09 noiembrie 2011

Chiar important pentru România






Maturizarea lui Victor Ponta s-a izbit, din nou, de presupusul ei beneficiar. Liderul PSD s-a aventurat imprudent, adică însoțit doar de de propria capacitate de judecată, într-o zonă importantă și s-a întors de acolo învins. Ponta a încercat să explice public de unde vine criza financiară. Autorul se crede cel puțin la fel de important ca explicațiile autorului. De aici, precizarea modestă și nerăbdătoare, după care, în cazul în care USL cîștigă alegerile, gîndirea economică a lui Ponta devine ”chiar importantă pentru România”. Din nefericire,connvingerile și argumentele lui Ponta se restrîng la paranoia anticapitalistă și îl recomandă pe liderul PSD mai degrabă pentru șefia gherilelor marxiste FARC din Columbia, decît pentru răspunderea de Prim Ministru al României.




Astfel, Ponta știe că actuala criză nu are nici o legătură cu guvernele și cu adminstrațiile publice. Nu. Criza a fost declanșată de ”lăcomia nestăpînită a băncilor și speculanților din lumea marii finanțe”. De unde știe Ponta cine e vinovatul? Numai Lenin și mentorii marxiști ai fostului viitor Prim Ministru român o pot spune. În sistemul de gîndire pontist, crima s-a produs în felul următor: cabala capitalistă a tras lumea pe sfoară și a pierdut banii palnetei, ca la poker. Între timp, guvernele și administrațiile publice au stat cuminți cum le știm și s-au uitat neputincioase. Dr. Ponta nu ne spune: de ce sînt, atunci, datoriile care strivesc Europa, datorii ”suverane”? Nu pentru că au fost angajate de autoritatea de stat, adică de guvernele naționale, fie ele de dreapta sau de stînga? Și de ce s-au pus pe împrumuturi guvernele? Nu cumva pentru a plăti cheltuielile sociale, salariile, pensiile și rețeaua de beneficii pe care taxele și impozitele nu le mai puteau acoperi? Și cum se numește doctrina politică și administrativă care recomandă asistarea populației, descurajarea autonomiei individuale și transformarea cetățeanului într-o pîlnie care înghite beneficii? Nu cumva, socialism?




Victor Ponta nu știe și nici nu vrea să știți cum stau lucrurile. Pe scurt, e ”chiar important pentru România” să înțelegem că Europa plătește, acum, zeci de ani de politică socialistă implicită sau explicită. Criza e triumful Ideii Socialiste. Statele și nu băncile au trecut la politica de mituire sau întreținere a electoratelor și a societăților. Statele au cerut banii, băncile i-au dat, societățile s-au îndatorat. Bunul Ponta ia, desigur, apărarea omului simplu, complet străin de mîrșăviile ”elitei europene politice și financiare”. E corect - zice Ponta, acest Iancu Jianu Keynes al economiei mondiale - ca omul de rînd să plătească pentru aceste ticăloșii, cînd nimeni nu a beneficiat de profiturile astronomice ale capitaliștilor din cabală? Bună întrebare! Uite, una și mai bună: dar pensionarea la 50 de ani, săptămîna de lucru de 34 de ore, sindicalizarea și subvențiile pînă-n grindă sînt corecte?




Tînărul Ponta e mai bătrîn decît bărboșii din tablourile care ornau în anii 50, Universitățile lui Ion Iliescu. Tot de acolo a cules Ponta, în loc de carte și ABC sau măcar BC economic, resentimentul anticapitalist. Adio piață, adio inițiativă și merit, resentimentul ne scutește de muncă și explică lumea! Victor Ponta a pozat, ca de fiecare dată cînd încearcă să gîndească, în folosul propriei defăimări. Un bătrîn imatur resentimentar se vrea Prim Ministru. Iar asta e, într-adevăr, ”chiar important pentru România”. În felul în care sînt importante un cutremur sau o inundație.

9 comentarii:

  1. Stiti de ce va castiga USL-ul alegerile(iar la 6 luni, Basescu va fi suspendat de la Cotroceni), domnule Ungureanu ? Un raspuns al oamenilor echilibrati si rationali va fi- paradoxal- sindromul raspunsului tip "Tariceanu" ; mai exact PDL-ul va fi EXTIRPAT din politica(va fi scos in afara legii) nu pentru taierea salariilor din 2010, ci pentru ca oamenii nu au uitat raspunsul lui Tariceanu la inundatii acum 4 ani, in zona Banatului , cand o femeie evacuata a reusit sa ajunga la primul ministru Tariceanu,incercand sa-si spuna necazurile, motociclistul nesimtit i-a raspuns: "Ce Doamna, vreti sa va construim un hotel ?" De asta SOCIALISTII vor castiga, deoarece perceptia publica este ca DREAPTA calca in picioare DEMNITATEA omeneasca, SOMAJUL galopant, disperarea dar mai ales LEHAMITEA generalizata este quasi-permanenta, ca stare de spirit ! ANII NEGRI AI DECENIULUI '80 ai secolului trecut, DE FOAMETE, DISPERARE, CRIME si de CALCARE IN PICIOARE A DEMNITATII UMANE au fost egalati si INTRECUTI INSUTIT de BANDA DE CRIMINALI AI PEDELEULUI ! Salvati-va pielea, cat mai puteti, VETI PATI-VOI PEDELISTII !- CE A PATIT GHADAFI, DIN GAURI DE SARPE VA VOM EXTRAGE, VOM DA FOC INTRARILOR IN PESTERI SI VA VOM PRAJI CA PE NISTE SHOBOLANI, CE SUNTETI ! O sa vedeti voi manie populara, "Ocupy Wall Street" e o maimutareala, pe langa ce va urma...

    RăspundețiȘtergere
  2. "De unde știe Ponta cine e vinovatul? Numai Lenin și mentorii marxiști ai fostului viitor Prim Ministru român o pot spune. În sistemul de gîndire pontist, crima s-a produs în felul următor: cabala capitalistă a tras lumea pe sfoară și a pierdut banii planetei, ca la poker" - haaaaaaaa,haaa,haaaaa.. hi,hi..
    Cand vii din proximitatea lui Iliescu nu poti trage decat unica concluzie : caducitatea capitalismului care s-a incapatzanat sa-i supravietuiasca lui Lenin pana la sfarsitul testamentar si impacat al liderului de onoare al PSD.
    Problema lui Ponta e ca Iliescu va putea sfarsi impacat, insa cârlanul succesoral nu are de ales si va trebui sa-i supravietuiasca iluziei..

    (horatiu)

    RăspundețiȘtergere
  3. Aveti perfecta dreptate, d-le Ungureanu !
    Citez : "Europa plateste zeci de ani de politica economica socialista". Ar fi vremea sa le fie limpede pana si profesorilor de la Oxford, nu numai copiilor.

    Ma mir ca infantilismul lui Ponta nu i-a fost de de data asta de niciun ajutor! In fatza ferocitatilor ideologice, copiii sunt indubitabil mai bine inarmati..

    RăspundețiȘtergere
  4. Tare curajosi mai sunt anonimii astia.

    RăspundețiȘtergere
  5. http://www.romanialibera.ro/actualitate/mapamond/omerta-pe-wall-street-244225.html Asta e tot "opera" stangii, Gagaragiilor ? Voi va luptati cu Ponta, cand -de fapt- romanii stiu ca DREAPTA a provocat Criza Mondiala si vor vota cu socialistii, chiar de ar fi sa fie prm-ministru Vanghelie ori un analfabet... Va imbatati cu apa rece , ba cu "Alba ca Zapada", ba cu "Miscarea Populara", NU MAI AVETI NICI O SANSA, PNTCD-ul va supravietui, iar voi veti ranji si filozofa degeaba... "Rade cioc de oala sparta"

    RăspundețiȘtergere
  6. @anonim=frate, va credeam disparuti,in orice caz ,repeta analizele ,esti grav,esti foarte grav!daca Dreapta a provocat criza, bine ca vine Stanga sa indrepte lucrurile !e atat de simplu sa cheltuiesti cu putin sub venit,incat nici nu merita discutat principiul prudentei!

    RăspundețiȘtergere
  7. @anonim esti prost, esti foarte prost ! Voi, ce-l lingeti in cur pe Base, sunteti Maaaari gargaragii tembeli: voi, cu toti cretinii de pe bloguri, filozofi de 2 bani, ca neamtu si ghinea, cu toti natafletzii de pe bloguri, stiti ma, cretinilor, cat mai costa castravetii, muraturile la Dorohoi ? Lubenita in Oltenia ? Problemele mineritului in Maramures ? Voi credeti ca Tata Floarea, de la Rosiorii de Vede, o intereseaza Dreapta sau Stanga, ba Zevzecilor ? In mediul Rural, Lumea va dispretuieste Profund, Tembelilor, voi habar nu aveti necesitatile oamenilor de la tara, Tabara promite de 3 ani depozite pentru producatori, vax albina, numai sa dati amenzi la tarani, poate ca unii Batrani, ce ii exterminati sistematic, ar dori sa-si dea pamanturile la oameni gospodari,la arenda,(s-a renuntat prosteste la Renta viagera, bine zicea Moise Guran, la Bizzyday). Ca o concluzie, MENTALITATEA DE JAPCA, cum bine a zis Mihai Tanasescu ,caracterizeaza guv.PDL, nu sa sprijine comunitatea de afaceri, ce masuri PROACTIVE , de dreapata a luat guvernul , nu doar TAIERI ,MARCA BOC-BASE-PDL, Dobitocilor ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu pentru că au fost angajate de autoritatea de stat, adică de guvernele naționale, fie ele de dreapta sau de stînga? Și de ce s-au pus pe împrumuturi guvernele? Nu cumva pentru a plăti cheltuielile sociale, salariile, pensiile și rețeaua de beneficii pe care taxele și impozitele nu le mai puteau acoperi?

    RăspundețiȘtergere