08 septembrie 2011

Pe culmile suspendării







Prostia, acel mic efort personal care invită creierul la relaxare deefinitivă, e un drept intim. Din acest punct de vedere, Marcel Pavel, Mircea Sandu și alți colegi de concediu mental sînt persoane profund private. Imnul de stat nu are, însă, nimic de-a face cu sfera de incapacitate, dume, nărozii, tîmpenii și vehicule avariate la Caracal aflate în posesia dnilor de mai sus.



Prostia e întotdeauna demnă de propriul purtător și umilitoare în exercițiul public. 50000 de oameni au găsit calea spre imnul care ne dă, în sfîrșit, ceva în comun. Pavel Marcel și Sandu Mircea au înțeles imediat că ocazia nu trebuie ratată. După consultări de prostie comună cu marele om de fotbal Sandu, faimosul cîntăreț Pavel a oferit publicului varianta depolitizată a Imnului. Mai mult, același Pavel a ținut să se explice, precizînd că a sărit anume peste versul în care stătea nenorocitul de Traian. Se înțelege de aici că autorul operației ne-a îndatorat cu un serviciu adus liniștii publice și echilibrului politic.



După știința a nenumărați români fără acces la nivelul de prostie al faimosului cîntăreț, versul boicotat e ” Triumfător în lupte, un nume de Traian” și nu ”Biruitor în alegeri, Președintele Băsescu”. Operația executată de Pavel pe viu asupra Imnului a fost teoretizată, mai întîi, de Victor Ponta care s-a trezit remarcînd, acum cîteva luni, că strofa cu Traian o să plece din imnul național. Măsura tatonată de Ponta e un proiect personal care n-a prins Programul USL dar ideea merită dezvoltată. Deocamdată, în varianta emisă de Ponta, ea e imatură și stă tocmai bine în gura celui ce dă alături de subordonatul Crin, Imaturitatea Bicefală a USL. Însă maturizarea proiectului e posibilă.



Astfel, USL ar trebui să renunțe la îndepărtarea Președintelui Băsescu dar să suspende imnul de stat pe durata rămasă din mandatul lui Băsescu. Ideea e cu atît mai tentantă cu cît, după logica ilustrată de Marcel Pavel, PSD și PNL se află într-o poziție foarte bună. Istoria României nu cunoaște voievozi pe numele lor de botez Victor sau Crin. Asta ferește cele două partide de orice suspiciuni și garantează, totdată, lipsa de părtinire a proiectului. Rămîne numai ca PSD și PNL să excludă din partid, fără întîrziere orice Mihai și Ștefan. Numele sînt menționate în strofa a patra a hit-ului remixat de Marcel Pavel. Asta cere epurarea liderilor vinovați de asociere onomastică viitoare cu Imnul de stat. Problema numitului Matei C., prezent tot în strofa a patra nu se pune, decît în măsura în care Victor și Crin vor dori să scape de Matei incomozi.



USL se află în fața unei șanse uriașe. Cîntărețul Pavel a deschis involuntar calea spre exercitarea plenară a imaturității politice. Ocazia pe care Victor Pona și Crin Antonescu o așteaptă de atîta vreme.

5 comentarii:

  1. Nimeni nu a lasat inca un comentariu? Am vazut pe YouTube momentul imnului. Mi s-a parut absolut penibil. Dar Marcel Pavel nu s-a remarcat vreodata prin inteligenta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tipic pentru mentalitatea de mahala din Bucuresti. Doar cu capul plecat, sa nu se supere puternicii zilei. Iar daca pentru asta trebuie sa masacreze imnul, nici o problema! Se face! Si cand te gandesti ca altii chiar au suferit pentru imn!

    RăspundețiȘtergere
  3. După mine treaba e simplă. Există o lege, există o amendă, s-a aplicat, jos colopul...

    Dacă ar fi înlocuit versurile cu cele de la "Căţeluş cu părul creţ" cred că Pontănel începea cu sufletul de artist care nu se încadrează în reguli...
    Am văzut că pe blogul lui, Ponta spune că doamna Udrea loveşte în PDL c-nd de fapt dânsa nici nu-l pomenea. Personal mă întreb tot mai des dacă Ponta are inteligenţa minimă necesară pentru a înţelege cât e de penibil.

    RăspundețiȘtergere
  4. E colosala prostia celor trei!
    Neghiobia capeteniilor USL-ashe si a cantecaciului nostru e similara paradoxului istoriografiei comuniste : si la unii si la altii nu viitorul e imprevizibil, ci trecutul in burta caruia s-au zamislit nume, oameni de rand, adversari politici sau voievozi. Trecutul si imnul trebuie vidanjate de orice asemanare cu Traian din prezent. Altfel, pana si cel de pe Columna va fi suspectat de prima injonctiune prin viitorul nostru previzibil.
    Pana la identificarea altui dusman de clasa, numele de Traian ar trebui sa aiba soarta lui Akenathon : sa fie sters din cantece, din catastife, din registrele de inregistrare ale nou nascutilor, dintre numele de botez ( de pe peretii piramidelor)..
    Domnii Ponta si Crin vad enorm si simt monstruos. Asta-i baiul..

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu, baiul e ca in Maramures, locul unde in 1990 Toader Stetca din Sapanta se ridica impotriva fesenistilor neocomunisti(cand iliescu si fsn aveau 80% din voturi),oamenii voteaza uslashii !!! Baiul mare e ca sudul si sud-estul tarii sunt saracite cumplit,comunele si satele sunt sub stapanirea lu' alde liviu dragnea, oprisan,mazare samd. Arestarea baronului de arges, nicolescu, nu a dus la crearea masei critice de delimitare INTRE NOI SI EI,ca oamenii de bun simt,electoratul pasiv,recte nehotaratii, sa devina decisivi,cat timp avem si noi "falitii" nostri, de la regii asfaltului,banias, ridzi,solomon, etc. ATATA TIMP CAT DOAMNA MONICA MACOVEI ESTE LUATA IN ZEFLEMEA,CU CRITERIILE DE INTEGRITATE, SA NU AVEM PRETENTIA CA VOM CASTIGA ALEGERILE... Iar locurile de munca- pentru o tara cu pretentii- sa apara nu doar in exploatari miniere(pentru aur,argint si cupru) ci cat mai multe parcuri tehnologice, produse cu valoare adaugata,cum sunt la Timisoara, Cluj, Brasov... ZONELE RURALE DIN SUDUL TARII, DIN OLTENIA,GIURGIU, CALARASI,BUZAU, VRANCEA,GALATI, BRAILA,TULCEA,CONSTANTA SUNT MARILE BAIURI ALE PDL !!!

    RăspundețiȘtergere