18 ianuarie 2010

Partidul Mistico-Prosto-Român
(aripa social-democrată)



Mircea Geoană cade. Se prăbuşeşte în gol, fără să se poată împotrivi, mînat de la spate de o suită irepresibilă de gafe şi ieşiri aberante. Însă ultima ispravă a lui Geoană e un indiciu bogat, din care ţîşnesc, de-a valma, petarde noi şi însemne vechi. Mircea Geoană ne-a adus la cunoştinţă că a fost supus unui atac mistico-energetic, lansat de consilierii de specialitate ai Preşedintelui Băsescu, în timpul campaniei electorale. Dezvăluirea a fost întărită imediat de Mihaela Geoană care a vorbit, deasemenea, de existenţa unui atac al cărui unde l-ar fi doborît pe soţ. În doar cîteva minute şi cu doar cîteva cuvinte, Mihaela şi-a schimbat numele şi renumele. A trecut de la Mihaela Dragostea Mea, la Hiroşima Dragostea Mea. Pe bază de iradiere duşmănoasă.

Ieşirea lui Geoană pare o nebunie. Nu e aşa. Mircea Geoană e un personaj ridicol dar asta nu pune capăt discuţiei. Dimpotrivă, explicaţiile care desfac situaţia tragi-comică a lui Geoană sînt cît se poate de utile. În latură imeidat-practică, asaltul mistic reclamat de Geoană e cît se poate de real. Într-adevăr, o piază rea, un şir de ghinioane şi boacăne ca legate prin farmec l-au urmărit pe Geroană. Bietul om are de ce să se plîngă. Dar nu ştie împotriva cui trebuie să se plîngă. Adevăratul adversar malefic şi obscur al lui Geoană a fost Geoană însuşi. Consilierii speciali ai Preşedintelui Băsescu au fost prostia, obscurantismul şi aroganţa anturajului lui Geoană. Probele sînt zdrobitoare şi au fost etalate în mod repetat de Viorel Hrebenciuc şi Marian Vanghelie. Un amestec de superstiţie, obscurantism şi ignoranţă a format atmosfera din jurul lui Geoană. Personajul politic Geoană n-a făcut decît să adaoge ambiţia. Cîteva lămurri.

Declaraţiile şamaniste ale lui Geoană nu vin de nicăieri. Mediul politic românesc a fost populat şi preluat, de la început, de oameni care combinau două frustrări grave: incultura (sau pseudo-cultura) şi setea de notorietate simbolică. Gelu Voican Voiculescu, mare iniţiat în maculatură mistico-erotică, nu e decît cazul cel mai cunoscut. În trena lui, zeci şi sute de polticieni locali sau centrali au năvălit cu sete în zona misterelor de operetă. De aici, pasiunea pentru masoneria judeţeană sau comunală care a făcut din mici polticieni locali Venerabili ai Lojelor şi participanţi febrili la ceremonii pre-şcoalre cu şorţuri şi mistrii. Tot de aici, trecerea remarcabilă a gîndirii conpsirative, cu ale ei referinţe învăşlmăşite la Khazari, Mossad, Experimentul Philadelphia şi „făcătura” din 11 septembrie. Aceaşi trupă de semidocţi folcorico-esoterici au dat iama în Universităţile de carton presărate în fiecare capitală de judeţ. Toată lumea care se crede ceva a luat doctorate fulgerătoare, după şuete amabile cu comisii compuse din alţi doctori fulgerători. Noua generaţie de domni Doctori şi Profesori la Universităţi de ocupat parcările a pus mîna pe salarii suplimentare dar miza subconştientă a acestei farse traduce altceva: respectul şi aura mistică acordate în vremea comunismului patalamalei şi titlurilor. Reacţia e tipică pentru o masă post- rurală şi semi-urbană de ignoranţi, mutaţi, după 1945, în poziţii de competenţă cu care nu aveau nimic de-a face. Pariul imposturii totale pus la baza istoriei sociale româneşti de comunişti a fost cîştigat şi dă roade.

Mircea Geoană e prelungirea cu încă o generaţie a acestei lumi de parveniţi încurcaţi şi potenţi. Însă cazul Geoană e decis, în primul rînd, de ambiţia fără direcţie. Căci ambiţia, în varianta ei primitvă, l-a împins pe Mircea Geoană în mijlocul unei lumi pe care n-o înţelege: în politică. Atras magnetic de orice cale care promite ascensiunea, Geoană a plusat fără să ţină cont de el însuşi şi a ajuns astfel un personaj care nu seamănă cu el însuşi, un om care nu are identitatate ci numai ambiţia de a răspunde după manual, pe parcursul unui examen de promovare prelungit pe toată durata vieţii.
În doar cîteva săptămîni de frustrare, toată această lume a revenit la vechile ei rădăcini mistice-kitsch, incapabilă să îşi explice şi să accepte eşecul în faţa Preşedintelui Băsescu. Incapabilă, adică, să admită propria mizerie morală şi impostură intelectuală.

133 de comentarii:

  1. :)
    Fac şi eu un pamflet... sau poate că nu e un pamflet. Mă încurc de la un timp în specii literare.

    Dacă aş ştii că domnul Ungureanu citeşte mesajele... aş adresa acest mesaj domniei sale.

    Din păcate...

    ... nu cred...

    şi nu vreau să fiu păcătos.

    M-am bucurat că am văzut două postări într-o zi. Recunosc că habar nu am avut ce să comentez. Pe de o parte există o postare de aproape 14 mii de semne (apreciez şi eu numărul, poate greşesc) care spune că Ucraina va fi în iubire cu Rusia, şi alte aproximativ 4,5 mii de semene (tot aproximativ) într-un fel de pamflet Mircea Geoană şi pâlpâirea violetă. Asta la două zile de la suprasaturarea subiectului.

    Au ieşit deja şi bancuri.

    Cu Mircea Geoană...

    ... şi Violeta.

    Dar apoi m-a lovit gândul-revelaţie al dizidenţei. Aici este un mesaj ascuns. Bine ascuns. Dar eu l-am sesizat că am ochiul de blogger format.

    Cel mai mult mi-a plăcut... "semidocţi folcorico-esoterici au dat iama în Universităţile de carton presărate în fiecare capitală de judeţ". Cred că sunt membrii de partid vizaţi... de la toate partidele... unii chiar la vârf (de aici iniţierea esoterică)... unii chiar pronunţaţi de toate buzele...

    esoteric, EZOTÉRIC, -Ă, ezoterici, -ce, adj. (Despre doctrine, ritualuri etc.) Care poate fi înţeles numai de către cei iniţiaţi; ascuns, secret

    Nu toată lumea pricepe o doctrină, mai ales dacă este transmisă folcloric, prin viu grai, cum este, de regulă, doctrina partidelor... că de citit nu se mai oboseşte multă lume, doar intelectualii. Or intelectuali în partide sunt foarte puţini. Puţini şi oricum nu-i ascultă nimeni.

    Domnule Traian Ungureanu,
    Vă rog să-mi permiteţi să aplaud... aţi intrat în grupul de dizidenţă Preda-Voinescu, vorbiţi despre reforma partidelor politice.

    Atacaţi vârfurile. ;) Aparent ale PSD... dar noi înţelegem unde loviţi cu adevărat.

    Să vedeţi mâine câte telefoane primiţi de la cei cu facultăţi de carton... Să ne spuneţi şi nouă cine s-a simţit vizat să "executăm o bârfă".
    Mică.
    O bârfă mică!
    :)
    Eu deja bănuiesc pe... nu dau nume, persoane importante, cu master şi doctorat... poate şi cu postdoc... în pregătire.
    :)
    "Incapabilă, adică, să admită propria mizerie morală şi impostură intelectuală."
    :)
    Daţi-le numele. Măcar la cei din PD-L.

    Să vină şi "să îşi explice şi să accepte eşecul în faţa Preşedintelui Băsescu". Şi preşedintele să le dea la palmă, pentru că nu au "performat" conform angajamentului.

    Sub 2500 de caractere... dar ce caractere domnule, unu şi unu.

    LEONIDA: Da, da' întreabă-mă să-ţi spun ce fel de oameni sunt.
    EFIMIŢA: Ceva tot unul şi unul.
    LEONIDA: Ăi mai prima, domnule, aleşi pe sprinceană, care mai de care, dă cu puşca-n Dumnezeu; volintiri, mă rog: azi aici, mâine-n Focşani, ce-am avut şi ce-am pierdut!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine scris si foarte adevarat. Dar cu o omisiune: presedintele Traian Basescu, invingatorul lui Geoana, provine fix din aceeasi lume. Ba chiar se pare ca a pus in practica (a cheltuit bani cu) misticimul de care Geoana doar se teme...

    RăspundețiȘtergere
  3. Parca ne-am fi vorbit!
    Exact asta mi-a sarit si mie in ochi citind textul domnului Ungureanu. Vorbeste despre TOTI semidoctii din politica. Adica si despre Doctorii PDL?
    Dar oare interpretam corect? Cu siguranta noi, ca niste pesedachi si penelei si comunisti , cu rautatea care ne caracterizeaza si platiti fiind de moguli , ne gandim ca se refera si la PDL isti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua ,

    Am ajuns pe site-ul dumneavoastra cautand diverse bloguri pe google si m-am gandit sa va scriu sa va rog ceva daca este posibil.
    Sunt la inceput cu un site http://www.francez.ro . Am incercat sa fac un site util pentru toata lumea , cu dictionare si
    tot felul de chestii legate de limba franceza si Franta.
    Cum abia am inceput , mi-e greu si ma chinui sa-l promovez .Intrebarea mea este daca ma puteti ajuta ,
    adaugandu-mi site-ul la blogroll sau oriunde pe site-ul dumneavoastra . M-ar ajuta enorm un link la dumneavoastra .
    Daca va place site-ul meu si considerati ca merita va raman recunoscator.

    Va multumesc,
    Cu stima,
    Tudor
    Tradu texte in orice limba - Dictionar Francez
    admin@yahoostatus.ro

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu zi hop, înainte să sari...

    Sau să-l vezi căzut !

    Câţi politicieni pesedişti au căzut până acuma, în 20 de ani ?

    Da' nouă ne place teribil să ne îmbătăm cu apă rece !

    RăspundețiȘtergere
  6. Iar în privinţa misticismului, ... să avem pardon.

    Politicieni incomparabil mai în toate minţile decât Geoană se îndeletniceau cu el din greu.

    Mitterand e primul nume care-mi vine în minte.

    Nu-l faceţi pe aproape-prezident mai prostănac decât e. Că e destul şi-aşa !

    RăspundețiȘtergere
  7. "Lacul Lebedelor" (Proiectul Iohannis) de Oligarhkoski a ratat stagiunea ! ... Se cauta inlocuitori, se dau explicatii ...
    E vremea criticii ! Dar, pana una alta, pentru incheierea stagiunii, se mai monteaza o piesa :
    "Curtea Miracolelor" - unde se vor dovedi toate cele nedovedibile (altfel decat rational)... Vanatoarea de vrajitoare poa' sa-nceapa ! Traim in plin obscurantism ( cu internet si cu cercel in ureche; oarecum, alaturi de durerea Doamnei Geoana ! ... ). Imperiul sufera pe undeva prin paduri... Il dor barbarii cu limfa lor sloboda ( Mitrea, Fenechiu...). Prin cateva crashme e voie din nou sa bei, e voie din nou sa-njuri, fara sa te mai pitulezi in loboda ! nea Nelu' - Simbolu' isi propune eternu-i servici de avarie (caci presedintele e de onoare ! ), motiv pentru care Crin Antonescu si gasca "Proiectului Iohannis" - pentru mine - n-au stat niciodata in doua picioare...

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt două variante de preşedinte la PSD- Năstase (alianţa PNL-PSD va fi tacită), sau Geoană (se merge cu protocol explicit de alianţă PSD-PNL).

    Inpolitics are o analiză aici:

    "O analiză recentă a politologilor portalului Infopolitic, axată, în principal, pe prognoze legate de anul 2010, și din care vă prezentăm cîteva fragmente, susține că o eventuală victorie a lui Mircea Geoană la congresul PSD ar fi în avantajul PNL și al liderului său, Crin Antonescu".

    http://www.inpolitics.ro/analiza-infopolitic-victoria-lui-geoana-la-congres-l-ar-avantaja-pe-crin-art52559.aspx

    RăspundețiȘtergere
  9. Excelent post al dlui Ungureanu !
    Felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  10. TOATA STIMA intregii echipe TRU-LANCE ARMSTRONG RIDDICK,RESPECTUL meu,Domnule Coman Horatiu !

    RăspundețiȘtergere
  11. Toata stima ! Sper sa nu apara pesedacii sa murdareasca cu noroi pe aici....

    RăspundețiȘtergere
  12. Felicitari "Garzii pretoriene" a blogului.
    Era necesara.
    :) :) :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Explicatia derivei politico-mediatice printre zarurile/cartile/oalele mamei Omida, amplificate de cei care plimba Ursu in orele de foc produs de flacarile violete scoase la inaintare de Hrebenciuc&comp(in ciuda aparentelor, spre bucuria si cu sprijinul lui Vanghelie si Ilici care isi vad astfel rasplatite eforturile de afirmare culturala) este simpla:
    Romania unora se transforma, incet-incet, in romanaria altora.

    RăspundețiȘtergere
  14. ----Geoana, inger lasat la vatra !? ...----


    Mirciulica, nu-ti transforma porecla in renume ! /

    Tine-ti si tu celulele-n darlogi, /

    Si spaimele starnite dinspre mume /

    Nu le mai talmacii cu parapsihologi ! ... /

    Cui sa te plangi, cand rosiorii, cu toata cavaleria, /

    S-au strans in curtea fabricii de zahar ?! /

    Saluta si tu graseiat, maiestuos ( cum iti sta bine ), /

    Ragaitul cult de mare mahar, /

    Al caporalului din schimbul ce-i pe... "vine". /

    Trage cortina, Ezechiel. Sfarsit. /

    Razboi pierdut. Inger lasat la vatra. /

    Experienta "lebedei Iohannis" nu a reusit. /

    Hrebe e-un caine ! Chiar daca nu latra ...

    RăspundețiȘtergere
  15. salut :) te intereseaza un link exchange cu http://baiatulciudat.com ? Daca da ... uite datele mele :D

    Nume : Baiatul Ciudat
    link : cel de sus :)

    Dupa ce m-ai adaugat te rog sa-mi lasi un msj pe blog cu datele tale :)

    Ms anticipat and have a nice day :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Wow!
    Cenaclu literar, sau mai degraba brigada satirica...
    Bravos!
    PS Nu comentez continutul, forma e de brigada artistica....

    RăspundețiȘtergere
  17. A aparut pana la urma pesedacul.... Ma duc sa borasc....

    RăspundețiȘtergere
  18. Răspunsuri
    1. Mai CM, nici daca ar fi fost Eminescu si nu-i inghiteai indrazneala ca s-a legat de mironosițele tale uslinoase! Decum unul incomparabil mai umil..

      Ștergere
  19. PSD in sus, PSD in jos atat la iRealitatea TV, cat si la Antena 3. M-am saturat de otrava lor! Nu credeti ca a venit timpul ca si PD-L sa-si faca post de televiziune? Se incearca prostirea electoratului spre stanga si promovarea neincetata a acestui partid politic iar noi trebuie sa inghitim ca fraierii tot ce ni se baga pe gat de catre aceste posturi de televiziune. Congres PSD.. Geoana, Mitrea, Cristian Diaconescu, Iliescu, Nastase all the time and time and again.. de parca alte lucruri nu ne-ar mai interesa decat cine iese presedinte la PSD...

    RăspundețiȘtergere
  20. Exact la asta ma gandeam si eu.
    Daca te uiti pe alte posturi,vezi aproape aceleasi fezte care apar la IRTV si Antena 3.
    Raman doar posturile straine sau mai bine deloc.Te-apuci de citit.


    Cand PDL isi va face o televiziune inseamna toata lumea de acolo a inteles,in sfarsit ca trebuie sa aiba o politica care se integreaza in cea a PPE si pe care trebuie s-o explice romanilor

    RăspundețiȘtergere
  21. @ Despina
    Dumneavoastră ce cunoaşteţi despre doctrina populară adoptată de PD-L?

    RăspundețiȘtergere
  22. Orientarea spre centru DREAPTA.
    Mai nou, daca va intereseaza cititi :

    "100 intrebari si raspunsuri despre
    Doctrina Populara"
    Costel Stavrache,Andrei Taranu

    Cateva linii pe care le gasiti in politica PDL:
    -respectarea demnitatii umane,
    -respectarea libertatii cetateanului
    -garantarea statului de drept
    etc,etc

    In rest, mai cititi si dvs.
    N-am timp de pierdut cu dvs.

    RăspundețiȘtergere
  23. @ Despina
    Vă mulţumesc pentru răspuns.

    RăspundețiȘtergere
  24. @ NTN si Despina
    Dar PDL are o televiziune( televiziunea poporului"
    Lasand gluma la o parte, abundenta stirilor despre PSD e justificata: e un partid mare si e in fierbere. In viata politica acesta e un mare eveniment. In curand va fi vanzoleala si in PNL , iar PDL va incepe sa fie un partid cu adevarat atunci cand Traian Basescu isi va retrage umbra apasatoare ( Boc e un simulacru de presedinte pentru PDL , evident).Nici mie nu imi place sa le vad fetzele atat de des
    dar atunci cand ma plictisesc schimb canalul . Discovery, NG, Mezzo.
    Ideea ca PDL sa isi faca televiziune imi cam da fiori si ar trebui sa va ingrijoreze si pe dumneavoastra.

    RăspundețiȘtergere
  25. Biblio, ai observat cat de accentuat este "dreapta". Imi pare rau ca oamenii astia nu stiu ca o minciuna , indiferent de cate ori si cu cata apasare este repetata ,ramane tot o minciuna.
    Ai vazut Despina stie ca dreapta e singura doctrina care respecta demnitatea umana. Intrebare pentru Despina: PDL , ca partid de dreapta , respecta inclusiv demnitatea umana a sustinatorilor PSD? Raspuns: Vezi comentariile lui Laur si galetile cu fecale revarsate din plin pe aces blog. Ar trebui corectate astfel:
    Respectarea demnitatii umane a membrilor si a simpatizantilor PDL
    Respectarea libertatii cetateanului de gradul 1. Cetatenii de grade inferioare ( adica pesedacii, Chucky si sustinatorii lui, lebada Johannis )ciocu mic pana va vine mintea la cap.
    Garantarea statului de drept ( prin hiper PDL izarea sa in toate ungherele).

    RăspundețiȘtergere
  26. @ CM
    Doamna Despina mi-a oferit un răspuns excelent la întrebarea mea despre doctrina PD-L. Mi-a oferit o carte scrisă de Andrei Ţăranu, dacă nu fac eu o confuzie de nume, un profesor al SNSPA despre care am auzit numai lucruri bune (despre Costel Stavrache... nu ştiu ce să zic). Eu unul ştiu că doctrina populară, aşa cum este definită ea de grupul european popular, nu este de fapt o doctrină ci o listă de principii care condiţionează cumva intrarea în grup. Linia definitorie a acelui grup este de altfel cea conservatoare, ceea ce nu înseamnă că nu există şi social-democraţi ori liberali. Din câte percep eu realitatea, PD-L este la fel de popular pe cât de socialist era atunci când activa, sub numele de PD, în Internaţionala Socialistă.

    Inteligenţa doamnei Despina a constat însă că mi-a opus opiniile unui profesor şi o carte care, absolut corect, are legătură cu doctrina prin răspunsul la acele întrebări, aşa încât nu mai pot aduce argumente. :D

    Demnitatea umană este un lucru firav, ca şi libertatea personală.

    Statul de drept este iar ceva inefabil, pentru că filosofia nu-l defineşte prea clar. Statul de drept este "cumva", "ceva", care nu este statul arbitrar, totalitar. Cea mai bună definire a statului de drept, peste care am dat în ultimii 10 ani, specifică importanţa ca statul să aibă aceleaşi obligaţii în faţa legii ca şi un simplu cetăţean. Este însă evident că nimeni nu poate garanta "statul de drept". Încălcarea "statului de drept"?, de fiecare dată când Guvernul ne oferă o OUG neconstituţională. Şi nimeni nu păţeşte nimic, nici măcar o linie la palmă. Mai ştie cineva câte OUG-uri neconstituţionale s-au dat din ianuarie 2009?

    RăspundețiȘtergere
  27. Eu inteleg sa sintetizez drepta prin doua cuvinte

    "Bogat si cinstit"

    Binenteles ca stanga rade si demoleaza constant cele de mai sus spunand
    "Sarac si cinstit"
    Ceea ce s-a dovedit deja a fi o utopie :faliment economic in 89 ,si hotiile nomenclaturistilor neprinsi de "statul de drept" postdecembrist

    Drepta trebuie sa demonstreze contrariul chiar si printr-o televiziune.
    Ne-am saturat sa ne uitam la Discovey si Animal planet .
    Aproape TOATE televiziunile romanesti sunt de STANGA
    Trebuie sa existe televiziuni concurente care promoveze dreapta , trebuie sa functioneze legea pietei care sa se opuna politii de stanga a televiziunilor romanesti,care sa fie contrare stangii

    Din pacate n-am timp de mai multe discutii.

    RăspundețiȘtergere
  28. @ Despina
    Stimată doamnă,
    Dreapta nu are nimic de-a face nici cu bogăţia şi nici cu cinstea. Nu spun că cei de dreapta nu sunt bogaţi şi cinstiţi, spun doar că nu asta înseamnă dreapta.

    Stânga înseamnă statul puternic implicat în ceea ce se întâmplă în societate, sau, cum este denumit clasic, stat paternal. Nu am să insist pe stânga, dat fiind că domnia voastră credeţi în dreapta.

    Dreapta înseamnă un stat cu reguli relaxate care oferă societăţii libertatea de a se desfăşura cum crede de cuviinţă, plecând de la principiul liberal că fiecare individ este capabil de a lua deciziile cele mai avantajoase pentru el şi că societatea, ca ansamblu de indivizi, va merge cel mai bine în urma sumei de decizii luate de cetăţeni, fiecare decizie individuală fiind cea mai bună pentru cel ce decide, veghind numai asupra respectării regulilor de convieţuire socială, sau, cum este denumit clasic, statul minimal. Sintetizând, "dacă este bine fiecăruia, atunci ne este bine tuturor".

    Atât în regimul socialist cât şi cel de astăzi, mai greu de definit doctrinar, bogăţiile nu se fac decât prin necinste (mă refer la necinste în sensul mai larg, care cuprinde şi inechitatea). Când spun bogăţie, nu mă refer la bunăstare, ci la averi de zeci de milioane de euro.

    Necinstea nu este egal ilicit. Un cămătar care percepe o dobândă de 30% pentru o săptămână de împrumut, poate nu încalcă legea, dar este, în mod evident, necinstit. Atunci când cumperi un teren de la un amărât pentru a-l vinde o lună mai târziu cu de 100 de ori preţul, nu este ilegal, ci este necinstit. În lumea afacerilor nu se poate scoate, într-un mod cinstit, adică moral, profituri de 100% pe an sau 1000%. Cei care au astăzi averi de sute de milioane sau chiar miliarde de euro, chiar dacă nu au încălcat legea, nu aveau cum să fie cinstiţi.

    Pe de altă parte, sărăcia nu este o virtute în sine, cu atât mai mult nu poate fi un ţel. "Sărac, dar cinstit!" se poate traduce "Cu riscul de a rămâne sărac toată viaţa, doresc să rămân cinstit toată viaţa.". Ei bine, acest slogan lansat de Ion Iliescu, care astăzi nu este un om chiar sărac, dar nici bogat, nu este un mesaj al stângii, este un mesaj mai degrabă creştin.

    RăspundețiȘtergere
  29. DREAPTA aduce bogatie-este demonstrat de societatea capitalista din ultimii 200 de ani

    STANGA aduce faliment si saracie-este demonstrat de falimentul economic al comunismului din '89

    RăspundețiȘtergere
  30. @ Despina
    Am să vă fac o mică socoteală aritmetică ca să înţelegeţi ce înseamnă bogat şi cinstit.

    Să luăm o sumă imensă pentru un român în România anului 1990: 100.000 de dolari. Asta însemna atunci 3,6 milioane lei, adică cam 36 de apartamente. O avere colosală la nivelul României anului 1990 pe care nu cred să o fi avut nici măcar un om cinstit (ei abia cumpărau o maşină). Dar să spunem că ea exista.

    Dacă cineva investea această sumă în afaceri şi scotea un profit anual imens de 50%, reinvestea tot profitul în fiecare an, fără să-şi cumpere casă, maşină, apă minerală, pâine...

    1990: 100.000
    1991: 150.000
    ...
    1995: 759.375
    ...
    2000: 5.766.504
    ...
    2005: 43.789.389
    ...
    2010: 332.525.673

    Nu uitaţi, am plecat de la o sumă aberant de mare în 1990, am stabilit un profit anual extraordinar de bun 50%, am spus că acest profit extraordinar este realizat din 1990 încoace în fiecare an (mai greu de crezut) şi că tot profitul este reinvestit, atât de înţelept, încât se merge mai departe cu profitul de 50%.

    Respectând toate aceste condiţii, încă o dată, aberant de "binevoitor alese", averea maximă obţinută cinstit în România nu poate fi mai mare de 300 de milioane de dolari (atenţie, nu este vorba despre bunuri în valoare de 300 de milioane de dolari, ci de o firmă în valoare de 300 de milioane, pentru că am considerat că cetăţeanul respectiv nu a consumat nimic din 1990 încoace. nici măcar anafură). Asta spune matematica. Faptul că în România există averi mai mari, se traduce prin faptul că averea a fost obţinută necinstit (atenţie, nu spun ilegal).

    Puteţi face acelaşi exerciţiu. Căutaţi firmele celor pe care îi consideraţi de dreapta, bogaţi şi cinstiţi, le aflaţi anul de înfiinţare, le aflaţi capitalul de înfiinţare, înmulţiţi cu 1,5 pentru fiecare an, şi vedeţi cum stă averea totală a omului de afacere astăzi. Dacă firma+bunuri personale depăşesc ce obţineţi, puteţi fi sigură de necinste.

    RăspundețiȘtergere
  31. @ Despina
    Identificaţi stânga cu comunismul, ceea ce este din start fals. Stânga există şi în Statele Unite... Trec peste asta.

    Vorbind despre aceşti termeni, limităm discuţia la politicile economice. Specific această limitare pentru că doctrina în ansamblu cuprinde mult mai multe. Mai specific că nu înţeleg prin stânga socialismul implementat de Partidul Comunist, adică proprietatea poporului asupra principalelor mijloace de producţie. Înţeleg stânga prin înţelesul ei de acum, într-o societate cu proprietate privată şi economie de piaţă.

    Într-o societate socialistă, de dinainte de 1989, falimentul nu există. Nici măcar astăzi, în România, falimentul nu este pe deplin şi complet definit (legea insolvenţei a fost şi este cu cântec), în nici un caz nu are o formă asemănătoare cu falimentul în spaţiul economic american.

    Relativ la sărăcia produsă de stânga, sunt perfect de acord. Capitalismul şi, mai ales, societatea de consum, conduce la consumarea accelerată a resursei, dar şi la bunăstare. Bunăstarea economică a dreptei este dată nu numai de o productivitatea a muncii superioare stângii (care există, este adevărat, şi îşi aduce aportul în creşterea economiei), ci de creşterea artificială a PIB-ului pe seama comerţului şi serviciilor, producând şi consumând bani care nu există decât pe hârtie. Capitalismul nu posedă o formulă economică câştigătoare, este un sistem care consumă într-un an cât socialismul în 5. În momentul în care resursa se epuizează, socialismul strânge cureaua... capitalismul nu poate face asta, creşterea economică este o condiţie a supravieţuirii, el trebuie să-şi ea resursa cu forţa de undeva... iată războaiele cu ţintă economică.

    Aş compara politicile economice de dreapta şi stânga cu două maşini. La dreapta avem o maşină de curse, scumpă şi care consumă 50 litri la suta de kilometri. La stânga avem o maşinuţă de mic litraj cu un consum de 6 litri la suta de kilometri. Este evident că la dreapta avem lux, viteză, eleganţă, scaune de piele, încălzire la scaune, fiabilitate, sistem audio de ultimă generaţie, GPS, airbag şi tot ce a mai inventat tehnica la vârful ei, şi la stânga avem lipsă de fiabilitate, dotări spartane, şi o mişcare "ca după mort". Pe perioade mari de timp, raportat la aceiaşi valoare, la acelaşi combustibil maşina de stânga duce însă mai departe decât maşina de dreapta, tocmai pentru sărăcia înseamnă gestionarea austeră a resursei.
    /va continua/

    RăspundețiȘtergere
  32. /continuare/

    Nu are rost să vă descriu, cu lux de amănunte, cum reuşesc capitaliştii să rămână bogaţi, pentru că vedeţi şi singură că în momentul în care SUA nu mai are de unde lua resursă, capitalismul a provocat această criză "minunată" la nivel mondial.

    Toate ţările occidentale, inclusiv SUA, sunt conştiente că acest capitalism trebuieşte temperat, de aceea se tot caută, de zeci de ani, o cale de mijloc între efervescenţa economică capitalistă, consumatoare de resursă, şi ponderarea consumului prin politica austeră de stânga (redistribuirea bogăţiei). Iată deci cum China şi Rusia au la putere comunişti dar încep să accepte economia de piaţă şi proprietatea privată asupra mijloacelor de producţie, iar occidentul începe să strângă cureaua consumului şi să crească impozitele pentru a supravieţui fără o prăbuşire a nivelului de trai.

    În timp ce doctrina economică de dreapta spune că săracii vor trăi mai bine pentru că bogăţia vârfurilor bogate ridică de la sine şi nivelul minim de trai, doctrina economică de stânga ia mai mult de la cei bogaţi pentru a da mai mult la cei săraci.

    Iată de ce dreapta avantajează bogaţii şi stânga săracii. Este însă timpul ca dreapta şi stânga să colaboreze pentru a obţine un optim. România nu are nevoie astăzi nici de stânga şi nici de dreapta... nici măcar de centru. România are nevoie astăzi ca politicile economico-sociale să se împletească, are nevoie de întreaga clasă politică. Din păcate clasa politică, în loc să colaboreze pentru binele naţiunii, reuşesc performanţa inconştienţei. Partidele româneşti aleg să se bată pentru ca să câştige, vremelnic, un post de conducere de unde să se joace de-a dumnezeu (cu minusculă).

    RăspundețiȘtergere
  33. Dupa 89 s-a incercat doar reimprospatarea comunismului in Romania .
    Si se va incerca in continuare daca STANGA -adica socialismul (sau comunismul cum vreti dvs.)nu va fi condamnat asa cum a fost condamnat holocaustul.
    In rest cine vrea STANGA tot acolo ajunge-faliment, furt, hotie,dezinteres fata de munca, degradarea fiintei umane.

    Vad ca dvs aveti timp sa scrieti toata ziua.
    Eu nu am.

    RăspundețiȘtergere
  34. @ Despina
    Comuniştii au existat în România, pentru că a existat PCR, comunismul nu a existat, pentru că nu a existat o societate comunistă, doar o societate socialistă, de aceea se numea Republica Socialistă România.

    Socialismul de atunci şi socialismul de acum sunt două lucruri total diferite. Atunci socialismul era o stare de tranziţie dintre societatea capitalistă şi societatea comunistă, adică ţinta ideologică a partidului comunist.

    Astăzi nu mai există acel socialism, nu mai există nici o ideologie, o altă ideologie, care să dorească eliminarea proprietăţii private şi economia centralizată dominată de conceptul proprietăţii întregului popor.

    Despre falimentul stângii, deja v-am dat acest răspuns, numai că nu sunteţi pregătită să-l acceptaţi.

    RăspundețiȘtergere
  35. N-aveti decat sa va mintiti singur.
    Stanga si-a DOVEDIT FALIMENTUL !

    RăspundețiȘtergere
  36. Criza economiei americane tot stânga a provocat-o? Noi suntem acum în criză, alături de întreaga economie mondială, din cauza stângii?

    Este interesant că îmi spuneţi mie că mă mint singur. :D

    RăspundețiȘtergere
  37. Da, tot stanga. Cu Soros cu tot si toti cei intretinuti de el



    De acum inante nu va mai raspund pentru ca faceti varza totul nu sunteti bine intentionat

    RăspundețiȘtergere
  38. Bibliotecarule, ar trebui sa va schimbati numele in Bucatarul ( pentru ca faceti varza totul). Si sa nu mai nauciti lumea p'aci cu vorbe mestesugite ( dictate de moguli, evident).
    Observand dialogul pot sa il sintetizez: argumente contra strigate ( majuscule isterice). Idei, explicatii contra sentinte ( iar cu majuscule) si ultimatumuri.
    Sincer sa fiu, savurez dialogul acesta ...

    RăspundețiȘtergere
  39. Incercati sa gatiti.Poate v-ati gresit meseria

    RăspundețiȘtergere
  40. @ Bibliotecarul (in legatura cu disputa de mai sus)

    Sustii cateva idei pe care nu le impartasesc. De exemplu esti sigur - ca dealtfel majoritatea - ca actuala criza economica mondiala ar fi capitalista. Eu cred ca nu : e produsul etatismului finaciar-bancar. Criza a fost generata de politicile financiare ale bancilor nationale (in special de catre FED); politici interventioniste. Multi politicieni, comentatori si experti deopotriva considera actuala criza financiara rezultatul „lacomiei“ si al „capitalismului salbatic“. În realitate însa, ea nu este decât consecinta fireasca a unui lung sir de politici interventioniste care au subminat economia de piata. Reducerea dobanzii de referinta la 1%(!) de catre banca nationala americana - pentru a incuraja investitiile periclitate de atacul terorist din 11 sept.- si sistemul rezervelor fractionare (baza aranjamentului etatist- bancar contemporan) au condus, progresiv,la euforia mondiala a creditului si la malinvestiile ce se platesc acum. Pe de alta parte, la adancirea crizei a mai pus umarul si programul politic al "unei case pentru fiecare american" din perioada mandatului J. Carter ( legea CRA - Community Reinvestment Act - 1977) - care a silit bancile sa dea credite ieftine oamenilor cu venituri modeste conditionand expansiunea filialelor bancare de acordul negociat cu comunitatile defavorizate ale localitatilor vizate. Pe de alta parte, pe cai mai sofisticate, statul garanta "succesul" acestui program de afaceri. Initial relaxata dupa aparitie (poate si din cauza excesului interventionist care nu avea nimic de-a face cu piata financiara), legea a fost scoasa de "la naftalina" sub presiunea grupurilor de presiune puternic ideologizate, "political correctness", accelerand euforia generala a creditului, slabind prudenta si, prin cresterea implacabila a preturilor caselor, ducand la cumulul catastrofal al creditelor subprime (inceputul prabusirii castelului de nisip). Asadar, Statul actual - gigantismul statal- este la baza actualei crize mondiale. Statul contemporan si-a depasit cu mult atributiile si rostul sau initial.
    Pentru a intelege cat de putin capitalist mai este sistemul financiar-bancar actual e suficient sa-i observam temelia centralista, piramidala: e un aranjament etatist-bancar, gresit si neonorabil, in care bancilor private, devenite intre timp vasale Bancii Nationale prin cointeresare, li se permite sa faca oricat profit, dar in conditiile coparticipative sistemului rezervelor fractionare. Astfel obtin garantia subanteleasa a "imunitatii" la faliment pe care o gireaza Banca Nationala in sistem de casta coparticipativa la expandarea creditului ieftin si, la nevoie, prin tiparnita de bani... Argumentul mult invocat al cresterii economice continue nu e suficient ptr a justifica tragediile centralismului financiar (ciclicitatea crizelor).
    Altfel spus, este un sistem care privatizeaza profiturile si nationalizeaza, la nevoie pierderile !!! ( vezi cazurile Lemann Brothers, Freedy Mac, Fannie Mae, Aig etc.). Intreb raspicat : mai au toate astea vreo legatura cu capitalismul adevarat, cu piata libera, adica cu riscul si prudenta corelate oricarei afaceri si economii sanatoase, dezvoltarii durabile !?

    PS
    Aici s-a ajuns astazi! E bine de stiut ca la aparitia primelor banci centrale in sec. XIX ( dar ca banci ale bancherilor si nu ale statului ) ideea era doar aceea de intr-ajutorare, a falimentului cat mai putin probabil. Ulterior, prin nationalizare, rostul initial a fost pervertit in centralismul financiar actual; neonorabil pentru sistem, necinstit pentru depunator,si, prin posibilitatea abuzului, periculos pentru economie ...

    RăspundețiȘtergere
  41. @ Coman Horatiu - Medias
    Aveţi dreptate în ceea ce priveşte politica bancară, numai că cele povestite de dumneavoastră sunt consecinţe (adică nu cauze ale crizei) ale societăţii de consum, ale creşterilor economice fără acoperire reală, ale banilor de hârtie, fără acoperire, ale banilor electronici...

    Sigur că da, sistemul bancar a condus la tranzacţii cu banii care nu există. Dacă plăţile s-ar face cash şi (aici este important) cu bani care au acoperire în banca naţională (aur, mărfuri...), probabil că nu ar fi existat criza, dar nici avântul economiei occidentale.

    Era un banc care circula pe net acum doi ani despre blocajul financiar.

    Un turist ajunge într-un sat şi cere o cameră la singurul hotel din sat. Plăteşte camera cu 100 de euro. Hotelierul ia suta de euro şi plăteşte, măcelarului. Măcelarul plăteşte ţăranul care i-a dat animalele cu aceiaşi sută de euro, de la ţăran suta de euro a ajuns la brutar... şi tot aşa, prin tot satul, până reajunge la hotelier. Atunci turistul renunţă la cameră, ia suta de euro, pleacă.

    Banii turistului au rulat întreaga economie a satului, dar satul nu a produs nici un ban adevărat, pentru că omul şi-a luat banii şi a plecat cu ei.

    Economia capitalistă face bani preponderent din comerţ şi servicii. O economie bazată pe societatea de consum se umflă ca un balon de săpun, creşte în volum fără să aibă substanţă în interior, pentru că aceste două domenii (comerţul şi serviciile) cresc foarte mult în societatea de consum. Aparent toată lumea are de lucru, şomajul scade, salariile cresc, toată lumea trăieşte în bunăstare, fiecare vinde sau cumpără, există restaurante, săli de sport, magazine care vehiculează bani. Oamenii contractează credite şi economia creşte pe bani care nu există... şi atunci cresc veniturile tuturor, adică se pot plăti creditele de consum...
    Economia încălzită de supra-consum (adică oamenii consumă mai mult decât au nevoie) consumă resursa, fie că este resursa naturală care intră în tigăile şi cuţitele cumpărate de la teleshop, fie că vorbim chiar de forţa de muncă. În momentul în care nu mai există resursă pentru a asigura creşterea economică, totul se prăbuşeşte.

    Secretul funcţionării economiei occidentale este creşterea economică. Cât timp există o creştere economică, oricât ar fi de mică, societatea de consum funcţionează, balonul se umflă, există o accelerare economică. În momentul în care nu mai există o creştere economică, când economia cade, fie şi puţin, totul se prăbuşeşte brusc, pentru că nu se mai poate autosusţine. Acesta este motivul pentru care economia occidentală s-a prăbuşit în cascadă.

    De ce la prăbuşire a răspuns prima dată sistemul bancar? Deoarece societatea de consum are o strânsă legătură cu creditul de consum.

    Cum ar trebui să fie făcut un credit?

    Contractez (cumpăr) un credit pentru, să zicem, 100.000 de euro pe cinci ani cu o dobândă de 10% pe an (iau datele acestea ca să se vadă uşor calculul)+celelalte costuri ale creditului. Asta înseamnă că la sfârşitul celor cinci ani trebuie să plătesc 100.000 de euro, 61.051 dobândă şi cu restul costurilor de administrare, asigurare... să spunem rotund 180.000 euro.

    În concluzie, eu cumpăr ceva material de 100 mii euro, după cinci ani am acel ceva în proprietate (eventual cu o valoarea mult mai mică, pentru că au trecut 5 ani), dar am plătit în plus 80 de mii de euro, costul creditului. Este evident că un credit de consum nu poate fi rentabil.

    Dacă iau însă 100.000 euro şi îi investesc în ceva care îmi aduce după 5 ani minimum 180 mii de euro plus un leu, atunci se cheamă că am făcut o investiţie înţeleaptă, mi-am achitat creditul din profit. După cinci ani am rămas cu lucrul în care am investit (chiar dacă la o valoare mai mică) şi acel lucru îmi va produce în continuare profit pe care îl pot folosi, pentru că am achitat creditul.

    RăspundețiȘtergere
  42. @ Bibliotecarul

    Secretul economiilor occidentale nu e cresterea economica (aceasta e deabia consecinta), ci proprietatea privata a capitalului investit pe piata libera a concurentei. Doar piata libera poate fi parametrul de estimare al rentabilitatii unei afaceri. E singurul criteriu rational dupa care pot fi estimate eficace afacerile si investitiile
    (rationalitatea economica). Altceva nu mai exista. De aceea Statul nu trebuie sa intervina nici pe pietele finaciare, ca indeobste deloc in economie, pentru ca nu reusete altceva decat sa bruieze intelesul semnalelor pe care la dau banii si bursele prin rentabilitatea sau nerentabilitatea unor investitii. Cu alte cuvinte, Statul face doar prostii cand preia sarcini ce, de drept si firesc, apartin liberei initiative. Doar concurenta sileste, implacabil, la inovatie si dezvoltare. E o banalitate prea ignorata astazi in consecintele sale miraculoase. Concurenta e ca o hora din care, odata intrat, nu mai scapi, trebuie sa joci, altfel ajungi sub linia de plutire. In treacat fie spus, economiile occidentale de azi sunt mixte, puternic etatizate, fiscalizate, reglementate si tocmai din cauza asta sunt supuse ciclicitatii crizelor economice. Piata libera e simtitor mai restransa decat era in secolul XIX, secolul de pionierat al expansiunii capitaliste; cu corelatul sau uimitor pentru atunci: cresterea bunastarii generale la care nici o epoca anterioara nu ar fi putut visa. Asadar, dupa parerea mea, sursa discreta a slabiciunii economiei actuale nu e piata libera - mult hulita piata libera si concurenta - ci tocmai statul asistential contemporan (modelul viciat care ne inspira si pe noi, romanii). Asa ni s-a spus mereu in comunism, si tot asa sustine, foarte vocal, si Stanga occidentala (de 7-8 decenii). Dar greseste. Falimentul Stangii e deja un fapt istoric verificat. Falimentul Stangii e multiplu si strigator la cer in toate variantele sale: de la cele crancene comunismul si nazismul, si la variantele celei de-a "treia cai" gen modelul yugoslav, pana la cele mai "soft", occidentale, care s-au acomodat regimului parlamentar (socialismul lui Miterrand, al lui Olof Palme, de fapt, statul asistential postbelic). Statul asistential de azi, pe care il imitam si noi de douazeci de ani incoace, se profileaza nu doar ca risipitor (pe seama pietei libere, atat cat mai exista) ci si de-a dreptul periculos pentru libertate. Pentru cei care vor sa vada, e deja nelinistitor prin logica sa expansiva in dauna inividului. Geniul sau rau e, clar, socialist.

    PS
    Doar succesul durabil al propagandei comuniste a facut credibil basmul celor doua extreme radical diferite, si pe plan de consecinta, iremediabil ostile. De fapt, nazismul si comunismul sunt frati gemeni; sunt cele doua fatzete ale fenomenului totalitar care a marcat definitiv secolul douazeci. Amandoua sant capul si pajura aceleasi monede, extrema stanga. Exista similitudini frapante intre ele, aproape pana la identitate. Sunt de aceeasi natura. Nici economia nazista nu rezista celei mai sumare analize: nu mai avea , cum gresit se mai crede, nici o legatura cu piata libera, cu capitalismul; era total la dispozitia Statului, socializata. Doar in detalii diferea de modelul leninist, nu ca natura. Deabia redescoperind gandirea liberalismului clasic se mai poate intelege adecvat natura mascat-socialista a Statului contemporan ( si viciile sale ascunse ). Altfel, galagia "democratica" ne fura... Nu vedeti ca si oligarhia postdecembrista de la noi a fost creata tot in poala Statului din care nu mai vrea sa coboare !? Nu prefera concurenta reala, cu riscurile asociate, ci "garantiile" de stat ale afacerilor.TOATE CELE INCRIMINATE DE MINE PANA ACUM AU O TRASATURA COMUNA (opusa esentei liberalismului): SUNT ANTICONCURENTIALE ( si asta doar prin intermediul Statului a fost- si este- posibil )...

    RăspundețiȘtergere
  43. @ Coman Horatiu-Medias

    Exceptional !!
    Felicitari pentru ca ati avut rabdarea sa scrieti cele de mai sus si pentru felul in care ati scris.
    Pe Dvs va pot citi ,desi sunt foarte ocupata in aceasta perioada

    RăspundețiȘtergere
  44. @ Coman Horatiu - Medias
    Am impresia că este pentru prima dată când mă citiţi.

    Eu nu neg că o economie cu capital privat merge mai bine decât una cu capital de stat, spun dar că acest "mers mai bine", în sensul de "producţie de bunăstare", are nişte costuri.

    Am să vă ofer un exemplu ca să înţelegeţi.

    În economia centralizată să spunem că o ţară are o fabrică de piepteni. Întreaga ţară se piaptănă cu acelaşi tip de pieptene, nu există pe piaţă un alt tip, fiecare cetăţean are un pieptene şi nu poate alege. Economia centralizată are un mare avantaj, poate calcula producţia unui produs funcţie de necesitate. Fiecare cetăţean îşi ia un pieptene nou pe an (considerând că după un an pieptenele se strică). În acest caz, producţia fabrici este egală cu numărul de cetăţeni.

    În economia în care funcţionează concurenţa sunt trei fabrici care produc piepteni. Populaţia are acum posibilitatea de a alege un model din trei, există o piaţă concurenţială, întreaga populaţie are un pieptene, dar nu mai este acelaşi tip de pieptene, unii vor avea cel mai bun pieptene, alţii îl vor avea pe cel mai bun sub aspectul raportului preţ/calitate. Ei bine, cea de a treia fabrică dă faliment şi întreaga sa producţie ajunge la groapa de gunoi. Mai mult cetăţenii nu mai schimbă pieptenele o dată la un an, ci o dată la o lună, pentru că nu se mai aşteaptă ieşirea din uz a obiectului de folosinţă, ci se cumpără altul când apare un model mai nou (acest lucru defineşte, grosier, societatea de consum). Astfel cetăţeanul va folosi nu un pieptene pe an ci 12 pe an. Nu va ajunge un piepten la groapa de gunoi în fiecare an, vor ajunge 12. Producţia mare de piepteni oferă aparenţa unei bunăstări economice, faptul că ei sunt cumpăraţi înseamnă o aparentă bunăstare pentru cetăţeni, în realitate pieptenii (şi resursa conţinută de ei) ajunge în mod accelerat la groapa de gunoi.

    Să trecem la al treilea tip de economie, anume economia de piaţă în condiţiile globalizării. Aici nu mai avem deja două fabrici care lucrează în spaţiul de achiziţie, avem o ofertă vastă, 100 de fabrici, 1000 de fabrici... cu o gamă diversificată de produse, din exteriorul ţării. Probabilitatea ca populaţia să aleagă unul din cei 100 din afară este mai mare decât alegerea pieptenilor din interior... ceea ce înseamnă falimente şi producţie ajunsă la gunoi pentru că nu este vandabilă. Mai mult, deşi se face comerţ cu piepteni, ei fiind din import înseamnă un flux de bani spre exteriorul ţării, adică sărăcirea ţării.

    În sfârşit, vreau să moderez ceea ce spuneţi mai sus, anume "proprietatea privata a capitalului investit pe piata libera a concurentei". Uitaţi de un fenomen care dă peste cap economia de piaţă în condiţiile de proprietate privată şi piaţa liberă a concurenţei, anume construcţia condiţiilor de monopol.

    Un exemplu american a fost intervenţia statului asupra companiei Microsoft atunci când se constituise condiţia de monopol. Lumea monopolurilor construieşte o piaţă care nu este liberă prin dominaţie economică.

    Statul intervine întotdeauna pe piaţa financiară, fiecare ţară are o structură de tip Bancă Naţională care are rolul reglării fluctuaţilor monetare.

    Domnia voastră nu spuneţi lucruri noi, spuneţi numai accepţiuni generale vehiculate pe la TV şi prin ziare, fără să aprofundaţi fenomenele (adică sistemul cauză-efect) reale.

    De exemplu spuneţi "concurenta sileste, implacabil, la inovatie si dezvoltare". Sigur, este o accepţiune generală care a devenit aproape banală. Totuşi nu concurenţa sileşte într-o societate de consum la inovaţie şi dezvoltare, ci politica de marketing. Concurenţa sileşte la o politică de marketing adecvată, nu neapărat la un produs mai bun. De multe ori se vând lucruri proaste, la preţuri exorbitante, numai pentru că există o politică de marketing mai bună.

    RăspundețiȘtergere
  45. @ Coman Horatiu - Medias

    Cum e cu politica de marketing...

    La început un produs este nou, să spunem un celular, şi lumea nu ştie despre el. Este necesară promovarea lui. Pe măsură ce el este promovat, vânzările cresc rapid. Se ajunge la un moment dat pe un palier în care vânzările sunt mari şi constate. Aici este nevoie de dezvoltare. Acest palier nu ţine foarte mult şi cade rapid la un moment dat, atunci când piaţa se saturează. Când începe căderea, degeaba se mai face reclamă, vânzările nu mai pot creşte. Soluţia este un model mai nou, chiar dacă nu este foarte diferit de cel anterior, care să producă evenimentul de noutate pe piaţă. Aici apare nevoia de inovaţie. Politica de marketing ideală urmăreşte lansarea produsului nou în momentul oportun, adică înainte de a se produce căderea, dar nu înainte de a se epuiza palierul modelului anterior.

    Acest sistem nu poate exista decât în condiţiile societăţii de consum, pentru că trebuie să existe consumatorul care îşi schimbă telefonul nu pentru că cel vechi nu mai merge, ci pentru că există unul nou mai atrăgător.

    RăspundețiȘtergere
  46. O chestiune aparent marginală, dar anul acesta ar trebui remediată. România, pe 9 mai, sărbătoreşte trei evenimente: Ziua Victoriei (9 mai- la fel ca Rusia, celelalte ţări o fac pe 8 mai, data reală), Ziua Independenţei (era 10 mai, comuniştii au mutat-o pe 9 mai ) şi “Ziua Europei” ( Ce mai sărbătoare… ţţţ !).

    Ruşii au trimis invitaţii foştilor aliaţi din WW2 (Franţa, SUA şi Marea Britanie, şi fostele republici ale URSS, mai puţin Georgia), ca să participe cu trupe la parada de Ziua Victoriei (9 mai) în Piaţa Roşie din Moscova. A confirmat participarea doar Bling-Bling, ambalând-o sub forma unei formaţii de 70 de militari, sub steagul escadrilei Normandie-Niemen.

    http://english.pravda.ru/russia/politics/27-01-2010/111881-victory_parade-0

    Vreau să cred că mai exista timp pentru o iniţiativă legislativă (ori mai multe) care să repună în termeni reali datele pe care România le sărbătoreşte.

    RăspundețiȘtergere
  47. Mai exact ce propui,8 si 10 sarbatori?
    Pe 10 mai unii romani sarbatoresc altceva, le facem loc si lor printre RRRRomani?
    De ce spui " aparent " marginala. Are vreo importanta esentiala aceasta problema care ne scapa? Oricum Romanii nu prea mai pretuiesc nimic, sarbatorile noastre sunt golite de intelesul originar.

    RăspundețiȘtergere
  48. CM, exact, 8 mai - Ziua Victoriei, la 9 mai as renunţa, iar 10 mai Ziua Independenţei (fiind republică , nu am putea zice Ziua Regatului, deşi n-aş fi împotrivă ca 10 mai sa fie Ziua Naţională a României).

    Tocmai, nu este marginală, are o valoare simbolică, de la simboluri pleacă lucrurile concrete. Cum sa preţuim sărbători cu sens alterat de comunişti ori impuse peste capul nostru ca Ziua Europei ?
    Daca toţi românii ar cunoaşte ce prevede Tratatul de la Lisabona, politica româneasca s-ar redefini integral. Şi-aşa, la următoarele alegeri europarlamentare (daca va mai exista UE peste 4 ani), nu vor fi decât două "partide" pro- şi anti-Lisbon Treaty.

    RăspundețiȘtergere
  49. Si eu sunt de acord cu 10 Mai Ziua Nationala
    Din mai multe considerent pragmatice :)

    RăspundețiȘtergere
  50. Despina,considerente pragmatice atunci cand vorbim despre simboluri?

    RăspundețiȘtergere
  51. Intrebare, Despina, intrebare...
    Vroiam sa aflu care e parerea dumneavoastra despre treaba asta. Dar daca dumneavoaastra simtiti gustul de venin nu stiu ce sa spun. E ca in povestea aia:
    - Auzi, muscatura de sarpe este veninoasa?
    - Depinde de sarpe, dar de ce ma intrebi?
    - Mi-am muscat limba...

    RăspundețiȘtergere
  52. domnule Ungureanu,

    exista sanse ca votul uninominal sa fie introdus si la alegerile uninominale?
    eu ma nu ma simt repreyentat de foarte multi consilieri locali, si as vrea sa am optiunea sa "mi-o fac cu mana mea" la urmatoarele alegeri locale, nu sa votez o lista propusa de partide.

    RăspundețiȘtergere
  53. CM,e cunoscuta alergia isterica a comunistilor(iliescilor),pesedeilor in general,la tot ce inseamna simbolurile Regalitatii in Romania; incredibila mi se pare incolonarea liberalilor si la aceste galeti cu laturi!!!Pana acolo sa mearga josnicia coalitiei "bunului simt"? Astept reactia dumneavoastra referitoare la respectul(doar "istoric"?!?) avut de PNL pentru Casa Regala...Pe de alta parte v-aduceti aminte primul 1 dec.1990 "sarbatorit"de petre roman si iliescu la Tg.Mures,cu pumnul strans ridicat in aer:"pastele mamii lor de unguri-bozgori";de reconcilierea francezo-germana ce parere aveti?(am auzit deja "liberali" comentand:Traian Basescu "va preda sceptrul" Regelui Mihai si Romania va intra in iad!!)De ce nu acceptati o zi(poate insorita,de obicei la inceput de mai)in care sa ne simtim cu totii bine(ca francezii la 14 iulie ori americanii pe 4 iulie)sa ne bucuram macar de un simbol,poate cel mai important,SIMBOLUL LIBERTATII!(exemplu:http://www.dadamedia.ro/?p=255,mai ales Steliu Lambru said...)

    RăspundețiȘtergere
  54. Si olandezii au facut la fel cu 30 Aprilie ziua uneia dintre reginele lor .
    Este tot timpul cald si frumos si lumea este vesela si bucuroasa :)
    Ce poate fi mai firesc?

    RăspundețiȘtergere
  55. "SUVERANE AL ROMANIEI!Ti-am dat coroana lui Stefan cel Mare si lui Mihai Viteazul,de astazi inainte strabunii tai,reda-i si tu antica sa splendoare!Fa din aceasta tara sentinela inaintata a libertatilor moderne,bulevardul nebiruit al CIVILIZATIUNII OCCIDENTALE" Cuvant rostit de Kogalniceanu la momentul incoronarii ca Rege al Romaniei la 10 mai 1881 a principelui Carol I de Hohenzolern. A urmat apoi MODERNIZAREA ROMANIEI!...

    RăspundețiȘtergere
  56. Exact,Doamna Despina,firescul bucuriei,iesirea in parcuri cu prietenii(dar fara bubuitoarele manele+mizeriile cu mici:sa-i lasam pe vanghelie si pesedeii lui sa se desfasoare la 1 mai)dupa o scurta parada militara,in care cei ce si-au asumat riscul sa plece in afganistan sa fie respectati!!!

    RăspundețiȘtergere
  57. Stiati ca pe la noi ,prin Bucuresti,in Herastrau si Cismigiu cand este timp frumos canta fafara ?
    Este tipic pentru luna mai cand este o explozie de flori !

    RăspundețiȘtergere
  58. Gand la gand cu bucurie!Abia astept sa ma intorc si in locurile superbe ce le pomeniti dar si in gradinile botanice din Cluj si Iasi de exemplu!

    RăspundețiȘtergere
  59. Tu esti din Mogosoaia, dobitoaco. La noi in Bucuresti nu exista Mogosoaia!

    RăspundețiȘtergere
  60. Boc mananca cacat in direct: ca din 2001 a castigat toate alegerile la care care a participat. Doua cuvinte: Blaga si Prigoana!
    Si vor mai urma, stati linistiti!

    RăspundețiȘtergere
  61. @ Anonim
    Înţeleg că ceva v-a provocat supărarea, dar se poate să folosiţi un asemenea limbaj? Nimeni nu va face efortul să vă urmărească supărarea sau dispreţul la adresa cuiva dacă este formulat sub această formă. Nu este păcat ca vocea dumneavoastră să nu se facă auzită?

    RăspundețiȘtergere
  62. Bai Bibliotecarule, nu ma mai fute: tartorul acestei haite, numitul Base, prin unicul sau frate, taman s-a cumetrit cu un d-ala imputit, cum ii zicea el.
    Deci limbajul meu este chiar adecvat locului.

    RăspundețiȘtergere
  63. Da-ti numele de de manelist si fa-i o felatie lu crin antonescu si vanghelie in direct zgura ma-tii de labagiu!

    RăspundețiȘtergere
  64. Nu te bilbii bai Laure, ca te ride Prigoana! Si PeDizda Eba!

    RăspundețiȘtergere
  65. Ma-ta e Laura,iar Adina Valean si Norica Nicolai iti fac coaiele arsice ba zgabearta iftode!

    RăspundețiȘtergere
  66. Pai eu zic sa ma sugi mai cu mila, sa nu mi le faci arsice.

    RăspundețiȘtergere
  67. @ George, v-as raspunde , dar nu prea pricep ce ati intrebat. Incercati o fraza mai clara si voi raspunde la fel de clar.
    Eu am abandonat demult ( cam de la episodul " Conventia democratica" ) speranta in revenirea Casei Regale in fruntea Romaniei. Am observat atunci ca nu exista politicieni romani care sa doreasca pe bune revenirea la starea de Regat. Nu ma mira ca PSD ul e impotriva, ma uimeste indiferenta PNL ului . Iar PDL nu cred ca a exprimat vreodata public respect sau admiratie fata de Casa Regala. Daca imi dovediti ca ma insel as fi fericit.

    RăspundețiȘtergere
  68. iar povestea cu liberalii comentand despre eventuala predare a prereogativelor de la Basescu la Majestatea Sa, cred ca e o gluma.

    RăspundețiȘtergere
  69. Ia sibutramina,ca nu-ti suspenda patriciu cerebelu,da' ti s-a umflat coccisu de atatea suturi,ba capac de tomberon penalo-vozganian!

    RăspundețiȘtergere
  70. @ Anonim
    Stimate domn,
    O luaţi în tragic în loc să zâmbiţi. Cumetria este la nivel înalt. Domnul frate al adevăratului domn Băsescu are calitatea de frate al preşedintelui românilor, iar domnul Mondialu (îmi cer scuze că nu mai ţin minte exact numele domniei sale, Anghel Sandu) este preşedintele rromilor. În concluzie nu văd nimic deplasat... ba dimpotrivă, totul e fixat monolit.

    Eu cred că ar trebui să ne bucurăm pentru domnul Mondialul, doamna Formaţia şi fetiţa (care chiar nu are nici o vină că şi-a început viaţa sub semnul politicii româneşti) Renata Doiniţa.

    RăspundețiȘtergere
  71. @CM,poate eu sant subiectiv dar bunicii mei au avut un respect deosebit pentru liberali tocmai pentru ca stiau sa respecte simbolurile nationale, printre care si Casa Regala,ce a contribuit DECISIV la modernizarea Romaniei!(iar o sa spuneti ca suntem obsedati,dar asta-i realitatea:presedintele Basescu doreste MODERNIZAREA STATULUI ROMAN,obiectiv UNIC in politica post-decembrista). Intrebarea mea era daca liberalii de astazi pot accepta sarbatorirea unui simbol(in sensul descris de Riddick)unde-intr-o zi anume-sa nu gaseasca prilej de zazanie ori ironii ieftine... Sa iasa in evidentza nu cu fitile patriciene ci cu ceva SPECIFIC PNL prin care sa atraga atentia oamenilor:"Da bai uite-i pa liberalii astia,au scos ideile astea super...;bravo lor"...

    RăspundețiȘtergere
  72. Vozganian(de care mi-e o scarba infinita) a scos o carte "mishto",am urmarit zona radio-tv-net,n-au iesit in fata liberalii cu acest eveniment...

    RăspundețiȘtergere
  73. E incontestabil, Presedintele Basescu declara ca doreste modernizarea statului roman. Pana acum , dupa un mandat de 5 ani nu prea i-a iesit. Un vot uninominal prost facut( dovada rezultatele sale jenante )si cam atat. In rest declaratii goale, promisiuni desarte si amenintari voalate. Dupa alegerile prezidentiale marcate obsedant de marota reducerii numarului de parlamentari , prezentata ca modernizare a statului, dupa un referendum cel putin discutabil pe aceasta tema, ma asteptam la o ofensiva ampla si fulgeratoare pe acest front. Ati mai auzit ceva despre aceste obsesii prezidentiale in ultima luna?
    Nu ma plang, pentru ca nu m-a convins pana acum ca proiectul presedintelui este unul corect, dar ma mira ca nu va plangeti dumneavoastra .Cei pentru care " nu se mai putea asa". Acum se pare ca se poate...
    Cat despre liberali si despre imaginea lor in ochii dumneavoastra, chiar daca ar veni cu "idei super" credeti ca le-ati recunoaste ca atare sau le-ati taxa drept " fitile patriciene"? Va rog sa imi raspundeti sincer la aceasta ultima intrebare.
    PS Exceptand deea de a intra la guvernare alaturi de PDL si eventual situarea lor sub autoritatea presedintelui. Asta sunt convins ca v-ar placea enorm...

    RăspundețiȘtergere
  74. @ George
    Dacă îmi permiteţi, aş vrea să vă ştiu opinia adresându-vă două întrebări:

    1. Pentru domnia voastră, care ar fi astăzi simbolul (sau simbolurile) care defineşte (definesc) cel mai bine România

    2. Relativ la reforma statului. Din punctul dumneavoastră de vedere, ce sens are statul într-o societate modernă, care este motivul pentru care el există din punctul de vedere al societăţii.

    RăspundețiȘtergere
  75. @ George
    PS.
    După ce veţi răspunde vă voi explica şi de ce am întrebat. Vă asigur că este ceva interesant.

    RăspundețiȘtergere
  76. @CM, 80% din presa-radio-TV sunt ale opozitiei; ii impiedica cineva pe liberali sa-si prezinte proiectele,propriile idei?Eu sunt de vina ca stau cu butonul pe telecomanda(potentiometrul radioului ori click-ul mouse-ului)cand apar aceleasi "personalitati"ce zambesc ironic la sfarsit?"ce grozav le-am plesnit pe nuti udrea, dobitoaca de eba ori-mai doct-sa vezi ce se sparge pdl-ul cu iesirile lui Sever Voinescu, Cristian Preda si Monica Macovei(asa-i c-o "indragiti" acu pe fosta ministra a justitiei?) Uitati,proiectul doamnei Plumb-psd in legatura cu mamicile in Europa:toata stima! De la liberali ce auzim semnificativ?(in afara de inchiderea microfonului la Bruxelles a doamnei R.Weber pe sensibilul proiect Rosia Montana) Contati pe sinceritatea mea:daca vor veni liberalii cu proiecte interesante,jos palaria!

    RăspundețiȘtergere
  77. @ Bibliotecaru D.p.d.v.economic,cred ca masina "Dacia"poate fi caracterizata un simbol de succes;dpdv. cultural reusitele tinerilor regizori romani in stransa legatura cu ICR.condus de Patapievici! La cea de-a doua intrebare,statul ar trebui sa faciliteze cresterea nivelului de trai prin atragerea de investitii in infrastructura(mai exact constructia retelei nationale de autostrazi etc)si inlaturarea birocratiei sufocante,paralizante in administratie! Inlaturarea sfidarii puterii judecatoresti(mai ales CSM-ul in forma actuala)este,dupa opinia mea,un"must have"!Sunt aproape-dpdv ideologic- de politica partidului republican american(lumea intreaga se va trezi din "obama-mania": apropo ce parere aveti despre escrocheria dovedita a celor ce au luat premiul Nobel pt.Pace in 2007 ce au profetit topirea ghetarilor din Himalaya,grup condus de un alt "tovaras Obama":Al Gore admirat de iliescu) si cea a partidului conservator-tip "thacherist" din Marea Britanie

    RăspundețiȘtergere
  78. @ George
    Foarte interesant răspunsul.

    În primul răspuns observ că domnia voastră consideraţi că Dacia este un simbol românesc (chiar dacă acest simbol aparţine Renaultului francez).
    Cel de al doilea răspuns denotă un simbol românesc, dar practic revenit în România, pentru că el nu a devenit simbol decât în momentul în care s-a constatat apreciarea internaţională.

    Al treilea răspuns... creştere nivel de trai, investiţii, reforma în justiţie...

    Vă mulţumesc pentru aceste "input".
    Simbolul naţional reprezintă spiritual o naţiune. De cele mai multe ori simbolul, respectiv simbolurile, unesc o naţiune, le oferă o călăuzire spirituală, unesc cetăţenii într-o luptă pentru o cauză. Dumneavoastră vă identificaţi cu naţiunea română prin o industrie care merge, şi chiar câştigă o apreciere a succesului, şi cu o manifestare a culturii, ceea ce înseamnă că vă doriţi de la România o economie care funcţionează sumzăind fără grijă şi o inimă îngemănată cu creierul pentru activitatea socială.

    Relativ la rolul statului... identificaţi plătirea de taxe către statul român cu o întoarcere a acestor taxe... şi oferiţi câteva dimensiuni pe care le doriţi prioritare.

    Iată că oferiţi liderilor "de România" o direcţie de abordare a sarcinilor ce le revin. Astăzi statul este văzut de cetăţean ca un inamic care îi consumă resursele şi, totodată, un instrument al clasei politice dezvoltat într-o dimensiune ilicită, fraudară, veroasă... Conceptul de stat modern s-a dezvoltat din necesitatea de a folosi resursele naţionale într-un mod cât mai eficient. Cetăţeanul oferă statului o parte din banii lui pentru ca statul să facă o eficientizare a folosirii acestor bani astfel încât să optimizeze satisfacerea necesităţilor sociale. Cât timp cetăţeanul vede în stat un balaur opresiv care doreşte să smulgă şi maieul de pe el, rolul statului este compromis.

    Cum s-ar traduce la nivel de observaţie reforma statului? Cetăţeanul trebuie să vadă în stat un prieten care îl ajută. Cât timp cetăţeanul nu identifică statul ca un partener, orice tip de reformă este un eşec din start. Din păcate reforma despre care vorbiţi mai sus nu are nici o legătură cu cetăţeanul. Reforma instituţională stabileşte o eficienţă a statului pentru stat, cetăţeanul este scos din ecuaţie.

    Pretextul votului cetăţenesc de la referendum, în condiţiile în care nimeni nu a explicat despre ce este vorba, care este de fapt alternativa, nu are nici o însemnătate.

    Dacă eu, dumneavoastră, anonim, "FUCK YOU ANONIM", cei care participăm cu "imputuri" pentru politica românească, sutele de mii de voci, am formula foarte clar ceea ce dorim, şi dacă actuala clasă politică, în loc să-şi urmărească în mod egoist propriile interese, ar culege aceste impresii, poate că reforma statului ar avea un succes. Altfel... mă îndoiesc că se va întâmpla ceva important cu această reformă.

    RăspundețiȘtergere
  79. Hingherii politici au inceput prigoana ziaristilor incomozi

    http://panterarozbonbon.wordpress.com/2010/01/31/hingherii-politici-au-inceput-prigoana-ziaristilor-incomozi/

    RăspundețiȘtergere
  80. Haideti dom.Bibliotecar,dumneavoastra cautati nod in papura acolo unde nu e!(sigur ca Renault e francez,dar managerii ce i-au CONVINS sa investeasca la Colibasi nu sunt romani?)Ma faceti sa descretesc un pic fruntile:Carnatii de Plescoi ori Magiunul de Topoloveni de cine sunt produse? Imi permit sa va dau 4-5 exemple: http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/ 879825/Romanul-care-a-gasit-solutia-unei-probleme-din-secolul-XIX-/ http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/ 871853/Micuta-Picasso-Uneori-sumele-care-mi-se-ofera-sunt-absurde/ http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/ 877277/Ieseni-premiati-pentru-cercetari-in-antibiotice-anticancer/ http://www.evz.ro/aricole/detalii-articol/ 869868/Romanul-de-la-care-medicina-lumii-asteapta-un-raspuns. http://www.hotnews.ro/stiri-mediu-6449007-dupa-lucrat-chelner-boston-fizicianul-mihail-codrescu-face-acum-previziuni-despre-vremea-spatiu-pentru-agentia-americana-noaa.htm Acestia sunt doar cativa dintre romani-prea putin cunoscuti din pacate-(iar eu ii consider simboluri ale succesului romanesc) ce atunci cand vocile lor se vor face ascultate (si nu doar auzite)si tipologia lor VA AVEA PUTERE DE DECIZIE,vom putea pretentii de prosperitate si demnitate in Uniunea Europeana! Va multumesc pentru limpezimea,sinteza ce o realizati si mai ales tonul calm al explicatiilor! Nu am timp sa va explic de ce nu va impartasesc ideea referitoare la referendum;un singur lucru mai adaug:partidele de opozitie isi vor asuma un mare RISC si LUX daca resping trecerea la parlamentul unicameral si la 300 de parlamentari!...

    RăspundețiȘtergere
  81. George,
    Legat de Dacia/Renault. Nu stiu cei din jurul dumneavoastra cum sunt, dar cei mai multi dintre cunoscutii mei considera Dacia o marca de masina de evitat ( " mai bine Opel second hand decat Logan nou" " Nu mai pun in viata mea mana pe volan de Dacie" sunt citate exacte ) Nu sunt un cunoscator de masini , asta aud eu . Daca i-am intreba pe cei de aici ce masini isi doresc cam cati ( in procente ) credeti ca ar spune Logan?
    Carnati, magiun, astea sunt chestii marginale , n-au cum sa defineasca simboluri ale succesului romanesc. In afara de cazul in care la marile restaurante ale lumii s-ar cere in draci "carnatzi de plescoy"
    Romanii care au succes afara sunt mai degraba un simbol al neputintei societatii romanesti de a-i promova . Nu le dam voie sa vorbeasca , ii platim mizerabil, si punem deasupra lor ca sefi niste idioti ( vorbesc din nou despre intamplari pe care le stiu, despre destainuiri ale unor amici care au plecat deja din Romania din aceste motive). Normal ca pleaca , n-avem dreptul sa ne laudam cu ei, nu mai sunt ai nostri.
    Iar daca vin inapoi intra in mocirla romaneasca ... Faceti un efort de imaginatie: vine domnul de la care medicina lumii asteapta raspuns si intra in PSD ( poate candideaza impotriva lui Prigoana jr. ) Credeti ca 80 % dintre comentatorii anti pesedaci de aici l-ar mai considera o speranta a inteligentei romanest? Cate "mui " credeti ca va trebui sa inghita de la x si de la Y?
    Iar ultima fraza din comentariul dumneavoastra ma face sa zambesc. Sa inteleg ca va pregatiti deja esecul? Cum adica " partidele care resping..." Pai in campanie nu ne promiteati ca presedintele vrea si ca poate? Citez " de ce le e frica nu scapa" Acum inteleg ca s-ar putea sa scape?!?!?
    Ma opresc pentru a elibera un hohot de ras ( amar)

    RăspundețiȘtergere
  82. CM, Tot incerc sa dau o unda relaxanta discutiei, dar dvs.ma faceti sa redevin ferm;chestiunea "Dacia":sunteti cuprins si dvs. de sindromul neputintei romanesti de care amintiti,adica degeaba "Dacia"e nr.1 la vanzari in Germania, pe primele locuri in Franta si alte piete occidentale(+Rusia)ca la noi tot dupa "prieteni"ne luam si nu dupa statistici oficiale(va asigur ca nici un manager la "dacia" nu e pedelist). S-o credeti dvs. ca magiunul de Topoloveni e o chestiune marginala:cheia cresterii nivelului de trai in mediul rural este promovarea micilor afaceri(in contextul in care multi "capsunari"se vor intoarce acasa),iar produsele omologate s-au dovedit de succes(si Pdl-ul si Pnl-ul sunt in urma psd-ului,ce domina zona rurala) In fine,sper sa zambiti si dupa rezultatul urmatoarelor alegeri!(dvs. subestimati nivelul de intelegere al romanilor daca tot sustineti ca referendumul n-a fost explicat-aici eu zambesc cand vad cum incercati sa gasiti raspuns la SCORUL de la referendum...)Stiti foarte bine,fiind lege organica aprobarea legii de modificare a constitutiei necesita 2/3 din voturi;pnl si psd au spus clar ca nu sunt de acord(deci legea nu va trece NU DIN VINA PDL-ului!!!).Fiind tema in viitoare campanie,n-am nici o indoiala ca crin antonescu va continua atitudinea SFIDATOARE la adresa celor 79% din romani ce AU STIUT FOARTE BINE pe ce au pus stampila la referendum!(o sa spuneti ca doar 51% au venit;nu sta in picioare nici acest argument...)

    RăspundețiȘtergere
  83. @ George
    Nu m-aţi înţeles, eu comentam răspunsul dumneavoastră, nu încercam să-i imprim o calitate. Problema nu era că simbolul românesc este un produs francez (cu alte cuvinte, nu spuneam că ar trebui să fie un produs tradiţional naţional, cum sunt papanaşii), eu spuneam că dumneavoastră raportaţi simbolul naţional la un produs economic francez, adică la un succes economic care nu ne aparţine în totalitate, chiar dacă muncitorii sunt români. Nu ştiu cum să mă fac înţeles, nu e vorba că aţi spus ceva greşit, este vorba că românii au început să se identifice cu produsul economic de succes. Dacă spuneaţi maşina Dacia şi atât, înţelegeam din ce spuneţi conceptul de brand, cum e şi ciocolata cu rom Bucureşti sau guma de mestecat Gumela... domnia voastră însă aţi nuanţat... D.p.d.v.economic,cred ca masina "Dacia"poate fi caracterizata un simbol de succes şi aici a început să fie interesant, pentru că amestecaţi brandul românesc Dacia de succesul economic al managementului franţuzesc. Dacă întrebaţi 10 posesori de Dacii vechi ce spun despre maşinile lor (cele vechi), toţi vor clama anacronismul mărcii în anul 1989. Ei bine, de la acest brand al Daciei, astăzi francezii aduc Dacia de succes... Înţelegeţi ce vreau să spun? Asta mi s-a părut interesant, faptul că francezii au surescitat un brand românesc şi, prin acesta, au repoziţionat brandul românesc spre succesul economic, românii repoziţionându-se spre succes. Îmi dau seama că nu sunt prea clar în exprimare, dar sper să înţelegeţi ce am găsit interesant.

    RăspundețiȘtergere
  84. @Bibliotecaru, M-ati "luminat",va multumesc! @CM, anticipez raspunsul dvs.:(nici iliescu n-a avut noroc cu "flerul"cand "tuna":daca nu se prezinta 50% la referendum,"adio sh-un praz verde";"problema"e ca s-au prezentat...) Sa presupunem ca dvs.,dom.Bibliotecar si cu mine trebuie sa votam la sala "bogdan olteanu"a Bancii Nationale(miscare de maare prestigiu a partidului national liberal,numirea ipochimenului...)legea constitutionala cf.careia d-ul Frunzulica-psd impreuna cu d-ul Adomnitzei-pnl,au inteligenta superioara d-ului Prigoana-jr;legea poate fi adoptata doar cu majoritate absoluta,deci-daca dintr-un motiv sau altul-eu nu ma prezint la vot,legea va fi adoptata(urmand a fi supusa referendumului national)si nu voi avea(nici in ruptul capului) gandul si dreptul de a contesta referendumul! Asa si ABSENTZII de la referendumul din 22 noiembrie:nu s-au prezentat,ARIDEVERCI I PASHOL NA TURBINCA!:)))

    RăspundețiȘtergere
  85. @ George
    Ce legătură are ce spuneţi mai sus, respectiv o discuţie relativă la absenţi, cu faptul că eu am spus că cei care au votat nu au ştiu ce anume votează pentru că nimeni, absolut nimeni, din clasa politică sai din societatea civilă, nu a discutat care sunt avantajele bicameralismul faţă de unicameralism, care sunt avantajele unicameralismului faţă de bicameralism. Lumea a votat unicameral şi 300 de parlamentari pentru că aşa a spus domnul Băsescu că ar fi bine, că existau reclame care spuneau că aşa se dau afară puturoşii şi profitorii din parlament şi că se face economie la buget de nu ştiu câte milioane de euro pe an. Nu sunt un om din cale afară de deştept, sunt însă destul de inteligent ca să-mi dau seama că aceste aspecte folosite de PD-L nu are nici cea mai mică legătură cu trecerea la 300 de parlamentari într-un parlament unicameral. Am căutat şi eu pe net dezbateri de prin alte locuri şi lucrurile nu sunt deloc nete în favoarea unicameralismului. Dimpotrivă aş spune. Mai mult, am observat că nici măcar parlamentarii care vorbeau pe la TV nu aveau habar despre ce vorbesc pe acest subiect, nivelul lor de analiză (cel puţin la TV, poate că făceau special) era de valoarea puştilor strânşi în spatele blocului la o miuţă. Nici PD-L nu a argumentat şi susţinut propunerea, nici PSD sau PNL nu au argumentat împotriva sau pro propunere. Aşa că oamenii au votat la referendum pe baza imaginii cu Casa Poporului scuturată la coş de "gunoaiele" din partide. Poate cineva explică măcar de ce vor cădea gunoaiele şi nu profesioniştii (cei puţin care mai sunt) care pun astăzi în mod real parlamentul în mişcare.

    Înţeleg că dumneavoastră aţi votat la referendum, puteţi să vă susţineţi votul, pozitiv sau negativ?

    Ar fi absurd să spun că nu este valabil referendumul, totuşi este evident că el nu a reprezentat o opinie ci doar "haideţi să votaţi da la referendum", pentru că poporul nu a avut nici o şansă la opinie. Eu m-am interesat cât de cât şi tot nu am avut destul informaţie pentru a ajunge la o concluzie... motiv pentru care nu am putut vota nici da şi nici nu, pentru că, oricum aş fi votat, nu mi-aş fi exprimat opinia.

    RăspundețiȘtergere
  86. Eu n-am spus niciodata ca rezultatul referendumului nu e valid. Sustin insa ( si repet doar pentru ca am impresia ca imi denaturati spusele) ca pozitia lui Antonescu e diferita nu de a 79% dintre romani, ci doar de a 40.3 % dintre romani. Restul au spus nu (10.8 % ) sau n-au spus nimic( 48.9 %). Asa ca afirmatia cu 79% e falsa. Atat am spus si nu ma puteti contrazice.
    Sunt absolut convins ca lumea n-a fost sa voteze referendumul din lipsa de informare ( si asta era treaba guvernului- nu s-a achitat de acest job). Sau poate ca pe 48% dintre romani nu ii intereseaza daca sunt 450 de parlamentari sau 350. Astea sunt cifrele. Cei 48 % au preferat sa taca, frumos ar fi sa le respectam optiunea . A le pune in carca optiunea dumneavoastra este un abuz.
    Pe scurt( Pentru Despina care are vreme sa citeasca numai comentarii simple, sunt invidios pe o persoana atat de ocupata...) eu cred ca referendumul e valid, ca ar trebui sa se reduca numarul de parlamentari. Dar nu imi pasa cand va fi asta , nu ma preocupa problema , convins fiind ca nu se va schimba nimic de fapt in urma acestei "reforme a statului"
    Ii mai reprosam presedintelui minciuna . Ma vad nevoit sa repet . Toata campania a spus" O sa reduc nr de parlamentari" si niciodata nu a spus " daca nu cumva se vor opune pnl/psd" > O luna am auzit" votati-l pe Basescu daca vreti sa ii dam afar pe parlamentarii astia nashpa" . Ok , l-ati votat crezandu-l, acum apare textul ala scris cu litere mici de prin reclame " stai ca s-ar putea sa nu se poata..." Dar nu Basescu a mintit promitand ceva ce nu era sigur ca va face, tot ailalti sunt de vina . Nu imi vine sa cred cum pot fi oamenii mintiti cu aceeasi strategie de mai multe ori...

    2 Nuanta relaxata adiscutiei imi convine de minune, asta incerc si eu sa fac .Cred ca oameni inteligenti pot sa nu fie de acord pastrand atmosfera relaxata.
    Despre Dacia v-am spus ca nu ma pricep, eu spuneam ca nu e un simbol de succces TOCMAI pentru ca romanii nu au incredere in brand. Dacia poate fi foarte bine un succes comercial, tehnic,dar pana prietenii mei si ai dumneavoastra vor prefera Peugeot sau Chevrolet nu va fi un simbol de succes.

    RăspundețiȘtergere
  87. Biblio
    Si eu am refuzat sa votez la referendum din acelasi motiv . Pana azi ma temeam ca sunt eu prost neajungandu-mi explicatiile furnizate de politicienii romani . Franchetea dumneavoastra mi-a facut bine.

    RăspundețiȘtergere
  88. @ CM
    Eu am găsit materiale, dar discuţiile erau pentru sistemul de peste ocean, diferit substanţial de al nostru. De exemplu:
    http://www.house.leg.state.mn.us/hrd/issinfo/uni_bicam.htm

    RăspundețiȘtergere
  89. CM Tipic antonescian gestul-jignitor putin spus- de a lua in zeflemea persoan(ele)a absenta din dialog...Deh,"le style,c'est l'homme"! Foarte interesanta mi se pare abordarea dvs.acum,la 2 luni de la alegeri:relaxata,in aceeasi nota acuzatoare,ridiculizatoare la adresa Presedintelui! Tot astept sa vad la opozitie o analiza pertinenta a USTURATOAREI INFRANGERI! Nu domnilor,nu a fost o victorie "a la pyrrhus",ci CEA MAI GLORIOASA IZBANDA POLITICA A VREUNUI POLITICIAN ROMAN imptriva unei MONSTRUOASE COALITII de tipul "cruciadelor"sau a "blocadei Leningradului";stiu ca e foarte greu sa intelegeti ca tipologia "ziristului" tip "GADE"s-a cam ispravit in Romania! In loc sa vad analizele domniilor voastre ca "inputuri"(cum dom Biblio se exprima), directii de actiune pentru congresele partidelor ce le reprezentati,observ aceleasi scheme,aceleasi matrici de gandire ofensatoare si-in continuare-cereti socoteala Presedintelui pentru ca ceilalti candidati au fost impotenti, incapabili sa propuna(ori sa gandeasca) idei, proiecte macar 1% pasoptiste(din stirpea Scolii Ardelene daca doriti) Iar dezbaterile prelungite dom Biblio sunt,cum sa va explic, pur si simplu paguboase(pe temele dvs. preferate):in plina criza economica si a ideilor,(dvs.sunteti ca d-ul Plesu-sper ca nu va deranjeaza comparatia-ce mai deunazi deplangea disparitia rev "Idei in Dialog") nu ne putem permite LUXUL de a prelungi nuantele la nesfarsit:sunt timpurile pragmatismului si ale deciziilor luate uneori sub presiunea timpului! Acestea fiind spuse sunt de acord 100%cu Domnul Riddick:"PNL-ul este CEL MAI TOXIC PRODUS POLITIC DIN ROMANIA'!(iar PATRCIU:CEL MAI ANTIDEMOCRATIC PERSONAJ din spatiu carpato-danubiano-pontic:"Who does he think he is?"(ref.la PRESEDINTELE Statelor Unite ale Americii,articol LINGUSITOR la adresa bancherilor din lumea intreaga)

    RăspundețiȘtergere
  90. Dar Despina este prezenta , nu o vorbesc pe la spate.Eu personal consider fraza ironica . Daca este putin spus "jignitor" ce va retine sa folositi termenul corect?
    Textul dumneavoastra "majusculat" imi provoaca fiori . Exact asa imi iamginez ca a inceput neagra perioada a adulatiei lui Ceausescu. Mai intai au fost cativa inocenti/entuziasti care credeau ce spuneau, au fost urmati de un grup masiv de oportunisti care au sesizat rapid beneficiile lingusirii presedintelui. Si nu foarte tarziu acesta si-a dat seama ca ii place sa fie preamarit si a instituit obligativitatea adresarilor de acest gen. Sper ca presedintele sa reziste acestui asalt de lingusiri .
    Vedeti dumneavoastra, situatia nu este foarte simpla. faptele sunt mai putin clare decat ne-ar fi placut sa fie. Rezultatul alegerilor ( si al referendumului ) nu au fost atat de clare cum am sperat . Decat situatia actuala ar fi fost mai buna victoria oricaruia dintre cei 2 candidati la un scor mai mare. Dar asta e, eu nu revin asupra discutiei.
    Sa admitem pentru simplificarea discutiei ca suntem 2 tabere. Insistenta cu care taxati orice argument al nostru ca prostie, gandire schematica ( daca nu chiar impusa de la un centru de comanda) dovedeste refuzul dialogului. Vi se pare ata de imposibil ca eu si Biblio sa avem alta perspectiva asupra evenimentelor decat dumneavoastra ?
    Cat despre "urgenta" actiunii invocata de dumneavoastra, eu nu sunt nici politician nici parlamentar asa ca n-am nimic de facut . Sa faca ei , noi ne-am terminat treaba cand s-au inchis urnele. Dumneavoastra, George sunteti senator sau deputat? Eu am sa continui sa examinez intamplarile, imi permit sa am dileme. Am sa semnalez o eroare logica in discursul dumneavoastra. Deplangeti criza economica si a ideilor, pentru ca mai jos sa declarati ca nu ne permitem luxul sa analizam . Pai de asta e criza a ideilor, cum sa iti vina idei noi daca nu stai sa iti analizezi gandurile?
    Iar citatul dumneavoastra din Riddick imi provoaca o noua nedumerire. Daca PNL e cel mai toxic din parcare ,de ce umbla atat presedintele cat si premierul ( si tot PDL ul ) cu limba scoasa dupa alaturarea PNL ului la guvernare? Sunt acestia masochisti?

    RăspundețiȘtergere
  91. @ George
    :)
    Am să vă spun un banc pe care cu siguranţă îl cunoaşteţi.

    În curtea unui spital de nebuni vine o maşină cu lemne. Toţi nebunii ies afară să ajute la manipularea lemnelor. După un timp, directorul spitalului iese în curte să vadă cum s-au descărcat lemnele. Nebunii se împărţiseră în mod natural în două tabere, unii descărcau maşina, alţii încărcau maşina la loc. Mai mult, nebunii erau cu atât mai îndârjiţi atunci când vedeau că ceilalţi par să învingă. Directorul enervat începe şi el să ţipe ca un nebun... dar unul dintre "glumeţi" îi închide rapid gura... "Ce-ţi pasă domnule, merge treaba? Merge."

    România a ajuns metaforic în situaţia acestui spital de nebuni. Avem două tabere generic numite Putere şi Opoziţie. Ce face o tabără, desface cealaltă tabără şi maşina de lemne rămâne tot timpul jumătate descărcată, jumătate încărcată, lemnele nu încălzesc nicidecum spitalul, doar sunt vehiculate dintr-o parte în alta cu foarte mare efort. Fiecare dintre grupări are impresia că treaba merge, pentru că face efort, transpiră, mâinile trudesc sudoarea frunţii (să nu se spună cu nu sunt poet). Problema este că efortul este făcut fără cap, în consecinţă şi fără rost. Iată de ce sunt importante discuţiile, iată de ce sunt importante doctrinele, iată de ce este important ca partidele să nu se mai comporte asemeni nebunilor, iată de ce este neapărată nevoie ca toată politica să se gândească la acelaşi lucru. Indiferent dacă soluţiile sunt diferite, este important ca ţinta să fie aceiaşi şi să nu mai există o concurenţă a distrugerii.

    RăspundețiȘtergere
  92. @CM, In nici un caz nu imi permit(si nu e cazul) sa va acuz de prostie!Va admir coerenta argumentelor,doar ciudata mi se pare analiza scorului...In fine,va marturisesc temerile mele ce sunt ...la 180 de grade de cele ale dvs.; adica nu ca "ne-a trecut glontul pe la ureche",ci chiar am evitat GERMENII dictaturii pe 7 dec...(pe mine m-au trecut fiori,cum a fost posibil ca un om de statura lui Neagu Djuvara sa se gaseasca in monstruoasa coalitie) Sunt absolut convins ca azi vorbeam de saptamani(nu de zile) de cand PDL-ul ERA DESFIINTAT(nu am uitat ultimatumul dat de pnl:"pana in 7 dec.TOTI membri pdl au INCA posibilitatea sa se inscrie la noi),ca membrii actualului guvern s-ar fi gasit deja la puscarie,iar lui Traian Basescu i s-ar fi asigurat probabil un proces "cat de cat"echitabil"...(asta dupa ce-dupa ce, dupa modelul patentat de pres.psd Buzau s-ar fi jucat tontoroiul pe afisele cu TB la antene si realitatea)Da,domnule CM,justitia sinistrei Stanoiu si-ar fi facut datoria,Musetescu ar fi impartit ultimele "halci"ale economiei nationale la infometatii "ayatolahi"clienti psd (incredibil cum Hayssam-din gasca psd-ion vasile a fost trecut ca partener a lui TB),iar ziaristii incomozi li s-ar fi inchis gura de "prietenii" lui Adrian Nastase;o atmosfera generala de "PUCIOASA"(cum numea Dom.Biblio) condusa de ION ILIESCU,DAN VOICULESCU, SORIN OVIDIU VANTU,DINU PATRICIU si ceilalti(adica o MINERIADA CONTINUA,HAITUIRE A MEMBRILOR si SIMPATIZANTILOR PDL) asta ar fi urmat in guvernul MARIONETA JOHANNIS-GEOANA!(intre turul 1 si turul 2,prietenii mei stiau deja documentatia necesara pentru EMIGRARE,d-ule CM,iar sotia mea-mai rationala-considera ca nu e bine sa ne trecem la "acte urgente"caci am putea da de banuit si am atrage atentia)De aceea eu consider cuvintele rostite de TRAIAN UNGUREANU la 1 decembrie 2009 au insemnat CEA MAI SPLENDIDA MANIFESTARE A SPIRITULUI LUCIDITATII DE DUPA DISPARITIA SENIORULUI CORNELIU COPOSU!"ROMANI:LUPTATI PENTRU LIBERTATE!"

    RăspundețiȘtergere
  93. @ Bibliotecaru ,Felicitari si va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  94. George, am ramas fara cuvinte! Incerc sa scotocesc dupa doua trei, dar nu promit nimic.
    Stati linistit, membrii actualului guvern sunt in siguranta ( cum dealtfel au fost bine mersi de 20 de ani). PSD a fost la putere iar Berceanu, Videanu, Basescu, Boc, Udrea etc au umblat in libertate tantosi cu girofare. E o exagerare sa te temi pentru libertatea demnitarilor. Iar daca ati intentionat sa emigrati de teama psd ului e penibil.Cum asa, oameni in toata firea credeti propaganda ieftina? De emigrat se emigreaza din disperare, pentru ca nu se mai poate trai aici, e o posibilitate de supravietuire atunci cand ti s-au inchis sansele aici. Si sanse aici exista: am iesit din criza , joburi pe toate drumurile, salarii bune,populatie prietenoasa (romanii se au ca fratii)sosele bune, trenuri curate si la timp. Mare sansa am avut sa evitam dezastrul! Si cu Basescu in fruntea tarii/ Impinsi in sus de valul marii/ vom duce-o viatza demna , buna / noi toti romanii impreuna.
    Suna pe placul dumneavoastra, George?
    Vai de noi! Suntem ca soldatii regelui Priam, dantuind in jurul darului .

    RăspundețiȘtergere
  95. 100 de cometarii. Poate o postare nouă, domnule Ungureanu?

    RăspundețiȘtergere
  96. Au trecut cinci ierni de cand "tunicile albastre" au fost trimise de Marele Parinte Alb de la Cotroceni sa impinga strigoii oglala afara din tinut (tinutul de la miazanoapte de Big River). I-au fost de ajutor si Bull Head (Cap de Taur) cu cei din neamul kiowa. Apoi au intins wigwam mare pentru sfat de paza. Dupa Legea fetzelor palide un singur lucru nu-i era ingaduit Marelui Parinte: sa incalece doi mustangi deodata (adica si justitia). Numai ca - dupa un sfat siret - TariBercea Nationalu' (capetenia Bull Head, caiinele de kiowas) i-a trimis ravash de taina (biletelul) cum ca poate sa-ncalece si iapa. Daca facea vraja asta - i-ar fi trimis vorba chiar Marele Vraci - putea sa cumpere si muntii, si apele, si aerul, si preriile!. Marelui Parinte Alb de la Cotroceni nu i-au placut vorbele alea ! Dupa asta, nu au mai pipat pipa pacii... Insa, caiini de kiowasi (care au semnul sagetii) i-au imbiat pe sacalii-oglala ai lui Coiot Batran -Iliescu-(insemnati cu secera si hammer-ul) sa intre iara in tinut pe cararile stiute -slobozite in taina- si sa se adune cu totii, in tacere, la Standing Rock pentru Ghost Dance (dansul umbrelor; interzis in uniune). Erau acolo toti vracii cei mari: Vant in Plete, Sitting Bull (Patriciu-Taur Asezat) si Wowok (la care fetzele palide-i zic Felix The Bird-ciripitorul). Si dupa ce au facut vraji, au intrat cu totii in vartej; apoi si razboinicii lor... Si au dansat toata noaptea spiritului...Apoi s-au semetzit ! Apoi au dezgropat securea razboiului si au vrut scalpul Marelui Parinte Alb de la Cotroceni, iar vracii cei mari nu s-au mai multumit cu atat : au vrut - sub cutitele lor sacre - chiar Inima Uniunii (si izgonirea, pe veci, a fetzelor palide - cu toate randuielile lor)...!

    Am zis Howgh !

    -raport secret-
    -U.E. Indian Affair
    -departamentul-Indian Policy
    -intocmit prin Secret Indian Agent, (sergeants Shave Head & Red Tomahawk)

    PS
    Mi-a fost istorisita in iarna trecuta la Pine Ridge (USA) de catre Full Moon (Luna Plina) - batranul intelept.
    - Coman Horatiu (Medias)
    - iata si o copie dupa ravasul dihoniei: "Draga Traiane,1. Iti trimit un document redactat de Petromidia in legatura cu cercetarile care au loc. 2.Daca ai ocazia sa vorbesti la Parchet despre subiect?"
    Sper sa fi pus si eu, macar putin, umarul la elucidarea dihoniei aurorale. Daca da, atunci o datorez NUMAI nesofisticarii originare...

    RăspundețiȘtergere
  97. A inviat si este prolific cel mai scarbos pupin al basescului
    La mai mare!
    Sa vedem pana unde mai poate ajunge.

    RăspundețiȘtergere
  98. Dar,printr-o gura anonima de canalizare, cea mai gretoasa tradare va fi drenata. In fond, daca nu s-ar infunda din cand in cand, tot ce-nghit acestea ar putea fi ignorat ! Daca ... (De unde atata imunitate la critica pentru mironositzele PeNaLe nu pot sa inteleg)

    Coman Horatiu

    RăspundețiȘtergere
  99. Copànele... àààà... Comànele, dar in mustaria aia portocalie, aia in care - ca de obicei - procuratura aduce elogii acuzatului (pentru nebuneala ta generala, iti aduc aminte ca desi procuratura avea un raport care ii convenea, ea insasi -numita Procuratura - cere o noua expertiza in dosarul Flota) , in care tusha Ritzi e o hoata dovedita dar inca presedite la tineret-sperante PDListe, in care copchilul lui Prigoana vrea si el ca EBA, in care Blaga e revolutionar c-a dormit in patul sau de acasa in timpul Marii Calealmale, in care Videanu e numit ministru desi justitia l-a gasit vinovat, in care[...] nu-ti pute nimic, 10cap de minte limpede?

    RăspundețiȘtergere
  100. BLA-BLA-BLA..."pesedea" pe derdelush lin curgea..Vanghelea suspendaaa pe varu' Pandelea! Boieru'Dinescu ashijderea...AMIN CRIN...DIANA DUSHA tushea...Inchidetzi usha,ca vine matusha... TAMARAAA...:))))

    RăspundețiȘtergere
  101. sa ne lase hotii astia in pace sa traim si noi linistiti. respect TRU

    RăspundețiȘtergere
  102. In cazul asta, non-combatul meu nu-l ajuta cu nimic. Lasat de capul lui, isi da singur la gioale ! Iata de ce : cazul primarului PDL din Valcea, si a fostei ministrese Ridzi ar trebui "sa rupa gura" opozitiei politice din spatele "lebedei Iohannis", ca si a opozantilor de pe forum... E incurajator, pentru cei care doresc infiriparea statului de drept, ca principalul partid, aflat la guvernare (!), cu presedinte, prim- ministru, guvern si conducerea procuraturii statului, a demonstrat limpede ca nu intelege sa-si apere coruptii sau prezumtivii corupti (acolo unde s-au adunat probe suficiente, nu ca in cazul Elenei Udrea care a fost o marlanie clara). A demonstrat limpede, ca dupa o proba de turnesol, ca nu se mai preteaza sa influenteze cercetarea penala si actul de justitie, rupand nefasta traditie a solidaritatii tiganesti prin care s-au ilustrat "mironositzele" dosite dupa cortina "proiectului bunului simt in gura mare". Pe Bivolaru' grupul de exploatare numit PSD l-a aparat si cu piepturile pe la procuratura, iar pentru Patricidu' uitati cea fost in stare sa faca Tarigeoana (mai tii minte? - caiinele de kiowas) : "Draga Traiane,1. Iti trimit un document redactat de Petromidia in legatura cu cercetarile care au loc. 2.Daca ai ocazia sa vorbesti la Parchet despre subiect?"

    PS
    Cum de "tiranul" de la Cotroceni permite reluarea dosarului "Flota" in timp ce unii creduli ca tine mai dorm inca pe sub pat de frica lui? Pentru convingerile voastre inertiale, cazul Ridzi - din motive profilactice - ar trebui sa devina tabu ( desigur, al tacerii smerite)

    RăspundețiȘtergere
  103. TRU, du-te puiulu la Balaceanca, ai o fata de zdreanta si idei de idiot. Mai besi in pula mea de dobitoc. Pup-o in pizda pe Ridzi a ta. Sarlatanule.

    RăspundețiȘtergere
  104. Copànele, vezi nene c-o cauta aia rai iar pe Ritzi la oua. Asta o spun cu toata "smerenia", 10n cap de lingàu!

    RăspundețiȘtergere
  105. Pacat de inteligenta acestui om .
    daca ar avea si bun simt ar fi ok.

    RăspundețiȘtergere
  106. Apai, n-ai priceput nimic prostavane! Atunci, tine-ti-o mai departe pe Ridzi pe bara(si continua-ti single-ul, mai Onane). Esti prost de vorba, tusi-mi-ar dosu'n barba ta !

    Al tau Horatiu !

    RăspundețiȘtergere
  107. Copànele, lasa ca nu ma mai iau de ai tai, ca te vad mistuit de flacaruia violet-portocalie. Zi mai bine cum ai fost tu blagoslovit cu o sinecura (10 gura) de ei. Hai, ca poate fi educativ si emotionant in acelasi timp. 10 cap!

    RăspundețiȘtergere
  108. -115-

    Chiar este nevoie de un post nou! Blogul se simte abandonat... din păcate proprietarul scrie doar ca să se citească pe el însuşi, nu şi comentariile.

    RăspundețiȘtergere
  109. Poate ca l-a cuprins rusinea , o fi deschis ochii si deja ii e jena de tot ce a scris pana acum...

    RăspundețiȘtergere
  110. Despino, ti-ai verificat buletinul? Inca nu scrie Bucuresti in el?

    RăspundețiȘtergere
  111. Hyeroanonime, ce sa-ti mai povestesc eu tie anecdota cu prezumtiva sinecura !? (doar tu calaresti bine si pe anticipatii). Pe tine nu te mai emotioneaza decat contorsionismul programatic, si "geniul" sau politic : sucirea PeNaLa (puteam sa zic incarligarea cu Psd-ul, dar te ofticam din nou; vezi, te-am menajat!)

    PS.
    Dar tu, cu cat ai "cinstit" la Nunta Cea De Taina (cea cu "ospatzul" intrerupt pe 6 dec, de Mos Niculae) !? ... Vezi - daca atunci ai ospatat pe gratis - cersesti acum atentie (pentru famiGlie) chiar pe bloggul d-lui Ungureanu ... (si sa nu ma mai injuri, rogu-te)

    RăspundețiȘtergere
  112. @ Despina
    Mă simt atacat de flacăra citron... :D
    Spre deosebire de flacăra violetă care loveşte în creier şi sistemul nervos, galbenul afectează splina, pacreasul şi glandele sexuale. Dacă mă tot leveşte flacăra galbenă, măcar să citesc ceva interesant... nu sunteţi de aceiaşi părere?

    RăspundețiȘtergere
  113. Copànele, vorbesti mult si nu spui nimic. Mai bine te-ai basi, sa nu irosesti aerul ala cald degeaba. Asa macar am simti si noi ca ai o realizare.

    RăspundețiȘtergere
  114. Copànele, sa-i spui boului ala de Boc ca prevederea din Constitutie cu "Romania este un stat social", motiv pentru care el poate da pensii si agricultorilor care n-au participat cu 1 leu in sistem, desi proclama "principiul contributivitatii", face fix doi bani in in fata somerilor care taman au epuizat ajutorul de la stat. Pentru ei Romania nu mai este "un stat social", dobitocilor? Sunteti seci, fazi si fara noima. Buimacilor!

    RăspundețiȘtergere
  115. Mai nou s-a dezvaluit ca o parte din "pensiile nesimtite" s-au dat printr-o lege sustinuta de....
    ......
    Emiiil Booooc......( In calitate de parlamentar PDL)
    Asta spune ceva despre bun simt, ipocrizie, oportunism si despre legatura dintre aceste categorii si politicianul numit mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  116. Stim acum, prea bine, cum se pot prabusi finantele tarii in prag de criza economica mondiala (5,4% deficit bugetar !!!) pe fond de crestere economica (7,4% !!!): clonand un guvern "minoritar" pentru a masca o majoritate frauduloasa. Aceasta majoritate frauduloasa, negata initial, ne-a costat enorm: insasi reforma promisa de alianta DA, a carei infaptuire treneaza si aztazi inca (cu PNL la guvernare si cu PSD in opozitie trucata; situatie simetric inversata anul trecut). Majorarea generala cu 50 %(!) a pensiilor, te asigur ca n-a fost primita de sistem doar ca un simplu stranut (a fost efectul genului de santaj amestecat cu cardasie reiesit din promiscuitatea politica cu PSD-ul; initial, liberalii n-au acceptat propunerea ce era evident nesustenabila). Asta-i doar unul din multele exemple ale costisitoarei guvernari ce s-a incheiat apoteotic (pentru Patriciu) prin mega-afacerea Sterling... Ticalosia sistemica, reiesita din politica unei agende ascunse (in spatele celei oficiale din campaniilor electorale) ii tzine uniti pe cei din PNL si PSD in defensiva tactica a antireformismului pagubos pentru noi toti. Guvernarea ILIMITATA (cea care garanteaza impunitatea juridica a afacerilor privilegiate cu statul) putea fi satisfacuta cel mai bine doar cu PSD-ul, matca coruptiei postdecembriste. Guvernarea ilimitata e cheia intelegerii mezaliantei grupului de exploatare-Patriciu (numit, de cativa ani, impropriu PNL) cu PSD. Ca, fost, simplu membru PNL in filiala Medias ( din martie '90 pana in toamna 2006) am inteles la timp ca demonizarea sistematica a lui Basescu e folosita ca paravan justificativ pentru toate turpitudinile politice care puteau trada agenda oligarhica, agenda ascunsa a acestei caste transpartinice. In treacat fie spus, nici PDL-ul nu pare a fi imun la avantajele de grup privilegiat, dar inca nu-mi pare sa se fi produs masa critica la varful deciziei de partid (nu ma refer la baronii locali).


    PS.
    Toate astea nu scuza, desigur, inconsecventele si greselile celor de acum, pe care i-am votat (ca inconsecventza, o accept si pe cea semnalata de tine mai sus dar, in cazul asta, fii la randul tau consecvent si tzine partea guvernului in cazul militarilor care vor trebui impozitati in viata activa pentru dreptul la pensie). Daca ti-ai inchipuit ca ai dat peste un fanatic pro Basescu, sau PDL, te-ai inselat ! Dar nu pot sa nu retin din toti acesti ultimi ani ca ultimul "partid istoric" ramas in cursa s-a dizolvat in oligarhie si ca, cu toate astea, continua sa insele asteptarile si sperantele multor naivi ca tine. Anemicul liberalism al PDL-ului imi pare a fi hiba majora a acestui partid, ca dealtfel a intregii drepte romanesti. Anemicul liberalism e mai pagubos decat gafele, greselile si inconsecventele acestei guvernari in dreptul careia macar pot retine dorinta de reformare a statului hipertrofiat (si cu picioare de lut) in care traim cu totii. Ai vostri, mezalianta politica a "mironositzele critice" de azi, au ignorat total URGENTZA reformei ( ca si voi, naucii din remorca, care ati cautionat prin Crinvotatgoeanafararosu'nobraz amanarea "sine die" a reformei si a statului de drept)

    RăspundețiȘtergere
  117. Partea buna este ca iata, vom avea guvernarea corecta. Bine ca noi, naucii am fost mai putini cu unu' decat voi , luminatii. De data asta a scapat tara de nenorocire. Dar daca nu-i asa? Daca nici noi nu suntem nauci 100% si nici voi luminati "integral"? Macar veti avea curajul sa recunosateti?
    Veti plati voi impreuna cu ministrii guvernului vostru despagubirile cuvenite in urma proceselor ( cele in care care isi vor vedea pensiile reduse vor da in judecata statul si vor castiga cu siguranta)? Raspuns evident, nu. Platim noi toti totul atat naucii cat si vizionarii. Atunci lasati-ne sa ne spunem punctul de vedere daca tot platim!
    Oare de ce nu se poate ca guvernul ( asta perfect de acum) sa faca o treaba buna de la inceput? De ce trebuie sa genereze ordonante schioape, neclare, vulnerabile? E prostie sau smecherie?

    RăspundețiȘtergere
  118. Foarte lunga polologhia. Ca de obicei.
    Am doar 2 intrebari.
    Ce functie are in prezent Aleodor la Cotroceni?
    Ce salariu are?

    RăspundețiȘtergere
  119. Ma ingretosez citind doar cateva propozitii..
    Oare buzele d-voastra d-nule Ungurenu mai rezista sa pupe-n-Basesc..?!
    Macar de ati avea sange sa publicati si comentariile acestea..

    RăspundețiȘtergere
  120. Traian Ungureanu, acest Rodica Becleanu de rit nou.

    RăspundețiȘtergere
  121. Nu pot să înţeleg, sincer, de ce mor unii şi alţii de grija PSD. Poate pentru că le convine să şi-l aleagă drept adversar, partide ca PNL sau PNŢCD fiind mult mai greu dărâmat?

    Văd un PD-L nereformat, nedesprins de liderul post-FSN, care moare de grija reformei şi alegerilor din PSD şi plânge după Ion Iliescu. Dacă pleacă nea Nelu şi Geoană şi nu vine nici Vanghelie şi nici Năstase, noi de cine ne mai agăţăm pentru a ne justifica existenţa?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bai, boule, PSD e FSN ! Daca nu crezi, i-ai urma luiIliescu..

      Ștergere
  122. Tiţa, nu vezi bine. Mai uită-te pe bloagele liberale şi ai să vezi înjurături la Prostănac cqt cuprinde, după ce l-au ridicat în slăvi si l-au votat la turul doi (67% doar).

    Planul era aşa : Prostovanul la Cotroceni şi Adrian Năstase la Palatul victoria, după un scurt interludiu Johannis (sau poate fără el, s-a descoperit că este incompatibil pt. funcţia de premier).

    RăspundețiȘtergere
  123. hai c'ai zis-o chiar bine. si eu is de acord cu multe din ele!

    RăspundețiȘtergere
  124. Intrebarea domnului Tita ramane fara raspuns. De ce se macina atat "creerele " PDL ( sau PNL sau ale oricui altcuiva ) de grija conducerii PSD?
    Au ales un om nasol -foarte bine, la urmatoarele alegeri veti avea material de combatut. Ca doar nu puteau sa il puna presedinte la PSD pe Boc ( singurul sef de partid valabil ) sau Pe Basescu...

    RăspundețiȘtergere