10 ianuarie 2011

Salarii de mizerie la Realitatea TV

La ce bun date publice? Realitatea TV răspunde răspicat: pentru o mai bună dezinformare. Europarlamentarii români au depus declarații de avere. Pentru Realitatea TV a apărut, astfel, o ocazie de aur: încă un snop de informații măsluite. Mai întîi, o știre bloc despre înstăriții europarlamentari PD-L. Apoi, o știre dedicată subsemnatului, ca traficant de case și bogătan notoriu. Aș fi mulțumit să am banii cu care mă înzestrează Realitatea TV. Nu îi am. Ce rămîne din realitatea Realității TV e un amestec de prostie și minciună. Iată textul știrii care mă privește:

"Traian Ungureanu şi-a pierdut apartamentul. Cel puţin atunci când vine vorba de declaraţia de avere postată în octombrie anul trecut. Europarlamentarul democrat-liberal a omis să-şi mai treacă în declaraţia de avere ce s-a întâmplat cu apartamentul cumpărat pentru suma de 42.000 de lire sterline: nici dacă l-a vândut, nici dacă l-a donat.

Cu toate acestea, sumele din conturile lui TRU au crescut simţitor faţă de declaraţia precedentă, când avea doar 1500 de lire. Acum are 1500 de lire, 80.000 de euro şi datorii de 10.000 de euro pe două carduri visa.
TRU a primit de la Parlamentul European în ultimul an ceva mai mult de 70.000 de euro."

Iată și faptele. Nu mi-am pierdut, donat sau vîndut apartamentul din Anglia, pentru că nu sînt pregătit să trăiesc în stradă. Locuiesc în el, și în toți cei 48 m pătrați ai lui, de mai bine de 10 ani.

Suma de 80000 de euro pe care Realitatea TV mi-o pune în cont, spre scandalizarea oamenilor de bunăcredință de acasă, e un fals discret dar premeditat. Orice europarlamentar are două conturi. Unul personal, în care intră salariul. Și unul în care intră banii de activități oficiale, cheltuieli de birou și alte plăți administrative. Banii din contul personal sînt ai europarlamentarului. Banii din contul administrativ nu sînt ai europarlamentarului. În cazul meu, în contul personal se află în jur de 25000 de euro. În contul administrativ se află în jur de 50000 de euro. Realitatea TV a făcut adunarea și a decis că toți acești bani sînt ai mei. Mulțumesc. Nu sînt. Nu am voie să mă ating de cei 50000 de euro oficiali, pentru cheltuieli personale. Așadar, Realitatea TV a hotărît că trebuie să înghițiți o minciună.

Tot știrea de mare onestitate a Realității TV spune că "am primit" de la Parlamentul European "ceva mai mult de 70000 de euro". O formulare ambiguă care poate sugera că Parlamentul European mi-a dat ceva bani negri într-un plic alb, fără chitanță și fără grija impozitelor, după modelul practicat la Realitatea TV. Așa cum scrie în Declarația de Avere, e vorba, pur și simplu, de salariul legal și impozitabil. Cifra vine direct de la Serviciul Fianciar al Parlamentului și e destinată tuturor celor interesați, inclusiv Realității TV.

Jurnalismul de cort al Realității TV nu e o noutate. E un program de lucru. Așadar, Realitatea Tv nu va reveni asupra propriei potlogării, pentru a o repara. Însă Realitatea Tv poate face altceva: să publice salariile oamenilor cheie ai postului. Argumentul după care salariații unui post privat nu sînt obligați să se supună regulilor de transparență publică nu ține. Realitatea TV susține că face un serviciu public și că păzește integritatea persoanelor publice. În acest caz, gardienii transparenței publice sînt obligați să se supună acelorași criterii și să își facă publice veniturile. Pentru consolidarea încrederii și așa monumentale pe care o inspiră RealitateaTV. Oamenii de care vorbesc au cu ce se mîndri. Un salariu de "om de încredere" la Realitatea bate ușor un salariu de europarlamentar:15-20000 și mai mult, pe lună. Neimpozabili. Onor public nu știe pe ce bani se fac știrile de otrăvit și suprimat adversari la Realitatea TV. De la cine vin banii, se știe.

25 de comentarii:

  1. abia astept sa le vad meclele-n 2012 cand tot partidul porocaliu va castiga alegerile parlamentare

    RăspundețiȘtergere
  2. Atata ura , un limbaj sub orice critica....
    Pacat...

    RăspundețiȘtergere
  3. Tipica dezinformarea pentru Babylon TV. O jumatate de adevar e tot o minciuna pana la urma. Ce sa-i faci ? garda pretoriana a lui Vantu lucreaza la reciclarea oligarhica pe bani privati ; extorcand binele public ..

    RăspundețiȘtergere
  4. Vedeti, oameni buni, unde-au dus brânzoicile lui Nush ?
    - La ghiftuirea unei intregi familii .. mediatice

    RăspundețiȘtergere
  5. pramatiile IRealitatii nu se dezmint: au capul plin de URA!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu ne-ati explicat totusi de ce nu mai apare casa in declaratia de avere. Este o eroare de transcriere sau ce?

    RăspundețiȘtergere
  7. Si nici aruncarea de pe bloc nu mai apare...,nici noua deceptie cu liberalii

    RăspundețiȘtergere
  8. @Familia Bundy a scăpat de foame,

    Se vede de la o poştă că eşti de dincolo de munţi, adică din Transilvania :))) Nu mai acolo se spune "brânzoici" în loc de "brânzoaice".
    La fel: rusoici, grecoici etc. Hahahahahaha!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ulysse si-o fi declarat ...CALUL DE LEMN in care a locuit pe perioada cat a fost in misiune?

    RăspundețiȘtergere
  10. Din Transilvania, da ! Se schimba ceva daca Vantu le pronuntza corect, dar le transfera .. incorect ?
    Asadar, sigla Babylonului Tv ramane tot branzoaica !

    ( stropita cu vin, sa zica Sorinel : - Luati, mancati ! Acesta este Trupul meu, ca sa se inmulteasca oitzele mele )

    RăspundețiȘtergere
  11. Aline, tata esti in ultimul grad/hazna, sau asa esti de felul tau !

    RăspundețiȘtergere
  12. OK, vad ca avortonii (vezi "alin" de mai sus) isi fac de cap si pe aici. Ma rog, fiecare cum crede, cum e educat (sau needucat in cazul specimentului). Ma gandesc ca ati putea sa ii blocati, dar pe de alta parte cred totusi ca e bine sa fiti tolerant pentru a se vedea diferenta (am postat astazi un comentariu pe blogul Iuliei Huiu care debiteaza prostii antibasesciene, dar doamna selecteaza mesajele si le admite doar pe cele care sunt in linia gandirii dumneaei)
    Ascult ce debiteaza Rusu si Stancu pe irealitatea chiar in momentul asta si sunteti dat, domnule Ungureanu, ca exemplu de "laudator al stapanului" si cei doi "ilustri" plus alti "ilustri" pe langa ei va compara cu vadim! As putea spune si eu: nu va este rusine, domnilor? dar stiu ca nu le este si oricum sunt obosit sa ii intreb pe toti nesimtitii si sa primesc de fiecare data un apasat "nu".

    RăspundețiȘtergere
  13. @ storiesonline
    Comparaţia în sine nu e aşa o jignire. Ar fi jignitor dacă în urma comparaţiei nu s-ar constata diferenţe. De ce ar trebui să îmi fie ruşine că îmi folosesc gândirea şi compar două personaje? De ce e ruşinos să exprim rezultatul comparaţiei îmi e greu să înţeleg, ambii sunt parlamentari europeni, ambii sunt oameni de litere, au multe în comun. Şi dacă compar unele fraze scrise de TRU chiar aici ( în care Băsescu este ridicat în slăvi, dacă vreţi pot să vă recomand citate ) cu fraze scrise de CVT despre Ceauşescu şi despre Elena , e foarte probabil că rezultatele sunt interesante...

    RăspundețiȘtergere
  14. Observaţie nu există " speciment", probabil altceva vroiaţi să spuneţi

    RăspundețiȘtergere
  15. Trădătorul lui Cunescu, acuzatorul lui Traian Ungureanu
    http://inliniedreapta.net/insemnare/tradatorul-lui-cunescu-acuzatorul-lui-traian-ungureanu/
    Miercuri seară, pe la 22.30, alături de Rogozanu, Mariana Câmpeanu & Gușă și deasupra titlului “Lăudătorii lui Băsescu pe limba lor pier”, Alexandru Athanasiu era principalul acuzator al lui Traian Ungureanu. Traian era înfierat în complet lărgit la RealitateaTV pentru delict de opinie pro-Băsescu și pentru că a denunțat recent dezinformarea postului în legătură cu declarația sa de avere.
    Dar tocmai Athanasiu (debutant în PAC, trecut la PSDR, apoi la PDSR) era inchizitorul șef, cel care, în ciuda opoziției unui senior al politicii românești – Sergiu Cunescu, a pus venerabilul Partid Social Democrat Român la picioarele lui Ion Iliescu în 2000 și ale lui Adrian Năstase în 2001, în schimbul unui post de ministru. Trădarea lui Athanasiu, care i-a predat a doua oară (post)comuniștilor pe social-democrați (prima dată o făcuseră Voitec și Rădăceanu, iar Titel Petrescu a plătit cu ani grei de închisoare pentru că a rezistat) l-a făcut atunci pe Sergiu Cunescu să demisioneze din partidul pe care l-a reînființat în ianuarie 1990. Sergiu Cunescu a dispărut discret de pe scena politică, învins de un trădător.

    RăspundețiȘtergere
  16. @ emanuel
    Calificaţi ca trădare gestul lui Athanasiu de a-şi preda partidul unui partid mai mare pentru un post de ministru .
    Păi asta a făcut şi Stolojan cu PLD ( intenţia fusese să predea tot PNL ul) . Şi Oprea -Diaconescu cu UNPR sunt foarte aproape de aceeaşi "trădare". Sunt curios, sunteţi la fel de supărat şi pe ei?

    RăspundețiȘtergere
  17. Idiotule, nu stiu ce cauti acolo, nu ai minte de PE ! Alaturi de ,, personalitati" ca Gigi si Eba cred ca te simti foarte destept !

    RăspundețiȘtergere
  18. Exact, Emanuel ! Privind emisiunea cu pricina, ca si prestatia lui Athanasiu, nici eu nu mi-am putut reprima tristetea. Acelasi individ care a atarnat pe sfoara al doilea partid istoric, predandu-l gata legat Stangii Matusii Tamara spre totala digestie, sententios, de sub mustata-i, facea pe justitiarul. Plus confortul apartenentei la grup, la majoritatile ..recepte. Fariseii de zile noi pareau a-si fi suficientzi lor insile, se inraiau ei intre ei, iar lista inpinsa lui Pontiu Pilat ( publicului cu drept la stampila de vot ) a trebuit inevitabil .. extinsa. Ucenicii Antichristului s-au dovedit a fi mai multi.. Nu a mai fost destul cu "sangele" d-lui Ungureanu, ci si de cel al lui Patapievici, Mircea Mihaies s.a.m.d.
    Asta-i pretzul cand nu vrei sa tropai alaturi de majoritatile recepte. Devii un monstru. Un dusman al poporului. Evreul etern si perfid din slujba Antichristului cocotzat, discret, la .. Cotroceni. Aratarea care-i tzine stransi gramada atat pe bagatorii-de-vina-Nationale ca Cristi Rogozan, cat si pe politicienii-de-profesie-de-stanga ca Athanasiu ( cel care a ajutat la fagocitarea adevaratului partid social democrat din Romania); dar si pe prietenul meu Dan B. pentru care Traian Basescu reprezinta acelasi .. delict anticipat ( care tine stransa o gramada atat de eterogena - stiu pe cineva care si-a bagat chiar mana in ghips).

    PS
    Este, Danutz ? Am informatii sigure ca bantui si tu pe aici. Imi iei urma ?

    RăspundețiȘtergere
  19. Horatiu,
    Situatia sinistra in care suntem se datoreaza si pierderii memoriei, mistificarii faptelor.
    Multumita presei, jurnalistilor fara coloana sau fara cunostinte, lumea habar nu mai are cine e Athanasiu. In mod normal, o intrebare simpla a realizatorilor adresata acuzatorului ar fi pus lucrurile in context.

    Omul asta a luat de la Cunescu blazonul PSDR, care avea anii de puscarie facuti de Titel Petrescu si comportamentul exceptional al lui Sergiu Cunescu, a imprumutat acest blazon lui Ilici si Voiculescu la alegerile din 2000 si apoi i l-a vandut cu totul lui Nastase in 2001 sau 2002, ca sa-i bage pe comunisti in Internationala Socialista (nu ca n-ar fi locul lor acolo). tatarascu a facut ceva similar, dar macar atunci era dictatura, a vandut partidul crezand ca-si salveaza pielea, dar athanasiu?

    RăspundețiȘtergere
  20. La Irealitatea tv si Antena3 tv se perinda prin rotatie, zi de zi, seara de seara, noapte de noapte, aceleasi mutre odioase (anal-isti, mercenari, turnatori, dobitoci) care nu fac decat sa scuipe acelasi refren anti-Basescu.
    Este drept ca actualul guvern sub conducerea lui Boc este de o incompetenta crasa. Intr-o situatie de criza orice idiot poate sa ia masuri precum taieri de toate felurile, mariri si inmultiri de taxe si impozite, cresteri de preturi, concedieri (multe dintre ele aberante). Mai dificil este sa iei concomitent si masuri economice de (neo)dreapta, care de fapt sunt factorii decisivi, motorul unei economii care sa duca spre progres, dezvoltare, prosperitate.
    Sub paravanul unor nobile idei (aparare a celor nevoiasi, de solidaritate cu cei umiliti)) cele 2 televiziuni se preteaza unui joc abject.
    Faptul este imediat sesizat (chiar de-a dreptul socant), scopul simplu de identificat.
    Dincolo de faptul ca moderatorii unor asemenea mizerii au abdicat de la orice norma elementara de corectitudine, cinste, deontologice si alte asemenea "prostii", ma intreb daca nu cumva aceste specimene sufera de boli psihice.
    Simptomele sunt evidente.

    RăspundețiȘtergere
  21. @CM: Da, aici m-ai prins. Nu exista "speciment" in limba romana. Este "specimen", dar sper ca nu vei convoca plutonul de executie pentru ca am am comis aceasta mica greseala.
    Apoi tin sa iti spun clar ca intre TRU si vc tudor nu exista comparatie. Stiu ca un "cap limpede" cu vederi largi, de "democratie populara", probabil mare iubitor de ponta si iliescu sau de crin, ca tine face asemenea comparatii, dar trebuie sa te dezamagesc: nu exista nici o comparatie intre cei doi. Tu poti sa iti folosesti capul cat vrei si sa negi ca io mi l-as folosi. Poti sa te uiti cu dispret la unul ca mine care nu intelege "rationamentele" amestecate in galeata cu rahat si minciuni pe care irealitatea le arunca zilnic inspre public. Eu raman la parerile mele. Si TRU are dreptate - Traian Basescu este singurul care tine piept ticalosilor neocomunisti care au umplut politica in tara asta si sunt sustinuti de unul ca tine.

    RăspundețiȘtergere
  22. Din pacate, cei pe care publicul ii percepe drept jurnalisti fac parte dintr-o noua categorie:jurnalistii militanti.Scopul lor unic e de a asasina caracterele celor care nu sunt pe placul stapanilor Felix si SOV.Deontologia profesionala a fost inlocuita de obraznicie si tupeu, iar purtatorii lor se simt chiar mandri de asta. Intrebarile puse invitatilor-tinta sunt formulate tendentios iar aflarea adevarului nu se afla pe agenda respectivilor.

    RăspundețiȘtergere
  23. @ storiesonline
    Şi când o să moară Băsescu cine va mai ţine piept ticăloşilor dacă el era singurul?
    Doi,te simţi cu musca pe căciulă şi îmi pui în seamă cuvinte pe care nu le-am spus, intenţii pe care nu le am. Pluton de execuţie, neg că ţi-ai folosi capul, dispreţ...
    Precizare : conform DEX ( ca în Poliţist Adjectiv) "a compara" înseamnă "a examina pentru a a stabili asemănările şi deosebirile", aşa că , vrei sau nu vrei EXISTĂ comparaţie aşa cum spuneam . Iar dacă faci un miiic efort şi îţi utilizezi şi creierul din cap îţi vei da seama că am dreptate.
    TB ţine piept neocomuniştilor în ce calitate, de comunist, de demnitar al statului comunist, de reprezentant al României comuniste la Anvers?
    Astea sunt invenţii Realitatea sau realităţi?
    O tentă de dispreţ mă încearcă totuşi ( ca să fiu sincer) născută din sărăcia de idei care răzbate din textul tău, apelul la "rahat" îţi mânjeşte argumentaţia şi e mare păcat...

    RăspundețiȘtergere
  24. @CM: Ooooooooooo, ce intelectual! Deci asta inseamna "a compara"? Incredibil! Cum poti aparea tot soiul de revelatii pe net cand nu te astepti!
    Bine, as putea sa iti atrag atentia ca "plutonul de executie" este o metafora, un joc, si nu iti pun in seama neaparat cuvintele si intentiile cu pricina. Nu stiu de ce sari asa, dar probabil nu am io capacitatea de a intelege lucrul asta asa cum nu am capacitatea de a intelege subtilitatile argumentatiei tale.
    Pe de alta parte, as putea sa spun ca ma plictisesti, dar probabil ca si eu te plictisesc pe tine si ar fi din partea mea o reactie copilareasca de genul "ba pe-a ma-tii, ba tu esti urat, ba tu esti prost", asa ca nu incerc sa devin interesant pentru ca sunt constient ca pierd timpul.
    "Tenta de dispret" zici? Ar trebui sa imi bag unghia in gat de ciuda si sa ma consum infiorator. N-o fac. Ar insemna sa pierd timpul din nou si chiar nu vreau.
    Saracie de idei? Nu mai spune! Deci unul care iti arunca in fata ca niste pasari moarte idei comune luate din limbajul osificat al profilor de generala iti spune ritos ca esti "sarac in idei". Ca sa nu mai spun ca simpla pomenire a cuvantului "rahat" nobilului domn ii repugna, iar argumentatia mea ar fi "manjita" de acest cuvant "sordid". Si tot eu sunt sarac in idei! Ma intreb ce reactie ai fi avut daca spuneam "cacat" direct ori foloseam cuvintele alea "murdare" cu p...! Asa pudibonzi suntem, draga?
    Ma rog, stiu, o sa spui acum ca nu am dreptate, vei inventa o formula de genul "orizontul ti-e redus" (da, uite acum chiar iti pun cuvinte in gura) si vei incerca sa demonstrezi cat sunt de prost si de limitat. Alegerea ta!
    Una peste alta, iti spun inca o data clar ca sa intelegi: Basescu este cel mai bun in politica noastra! E singurul care conteaza! Restul? Cu extrem de putine exceptii (TRU este una din exceptii si e pacat ca nu este in parlamentul nostru, ci exilat in ala european), oameni de doi lei care ar putea sa stea linistiti in crajma in loc sa tina discursuri sforaitoare in parlament. Ponta si Crin sunt niste clovni. Nu imi spune de a treia cale ca aia nu exista si prea curand nu va aparea. Iar tara asta trebuie cumva guvernata. Nu imi spune de democratie directa, de model elvetian si alte tampenii pentru ca modele din astea nu sunt aplicabile aici! Am un prieten care sustinea prostia asta cu modelul elvetian si incet incet a reusit sa ma dezamageasca pe toate planurile posibile. Nu te mai obosi!

    RăspundețiȘtergere
  25. Te înşeli . NU am spus că eşti sărac în idei, am spus doar că din textul tău aşa se vede. Tu poate eşti mai cartilaginos aşa , ca deosebire faţă de osificarea mea pe care nu înţeleg cum ai detectat-o, ce m-a trădat. Apropo, mai întrezăresc o uşoară aversiune faţă de profesorii de generală ( dacă aş fi ironic aş spune că probabil e din cauză că te-au lăsat repetent în clasa a doua)
    Pudibond nu sunt( nu cred că vrei să afli ce mănâncă Boc and co atunci când vorbesc cu prietenii ) dar cred că în scris, adresându-ne unor necunoscuţi nu se face.
    NU încerc să demonstrez nimic legat de tine, nu încerc să te conving de ceva anume, pusesem o întrebare la care nu mi-ai răspuns. Ce te faci după Băsescu, îţi pui ştreangul? Că B nu mai are voie iar la timonă şi tu singur ai spus că e singurul care poate. Ce facem, desfiinţăm România? Sunt sigur că nu vei răspunde nici de data asta, dar eu totuşi pun această întrebare.
    Şi îmi mai pun o întrebare. Ce se va întâmpla cu cei ca tine când va cădea regimul portocaliu. Cu siguranţă nu veţi ,mai apărea pe bloguri sau în pieţe( din pieţe deja aţi dispărut) să vă asumaţi anii ăştia în care aţi susţinut abuzurile puterii. De aia vă spun acum că vă consider vinovaţi de pustiirea României de cei mai buni dintre noi. E un exod către ţările în care se poate trăi. Va trebui să mergeţi toţi la Viena să vă curăţaţi furunculele pentru că aici nu vor mai fi asistenţi medicali să o facă. Am stat două zile într-un salon de spital şi am văzut asta .Singurii 2 asistenţi care ştiau ce fac aşteptau actele să plece în UK . Celelalte nu ştiau să pună o branulă, vai de venele tale dacă ajungi pe mâna lor. Ia ghici când spuneau că s-au hotărât să depună actele pentru emigrare? A doua zi după ce au primit fluturaşii de salariu cu reducerea de 25%.

    RăspundețiȘtergere