24 februarie 2010

Ministerul Inchiziţiei anchetează cazul Baconschi



Teodor Baconschi rasist? O glumă proastă şi, mai ales, tristă. Proastă, pentru că în spatele acestei acuzaţii şablon se află foarte activa industrie a prostiei militante. Asociaţiile care au depistat rasismul lui Baconschi se răsfaţă declarîndu-şi caracterul "civil". Ignoranţa e carcteristica lor mult mai vizibilă. Rasismul inflaţionar pe care îl depistează, cu orice prilej, aceste organizaţii e o caricatură veselă şi neştiutoare. Rasismul real e cu totul altceva: un lucru grav, o sumă de pseudo-idei şi atacuri concrete care urmăresc eliminarea unui grup plasat de frustrări cumplite în postura de ţap ispăşitor. Ce înţeleg vînătorii de rasism cotidian din acest fenomen istoric profund? Exact cît au arătat în cazul Baconschi. Nimic.

Teodor Baconschi a vorbit de o problemă reală, o problemă cu păgubiţi, vătămaţi, făptaşi şi organizatori pe care nici măcar corectitudinea politică nu o poate nega, deşi poate încerca să o ascundă: delincvenţa masivă în rîndul ţiganilor. E această observaţie, o dovadă de rasism? Dacă da, atunci mai toată lumea cu bun simţ e rasistă. Delincvenţa în rîndul romilor e o realitate măsurabilă iar justificarea tip care leagă această problemă de sărăcie şi de marginalizare nu explică şi nu rezolvă nimic (în afara faptului că asigura material de lucru şi justificări profesionale industriei producătoare de cartoane civice).

Nu mai puţin rasist e, după definiţia cu care operează acuzatorii lui Baconschi, şi dl. Pierre Lellouche, Secretar de Stat pentru Afaceri Europene în Ministerul de Externe Francez. Şi nu mai puţin rasişti sînt cei ce s-au plîns autorităţilor franceze, fără să fi consultat în prealabil organizaţiile anti-rasiste româneşti. Dl. Lellouche a făcut imprudenţa de a veni la Bucureşti pentru a discuta problema infracţionalităţii în comunităţile româneşti din Franţa. Cine era vizat de plîngerea dlui. Lelloche? Nu avem voie să spunem. ONG-anti-rasisite locale nu ne lasă. Putem spune doar atît: Lellouche e rasist, mai exact raciste.

În sfîrşit, ipoteza unui Teodor Baconschi rasist propune cu subtilitate o altă aberaţie: loteria sau, mai degrabă, anarhia morală. În limitele acestui sport extrem, oricine e candidat potenţial la rangul de rasist de ultimă oră şi asta exact în măsura în care acuzatorul îşi revendică titlul de unic director de conştiinţă al unei societăţi care e mereu gata să o ia razna. Dacă oricine poate deveni oricînd rasist, dacă educaţia şi performanţa publică a personajului acuzat nu mai garantează nimic, atunci e limpede că, în neajutorarea noastră, nu ne rămîne decît un singur gest: să cedăm. Să acordăm dreptul deplin de control şi evaluare morală salvatorilor grupaţi în asociaţii anti-rasism. O glumă foarte tristă. De fapt, un vis inchizitorial. Autoritarismul secret al ce pozează, oficial, în păzitori ai libertăţii.

65 de comentarii:

  1. ONOARE,JOS PALARIA SI RESPECT TRU ! Cea mai pura si SINGULARA(din pacate) dovada de SOLIDARNOSC! Cand establishment-ul intelinghentziei pe taram mioritic va intelege ca SO-LI-DA-RI-TA-TEA cu spiritele lucide,cu personalitati a caror expertiza dovedita e de necontestat, ca cea a Domnului Baconschi,vom putea spera ca ORICAND, in astfel de momente,masa critica a vocilor va genera reactia IMEDIATA a conducerii PDL,ca sa acopere DERIZORIUL CE MEREU IL VOR ARUNCA LATRINELE IREALITATEA+ANTENE ! P.S.Cat mai suntem nevoiti sa suportam GUNOIUL SASSU la tvr?

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu sunt de acord cu cei care spun ca ONG-urile antirasiste ( de fapt stangiste) si-au gasit o noua tema : apararea tiganilor, a imigrantilor ,etc.
    Este o tema fara sfarsit care consuma multe si grase fonduri

    RăspundețiȘtergere
  3. Despino, cum le sunt votantii, asa sint si ei: tu minti (din rusine) ca esti bucuresteanca, ei mint (din interes) ca sint cinstiti. Doar ca un esafodaj cladit pe minciuna, mai devreme sau mai tarziu are o finalitate. Si chiar nu o sa va placa finalul.

    RăspundețiȘtergere
  4. poate nu stiti, dar mai nou a mai aparut o acuza: neofascism. au citit ei in dex sau pe wikipedia si stiu! nu conteaza ca nu pot dovedi nimic, important e sa se cante aria calomniei improscand saliva

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai de ce mai Moronel sa dovedesti ceva? Ce, Base a dovedit ceva din toate acuzele lansate in 2004?

    RăspundețiȘtergere
  6. Cum ma asteptam, lipsa dumneavoastra de ipocrizie si si fotografia momentului duc la o analiza pe care o asteptam, unica. Am semnalat si eu prin multe locuri aceasta ipocrizie care a fost vehicol perfect pentru atac la un ministru atit de competent cit si la Basescu, caci deja am aluns in zona delictului de opinie ( deja anticipez pozitiile indignao- violente) ,iar evidentele sunt tratate cu un limbaj-gindire-rationament ,toate de lemn,parca am devenit o societate autista.Prin comunitatile sarace si marginale de tigani nu calca picior de ong-ist, si nu se rataceste un singur euro, dar cei care inghit fondurile europene pentru programe cu dedicatie arata odihniti, contestatari de profesie, inbracati trendy si cu benar la purtator, vocali si "vigilenti". Doar apostolatul autentic ,cred ca si termenul le este necunoscut, presupune exact ceea ce acestia sustin doar la nivel declarativ.M-a dezamagit foarte tare si pozitia jurnalistica a celor de la Ev.z- de ce oare ne cred nematurizati socio-politic?!!!!
    P.s Prietena mea,unica de altfel, de 33 de ani, cu care am inpartit totul,mai putin barbatul, careia i-am botezat si fetita, pe scurt, am dormit in acelas pat si am mincat din aceeasi farfurie,este tiganca,si provine din zona paupera a societatii si ne-am imprietenit spontan,cind nici macar nu se vorbea de rasism- erau rasisti /open, f multi.
    Da, avem o mare problema cu infractionalitatea tiganilor,ar trebui facute demersuri jurnalistice oneste in in interiorul acestor comunitati , si o sa putem vorbi de pareri la care putini se asteapta.
    Negatia in bloc pulverizeaza un posibil si firav progres
    Cu tot respectul pentru ca ati ramas acelasi exceptional jurnalist

    RăspundețiȘtergere
  7. Teodor Baconschi rasist?
    Dar Traian Băsescu, în episodul "minoritate împuţită", este rasist?
    Dar fostul Ministru de Eterne, domnul Adrian Cioroianu, când vorbea despre cumpărarea de pământ în deşert pentru a face puşcării pentru o anumită minoritate... era rasist?

    Răspunsul meu este NU. Nu sunt rasişti nici unul dintre ei (sau toţi la un loc în aceiaşi măsură), dar nu sunt nici oameni politici. Astfel de probleme apar din faptul că politicienii zilei de astăzi nu au o pregătire politică, sunt racolaţi şi atraşi în partide, devin politicieni cu funcţii peste noapte. Dacă domniile lor ar fi studiat politica 20 de ani înainte să aibă un post care să le permită exprimarea politică, probabil că ştiinţa retoricii i-ar fi ocrotit de acuzarea de rasism. Dar dacă oameni sunt luaţi de pe stradă şi înfipţi în partide şi funcţii politice fără nici un fel de pregătire politică, încep să creadă că politica este de fapt miştoul care se face zilnic între partide.

    Domnul Baconschi a intrat în politică cu ocazia acuzării sale în fraudarea alegerilor... de unde să cunoască raţiunea discursului şi vorbirea de tip political correctness?

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Despina

    Stimată doamnă,

    Rasismul este de stânga, nu poate fi de dreapta. Rasismul implică o acţiune imperativă şi brutală a statului, adică chiar o extremă stângă, nu are cum să fie de dreapta, adică un stat minimal.

    Faptul că legaţi anti-rasismul de stânga, este pur şi simplu năucitor pentru mine. Egalitatea oamenilor şi nediferenţierea lor din punct de vedere rasial este, fără doar şi poate, un element al doctrinei liberale.

    RăspundețiȘtergere
  9. ONG-urile se leaga de orice,bani sa iasa
    Sunt versatili :(

    Va rog frumos sa nu-mi raspundeti scriind mult.

    RăspundețiȘtergere
  10. @ anonim 25 februarie 2010, 09:51
    daca argumentele tale se reduc la invective (injurii, ca sa nu mai cauti in dex), atunci mai bine treci si citeste-l pe ciutacu, acolo iti e locul
    cred ca a venit timpul sa spunem adevarul despre acest grup, fie ca ne convine sau nu, fie ca se vor agita ong-urile, propagandistii de serviciu sau politicienii ipocriti.
    statistica dar si evidenta de zi cu zi vorbesc de la sine.
    rasism ar insemna sa-i elimini, ceea ce e exclus intr-o democratie. a accepta adevarul si a cauta solutii pentru ei, inseamna realism
    @bibliotecaru: rasismul nu e nici de stanga nici de dreapta. e de extrema stanga sau dreapta, care, in opinia mea, sunt aproape identice. egalitatea oamenilor este liberala, corect, dar egalitarismul este stangist

    RăspundețiȘtergere
  11. Sa nu scrii mult: capacitatea ei de comprehesiune legat de textele lungi este limitata. Atunci cum l-o citi pe TRU? Sau pe Aligica?

    RăspundețiȘtergere
  12. Precizare:

    "capacitatea ei de comprehesiune legat de textele lungi este limitata"-sau nu exista

    Se refera la mediocri si la postaci
    Am voie sa selectez pe cine citesc, nu-i asa?



    Puteti continua conversatia intre dvs postacii cat poftiti

    RăspundețiȘtergere
  13. @ Anonimul de la pagina 25 februarie 2010, 12:41

    Cum definiţi domnia voastră noţiunea de "extremă". Care este diferenţa dintre cele două "capete" despre care le asociaţi rasismului, "extrema dreaptă" şi "extrema stângă"? Mai exact, ce anume este dincolo de statul minimal şi statul totalitar şi ce legătură are cu rasismul?

    Egalitarismul nu se aplică oamenilor, ci salariilor, poziţiei sociale, educaţiei... Oameni nu pot fi egalitari, doar egali.
    Un liberal adevărat nu ar putea să vorbească despre români vs. rromi români, de parcă rromii români ar fi un alt tip de cetăţeni români decât românii obişnuiţi. Un liberal adevărat nu ar face asta nu pentru că nu este corect politic, ci pentru că nu crede aşa ceva... dimpotrivă, luptă ca nimeni să nu creadă aşa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  14. Biblio, cateodata mi-e mila de tine: dai margaritare la porci. Mult prea subtili ii crezi. Tu crezi ca ei fac distinctie intre EGALITAR si EGAL?

    RăspundețiȘtergere
  15. Corect, nu va mai risipiti "talentul"

    RăspundețiȘtergere
  16. Despino, tu scutura-ti buletinul de tarina.

    RăspundețiȘtergere
  17. @ Despina
    Hmmm...
    Înţeleg că nu doriţi să vă susţineţi punctul de vedere.

    RăspundețiȘtergere
  18. Daca ar fi capabila, ar dori.

    RăspundețiȘtergere
  19. Stimate domnule Traian Ungureanu

    Interesanta definitia rasismului real insa fara nicio acoperire stintifica.Nu am reusit sa descopar nicio publicatie stintifica a dumneavoastra care sa justifice faptul ca definiti rasismul ca “o sumă de pseudo-idei şi atacuri concrete care urmăresc eliminarea unui grup plasat de frustrări cumplite în postura de ţap ispăşitor”.

    Expertii spun ca la baza rasismului a fost nevoia de a justifica colonizarea si sclavia Zack (1996) William (1995) sau nevoia de a justifica artistocratia franceza (Gobineau). Sunt o multime de teorii pe noi forme de rasism in special neo-rasism care completeaza rasismul biologic care a fost identificat pentru prima oara in Plato.

    Pentru a nu va plictisi cititorii o sa incerc sa explic ceva mai simplu.

    Imaginati-va ca va intalniti cu fostul si posibil viitorul premier al Ungariei , domnul Orban in Parlamentul European. Aveti o discutie cu acesta si apoi domnul Orban declara public ca a fost placut surprins de intalnirea avuta si a spus tuturor prietenilor ca:

    "Poţi să spui orice despre romani, dar nu că sunt imbecili. Au inteligenţă nativă. Aceste calităţi trebuie rafinate prin educaţie."

    Banuiesc ca raspunsul nu o sa fie o declaratie de multumire pentru ca a fost impresionat de faptul ca romani si dumneavoastra in special nu sunt imbecili ci o reactie dura ( si meritata) in care sa ii explicati ca inteligenta nativa si viclenia au fost unele din argumentele folosite de nazisti in a justifica exterminarea evreilor si ca in acord cu definitia rasismului real pe care dumneavostra ati patentat-o acesta este un rasist.

    Incercati sa va imaginati ca domnul Orban sa fi spus toate acestea in ciuda faptului ca colegii dansului i-au pregatit un discurs apologetic pentru o gafa precedenta care ar fi legat infractiunile facute de romanii neromi in Harghita si Covasna cu fiziologia care ar fi declansat un scandal international. Probabil in cazul in care puteti sa faceti exercitiul acesta empatic s-ar putea imediat dupa ce reveniti la realitate(rasista sau nu) sa va dati dreptate si sa considerati ca ministrul de externe nu a fost rasist in declaratiile lui ci decat imbecil sau imbecile.

    Valeriu Nicolae – unul dintre neimbecilii romi care l-au impresionat pe domnul Baconschi.

    RăspundețiȘtergere
  20. Urmariti B1TV -interviu cu Mihail Neamtu pe aceasta tema

    RăspundețiȘtergere
  21. Pe mine ma socheaza altceva: nimeni nu observa ca vajnicii protestatari tigani (cu foarte putine trasaturi ale etniei, ba chiar deloc, ceea ce te duce cu gindul la vinatori de fonduri) au ciordit pur si simplu un brand, Alianta Civica a romilor! Alianta Civica! E ca si cum ai spune ca revista Arici Pogonici da Premiul Nobel pentru desene pe asfalt, ca sindicatul soferilor de taxi se numeste NASA sau ca gradina icoanei va fi denumita Les Jardins du Luxemburg, asa, sa pacalim noi lumea! Nu se poate asa ceva, abia prin asta se demonstreaza ca baietii au chiar o problema fiziologica, asa cum spunea ministrul, nu se pot abtine!

    RăspundețiȘtergere
  22. extrema dreapta: legionarismul si fascismul
    extrema stanga: nazismul si comunismul
    toate au incercat sau au reusit sa extermine populatii pe criterii etnice
    stat minimal se refera la implicarea economica in special
    stat totalitar priveste in special drepturile cetatenesti
    egalitarism nu inseamna egalitate
    nu cred in "Political correctness", inseamna dictatura minoritatii, indiferent de tipul ei
    democratia liberala, de dreapta autentica, presupune intre altele si statul de drept. statul e minimal economic dar trebuie sa fie puternic in impunerea legii penale, inclusiv minoritatilor, oricat de vocale ar fi ele sau aparatorii lor
    mai aveti nelamuriri?

    RăspundețiȘtergere
  23. Oare ce trebuie sa faca un intelectual din Romania sa fie considerat drept rasist (de catre Tru sau altii)? Sa spuna ca i-ar ucide pe romi pe stadioane? Ca i-ar inchide in lagar? Sa treaca efectiv la fapte? Da, problema saraciei si infractionalitatii e la fel de serioasa si reala ca si problema rasismului in randul romanilor, insa nu doriti dvs sa o percepeti. Intelectualitatea domnului Baconski nu il face mai putin rasist, asa cum nici pe dvs nu va scuza... Dar de, e urat, nu da bine in vest sa fii catalogat drept "rasist". Asa ca preferati sa va luati de definitie.

    Si-apoi, conform definitiei data de dvs rasismului, spusele lui Baconski se incadreaza. "Tiganii sunt infractori fiziologici", "poti sa spui orice despre ei" (deci inclusiv ca sunt infractori nativi) "dar nu ca sunt imbecili" sunt o serie de "pseudo-idei" menite sa arunce vina, sa-i scoata tapi ispasitori pe romi si sa-i infiereze ca etnie.
    Cat timp o sa mai aruncati gunoiul sub pres?

    RăspundețiȘtergere
  24. @veronika

    ia un calmant si lasa-ne cu puseurile tale de fata mare cu ochii peste cap


    javrele astea ONG-iste trebuie aruncate la cosul Istoriei


    go Baconsky!

    RăspundețiȘtergere
  25. Dar ce a facut dl Baconski ca sa adreseze problema reala de care pomeniti mai sus? Caci daca s-a multumit doar sa o ridice, nu s-a evidentiat prea mult de altii (presedintele Basescu), mai mult, lasand sa se inteleaga, din pozitia sa de ministru de externe, ca statul roman face clar diferenta intre diverse categorii de cetateni romani. Ceea ce ar trebui sa faca, probabil si francezii. Eu am inteles de aici ca avem o problema de imagine ca popor. Daca desfiintam ong-urile de mai sus inteleg ca o sa ne ajute sa ne spalam imaginea? asta e problema noastra?adica sa nu mai "caraie" nimeni?

    RăspundețiȘtergere
  26. @ Anonim 25 februarie 2010, 17:01

    Deci după domnia voastră nu există nici o legătură între fascism şi nazism şi legionari. :D
    Adică nici o legătură între Benito Mussolini, Adolf Hitler şi Corneliu Zelea Codreanu. Ei se bat cap în cap, că unii sunt de stânga (Mussolini şi Codreanu) şi alţii sunt de dreapta (Hitler).

    RăspundețiȘtergere
  27. @ Anonim 25 februarie 2010, 21:22
    Spuneţi:
    "javrele astea ONG-iste trebuie aruncate la cosul Istoriei"
    Vă rog să mă lăsaţi să ghicesc, sunteţi susţinător democrat, militaţi pentru democraţie... nu-i aşa? Am ghicit?

    RăspundețiȘtergere
  28. N-ai inteles, Biblio. Era un citat din Ana Pauker cred.

    RăspundețiȘtergere
  29. Oare, panseul ala legat de tigani i-o fi venit bacon-schiului cand se afla in jaccuziul ambasadoarei?

    RăspundețiȘtergere
  30. @Bibliotecarul
    Dupa parerea mea, rasismul nu are nicio legatura cu dreapta sau cu stanga politica. Dvs. spuneti ca: "Rasismul implică o acţiune imperativă şi brutală a statului, adică chiar o extremă stângă, nu are cum să fie de dreapta, adică un stat minimal." Eu nu cred ca Ku Klux Klan, spre ex, a insemnat o actiune imperativa si brutala a statului si nici ca aceasta organizatie a fost una a statului american. Pe de alta parte, rasismul a fost folosit ca o forma de exploatare a negrilor de catre albi in Africa de Sud, pentru ca sa justifice aceasta exploatare. DEX da urmatoarea definitie pentru rasism:
    " RASÍSM s.n. Teorie social-politică care susține inegalitatea biologică și intelectuală a raselor umane. – Din fr. racisme. Cf. rus. rasizm.
    Sursa: DEX '98", mai multe definitii pe: http://dexonline.ro/definitie/rasism .
    Asa cum se prezinta definitia, rasismul ar fi o teorie "de sine statatoare", ca sa zic asa. Eu nu spun ca SUA ar fi o tara, in ansamblul ei, rasista, ci ca unii oameni de acolo sunt rasisti. In Africa de Sud a fost altceva, acolo chiar a fost un regim de apartheid, pentru ca, din 1948, acolo, apartheid-ul a luat o forma juridica si a fost sustinut prin legi, pana la abolirea sa in 1991. Africa de Sud sau SUA nu au fost si nu sunt tari socialiste, dimpotriva. Dar asta nu inseamna ca un stat capitalist, cu o economie de piata liberala, trebuie sa fie unul rasist. Iata de ce spun ca rasismul nu are legatura cu stanga sau cu dreapta politica.

    RăspundețiȘtergere
  31. In ceea ce-l priveste pe dl. Baconschi, eu cred ca domnia sa ar fi trebuit sa fie mult mai atent la ceea ce vorbeste. Adica prin ceea ce spune sa nu dea nastere la speculatii, daunatoare pentru PDL si actualul Guvern. Este surprinzator pentru un diplomat de talia domniei sale sa faca afirmatii (imprudente!) care sa poata fi apoi catalogate ca fiind rasiste. Un minim control (necesar!)din partea domniei sale si gasirea unei formule inteligente si diplomatice de exprimare, ar fi evitat acest incident deplorabil si regretabil.

    RăspundețiȘtergere
  32. @ Motanul_Incaltat
    Poate că aveţi dreptate...

    Dar...
    În primul rând discuţia era însă relativă nu la un skin head care patrulează neo nazismul pe stradă, discuţia era legată de curentele politice.

    În al doilea rând, aşa cum aţi citat definiţia chiar dumneavoastră, "Teorie social-politică..."
    Să căutăm în DEX şi ce înseamnă politică...

    POLÍTIC, -Ă, politici, -ce, s.f., adj. I. S.f. 1. Știința și practica de guvernare a unui stat; sferă de activitate social-istorică ce cuprinde relațiile, orientările și manifestările care apar între partide, între categorii și grupuri sociale, între popoare etc. în legătură cu promovarea intereselor lor, în lupta pentru putere etc.; orientare, activitate, acțiune a unui partid, a unor grupuri sociale, a puterii de stat etc. în domeniul conducerii treburilor interne și externe; ideologie care reflectă această orientare, activitate, acțiune... şi aşa mai departe.

    Poate că prezenţa rasismului în SUA nu înseamnă că SUA este o ţară rasistă, dar rasismul este o doctrină (teorie) menită să guverneze o ţară.

    După cum monarhismul spune că regele este mai presus de oamenii simpli, rasismul spune că o rasă este deasupra celorlalte rase inferioare.

    Sigur, Africa de Sud nu a fost niciodată numită Republica Socialistă Africa de Sud, dar nici Republica Rasistă Africa de Sud nu a fost numită.

    Mă rog, până la urmă aceste denumiri sunt un fel de convenţii care astăzi nu mai au sensul de la începutul secolului trecut, discuţia oricum este un pic "de amorul artei".

    RăspundețiȘtergere
  33. Domnului Traian Ungureanu

    La multi ani !

    RăspundețiȘtergere
  34. Ti-ai facut datoria Despina: ti-ai pus limba-n rectul lui, asa cum el si-o pune in a celor care-i dau o piine. Prin extrapolare se poate ajunge la concluzia ca, la mina a doua, ti-ai adus si tu aportul de limba-n rect de Base. Oricum nu era nevoie - o faci zilnic la prima mina

    RăspundețiȘtergere
  35. Pai Anonim si cand urezi "La multi ani " se cheama limba...
    No comment!

    RăspundețiȘtergere
  36. Acum am observat că domnul Ungureanu este născut de mărţişor... La mulţi ani!

    RăspundețiȘtergere
  37. Daca Baconschi a afirmat ca tiganii au hotia in sange si nu-i un gest rasist, eu daca afirm ca evreii au specula si inselaciunea in sange, gresesc ?!
    Mai bine zis :
    - Am gresit ?!, vorba lui Basescu....

    RăspundețiȘtergere
  38. Eu cred că toate relele se nasc din plictiseală.

    RăspundețiȘtergere
  39. Sa va traiasca minerii. Inteleg ca v-ati semnat protocoale cu ei sa va dea votul. Pe cand ii aduceti si la Bucuresti, ca doar orasul ala nu a pus stampila pe voi? Pe de alta parte, maine-poimaine Iliescu moare, ca-i batran. Era pacat ca turma de mineri sa nu-si gaseasca un nou pastor in persoana voastra!

    RăspundețiȘtergere
  40. INTALNIRE INTRE UN IMPARAT SI UN GOLAN DE PORT !
    Ambasada Japoniei in RomaniaIN
ATENTIA
Dl. Ambasador Natsuo AMEMIYA
Ambasada Japoniei in Romania
在ルーマニア日本国大使館
NOTA INFORMATIVA:
    CU OCAZIA VIZITEI PRESENTELUI BASESCU IN JAPONIA CINEASTII ROBERT HORVATH- DEVA SI SOTIA SA KIYOKO HORVATH DECLARA GREVA FOAMEI IN FATA AMBASADEI ROMANE DIN TOKYO.
    BLOG http://devanewyork.blogspot.com/



    PRESEDINTELUI ROMANIEI TRAIAN BASESCU.
    Ma numesc Robert Horvath Deva si sunt de meserie cineast. Am absolvi IATC Bucuresti si am lucrat la toate studiourile din tara. Continui sa-mi exercit profesia la studioul meu de film cu sediul in New York si Tokyo. In occident sunt cunoscut mai ales ca pictor si fotograf artistic. Ultima mea expozitie ” FROM DALI TO DEVA ” sa bucurat de succes . http://www.devagallery.com/
    In I976 fiind acuzat de trimiterea unor materiale filmate despre Ceausescu am fost acuzat de inalta tradare. In timp ce eu mi-am pus viata in joc pentru caderea comunismului, un politruc rosu, pe nume Vladimir Tismaneanu scria ( tot in 1976)
    “Un răspuns de principiu,……îl aflăm în definirea de către tovarăşul Nicolae Ceauşescu, secretarul general al Partidului Comunist Român, de pe poziţiile marxismului creator, (…).. Singura modalitate de a depăşi acest statu-quo este revoluţia socialistă, în care clasa muncitoare, condusă de Partidul politic revoluţionar, va avea rolul principal”.
    Acum cateva luni am incercat sa prezint documente importante reprezentantei Romaniei la ONU Simona Niculescu care sa fie predate dumneavoatra. Ele clarifica pentru prima data fatul ca Vladimir Tismaneanu a fost trimis in Statele Unite ca agent al securitatii romane, cerand deschiderea unei anchete prezidentiale. Dansa a refuzat precizand ca daca voi deschide plicul cu documente confidentiale, audienta a luat sfarsit. La intalnire au participat adjunctul misiunii T Morar si consulul adjunct la New York A.Berechet. Datele principale pot fi gasite in serialul de 12 articole intitulat DESCONSPIRAREA SOBOLANULUI ROSU VOLODYA TISMANETKY publicat pe blogul meu personal.
    Nu ramane decat sa ma alatur celor mai mult de o suta de personalităţi marcante ale militantismului anticomunist din Europa şi din lume şi-au exprimat ingrijorarea faţă de modificarea misiunii Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc. Mentionez printre ele pe laureata premiuluiNobel Herta Muller si pe Radu Ioanid director la Muzeul Holocaustului din Washington.
    In consecinta in semn de protest privind restrîngerea investigării crimelor comunismului si a numirii lui V.Tismaneanu in fruntea IICCR declar simbolic greva foamei pe timpul vizitei oficiale a persoanei dumneavoatra in Japonia.
    Robert & Kiyoko Horvath Tokyo Japan
    BLOG http://devanewyork.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  41. Bai Ungurene, tara moare si voua va arde de auto-glorificare. Adevarat ca nu suntem greci sa pornim in fiecare an cate o revolta, dar la noi cand se porneste duduie mai tare ca la ei. Sper sa ai taria s-o astepti in tara, nu la parlamentul european!

    RăspundețiȘtergere
  42. He he he, sa va traiasca Savantul de larga recunoastere internationala. Escala la Academie e obligatorie in ruta spre Targoviste. :)

    RăspundețiȘtergere
  43. Pana la urma mai avem pe cineva in greva foamei, ca cu Maries m-am lamurit Asta in a 57 zi de greva a foamei il conduce cu masina acasa pe Devis Grebu, un batranel slinos ce venise sa se afle in treaba pe acolo !

    RăspundețiȘtergere
  44. CINEASTUL ROBERT HORVATH CERE SPRIJIN LUI ION ILIESCU IN ACTIUNEA DE DESCONSPIRARE A AGENTULUI ROSU VALENTIN TISMANEANU.
    Domnule Presedinte.
    Fara sa fiu vreun prieten politic ci dimpotriva , am urmarit cu interes aparitia dumneavoastra la Antena 3. Am realizat fara prea mare surpriza faptul ca opiniile mele, coincid cu cele ale dumneavoastra in privinta lui Vladimir Tismaneanu.
    Toate incercarile mele de a prezenta documente confidentiale ca si rapaoarte declasificate ale CIA, agentiilor speciale englez si francez ,despre agentul Voldya au fost refuzate de autoritatiile romane. Memoriul meu catre presedintele Basescu a fost respins fara vreo explicatie.
    De asemenea memoriile mele adresate serviciului extern si intern au ramas fara raspuns ,impotriva prevederilor legale punand in primejdie siguranta nationala.
    Acum cateva luni am incercat sa prezint documente importante confidentiale reprezentantei Romaniei la ONU Simona Niculescu care sa fie prezentate Presedintelui Basescu.
    Ea a refuzat precizand ca daca voi deschide plicul cu documente confidentiale audienta a luat sfarsit. La audienta au participat adjunctul misiunii T Morar si consulul adjunct la New York C.Berechet.
    Ma adresez dumneavoastra cu rugamintea de a face lumina in acest caz de impotranta deosebita. Poate este ultima sansa ca prin dumneavoastra romanii sa afle adevarul.
    Va rog pe dumneavoastra si pe cei interesati sa citeasca pe blogul meu serialul de 12 articole intitulat DESCONSPIRAREA SPIONULUI VLADYMIR TISMANETKY !
    Scrisoarea in intregime adresata lui Ion Iliescu BLOGUL http://devanewyork.blogspot.com/
    Robert Horvath Deva New York
    Date personale de contact http://www.devagallery.com/

    RăspundețiȘtergere
  45. Si mai radeati de fregatele lui Bombo la mana a doua. Singura diferenta este ca F16-le voastre vor fi muuuult mai scumpe. Da' tot la mana a doua. :)

    RăspundețiȘtergere
  46. Domnule Ungureanu, imi cer scuze pentru ca va scriu un mesaj aici insa nu am gasit unde este afisat email-ul dvs.
    Vrem doar sa va invitam sa scrieti cateva cuvinte pe blogul PDL Franta :
    http://pdl-franta.blogspot.com/
    si daca vi se pare interesant sa il includeti pe blogrolul dvs ( dl, Preda a avut gentiletea sa accepte). Ideea este sa creem o dezbatere in randul intelectualilor , studentilor, diasporei din Franta si sa formam o filiala PDL puternica acolo. Va multumim anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  47. http://bibliotecarul.blogspot.com/2010/03/7-intrebari-pentru-cristian-preda.html

    RăspundețiȘtergere
  48. Vezi ca analfabetul ala te invita sa scrii pe blogul lor de intelectuali. :)

    RăspundețiȘtergere
  49. Bai, asta! Pe blog nu scrii, la PE esti printre fruntasii la chiul, cu ce-ti umpli tu ziua? Ca nici sa-l mai pupi in dos pe Base nu prea te-ai mai inghesuit in ultima vreme...

    RăspundețiȘtergere
  50. Cam asta face TRU in PE.

    http://dreapta.net/res_307_Cum-a-dat-TRU-peste-cap-interesele-PSD-si-interesele-rusesti-in-Parlamenul-European-n-chestiunea-scutului-anti-racheta.aspx

    Important este ceea ce faci acolo nu cat stai la sedinte

    RăspundețiȘtergere
  51. Hai, sa mori tu, curco. Pai nu urlai tu, ca apucata, ca nu stiu care din PSD e campion la chiul in Parlament? Sau chiulul lui Ungureanu e scuzabil, iar al celorlalti e blamabil?

    RăspundețiȘtergere
  52. Rezultatele conteaza.
    Restul e gargara....

    RăspundețiȘtergere
  53. Ce sanse mai are Romania sa renasca ?

    http://polldaddy.com/community/poll/1189940/

    RăspundețiȘtergere
  54. Ehe, parca nu te-am vazut, analfabeto: campioana la gargara. Si da, la lipsa de rezultate.

    RăspundețiȘtergere
  55. ATACUL BANDITESC IMPOTRIVA ANTENEI 3 IN ATENTIA FBI !
    (UN WATERGATE ROMANESC )

    ATAC BANDITESC ORDONAT DE BASESCU IN SUA
    In urma cu doi ani Basescu a ordonat spargerea studioului meu de film din New York. Pentru a deruta politia banditii lui Basescu au facut 8 spargeri similare in cartierul galeriilor de arta Chelsea. Observand ca lipsesc cateva fotogtefii din seif ca si carnetul de telefoane am realizat imediat despre ce este vorba. In stanga acestui articol se vede fotografia sustrasa din seiful studioului meu de film din New York. Dupa o saptamana de la incepererea scandalului ICR New York pentru a fi discreditat ( conspiratie cu Antena 3 ) fotografia apare trucata, pe un blog special creiat de servicii. - Desteptarea lu’ Horvath http:iiroberthorvath-cineast.blogspot.com DE PRIN BLOGURI ADUNATE SI LU’ BADIN DATE. - Se poate observa montajul fotografic unde apar alaturi de ziaristul Andrei Badin. Trebue mentionat ca nu m-am intalnit cu aceasta persoana niciodata. Fiind jurnalist de investigatii ma fotugrafiez extrem de rar. De la venirea in USA nu cred sa posed mai mult de 6-8 fotografii. Fotografia pe care sa executat triucajul a fost facuta pe Aeroportul Louis Amstrong din New Orleans de sotia mea Kiyoko. Am pastrat fotografia intr-un plic in seiful studiolului si am notat disparitia ei imediat fapt relatat detectivilor politiei. ( Negativul fotografiei a fost gasit in Osaka la sediul studioului meu din Japonia. In momentul in care fotografia furata a aparut pe un blog strain am cerut o ancheta la FBI. In cursul acestei zile am fost anuntat de aparitia unor noi probe si ca o echipa speciala de detectivi a plecat spre Bucuresti. Un atac de asemenea amploare pe teritoriul SUA nu putea fi efectuata fara aprobarea la cel mai inalt nivel. In afara de un scandal diplomatic de proportii se profileaza punerea conducatorului statului roman dupa gratii. CONTINUARE : http://devanewyork.blogspot.com/
    Robert Horvath Deva Cineast SUA

    RăspundețiȘtergere
  56. Sa va traiasca si ginerica.... Syda, sau cum dracu il cheama. Sa traiasca, c-a prins fonctie misto.

    RăspundețiȘtergere
  57. @ Traian Ungureanu
    Domnule Ungureanu, trece Paştele, mai sunt 38 de zile, şi nu spuneţi măcar un cuvânt despre el?

    RăspundețiȘtergere
  58. @ CM
    Mă refeream la Paşte... nu văd de ce ar trebui să scriu cu majusculă.

    RăspundețiȘtergere
  59. Pe http://www.presacaoprada.blogspot.com, un material despre “Adevarul” de dinainte de Patriciu. Darie Novaceanu despre Cristian Tudor Popescu. Lectura placuta!

    RăspundețiȘtergere
  60. @biblio
    eram ironic , incercand ( abuziv fireste) sa induc o aluzie la Presedinte ( El )...

    RăspundețiȘtergere