor Baconsky, Daniel Funeriu, Mihai Şeitan, Mihail Dumitru nu sînt oameni de aparat şi nu au reputaţia unor veterani. Toţi sînt atuuri profesionale indiscutabile, într-un guvern care n-a ocolit această latură ci i-a dat ponderea posibilă într-o echipă care trebuie să reziste nu numai profesional dar şi politic.

Prezenţa lui Gabriel Oprea are, la rîndul ei, o explicaţie. Nu, nu e vorba de triumf. E un gest politic raţional şi atît. Guvernul Boc a devenit fapt doar cu sprijinul grupului parlamentarilor independenţi. Prezenţa lui Oprea e preţul politic al spijinului necesar pentru naşterea guvernului. E vorba de un act politic uzual în toate sistemele politice democratice dar miră numai la noi. Semnele de întrebare îi vor munci în primul rînd pe cei ce continuă să refuze logica politică reală.

Cine persistă în critica automată a echipei Boc va fi mult luminat de un exerciţiu simplu: imaginaţi-vă guvernul emanat de o preşedinţie Geoană. Vanghelie vă spune ceva? Dar Vanghelie la Interne? Sau sîntem datori să presupunem că un guvern girat de Geoană ar fi produs o cascadă de specialişti puri, reformatori nepătaţi şi creiere neobosite de politică?

E păcat şi e şi un pic dezamăgitor că motorul critic a pornit cu un rateu masiv. Guvernul Boc are o componenţă mult superioară formulei pe care o îngăduiau condiţiile în care s-a născut. Aici apare, regal, miopia care ţine loc de observaţie în cazul primului atac asupra guvernului Boc. Ce scapă acestei prime rafale de critici e tocmai dezertarea liberală. A treia dezertatre a unui partid pretins de dreapta care a primit şi refuzat de trei ori consecutiv oferta de a face operă de guvernare în Româmia. Ce ar trebui, deci, remarcat e dificultatea şi restrîngerea de teritoriu şi selecţie dictată, din nou, de PNL - un partid redus de regizorii lui la rolul degradant de concubin al clanului Iliescu. Cine are mîncărimi critice ar fi trebuit să remarce, de la bun început, dezertarea acestui grup care continuă să se pretindă rezerva de modenitate şi profesionism a României.

Evident, nici unul din criticii spontani ai guvernului Boc nu a reuşit să propună o echipă alternativă credibilă. Dacă Blaga nu e bun, atunci cine e mai bun? Dacă Baconsky e vinovat de prezenţa printre consilierii lui Băsescu şi trebuie redus la un episod personal, cine e mai bun? E adevărat sau nu că Baconsky a mediat cu perfectă supleţe diplomatică prima vizită a unui Papă în România? Ce argumente în plus are contracandidatul lui invizibil?

Campania pentru prezidenţialele pierdute de Geoană a reînceput. Cu aceleaşi mijloace care au formulat public lipsa de substanţă a lui Geaonă: calomnie, insinuare, bîrfă vicioasă şi, din păcate, multă naivitate plecată de la intenţii bune. Acea naivitate care îşi transformă posesorii în militanţi activi, sentimentali şi dezoreintaţi împotriva propriului interes.

170 de comentarii:

  1. Dar este clară schema - trompetele media şi cutiile de rezonanţă "civice", "independente", ba chiar şi o parte din internauţii aşa-zişi "portocalii", ar fi dorit un guvern de pămpălăi gen Chiorbea. Aranjorilor nu le-a ieşit jocul.

    Atenţie mare, la parlament nu s-a rezolvat încă, UDMR va face probleme cât de curând.
    Urmăriţi ce spune Frunda pe la televiziuni şi veţi şti linia UDMR.

    PDL trebuie să se hotărască dacă vrea să ajungă partid majoritar sau nu. Paşii spre acest statut se fac prin alegeri anticipate repetate.
    O bună oportunitate ar fi acum, la votul de investitură al cabinetului Boc. Mâine se fac cele 60 de zile termen constituţional, cade guvernul, se poate dizolva încă de anul acesta parlamentul. Şi mai se poate încă o dată la anul, dupa adoptarea legii votului uninominal real în două tururi de scrutin.

    Aş vrea să cred ca parlamentarii PDL vor folosi adecvat bilele şi urnele pentru a se ajunge la alegerile anticipate.

    Mark my words: vor fi anticipate oricum, PDL poate alege când. Ceilalţi aşteaptă vârful crizei şi plecarea UDMR a la PSD ( c'mon, era clar scenariul încă din decembrie 2008 ! ).

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Traian Ungureanu
    Stimate domn,
    Eu mă întreb... De ce nu vă spuneţi punctul dumenavoastră de vedere fără să afirmaţi că ceilalţi habar nu au despre ce vorbesc. Dincolo de cât de buni sunt cei care ocupă locurile în Guvern sau căt de aproape este România de o dictatură ca pe vremea lui Gheorghiu Dej (din celălalt punct de vedere), situaţia României nu este astăzi dinrte cele mai fericite, atât din punct devedere economic cât şi social, este normal ca cetăţenii să fie îngrijoraţi, ziariştii să fie îngrijoraţi, colegi de politică ai PD-L să fie îngrijoraţi... Repetând la nesfârşit că totul va fi bine când, în mod evident, nu are cum să fie bine, nu faceţi decât să măriţi neîncrederea românilor în cei care îi conduc.

    RăspundețiȘtergere
  3. As fi curios care e parerea dvs despre viitorul ministru de finante?
    Daca e adevarat ce se sustine despre el cum ca nu ar avea nici cunostintele minime de operare a unui calculator, cam cum credeti ca isi va face treaba?

    RăspundețiȘtergere
  4. Aderavul este ca jurnalistii de la Realitatea si Antena 3 au fost asa de mult indobitociti sa faca stiri la comanda ca ei singuri nu mai fac diferenta cand trebuie sa fie echidistatnti si cand nu. Daca o sa mai continue asa o sa facem petitii ca sa cerem televiziuni fara a jigni puterea si a pupa n fund opozitia.

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca oameni RATIONALI ca Domnul Riddick nu sant AUZITI,inseamna ca ne luptam cu morile de vant! OFENSIVA KATRINEI DE MAL SI NOROI a3+ irealitatea va continua nestingherita!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. unde e elena udrea in analiza?
    numirea ei e cea mai evidenta tinta a opozitiei si, ptr mine, cea mai putin explicabila: nu are greutatea lui blaga, berceanu si videanu in pdl, si nici cine stie ce expertiza sau experienta ptr ministerul ce i s-a incredintat. cred ca in cazul ei, se putea face o numire mult mai buna, cel putin avand in vedere toate scandalurile in care a fost implicata (indiferent daca au fost reale sau nu). ea nu are cum sa nu fie privita de public ca o pata pe imaginea acestui guvern.

    RăspundețiȘtergere
  7. Elena Udrea a fost omisa (cu eleganta ?) din explicatii, desi pare a fi cuiul lui Pepelea.
    Era mai simplu daca se desfiinta ministerul turismului, nu mai era nevoie sa fie pastrata Elena Udrea si se dadea ministerul dezvoltarii la UDMR la schimb cu ministerul culturii (ca tot pling dupa ele si unii si altii).
    Este foarte adevarat ca nu se puteau evita compromisurile cu UDMR si independentii lui Oprea, dar lucrul asta trebuie explicat si repetat de mii de ori (ca filmuletul despre Basescu sau frauda electorala invocata de PSD si PNL) pina le intra ceva in cap si liberalilor lui Antonescu si psd-istilor lui Geoana, ca din cauza incapatinarii si prostiei lor Romania este in situatia asta si dificila si oarecum penibila (prin acest guvern care include si personaje controversate).

    RăspundețiȘtergere
  8. Sageata PNL s-a indreptat de mult spre stanga. Din pacate, mai exista multi nefericiti, spalati pe creier de Antena 3 (post de propaganda comunista) care inca mai cred in acest partid politic. Stau si ma intreb daca fanii lui Crin Antonescu se vor duce si la mici si bere in Parcul Izvor de 1 Mai la invitatia lui Vanghelie & Geoana.

    RăspundețiȘtergere
  9. Domnule NTN,dumneavoastra sunteti un "BANDIT SI O SA AVEM GRIJA DE DUMNEAVOASTRA"!...Pozitii RATIONALE ce le exprimati sunt o RARITATE in blogosfera,aveti respectul meu,dar din pacate domina URA,LUCIDITATEA LIPSESTE CU DESAVARSIRE, CONTEAZA DOAR EXECUTIA SI LINSAJUL MEDIATIC LA ADRESA PRESEDINTELUI!!!Aceste latrine antena 3 si irealitatea tv vor continua valul de excremente,cat timp SOLIDARITATEA BUNULUI SIMT VA LIPSI!

    RăspundețiȘtergere
  10. NTN, s-ar putea sa apara pe la gay pride fanii cu pricina... Deh, sunt stilaţi, nu se coboară ei la un mic şi-o bere.

    "Hot dog, soon everything will be all right
    Hot dog, we're gonna have a ball tonight
    I've got a pocketful of dimes
    It's gonna be just like old times, hot dog1"

    RăspundețiȘtergere
  11. Intotdeauna o sa meritati excelenta in analizele pe care le faceti, dar poate o sa incercati sa resuscitati si pozitia mediului profesional raportata la "noul val "media...un nou "apel catre lichele"este o atitudine publica mai mult decit necesara!!! Media,cu mici exceptii,"a incremenit in proiect"/ un proiect al mediocritatii agresive si nocive,departe de orice urma de profesionalism!!! G.D.S-ul ar fi cazul sa reia dezbaterile publice,este nevoie ca intectualitatea sa devina si ea parte a "razboiului "pentru democratie,si nu sunt vorbe mari,este o ingrijorare patetica poate,dar cu valoare pentru viitor-sa nu ne lasam invinsi,doar ce-am invatat aceasta lectie-este asa de reconfortant sa sa credem din nou in finaluri fericite,daaaaar pentru care trebuie sa luptam cu totii,nu-i asa?!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Yeah, George... you got it right ! :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Niste pitigoi foarte guresi ,despre vremurile noi.Haideti sa fim seriosi , maine Romania va avea guvern , Micul Boc este un om cu putere de munca extraordinara si mai presus de orice nu este corupt.Daca crinolina fanata nu a vrut PNL la guvernare pentru a nu il supara pe jupan Costache, presedintele a avut omarja de manevra limitata.Mie imi place acest guvern si ii doresc eficienta in pregatirea viitoarelor anticipate,conditie obligatorie daca vrem iesirea din mlastina in care baltim.

    RăspundețiȘtergere
  14. Urmariti-l acum pe Catarama la realitatea! O fi fost escroc candva da'nu inseamna CA E CU CAPUL PE UMERI SI S-A TREZIT!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Profesorul satesc Beltechi si gospodina politica lipseau la peluza. Cum mai e viata la Tinca, amaritule? Ca la Mogosoaia iti spune amarita aialalta.
    Ungurene, 'telectual cu rubrica de sport, ti-o fi greu, tata? Chiar nu-ti face sila Nuti? Oricare dintre ele, cele din anturajul oranj?

    RăspundețiȘtergere
  16. Congratulations Nasule(Radu Moraru),da'cata plictiseala nu tu HATE,nu tu SPIT IN YOUR FACE,CHUCKY, auzi "prostii"ca MODERNIZAREA STATULUI ROMAN, aplicarea rezultatului REFERENDUMULUI,bla-bla-bla...NISTORESTILOR! CONDOLEANTE SI VESNICA POMENIRE!ROSCA STANESCILOR,CHIREACILOR,VANTILOR ANTENISTILOR +SASSU-TVR:hibernare placuta(pazea se strange latul,inghititi-va lueta!!!)

    RăspundețiȘtergere
  17. Guvernul care a iesit este mult mai bun decat puteam spera.

    RăspundețiȘtergere
  18. Pentru anonimul de la 20.33: N-ai curaj cretinule sati dai numele, cacat rosu pesedist ce esti. Sa ne sugi pula la toti cei de pe acest blog. Mars afara si dute la forumurile tale peneliste sau pesediste de cacat. Muie boule si tie si lui mata !

    RăspundețiȘtergere
  19. Bai Laure, da' mai bine n-ai vrea sa ma cunosti? Ca sa mi-o dai cum vrei tu, 'oaie. Sa-mi arati ca daca n-ai cratime si nimic in cap, macar esti zmardoi, 'te-as in cerul gurii, ca sa vorbesti dup-aia ca regele Mihai!

    RăspundețiȘtergere
  20. Domnule Ungureanu,
    aveti multa forta de caracter si generozitate ca sa oferiti opiniile, spatiul de discutie, timpul dvstra.
    Evident ca am avut o sansa cosmica, am trecut razant pe linga CATASTROFA, dar de ce sa nu degradam putin atmosfera, ca asa sintem noi, "mutanti".
    Ni se ofera acum un guvern la care visam infrigurati inainte de alegeri si primul cuvint care se pronunta este critic, fara nici o argumentatie, doar asa, epidermic : fie ca vor sa para foarte avizati (comod, din fotoliu) fie ca nu accepta sa cedeze inainte de a-si goli glandele de venin.
    Este obositor acest comportament de "am dreptul sa exigez un guvern moral si competent" - fara a se putea demonstra concret imoralitatea si incompetenta.
    Si mai exista in Romania sindromul unic al INTELECTUALULUI : cel care detine adevarul, da lectii, peroreaza, amendeaza, puncteaza, depuncteaza, activeaza, pe scurt, el munceste pentru tara... pe BLOG !
    Un alt specific este Ironia, impinsa adesea la modul degradant, superior sau dimpotriva, josnic.
    Sa speram ca este totusi posibil sa navigam catre coeziune si respect -poate inainte de ceilalti 20 de ani de "purgatoriu" preconizati.

    sarbatorile cu bine !
    Reghina

    RăspundețiȘtergere
  21. Sarbatori fericite! Dupa Sarbatori, am fi fericiti daca guvernul carpit de Boc si-ar prezenta demisia.

    RăspundețiȘtergere
  22. Salut www.SpuneNuDrogurilor.com este o echipa recent formata, nonprofit, care si-a propus sa lupte pentru constientizarea opiniei publice, a tinerilor debusolati de societatea în care traim despre tot ceea ce înseamna consum de droguri într-un fel sau altul.
    Daca prin actiunea ta, salvezi o singura viata de la decadere, considera ca ti-ai atins scopul, alaturi de noi toti ceilalti.

    Daca doresti sa sustii aceasta campanie, afisaza pe blogul tau un banner, codul se preia de la: www.spunenudrogurilor.com vei fi sustinut si tu de aceasta campanie lasa un comentariu daca ne sustii sa te sustinem si noi Scuze de deranj

    RăspundețiȘtergere
  23. I wanted to thank you for your good work and wish you a happy and healthy New Year!!

    RăspundețiȘtergere
  24. La Multi ANi Dnei Udrea (astazi a fost ziua ei) si intregii echipe a Presedintelui !

    RăspundețiȘtergere
  25. Doua vorbe pentru voi:
    Honorius Prigoana
    Daca nici acum nu vi se face rusine nu mai exista bun simt pe lumea asta!

    RăspundețiȘtergere
  26. Tu dece ti-ai ascuns ochii? din bun simţ?
    Sau esti timid?

    RăspundețiȘtergere
  27. Lui @CM: asa, si carei problema cu Honorius Prigoana ? E un tanar pregatit in America si care-ti da miu la nivel de pregatire. Ce dracu vrei sa zici bai pesedache cu postul tau de cacat ?

    RăspundețiȘtergere
  28. @CM: de ce ti se face rusine, in cazul desemnarii lui Prigoana jr.? Argumente pertinente si de bun-simt, te rog... In cateva cuvinte pentru noi, profanii.

    RăspundețiȘtergere
  29. Honorius Prigoana e un "pitiponc" -asta e cuvantul folosit de el insusi. Despre pregatirea sa in America n-as prea vorbi( pentru ca nu am incredere in beizadelele care se dau mari telectuali, da nu stiu sa lege doua fraze evitand "deci")Miu la nivel de pregatire... depinde ce fel de pregatire. Laur , sa inteleg ca tie iti place Honorius Prigoana si ca l-ai dori sa te reprezinte?
    Pesedache- resping acest apelativ, habar n-ai care imi sunt simpatiile politice si in momentul de fata nu vorbim despre politica. Vorbim, ca sa ii raspiund si lui Anonim, despre nesimtirea de a propune pe copilu' cuiva, un putzoi de douazeci si nu stiu cati de ani care se crede mare scula pe banii lui ta-su.Si nu mie ar trebui sa mi se faca rusine ci celor care au sustinut gasca oribila din care emana acum Honorius.
    Daca nu simti macar o jena , Anonim draga, atunci cand ii vezi pe EBA , pe Honorius impinsi in sus in demnitati pe care copii tai ( sau fratii tai sau poate chiar tu) le-ai merita , nu mai am nici o speranta. Si cel mai rau e ca, orbiti de patima inoculata in campanie inca nestinsa , nici voi-sustinatorii nu protestati. Poate ca Sever Voinescuar avea un asistent mai capabil decat Honorius Prigoana pentru aceasta candidatura.Da' n-are loc!

    RăspundețiȘtergere
  30. @ victor L . Strategia ta e veeche. Incerci sa abati discutia de la oun subiect care iti este incomod la un subiect marginal( de ce imi ascund eu ochii...) . Comunistii faceau asta frecvent . Si oamenii incapabili sa sustina un rationament. Exemplu:
    Domnule, de ce aruncati gunoiul pe strada si nu la cos?
    Du-te ma in...zda ... tii, tu vorbesti , cu parul ala lung?

    RăspundețiȘtergere
  31. @CM: am sperat ca vei aduce argumente pertinente/convingatoare (solide, logice, bazate pe informatie si surse credibile) si de bun-simt (lipsite de jigniri, atacuri la persoana). Dar, nu a fost sa fie... Nu stii sa dialoghezi; nu stii sa stai alaturi de un interlocutor. Nu le ai... In schimb, esti de rea-credinta, nedrept si pus pe facut procese de intentii altor semeni de-ai tai. Pe viitor, @CM, incearca sa construiesti un mesaj catre noi, profanii, dar "fara ura si partinire".

    RăspundețiȘtergere
  32. Unde vezi ura, unde vezi partinire?
    Daca tu imi spui ca esti multumit cu candidatura lui Prigoana jr eu te cred si accept , pana la urma nu pe mine ma reprezinta ci pe voi sustinatorii lui. Dar nu ai spus-o. Atac la persoana? Daca "putzoi" e atac la persoana, imi cer scuze, a fost neinspirata exprimarea. Dar cred ca e singura care se poate incadra in categoria atac la persoana. Atunci de ce folosesti pluralul?
    Rea credinta, procese de intentie ( atentie e gresit sa spui "procese de intentii"). Daca te referi la parerea mea despre H P ea e bazata pe prezenta persoanei in spatiul public ( mi se pare un smecheras , nu atat de agramat ca EBA dar nu departe, agresiv verbal - vezi clipul/interviu din Academia Catavencu, fara maniere, fara intelepciune, FARA sa fi dovedit vreo calitate vreodata) . Intr-adevar ma infurie promovarea acestor specimene dar nu e ura aceasta, e disperare.
    Partinire?!?! In favoarea cui? Am spus doar ca sunt sigur ca existau candidati mai valorosi decat acesta IN INTERIORUL PDL , si ca e rusinos ca acceptati( voi sustinatorii PDL si membrii acestui partid )prezenta beizadelei in fruntea bucatelor.
    Eu simt ca stiu sa dialoghez , ma intreb daca tu, Anonim stii sa asculti si alta parere decat a ta si a gastii tale. Sa o asculti si sa o evaluezi( fara ura si partinire).
    In incheiere vreau sa resping aluzia ta . NU ma simt mai bun decat tine de aceea textul meu nu se vrea o "lectie" sau "predica" . Sunt la fel de "profan" ca si tine si am acelasi drept de a-mi exprima parerea.

    RăspundețiȘtergere
  33. Dupa episodul EBA va mai asteptati ca tocmai Silviu Prigoana sa se simta si sa-i traga una peste bot juniorului ?
    Partidele, toate, sint clanuri mafiote care lupta pentru putere in interesul grupului si mai ales al componentilor grupului. Interesele poporului sint doar lozinci electorale. Eventualele exceptii (M. Macovei, Cr. Preda, TRU, S. Voinescu, D. Funeriu) nu fac decit sa confirme regula lui Prigoana.

    RăspundețiȘtergere
  34. http://www.catavencu.ro/honorius_prigoana_vedeti_ca_nu_sint_pitiponc_video-7062.html
    Acesta este unul dintre argumentele mele. Ce vad eu acolo?
    Vad un baiat care nu poate sa vorbeasca fara sa dea din maini. Vad un tip convins ca face parte dintr-o familie "cu staif" . Vad un fanfaron care crede ca apa calda curge non stop numa la robinetu' lui de acasa. Vad un excelent orator, un adevarat domn . Vad viitorul presedinte al Romaniei ( ca tot vroia careva sa il caute de pe acum pe noul Basescu)

    RăspundețiȘtergere
  35. Ia uite avalansa lu'"Goebels"-nas si gura de CM! Baiete: ONANIA SE TRATEAZA!NU TI-AM SPUS SA CANTI LA ALTA MASA?In locul vanghelionului, Chucky-CRIMINALUL antonescu organizeaza CHEFUL LOOSERILOR!Aduce MAIMUTOIUL MASCARICI dinescu PLAI CU BOI SI GARGARAGII si tine-taticule- acolo o SERENADA,poate te aude madam Birchall si-ti regleaza sistemul de gandire al coaielor!

    RăspundețiȘtergere
  36. Dupa ce au mancat cacat si l-au criticat pe Presedintele Basescu peste tot, vad ca cretinii de pesedaci nu sau linistit. Este aici unul CM (Cur cu Muci pe numele lui adevarat) care nu mai incape de Honorius Prigoana. Bai pesedache de 2 lei, ti-as sparge fata daca te-as avea in fata fara nici o ezitare, bou cretin ce esti. Sa ne sugi pula si mie si lui Honorius Prigoana animal dobitoc ce esti. Iti dau muie si tie si curvei de nevastata. Nu va mai linistiti panaramelor - cand dracu o sa intelegeti ca am castigat alegerile ? Mars in bulgaria daca nu-ti convine. Poporul a votat pe Presedinte boule nu pe caricatura voastra !

    RăspundețiȘtergere
  37. @ Anonim:
    Iata argumente, iata dialog, iata fara ura si partinire . Le gasiti pe toate acestea in posturile de mai sus . Laur, George ,sunteti exponentii noului val ( da ce zic eu, tsunami) . Vai de mamele voastre care v-au dat cei 7 ani de acasa ( au esuat lamentabil), vai de profesorii vostri au reusit sa va transmita doar alfabetul. Imi e scarba de culoarea respiratiei voastre, sclipirea din ochii vostri e galben-verzuie. Asta e cel mai oribil lucru pe care l-a realizat echipa Basescu/TRU/Voinescu. Au hranit sentimente sub umane in mintile voastre simple. V-au facut sa va credeti importanti dandu-va inamici: mogulii, Geoana, Antonescu. Acum ca s-au terminat alegerile nu prea mai au nevoie de voi, pacalitilor. Necazul e ca veti afla foare rapid care este valoarea voastra in ochii lor si atunci nu veti mai avea unde sa va intoarceti.

    RăspundețiȘtergere
  38. Laur , poate tie da' lui Honorius nu ca e scarbos!

    RăspundețiȘtergere
  39. george, n-am inteles de unde Goebels?

    RăspundețiȘtergere
  40. Ai pretentii sa-l egalezi pe ideologu nazistilor?Studiaza operele complete ale Suzanei Gadea,exerseaza si da testu la Ponta ori Corina Cretu(ILIESCISTELE STIU DE CE..) !Ca n-o sa te jignesc sa iei lectii de la Gusa ori Lavinia Sandru...P.S. ORGANIZATIA DE FEMEI PSD RECOMANDA PURTAREA OBLIGATORIE A COCULUI(du munca de lamurire in teritoriu si preda raportu complet la dana grecu-antena3)

    RăspundețiȘtergere
  41. Am inteles, este tot atata legatura intre ce scriu eu si ce raspunzi tu cata este intre nazistii si comunistii invocati. Da' greseala e a mea ca incerc sa gasesc logica acolo unde n-are cum sa existe...
    Am impresia ca asist la manifestarile delirante ale unor posedati. E inutil sa incerci sa afli rost in balbaieli care scapa cotrolului cerebral...

    RăspundețiȘtergere
  42. altminteri ti-as explica, Georg draga , cum stau lucrurile cu "Poporul" care l-a votat pe "Presedinte" ( de ce cu majuscula ? ). de fapt e o parte a populatiei cu drept de vot. O alta aproape la fel de mare a votat cu celalalt candidat si o parte si asta e adevarata majoritate nu a vrut nici unul din cei doi. Daca vrei cifre:
    18 303 224 inscrisi pe liste
    138 476 voturi nule 0.74%
    7 821 656 nu au votat 42%
    5 275 808 Traian Basescu 28.82 %
    5 205 760 Mircea Geoana 28,44 %
    Sursa: siteul Biroului Electoral Central
    Asa ca textul cu "poporul care a ales" ar trebui sa capete surdina . Formal Basescu este presedinte. In fapt ar mai trebui sa cautam un om in care majoritatea adevarat a romanilor sa aiba incredere

    RăspundețiȘtergere
  43. Iti pierzi vremea de pomana!Intreaba oamenii rationali in varsta CUM STATEAU LA SEDINTELE PCR:CU SILA=SCARBA!!! Mata iti faci iluzii ca te asculta cineva! Peste 3 ani TOT PDL-UL CASTIGA ALEGERILE!!! Peste 5 ani TOT UN URMAS DUPA CHIPUL SI ASEMANAREA LUI TRAIAN BASESCU VA FI PRESEDINTE!! ORA 8 ANTEMERIDIAN A ZILEI DE 7 DECEMBRIE (CU PRIMELE REZULTATE PARTIALE) O VETI RETRAI IAR SI IAR DEZNADAJDUITI,DE LA acad. in MINERIADE rhhazvan thheodorescu la ULTIMU'STINGE LUMINA IN PENELE CHUKY! LA BUNA GARGARA TOVILOR!!!

    RăspundețiȘtergere
  44. ai dreptate, sper ca ma asculta cineva. Si nu neaparat sa imi admita argumentatia fara a o analiza. Dar sper ca gasesc cativa oameni rationali care sa nu fie de acord cu mine IN MOD POLITICOS . Motiv pentru care apreciez evolutia mesajelor tale, George.
    Faptul ca tu esti convins ca peste 5 ani ... e dreptul tau . Speranta mea este ca in 5 ani sa apara un om care sa nu semene nici cu Basescu nici cu Geoana ( stiu ca daca il aduc in discutie pe Antonescu o sa imi sara toata lumea in cap , dar asta e speranta mea). Acest om sa fie pe placul celor 42 % care acum nu au votat. Sa se schimbe putin fatza Romaniei ca eu personal nu prea mai gasesc motive sa ma mai uit la chipul ei.

    RăspundețiȘtergere
  45. si inca ceva, George, cati ani ai? Vreau sa stiu de unde aversiunea asta impotriva comunistilor ( absolut stimabila) .

    RăspundețiȘtergere
  46. Intreaba mata o femeie(daca se poate in varsta) cati ani are...Dupa ce iliescu o sa raspunda in fata justitiei pentru crimele DE DUPA 22 dec.89, mineriade samd,DUPA CE ANTONESCU TAU(si toata CLICA LIBERALILOR ACTUALI)VA FI SCUIPAT(A) INTRE OCHI pentru INTREAGA activitate politica(nu doar pentru SFIDAREA DE GUNOI DE LA TIMISOARA) mai discutam despre ...averse de ploi si varsta mea ! Inca ceva: daca PNL-ul actual ia 5-8% la viitoarele alegeri VA FI O MARE VICTORIE!!VOM AVEA NOI PEDELISTII GRIJA PENTRU EXTINCTIA FIZICA A ACESTEI GASTI DE BANDITI ! Vadim e mic copil pe langa LICHELE TALE PENALE!!!

    RăspundețiȘtergere
  47. Pana una alta se pare ca a expirat efectul distonocalmului. Pacat !
    Acesta e ultimul meu comentariu , e absolut inutil sa ma adresez unor fiinte lipsite de ratiune. Daca ai ceva de protesta, George reciteste-ti textele . Gasesti acolo toate argumentele. Singura speranta pe care o mai am legata de cazul tau e sa gasesti medicamentele potrivite.
    Dumnezeu cu mila!

    RăspundețiȘtergere
  48. URAAA AM MAI SCAPAT DE UNUL!!! LA MULTI ANI 2010, DOMNULUI PRESEDINTE TRAIAN BASESCU!!!!

    RăspundețiȘtergere
  49. N-ai scapat, fraiere. Sunt aici numai ca nu iti mai raspund , te las sa mori prost ( vorba lui Lucian Pintilie )
    Si ce e mai dureros pentru tine, la alegerile viitoare voi vota...

    RăspundețiȘtergere
  50. @ CM,
    cred ca ai incurcat sticlele/borcanele in noaptea ce trecu!
    An Nou dupa plac si voie.

    RăspundețiȘtergere
  51. La neuropshihiatrie-ba labagiule de cm-nu te primesc fara trimitere de la urmasii lu"doctor mengele-mincu"Freaca-ti ridichea si voteaza-ti coaiele pana la alegeri,iar daca-ti schimba aia orientarea preputului ti-l stabilizeaza ludovic orban cu corzile chitarii!

    RăspundețiȘtergere
  52. La parada gay-pnl(ultima editie 2010,ce pacat)cm-ule, arata legitimatia cu ceara din urechi cu care te stergi la cur,ca la pnl nu mai au fonduri de hartie igienica!!!Veste proasta:FASOLEA NU SE SCUMPESTE,BA CACANARILOR PENALI!!!SI TOT VOI O SA DESFUNDATI BUDELE LA PARLAMENT!Veste buna: NUMA 300 DE BUDE IN MAXIM DOI ANI!

    RăspundețiȘtergere
  53. Vestea proasta: nu mai sunt locuri pe liste , s-au umplut de jeguri "cu spate". Pentru ceilalti, voi astia cu spume verzi la coltul gurii , se mai gaseste circ.
    Si la circ e mereu nevoie de clovni. Pregatiti-va costumele, pudrati-va fetzele , incepe spectacolul.

    RăspundețiȘtergere
  54. @ Victor L
    Un An nou mai bun decat iti doresti . Noo borcanele erau etichetate cu grija asa ca no way. Da o fo' fain!

    RăspundețiȘtergere
  55. Ha ha ha! Si iliescu visa legionari prin iunie'90!Gargaragii-looseri ca cm:PENELEUL VA DISPAREA SOON:vor ramane doua partide:pdl,psd + udmr!La psd mai exista oameni adevarati: V.Puscas,I.Rus,V.Dancu,B.Aurescu,samd. PENELE= sleahta de tradatori(de pe vremea lui IULIU MANIU)pana in zilele k.g.b-ului actual, mascarici jalnici,ce si peste 50 de ani vor repeta papagaliceshte: Traian Basescu trebuie indepartat de la putere!Pregatiti-va mastile de gaze:penalii au microfonul!

    RăspundețiȘtergere
  56. @ Traian Ungureanu
    Destul de inelegant să nu răspundeţi la urările de la multi ani...

    RăspundețiȘtergere
  57. La multi ani, Domnule Ungureanu!

    RăspundețiȘtergere
  58. Bibliotecare, iar ai aparut gunoi pesedist comunist ? Musca-ma de cur si nu te mai fute grija ca nuti raspunde d-l Ungureanu, el nu raspunde la gunoaie !!!!!


    la Multi Ani D-le Ungureanu !
    La multi ani domnule Presedinte Basescu !!!!!

    RăspundețiȘtergere
  59. @ Pit
    Ce aveţi cu doamna Nuţi, nu am nici o treaba dacă doamna Nuţi răspunde sau nu d-l Ungureanu, eu întrebam despre domnul Ungureanu... Este o chestiune de bun-simţ să răspunzi la o urare care ţi se face.
    Ştiţi dumneavoastră... Este vorba despre acel bun-simţ care nu conţine cuvinte precum "cur", "fute", "gunoaie"...

    Atunci când formulaţi "pesedist comunist" este un pic (de fapt, foarte mult) ilogic. Social Democraţia, ca adeptă a liberei iniţiative şi a proprietăţii private, este prin definiţie anti-comunistă. De altfel, dacă aţi citi ceva istorie, aţi fi ştiut asta...

    Pe de altă parte, deşi PSD este o fracţiune ruptă din FSN, PD este FSN-ul. Acum, din două rămâne una. Ori PSD este format din comunişti pentru că FSN-ul era comunist, şi atunci PD-ul este egal FSN şi o daţi în bară, ori FSN-ul era format numai din inteligenţa democrat liberal popularo românească şi atunci nici PSD-ul... Hai că înţelegeţi dumneavoastră, ca sunteţi agitator cu experienţă... Încercaţi să nu mai înjuraţi lumea să nu vi se întoarcă înjurătura ca bumerangul... Nu e mai bine să fiţi civilizat?

    RăspundețiȘtergere
  60. TRU asta incearca sa mai dreaga busuiocul, dand vina pe analistii si bloggarii care au ramas perplecsi de componenta noului guvern, ce n-ar putea conduce o tara mai bine decat guvernele din lumea a IV cu sediul prin boababi si seqoia.
    Mai mult, incearca sa-si pastreze o portita de salvare si o bruma de credibilitate, neamintind nimic de Udrea (tipic celor taiati imprejur, ca tot fuse 1 ian)reusind sa-i enerveze si pe ai madamei si pe cei cu contra la ei.
    Decat asa analize politice, mai bine medicale .... ;-)

    RăspundețiȘtergere
  61. Mai decrePITule, vorbeste civilizat , ca tu impreuna cu tot partidul tau, n-aveti nici jumatate din inteligenta si eruditia @Bibliotecarului.

    RăspundețiȘtergere
  62. @George, vezi ca te gasesc urgent aia de unde ai evadat, sau ti-or fi dat drumul de sarbatori, si te trezesti iar cu camasa aceea cu care-ti sta tie cel mai bine, mai ales cand nu-ti faci la timp tratamentele, idiot nebun ce esti !

    RăspundețiȘtergere
  63. Ba radu de la afumati zi si tu un banc macar sa radem 1% din clantaielile lu'dinescu maimutoiul-mascarici(la multi ani dom'bibliotecar!)!Ce, se scufunda barca penalo-liberala si simt sobolanozaurii ca le cad colacii de salvare-n tartacute? Uscheala la vozganienii si hasotii vostri,tembeli penali!"AMR"MIC DE TOT!

    RăspundețiȘtergere
  64. Apropo de ce spune ghidulocatarului...
    Priveam pe geam în noaptea de revelion la miile de artificii, contabilizam zecile de milioane de artificii care probabil au fost arse în toată ţara şi înmulţeam cu 10 RON, minim, bucata... Se face cât bugetul Culturii pe o lună sau chiar mai mult.

    Noi românii investim întotdeauna în plăceri copilăreşti... am avut un revelion plin de miros de pucuioasă, plin de sunet de manele ce răsunau din toate televizoare, transmise de toate canalele de televiziune...

    Mi-am dorit, la cumpăna între ani, ca la viitorul revelion oameni să meargă în vizită nu cu sticle de alcool şi nici cu pocnitori ori artificii, să ducă cadou un tablou de câteva milioane de lei... să trăiască şi un artist plastic o săptămână din această vânzare.

    RăspundețiȘtergere
  65. @Biblio

    Daca te gandesti si la poluarea, impotriva careia lupta cica tot globul, dar in realitate ii doare-n cot, ca si la Paris si la Londra, Roma sau Madrid
    e acelasi balamuc controlat ca peste tot.

    RăspundețiȘtergere
  66. Pe de altă parte, parcă atmosfera de iad din România rezona cu mirosul de pucioasă.

    Dacă pâinea este puţină, este nevoie de ceva mai mult circ.

    RăspundețiȘtergere
  67. Locul asta ar trebui sa-si schimbe numele in "troaca lui TRU".

    RăspundețiȘtergere
  68. Ciocu mic si joc de glezne la toti pesedacii de pe aici: bibliotecaru si restul de ratati.

    RăspundețiȘtergere
  69. http://www.curentul.ro/2009/index.php/200912235 3/Politic/Desemnarea-lui-Radu-Stroe-a-facut-sa- curga-sange-in-PNL.htp. cm-ule?raducu de la afumati?Faceti nani baieti?Trezirea ba, nevigilentilor,aduceti garourile,pansati ranile da'sa nu turnati clorura de natriu c-o sa faca vocalize ludovic o.si nu se mai induioseaza suavele norice nicolai la balcoane! S.O.S.PNL-ul LA ANANGHIE,au unghiere bune la piata chibrit,nu va mai roadeti unghiile,luati seminte de dovleac!!!:)))

    RăspundețiȘtergere
  70. @ Laur
    Stimate domn,
    Eu sunt gata să tac în orice moment... dar doar dacă dumneavoastră îmi luaţi locul şi priviţi realitatea într-un mod obiectiv. Că eu nu am împliniri personale, că sunt un ratat, nu mă deranjează prea mult, dar nu-mi pot permite să privesc cum se ratează România pentru că nişte tineri folosesc cuvinte de tipul "ciocu mic". Eu nu vreau să-mi reproşeze generaţia anilor 2050 că am lăsat o nouă dictatură să se întâmple, mai bine suflu şi în iaurt, chiar şi când nu este deloc cazul. Vă deranjează? Ei bine, chiar cu riscul să-mi spună domnul Laur pesedac, eu tot nu mă pot gudura pe lângă preşedinte şi oamenii preşedintelui, nu voi linguşi pe lângă putere, las pe alţii să preia rolul vechilor linguşitori, eu vreau să fi dizident. Vă deranjează?

    Din păcate, domnia voastră, ca şi domnul Pit, luaţi apărarea unui intelectual, ca domnul Ungureanu, folosind un mod de adresare agresiv. Ceva nu se leagă... aveţi o problemă din punctul de vedere al propagandei. Domnia voastră, domnul Pit şi ceilalţi, ar trebui să dovedească că suporterii şi agitatorii PD-L sunt mai buni, mai inteligenţi, mai bine crescuţi, superiori tuturor celorlalţi. Şi dumneavoastră ce faceţi? Abordaţi un stil agresiv, uşor de mahala... vă daţi liberali, oameni de dreapta, încălcând cele mai elementare principii ale liberalismului? Am să revin cu nişte citate din statutul PD-L... dacă reuşesc să copiez pe acest blog.

    RăspundețiȘtergere
  71. @ Laur
    Dacă doriţi să susţineţi PD-L, în primul rând trebuie să înţelegeţi că trebuie să acţionaţi conform principiilor care definesc PD-L. În statut (art. 6), găsiţi principalele principii ale PD-L. Atunci când spuneţi "ciocu' mic", de fapt încălcaţi o serie de principii ale PD-L, deci sunteţi anti-PDL.

    Partidul Democrat Liberal asigura promovarea principiilor democratiei in scopul consolidarii statului de drept si actioneaza prioritar pentru realizarea urmatoarelor obiective politice:
    construirea unei societati in care fiecare cetatean al Romaniei sa se bucure de libertate si de prosperitate;
    respectarea neconditionata a demnitatii umane, garantarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, separatia puterilor in stat si pluralismul politic;
    asigurarea dreptului la libera exprimare si a libertatii depline a presei;
    garantarea proprietatii private, a concurentei loiale in activitatea economica si incurajarea liberei initiative;
    participarea activa a Romaniei la constructia europeana si respectarea angajamentelor asumate in calitatea sa de membru al organismelor europene si internationale;
    infaptuirea justitiei si asigurarea egalitatii in fata legii a tuturor cetatenilor;
    recunoasterea rolului comunitatii si al familiei, al traditiei, al culturii si al religiei in pastrarea identitatii nationale;
    respectarea principiului subsidiaritatii, al descentralizarii si al autonomiei locale;
    asigurarea suveranitatii nationale, a independentei, a unitatii si a integritatii Romaniei, in conditiile generate de statutul de membru al Uniunii Europene;
    combaterea oricaror discriminari in viata politica, economica si sociala;
    cresterea nivelului de educatie si de cultura, in scopul integrarii in civilizatia europeana si al consolidarii democratiei, inclusiv prin incurajarea participarii cetatenilor la viata publica;
    incurajarea dezbaterii si a schimbului de idei, atat in interiorul, cat si in exteriorul partidului;
    pregatirea temeinica pentru participarea la guvernare si garantarea folosirii tuturor resurselor Partidului Democrat Liberal pentru guvernarea eficienta, in beneficiul tuturor cetatenilor Romaniei;
    raportarea permanenta a directiilor de actiune politica stabilite prin Programul Politic al partidului la nevoile reale ale Romaniei, in scopul asigurarii eficientei politice si a progresului social.

    Părerea mea!

    RăspundețiȘtergere
  72. Pesedache bibliotecar, vezi ca iar vorbesti pe langa...
    Vrei sa justifici neaparat pe luna asta banii de la mogul ?

    RăspundețiȘtergere
  73. @ Laur
    Stimate domn,
    Mie nu-mi faceţi nici un rău. Nu sunt om politic, nu am nici un fel de avere... nu am nici măcar un nume în societatea românească. EU NU AM NIMIC DE PIERDUT, în consecinţă nu risc nimic. Să nu aveţi impresia că dacă îmi spune cineva pe un blog "pesedache" nu am eu "fular pe gât". Nu am nici o problemă să colaborez cu PSD-ul, sau cu PNL-ul, sau PDL-ul... sau cu oricine, cât timp colaborarea mea duce la un mai bine pentru România şi poporul român. Pe de altă parte, oricine mi-ar cere să fac ceva împotriva intereselor ţării mele, orice ar pune la bătaie, oricare ar fi ameninţarea asupra mea... nu mă poate avea de partea lui. În concluzie, nu veţi reuşi nici să mă intimidaţi şi nici să mă cumpăraţi.

    Comportamentul dumneavoastră nu face decât rău celui sau celor pe care îi susţineţi. Sunt absolut convins că domnia voastră puteţi susţine un dialog civilizat şi argumentat, pe marginea oricărui subiect ales, nu înţeleg de ce nu o faceţi, nu înţeleg de ce mimaţi că sunteţi un băiat de cartier dacă nu sunteţi...?

    PS.
    "Mogul" este de la PC, PSD-ul nu are moguli... să nu vă contraziceţi în afirmaţii. Aveţi grijă cum citaţi. Un om normal ar căuta în dicţionar cuvântul mogul şi ar vedea că pentru a avea puteri discreţionare trebuie să ai puterea în mână, adică să conduci statul. ;) Un om normal ar căuta mogulii printre politicienii "puterii".

    RăspundețiȘtergere
  74. Intrebare:
    Ce mogul ii ademeneste pe Preda si pe Sever Voinescu zilele astea?
    Ca nu pot sa cred ca au vazut ceva dubios in PDL si reactioneaza sincer.
    Hai, sariti cu muile pe ei...

    RăspundețiȘtergere
  75. @ CM
    :)
    Deja au tăbărât, dar timid, pentru că încă nu au văzut reacţia domnului Băsescu... şi nu vor să intre, la o adică, în conflict de interese...
    :)

    RăspundețiȘtergere
  76. Se vede ca suntem pe aceeasi idee. Exact asta vroiam si eu sa spun in continuarea comentariului.
    E foarte interesant de urmarit...

    RăspundețiȘtergere
  77. Nu pa ei,ci pa tine! Ai terminat semintele de dovleac cm-ule?Treci la floarea-soarelui!

    RăspundețiȘtergere
  78. http://www.clipartof.com/details/clipart/40835.
    html Alegeti-va un model,penalilor,din garajele lu'nenea tariceanu!Apropo,sariti voi cu muile pa calin:"PNL-ul NU ESTE CATELUSUL PSD-ului".Plus alte interventii din ciclul:"Mintea liberala cea de pe urma".Alaturat Fenechiu si Pavalastru de la Iasi samd.Cei 40 de banditi care au votat investirea guvernului i-ati depistat ba "zgabertilor iftodi,ciocoflenderi"?

    RăspundețiȘtergere
  79. La cestiune, stimabile, la cestiune!

    RăspundețiȘtergere
  80. Maimuta vorbitoare Cristian Preda a ajuns europarlamentar CU SPRIJINUL PDL !!! E genul de sluga care la prima ocazie da in cap celui care l-a adunat de pe drum. Acest profesoras era un NIMIC fara Traian Basescu. Iar acum vine si vomita cretinatati pe la cine-l asculta.
    Un avorton care a uitat cine l-a sprijinit si l-a facut om. Sper sa dispara cat mai repede.
    Ca unul care fac parte din partid de 5 ani si am participat activ la campanii nu suport ca un pierde-vara sa ne dea lectii.

    RăspundețiȘtergere
  81. @ Laur
    Dumneavoastră îl numiţi pe domnul Cristian Preda un profesoraş, o maimuţă vorbitoare...

    Dacă domnia sa este atât de jos în scala dumneavoastră de valori, un om care a făcut o facultate de Filosofie ca şef de promoţie, a studiat un pic şi pe la Pantheon Sorbonnae, tot prin Franţa a mai făcut masterat, doctorat, post-doctorat, summa cum laude... domnia voastră cam cum vă apreciaţi în această scară a valorilor, deasupra domnului Preda? Dar domnul preşedinte Traian Băsescu, cam ce apelativ ar trebui să primească pe aceiaşi scară...? Păi credeţi că domnia voastră îi faceţi un bine preşedintelui sau partidului din care faceţi aprte spunând că preşedintele şi-a ales drept consilier o maimuţă vorbitoare? Ce spune asta despre preşedinte? Probabil ceva de rău, că de bine nu poate fi vorba. Dumneavoastră vreţi să fiţi agresiv, dar agresivitatea se întoarce şi vă loveşte exact în ceea ce apăraţi.

    V-am mai spus, agresivitatea pe care o afişaţi este în defavoare celor pe care le susţineţi dumneavoastră, pentru că se vede că sunteţi agresiv deşi nu vă stă în fire să faceţi asta şi nu aveţi experienţă. Ar fi mai cu folos ca dumneavoastră fiţi natural, să spuneţi civilizat ceea ce credeţi. Aceasta este părerea mea şi, dacă vreţi, rugămintea mea.

    Apropo, cum credeţi că se simte domnul Băsescu când vede că are susţinători care folosesc un limbaj de tipul: "un avorton, vomită cretinătăţii...". Eu cred că şi-ar dori ca din PD-L să facă parte mai mult oameni cultivaţi, inteligenţi şi calmi care să emane către populaţie expertiză, pricepere, siguranţă, mai puţin un vocabular agresiv...

    Mă rog, cum credeţi că vă este mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  82. si credeam ca asta e blogul unui intelectual...my mistake...am nimerit peste niste comentarii (laur, george) care m-au deranjat grav la stomac...bleah

    RăspundețiȘtergere
  83. Borashte portocale idiotule multe cincinale de acum inainte ! Zburda ma la gu(vo)zganii(ienii) si crinosii tai ticalosi,looser-e tembel! Valea!

    RăspundețiȘtergere
  84. Citind ultimele comentarii ale lui Laur si George m-a lovit o revelatie. Astia nu sunt fiinte umane. Sunt Tonomate ( stiti, vorba Presedintelui ). De aia nu au logica , de aia folosesc un nr foarte limitat de cuvinte. Ele nu raspund comentariilor , ele pornesc doar( habar n-am cum anume sunt excitate)setate fiind pe portocaliu incins. Mi-as dori sa apese operatorul lor pe butonul "portocaliu normal" ala de vremuri linistite, dar cred ca acesta ori doarme, ori e ambasador pe undeva . De aceea e inutil sa apelezi la logica, sa speri intr-o discutie rezonabila, sa astepti un raspuns .
    Bibliotecarule, cred ca am ramas (doi zanateci , adica nu stiu dumneavoastra, dar eu cu siguranta n-am minte) sa ne certam cu masinile de injurat. Hai mai bine pe blogul d-lui Voinescu , acolo e mai curat .

    RăspundețiȘtergere
  85. @ CM
    Da, dar eu sunt deja lovit de aviaro-porcină, pot da colţul, statistic, în orice moment... cel puţin după statistică. Şi se spunea că porcu nu zboară... Va veni vremea şi în România când societatea va aprecia elita mai mult decât miştocăreala. Din ce în ce mai des îmi pare rău că nu m-a nimerit şi pe mine un glonte rătăcit la revoluţie. Aş fi murit cu credinţa ca România va străluci eliberată de mizerie.

    RăspundețiȘtergere
  86. @cm-ule&comp.:n-ar trebui sa fii la parastase "ga-ga-ga"-ule,sa ne povestesti cat de bune sunt colivele,bombonelele?Ma refer la "mormintele"gardianu,rosca stanescu,nistorescu si ce mai urmeaza...Voi vorbiti de "masini de injurat"?Ati cantarit oare de ce la TOCMAI aceste DISTINSE gazete a venit MOS ENE FOREVER? Si apropo de "la cestiune,stimabile,la cestiune",ai dreptate,de acum comentariile mele se vor opri STRICT la SUBIECTUL ALES de GAZDA blogului,Domnul TRAIAN UNGUREANU !( logica mea e "setata" pe ideea ca daca am invitati ACASA,iar doi dintre ei SE IZOLEAZA intr-o camera,SA II POFTESC FRUMUSEL AFARA)

    RăspundețiȘtergere
  87. @ George
    Stimate domn,
    Dumneavoastră sunteţi mai îndreptăţit să jucaţi rolul gazdei încât să va asumaţi rolul celui care pofteşte afară? Păi şi dumneavoastră vă izolaţi la toaletă (lingvistică), ce veţi face, vă poftiţi singur afară? Nu e mai bine şi mai corect să ne respectăm unul pe altul şi împreuna expresia democraţiei şi a liberei exprimări? Bunul simţ şi civilizaţia, minima civilizaţie, doare atât de tare?

    RăspundețiȘtergere
  88. Acum vad ce e aici pe blog.Am fost plecata si nu m-am uitat. Dumnezeule !

    Pentru ca cei alesi prin vot sa fie apreciati de alegatori este necesar sa-si folosesca educatia, cultura, abilitatile dobandite intr-o viata pentru a aduce prosperitate societatii.
    Din aceasta cauza i-am ales.Am considerat ca au un nivel de pregatire intelectuala si practica conexiuni,relatii care vor folosi societatii ca sa progreseze.

    Pentru mine acestia sunt ELITELE pe care ma bazez.

    Bineinteles ca exista si o altfel de elita formata din oameni care si-au construit un nivel de cultura, educatie care nu foloseste societatii dar le foloseste lor personal avand satisfactii singulare.Acestia ar dori sa fie recunoscuti de societate , se tot baga in fata dar de cele mai multe ori dau cu bata-n balta .

    Pe mine nu ma intereseaza astfel de personaje la care nivelul egoismului, orgoliului este mult prea ridicat ca sa se mai gandeasca la societate, si nu-i consider ELITE
    Sunt o multime de personaje care intra in acest acest tip ,inclusiv C Preda care dovedeste aceasta inabilitate
    Pacat

    RăspundețiȘtergere
  89. @Bibliotecaru,apropo de revolutie,un exemplu de ELITA din alt timp: http://www.curentul.ro/2009/index.php/2009122338354/Actualitate/Lectia-de-patriotism-Batranul-si-steagul.html Despre neuitatul ACTOR,OMUL ERNEST MAFTEI e vorba!

    RăspundețiȘtergere
  90. L-am cunoscut si eu pe Ernesc Mafteri acum vreo 30 de ani.
    Era o "boema",in om bogat spiritual.Nu-l poti uita

    RăspundețiȘtergere
  91. Aveti perfecta dreptate,insa nu e vorba doar de egoism,orgoliu si inabilitate:aceste asa-zise "ELITE"fie au promovat "apolitismul"iliescist( exemplu Eugen Simion-sa vedeti ce MANIE PROLETARA voi declansa...) fie s-au transformat direct in vector al URII,exemplu Mircea Dinescu!

    RăspundețiȘtergere
  92. Ca si SAR :
    Toti incep cu cu afirmatia : "Noi nu facem parte din partide!"- dar suntem gelosi( geloase) pe femeile frumoase si tinere care fac politica
    :) :) :)

    RăspundețiȘtergere
  93. Subscriu 100%!Iar un comentator de pe blog reda mai bine decat oricand starea de spirit: "Pfuai, ce subtilitati, ce fineturi, ce sofisticare!
    Doamna Mungiu, dumneata si colegii de la SAR, ati putea sa luati o mica pauza din implementarea politicilor astora publice?
    As avea o mica propunere.
    N-ati vrea sa o luati asa, la pas, prin Bucuresti?
    Nu, nu prin Ferentari!
    Central.
    Asa, in jurul Parlamentului de exemplu.
    Sau pe Stirbey Voda, ia incercati dvoastra sa traversati pe zebra de la Cismigiu. Dar nu grabindu-va, ci asa agale, ca la Berlin bunoara.
    Domne, daca scapati toti nemuscati de vreun ciine vagabond sau necalcati de vreo masina care nu sta la rosu sau nu-l vede din cauza becului ars si neschimbat de serviciile publice, domne atunci mai discutam de subtilitatile astea care fac obiectul activitatii dvoastra de importanti si (…) societari civili.
    Hai sa traiti bine!" :):):)

    RăspundețiȘtergere
  94. Pentru CM (Cur cu Muci): Daca vrei sa pleci pe blogul mogului Felix (asa cum zici mai sus) cine naiba te tine aici sa ne poluezi cu putoarea ta ? Mars acolo, nu te tine nimeni cu forta baiete.
    Asa cum nici pe maimutoiul C. Preda nu-l tine nimeni in partid daca tot nimic nu-i mai place si umbla numai pe la moguli cu plangeri aiurea ...

    RăspundețiȘtergere
  95. Bai Laure, tu esti un anume tip de dobitoc. Nu chiar la toti le iese asa cum iti iese tie. :)

    RăspundețiȘtergere
  96. Despino, tu tot rigii de proasta. Ernest Maftei era un EL, motiv pentru care ERA UN BOEM, nu O BOEMA.
    Sintagma ERA O BOEMA se refera la o circiuma, bodega, locanta sau cum vrei tu sa-i spui.
    Ai o salata in capul ala gaunos al tau...

    RăspundețiȘtergere
  97. Bai Anonimi 08.17,respectiv 08.55:precis v-ati trezit la oglinda cu idolul vostru :Chucky, păpuşa ucigaşă – Crin Antonescu
    Dacă s-ar fi făcut şi după chipul vedetei Crin Antonescu o păpuşă, aşa cum s-au făcut şi pentru Britney Spears şi Oana Zăvoranu, Chucky ar fi fost aceasta. Nu doar că seamănă izbitor, ci îi mai leagă şi un trecut liniştit, de vitrină. Crin Antonescu a fost până să intre în politică muzeograf, Chucky stătea cuminte pe un raft în magazin până când cineva să fie atât de nechibzuit să-l cumpere, să-l aducă cu încredere acasă şi să dezlănţuie bestia din el. De altfel, politicianul a fost poreclit Chucky de colegii de partid.http://www.tykryt.com/wp-content/uploads/2009/05/download04.jpg

    RăspundețiȘtergere
  98. Mie dor de Bădia. :(

    Oamenii nu se transformă în sfinţi numai pentru că ajung să fie cunoscuţi. Pe de altă parte nu putem să construim o conştiinţă civică sau politică plecând de la ce este mai rău în oameni. Dacă realizăm apologia răului în construirea contrarelor, răul ne va stăpâni, în cele din urmă, pe toţi; atunci nu va mai conta dacă suntem de partea unu, de partea doi, de partea trei... În consecinţă prioritatea este ca fiecare să-şi depăşească starea de rău pentru a raţiona la o stare de bine. După ce binele colectiv este asigurat, se poate trece la separarea pe bază de adeziune.

    Răul nu necesită nici un efort, el se întâmplă natural, de la sine, se coalizează de la sine, se exteriorizează de la sine; binele, în schimb, se obţine cu efort, cumpătare şi competenţă. Calea răului este destinată tuturor, calea binelui este numai pentru cei aleşi. Aici nu este vorba despre scrutinul electoral, nu contează nici cine este preşedinte, cine este parlamentar, cine este primar, consilier... aici nu este vorba despre raţiunea politică... Totul se reduce la "faci bine sau faci rău". Pentru mine nu este important cine este şeful statului sau cine conduce Guvernul, nu este importantă pentru că acest lucru este hotărât de naţiune şi nu de un singur individ, pentru mine este important ca cei aflaţi în fruntea aceste ţări să nu fraudeze încrederea acordată de populaţie în momentul în care şi-a delegat suveranitatea. Cât timp lideri acţionează conform prevederilor instituţionale şi calităţilor morale impuse de societate, cine este sus nu mai este o problemă de opţiune personală ci o alegere socială, după nevoile unei societăţi. În momentul în care cei aflaţi în fruntea ţării fraudează încrederea acordată de populaţie prin vot, atunci înseamnă că ei nu mai reprezintă suveranitatea poporului şi îşi exprima puterea acordată de popor în nume propriu.

    RăspundețiȘtergere
  99. "Mi-e dor" sau "mie dor - tie dor"?

    RăspundețiȘtergere
  100. @Bibliotecaru:Idealurile si verticalitatea morala a BADIEI(ca si a SENIORULUI CORNELIU COPOSU si a celorlalti veterani ai luptei anticomuniste:exemplu neuitata ELISABETA RIZEA reprezinta REPERELE MORALE(si nu numai) a unora dintre tineri ce sunt de partea lui TRAIAN BASESCU si a PDL-ului(si asta nu conjunctural sau ca "mercenari"),in OPOZITIE TOTALA cu idealurile dumneavoastra socialiste(ori social-democrate sau struto-camila social-liberala); si nu e vorba de "sfinti"cum zeflemitor ii caracterizati...Imi permit sa va dau alte exemple de REPERE,in fata carora intotdeauna NE VOM INCLINA cu UNIC RESPECT: pastorul RICHARD WURMBRAND,NICOLAE STEINHARDT,HERTHA MULLER, MONICA LOVINESCU, VIRGIL IERUNCA,IOANA MAGURA BERNARD,MIRCEA ELIADE,IOAN PETRU CULIANU(asasinat de bratul lung al securitatii),EUGEN IONESCU,samd,iar in zilele noastre VICTOR REBENGIUC,MARIANA MIHUT, MARCEL IURES, C-TIN STROE(director"Dacia"), NICOLAE MANOLESCU,acad MAYA SIMIONESCU, MIRCEA CARTARESCU,FILIP FLORIAN,tinerii regizori CORNELIU PORUMBOIU, NAE CARANFIL, CRISTIAN MUNGIU,artistul DAN PERJOVSCHI, ziaristii TIA SERBANESCU,GEORGE RONCEA,DAN TAPALAGA,RADU MORARU,gazda acestui blog,Domnul TRAIAN UNGUREANU(caruia cuvintele mele de multumire nu vor fi vreodata indeajuns samd Toate aceste nume reprezinta MODELE si CONSTIINTE ce reprezentantilor la VARF a actualei opozitii PSD-PNL(ca si cei ce improasca cu noroi actualul guvern) le este SILA si care intotdeauna le-a tratat cu DISPRET! Ii asiguram de RECIPROCITATEA sentimentelor noastre !

    RăspundețiȘtergere
  101. Am uitat de distinsul Domn GABRIEL LIICEANU, al carui "APEL CATRE LICHELE"ramane-din pacate- MAI ACTUAL CA ORICAND...:((

    RăspundețiȘtergere
  102. @ Anonim
    Aveţi perfectă dreptate, corect este "mi-e".

    RăspundețiȘtergere
  103. @ George
    Eu nu am idealuri socialiste, eu nu am idealuri ideologice, nu cred în ideologia menită să ocupe întreg spaţiul politic şi nici în partidul unic. Credinţa mea este în normalitate, în suveranitatea poporului, în funcţionarea democratică a statului, în bun-simţ... adică într-o conducere politică reieşită din colaborarea întregii clasei politice în proporţia determinată de alegeri. Nu cred în Putere/Opoziţie, nu cred în partid aflat la guvernare, guvernarea aparţine poporului, cei care conduc sunt delegaţi aleşi de reprezentanţii poporului. Eu consider că nu poţi ataşa "Binele" sau "Mai Binele" unui partid sau unei ideologii, pentru că momentele punerii în aplicare a politicilor economice diferă. Privind retrospectiv în istoria României, se poate observa cu uşurinţă că atunci când am avut nevoie de politici economice de dreapta, au condus România partide de stânga şi viceversa.

    În acest moment istoric, dat fiind că România traversează o perioadă de criză economică, esenţială ar fi o aplicare a politicilor de dreapta, o împingere a societăţii României spre iniţierea societăţii de consum. Avem ştiri venite de la guvern care spun că se iau în calcul taxe pe fast food, brichete, energie, telefoane celulare... Eu vă întreb, ca om care privesc din afară viaţa politică, punerea taxelor pe consum încurajează cumva consumul? Toate taxele şi fiscalitatea care se tot adună, sunt ele urmare a unei politici coerente de dreapta? Faptul că deja se vorbeşte de creşterea TVA (asta acum, în mijlocul crizei şi nu la început, când avea un rost), la creşterea cotei unice, la impozitarea suplimentară a averilor şi a meseriilor liberale, plata asigurărilor sociale la drepturi de autor... vi se pare o raţiune a dreptei? Poate că 90% din cei care ies la vot nu pot face diferenţa dintre elementele unei fiscalităţi de dreapta şi elementele unei fiscalităţi de stânga, dar aş vrea ca măcar în Parlament să se cunoască minime noţiuni de politică, fie că vorbim despre politica socială, fiscală, bugetară, monetară... Mă aştept că atunci când cineva se afirmă de dreapta să adopte soluţii de dreapta. Dacă România are nevoie de soluţii de stânga şi nu de dreapta, mă aştept ca la Guvern să fie stânga şi nu dreapta. Nu am de ce să mă duc la un specialist în proctologie pentru un transplant de cristalin, mă duc la un oftalmolog.

    Stabiliţi o listă acolo. Personal eu nu am auzit nici un lider, nici de la PSD şi nici de la PNL, vorbind peiorativ despre cineva din listă, nici măcar despre domnul Ungureanu.

    Eu însă i-am reproşat domnului Ungureanu pentru că a coborât din sfera valorilor intelectuale şi s-a pretat la un show electoral de tipul... "Mă cheamă şi Traian... vă place numele de Traian?". Să am iertare, dar acest tip de "discurs" parcă este rupt din Tom şi Jerry, nu are nimic de-a face cu intelectualitatea.

    RăspundețiȘtergere
  104. @Bibliotecaru
    Nu este o rusine sa te cobori la mase si sa dialoghezi cu acestea.
    Dl Ungureanu a acceptat sa-si sacrifice timpul energia si talentul si sa se ocupe de politica, pentru ca noi, masele sa traim mai bine.
    Este un mare sacrificiu care-i aduce un adanc respect prin partea noastra, a maselor.
    Eu sunt mult mai zgarcita decat George la enumerarea elitelor si a verticalitatii lor morale (mai ales ale celor in viata- de la unele asteaptam mult mai mult)
    Repet, pentru mine ELITE sunt cei care prin activitatea lor aduc prosperitatea , progresul si libertatea maselor

    Mai mult n-am timp sa adaug acum

    RăspundețiȘtergere
  105. @ Despina
    Nu este o ruşine să vorbeşti cu masele, este o ruşine să "te cobori" la mase, adică să le consideri undeva jos, şi să le vorbeşti ca şi când te-ai adresa copiilor într-un moment de divertisment.

    Nimeni dintre europarlamentarii-candidaţi ai României nu a discutat despre problemele legislaţiei europene, nimeni dintre parlamentarii-candidaţi (poate cu două trei excepţii cu legi individuale) nu a discutat despre un program coerent de propuneri legislative, nimeni dintre candidaţii la funcţia prezidenţială nu şi-a bazat campania pe atribuţiile preşedintelui.

    De fiecare dată campaniile se facă în afara atribuţiilor, se vorbeşte despre guvernare deşi Parlamentul nu guvernează, se vorbeşte despre probleme de ordin local deşi Parlamentarii nu construiesc şi nici nu asfaltează...

    În acest moment parlamentarii au depus mii de amendamente la legea bugetului deşi problematica bugetară este o problemă a guvernului, Parlamentul ar trebui deci să respingă bugetul sau să-l adopte, nu să-l modifice. În aceiaşi situaţia se găsesc şi legile legate de salarizare...

    Fiecare politician încearcă să pretindă că este altceva. Este normal?

    Vorbeam mai sus despre frauda pe care o face politicianul atunci când vorbeşte în campanie despre altceva decât intenţionează să facă (fie că minte vorbind despre propuneri-fantasmă, fie că vorbeşte pe lângă subiect). Domnul Ungureanu spune, deasupra noastră, că...
    "entuziasmul de campanie e una iar politica e alta".

    Campania electorală nu înseamnă să vrăjeşti electoratul, asta este anti-democratic pentru că nu ajută electorul să voteze în cunoştinţă de cauză. Este şi o atitudine anti-liberală, dar aici ar fi deja mult de discutat. Campania electorală înseamnă să informezi electoratul relativ la ce vrei să faci, şi el să aleagă funcţie de ce are nevoie pe cel mai apropiat de rezolvarea problemelor sale.

    Iată de ce nu pot fi de acord ca omul politic să vorbească maselor altfel decât este el în realitate, nu sunt de acord cu dovezile de iubire faţă de electorat numai pentru că parcurgi un turneu prin ţară cu ocazia alegerilor. Nu pot fi de acord nici cu strângerea de mână care se transformă, după alegeri, în şut în "derrière".

    Eu vă respect dreptul de a avea o altă părere, dar mi-ar fi plăcut ca domnul Ungureanu să vorbească în toate campaniile electorale prin care a trecut ca un intelectual de clasă şi nu ca un Dan Negru al politicii făcând apologia politicii şi a politicienilor.

    Dumneavoastră susţineţi realităţi care nu sunt normale în normalitatea mea instituţională, aşa cum este definită de constituţie. Încă o dată, vă respect punctul de vedere, nu vreau să vă impun punctul meu de vedere, doar că nu pot accepta "spectacolul politic", pentru că în normalitatea mea face parte din lucrurile dăunătoare democraţiei româneşti. (şi aici nu vreau să menajez alţi politicieni ai României, pentru că majoritatea sunt aşa)

    Poate că tonul meu este un pic mai dur decât am intenţionat, vă rog să-mi scuzaţi asprimea, nu este intenţionată. Sunt foarte supărat de ceea ce se întâmplă în România ultimilor 20 de ani şi asta răzbate în exprimarea mea.

    RăspundețiȘtergere
  106. George, vezi c-ai plasat printre băieţii buni doi care nu trebuie : Rebengiuc şi Cărtărescu.

    RăspundețiȘtergere
  107. @ Riddick
    Lista nu conţinea "băieţi buni" ci repere.
    Puteţi argumenta de ce, în scara dumneavoastră de valori, cei doi nu sunt "băieţi buni"?

    RăspundețiȘtergere
  108. @Bibliotecaru:V-ati intrebat vreodata de ce Polonia este singura tara din Uniunea Europeana ce a avut crestere economica in 2009?Discutia e mult mai ampla si nu am eu competente in materie de politici economice,dar un raspuns cred ca poarta numele de SOLIDARNOSC!(economisti de prestigiu in ziare ca"FINANCIAL TIMES"au subliniat acest aspect) Adica urmasi ai lui LECH WALESA ori ADAM MICHNICK(nu cred ca acceptati aceste modele)au coborat din "inaltele sfere"ale valorilor intelectuale si "s-au coborat la mase"(cat de "rusinos",sa te cobori la nivelul "vulgului"...) explicandu-le-pe intelesul fiecaruia-politica economica a admninistratiei.De fapt,aici e"buba"la noi! Romania s-a decuplat in 1990 de tarile prospere din jur(grupul de la Visegrad),caci asa-zisele elite ca razvan theodorescu si adrian nastase ii dispretuiau pe VACLAV HAVEL,L.WALESA ori M.NEMETH(Ungaria)si semnau tratate de prietenie cu U.Sovietica"muribunda" sau cu prietenul Slo. Milosevic.Daca adaug si prima tradare liberala a lui Radu Campeanu,tabloul MIZERIEI romanesti de dupa '89 poate fi conturat...Oare de ce oameni ca T.Stolojan au fost si sunt apreciati?Nu cumva stie sa explice,realist,pe intalesul oricui starea economica?N-are rost sa continui cand oameni ca T.Baconsky sau D.Funeriu sunt luati la zeflemea de "ELITA LIBERALA"!(n-are nici un sens sa va dau link-uri cu dovezi)

    RăspundețiȘtergere
  109. @ Riddick:Sorry,my mistake! Instead,Domnii MARIAN MILUT si ION CARAMITRU au demonstrat coloana vertebrala si i-au dat o PALMA MORALA lichelei de ciuhandu,demonsrand ca PNTCD-ul ARE VIITOR!

    RăspundețiȘtergere
  110. @ George
    Problema românilor este că, încă din 1990, politica românească nu a reuşit să identifice un obiectiv naţional în jurul căruia să se unească energia întregului popor român, dimpotrivă, a exercitat asupra poporului un imperativ al dezbinării în scopul obţinerilor voturilor prin vot negativ. Până şi cele două obiective naţionale, intrarea în NATO şi UE, au fost confiscate de un război de-a cine "a băgat" România în structurile occidentale.

    Noi suntem o ţară şi un popor care trăim în primejdia de a nu mai exista, de a ne auto-distruge, de a ne vinde pe bile colorate, un popor care este incapabil să conştientizeze semnalul de pericol, de la simplul stres până la pericolul de moarte. Din păcate, clasa politică românească este incapabilă să se unească şi să unească poporul pentru a trece cu bine peste acestă încercare. Mai mult, clasa politică reuşeşte să dezbine România în Pro şi Contra, în "băieţi buni" şi "băieţi răi", vorba domnului Riddick. Trăim într-o ţară în care un nume aflat de mulţi ani printre elitele teatrului românesc, domnul Rebengiuc, nu este printre băieţii buni pentru că... Sincer nu ştiu de ce, dar bănuiesc, după reacţia domnul Riddick, pentru că nu este alături de domnul Băsescu.

    Pentru că politica face mai mult rău, provocând dezbinare, ar trebui aruncată, în totalitate la groapa de gunoi.

    De ce Polonia? Pentru că Polonia are altă clasă politică, are membri de partid care-şi citesc statutul şi nu-l încalcă, are membri de partid care înţeleg şi aplică doctrina partidului din care fac parte, pentru că Polonia are un bun-simţ care ne lipseşte?

    Legea nr. 14/2003 a partidelor politice spune aşa:
    Art. 2.
    Prin activitatea lor, partidele politice promoveaza valorile si interesele nationale, pluralismul politic, contribuie la formarea opiniei publice, participa cu candidati in alegeri si la constituirea unor autoritati publice si stimuleaza participarea cetatenilor la scrutinuri, potrivit legii.


    Ştiţi partide care promovează valorile şi interesele naţionale fără a pune interesul personal înainte? Ştiţi partide care promovează pluralismul politic... Eu vreau de la partide să-şi îndeplinească rolul instituţional. Cer prea mult?

    RăspundețiȘtergere
  111. TALBANI LIBERALI pregatiti executia acestui "bandit": Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, sambata, ca le va cere luni premierului Emil Boc si presedintelui Traian Basescu, printr-o scrisoare deschisa, sa prezinte o oferta concreta PNL in vederea intrarii la guvernare, cerand ca liberalii sa se ocupe de finante, investitii si infrastructura, transmite Mediafax. "O sa le trimit, luni, presedintelui PDL, Emil Boc si presedintelui Romaniei, Traian Basescu, o scrisoare deschisa, prin care le voi cere sa faca publica oferta pentru intrarea PNL la guvernare", a sustinut Relu Fenechiu. Hai cm-ule,scoate bazooka si cheama-ti tovarasii de lupta!

    RăspundețiȘtergere
  112. @ Excelenta comparatia cu Polonia si Ungaria !
    VACLAV HAVEL,L.WALESA si M.NEMET !!!

    RăspundețiȘtergere
  113. mor de ras, Marian Milut viitor?!?!?!
    Asta da , este un reper moral ...
    Si intelectual....
    Cristian Preda- cah
    Victor Rebengiuc- cah
    MIrcea Cartarescu- cah
    Marian Milut- sa dea Dumnezeu sa devina Milut viitorul presedinte al tarii ( sau al Academiei , sau...)ca sa incheiem orice discutie despre competenta, statura publica si elite in tara asta...

    RăspundețiȘtergere
  114. @ Bibliotecaru
    N-au inteles mon cher ce ai vrut sa spui cu "coboratul" la nivelul maselor.
    Cat despre consecventa evaluarilor "bun/rau", acestea se suprapun peste identificarea "de-ai nostri/de-ai lor". Va amintiti scena dintre Farfuridi, Branzovenescu si Trahanache cand un alegator nu putea vota daca optiunea sa ar fi fost cu ceilalti ( pentru ca isi vanduse casa si nu mai era apropitar) in afara de cazul in care putea fi adus " sa voteze cu noi" . In acest caz se gaseau variante sa poata vota...Exact asa e acum cu Cristian Preda , acum pute pentru ca are alta parere...
    Macar la Caragiale era amuzant...

    RăspundețiȘtergere
  115. @ CM
    Caragiale mai punea acolo o nuanţă...

    TRAHANACHE: Ai puţintică răbdare... Da' dacă-l putem aduce să voteze cu noi ?

    FARFURIDI: Altă vorbă... Să voteze cu noi, e uşor; are procesul cu epitropia bisericii, săptămâna viitoare...

    Contează deci cine anume numără steagurile... într-un fel punctul terminus este puşcăria, în alt fel...

    RăspundețiȘtergere
  116. Vasile Blaga, despre conducerea Prefab: „Mă bucur că încă mai sunt oameni care pun suflet şi fac industrie”

    Ziua de ieri a ministrului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei în Călăraşi s-a încheiat cu o vizită în fabrica de materiale de construcţii, Prefab SA. Preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei, Marian Petre Miluţ, l-a însoţit pe Vasile Blaga, prezentându-i acestuia cele mai importante secţii ale fabricii: BCA, Tuburi şi Prefabricate. „Am răspuns cu plăcere invitaţiei domnului Miluţ pentru a vizita acest obiectiv economic care pe mine m-a impresionat pentru că sunt un om de uzină. Am lucrat în uzină de la maistru până la director şi ştiu ce înseamnă astfel de activitate. Mă bucur că încă mai sunt oameni care pun suflet şi fac industrie”, a declarat pentru „Observator de Călăraşi” ministrul Dezvoltării. Vasile Blaga a ţinut totuşi să-şi exprime regretul că astfel de obiective economice nu au fost protejate de către guvernele anterioare. „Sunt şi un pic trist pentru că guvernele nu au acordat cea mai mare atenţie unor astfel de întreprinderi pentru că este la latitudinea oricărui guvern să-şi protejeze economia. Şi când vorbesc de economie, vorbesc şi de astfel de întreprinderi”, ne-a mai precizat Blaga. La rândul său, preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei Prefab, Marian Petre Miluţ, şi-a arătat convingerea că întâlnirea de ieri este începutul unei noi direcţii a ministerului de resort către produsele româneşti. „Domnul ministru Blaga a fost impresionat de capacităţile de producţie găsite aici, aproape fără egal în România şi sper ca în perioada următoare linia şi direcţia Ministerului să fie pe produse româneşti care au şi preţuri de cost mai mici şi garanţii mai mari decât produsele din plastic care se încearcă a fi promovate în infrastructura românească. Prin urmare, eu cred că dânsul a putut să surprindă tot ceea ce este necesar în raport cu infrastructura şi construcţia de locuinţe. Suntem la început de luptă foarte grea pe care o dăm pentru recâştigarea unor poziţii pentru produsele româneşti, pentru că ne aflăm de peste zece ani într-o competiţie neloială cu produsele din import care sunt promovate prin diverse interese”, a concluzionat preşedintele Prefab SA. Sigur,Domnul Milut n-ar obtine GIRUL INALTELOR FETE GU(vo)ZGANIENE PENALE,nici nu face import de citroene,n-are ACTIVITATE PATRIOTICA cum fac NORICELE NICOLAI,turul televiziunilor ca GHISE, N-ARE ANVERGURA NICOLAESTILOR si nu ne invata CATE STEAGURI ARE UNIUNEA EUROPEANA,ca MARELE OM DE STAT ADOMNITEI!

    RăspundețiȘtergere
  117. Rectific,STELUTE LA STEAGUL UNIUNII EUROPENE!...

    RăspundețiȘtergere
  118. Este cu atat mai mult de apreciat existenta industriei producatoare romanesti cu cat intreaga Europa s-a dezindustrializat in ultimii ani, trimitandu-si uzinele, fabricile prin China, Malaezia, Indonezia, Bangladesh,Africa de Sud- un fel de sinucidere planificata,motivata de mana de lucru ieftina si de tot fel de legi "ecologice" ridicole, de "protejare" a mediului inconjurator occidental.
    Abia acum si-au data seama si incearca sa-si aduca industria inapoi
    Si-au dat seama ca au ajutat la dezvoltarea Chinei si au ajuns in criza.
    Ceea ce era de fapt previzibil

    RăspundețiȘtergere
  119. @Despina:Aveti"un tupeu incredibil" stimata Doamna!Cum va permiteti sa emiteti GANDIRE RATIONALA si ECHILIBRATA?In plus Domnul Milut are imensul defect in aparitii publice,caci NU E DELOC AROGANT!Ca si deosebita Doamna Rose-Mociornita(daca vorbim de personalitati din acest domeniu),acesti oameni parca sunt din alt "aluat"alcatuiti: nu tu dispret afisat, nu tu calcare-n picioare stil vranceanu-firea, nu tu "sinteza-zilei",nu tu ranjete rosca-stanesciene,ce mai,tipologii umane "fade(plic-tisitoare),neinteresante pentru establishment-ul media actual,dominat de "ciuvici","gusi" ori "gade".:(((

    RăspundețiȘtergere
  120. :) :) :)

    Modestia nu e la mare pret ,pe niciunde.
    Doar oamenii de caracter reusesc s-o identifice si s-o aprecieze.Si nu sunt prea multi...

    RăspundețiȘtergere
  121. Din pacate! Iar daca seninatatea chipului se alatura expertizei la cel mai inalt nivel(cazul domnului BACONSKY) unii dintre noi devenim nostalgici dupa tipologia umana intruchipata-sa zicem-de neuitatul ION RATIU ! Poate va veni ziua cand aceste spirite vor fi respectate !

    RăspundețiȘtergere
  122. Acum chiar ca vorbim de ELITE :) :) :)

    RăspundețiȘtergere
  123. Hai sa ne intelegem odata sa nu va mai aud vorbind prostii.
    N-am nici un fel de problema in a admite nimicnicia unuia ca Adomnitei sau Chiuariu. Nici mie nu imi place tupeul fantastic al Noricai Nicolai( n-am uitat si n-am iertat scandalul " nepoatei "). Farmecele Fenechiului ma lasa rece. Bogdan Olteanu ma exaspereaza prin tupeu ( sunt nevoit sa repet). Ludovic Orban ma scarbeste cu mitocania ascunsa sub o spoiala de civilizatie ( nici in cazul sau n-am uitat accidentul cu accidentul...)
    Insa parca in preajma lor oamenii nu isi pierd mintile asa cum se intampla in atmosfera patronata de , sa zicem , TRU .
    Daca e sa aleg taberele parca prefer acolo unde oamenii percep nuantele. Aici e alb/negru, cu noi/ impotriva noastra. Asta pe langa inevitabila colectie de oribili si nimicuri din lista ( electorala) . E la PDL , de exemplu un "domn" pe nume Petru Calian. Traseist politic( PRM/PC/ PDL ) Iata ce declaratie politica avea Calian in parlament in 2005 de exemplu "Basescu , cu un ochi spre dictatura" " Prin politica pasilor marunti , T B a cautat acapararea controlului asupra tuturor institutiilor statului , transformandu-le in anexe prezidentiale" Iar referirea la dictatura era o critica la intentia lui Basescu de a avea parlament unicameral. Va recomand spre lectura declaratia sa integrala , se gaseste pe site ul Camerei Deputatilor. Acum omul e deputat PDL si ce parere credeti ca are despre Traian Basescu sau despre parlamentul unicameral?

    RăspundețiȘtergere
  124. Petru Calian , 28 martie 2006:
    " Emil Boc, primarul Clujului şi şeful de copertă al P.D.-ului"
    " jocurile politice şi dispreţul afişate de Traian Băsescu şi de P.D.-Cluj "
    "Şi gafele prezidenţiale de la Cluj nu s-au încheiat aici. Imixtiunea şefului statului în politică a fost din nou mai mult decât evidentă. La o consfătuire cu personalităţile politice locale, au fost lăsaţi să intre doar cei cu carnete de P.D. în buzunar, ceilalţi fiind uşor şi elegant poftiţi afară de agenţii SPP, pe motiv că nu ar mai fi loc."

    RăspundețiȘtergere
  125. 24 octombrie 2006:
    Petru Călian - declaraţie politică intitulată "Învăţământul are nevoie de 6% din p.i.b.";

    RăspundețiȘtergere
  126. 20 februarie 2007 Petru Calian in parlament:
    "Trebuie să acţionăm ferm, să combatem declaraţiile păguboase ale susţinătorilor preşedintelui, care nu mai ştiu ce să facă pentru a găsi argumente în favoarea acestuia şi a pentru incrimina Parlamentul."

    RăspundețiȘtergere
  127. mai 2007 " Debarcarea lui Basescu"
    "n faţa acestui fapt, preşedintele suspendat, simţindu-şi apropiată debarcarea, ne ameninţă din nou, dar de data asta cu retragerea de pe scena politică. Constatăm că această afirmaţie nu face decât să ne întărească convingerea că Băsescu şi-a încheiat discursul politic, că vasul lui a ajuns în port, iar întreaga călătorie e doar o filă consemnată într-un jurnal de bord prăfuit."

    RăspundețiȘtergere
  128. aprilie 2007 :
    " "Succesorul preşedintelui".

    Asistăm cu toţii la prăbuşirea cortinei peste scena teatrului cu un singur actor, la sfârşitul unui spectacol grandios de culise. S-a vorbit multă vreme de acel preşedinte al poporului, de băi de mulţime şi de o bună capacitate de relaţionare şi interacţiune socială, însă sentimentul ratării se creionează tot mai clar.

    Din onoare şi consecvenţă, Traian Băsescu anunţă o eventuală demisie în cazul în care se va vota suspendarea sa, în spatele lui răsunând glasul înecat al Partidului Democrat, care înoată spre colacul de salvare. Vaporul preşedintelui se scufundă, iar formaţiunea politică ce l-a consacrat se vede nevoită să se arunce în valurile învolburate ale unei mări indecise.

    Demisia preşedintelui va fi urmată de un maraton al candidaturilor, deoarece Traian Băsescu nu va mai putea candida pentru un nou mandat, fie pentru că în aceste 3 luni va fi judecat şi condamnat în dosarul Flota, fie Partidul Conservator va prezenta suficiente dovezi astfel încât CNSAS-ul va constata că preşedintele României a făcut poliţie politică, urmând, în acest fel, drumul tacit al doamnei Mona Muscă.

    Trâmbiţa pregătirii pentru lupta prezidenţială răsună în toate partidele, iar PD-ul, de pe banca Opoziţiei, are pregătit un nou candidat în persoana domnului Emil Boc, o figură politică cu o vizibilitate curată în faţa electoratului.

    Cer oficial domnului Boc să-şi facă încălzirea pentru saltul de la Primăria Municipiului Cluj-Napoca la Palatul Cotroceni. Călătoria de la Cluj la Bucureşti poate fi scurtă, dacă planul de atac al PD-ului nu va eşua, iar baioneta lui Băsescu nu se va rupe. "

    RăspundețiȘtergere
  129. CM, ai ajuns sa bagi in seama semidocti de talia Despinei? :)
    Ai timp de pierdut.

    RăspundețiȘtergere
  130. "Toţi cei care au ceva de zis în politică, afaceri, cultură, sport sau orice alt domeniu trebuie să fi pornit de jos, de la zero, să nu aibă părinţi care să fi reuşit înaintea lor (chiar dacă au făcut-o în cu totul alt domeniu) şi să nu aibă alte condiţii decît restul concetăţenilor"..........
    continuarea la :

    http://blogary.ro/2010/01/elogiu-beizadelelor-si-tupeului-nesimtit/comment-page-2/#comment-625

    RăspundețiȘtergere
  131. Mergi fatuco de te culca. Bati cimpii!

    RăspundețiȘtergere
  132. Domnul CM,mi-am frecat ochii si chiar am crezut la ora 09.10(citind DOAR primul paragraf)ca reveniti la alte sentimente...Unele comentarii cu Domnul Bibliotecar chiar le-am apreciat...Da domle,sunt de acord,padure fara uscaturi nu exista...N-o sa ma convingeti ca presedintele partidului national liberal(si cei din jurul lui)PERCEPE NUANTE si NU ADOPTA-de o buna perioada de timp-IDEOLOGIA REGIUNII DE GRANITA dintre PAKISTAN si AFGANISTAN!Iar daca veniti cu asemenea distinsi anonimi,prefer sa ma abtin...

    RăspundețiȘtergere
  133. Il rog pe domnul Ungureanu sa elimine de pe blogul sau pe pesedacii CM si Bibliotecaru, bat campii si mananca cacat cu polinicul.
    Anonimului de la 09:27 care e un marlan si care se leaga de D-na Despina ii zic doar atat: sugi pula comunist imputit !

    RăspundețiȘtergere
  134. @ Laur
    Bine că aţi pus lucrurile la punct. Prea era din cale afară... Cred că domnul Ungureanu, cum îl ştim, cu firea mai sensibilă, vă mulţumeşte în gând pentru intervenţie. Rog şi eu pe domnul Ungureanu să interzică pe toţi cei care nu scriu cel puţin un cuvânt interzis de CNA în fiecare propoziţie, începând cu mine. Cum îşi (îmi) permit să scrie (scriu) pe blog fără să apeleze (apelez) la astfel de cuvinte? Sunt doar pe un blog de intelectual...

    RăspundețiȘtergere
  135. Maine il aniversam pe Eminescu .Trebuie sa pastram un moment de reculegere.
    Sa ne gandim si la trecut si la viitor

    "Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie"

    Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,
    Ţara mea de glorii, ţara mea de dor?
    Braţele nervoase, arma de tărie,
    La trecutu-ţi mare, mare viitor!
    Fiarbă vinu-n cupe, spumege pocalul,
    Dacă fiii-ţi mândri aste le nutresc;
    Căci rămâne stânca, deşi moare valul,
    Dulce Românie, asta ţi-o doresc.
    ………………………………………………..............
    Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,
    Tânără mireasă, mamă cu amor!
    Fiii tăi trăiască numai în frăţie
    Ca a nopţii stele, ca a zilei zori,
    Viaţa în vecie, glorii, bucurie,
    Arme cu tărie, suflet românesc,
    Vis de vitejie, fală şi mândrie,
    Dulce Românie, asta ţi-o doresc!

    RăspundețiȘtergere
  136. @Biblio
    Cu astia, ca sa te intelegi cat de cat, mai bine zis ca sa priceapa si ei ceva, trebuie sa te cobori la nivelul lor :roll:
    Mi-e si mila de eforturile tale de a-i "culturaliza", oarecum cu forta, ca ei fie nu pricep nimic, fie se grabesc imediat sa ajunga la troaca ideologica portocalie, de unde-si extrag cele necesare traiului infect pe care-l tarasc dupa ei, murdarind totul in drumul lor :mrgreen:
    Din pacate, parca poarta toti aceleasi salopete ideologice, murdare si imbacsite de izul impertinentei, incompetentei si lipsei de caracter.
    Iti apreciez eforturile, dar mi-e frica sa nu te traga dupa ei in troaca, cu urmarile binecunoscute in popor :roll:

    RăspundețiȘtergere
  137. Du-te pe blog la Patapievici sa vezi ce cuvinte
    " frumoase" are despre poetul nepereche al romanilor, sta-le-ar in gat toate mizeriile pe care le arunca, deoarece nu-i pot ierta publicistica patriotica si poezia din care razbate dragostea de neam si tara ( parca cineva, in afara de ei, ar fi vinovat ca ei nu le au ):roll:

    RăspundețiȘtergere
  138. RH-ca de obicei sunteti rau intentionat si demonstrati ca nu iubiti poporul roman.
    Altfel v-ati fi oprit macar cand il auziti pe Eminescu.

    "Fiii tăi trăiască numai în frăţie
    Ca a nopţii stele, ca a zilei zori,
    Viaţa în vecie, glorii, bucurie,
    Arme cu tărie, suflet românesc,
    Vis de vitejie, fală şi mândrie,
    Dulce Românie, asta ţi-o doresc!

    De obicei nici nu citesc comentariile rau voitoare-imi dau seama din primele cuvinte despre ceea ce urmeaza si nu-mi pierd timpul.
    Acum a fost o intamplare ca v-am citit si am vazut ,din nou cat de rau intentionat sunteti
    Mai departe nu mai raspund

    RăspundețiȘtergere
  139. @ Radu Humor
    Ca în 1984.
    De Orwell.
    :)
    Ţineţi minte cartea lui Goldstein, simbolul construirii sistemului prin anti-sistem?

    Big Brother avem.
    Winston Smith avem (nu mulţi, dar sunt).
    Mr. Charrington... pe cale de dispariţie.
    Julia există şi ea.
    O'Brien avem.
    Mr. Parsons avem.

    Cred că îl avem şi pe Syme... ne mai lipseşte dicţionarul oficial care să ne spună cum anume să gândim, cum anume să înţelegem, cum anume să simţim.

    Aş vrea să cred că nu mai avem camera 101... deşi logica îmi spune altfel.

    RăspundețiȘtergere
  140. “N-avem oameni ce se luptă cu retoricele suliţi
    În aplauzele grele a canaliei de uliţi,
    Panglicari în ale ţării, care joacă ca pe funii,
    Măşti cu toate de renume din comedia minciunii?
    Au de patrie, virtute, nu vorbeşte liberalul,
    De ai crede că viaţa-i e curată ca cristalul?
    Nici visezi că înainte-ţi stă un stâlp de cafenele,
    Ce îşi râde de-aste vorbe îngânându-le pe ele.


    Voi sunteţi urmaşii Romei? Nişte răi şi nişte fameni!
    I-e ruşine omenirii să vă zică vouă oameni!
    Şi această ciumă-n lume şi aceste creaturi
    Nici ruşine n-au să ieie în smintitele lor guri
    Gloria neamului nostru spre-a o face de ocară,
    Îndrăznesc ca să rostească pân’ şi numele tău… ţară!
    ….

    Şi acum priviţi cu spaimă faţa noastră sceptic-rece,
    Vă miraţi cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece?
    Când vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă
    Numai banul îl vânează şi câştigul fără muncă,
    Azi, când fraza lustruită nu ne poate înşela,
    Astăzi alţii sunt de vină, domnii mei, nu este-aşa?
    Prea v-aţi atătat arama sfâşiind această ţară,
    Prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară,
    Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei,
    Ca să nu s-arate-odată ce sunteţi - nişte mişei!
    Da, câştigul fără muncă, iată singura pornire;
    Virtutea? e-o nerozie; Geniul? o nefericire.

    Dar lăsaţi măcar strămoşii ca să doarmă-n colb de cronici;
    Din trecutul de mărire v-ar privi cel mult ironici.
    Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
    Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
    Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
    Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!” P.S.In loc de "ROMEI?"mai sus puteti adauga: "BRATIENILOR"? SMINTITI,MISEI,PENALO-PESEDEI!

    RăspundețiȘtergere
  141. Aş vrea şi eu să-mi amintesc de domnul Mihail Eminescu scriind aici una din poeziile cunoscute ale domniei sale în forma şi grafia volumului Poesii apărut la Editura SOCECU & Comp. - BUCURESTI în anul 1884, tipărită în Stabilimentul grafic SOCECU & TECLU - BUCURESTI 96 Strada Berzi...

    Mai am un singur dor:
    În liniştea sĕrii
    Să mĕ lăsaţi să mor
    La marginea mării;
    Să-mi fie somnul lin
    Şi codrul aproape,
    Pe ’ntinsele ape
    Să am un cer senin.
    Nu ’mi trebuie flamuri,
    Nu voiu sicriu bogat,
    Ci-mi împletiţi un pat
    Din tinere ramuri.

    Şi nime ’n urma mea
    Nu ’mi plăngă la creştet;
    Doar toamna glas să dea
    Frunzişului veşted.
    Pe cănd cu zgomot cad
    Izvoarele ’ntr’una,
    Alunece luna
    Prin vĕrfuri lungi de brad.
    Pĕtrunză talanga
    Al sĕrii rece vĕnt,
    De-asupră-mi teiul sfănt
    Să-şi scuture creanga.

    Cum n’oiu mai fi pribeag
    De-atunci înainte,
    M’or troieni cu drag
    Aduceri aminte;
    Luceferi, ce resar
    Din umbră de cetini,
    Fiindu-mi prietini,
    O să ’mi zâmbească iar.

    Va geme de patemi
    Al mării aspru cănt...
    Ci eu voi fi pămĕnt
    În singurătate-mi.

    PS.
    Ruşine celor care au măcelărit poeziile eminesciene pentru "a le corecta" la grafia modernă.

    RăspundețiȘtergere
  142. @George

    EXCELENT!!!
    Cat de actual este Eminescu ! Nici nu-ti vine sa crezi !

    "Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
    Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
    Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
    Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!” P.S.In loc de "ROMEI?"mai sus puteti adauga: "BRATIENILOR"? SMINTITI,MISEI,PENALO-PESEDEI!"

    RăspundețiȘtergere
  143. @Despina Va multumesc si imi permit sa va dau un alt tip de exemplu: Membrii Partidului Liberal l-au omagiat pe Mihai Eminescu
    |||
    PL / 15 ianuarie 2009

    Joi, 15 ianuarie, de ziua de naştere a poetului nostru naţional, mai mulţi membri ai Partidului Liberal au depus flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor din Chişinău. Cu acest prilej, preşedintele PL Mihai Ghimpu le-a spus tinerilor adunaţi la bustul poetului: “Mihai Eminescu înseamnă însăşi naţiunea română, dragostea de limbă, de Ţară, de om, de libertate. Numai un geniu ca Eminescu putea să scrie astfel încât opera sa să fie şi astăzi atât de actuală”.
    După eveniment, tinerii s-au reunit la sediul Partidului Liberal, unde au ascultat cântece pe versurile lui Eminescu şi au vorbit despre opera poetului.

    Vicepreşedintele PL Anatol Şalaru le-a povestit despre perioada în care românii din Republica Moldova, dornici de libertate, se adunau în faţa bustului marelui poet şi îi recitau versurile: “În perioada anilor 88–89, Eminescu ne-a dat curajul şi puterea să ne ridicăm la luptă pentru libertatea noastră naţională, pentru apărarea identităţii noastre adevărate. Anume la Cenaclul «Alexei Mateevici» a fost recitată pentru prima dată «Doina» lui Eminescu, până atunci interzisă. Acum 20 de ani, pentru membrii Cenaclului «Alexei Mateevici» opera şi adevărurile rostite despre Basarabia de marele poet reprezentau însăşi temelia credinţei în Victorie.” Dupa cum observati,nu peste tot sunt liberali "misei",basarabenii s-au mai trezit si pot fi mandri ca urmasi ai lui Ion INCULET(omologul lui I.C. BRATIANU la Chisinau)

    RăspundețiȘtergere
  144. Cred ca pentru basarabeni Mihail Eminescu si Stefan cel Mare sunt cele mai puternice repere nationale romanesti.
    Basarabenii , asa chinuiti cum sunt ei de zeci de ani, ne dau lectii de patriotism si rezistenta sub ocupatie
    Eminescu a studiat la Cernauti si a inteles foarte bine ce inseamna Basarabia.
    De asta il iubesc basarabenii .

    RăspundețiȘtergere
  145. @Despina Aveti perfecta dreptate,iar pentru stilul si tonul ce-l abordati va respect si ma inclin !

    RăspundețiȘtergere
  146. Cine-o indragit strainii....
    Renunta la-alui opinii

    RăspundețiȘtergere
  147. Despina, a.k.a. The Copy/Paste Lady, a epuizat Reconstructia Dreptei de paste-uit si a trecut la Eminovici?

    RăspundețiȘtergere
  148. Bai Ungurene, tu cu ce mama dracului te ocupi zilnic, atita timp cit prezenta ta la sedintele parlamentului European sint doar de 50% si p-aici nu rupi norma scriind?

    RăspundețiȘtergere
  149. Bietul Eminescu. Versurile sale au ajuns suport electoral . Numele lui a ajuns pelerina pe care si-o smulg toti ( da' numai in preajma lui 15 ianuarie) . Lasati-l deoparte , Eminescu nu vorbea despre Crin Antonescu atunci cand critica si nici despre Traian Basescu atunci cand ridica in slavi. Si nici invers.
    E nedemn sa folositi nimbul personalitatilor . Si inutil, pus desupra tartacutzelor goale nu face decat sa evidentieze vidul.
    Aveti oameni stimabili sub flamura carora puteti marsalui : Sever Voinescu, TRU, aveti autori de fraze memorabile in tabara voastra. Folositi-le pe acelea " Bani vorbesc" in aceasta balada e vorba despre moguli " Dincolo de nori " arata nivelul increderii romanilor in Presedinte.

    RăspundețiȘtergere
  150. Daca ar fi trait acum Mihai Eminescu l-ar fi sprijinit pe TRAIAN BASESCU !!!
    Toti intelectualii il sustin si deci si Eminescu sigur ar fi fost sustinator.
    Asa ca CM las-o balta cu posturile tale de cacat.

    RăspundețiȘtergere
  151. Pentru anonimul de la 08:58 : Sugi pula lui Ungureanu daca nu-ti convine bai ! Mars si fa-i programul lui bombonel nu D-lui Traian Ungureanu bai pesedache !

    RăspundețiȘtergere
  152. @ Laur
    Stimate domn,
    Îmi puteţi defini ce anume înţelegeţi prin "intelectual", eventual să-mi oferiţi şi câteva exemple?

    RăspundețiȘtergere
  153. "Sociologic, un INTELECTUAL apare ca o persoană cu un înalt nivel cultural şi/sau ştiinţific, a cărei îndeletnicire comportă în mod esenţial o activitate spirituală (spre deosebire de îndeletnicirile manuale) în domeniul literaturii, artei sau ştiinţei. Dispunând de capacitate de analiză, sinteză şi abstractizare, el cercetează ideile, fenomenele socio-politice şi evenimentele, ajungând la concluzii care pot influenţa structura şi evoluţia acestora"

    RăspundețiȘtergere
  154. @ Despina
    Definiţia wikipedia...

    După această definiţie, preşedintele nu este intelectual, Guvernul nu este intelectual, majoritatea parlamentului conţine non-intelectuali, politică este profund ocupată de non-intelectualitate şi ea... pentru că nu sunt respectate condiţiile din definiţie.

    Sigur, există şi excepţii. De exemplu, domnul Corneliu Vadim Tudor. Are vaste cunoştinţe de istorie şi în general un nivel cultural ridicat, se ocupă cu scrisul şi cercetare fundamentală în domeniul Sfintelor Scripturi, deci are o îndeletnicire legată de o activitate spirituală... influenţează şi fenomenele socio-politice...

    Ca să leg însă de ceea ce spunea domnul Laur, este Corneliu Vadim Tudor un susţinător al domnului Traian Băsescu?

    RăspundețiȘtergere
  155. Laur,fraza dumneavoastra e o agresiune la adresa logicii, dar nu ma mira. "toti intelectualii"? Sunteti sigur? Aveti dumneavoastra o lista cu TOTI intelectualii romani si i-ati consultat?
    Despina, m-ati lasat fara cuvinte. Incepand fraza cu "sociologic" aveti impresia ca manevrati adevaruri adanci.
    Folositi ghilimele pentru a ne lasa impresia ca fraza este un citat. Va rog specificati si sursa .

    RăspundețiȘtergere
  156. Nu m-as fi gandit vreodata sa caut definitia termenului "intelectual" pe wikipedia.
    Dar Despina s-a gandit. Noroc ca nu e PSD ista ca ar fi cautat pe Goagal...

    RăspundețiȘtergere
  157. @ CM
    Nu e nici o problemă wikipedia... este o sursă de informare foarte utilă, deşi nu este o sursă controlată academic.

    Personal aş fi fost atât de arogant încât aş fi dat o definiţie proprie diferită de orice dicţionar, cu mult diferită de cea de mai sus, şi mult mai restrictivă ca domeniu de reprezentare sociologică.
    Fac destul de des acest lucru, deşi, în principiu, este un gest inelegant (spre ruşinea mea).

    RăspundețiȘtergere
  158. nu e o problema sa te informezi de pe wikipedia. Sa argumentezi cu citate din W este. Dupa cum ziceai w nu e sursa controlata. Poate sa scrie acolo si Vanghelie. Ne fundamentam discursul pe asa ceva?
    Pe de alta parte impulsul asta de a argumenta exclusiv prezentand definitia imi aminteste de "Politist asjectiv" . Si nu stiu daca sa rad sau sa ma infior...

    RăspundețiȘtergere
  159. Hai cm-ule,scoate sampania,ati invins beizadeaua! Daca nu umpli 3 pagini de glorie, marire si omagii pentru inaltimea sa: mister stroe,nu esti "gigea"! La "noi"crezi ca e "doliu national" asa-i? NU E BINGO, mai incearca data viitoare...:)))

    RăspundețiȘtergere
  160. Te inseli. Nu sunt fan al domnului Stroe. Si chiar daca as fi,nu sunt omul care sa umple 3 pagini de glorie, etc. Tocmai asta va reprosez voua , ar fi culmea ipocriziei sa va servesc acelasi lucru.
    La voi n-are cum sa fie doliu national pentru ca nu reprezentati natiunea romana in intregime , desi pare ca asa credeti. Nici doliu n-are cum sa fie ca ,slava Domnului, tanarul Prigoana e bine sanatos.
    Am apreciat foarte tare tonul civilizat cu care Prigoana si-a acceptat infrangerea .

    RăspundețiȘtergere