17 februarie 2012

CNA cît dă DVMînia instituțiilor obiective ale statului și onoarea asociațiilor ”de breaslă” sînt două realități bine atestate pe care se spirjină, la rîndul ei, binecunoscuta încredere a publicului în autorități și în presă. Un singur lucru lipsea: o cuantificare precisă a apreciabilelor cantități de bun simț și onestitate pe care aceste instituții și asociații le pun zilnic în slujba cetățeanului. Cu alte cuvinte,știam pe ce ne putem bizui dar nu cunoșteam garamajul sau tonajul pilonilor. Acum știm.


CNA, reputata instituție-gardian a bunei cuvințe și bunei credințe mediatice, a sancționat Antena 1. Aspru. În schimbul umilirii scabroase a cetățeanului Emil Boc, expus pe ecrane în fundul gol, Antena 1 a încasat una amendă de 200000 lei și una întrerupere de program cu durata de 10 minute. Traduse în termeni laici, suspendarea poate fi echivalată cu un răgaz de 10 minute pentru răcirea aparaturii iar amenda cu suma pe care Dan Voiculescu o cheltuie lunar pe batiste.


Consecințele acestei decizii fără îndoială curajoase sînt multiple și pline de interes. Astfel, Antena 1 poate calcula, de acum înainte, că poate difuza, în medie, 6 filmulețe porno cu cetățeni aleși din afara domeniului menționat, în schimul unei suspendări care ar putea scurta cu o oră programele de duminică și, deci, plățile supliemntare pentru lucrul în zi de odihnă. A doua consecință e, însă,imprevizibilă. Ea se leagă de un eventual recurs și presupune un risc major. Astfel, un recurs admis ar obliga CNA să revină asupra suspendării reducînd-o dramatic la 7 sau, caz extrem, 5 minute. Dimpotrivă, în cazul în care recursul e respins, Antena 1 s-ar vedea în suituația catastrofală de a suferi o întrerupere de 12 sau, încă mai tragic, 15 minute. Cehstiunea merită duscutată,mai ales, după declarațiilede dialectică neiertătoare ale Directorului CNA, Răzvan Popescu:


"Dacă ar persevera, ar putea urma o întrerupere şi mai mare, respectiv de trei ore. Sper să nu fie cazul, pentru că directorul general de la Antena 1 şi-a asumat în parte greşeala pe care au făcut-o. Sancţiunea vine în urma unor abateri repetate legate şi de alte persoane în alte emisiuni la acest post, lucrurile vin în cascadă. Faptul că era vorba de fostul premier nu schimbă lucrurile"
Așa cum se înțelege limpede din declarațiile de mai sus, în caz de recidivă Antena 1 poate fi sancționată cu o întrerupere de 3 ore. Însă, dat fiind faptul că Antena a fost arsă cu o întrerupere de 10 minute după o lungă serie de recidive, e de înțeles că sancțiunea de 3 ore va veni abia după cîțiva ani de specializare în emisiuni dedicate rufăriei intime și vieții de vestiar a victimelor. Din acest punct de vedere, Antena 1 se poate bizui pe CAN și își poate alcătui o grilă de programme suculentă pentru viitorul previzibil.


De menționat, tot la capitolul dialectică, subtila disociere între public și privat pe care presa o cultivă iar CNA o garantează. Astfel, pentru degradarea publică a unui om care se schimbă în vestiar, Antena 1 primește 10 minute de suspendare. În schimb, pentru difuzarea imaginilor cu fostul Ministru D.T. Remeș luînd mită,Rodica Culcer e demonizată și răpusă, după cîțiva ani de campanie politică.


Nu trebuie omisă, totuși, situația specială care a dus la sancțiunea istorică dictată de CNA. Să nu uităm, filmul cu fostul Prim Ministru Boc în fundul gol a fost difuzat în condițiile infernale pe care le presupune dictatura din România. E, deci, posibil ca pătrunzătorul CNA să fi înțeles că nu a avut în față o dovadăde mîrlănie ci un act pur de dizidență. Dictatura fiind dictatură, CNA nu i-a putut apăra pînă la capăt pe dizidenții de la Antena 1 dar i-a protejat, dupăputeri, sancționîndu-i cu cea mai mică pedeapsă.


Tot în rîndul gesturilor de conțtiință se așază și decizia Clubului Român de Presă,faimoasa asociație ”de breaslă” și deontologică. Consiliul de Onoare al CRP și-a betonat onoarea sancționînd Antena 1 cu ”delimitare publică”. Nici mai mult nici mai puțin! Doar numele acestei sancțiuni ridică părul în capul celor mai înrăiți delincvenți. E greu de crezut că Antena 1 își va reveni vreodată din șoc.


Revenind la evaluarea anunțată la început: știm acum cît cîntăresc sau, altfel spus, cît fac autoritățile de statși instituțiile interne ale presei. Cît dă Dan Voiculescu.

19 comentarii:

 1. Mai trist e ca,in naivitatea multora, Maestrul Dan Grigore ramasese un Reper de Moralitate ... Ca si Venerabilul Cristian Mititelu ; pai cand asemenea decizii sunt luate de d'alde malaimare ce sa mai discutam... Nu stii sa te ridici din Cloaca lor,unde Ipocrizia si Compromisul sunt la loc de cinste,te manjesti de "excrementele viermilor din taratze " .RUSINE CNA ! Si un punct de vedere la obiect: http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/dan-voiculescu-mai-poate-emite-cum-ne-a-pacalit-felix-253918.html Iar acum,la b1,razvan popescu bate campii, mananca bors, recte Gargara cu Piuneze ! Hai sictir !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mircea, taximetristu' ... - in general imi plac comentariile, chiar si cele jegoase..., dar alerg dupa o 'fata-morgana' si astept, la terminarea fiecarui comentariu..., O SOLUTIE PRACTICA, FEZABILA, ISTEATZA cu care sa se incheie fericit si cometariul dar, mai ales, si 'cestiunea arzatoare la ordinea zilei'...; pai la acest punct - nu suntem de nimic in stare, afara de jeguri - NIMIC dar asa NIMIC; cineva, un redactor si tipograf imi spunea, mai deunazi - din eruditia sa, cica si Herodot, deci acum cca 3000 de ani, avea o nota ds. Traci in care ii descria ca fiind galagiosi si invrajbiti... dar care, la o adica, puteau sa se uneasca vijelios contra dusmanului - din pacate, acuma,'dusmanul ' este chiar Neamul nostru iar razbelul 'romano-roman' nu va avea decat perdanti...; think about !

   Ștergere
 2. Toate exploatarile miniere vor fi profitabile daca pe langa ele se deschid cucursale pentru industria de lux in patreneriat cu japonezii care au perle si tehnologie,diamante din Botswa
  na diamante si cu americanii care au piete.
  7Doors

  RăspundețiȘtergere
 3. Pai , Antena 1 a luat doar 10' suspendare. Nu a luat 200.000 amenda! Asta a luat OTV-ul.
  In mod normal trebuia dat 1/2 ora timp de 3 luni.

  RăspundețiȘtergere
 4. ehhhhh... un "orator" ca asta de mai sus as calca pe cap fara sa clipesc. dar "barbatusi" d-astia-s viteji doar in spatele monitorului. daca-i scoti pe strada, crapa fierea-n ei. si plang ca vor pampersul schimbat. vine ea si vremea voastra, ACTA e cu noi... :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Alt "viteaz" sub anonimat .. De ce nu accepti ca Latrina 3 e haznaua in care va petreceti tot timpul ? (nu doar week-end-ul)

   Ștergere
 5. http://www.hotnews.ro/stiri-international-11547382-letonii-respins-prin-referndum-adoptarea-limbii-ruse-doua-limba-oficiala-rusia-contestat-referendumul.htm Pesedistii sa se alinieze, cu iliescu-n frunte si sa protesteze in fata ambasadei Letoniei de la Bucuresti:))) .Internationala Socialista sa protesteze, hai iliestilor, voronin-ilor, aparati onoarea "Ursului", taticul vostru, KGB-ul ! Toti rusofonii din Romania sa dispara ! Romanii basarabeni sa ia exemplu, sa se desprinda de cizma ruseasca !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Chiar toţi rusofonii să dispară, Adolf dragă? Ce ai cu iubitorii de Tolstoi, Dostoievsky, Ceaikovsky, Cehov ? Decât să dispară o categorie sau alta eu aş prefera să se lumineze brusc idioţii . Nu mult, atâta doar cât să îşi priceapă hidoşenia şi să îşi ţină ideile cretine pentru ei.

   Ștergere
 6. Ok şi ce te-ar mulţumi, maestre? Să-i omoare pe toţi , să le închidă televiziunile? Şi numai pe Antene sunteţi supăraţi că au difuzat imaginile? Eu de exemplu nu am văzut la TV curu lui Boc pentru că nu m-a interesat subiectul(dar DELOC)şi am schimbat canalul când părea că vine vorba. În schimb am văzut halca de carne pe net, nu închideţi şi internetul?
  Cetăţeanul Emil Boc să îi dea în judecată şi să scoată de la ei maximum cât îi permite legea, are avocaţi, are bani de timbru şi pariez că are şi încredere în sistemul juridic din România...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stau si ma gandesc ce ar fi fost daca s-ar fi pretat Boc la asemenea comentarii pe TVR depre poponetzul televizat al lui Ponta sau Crin Antenescu !

   Cat despre datul lor in judecata, sunt si eu de acord : ar trebui sa le arate ca exista lege in tara asta. Nu stiu de ce nu o face

   Ștergere
 7. Mari Jeguri antenistii lui Felix ! Ca si clonele lor ce posteaza pe aici !

  RăspundețiȘtergere
 8. TRU, esti total lipsit de ceea ce se cheama coloana vertebrala.
  Sincer, te compatimesc.

  RăspundețiȘtergere
 9. TRU & co Felicitări pentru noua alianţă. Gigi Becali exact ce lipsea din fauna agregată împrejurul PDL. Ţineţi-o tot aşa!

  RăspundețiȘtergere
 10. Las-o balta CM-ule , Becali nu intra in nici o alianta de dreapta ! Oricum Becali va lua voturi pe cont propriu, deoarece a fost singurul politician ce a salvat taranii din Buzau si Vrancea, aflate sub ocupatia MAFIEI BARONILOR PUSCARIASULUI adrian nastase, oprisan si mocanu !(oricum buzaul isi merita soarta, acolo oamenii voteaza pe d'alde ion vasile ,pe filiera OMAR HAYSSAM, taierea padurilor, cu largul concurs al raposatului musetescu-apaps; sau senatorul scutaru-pnl, dovedit in solda serviciilor secrete rusesti, ca si Guzganianul armean, de altfel). Ciocu' mic cand e vorba de aliante, voi cu derbedeii lui antenescu 0% voturi la Legile din Parlament oracaitzi ? Cand Conducerea PARTIDULUI ISTORIC PNL e in PENIS CAPTIVUS cu securistii Jigodiei felics-voiculescu, asadar strutzo-camila penele-latrine, alianta ANUS-CONTRA NATURII, restul aliantelor sunt democratice in Romania Mioritica ! Cand PERVERSITATEA MORALA, MASOCHISMUL SI GOLANIILE PNL ating zi de zi noi culmi ale JOSNICIEI, e penibil sa vorbesti de becali... Cand Ipocrizia unui individ ca marga, ce isi permite sa isi ia ilegal un asa zis "an sabatic" ,(dupa ce a distrus invatamantul profesional din Romania) este acceptabila inseamna ca sunt rasturnate toate valorile... Mai vedem cine castiga alegerile locale la primaria Cluj, cm-ule...

  RăspundețiȘtergere
 11. Aştept şi au alegerile locale la Cluj , o ocazie să îmi exprim opoziţia. Sunt şi eu curios câţi vor mai putea fi prostiţi de propaganda borşită a PDL.

  RăspundețiȘtergere
 12. Pai mai bine Bors cu perisoare in smantana, facut de taranul ardelean gospodar,( ce isi pregateste terenul agricol sau are grija de animale, ce nu are timp sa se uite la Latrinele tv ale useleului, ce zilnic arunca cu excremente), decat Manelele si mititeii, specifici lui Marean Vanghelie, precum si Crashmele satelor, pline de betzivi si oameni de nimic, stau si se holbeaza, de dimineata pana la ora inchiderii,la un televizor pe Latrine si Irealitatea ,in loc sa puna mana pe lopata, sa faca ceva util pentru comunitatea locala, in afara deszapezirii carciumei... Si normal ca injura PDL-ul ,ca tampit sa fie ministerul finantelor, sa dea bani in judetele unde betivii satelor voteaza cu Liviu Dragnea, Nicolescu de Arges, Bunea Stancu de Braila sau Cancescu de Brasov !

  RăspundețiȘtergere
 13. Maine seara, de la ora 20, prima emisiune a lui Radu Moraru, in exclusivitate pe www.nasul.tv . In luna martie va intra si pe cablu Rcs si la Upc ! Alaturat excelentului proiect Digi 24 HD, vom avea doua alternative la Jigodiile Useleului, recte ale Securitatii jigodiei felix : http://www.nasul.tv/2012/02/27/felix-de-frankenstein-pamflet-pam-pam/

  RăspundețiȘtergere
 14. Eu nu inteleg de ce conducerea PDL,impreuna cu intreaga coalitie din Parlament nu ia o hotarare fireasca : Incetarea drepurilor salariale, oprirea diurnelor si blocarea tuturor veniturilor celor ce ISI BAT JOC DE ACTIVITATEA PARLAMENTARA ! Daca au chef de greva,AFARA din parlament ,cu suturi in coccis ! Vor diurne de parlamentari ? La sediul grivco cu TOTI senatorii si deputatii useleului, sa le dea Varanul Felics salarii ! Pe de alta parte, in fiecare zi de luni Mircea Mihaies ii scoate din pepeni pe grevistii uslashi : JOS PALARIA ,DISTINSE DOMN MIHAIES : http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-caligula-s-a-inscris-in-usl-968450.html

  RăspundețiȘtergere
 15. Anonim, confunzi borş cu borşit, vai de capu tău , ce ţi-o fi dat maică-ta să mănânci în copilărie!!!!!
  O altă eroare , ţăranul ardelean nu face borş , ăla e din altă zonă geografică, (sau culturală? )

  RăspundețiȘtergere